achtergrond

Geenstijl

Agent veroordeeld voor "kut-n-woord" toch geen leidinggevende bij vreemdelingenpolitie

Ook al verboden door woke: passie voor je werk

Ja dit krijg je dus als je dingen net iets te graag wilt: je krijgt ze niet. De betreffende Dordrechtse politieagent (54) was destijds veroordeeld tot een boete van 250 pepernoten voor het gebruik van wat de NOS het "kut-n-woord" noemt tijdens een aanhouding op SINTERKLAASAVOND 2020. Het AD schrijft het voorval op als: "Toen zij een beschonken buurtbewoner wilden aanhouden, bemoeide een gezin zich met de situatie. Er volgde een vechtpartij waarbij de agent tegen een van de vechtersbazen riep: ‘Loslaten, loslaten kutneger.’"

Afgelopen maandag bleek dat de agent een leidinggevende functie zou krijgen bij de vreemdelingenpolitie, waar onderzoek gedaan wordt "naar de identiteit en de verblijfsrechtelijke status van vreemdelingen" en "grootschaliger criminaliteit, zoals mensenhandel, mensensmokkel en identiteitsfraude." Maar daar is advocaat van het "gezin" Justin KÖTTER toch maar mooi voor gaan liggen.

Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke: "We hadden ingecalculeerd dat er kritiek zou komen, maar we hadden ook verwacht dat de tijd z'n werk had gedaan. De reacties waren heftiger dan we dachten en er waren veel collega's die zeiden: 'dit is te vroeg'. Dan moet je ook zo groot zijn om het terug te draaien. (...) We dachten dat we hem een tweede kans konden bieden, maar de reacties waren heftig. We gaan met die collega zoeken naar een oplossing." Helder!

Loslaten!

Loslaten!

Loslaten!Loslaten!

250 euro boete terwijl je ook gewoon voor $100 een N-WORD-PASS kunt kopen

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.