Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten — Landbouwakkoord

Neem de hele bocht in één keer was het advies van Remkes. Geef boeren opties, laat ze kiezen. Zeg wat wel kan. Voer geen eenzijdig beleid. Denk in vijf richtingen: innovatie, extensivering, verplaatsing, omschakeling naar andere producten en stoppen. Verplaatsen mag niet meer, want er komt een EU-breed beroepsverbod. Remkes zag stoppen als laatste optie, het kabinet zag het eerste en enige.

Het geklapte landbouwakkoord bevatte wel volledig uitgewerkt de afgesneden binnenbocht van tientallen miljarden, melkvee slachten, kapitaalvernietiging, stoppen en uitkopen, maar bleef vaag over innovatie, milieu als businessmodel en humaan toekomstperspectief. De WUR kon het niet eens doorrekenen. Dan kan de boer ook niet rekenen, kiezen of investeren om de boerderij aan te passen.

Toezeggingen over alternatieven bleven vaag, en afhankelijk van verder onderzoek en toestemming vanuit Brussel. Er werd niet gedacht in oplossingen en milieudoelstellingen, maar vooral in veestapelreductie en andere dwang. Dit voorstel was zo incompleet, dat boeren alleen een blanco cheque konden afgeven. Dat kunnen ze niet met de boerderij van hun voorouders en hun nageslacht.

Ondertussen start de fiscus wel een nieuwe affaire, door een natuurregeling uit de jaren negentig met terugwerkende kracht niet meer te erkennen en naheffingen op te leggen. Boeren die kozen voor tijdelijke bosbouw mogen hun pensioen en familiebezit inleveren. Er is geen betrouwbare overheid. Boeren en burgers vragen zich al af of politici afspraken nakomen, intenties zijn papierverspilling.

De stikstofkraker is de vrucht vanuit 75 jaar innovatie, een scholier kan de werking continu aantoonbaar verifiëren (PDF). Helaas staat deze nog niet op de lijst van erkende stikstofmaatregelen. Hier wordt innovatie geblokkeerd met een administratieve formaliteit. Beetje onhandig, want deze oplossing is niet alleen milieuvriendelijk, deze produceert ook kunstmest en is daarmee winstgevend.

Eerder werd de emissiearme stalvloer aangevochten in de rechtszaal. De milieuactivisten kregen deels gelijk, het onderhoud was niet geborgd, waardoor de werking in de praktijk onzeker werd. Een simpele Apk-keuring had de boeren en het milieu kunnen helpen, dat was ook de suggestie van de rechtbank. Het rijk heeft dat nooit opgezet. De bank financiert zulke politieke instabiliteit niet meer.

Een beter milieu begint niet bij zaken over de grens gooien, NIMBY-beleid en ons land afhankelijk maken van import. We hebben dan nul zeggenschap over het productieproces en veroorzaken daarmee meer milieubelasting. We controleren wel jaarlijks de katalysator en roetfilter van elke auto, maar doen dat nauwelijks bij buitenlandse productie, onze eigen boeren of onze industrie.

Het was bezopen dat boeren zelf via een vage website moesten uitzoeken of ze piekbelaster waren en in aanmerking kwamen voor uitkoopregelingen. Per boerderij is de uitstoot gemodelleerd, in dit millennium voer je een SQL-query uit op de database om een lijst met piekbelasters te genereren, koppel je die locaties via het kadaster aan eigenaren en verstuur je gewoon een ambtsbericht.

Het kabinet een eigen koers laten varen zonder akkoord klinkt daadkrachtig, maar betekent louter jarenlange juridische procedures, terwijl het kabinet niet over hard bewijs beschikt welke boer welke uitstoot heeft en waar die uitstoot eindigt. Het huidige model is volstrekt ontoereikend in de rechtszaal. De rechtbank heeft ook geen tijd voor al die onteigeningen. Schikken is de enige weg.

Door het stikstofslot ligt de vergunningverlening voor een miljoen woningen al jaren stil. We krijgen dus jaren zonder normale woningbouw. We zien wel initiatieven voor tijdelijke flexwoningen die plotseling aan veel minder regels hoeven te voldoen. In plaats van een stap achteruit in ruil voor een permanente beweging vooruit, kiezen we voor een hele wandeling achteruit, dromend van vooruit.

