achtergrond

Geenstijl

Voorzitter Tweede Kamer Bergkamp STAPT OP

Tijd voor iets nieuws

Lieve mensen, 26 juli jl. heb ik mijn partij @D66 laten weten dat ik mij niet opnieuw kandidaat stel. Het was ‘n voorrecht om meer dan 11 jaar Kamerlid te mogen zijn, waarvan 2,5 jaar als Voorzitter van de Tweede Kamer. Het is tijd voor iets nieuws. Lees hier mijn afscheidsbrief.

Image
Image
693
Reply

Vera Bergkamp, die op een lelijke manier tot voorzitter van de Tweede Kamer werd verkozen, daarna nooit echt gezag kreeg en uiteindelijk vooral bezig was met de beeldvorming/het gedoe/de werknemers/Khadija Arib, stapt op. Dat schrijft ze in een brief van twee kantjes die wij pas gaan lezen nadat we dit topic hebben gepubliceerd. Nu kunnen we wel schrijven dat de tijd eindelijk rijp is voor voorzitter Martin Bosma, en misschien is de tijd ook wel eindelijk rijp voor voorzitter Martin Bosma, maar Martin Bosma wordt toch geen voorzitter omdat hij nu eenmaal van de verkeerde partij is. En nu maar hopen dat ze niet solliciteert voor lerares op de kleuterschool, want dat wordt gegarandeerd een puinzooi (haha wie houden wij voor de gek, die wordt burgemeester of adviseur huppeldepup). 
UPDATE: Huh, Bergkamp wist dit al een maand maar zegt het nu pas. Verder staat de brief vol met alle geweldige dingen die Vera Bergkamp volgens Vera Bergkamp heeft gedaan, maar ontbreekt een inhoudelijke reden voor haar afscheid, behalve het algemene 'Tegelijkertijd kunnen we de kritieken niet negeren' en 'Een nieuwe fase breekt aan'. Oftewel: een afscheidsbrief die uitstekend past bij haar Kamerlidmaatschap.

Wat nu?

Wat nu?

Kijk nou

Kijk nou

Voilà

Nostrabassus

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.