achtergrond

Geenstijl

Prima NOS-samenvatting: 'Verkennend Oekraïens offensief boekt beperkte successen, hoofdoffensief enorm riskant, sowieso bloedbad'

Als uw belastinggeld een keer wel goed besteed wordt, wordt het goed besteed

Hier zag u natuurlijk al ons verslag van dag 1, dag 2, dag 5, dag 6, dag 7 en dag 8 van het Oekraïense tegenoffensief, maar bovenstaand is een uitstekende en gebalanceerde weeksamenvatting door, ja, de NOS. Doet die vaststelling pijn want MSM!!! dan is dat uw probleem verder veel succes ermee. Waar het op neer komt: de verkennende Oekraïense inzet van pas drie van hun twaalf pantserbrigades leiden tot bescheiden succesjes als de verovering van strategisch onbelangrijke gehuchten als Makarivka (maps) en Storozheve (maps) ten Noorden-Westen van waarschijnlijke tussentijdse hoofdbestemming Tokmak (maps). De NOS: "Oekraïens succes is er zeker, maar zoomen we uit, dan kunnen we niet anders concluderen dan dat die successen tot nu toe klein zijn." En dat is met alle beschikbare informatie inderdaad de enige juiste conclusie.

Maar, zo goed als dat Oekraïne zich maandenlang voorbereidde op dit offensief, hebben de Russen zich maandenlang achter twee linies ingegraven. Een Oekraïense poging tot doorbraak wordt dus hoe dan ook, zeker zonder NAVO-waardige luchtmacht, een bloedbad waar ook het modernste Westerse wapentuig om de zoveel tijd zal sneuvelen. Oorlog, heet dat. Het hoofddoel van de doorbraak is het bereiken van de Azov-zee, om op die manier de Russische toevoer naar  de Krim en Kherson Oblast afsnijden.

Hoofddoel van hoofdoffensief: Afsnijden RU toevoer Krim en Kherson Oblast

Hoofddoel van hoofdoffensief: Afsnijden RU toevoer Krim en Kherson Oblast

"Creëer geen problemen. Problemen hebben een oplossing. Creëer dilemma's."

Voortgang en kosten

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.