Dan ga je dus eerst tijdelijke containers bouwen, aanvoeren, plaatsen en aansluiten. Die containers verbruiken een veelvoud van de energie ten opzichte van gasloze nul-op-de-meter woningen tijdens bewoning. Vervolgens gaan we die containerwoningen slopen en afvoeren, om daarna alsnog de gasloze nul-op-de-meter woningen te bouwen, waarvan we nu al de tekeningen hebben.

U snapt hopelijk zonder uitgebreide berekeningen van mijn kant, dat direct gasloze nul-op-de-meter woningen bouwen, zonder eerst deze nutteloze exercitie, zal veel minder milieuschade opleveren. Die aannemers die per ongeluk nog in een dieselbusjes rijden tijdens de bouw, zijn echt verwaarloosbaar bij de extra uitstoot van tijdelijke flexwoningen vanuit bouwen, bewonen, slopen en weer bouwen.

We leven daadwerkelijk in een land waar we weggooibekers, -borden, -bakjes en -bestek verbieden, om direct erna complete wijken met weggooiwoningen te bestellen. Het gebrek aan transparantie van ons kabinet leidt tot visieloos wanbeleid. Het ontneemt mensen die de kennis en ervaring wel hebben, de kans tijdig de juiste politici te souffleren hoe ze hun eigen veters kunnen strikken.

Als we alleen perfectie accepteren, kunnen we eeuwig twijfelen en in de tussentijd veranderen we de natuur verder. De natuur valt trouwens niet om. De natuur is een dobbelsteen, je raakt de ene natuur kwijt, en je krijgt andere natuur ervoor terug. Zulke nutrificatie is bij overbevolking helaas een gegeven. De natuur gaat ons overleven, wij worden aantoonbaar langzaam steeds dommer.

Het kabinet sluit liever akkoorden met het kabinet.

De premier geeft zichzelf een hand.

Reaguursels

Inloggen

Ik kan me nog een populaire tv-reclame herinneren uit de jaren 80... een jeugdige Evert van Benthemdier een boterham zat te eten en in gesprek raakt met een boer die voorbij loopt... boterham met pindakaas! "Dan wil je vast wel boer worden he?!" "en schaatser!"

Ach, de tijden veranderen... maar eten moeten we toch.

EnNouJijWeer | 25-06-23 | 04:42 | 1

In het buitenland, maar dat hebben ze eraf geknipt.

dugo | 25-06-23 | 05:53

Eerst de zaken (letterlijk) gierend uit de hand laten lopen, met dank aan de graaiende financiële sector en de laat-maar-waaien-VVD en instemming met Natura2000-waanzin (eigenlijk moeten ze Den Haag afbreken, want dat ligt ook naast een Natura2000 gebied), en opeens moet er met veel geweld alles om.
Is de overheid de menselijke maat helemaal kwijt of zo?

AdvocatusDiaboli | 25-06-23 | 00:05

Ik zie nog steeds complete woonwijken en industrieterreinen uit de grond gestampt worden, om het over de combi beton en stalen windmolens en zonnepanelenweiden maar niet te hebben. Allemaal heel groen en kennelijk toch geen probleem i.v.m. stikstof. Ondertussen steeds minder groen en minder boeren (duurder voedsel). Ik zal het wel verkeerd zien.

Stonecity | 24-06-23 | 23:07 | 1

De bouw draagt iets van 0,3% mee aan het geheel van de stikstofuitstoot.
Als je het helemaal zou stilleggen of verdrievoudigen zou je er niets van merken, qua stikstof.
Wel de best grote effecten qua woningbouw natuurlijk.
Toch kreeg meneer Vollebroek gelijk van de rechter.
Als burger niet meer te volgen dit.

AdvocatusDiaboli | 25-06-23 | 00:07
-weggejorist-
Beste_Landgenoten | 24-06-23 | 21:53

helemaal niet zo slecht geschreven, God hebbe haar ziel

Heurtebise | 24-06-23 | 22:14

Dank, kende haar niet. Net ook haar Wikipedia gelezen, verlies van een goede journaliste en columniste.

Kaitseliit | 24-06-23 | 22:49

Het is zo, de burgers zijn de melkkoeien van de staat in plaats van dat de staat opkomt voor de belangen van de (werkende) burgers.

DRUCKIE1 | 25-06-23 | 06:14
▼ 1 antwoord verborgen

LTO heeft geen haast, denkt straks zit BBB in de Tweede Kamer. Nog twee jaartjes rekken en draaien, daarna krijgen we alles wat we willen.

