achtergrond

Geenstijl

Femke Halsema schoffeert veteranen doordat ze weigert haar fout toe te geven

Veteraan van gênante politiek

Een tweeluik

Bovenste tekst komt uit een artikel van BNR waarin de Amsterdamse burgemeester benadrukt dat beleidsmakers moeten toegeven als ze een fout maken omdat dat belangrijk is voor het herstel van het vertrouwen in de politiek. De onderste tekst uit een verslag in de T. van een veteranenbijeenkomst waarin dezelfde Halsema een speech van een jaar eerder nogmaals opdreunde, omdat ze weigerde haar fout toe te geven. Te eigenwijs om te erkennen dat ze zonder enige voorbereiding het verkeerde papiertje oplas, waardoor ze sprak over "de eerste bijeenkomst na de pandemie" en de Oekraïense oorlog die "dit jaar is begonnen". Dat is een niveau van betrokken zijn zonder betrokkenheid waar zelfs Hugo de Jonge jaloers van wordt. Het hele voorval is exemplarisch voor een politiek waarin liever een incorrecte koers wordt gevaren dan wordt toegegeven dat er een verkeerde draai aan het roer is gegeven. Waar politici betrokkenheid fingeren bij onderwerpen waar ze nuances niet van kennen, door speeches op te lezen waar ze de inhoud niet van weten. Kan iemand Femke haar eigen ontslagbrief toestoppen? Grote kans dat ze die zonder vragen voorleest.

Zo kan het ook!

Bill Clinton gaf in 1993 bij het Congres een speech over z'n gezondheidsplan. Maar zijn team plaatste de verkeerde speech in de teleprompter. De enige die het doorhad: Clinton zelf. Hij gaf de juiste toespraak volledig uit het hoofd totdat hij na 10 minuten de goede tekst kreeg.

De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

Burgemeester Halsema heeft op een veteranenbijeenkomst de toespraak van vorig jaar uitgesproken. Veteranen spreken er schande van. telegraaf.nl/nieuws/1475396…

89
Reply

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.