Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Schijnheilige Gristenen bekeren vrome Volkskrant

Steun zoeken bij een poppetje op een wolk en wijzen naar een zielig nareizigertje is genoeg om de Azaanbode in katzwijm te brengen

mirjam bikker is ook een slikker

De Volkskrant ging ter kerke in de Meloenenparochie van voorganger Mirjam, waar vroom gezucht werd onder de kabinetsval die de ChristenUnie zelf mede heeft veroorzaakt. Alleen heet het in de verslaggeving over de zijige gristenen niet "een breuk forceren" of "het land in onzekerheid storten" of "kiezen voor het eigenbelang over de rug van oorlogskindjes" - neeee, bij de bijbelstampers heet het een bezwaard gemoed over waarden die je niet kunt inslikken. Helemaal bedwelmd door het semantische sausje van god en psalmen laat Raoul du Pré zich verstikken onder het zelf gehaakte boetekleed dat de partijvoorgangers zichzelf omhangen. Oh oh oh wat was het zwaar en moeilijk om te stoppen met meloenen slikken. Bij andere partijen zou je kunnen denken aan een staaltje vernuftige machtspolitiek en opportunisme richting de nieuwe verkiezingen maar de ChristenUnie geniet - ten onrechte - het morele voordeel van de twijfel.

HALLOOO dat is gewoon politieke PR met den Bijbel hè? Zo makkelijk wordt vergeten dat Gert-Jan Segers jarenlang alle meloenen van Mark slikte, en daarmee zowel rechtsstatelijk twijfelachtig gedrag gedoogde als tienduizenden mensen in de ellende en onzekerheid liet bestaan. Hij ging door de dividendpomp (terwijl hij dat een breekpunt had genoemd), hielp bij de wederopstanding van Rutte III als Rutte IV (terwijl hij gezworen had dat ie nooit meer met Rutte zou instappen) en snikte met enige regelmaat zijn Meta-klaagmuur vol over hoe moeilijk het weer was om jezelf te verloochenen voor een beter Nederland voor de macht, de macht, alles draait om de macht. Hullie van de ChristenUnie zijn de allergrootste huichelaars van de laatste twee kabinetten Rutte, nog erger dan D66 die zich in al hun openlijk geëtaleerde verhevenheid en arrogantie tenminste niet verschuilen achter een muur van zijige eigenheiligheid, maar nu de pepermuntsabbelaars voor Hicham (8) uit Syrië opkomen, zijn het ineens de allergoeiste samaritanen. Met hun gezellig oubollige aah-coochie-coochie christendogma's.

Weet je wat wij zien? Hoe de bij het grote publiek volstrekt onbekende Mirjam Bikker (Utrecht uitgezonderd) een lepe manier gevonden heeft om te breken met het faux-vrome verleden van haar voorganger, een kuis principe koos waarmee je alle corporate media kunt laten knielen omdat die hetzelfde geloof aanhangen, samen Mark Rutte te kruisigen als het ware kwaad dat oorlogskindjes haat en zelf als moreel geweten de kudde verder naar het demografische offerblok leiden. Het probleem met politieke partijen is, net zoals met religies trouwens, dat ze keer op keer moreel failliet kunnen gaan zonder ooit helemaal te verdwijnen. Onze overgrootvader zaliger wist het al ver in de vorige eeuw: Motregen en fijne christenen maken je op den duur zeiknat.

Enfin tot zover onze preek voor eigen parochie. Iemand nog een zure appel uit een of andere verboden tuin?

Viezeriken. It takes one to know one

S M E R I G E S C H I J N H E I L I G E S M I E C H T EN

Social

Reaguursels

Inloggen

Uit huis geplaatst. BJZ, pleegzorg, een kindertehuis, behandelklinieken. Bijna allemaal hebben ze een "christelijke" achtergrond Ken de geschiedenis.

Dat de CU tegen stemde is, vanuit de CU gezien, dus niet verbazend.

gaffelbaard | 12-07-23 | 19:12

Beetje vreemd: gisteren oordeelde ik in ongeveer dezelfde bewoordingen het gedrag van Bikker en werd gejorist

Oud wijf | 12-07-23 | 16:26

Helaas is deze parochie GS er een met maar 50k kerkgangers. De rest moet het doen met de staatsomroepen en kranten waar de anti-Dilan campagnes al zijn gestart: “Hoe rijmt u mevrouw Dilan, als zelf vluchteling te zijn geweest, het onruimhartige asielbeleid van de VVD?”

Tiscali-2 | 12-07-23 | 15:03

De cu samen met m bikker en de andere kamerleden is zo ie zo al een clubje schijnheilige idioten. En maar wapperen met de bijbel waar iets over naastenliefde in staat. En er is kennelijk een soort aartsengel aan de cu leden verschenen die hen uitgelegd heeft hoe die “naastenliefde” van de bijbel werkt. Een naaste is niet iemand die minder dan 1km, of 5km, of 100km, 1000km of zelfs 2500km van je vandaan woont en ook mag het geen familie of vrienden zijn. Iedereen binnen 3000km en binnen je eigen kenniskring moet maar zelf zorgen voor een huis, geld om van te leven, ondersteuning etc etc.
In hun bijbel staat glashelder dat naastenliefde voorbehouden is aan iedereen die minimaal 3000km verderop woont, dus afrika of midden oosten en die een volslagen vreemde is met voldoende geld om een mensensmokkelaar te betalen. Als je die lat neemt, slaat de cu voor je klaar met gratis opvang gratis huis gratis geld en gratis advocaat. De rest moet hiervoor inleveren inleveren inleveren tot ze zelf niets meer over hebben. Moet want hoort bij de waarden en principes die cu en bikker uit hun bijbel halen.