Beste_Landgenoten | 24-06-23 | 21:29 | 1

Prima toch. Zou iedereen doen in dezelfde situatie. Bl niet natuurlijk niet maar dat verklaart ook zijn tekortkomingen. En dat zijn er veel schat ik zo in.

dijkbewaker | 24-06-23 | 23:38

Wacht even Feynman, je trapt er met open ogen in als ik je stukje zo lees. Je schrijft alsof nederland geregeerd wordt door een kabinet dat door een grote meerderheid van de bevolking gesteund wordt omdat het de goede keuzes voor dit land en haar bewoners maakt.
De werkelijkheid is dat we onderdrukt worden door een door het overgrote deel van de bevolking gehate ddr666 junta met een marionet zonder ruggengraat als minister president die alles doet wat de ddr666 hem beveelt.
Een junta heeft alleen interesse in wat goed is voor zichzelf, noord korea, en parasiteert op de bevolking van het land dat onderdrukt wordt.
Of de bevolking of delen daarvan nog toekomst hebben is wel het laatste waar ze wakker van liggen in noord korea aan de noordzee.

ZomaarEen | 24-06-23 | 21:21 | 6

@Beste_Landgenoten | 24-06-23 | 21:27: het is een democratie volgens de definitie die jij hanteert. Ook noord korea is democratisch op zijn manier en met een systeem dat voor onze regering als voorbeeld dient van hoe een democratie er uit moet zien.
Inmiddels is meer dan 70% vd bevolking het vertrouwen in de overheid volledig kwijt en wil het liefst morgen verkiezingen. Onze ddr666 junta weet dat ze dan gedecimeerd zullen worden en blijft wanhopig zitten. Weten dat je geen steun onder de bevolking meer hebt en dat negeren is een maat voor hoe deze ddr666 junta de wens bevolking en daarmee de democratie aan de kant schuift

ZomaarEen | 24-06-23 | 22:32

@BL 21.27, kuch *pvv* kuch

At_Dawn_They_Sleep | 25-06-23 | 01:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Het kabinet heeft vanaf het begin, volledig in lijn met de eis van D66 ingezet op reductie van boerenbedrijven en het overnemen van de bijbehorende landbouwgrond. Dat was nooit bedoeld als oplossing, het was het doel. Zolang D66 in het kabinet zit zal dat ook het doel blijven.

Blauwpetje | 24-06-23 | 20:58

Zo slecht gaat het met de natuur totaal niet als grotere roofdieren hier en plek weten te krijgen in de natuur.
Terugkeer:
de wolf
de goudjakhals
lynx ook alweer verstopt
welke is die nu massaal onder de daken kruipt, hermelijn, marter???
roofvogels nog nooit zoveel gezien tov 30 jaar geleden.

Deze dieren staan aan de top van de voedselketen en als je de trap omlaag gaat is het net een Pyramide van voldoende aanbod.
Kortom in tegenstelling wat men u wilt doen geloven, gaat het steeds beter ipv slechter.
Waarom zou Staatssloopbeheer anders steeds meer en meer bomen kappen.

Rotterdammert1965 | 24-06-23 | 20:45 | 3

Het gaat ook niet slecht met de natuur in Nl, vergeleken met een jaren geleden zijn er stappen gemaakt.
Dat verkoopt alleen niet goed politiek gezien.

donkieshot | 24-06-23 | 20:54

In mijn stadstuin dook vorige week ineens een sperwer op een huismus. En maar hakken met die snavel op de mus onder zijn klauwen. De veren vlogen in het rond. Zielig maar ook schitterend.

gestoptmetroken | 24-06-23 | 20:55

Wat een mooi gelijkwaardige alinea's. Het zijn op 3 alinea's na consequent 10 regels. Net zoals de gulden snede iets zegt over schoonheid, zo zegt dit in mijn ervaring iets over de consistentie van de inhoud. Dit even terloops.

MickeyGouda | 24-06-23 | 20:45 | 2

Feynman is echt geen AI hoor.)

funda | 24-06-23 | 20:50

Toch knap dat er zoveel sympathie is voor een beroepsgroep die nog geen 5% van het bnp genereert en daardoor de overige 95% in een houdgreep kan houden.
Tijden veranderen, maar voor de boer, excuus, ondernemer moet alles zo blijven als het is.
Dat gejank over generaties van boeren op dezelfde grond is ook geluk, in de jaren vijftig zijn tijdens de ruilverkaveling alle kleine boertjes opgeruimd om grote boerenbedrijven te creëren, niemand buiten de sector die er een traan om liet!
En dat gezever dat door technische innovaties alles kan blijven zoals het is, belachelijk om dat te denken.
Tot nu toe hebben alle innovaties de mooie praatjes in de folder niet waar kunnen maken, oom de stikstof kraker niet, die overigens getest is door de broer van de ontwikkelaar. Wij van wc eend zeg maar.
Echt, het wordt tijd dat die sentimentele blik op deze sector verdwijnt en dat we gaan inzien dat deze echt niet zo belangrijk voor nl is als dat ze zich voordoet.
Maat zolang ontevreden nl zich verbonden blijft voelen zal dat niet gebeuren.

thereisnowhy | 24-06-23 | 20:44 | 9

Nderland heeft anders best wel een historie van zich wat minder verbonden voelen met groepen die ondr vuur liggen.

Bij de boeren doet het ontieglijke geknoei van de overheid en wetgever inzake Natura2000 en stikstofonzin elke collaboratie met die overheid mensen kokhalzen.

Het is zó slecht dat iedereen zich - volkomen terecht - óók bedreigd.

Dat zie je ook bij de digitale identiteit dat zonder Kamergoedkeuring wordt geakkoordeerd door D66/Kabinet en door zo een partieel onteigeningsplan van meneertje Hugo de Jonge.

En er zit vast meer in de pijplijn.

Nu laf opportunistisch collaboreren met de overheid levert louter verlies op, beginnend met het uitfaseren van de boeren. Maar daar niet eindigend!

Zomaarwat | 24-06-23 | 21:31

Die Joop, die vindt raaigras en mais natuur. Veel plezier ermee, maar een beetje verder denken je weet dat die monocultuur die door boeren en fans natuur genoemd wordt gewoon een saaie woestijn is zonder enige afwisseling.
Ik woon toevallig ook tussen de boeren en zie het allemaal voor mijn neus gebeuren, mais, raaigras dat zijn de smaken. Nou wat een prachtige natuur.

thereisnowhy | 24-06-23 | 22:46
▼ 6 antwoorden verborgen

"De natuur valt trouwens niet om. De natuur is een dobbelsteen, je raakt de ene natuur kwijt, en je krijgt andere natuur ervoor terug".... tsja met zo'n simplistische redenering sla je alles dood. Een weiland met alleen maar brandnetels is ook natuur.

johnyl | 24-06-23 | 20:33 | 6

@johnyl | 24-06-23 | 20:47: Voor jou misschien niet, maar wij, de anderen moeten roeien met de riemen die we hebben.

funda | 24-06-23 | 20:51

Johnny: dit is niet wat het kabinet wil.

donkieshot | 24-06-23 | 21:11

@johnyl | 24-06-23 | 20:47: en wonen in een veenhutje op de hei? Allemaal weer in een lendedoekje? Dit milieuconservatisme is mijlen ver verwijderd van de realiteit, helemaal in een dichtbevolkt gebied als Nederland. Simplisme zit hem vaak in beslissingen nemen over zaken die jouw niet raken waarbij velen leiden enkel zodat het groene geweten van de "privilliged" ones gestild kan worden. Weet je wat echt bijdraagt aan een beter klimaat? Minder mensen.

Snoorderlag | 24-06-23 | 21:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Duurzaamheid…tja.. elke liter cola kost 8 liter water. Is Unilever duurzaam? Is Sarah lee duurzaam? Riedel mag 500 miljoen liter grondwater onder de veluwe wegpompen. Een kilo verse aardappelen is duurder dan een zak diepvriespatat.

Maar hier hoor ik niks over in de talkshows….want adverteerders!

thekolere | 24-06-23 | 20:28 | 2

Nog maar te zwijgen wat er aan water verbruikt wordt door Meta

Rotterdammert1965 | 24-06-23 | 20:51

Zolang het niet in het nieuws is, is het helemaal niet zo slecht voor het milieu.

Zie Chemours Dordrecht, misschien nog wel erger dan Tata.
Er was heel even ophef toen hun vervuiling zelfs in het Haagse drinkwater bleek te zitten (het water dat ook door de kinderen van politici gedronken wordt) maar gelukkig werd dat putje ook weer snel gedekseld.

funda | 24-06-23 | 20:56

Zoals eerder gezegd zit het probleem in het wederzijds vertrouwen.
Sinds 'de onbetrouwbare overheid' een algemeen bekend begrip is geworden zal iedereen die 'het zal wel meevallen' of 'daar komen we later wel uit' hoort meteen het pand verlaten. En terecht.
Het is de overheid die dit zichzelf heeft aangedaan.
Vertrouwen eisen, verdraaien, dreigen en bekeuren zal de zaak niet helpen.

funda | 24-06-23 | 20:28

Had familie uit Nieuw Zeeland over.
Wat de familie opviel hier dat het hele land stonk naar stront.

meneer Q | 24-06-23 | 20:21 | 2

Ja er wordt op dit moment nogal gemest. Duh.

konjodebonjo | 24-06-23 | 20:27

Laat ze naar NZ gaan als het hier niet bevalt. Nederlanders houden nu eenmaal van een goeie gierlucht.

tectonicos | 24-06-23 | 20:31

“Door het stikstofslot ligt de vergunningverlening voor een miljoen woningen al jaren stil. We krijgen dus jaren zonder normale woningbouw.”

Hier op GS kan Rutte het linksom of rechtsom nooit goed doen. Maar toch moet Rutte een knoop doorhakken.
Welke belangen gaan voor? De belangen van 1000 kippenboeren en 2000 varkensfokkers (de drieduizend piekbelasters),
Of de belangen van 300.000 woningzoekenden en een bouwsector die compleet op slot zit?

theo-is-dood | 24-06-23 | 20:12 | 13

Funda: Dat lijkt mij een prima idee. Tot die tijd bestaat er een woningtekort, daar moet je ook iets mee.

donkieshot | 24-06-23 | 20:47

Van die 300.000 zijn er 250.000 onze landsgrenzen komen binnen wandelen.
Daar kan ook een stop op. Werkt veel beter door op alle sectoren en milieu.

Rotterdammert1965 | 24-06-23 | 20:53

@donkieshot | 24-06-23 | 20:47: Zorgen dat de bevolking niet meer groeit, veiligelandiers en illegalen er snel uit, en hopelijk snel de Oekrainers.
Dan is er al veel minder woningtekort, en daar hoef je dan ook minder mee.

funda | 24-06-23 | 20:58
▼ 10 antwoorden verborgen

Het is ongelofelijk dat iemand het de boeren kwalijk neemt dat ze dit kabinet zonder keiharde garanties niet op de blauwe ogen gelooft. Hoe kun je nou vertrouwen op intenties van een club die keer op keer de boel belazert?

Tttt | 24-06-23 | 20:10 | 7

@Ridde Rogter | 24-06-23 | 20:16: EU subsidies zijn nodig om het concurrentie veld gelijk te houden. Geien de eisen die aan NL boeren worden gesteld welke niet aan boeren buiten de EU worden gesteld.

Rotterdammert1965 | 24-06-23 | 20:54

Ik denk dat je in de hele EU niemand kunt vinden die dit kabinet vertrouwt.

funda | 24-06-23 | 20:59

@Ridde Rogter | 24-06-23 | 20:16: geloof je nu echt zelf wat je hier allemaal beweert ??

Plantendokter | 25-06-23 | 01:29
▼ 4 antwoorden verborgen

De eerste drie alinea's zeggen het wel.
En daarom, blijf sterk, boeren.
Ik geloof wel in de veerkracht om te schakelen naar betere methodes.
Naar manieren om in betere harmonie met bodem en huis aarde samen te werken.

Ironie, ergens.
Al deze inspanningen zijn nodig om de menssoort vooral in haar bestaan te garanderen. Alsof ze ook nodig zijn om de andere diersoorten de beh...
Etc.
Toch, ik steun de boeren.

Kudtkip | 24-06-23 | 19:58 | 3

U zult wel moeten als kip...

Mikedeugniet | 24-06-23 | 20:09

Als een sector niet goedschiks de overheidsdwang wil uitvoeren volgen daarna alle instanties van Brussel tot de lokale recyclingverening die dan via regelgeving dat volledig gaan slopen.Deugen noemen ze dat dan.

van stampij | 24-06-23 | 19:54 | 1

Hoezo landbouw akkoord,het was een dictaat eenzijdig uitgedacht en dwingend geprobeerd op te leggen

Coolcalmcollected | 24-06-23 | 20:02

Je bent ergens het beste in van de wereld (landbouw), zou je daar niet iets zuiniger mee om kunnen gaan?

Zeurders | 24-06-23 | 19:54 | 9

Het is een grote verworvenheid, maar schijnbaar lekker snel op het vuur te gooien als het politiek effe wat beter uitkomt. Cultuurvandalisme eigenlijk.

funda | 24-06-23 | 20:39

het kost de gemeenschap veel te veel, het is veevoer voor de export en het belang voor het GDP is niet zo groot.

AntiZanicz | 24-06-23 | 21:30
▼ 6 antwoorden verborgen

In de politieke geef je nooit fouten toe.
Hooguit kom je met meer regels om het effect van een eerdere beslissingen aan te passen. Maar die regels zijn ook weer een compromis waardoor ze niet het beoogde effect hebben.

Osdorpertje | 24-06-23 | 19:49

Opdoeken met die vervuilende bio-industrie. Laat die Chinezen maar hun eigen varkens fokken.

Après toi | 24-06-23 | 19:48 | 11

De varkensexport naar China is reeds met 70% gedaald sinds corona. Transport werd te duur. Ze fokken ze nu vooral zelf, is goedkoper.

donkieshot | 24-06-23 | 20:22

Theo: oud nieuws.

donkieshot | 24-06-23 | 20:23
▼ 8 antwoorden verborgen

Als er daadwerkelijk boeren tegen hun wil weg moeten, gaan er letterlijk koppen rollen

geenhakbar | 24-06-23 | 19:48 | 3

Er staat een subsidiepotje van 14 miljard euro voor ze klaar. Het zal wel meevallen met die “koppen”.

theo-is-dood | 24-06-23 | 20:00

Goed gebruld, muis!

Kapitein Sjaak Mus | 24-06-23 | 20:01

als we nu eens stoppen met tegen onze wil subsidiëren van boeren en het als een normale branche beschouwen. Die worden ook nite geholpen na nieuwe regels.

AntiZanicz | 24-06-23 | 21:28

Hoe kun je naar een kleinere overheid en beperking/afschaffing van lobbyisten toewerken?

donkieshot | 24-06-23 | 19:45 | 1

Via een wetsvoorstel. Helaas heeft Rutte de coalitie dichtgetimmerd en wordt zo'n wetsvoorstel genadeloos afgeschoten. En dat is best knap voor een regering met een draagvlak van hooguit 15%.

4HoogAantWater | 24-06-23 | 19:54

David tegen Goliath, waar blijft dat onderste steentje?

Mr_Natural | 24-06-23 | 19:45 | 1

Uiteindelijk krijgt Goliath toch die steen voor z'n hersenpan.

Sjakie | 24-06-23 | 20:16

Nuchtere analyse van een sterfhuisbeleid. Dank.

prutsclown | 24-06-23 | 19:41 | 1

Laat het woord "beleid" maar weg. Het is chaos en deze regering krijgt 't niet meer opgelost en voert geen beleid meer maar is onbetrouwbaar geworden.
Zo onbetrouwbaar dat zelfs LTO niet meer wil praten. En Feynman heeft dat mooi uiteengezet. Netjes.

Bakkeleures | 24-06-23 | 20:43

De regering wil het Land van de boeren... Goedkoop opkopen en duur verkopen zo kennen we de kl**tzakken uit DenHaag weer...

Crematorium-de-Asbak | 24-06-23 | 19:36 | 9

@Paradijs | 24-06-23 | 20:15: Ik kan uit betrouwbare bron melden dat heel veel boeren heel graag stoppeen of zich laten uitkopen echter de bestaande boeren zien je dan als looser dus stilletjes aan worden er verschrikkelijk veel dealtjes gesloten met de overheid en diverse makelaartjes en projectontwikkelaars het spelletje is om zo lang mogelijk dwars te liggen voor de buhne en vervolgens je slag te slaan als boer zijnde en ja ik heb het spelletje als boer inmiddels al gespeeld.

marcel69 | 24-06-23 | 20:45

@marcel69 | 24-06-23 | 20:45: Makelaars, politici, projectontwikkelaars, melkboeren, grootgrutters en keuterboeren willen allemaal veel geld verdienen, het is gewoon vreselijk.

funda | 24-06-23 | 20:49

daar is geen enkele aanwijzing voor, voorts wordt grond opgekocht tegen de waarde van dat moment, dat het na veel investeringen van een gemeente meer waard wordt is de verdienste van de gemeente. Verkoopt uw boer bouwrijp met vergunningen?

AntiZanicz | 24-06-23 | 21:27
▼ 6 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland