achtergrond

Geenstijl

Schiet-agent SPREEKT. Gaat niet goed met hem

Het gaat niet goed met de agent die geen hooibalen in zijn voortuin gestort kreeg nadat hij boerenzoon Jouke Hospes (16) uit Akkrum niet door het hoofd schoot. Gery Veldhuis, hoofdcommissaris van de Regionale Politie Eenheid Noord-Nederland, bezocht de schutter gistermiddag thuis. "Hij trof een gebroken man aan. „Het gaat slecht met hem” (...). Het lossen van een schot op de trekker van de jongen was voor Veldhuis geen reden geweest de betreffende agent te schorsen. „Maar hij voelt zich niet goed en heeft zich ziek gemeld.” De man schoot omdat hij een forse dreiging voelde tijdens de protestactie tegen het stikstofbeleid, legt Veldhuis uit. Hij wil daar zelf geen oordeel over vellen. „Mijn medewerker ervoer die dreiging in ieder geval.”"

In totaal doet de Rijksrecherche onderzoek naar drie agenten. Twee van hen schoten en een derde trok zijn wapen. Die betreffende avond verschenen de twee onderstaande filmpjes van agenten met getrokken wapens. Mogelijk wordt één van hen onderzocht.

UPDATE: Familie van Jouke doet vandaag aangifte tegen schietagent.
UPDATE: Vandaag toch nog geen aangifte door familie, morgen eerst in gesprek met de politie.
UPDATE: Familie van Jouke doet tóch geen aangifte tegen agent.

Weapons hot

Weapons lauw

Hij zat bijna een etmaal vast, nadat de politie schoot op zijn trekker. Nu is hij vrij en doet Jouke van zestien zijn verhaal. “Het is een dubbel gevoel. Je bent vrij, maar je bent ook beschoten en dat heeft wel wat gedaan.” #Op1

621
Reply

terecht wel

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.