ZomaarEen | 12-07-23 | 14:53

Als atheïst heb ik nooit begrepen wat religieuze partijen überhaupt in de politiek doen, of zelfs regeren en beslissen over ons. Met de bijbel in de linkerhand.
Eigenlijk vind ik het vreselijk. Het doet me pijn.

Omnisofos | 12-07-23 | 14:35 | 4

@Schoorsteenveger | 12-07-23 | 14:49: Ik vind dat als je religie in de politiek toestaat, het alle religie moet zijn. De poort staat open voor de eerste echte hardcore en immens populaire islamitische partij. DENK is nog Taqiya. Waar blijven de echte NL islamisten die even fanatiek zijn als Bikker enzo? Ach ja. Kwestie van tijd. 1 of 2 generaties.

Omnisofos | 12-07-23 | 15:02

@Omnisofos,u bedoeld Salafisten,in iedere moslim zit wel een beetje alafisme,heb ik van de burgervader van Rotterdam begrepen.

De Profundus | 12-07-23 | 18:26

En atheïst haalt ook ergens zijn principes vandaan en die zijn ook maar zelden rationeel. Je kunt simpelweg niet de principes van anderen uitsluiten in een democratie omdat je je eigen gevoel het beste vindt.

RigouReus | 12-07-23 | 19:53
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben opgegroeid als import in de Bijbelbelt en de gemiddelde Christen Unie stwmmer is een wereldvreemde, niets gewend zijn, schijnheilig persoon met ook nog nog een irritante bekeringsdrift. Mijn god, wat had ik een hekel aan dat volk. Op de basisschool al.

MeppieRocks | 12-07-23 | 14:02 | 3

Dank voor de duiding en treffende beschrijving van het gedrag van mevrouw Bikker.

Kicksalot | 12-07-23 | 14:08

Het eigenbelang m.b.t. de aankomst bij de gedroomde hemelpoort telt zwaar, en bovendien worden de gevolgen van al die goedheid doorgaans door ánderen gedragen.

Harry.Langezwaal | 12-07-23 | 14:36

Je hebt zo gelijk. Wat een vreselijk soort mensen wonen in die omgeving.

Omnisofos | 12-07-23 | 15:03

De ChristenUnie is een christelijke partij in iedere zin, waarvoor hulde. De cynische redactie van GeenStijl heeft geen idee wat de gristenen bezield. Zij vinden zichzelf helemaal niet heilig. Heilig is Christus.

thanseeuwen | 12-07-23 | 13:39 | 2

Nee, ze vinden zichzelf zondig. De hemel moet met goede werken worden verdiend. En dan nog zijn des Here's wegen ondoorgrondelijk.

Wiebenick | 12-07-23 | 13:50

Ze vinden zich niet heilig, maar ze menen wel dat ze weten wat God met de wereld voor heeft, en menen ook dat zij degenen zijn die dat die wereld moeten vertellen, ook via een politieke partij.
Voor al die anderen, die niet-gristenen, is dat slechts een mening, een standpunt, voor de gristenen is het een absolute Waarheid die voor iedereen geldt, ook voor de niet-gristen. Dat laatste is het irritante, die overtuiging de waarheid in pacht te hebben en van daaruit de houding te kapittelen en terecht te wijzen. Het is de meesmuilende, afwijzende, neerbuigende houding van die lui die uiterst irritant is, soms zelfs onverdraaglijk.

Schoorsteenveger | 12-07-23 | 14:18

Vooral gezinshereniging voor hen die uit landen komen waar het discrimineren / vervolgen van Christenen een vanzelfsprekendheid is.

De ChristenUnie heeft last van het Stockholm syndroom

Ervaringsdeskundige | 12-07-23 | 13:09 | 1

Daarmee is alles gezegd. De kans dat ze dit zelf gaan inzien is nihil. Mochten ze hier ooit mee in de knoop komen, dan gaan ze naar een zielenknijper (if ever..) die op dezelfde leest gestoeld is.

Wiebenick | 12-07-23 | 13:30

Wat al te slecht begrepen wordt is dat fundamentalisten, en Bikker is er eentje, de wereld precies in spiegelbeeld zien.
Wij, al degenen die niet (meer) fundamentalistisch denken, huldigen het principe dat je in overleg met elkaar tot compromissen kan komen, dat de meningen, de standpunten, de uitgangspunten naast elkaar kunnen bestaan, dat een positie een relatieve is tegenover andere, ook relatieve posities.
Dus kunnen ook gristelijke partijen aanschuiven, gelijkwaardig aan andere partijsen, náást andere partijen, gelijke monniken, gelijke kappen. Of je in een God gelooft of niet doet daarbij niet terzake, is bijzaak, je komt met een partijprogramma, net als de andere partijen die al dan niet in een God geloven, in kabouters of in elfjes, die solidariteit hoog in het vaandel hebben, of neo-liberaal denken, die dieren belangrijker vinden dan mensen, het mag niet uitmaken.
Dus, een parlementaire democratie gedoogt een religieuze partij, precies zoals die partijen met andere uitgangspunten gedoogt.
Maar, gaan we wat nauwkeuriger kijken, dan zien we iets raars. Traditionele religieuze partijen hebben, 'for old times sake', nog steeds kleine voorrechtjes ten opzichte van andere partijen. Ze mogen bijvoorbeeld harder discrimineren, want met een beroep op de Bijbel of een ander Heilig Boek kan kennelijk méér dan zonder een Almachtige God achter de hand. Zo heeft de SGP het nog lange tijd vol kunnen houden om vrouwen het passief kiesrecht te ontnemen, niet 'de facto' maar letterlijk, opgenomen in de statuten. Kon bij geen enkele andere partij, maar wel bij de SGP, want traditioneel Christelijk.
De Verlichtingsdenkers, zou je kunnen zeggen, hebben hun werk nooit helemaal af kunnen of willen maken, en traditioneel gelovigen worden op allerlei gebied ontzien, krijgen op allerlei gebied nét een beetje meer ruimte, want ja, het ligt zo gevoelig.
Dat weten fundamentalistische gristenen, en ze maken dapper gebruik van die uitzonderingspositie.
Maar, en dat is het punt dat ik hier wil maken, denken ze echt fundamentalistisch dan gaan ze in hun denken een grote stap verder. Ze beweren namelijk dat het niet zo is dat een democratie hen, gelijkwaardig aan anderen, de ruimte en mogelijkheid biedt om zich te organiseren en politiek te bedrijven, nee, ze beweren het omgekeerde, namelijk dat hün God, die voor hen de Enig Ware God is, de democratie gedoogt! God geeft, zo redeneren zij, de mensen de ruimte om zich democratisch te verhouden, en het is de heilige opdracht van de partij, in dit geval de CU, om God's Woord uit te dragen en ervoor te zorgen dat dat Woord gehoord wordt. Bikker voert niet uit wat de gristelijke kiezers willen, o nee, Bikker voert het Plan van God uit, zonder tussenkomst van wie of wat dan ook.
Het opblazen van het kabinet is voor Bikker het ten uitvoer brengen van de Wil van God. Die staat nummer één. Wij leven, zo meent zij, of wij nou op haar partij gestemd hebben of niet, in een gedoogconstructie, en het is háár God die gedoogt.

Schoorsteenveger | 12-07-23 | 12:24 | 7

@Zapata10 | 12-07-23 | 12:43:
Laat ik het dan herformuleren: de VVD wist hoe de kat de bel aan te binden en heeft het op de spits gedreven. Wellicht dacht Rutte dat die Bikker net zo'n farizeeër was als haar voorganger, maar ze bleek strenger in de leer.
Maakt niets uit voor het punt dat ik wilden maken overigens, dat figuren als Bikker de Wil van God aan het uitvoeren zijn temidden van al die goddelozen.

Schoorsteenveger | 12-07-23 | 14:08

@Schoorsteenveger | 12-07-23 | 14:08: Excusez le mot: wat een gelul. In mijn ogen is de CU helemaal niet zo christelijk maar veeleer humanistisch want een aftreksel van GroenLinks. Deze partij heeft er geen enkele moeite mee om zonder beperking mensen met een antichristelijke achtergrond (islam) het land binnen te laten. Op dat punt bestaat er bij de CU een irritante blinde vlek.

Willibald von Klúúúk | 12-07-23 | 15:18

@Willibald von Klúúúk | 12-07-23 | 15:18:
www.christenunie.nl/l/library/downloa...
"Gedreven door Gods liefde en Christus’ koningschap wil de ChristenUnie zich inzetten voor de samenleving en het bestuur van ons land. Zij erkent dat de overheid door God is gegeven en in Zijn dienst staat om recht te doen en vrijheid en vrede te beschermen, wereldwijd.
De ChristenUnie baseert haar politieke principes op de Bijbel, Gods geïnspireerde en gezaghebbende Woord. Haar leden verenigen zich vanuit het christelijk geloof, zoals kernachtig verwoord in de Geloofsbelijdenis van Nicea."
Het staat er toch echt
"Zij erkent dat de overheid door God is gegeven en in Zijn dienst staat om recht te doen en vrijheid en vrede te beschermen, wereldwijd."

Schoorsteenveger | 12-07-23 | 16:10
▼ 4 antwoorden verborgen

De afgelopen 10 jaar op CU gestemd. Van de laatste keer spijt. Onder Mirjam gaan ze linksaf. Daarom steun ik nu Dilan. Die grenzen moeten op slot voor de kansarmen met Frankrijk in gedachte. Vooral barmhartig voor mensen die hier zijn komen wonen of al generaties hier wonen.

adhd-je | 12-07-23 | 12:18 | 5

@_pacman_ | 12-07-23 | 12:21: Misschien kom je er op den duur wel achter dat de rechtse VVD versie "babyboomer" zo langzamerhand achterhaald is en uiteindelijk een zachte dood sterft, ze schuiven op naar een groen rechts versie of je wilt of niet het is in een veranderende samenleving en wereld, de tijdgeest die stapje voor stapje haar werk doet..

Smoelensmid | 12-07-23 | 12:42

U slikt de lege praatjes van kakelkip Dilan en de VVD die al 12 jaar heeft bewezen de asielinstroom dikke prima te vinden. Ik heb nog een schitterend stuk moerasland dat ik bereid ben aan u voor een prikkie van de hand te doen.

Kicksalot | 12-07-23 | 13:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Over dat misbruik en kerken, daar zou ik graag eens met dat gekke CU-volk over praten, waarom ze daarom van die strakke, weggedraaide nekken hebben.

Normpje | 12-07-23 | 12:16 | 3

Hebben ze allang niet meer

adhd-je | 12-07-23 | 12:19

@adhd-je | 12-07-23 | 12:19: Hou toch op, wegkijkert, nog steeds wordt het geridiculiseerd en weggewoven, meteen draait hun hoofd weg van de spreker.

Normpje | 12-07-23 | 12:36

Volgens mij was dat m.n. in de Katholieke kerk. Christen Unie is protestants, evangelisch. Van de zichzelf progressief vindende protestanten. Eigenlijk is het gewoon de EVP, die ooit in GroenLinks is opgegaan.

MeppieRocks | 12-07-23 | 14:58

Religie maakt meer kapot dan je lief is. Wees wijs, stemp niet op deze meiss...

Harrie-Couvert | 12-07-23 | 12:14

Ik zal nooit op één van beide partijen stemmen vanwege de religie, maar als het zou moeten stem ik zonder twijfel op de SGP in plaats van de CU.

At_Dawn_They_Sleep | 12-07-23 | 12:13

Een mooie opsomming van v Rossem, waar ik weinig meer aan kan toevoegen... behalve dat de rol van de CU nu wel is uitgespeeld, de kans is nu heel groot dat we een centrum-rechtse regering krijgen en daar heeft de CU niks bij te zoeken.

Want BBB, PVV, JA21, Omtzigt (met een nieuwe partij, of bij BBB) en dan eens kijken wie er voor de meerderheid gaat zorgen... dit zal 1 van de meest spannende verkiezingen worden die ik sinds (pakweg) begin jaren 60 heb meegemaakt, doe mij denken aan eind jaren 70 met Joop den Uyl, Dries v Agt en Hans Wiegel.... toen had je nog WEL een richting te kiezen, nu met partijen als BBB weet je niet of zij over rechts of links gaat.

Het enige waar ik nog benieuwd naar ben is, wie de nieuwe man/vrouw van de VVD gaat worden

Keyboardspeler | 12-07-23 | 12:13 | 4

Als het aan de MSM ligt gaan we een tweestrijd VVD versus linkse wolk PvdA/GL krijgen. En dan gaan ze alle zogenaamde verschillen enorm aandikken waarbij ze gemakshalve maar vergeten dat die zogenaamde "linkse" wolk in 95% van alle VVD wetgeving meestemde. Dat is geen oppositie maar zoals de heer van Amerongen zo mooi weet te zeggen: Dat is gecontroleerde oppositie. Ik zou u zelve maar gaan voorbereiden op vier maanden lang toneelspel, ketelmuziek, onecht geleuter en opgeklopte schijn tegenstellingen. En na de verkiezingen er achter komen dat er helemaal niets verandert is.

Zapata10 | 12-07-23 | 12:19

@At_Dawn_They_Sleep | 12-07-23 | 12:15: Het CDA was 13 jaar geleden veel rechtser te noemen met types als Verhagen, wat er nu in die fractie zit zijn veel linksere types...... het CDA zal een richting moeten gaan bepalen de komende maanden, willen zij bijvoorbeeld met BBB kunnen gaan regeren, gelukkig stapt de ene na de andere daar op.

Dat zal trouwens ook bij de VVD moeten gaan gebeuren, meer types op de lijst die Bolkenstein/Wiegel-fan zijn zal ik maar zeggen.

Doen CDA en VVD dat niet en willen ze straks weer over links gaan regeren, met PVDA-GL, Volt, D66 (enz)... dan zal in November het land vrijwel Onregeerbaar worden, dus het gaat zeker spannend worden.

Keyboardspeler | 12-07-23 | 12:37

Ik kan mij uit die tijd nog een spotprent herinneren waarin het vrome gelaat van Van Agt veranderde van een penis in een vagina. Die ga ik maar niet googelen.

Piet Karbiet | 12-07-23 | 12:42
▼ 1 antwoord verborgen

Ze schermen elke keer met EVRM artikel 8 als het om gezinshereniging gaat.

Is het niet zo dat lid 2 de mogelijkheid biedt om lid 1 niet geldig te laten zijn in de huidige situatie ?

1 Een ieder heeft recht op respect voor zijn privé leven, zijn familie- en gezinsleven, zijn woning en zijn correspondentie.

2 Geen inmenging van enig openbaar gezag is toegestaan in de uitoefening van dit recht, dan voor zover bij de wet is voorzien en in een democratische samenleving noodzakelijk is in het belang van de nationale veiligheid, de openbare veiligheid of het economisch welzijn van het land, het voorkomen van wanordelijkheden en strafbare feiten, de bescherming van de gezondheid of de goede zeden of voor de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen.

wetten.overheid.nl/BWBV0001000/2010-0...

Wattman | 12-07-23 | 12:12

De halve wereld heeft volgens de CU recht op gezinshereniging hier terwijl Nederlandse stellen geeneens een gezin kunnen starten. Want geen huis. Het is gekmakend. Als je daar kunt neuken en baren moet je de rest daar ook maar klaren.

Piet Karbiet | 12-07-23 | 12:12 | 1

En als je je vrouw en kinderen in een zogenaamd levensbedreigende oorlogssituatie achterlaat, valt dat levensbedreigende kennelijk ook wel mee.
.
Daarnaast heb ik CU ook nooit maar een keer iets horen zeggen van de bestendigheid van de maatschappij op de lange termijn, terwijl er nu al tekorten zijn aan woningen, leraren, agenten, noem maar op. Compleet gestoord partijtje.

The Green*Machine | 12-07-23 | 12:47

Stel je eens voor dat de hier de pleuris uitbreekt. Het is niet eens zo moeilijk voor te stellen met die gekke Putin daar verderop. Zie je jezelf al gaan, vrouw en kinderen achterlatend? "Nou schatjes, papa gaat even een paar maanden op reis, jullie redden het verder wel he? Ik kom jullie later halen, doei!"

John McClane | 12-07-23 | 12:11 | 3

Precies. Nooit geloofd die verhalen over vooruit reizende echtgenoten. Uitzonderingen daargelaten zullen echte echtgenoten / partners elkaar in dergelijke omstandigheden nooit achterlaten.

At_Dawn_They_Sleep | 12-07-23 | 12:17

En om het extra moeilijk te maken gaat papa naar Nieuw Zeeland. En oh ja, ik heb een extra hypotheek genomen om e.e.a. te bekostigen. ik heb daarvan de nieuwste iPhone aangeschaft want ik moet natuurlijk wel met jullie mijn avontuurlijke reis met een video-vlog tonen. Verder zit ik natuurlijk om de paar uur bij de kapper , dat doe ik met het geld van mama want die hoeft niet naar de kapper want haar haar zit onder een doek! Nou, succes allemaal en begin maar met ontwortelen want waar ik jullie naar toe ga brengen lijkt totaal niet op de voor jullie vertrouwde omgeving! Groetjes pa!

Cunucu | 12-07-23 | 12:30

Dat is exact wat de leden van het kabinet deden in 1940.

Er zijn best positieve uitzonderingen. Denk aan al die mannen die zich in Engeland aansloten bij het leger met als doel hun land te bevrijden: Tsjechen, Polen, Fransen, zelfs Nederlanders. Of bent u van mening dat de mannen van de Irene brigade lafbekken waren die hun familie in de steek lieten?

Grumpy_Old_Ed | 12-07-23 | 12:58

Religieuzen hebben zelden echte argumenten. Wil je weten hoe de SGP ergens over "denkt" lees dan gewoon de Bijbel, dan ken je ook het standpunt inzake kwestie X, Y of Z. Discussie met ze is dan ook nooit een discussie op argumenten, want waar het gaat raken aan de Bijbel zal die altijd hun argument zijn. Niks mee te beginnen. Naar luisteren en verder niks mee doen. Zoveel mogelijk liefdevol vermijden.

Beste_Landgenoten | 12-07-23 | 12:11 | 1

Blij dat juist u dit zegt! Uw argumenten zijn een partijprogramma en voorspelbaar.
U ziet de splinter bij de ander maar de balk in uw eigen ogen niet! (Matteüs 7 vers 3).

JoopGall_blaas | 12-07-23 | 12:37

"Iemand nog een zure appel uit een of andere verboden tuin?"

Nee laat maar, genoeg Bertje -brabbelmans- Brussen voor vandaag.

der_feldwebel | 12-07-23 | 12:09

Je mag hopen dat ze met dit gezwets de rechter vleugel van de CU naar de SGP drijft.

Grumpy_Old_Ed | 12-07-23 | 12:08

Ze doet me meer aan dit m.imdb.com/title/tt0252789/mediaviewe... denken. De ChristenUnie is sinds jaar en dag de wel meest hypocriete partij in de politiek.
De artikelen van de meeste kranten moeten de aankomende maanden met een hele grote korrel zout genomen worden. (sowieso moet dat) Alles en iedereen moet gemasseerd worden om maar vooral niets werkelijk te laten veranderen. Het zal over poppetjes gaan maar niet over de inhoud. En vooral veel modder smijten. Zo gaat het al decennia lang. BBB ligt enorm onder een vergrootglas en bij de minste verspreking zie je aasgieren van de MSM er op duiken. Zoals ze dat vroeger met Fortuyn deden en naderhand met de SP. Ondertussen steken ze de hen welgevallige partijen veren in de kont en mogen die dag na dag aanschuiven bij de babbel programma's. Het schijnt nu plotseling weer heel belangrijk te zijn dat er een vrouw premier kan worden. Als het tenminste wel de juiste vrouw is. Het hangt er een beetje vanaf wat Omtzigt gaat doen maar als hij uit de politiek stapt dan zal ik BBB stemmen. Terwijl ik links ben. (vrij links)

Zapata10 | 12-07-23 | 12:07

'Familie hoort bij elkaar' Weer zo'n prachtige platitude waar je in eerste instantie niet tegen zou kunnen zijn. Maar zet nu oorzaak, aanleiding en gevolg nu eens in de juiste volgorde en perspectief. Als je familie zo belangrijk is , en dat lijkt mij wel, dan had je misschien op de plek waar je woont ook een paar keer kunnen bedenken voordat je de woede van het lokale bestuur over je heen liet komen . Die woede die kennelijk zo groot is dat je je land moet ontvluchten. En als je dan ook nog eens een keer als vader er voor kiest om duizenden kilometers verder op je heil te gaan zoeken en je de achterblijvers met duizenden dollars aan geleend geld voor de reis opzadelt , dan ben je als vader van het gezin compleet onverantwoord bezig. En het is dan ook zeker niet de morele plicht van het andere land om met zo'n brokkenpiloot in zee te gaan. Hier zou jeugdzorg gelijk op de stoep staan!

Cunucu | 12-07-23 | 12:06 | 1

Dat geld blijkbaar niet voor de honderden uit huis geplaatste kinderen van de Toeslagenouders. Die mogen na 2,5 niet meer terug naar het gezin want te veel gehecht aan de nieuwe plek, aldus deskundigen. Voor Syrische kinderen in Turkije geld dat dan blijkbaar weer niet.

Piet Karbiet | 12-07-23 | 12:19

Ok, voortaan alle asielzoekerscentra in de bible-belt.

Baron_von_Rijswijck | 12-07-23 | 12:06 | 1

Alleen Christelijke asielzoekers dan. En ik voorspel nu al dat die veel minder overlast gaan geven.

TurpinDick | 12-07-23 | 12:10

Inwoners van Nederland kunnen kennelijk de pot op van die CU troelala.
Die worden opgescheept met nog meer volk dat voor gaat dringen bij de huisvesting , die er al bijna niet is vanwege stupide stikstof regeltjes etc.
En dan hebben we het nog niet eens over wat er hier verder door Rutte en de CU is aangericht.

Zwizalletju | 12-07-23 | 12:04

CU = Groen Links met een andersoortige bijbel

At_Dawn_They_Sleep | 12-07-23 | 12:04 | 3

En Groenslinks is uit de Communistische Partij voortgekomen.

4HoogAantWater | 12-07-23 | 12:06

@4HoogAantWater | 12-07-23 | 12:06: onder andere. Maar ook uit de EVP, evangelische volkspartij, ooit een links zusje van de SGP/GPV/RPF

Grumpy_Old_Ed | 12-07-23 | 12:09

@Grumpy_Old_Ed | 12-07-23 | 12:09: Volgens mij was de EVP extreem-links, schurkte veel meer tegen de toenmalige PSP/PPR aan dan tegen de christen-partijen.

ThePozz | 12-07-23 | 13:39

Nooit meer mee laten regeren die schijnheiligen. Laat ze maar 24/7 gaan bidden, de schepper lost het wel op voor ze.

Wattman | 12-07-23 | 12:04

Als iemand recht heeft op asiel zijn het mensen uit oorlogsgebied wel dus...

Neuth | 12-07-23 | 12:04

Zou het een idee zijn om politieke partijen te verplichten in hun verkiezingsprogramma's concrete aantallen te noemen. Na de verkiezingen wijst de koning een aantal partijen aan die tezamen een ruime meerderheid vormen en dat dan het gewogen gemiddelde wordt genomen t.a.v. het aantal stemmen dat ze hebben gekregen.

Voorbeeld:
Om voldoende draagkracht onder de bevolking te hebben moet de regering ten minste 2/3 van het aantal uitgebrachte stemmen vertegenwoordigen. Dus niet 100%, we leven niet in Noord Korea, er moet ook nog iets van oppositie zijn.

Na de verkiezingen krijgen partijen de gelegenheid om een coalitie te vormen die tenminste 2/3 van het aantal uitgebrachte stemmen vertegenwoordigd. Hiervoor krijgen ze 3 maanden de tijd, als dat niet is gebeurd kan de koning een coalitie aanwijzen. Hiertegen kan een maal bezwaar worden aangetekend. De partijen krijgen dan nog 1 maand om alsnog zelf tot een coalitie te komen, anders is het bevel van de koning dwingen.

Partij A heeft 1,2 mln stemmen behaald en wil de komende 4 jaar 500.000 asielzoekers toelaten.
Partij 8 1,3 mln stemmen en wil 100.000 asielzoekers
Partij C 800 k stemmen en wil 50.00 asielzoekers
Partij D 2,1 mln stemmen en wil 0 asielzoekers
Partij E 1,8 mln stemmen en wil 250 000 asielzoeker uitwijzen

Neem hiervan het gewogen gemiddelde en je hebt een dijk van een compromis.
Ervaren en krachtige bestuurders worden aangewezen om het beleid uit te voeren, de TK kan zich bezighouden met controle en wetgeving.

Arnold Layne | 12-07-23 | 12:04

Families horen bij elkaar, zo is het maar net. Breng die vaders thuis. Geef ze een brood, een stuk worst en een kan water mee.

John McClane | 12-07-23 | 12:04 | 2

Sta op en loop (terug).

Lorejas | 12-07-23 | 12:04

Op een of andere manier voelt de deuggemeenschap zich verplicht het beste voor deze mensen te doen. Ook al is dat beste het slechtste voor ons.

Zomaarwat | 12-07-23 | 12:15

Ooit mochten er bij de CU geen vrouwen in de partij, maar nu ze erin zitten zijn ze nog twee keer zo erg als de mannen. Of zoals Pacman zei wat een zuur ,vroom harsens heeft dat mens.

Therapietje | 12-07-23 | 12:02 | 2

Dat was de SGP. CU is voortgekomen uit GPV en RPF, die hadden dat standpunt niet.

Arnold Layne | 12-07-23 | 12:05

Verdiep u eens in verschillende stromingen? Dat is een hele andere tak…

JoopGall_blaas | 12-07-23 | 12:41

Het is omdat ze vrouw is. De VK wil voor alle vooraanstaande partijen bij de volgende verkiezingen een vrouw. Daarom krijgt Yesigodinges ook zo veel aandacht, ondanks het feit dat ze VVD-er is, in de VK. Zodat we eindelijk de garantie krijgen van een vrouwelijk premier, en we niet meer zo uit de toon vallen binnen de Scandinavische landen (die het ideaal van de VK vertegenwoordigen).

konjodebonjo | 12-07-23 | 12:02

Prachtig geschreven.

De Let | 12-07-23 | 11:58

Politiek, scholing enz. hoort geen geloofsachtergrond te hebben. Wie anno 2023 nog in een zgn schepper gelooft dat dat maar fijn in z'n vrije tijd.

Cornelis12 | 12-07-23 | 11:56

Gristenunie wappen zijn gewoon Groenlinksers die tegen abortus zijn.

Leon Tosti | 12-07-23 | 11:56

Best wel geil die pornobril.

Colin.Fart | 12-07-23 | 11:55 | 2

Meestal die gristenmeiden, kijk maar uit voor ze

Ruud5 | 12-07-23 | 12:02

Hoe langer de rok hoe natter het hok.

At_Dawn_They_Sleep | 12-07-23 | 12:20

De gristenunie is verworden tot groen links met de bijbel. Veelzeggend is dat de gristelijke regenboogvlag het symbool is geworden van de woke gemeenschap. Waar de Nederlandse samenleving naar snakt is realiteitszin en werkbare oplossingen en juist geen gemoraliseer en dogma's waar zowel de gristen Unie en woke groen links in uitblinken.

therealbraindump | 12-07-23 | 11:54

Ze zitten vaak op hun knietjes, maar om de verkeerde reden.

TurpinDick | 12-07-23 | 11:54

Als je véél, over het algemeen godsdienstgestoorden, hier het land binnenhaalt, dan versterkt het je positie als "godsdienstpartijen" in Nederland.
Je hebt nu Christelijke en islamscholen in dit land om héél vroeg jonge geesten te vergiftigen met godsdienstwaanzin.
Zoals de Fransen, geen politiek en godsdienst samen.

meneer Q | 12-07-23 | 11:51
-weggejorist-
AntiZanicz | 12-07-23 | 11:50 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Bigotterie.

nikolaos | 12-07-23 | 11:49

Dat Christen gebeuren is iets uit het verleden, net als de galg en het buskruit, nu hebben we betere, modernere technieken om anderen te overtuigen.

zwellevertje | 12-07-23 | 11:48 | 2

Ja dat heet klimaat evangelie.

Briver | 12-07-23 | 11:57

Aaaaarggghhhh mijn ogen!!!1!

pollens | 12-07-23 | 11:47

Those Jesus freak well the're friendly but
the shit they believe has got their minds all shut.
(FZ)

knutsel_ | 12-07-23 | 11:46

Hart- en zielverwarmend dat er voor die miljoenen arme schaapjes uit Afrika en Azië die geloven dat er maar één ware god kán en mág zijn , dat er voor hen altijd plaats is in de regio biblebelt.

Ambiorix | 12-07-23 | 11:46

Hoeveel CU'ers hebben al een asielzoeker in huis als zo zo goed van de zeven werken van barmhartigheid zijn?
Even ter herinnering aan hen:
- Doden begraven
- Vreemdelingen herbergen
- Naakten kleden
- Zieken bezoeken
- Hongerigen spijzigen
- Dorstigen laven
- Gevangenen verlossen

pa_niek | 12-07-23 | 11:45 | 3

Gevangen verlossen is al gebeurt t.a.v. IS bruiden.

Arnold Layne | 12-07-23 | 11:50

Lol... Naakten kleden???

meneer Q | 12-07-23 | 11:59

@meneer Q | 12-07-23 | 11:59: Daarmee worden nudisten bedoeld.

Wiebenick | 12-07-23 | 12:05

De oneindige kortzichtigheid van die van de realiteit losgezongen religekkies brengen dit land aan de afgrond. Ze hebben werkelijk geen idee wat de gevolgen zijn van hun 'gezinshereniging'. Het is alsof kippen het deurtje van hun eigen hok open zetten voor de vos. Kortom: zelfdestructie in opdracht van God. Knettergek zijn die mensen.

Graeme Reaper3779 | 12-07-23 | 11:43 | 2

Ik ben het hier mee eens. Hoe bot en erg ook. Het is helaas de keiharde en onaangename waarheid.

Zomaarwat | 12-07-23 | 11:50

Als ze overlopen naar links is het hek helemaal van de dam.

Wiebenick | 12-07-23 | 11:55

Zo mooi dit: "Met hun gezellig oubollige aah-coochie-coochie christendogma's".

Kowalski11 | 12-07-23 | 11:43

Een kleine aanvulling op ; Motregen en fijne christenen maken je op den duur zeiknat.

Hoe langer de rok des te natter het hok!

Cunucu | 12-07-23 | 11:42 | 2

Hoe korter de rok des te harder de stok.

Lorejas | 12-07-23 | 11:44

@Lorejas | 12-07-23 | 11:44: En voor mooie meisjes met rood haar ; hoe roestiger het dak des te vochtiger de kelder!

Cunucu | 12-07-23 | 11:53

Als deze trend van partijleiders nog even doorzet zijn straks DENK en SGP de enige partijen met een man aan het roer.

TurpinDick | 12-07-23 | 11:42

Good riddance, voor je het weet zit je als land wéér opgezadeld met een schaamhaar tellende minister.

Conan de Rabarber | 12-07-23 | 11:42

CU-christenen zijn vast lieve mensen maar een ramp voor het land.

Je hoeft je niet persoonlijk te laten kruisigen maar for Gods sake: grow a pair!

Zomaarwat | 12-07-23 | 11:41 | 2

Ik denk eerder dat ze er niks aan kunnen doen dat de leiders van die partij die richting nemen. Aan de andere kant kon Rutte door CU afgezet worden bij de motie van Wilders.

Adriel | 12-07-23 | 11:44

@Adriel | 12-07-23 | 11:44: Ach ja, Christenen a la CU. Ze verzetten zich niet tegen islamitische geloofsgerelateerde zaken zoals hoofddoek, vrouwendiscriminatie en besnijdenis, niet hard in elk geval en roepen hoog van de christelijke toren dat geloofsvrijheid heilig is. Dat, terwijl die geloofsvrijheid er tussen christenen onderling was na een lange strijd en nooit is bedacht dat een agressieve islam zijn daar bij zou voegen. Dus een en al misplaatst en en passant goedkoop deugen gecombineerd met eigen belangen want slachtoffer spelen (want christenen liggen zo onder vuur blijkbaar). Zodra er een waarde in beeld komt die christenen van belang vinden en waar de islam en anderen veel baat bij hebben, dan opeens zijn ze streng christelijk en plaatsen ze die waarde zo in het andere geloof. Dan is hun waarde universeel, zoals natuurlijk het gehele geloof. Nooit wat van andere geloven zeggen want geloofsvrijheid en r.e.s.p.e.c.t. maar wél een mening hebben dat die mensen zich hier mogen vestigen en hun gezin hierheen mogen halen. Dan pas je je christelijkheid toe op een manier die gewoon iedere oelewapper die geen 'nee' durft te zeggen reageert op druk van mensen en op menselijk leed. Vergetend dat rechte rug voor een samenleving van belang is. Ik word echt helemaal ziek van die betwetende christenen die ons land verzieken met hun slappe knieën die ze verwarren met oprecht christen zijn.

Helemaal gehad met die zelfvoldane nepdeugers.

Zomaarwat | 12-07-23 | 12:08

Lieden die er onzichtbare vriendjes op na houden.
Blijf het een achterlijk iets vinden.

LoesjeP | 12-07-23 | 11:41 | 2

Bleef het maar bij fictieve vriendjes, maar ze laten zich er ook nog door leiden.

Kowalski11 | 12-07-23 | 11:44

Binnen de strenge richtingen van het Christendom is gehuichel en het spelen van smerige spelletjes heel gewoon. Achterkamertjes, het smeden van coalities tegen een vijand dan wel opponent behoort tot het arsenaal van de fijne Christen. Dat is dan op een niveau van de kerkraden, de ouderlingen die de macht hebben.
Er wordt nog wel eens gekeken naar de dominee die de macht heeft en de zweep legt over ketters gedrag, maar nee; het zijn die clubs binnen een gemeente, meestal de ouderlingen die het voor het zeggen hebben.
Een dominee die door wat dan ook niet meer past in de gemeente wordt er op achterbakse wijze uit gegooid.

Geen verbazing over het gedrag van de CU die inderdaad jarenlang Rutte hebben gesteund. De man die zo veel gelogen heeft, schandalen op zijn naam heeft, en dat dan ook nog met gewoon laakbaar gedrag, zeg gerust crimineel gedrag. Ze waren er bij en steunden het met een vrome smoel.

De CU staat er ook goed voor in de peilingen en het zal niet verbazen als ze mogelijk profiteren van de val van het CDA. Ze hebben zich vrij gevoeld om zo te clashen met de VVD en hopen zo hun zilverlingen te mogen tellen in november.

Nuuk | 12-07-23 | 11:41 | 3

Goede samenvatting. De ouderlingen (de naam alleen al) die hebben idd de macht daar en moet je niet tegen haren instrijken want dan kun je als afvallige beter verhuizen. Bijzonder enge verstikkende sfeer lijkt mij dat.

Basil Fawlty | 12-07-23 | 12:14

@Basil Fawlty | 12-07-23 | 12:14:
Ik kom zelf van de Veluwe en hoewel niet in die strenge kerken, waren die kerken en die mensen gewoon aanwezig. Je had er mee te maken, ik kende mensen uit die kerken. Vaak hele goede lui, en er zit best veel ruimdenkend volk. Het is alleen dat je er bij hoort, het is deel van je leven en zo bleef men maar hangen en accepteert de gekkigheid.
De hardliners zijn echter vreselijk en voeren eigenlijk een dictatuur uit.

Nuuk | 12-07-23 | 12:27

@Nuuk | 12-07-23 | 12:27:
Ik heb ook collega's gehad (met uitgestreken smoelen) zoals jij beschrijft en in het begin had ik het niet door (zeer jong) maar al snel begon er een belletje te rinkelen hoe het daar werkte en zoals jij al zegt: "Het is alleen dat je er bij hoort, het is deel van je leven en zo bleef men maar hangen en accepteert de gekkigheid."
En wat mij toen ook opviel was dat de ouderlingen waar zij het dan over hadden de hardliners waren en men deed het meestal geniepig als ze je niet meer mochten, zoals je buren niet meer helpen, niet meer mee praten, kinderen mochten onderling niet met elkaar spelen. Eigenlijk werd je verstoten.

Basil Fawlty | 12-07-23 | 12:41

Probeer als belastingbetalende starter maar eens een gezin te starten. CU heeft hard meegestemd om dat heel moeilijk te maken.

Deflatiemonster | 12-07-23 | 11:40 | 3

Gods wil.

TurpinDick | 12-07-23 | 11:46

Zoek een andere accountant, starters betalen amper belasting, na drie jaren pas dan komt de nekslag van de fiscus..

Smoelensmid | 12-07-23 | 11:46

@Smoelensmid: oh opgelost. Met 4 zijn ze meestal de deur al uit.

Lorejas | 12-07-23 | 11:56

De leukste discussies heb je met christenen die vinden dat ene groep geholpen moet worden terwijl de eigen groep naar de verdommenis mag gaan omdat ze geen vluchtelingen zijn. Ze vergeten dat die vluchtelingen ooit ook tot die 'eigen groep' behoort en dat veel vluchtelingen van weleer de grenzen dicht willen omdat degenen waar ze voor vluchtten nu hierheen komen, Nederland inmiddels propvol zit en dat het vooral veiligelanders zijn die moord en brand en discrimininazie en rasiesmoes roepen.

Dooiemus | 12-07-23 | 11:40 | 2

Ik heb dit op een verjaardag van een (vrijgemaakt) christen eens aangekaart en het feestvarken liep gewoon weg. Even later keek iedereen mij boos aan. Tot zover de discussie.

Wiebenick | 12-07-23 | 11:51

Gelovigen zijn nu eenmaal beperkt in hun denkvermogen. Gelovige wetenschappers wantrouw ik ook als de pest want er klopt iets niet aan je als je kritisch wetenschapper wilt zijn en klakkeloos aanneemt dat er een oppwerwezen is.

Enfin, er is een spreekwoord dat zegt: Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.

Tot zover de usefull idiots van de CU.

Bakkeleures | 12-07-23 | 12:03

Zij waren niet bezwaard bij karaktermoord, kindermoord (zo noemen de gristenen dat), voltooid leven moord, maar bij gezinshereniging van wildreemde raddraaiers was de maat vol.

bergsbeklimmer | 12-07-23 | 11:39

Waar staat het CU-electoraat zelve eigenlijk qua immigratie-standpunten?
Bij het CDA is de top geheel losgezongen van het voornamelijk conservatieve electoraat, en die gevolgen zijn overduidelijk. Maar de CU? Is hun meloenenslikkende stemvee echt zo "progressief" als de partijtop zelf?

Abject | 12-07-23 | 11:36

Dat was geen appel he, uit die verboden tuin. Was een pruim.
Daar is het allemaal misgegaan.

hotnot | 12-07-23 | 11:36

Origineel https://www.nabb.nl/christenunie-ergert-zich-bloot/

Cobarde | 12-07-23 | 11:35 | 1

Als ik CU stem, kom ik dan in de hemel?

Plukkieplukkie | 12-07-23 | 11:34 | 4

Dat kan wel en is je ook gegund!

Lorejas | 12-07-23 | 11:43

Ik sprak laatst een Engel, helemaal smerig van het klussen. Die vertelde mij dat God besloten heeft een deel van de hemel om te bouwen tot hel. Zou gaan om een gewijzigd beleidsplan ten aanzien van de CU in het hiernamaals.

Nuuk | 12-07-23 | 11:44
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
_pacman_ | 12-07-23 | 11:33 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

De ChristenUnie is er alleen voor hun naasten: de christenen....

Is dit nog nieuws? | 12-07-23 | 11:32

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland