Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

PostcodeLoterij komt uw gehaktbal BELASTEN

Gooi anders even een stuk rood vlees in de arena

Groundhog Gehaktbal. U leeft verkeerd, dus u moet anders gaan leven, en als u niet anders wilt gaan leven, dan moet u meer betalen. Er is weer een pleidooi opgedoken voor een vleestaks, dit keer van de TAPP, de True Animal Protein Price Coalition. "Vleeseters moeten opdraaien voor de stijgende zorgkosten die zijn gelieerd aan de overconsumptie van bewerkt en rood vlees." Eerlijk is eerlijk: wij hadden nog nooit van de True Animal Protein Price Coalition, niet te verwarren met de Smart Food Coalitie, of de Green Protein Coalition, of de Transitie Coalitie Voedsel, of de Coalitie Tegen Hersluitbare Vleesverpakkingen (maar één van deze coalities is verzonnen, red.), gehoord, dus toen zijn we maar even naar de website gegaan. Daar waren geen recente jaarverslagen te vinden, maar nog wel een stuk over 2019, waarin wordt aangekondigd dat maar liefst de helft van het (zeer bescheiden) budget voor 2020 van de Stichting uit de zakken van de Stichting Doen (=PostcodeLoterij) komt. 

(bron)

Dus. Mensen met een slechte gewoonte, namelijk gokken omdat ze bang zijn dat de buurman anders miljonair is en zij niet, betalen voor een club die wil dat we stoppen met weer een andere slechte gewoonte, namelijk rood vlees eten. Mooi hoor.

Maar toch nog even over dit pleidooi

De TAPP-coalitie heeft dus echt laten onderzoeken hoeveel zorgkosten worden verhoogd door het eten van rood vlees. De kop van het bericht op de site is Gezondheidskosten 7,5 euro per kg rood vlees overconsumptie. Staat u ons toe dat wij dat tamelijk bizar vinden. In een vrije maatschappij doe je onderzoek naar de gezondheidsrisico's van rood vlees, meld je dat te veel rood vlees eten het risico op darmkanker, diabetes en hart- en vaatziekten verhoogt en laat je mensen bepalen of en hoe deze informatie hun gedrag beïnvloedt. Degene die het meest last hebben van darmkanker, diabetes en hart- en vaatziekten, zijn immers de mensen die darmkanker, diabetes en hart- en vaatziekten krijgen. 

Maar! Niet volgens de redenering van de TAPP-coalitie hoor. Nee nee. Dan zijn darmkanker, diabetes en hart- en vaatziekten opeens niet meer zelf het grote probleem, maar moet er compensatie komen voor de schrijnende situatie dat mensen die geen darmkanker, diabetes en hart-en vaatziekten jaarlijks verdorie 1,1 miljard euro moeten betalen, alleen maar om de behandeling te bekostigen van mensen die wel darmkanker, diabetes en hart- en vaatziekten hebben. 

Als we toch zo cynisch bezig zijn, dan willen wij ook graag even verdisconteren dat mensen die darmkanker, diabetes en hart- en vaatziekten eerder doodgaan dan mensen zonder darmkanker, diabetes en hart- en vaatziekten en daarom minder aanspraak maken op AOW, pensioenen, sociale woningen enzovoorts enzovoorts. En als we niet zo cynisch bezig zijn, dan willen we erop wijzen dat het hele idee van solidariteit in het zorgstelsel juist is dat gezonde mensen betalen voor de behandeling van zieke mensen. 

En als we er qua cynisme een beetje tussenin zitten, willen we erop wijzen dat kansarme mensen veel vaker ongezond zijn, en kansrijke mensen juist veel vaker gezond, en dat in een beschaafde samenleving kansrijke mensen zorgen voor kansarme mensen. En dat ze dat niet doen door van de wieg tot aan het graf bepalen hoe die kansarme mensen Anders Moeten Gaan Leven, alleen zodat ze meer gaan lijken (maar wel met minder geld) op de kansrijke mensen. 

Met redeneringen als die van TAPP vlieg je, for lack of a better expression, de staatsfuik in. De overheid Staat zegt eerst: wij betalen voor uw gezondheidszorg, komt u maar binnen, het kan ons niet gezond genoeg zijn allemaal. En als dan blijkt dat het allemaal toch een beetje duur wordt, zegt de Staat opeens: ho ho ho meneertje, wat denkt u wel niet? Wij betalen voor uw gezondheidszorg ja! Dus dan moet u ook precies zo gaan leven zoals wij willen, want anders is die gezondheidszorg 'niet meer houdbaar'. En voor je het weet krijgt heel Nederland iedere week via Postbus 51 een folder met Goede Recepten Van De Goede Overheid in de bus, met daarop een lijstje Goede Ingrediënten Aangeraden Door De Goede Overheid, die u voor een door de Goede Overheid vastgestelde Goede Prijs kunt kopen, en u mag er best van afwijken, natuurlijk, prima hoor, maar daar betaalt u dan wel een flinke Slechte Gewoonte Taks voor. 

Enfin. Wij zijn even loten kopen. 

Reaguursels

Inloggen

Zin in een stokbroodje met Filet American. Snel naar de koelkast gaat...

Harrie-Couvert | 11-04-23 | 22:29

Geen rood vlees eten. Duh je moet het wel bakken/braden. Ik een maand zonder vlees lijk ik op Dolf Jansen. Nee bedankt. Biefstuk in pan gooit.

Zalwelweer | 11-04-23 | 19:53

Hoor net dat ze op de landbouw universiteit wageningen ook een "Stapeltje" hebben. Van rood vlees wordt je niet alleen een hufter, maar ook ziek. Win, win situatie lijkt me.

merallas | 11-04-23 | 18:29

Een ban op loterijgeponsorde en overgesubsidieerde clubjes, adviesbureaus en stichtingen... veel beter voor de gezondheid, en voor de beurs.

Nederlanddraaitdoor | 11-04-23 | 18:02

Weet je, ieder initiatief om dierenleed tegen te gaan juich ik toe. Maar ik krijg uitslag als er weer eens iemand is die denkt dat extra belastingen het dierenleed zullen verminderen. Het resultaat zal zijn dat de consument zal uitwijken (zoals bij Kip al het geval is) naar vlees dat veel goedkoper in het buitenland, waar die knellende regeltjes en waanzinnige belastingen niet gelden, geproduceerd wordt. Vlees dat met een overdaad aan medicijnen en hormonen in een batterij is opgefokt. Oekraïne had ons niet kunnen flikken wat ze ons nu flikt als ze niet naast Rusland had gelegen.

Sans Comique | 11-04-23 | 17:36

Vlees overconsumptie is dat je het geld wat je daaraan uitgeeft niet aan de postcode loterij uitgeeft. Zie de reclames soms die grijnsjes zijn net die USA televisie predikers. Was ook nog een clip van Genesis, Jezus he loves me.

bijna_raak | 11-04-23 | 17:07

Vroeger leefde ik een vrij land, althans dat zei mijn vader altijd.

laurentius | 11-04-23 | 16:38

Bestaat die postcodeboevenbende nog steeds? Dat dit kan in zo'n ontwikkeld land.

Gummibrösel | 11-04-23 | 16:33

Het eten van rood vlees wordt al jaren niet meer gelinkt aan darmkanker. Het oorspronkelijke onderzoek keek naar mensen die rood vlees aten, maar die mensen bleken ook meer te roken en te drinken.

Stijl_Loos | 11-04-23 | 16:28 | 1

Diederik Jekel (theoretische natuurkunde, dus een wetenschapper) eet geen bacon meer, want bacon geeft darmkanker.

* het is een dweil, met de status van wetenschapper*

Arachne | 11-04-23 | 22:49

Zo zie je meteen hoe de media werkt, of niet werkt.
Het klinkt imposant dat woord coalition, maar het is een hele kleine stichting. Op de website staan een brief die ondertekend is door een meneer die betrokken is bij het IPCC en Urgenda. Dat lees je niet in het AD. Het lijkt wel of ze een persbericht hebben overgeschreven.
www.tappcoalitie.nl/images/brief-aan-...

Mark Bouwman | 11-04-23 | 16:24

Het enige doel van hogere prijzen is meer geld verdienen met gezondheid en milieu als alibi. Als je alleen maar een hamer in je gereedschapskoffer hebt, ziet elk probleem uit als een spijker. Het gaat helemaal niets veranderen aan het eetgedrag van mensen, want die mensen die zich nu al een steak kunnen veroorloven, gaan dat gewoon verder doen. Pas als voedsel compleet onbetaalbaar gaat worden gaat het het eetgedrag van mensen veranderen, maar dan heb je dus een ander probleem...

Gladiator Fap | 11-04-23 | 16:01

Ze hebben Hillary in het verleden ook gespekt met, ik dacht, 25 Miljoen. Dan is dit toch niks.

Opco Engering. | 11-04-23 | 15:49

In 2015 kwam het WHO met een groot onderzoek waarbij bewerkt rood vlees werdt geassocieerd met een grotere kans op kk. Bij normaal vlees kon deze associatie niet gemaakt worden. Een causaal mechanisme is tot op heden niet aangetoond.

Men springt over elkaar heen om elkaar te overtreffen met ongenuanceerde en extremistische linkse standpunten in het publieke debat met 0 tegengas. Zo worden fabels algemeen bekende feiten en vervolgens dogma's.

BoodschapAlgemeenNut | 11-04-23 | 15:40 | 1

Waarom denk je dat we al decennia doodgegooid worden met "klimaat" hier en "klimaat" daar.... Het maakt geen donder uit of iets bewezen is, of maatregelen gewerkt hebben of niet op het moment dat niemand meer in vraag stelt of "klimaat" überhaupt een ding is. Iedere criticus is een wappie. Et voila: een democratisch-totalitair vehikel is een feit. Want u wilde het toch zelf?

Gladiator Fap | 11-04-23 | 16:34

Het is mij niet helemaal duidelijk; 7,5 euri per kilo vlees wanneer je alle kosten van diabetes etc toeschrijft aan vleeseten. Maar toch niet iedereen krijgt die ziektes omdat ze vlees eten. En heel vlees vleeseters krijgen geen van deze ziekten. Lijkt me dus nogal makkelijk berekend. Of zie ik iets over het hoofd?

vrijblij | 11-04-23 | 15:14 | 3

Er valt nog wel meer op aan te merken in die zin: "Gezondheidskosten 7,5 euro per kg rood vlees OVERconsumptie." Wanneer is het dan 'normale' consumptie en welke kosten horen daarbij? Hoe ga je dat belastingtechnisch berekenen? Vlees op de bon en daarboven extra betalen of een digitaal vleesbudget?

NietHenkLooij | 11-04-23 | 15:24

Het idee alleen al dat alle diabeteskosten op vlees worden afgewimpeld terwijl suiker (sinds een aantal decennia in ALLES te verkijgen) buiten schot blijft, is een teken dat men met het hoofd te ver in de ideologische aars zit.

Kan me van een kleine 20 jaar terug nog wel een Chupa Chup reclame herinneren waarin die suikerbommen werden aangeprezen 'Met 0% vet!', en dan raar opkijken als het land weer een paar procent obeser is geworden omdat niemand de root cause wil erkennen, laat staan aanpakken...

ReyNemaattori | 11-04-23 | 15:33

Sterker nog, de genoemde welvaartsziekten hebben meer met overconsumptie van zout en suikers/koolhydraten te maken dan met overconsumptie van vlees. Iemand die om gezondheidsredenen op dieet moet krijgt als eerste te horen; "minder koolhydraten, meer eiwitten".

De meeste Nederlanders eten ook helemaal niet zoveel vlees; een plakje ham op een veel dikkere boterham; wat plakjes salami op een veel grotere pizza; wat soepballetjes in een kom groentesoep; een paar stukjes spek en worst op een vol bord hutspot, etc.

Dit zijn gewoon "wij van wc-eend" foponderzoekjes.
Wij veganisten adviseren veganisme; en wie niet wil luisteren moet worden beboet.
Als er al een probleem met vlees zou zijn dan zou dat niet zozeer rood vlees als wel voorbewerkt vlees zijn; voorgebakken schnitzels, kroketten, saucijzenbroodjes, etc. Die zijn inderdaad net zo ongezond als 95% van de vleesvervangers. Maar ook dat mag best, met mate.

Dandruff | 11-04-23 | 15:41

Wist je dat als je je loten wil opzeggen. Dat dat dan 30 euri per loot kost!

NatNiks | 11-04-23 | 14:47

En hier staat gewoon 5 dagen p.w. vlees op het menu.
Dat blijft zo.

MK27 | 11-04-23 | 14:25 | 1

Precies! De doktoren kunnen zo veel tegenwoordig. Neem professor V.i. Derksen. Rookt als een hoogoven en is toppie gezond.(lichamelijk)

Weethetallemaalniet | 11-04-23 | 14:34

Als ik het goed begrijp moet ik stoppen met rood vlees te eten, binnenkort weer op de barbecue, zodat transseksuelen zich op mijn kosten kunnen laten verbouwen en ervoor en daarna psychische hulp kunnen opeisen. Ervoor om de verbouwing te kunnen krijgen, erna omdat het gelukt is.

bergsbeklimmer | 11-04-23 | 14:20 | 3

en om de zorgkosten voor de wekelijkse binnen-zonder-kloppers te betalen.

NerdAlert | 11-04-23 | 14:24

Transluelen en rood vlees. Ik zie het bruggetje even niet. O wacht.

Weethetallemaalniet | 11-04-23 | 14:35

@Weethetallemaalniet | 11-04-23 | 14:35: De zorgkosten.

Als een ander moet lappen omdat jij hele zomers hebt staan braaien, dan is dat niet ok en een probleem.
Als jij moet lappen omdat iemand het een goed idee vond om z'n perfect werkende geslachtsdelen te laten afhakken, dan is dat transfoob.

Terwijl wij er ook niks aan kunnen doen dat we ons identificeren als vleeseters...

ReyNemaattori | 11-04-23 | 15:35

Lies, damned lies and statistics. Graag ook even in de berekening meenemen wat het wel niet scheelt als vleeseters jonger sterven. Wat al niet waar is, heb je de huidsteint van een vegetariër wel eens gezien? Als ik sterf op m'n 70e ipv 80e, scheelt dat een klein vermogen aan AOW en gezondheidzorg voor andere kwaaltjes. Qua financiële gevolgen voor de samenleving is het het goedkoopst als mensen zo snel mogelijk sterven na pensioen. Zou mijn biefstuk daaraan bijdragen, nou: graag gedaan! Disclaimer: dat wil ik niet, maar is puur economisch geredeneerd zoals dat domme TAPP ook probeert.

Badd Pritt | 11-04-23 | 14:06 | 1

Zelfs voor rokers was die berekening sluitend.

Van die accijns opbrengsten van een leven lang roken kun je wel 2x gedottert worden, een bypass of longtransplantatie krijgen. Die bespaarde AOW & pensioenpot die naar de staat vervalt is pure winst.

Dit is eigenlijk gewoon een oproep om eenzelfde systeem in het leven te roepen... niet voor de gezondheid van die mensen uiteraard.

ReyNemaattori | 11-04-23 | 15:37

Zit in een tweespalt.... maar opzeggen die loterij? Steeds meer goede doelen vind ik er niet goed van. Kan ik beter aan die goede doelen beetje geven die ik wel wil ondersteunen. Maar lastige is, het is ook een loterij. Maar mijn geweten knaagt nu wel.
Zijn er ook loterijen die dit soort doelen niet ondersteunt?

Jan, Leiden | 11-04-23 | 13:57 | 3

Voor de goede doelen hoef je niet mee te doen aan de Postcodeloterij. Van elke euro die je betaalt, wordt de helft verdeeld over 200 organisaties, waarvan het merendeel linkse deugclubjes. Als je een tientje overmaakt naar de doelen die je echt wilt steunen, dan help je ze meer dan met vele jaren loterijdeelname.

bintang | 11-04-23 | 14:14

@bintang | 11-04-23 | 14:14:
Goed punt! Helpt nog wel met overtuigen. De helft maar naar die goede doelen. Wat die bekende Nederlanders eraan verdienen staat me ook steeds meer tegen eerlijk gezegd.

Jan, Leiden | 11-04-23 | 14:37

Als je goede doelen wilt steuen, steun ze dan. Via dit soort constructies blijft er nóg meer dan normaal aan de strijkstok hangen....

ReyNemaattori | 11-04-23 | 15:38

Als ze maar van mijn worst afblijven!

D-Fens_1963 | 11-04-23 | 13:57

Over graaien gesproken....
www.rtlnieuws.nl/onderzoek/artikel/53...

"Het familiebedrijf van voormalig CDA-minister van Landbouw Cees Veerman heeft in de afgelopen maanden meer dan een half miljoen verdiend aan dubieuze grondspeculatie. Particulieren kochten via een tussenhandelaar, voor bedragen die wel tien keer boven de marktwaarde liggen, stukken landbouwgrond van hem. Hen werd wijsgemaakt dat de grond snel in waarde zou stijgen, maar dat blijkt een fabel."

Jan, Leiden | 11-04-23 | 13:53

Wacht even Postcode Loterij, was dat niet die club die Urgenda financieel ondersteund heeft met een stikstof rechtzaak waardoor Nederland nu op slot zit, de bouwsector een koude sanering krijgt en vroeg of laat de boeren moeten verdwijnen? Hoeveel boeren en of BBB stemmers hebben met het steunen van de postcode loterij indirect hun eigen ondergang gefinancierd?

Overschilder | 11-04-23 | 13:39

Gisteren kwam Hum ertoe ook weer voorbij hoe goed het wel niet was van de PCL dat ze de voedselbanken steunden. Het feit dat we hier in Nederland überhaupt voedselbanken nodig hebben met de overvloed aan voedsel is niet te verkopen.

clockandhammergame | 11-04-23 | 13:38

Het is bewuste strategie van de Postcodeloterij om aan werkelijk elk 'goed doel' geld te geven, zodat iedereen aan het postcode-infuus hangt, en geen enkele organisatie het in zijn hoofd haalt om te protesteren tegen de enorme verspilling van papier, de talloze flutcadeaus die meteen in de kliko verdwijnen, en het feit dat mensen zich verplicht voelen mee te doen uit angst dat de straat wint en zij niet.

bintang | 11-04-23 | 13:24 | 4

Onzin, nauurlijk is dat NIET de strategie, dat "elk goed doel". Probeer jij maar eens met een "rechts" of BBB-achtig goed doel aan te kloppen bij datzelfde postcode-infuus, geen kans.

De realiteit is dat de beslissers bij de Postcodeloterij toebehoren aan de links-radicale milieu-fanatici. En het postcode-infuus is simpelweg de financier van al die idioterie. Deze post is een fraai voorbeeld.

Nitro | 11-04-23 | 14:15

@28 | 11-04-23 | 13:49: Heel mooi dat jij daarvoor geen angst hebt. Ik ook niet, dat maakt al twee, maar feit is dat 'the fear of missing out' voor veel mensen wel een belangrijke drijfveer is om mee te spelen.

bintang | 11-04-23 | 14:17

@Nitro | 11-04-23 | 14:15: Ok, ik zal het iets nauwkeuriger formuleren: elk goed doel dat opkomt voor het milieu of voor de sociaal zwakkeren (en dat logischerwijs zou moeten strijden tegen de postcodeloterij) wordt met een zak geld ingekapseld.

bintang | 11-04-23 | 14:21
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien dat we juist vegatariers en veganisten zwaarder moeten belasten vanwege het feit dat ze onevenredig veel gebruik maken van de bejaardenzorg, AOW en pensioen vanwege hun gezonde levensstijl. Stel je eens voor dat iedereen gezond gaat leven dan vliegt de pensioen leeftijd omhoog naar 75 jaar.
Iedereen die zich een klein beetje zorgen maakt om het klimaat zou de eer aan zich zelf moeten houden en zo ongezond mogelijk moeten leven: rook, drink en vreet alsof het je laatste dag is!

JeanDragage | 11-04-23 | 13:23 | 4

@Dandruff | 11-04-23 | 13:31:

Niet echt logisch want rauw vlees kunnen we niet of nauwelijks verteren en de alle mensen zijn lactose-intolerant. Sommige mensen hebben er minder last van.

Schout-bij-Nacht-J | 11-04-23 | 14:01

@Schout-bij-Nacht-J | 11-04-23 | 14:01:

Rauw vlees kunnen we wel degelijk verteren, alleen geeft dat meer kans op ziekten en parasieten. Als je morgen op een onbewoond eiland belandt kun je beter rauw vlees en rauwe vis eten dan onbekende rauwe plantjes. Bepaalde peulvruchten bijvoorbeeld zijn rauw gewoon giftig. Alleen beestjes met hele opvallende kleuren kun je beter vermijden.

Koken vergemakkelijkt inderdaad de verteerbaarheid, ook van bijvoorbeeld wortelen en tomaten. Maar het is niet zo dat rauwe wortelen daarom ongezond zijn.
De feiten over oa B12 en D kloppen gewoon, of je dat nou logisch vindt of niet.

Dandruff | 11-04-23 | 14:32
▼ 1 antwoord verborgen

De Postcodeloterij is gokken op een een cijferlettercombinatie wat in feite je postcode is. Het blijft gokken. En dit wordt gepromoot door BN Kneuzen zoals Winston Gerstakutnaam, Gaston Goedemorgen, etc... Gokpromotie door BN'ers is in NL verboden, kijk naar die Kong Toto reclames waar de BN'ers uit gehaald zijn... waarom komt de Postcode Gokkerij er wel mee weg?

pdvd | 11-04-23 | 13:19

Belasten van vlees??? Ja joh..... trek nog meer vreten uit de monden van kinderen.

upgent | 11-04-23 | 13:17

En dan op de site al die bedrijven die dit steunen, laten dat nu net bedrijven zijn die de vegan shit willen slijten.

patrick023 | 11-04-23 | 13:17

Joh, je had deze ochtend van 06.00-09.00 Radio 1 moeten luisteren... daar was een hooggeleerde van Wageningen op de radio. Die kon allerlei simpele vragen niet beantwoorden want "was niet onderzocht / wist ie niet" etc. Daarnaast maakte hij zelf de kanttekening dat "als deze mensen niet aan darmkanker etc overlijden, ze ergens anders wel aan overlijden. Die potentiele zorgkosten waren niet bekend".

Je zou het voor de grap eens moeten terug luisteren....
www.nporadio1.nl/fragmenten/nos-radio...

In de basis ben ik ok om (wat) minder vlees te eten, maar de mens moet het zelf weten

be_careful | 11-04-23 | 13:00 | 2

stukje gehoord vanmorgen, meteen de radio maar weer uitgezet. Niveau van lik mijn vestje.

Fedde71 | 11-04-23 | 13:08

Pfff moet onderhand alles in Duitsland gaan kopen. Tjonge jonge.

ikdenkwat | 11-04-23 | 13:00

Die kostenberekening kun je ook loslaten op de asielindustrie, Tata Steel, Schiphol en rokers. Alles heeft wel een negatieve gezondheidsimpact op andere mensen.
Daar waar er ruimte, vrijheid en welvaart is zullen die problemen best te beteugelen zijn.
Echter worden we steeds meer beperkt in onze ruimte, vrijheid en onze welvaart. Niet in minst door kneuzen die zich drukker maken om de levensstijl van anderen dan werkelijk wat toe te voegen aan het draaiende en leefbaar houden van dit overgereguleerde, overbevolkte en uitgemolken land.

Daarnaast pretendeer ik een vleeseter te zijn. Je had heel, heel vroeger, jagers en voorvaderen die leefden van besjes etc. Ik denk af te stammen van de jagers.
Mijn hoektanden en het minder lekker in mijn vel zitten als ik te lang geen vlees eet verraden dat.

De rol van de grootgrutters en de kwaliteit van van het vlees dat daar verkocht word mag ook wel eens nader onder de loep genomen worden.

Andersdenkend | 11-04-23 | 13:00 | 4

@Dandruff | 11-04-23 | 13:35:

Nou ja, jagen. Een stokje in een termietenhoop steken. Weet je wat Gorilla's eten? Vast ook niet.

Schout-bij-Nacht-J | 11-04-23 | 13:59

@Schout-bij-Nacht-J | 11-04-23 | 13:59:

Zowel chimpansees als bonobo's jagen echt op vogels, zoogdieren, en ook op kleinere aapjes. Dat kun je gewoon opzoeken, als je daar echt in geïnteresseerd bent.
En gorilla's zijn minder verwand dan chimpansees. Had ik speciaal voor jou echt alle apensoorten en hun dieet moeten opnoemen?

Dandruff | 11-04-23 | 14:40
▼ 1 antwoord verborgen

Handige manier om wat geld te maken als clubje. Verder geen aandacht aan besteden, het is maar net aan welk wetenschappelijk onderzoek je waarde hecht.

Zoelense Hobbyboer | 11-04-23 | 12:59

De balans van de stichting geeft aan dat verreweg het grootste deel van de inkomsten opgaat aan salaris(sen). Ben al die vage stichtingen waar de oprichters een vet salaris toucheren voor uit hun neus vreten zo zat. Daar gaan dus miljarden naar toe. En maar wapperen met dat snotvingertje naar mensen die het lef hebben om nog enigszins prettig te willen leven.

Toos Bevergeil | 11-04-23 | 12:55 | 2

Ene Caroline T reisde indertijd voor zo'n zielige docucommercial naar Afrika, first class (heuselijk zelf ervaren) met haar mama. Daar gaan uw ingelegde gelden aan op. Ze krijgen van mij niets.

dathoujetoch | 11-04-23 | 12:58

het mooiste vind ik dat er staat "net salaries". Hoezo "net" op een "expenses" overzicht? hahaha, weet bijna zeker dat hun belastingmoraal heel anders is dan dat ze in Apeldoorn zouden willen....

oblix | 11-04-23 | 14:51

Ik heb een aandoening: als ik geen rood vlees eet, krijg ik de rode wijn minder goed weg. Ik verdien compensatie.

echtpaul | 11-04-23 | 12:51

Maar waarom die foto van Hubert Bruls bij het artikel?

small_town_dad | 11-04-23 | 12:51

Begreep dat je na een verhuizing ook op je oude adres kunt blijven meespelen. Zelfs op meerdere. Dat is best wel slim bedacht. Of pervers. Tip: Als je 'n aanbieding in de mail krijgt met welkomstbonus a € 20 gewoon deelnemen. Daarna het geincasseerde maandbedrag storneren en wel de bonus incasseren. Lukte bij mij maar nu wel op de zwarte lijst. Perfect. Er zal wel speciale wetgeving komen dat die loterijen dat geld toch van je rekening mogen terughalen. De force is strong in this lobby.

Piet Karbiet | 11-04-23 | 12:51 | 1

toen ik een keer verhuisde kwam ik ook tot inkeer om de PL op te zeggen en te hopen dat de prijs in mijn nieuwe straat zou vallen.... dat is iig na bijna 25 jaar nog niet gebeurd....

oblix | 11-04-23 | 14:54

Tiimmerfrans heeft direct zijn gesprek met Van der Plas afgebroken om te checken of zijn onkostenvergoeding dit allemaal wel dekt.

John McClane | 11-04-23 | 12:45

Maar even zonder al te veel gekheid, waarom wil toch iedereen dat de rest van de bevolking blijft leven? Zoveel klachten over dat de wereld te druk wordt, er straks niet genoeg grondstoffen zijn om iedereen te voeden en te laven. En als dan de natuur inzet op het versneld laten afsterven van grote groepen mensen, dan ineens mag dat niet? Moet er een nep-belasting worden geheven om te voorkomen dat we onszelf over de kling jagen? Ik dacht dat we die al uit ons neus betaalden via het verplichte zorgkosten-abonnement? Wat dat dan betreft, is er al oorlogsbelasting?

Met_baard | 11-04-23 | 12:44 | 2

Breng ze nou niet op ideeën, D33 zou maar wat graag een oorlogsbelasting heffen.

4HoogAantWater | 11-04-23 | 12:50

Het gaat ze er echt niet om dat mensen langer leven, dat is echt kul. Dan zijn er voor de AOW weer meer kosten, pensioenen die langer doorlopen, etc. En mensen blijven veel langer thuis wonen natuurlijk (ouderen houden woningen bezet!).
Het schreeuwt wel lekker makkelijk dit door incestueuze clubjes die niet verder kijken dan wat kruimeltjes

boerk | 11-04-23 | 13:13

Het is zo langzamerhand misselijkmakend en treurig wat allerhande clubjes verzinnen om aan geld voor hun hobby te komen.
Heel erg slecht ook voor solidariteit en bv. instandhouden van een goede gezondheidszorg.
Zum kotzen.

ChalinaRosa | 11-04-23 | 12:41

Vallen frikandellen ook onder rood vlees?

Met_baard | 11-04-23 | 12:38 | 3

Als je hem overgiet met ketsjup wel

Kopieerapparaat | 11-04-23 | 12:38

Zelfde vraag, maar dan voor zalm.

DankeSchon | 11-04-23 | 12:47

Nee, rode kool dan weer wel.

Schriever | 11-04-23 | 12:52

Wat mij ook weer heel erg stoort aan het verhaal is dat voor het gemak ook weer eens vergeten wordt dat mensen door erfelijke bepalingen ernstig ziek kunnen worden terwijl ze hun hele leven best wel overwegend gezond hebben geleefd.... Weliswaar is dat een minderheid onder die zieken, maar ook zij zijn er wel degelijk.

Gezonder leefstijl is wel maakbaar, maar om te zeggen dat geen rood vlees eten dan helpt is complete onzin. Wanneer je dat rode vlees incidenteel in een of twee keer in maand met een klein portie eet is er namelijk, dat zal elke arts bevestigen, helemaal niets aan de hand! Behalve wanneer u al ziek bent uiteraard.
Wat me ook opvalt is dat deze stichting helemaal geen pijlen richt op de gefabriceerde rotzooi uit de fabrieken: want dat is pas echt troep: suikers, E-nummers, veel zout, veel toevoegingen. Denk dat artsen hier veel meer tegen zijn en daar hoor ik deze stichtingen niet over?

Met gewoon gezond en gevarieerd eten zonder kunstmatige toevoegingen van de schijf van vijf komen we al een heel eind om de medische kosten te drukken denk ik. Gewoon goede keuzes maken helpt al.

Jan, Leiden | 11-04-23 | 12:38 | 7

@Jan, Leiden | 11-04-23 | 12:45: Dat doe ik normaal ook niet. Ben met het verkeerde been uit bed gestapt vandaag ("knipoog").

ChalinaRosa | 11-04-23 | 13:48
▼ 4 antwoorden verborgen

En een veganist met een vleesboom, hoe gaan we daarmee om?

Kapitein Sjaak Mus | 11-04-23 | 12:35 | 1

Gewoon kappen.

J.Cash | 11-04-23 | 12:53

Zou me totaal niet verbazen als die hele klimaatpsychose gebaseerd is op onderzoek van Diederik Stapel.

Conan de Rabarber | 11-04-23 | 12:35

Dat gedrein om de consument zogenaamd een ware prijs te laten betalen slaat nergens op. Prijzen worden door handelaars bepaald. De handelaar drukt kleine producenten en arbeiders neer en betaalt hen systematisch te weinig. De consument betaalt sinds jaar en dag overdreven veel voor producten. De handelaar verhoogt bij iedere loonstijging spontaan de prijzen. De winsten zijn monsterlijk hoog. Geld dat uit onze maatschappij verdwijnt en hooguit als investeringen terugkomt waarbij eisen worden gesteld waar de burger/consument nog meer op achteruit gaat. Krimpflatie, minderjarigen en onderbetaalde studenten als werknemer, het vervangen van ingrediënten met een goede kwaliteit naar laagwaardige ingrediënten: allemaal gebeurd i.c.m. prijsstijgingen.
Nu zou het tijd zijn voor een true beprijzing van je appels en melk.
Weet je nog, die literfles afwasmiddel voor f0,89? Gewoon in West- Europa geproduceerd. Was dat dan door een wonder of zo?

zeurmachine | 11-04-23 | 12:34 | 2

Je kan nog steeds een liter afwasmiddel kopen bij discounters voor €0,89 alleen is het dan geen a merk.

steekmug | 11-04-23 | 15:53

@steekmug | 11-04-23 | 15:53: Je kon lang gelden in goedkope supermarkten voor nog veel minder geld heel veel kopen. Voor een tientje een volle tas nonfood. Zonder kinderarbeid of illegale arbeiders in krotten of productiestromen van noord- tot zuidpool. Daar gaat het om.

zeurmachine | 11-04-23 | 18:59

van gezond vlees krijg je geen kanker. teveel zout is niet gezond,
er staat in het artikel bewerkt vlees., dus vlees met allerlei toevoegingen.
In de vegan troep zit dat ook, omdat het anders nergens naar smaakt.
Dus van de vegan troep die altijd bewerkt is met allerhande rommel, zou je geen kanker krijgen?

VanderGeelen-Coppens | 11-04-23 | 12:33 | 2

Hé!
Je denkt toch niet dat we dat gaan onderzoeken?

Kapitein Sjaak Mus | 11-04-23 | 12:36

Klopt. Veel te veel zout en veel te veel kunstmatige toevoegingen. Maar dat onderzoeken ze dan niet.

Jan, Leiden | 11-04-23 | 12:42

De dag na het eten van een steak voelen we ons altijd geweldig.
Hebben meer mensen dat?
En hoe kan dat eigenlijk?

AdvocatusDiaboli | 11-04-23 | 12:33 | 3

Ja! Maar dan laat,dezelfde avond nog. Bavette, zo’n 250 gram pp. Lekker rood van binnen.

ZeMissiz | 11-04-23 | 12:43

ik heb dat vooral met zwezerikken en lever(bewerkt tot mousse of pastei bijv). Boordevol vitaminen en mineralen!

TurpinDick | 11-04-23 | 12:46

Vreemd wel. Zoek je in het Engels vind je allerlei artikelen. In het Nederlands niets.

ZeMissiz | 11-04-23 | 13:09

Herinner mij nog dat het zwaar gesubsidieerde Stedelijk Museum in 020 het een goed plan vond om geld te schenken aan activistische clubs als KOZP en BLM. En Waternet de tarieven extra verhoogde om daarmee waterputten in Afrika te slaan. Dat laatste werd gelukkig door de rechter teruggedraaid. Want Waternet kun je niet opzeggen.

Piet Karbiet | 11-04-23 | 12:32

Laten we een 'Beter Leven' keurmerk voor de burger invoeren.
Misschien dat dat helpt.
Alleen raakt de VVD dan in paniek, want dan moet je ergens iets van gaan vinden en kun je het niet meer aan de onzichtbare middelvinger overlaten.

AdvocatusDiaboli | 11-04-23 | 12:32

Die oplichters van dat postcodecircus krijgen toch ook regelmatig geld van papa Soros?

Conan de Rabarber | 11-04-23 | 12:32 | 1

Klopt!
En zijn daar definitief AF mee.

Motorkater | 11-04-23 | 12:34

Vlees is een enorme bron van eiwitten, een essentiële bouwsteen van het lichaam. Dan kun je allemaal wel vegan worden, maar zo gezond is dat evenmin. Misschien is dat eigenlijk nog wel veel slechter voor de gezondheid, aangezien die vegans veelal tekorten hebben aan mineralen en andere stoffen. Dat zie ik ook wel aan hoe sommige vegan figuren in mijn omgeving erbij lopen. Altijd ziek, zwak en misselijk, het ene poot niet voor het andere kunnen krijgen en maar vreten in allerlei voedingsupplementen. Misschien moeten we juist dat soort eens extra belasten.

Kopieerapparaat | 11-04-23 | 12:29 | 2

Daarom slikken de meeste veganisten ook vitamine B pilletjes.

Ikblijfnietstil | 11-04-23 | 12:31

Toch wel komisch dat de Postcodeloterij het probeert voor elkaar te krijgen om het favoriete voedsel van hun deelnemers te verbieden.
(Begrijp niet dat men met zo’n loterij meedoet!)

MargauxGrandCru | 11-04-23 | 12:27

Misschien moet er eens een kneiterrechtse loterij komen, de Nationale Kentekenloterij. Kun je meespelen met je kenteken voor benzinebonnen, bierpakketten of een jaar gratis gehaktballen.

40% van de opbrengst gaat uiteraard naar goede doelen, zoals: kerncentrales, autowegen, lokale brouwerijen, autosport en weidevlees.

Duwbak_Linda | 11-04-23 | 12:27 | 2

Briljant!

Motorkater | 11-04-23 | 12:28

Das echt een gat in de markt!

Bankivahoen | 11-04-23 | 12:53

Hier zit Pier Vellinga achter: Drammerige klimaatalarmist die zich vermomd als wetenschapper en nu blijkbaar ook subsidie heeft gevonden om carnivoren te pesten.

Zeddegeizot | 11-04-23 | 12:24 | 1

Hoe kan zo'n klucht voorpagina nieuws zijn van een landelijk dagblad?

Acidstain | 11-04-23 | 12:31

Abject clubje dat stiekem hele foute projecten steunt.
'Vrienden' loterij tuig..

Motorkater | 11-04-23 | 12:24

Moralisten. Stuk voor stuk hun leven doorlichten op onwenselijkheden wanneer ze domme dingen roepen die vrijheidsbeperkend voor een ander zijn.

donkieshot | 11-04-23 | 12:23

Sinds wanneer is vlees ongezond geworden? Wat een onzin allemaal, in vlees zitten heel veel waardevolle voedingsstoffen. En alles heeft een kantelpunt waarbij het op enig moment het gezondheidsvoordeel niet opweegt tegen de nadelen van teveel consumptie. Zelfs water. Gaan we daar ook voor waarschuwen?

Lucifer | 11-04-23 | 12:21

Minder wijn drinken is ook beter voor de gezondheid.
En als bewijs halen ze de mensen aan die veel teveel drinken.

"Bij meer dan 2 glazen alcohol per dag, neemt de kans op tumoren van de mond- en keelholte, strottenhoofd en slokdarm, dikke darm en endeldarm en longkanker toe. "
"Langere tijd te veel alcohol drinken verhoogt het risico op leveraandoeningen en kan uiteindelijk soms zelfs leverkanker veroorzaken."
"Het is aannemelijk dat een matig alcoholgebruik (maximaal 1,5 glas per dag) samenhangt met een lager risico op hart- en vaatziekten en dementie."

Maar zo werkt dat niet.

180 rijden op de snelweg tussen verkeer dat 120 rijdt veroorzaakt ongelukken.
Dat wil niet zeggen dat je geen auto meer moet gaan rijden.
Maar dat je een beetje normaal moet doen.

AdvocatusDiaboli | 11-04-23 | 12:21 | 2

Als alcohol zo slecht is, waarom worden de Fransen dan ouder dan wij?

brie-de-penis | 11-04-23 | 12:59

Postcodeloterij sponsort ook die terreurclub van Jaap Dirkmaat en de mensensmokkelaars op de middellandse zee. Ironisch als je kijkt naar stemgedrag van de postcodeloterij deelnemers.

geheelvergeter | 11-04-23 | 12:21

Overigens, van Sire mag je nu ook niet meer binnen het gezin vragen stellen over "gelukszoekers". Dan drijf je een wig tussen de familiebanden. En dat boven een schaal gehaktballen.

Beste_Landgenoten | 11-04-23 | 12:20

Lees de webpagina maar eens goed.
Het is een internationale aanval op de consument. Overheden, ngo's en multinationals zijn betrokken. Daarbij worden actiegroepachtige organisaties opgericht en aangetrokken om in de media een voortrekkersrol te spelen. Grote nep die schreeuwers in de media: het is uw supermarktkolos die dit wil.
Rood vlees zou ongezond zijn, maar gevogelte of vis wordt niet genoemd om te mijden. Waarom doet een Vegetariërsbond dan mee? De vegetariërsbond schijnt ook al niet veel moeite te hebben met het feit dat biologische eieren bevrucht kunnen zijn en dat je bij andere producenten geen garantie krijgt voor onbevruchte eieren. Wat stellen dergelijke organisaties dan voor? Ik als vegetariër eet geen vlees voor de dieren. Geen moordmartelslacht op mijn bord. Niemand hoeft dood voor mijn vreten. Met al het andere gelul heb ik niets te maken. Ik voel me met bedrijven en overheden die zich als actievoerder vermommen om mij de prijs van overwinsten en overbevolking te laten betalen nou niet echt verbonden.

zeurmachine | 11-04-23 | 12:20

je moet niet iets de schuld geven, i.e. vlees in casu, waar de mensheid al sinds mensenheugenis goed op teert. Denk dat je eerst eens de Unilevers etc. aan moet pakken met de rotzooi die de voedingsmultinationals in het eten doen. Begin eerst maar eens suiker te verbannen uit vleeswaren in de supermarkt.

Fedde71 | 11-04-23 | 12:18 | 1

absoluut, mensen vreten de hele dag marsen en drinken red bull, s avonds Chicken tonight of Aardappel Anders. En dan een stukje vers vlees gaan belasten?

TurpinDick | 11-04-23 | 12:21

Kan iemand even uitrekenen wat de gezondheidskosten zijn van de decennialange massa-immigratie, bevolkingstoename, multiculturalisme, woningnood en alle stress en druk die daar het gevolg van is op de autochtone bevolking?

Aristotalloss | 11-04-23 | 12:18 | 2

Ah het U-bochtje naar asielzoekers.

Beste_Landgenoten | 11-04-23 | 12:21

@Beste_Landgenoten | 11-04-23 | 12:21: U noemt alle immigranten asielzoekers? Dan bent u af wegens valse argumenten inbrengen in een gezonde discussie.

Aristotalloss | 11-04-23 | 12:38
-weggejorist-
bastaerdt | 11-04-23 | 12:18 | 1

50 mile, precies het bedrag dat nodig is om het studerende nichtje kantoor aan huis te laten houden. Hun soort mensen heurt gewoon niet achter de bar.

Slystar | 11-04-23 | 12:17

Ah, morgen wornsdag gehaktdag. Lekker.

eismc2 | 11-04-23 | 12:15 | 1

u heeft worstenvingers?

TurpinDick | 11-04-23 | 12:16

Dat krijg je er nu van. als het fondsen regent uit de klimaatpotten van Kaag en Jetten: obscure clubjes waarvan nog nooit een hónd gehoord heeft, maar lekker wél subsidie. En 'wetenschappelijk onderzoekers' die zwaar gesubsidieerd het internet afstruinen naar negatieve berichtgeving over electrische auto's of zonnepanelen, om vervolgens de auteur monddood te maken.

bisbisbis | 11-04-23 | 12:14

En ondertussen vreten onze medelanders zich helemaal suf aan geïmporteerd vlees en balen suiker. Hindoestanen staan voor op de diabetesschaal, maar er wat van vinden is allemaal discriminatie!

redthehaghue | 11-04-23 | 12:14 | 2

Mensen met roots in India hebben genetisch een grotere kans op diabetes en afwijkende cholesterolwaarden. Dat komtvmeestal boven de 40 pas naar buiten bij het individu.

zeurmachine | 11-04-23 | 12:23

@zeurmachine | 11-04-23 | 12:23:
-
Een hogere verzekeringspremie voor Hindoestanen is naar ik vermoed geen optie - dus draait Jan-met-de-korte-achternaam er wel weer voor op. (Letterlijk: zoete lieve Gerretje...)

bisbisbis | 11-04-23 | 12:35

Als je ongezond levende mensen meer laat betalen voor hun zorgkosten, dan zou je ze korting moeten geven op hun pensioenpremie. Elke keer blijkt weer uit onderzoek dat die twee ongeveer tegen elkaar wegvallen.

Muxje | 11-04-23 | 12:13 | 1

WELK(-E) onderzoek (-en)? Naam/namen en rugnummer(s), alstublieft?

bisbisbis | 11-04-23 | 12:37

Zag vanmorgen zo'n bizar artikel in de krant.
"Vleestax voorkomt diabetes en darmkanker"
Nou, dan ken ik er nog een paar.
"accijnzen op sigaretten voorkomen longkanker"
"accijnzen op benzine voorkomen verkeersongevallen"

Osdorpertje | 11-04-23 | 12:10 | 4

“Zelfmoord voorkomt diabetes”

JohnLocke | 11-04-23 | 12:14

Belasten, stimuleren en verbieden. Dat zijn de gereedschappen waar politici naar grijpen. Ze hebben er meer, maar om die toe te passen moet je ter zake kundig zijn (of je goed laten informeren), dus dat gebeurt meestal niet.

Muxje | 11-04-23 | 12:15

@Muxje | 11-04-23 | 12:15: Zag net op ON dat ze 15 minuten steden willen, zodat er geen autos meer nodig zijn. Of een auto delen met 4 gezinnen. Alleen de Raad van State kan er iets aan doen, maar betaal je je blauw aan advocaatkosten. Ben blij dat ik oud ben.

gato | 11-04-23 | 13:20
▼ 1 antwoord verborgen

De soylent green was weer lekker vrijdag!

Acidstain | 11-04-23 | 12:10

Had de Tweede Kamer maar vijf minuten politieke moed om de postcodeloterij te verbieden. Kansspelen waarvan je weet dat je had gewonnen als je had meegedaan (omdat je bijvoorbeeld in de winnende postcode woont) moeten verboden worden. Per direct.

JohnLocke | 11-04-23 | 12:10 | 3

(Im-)morele chantage.
-
En je hebt asl deelnemer lekker geen zeggenschap over de 'goede doelen'.

bisbisbis | 11-04-23 | 12:16

In de meeste andere landen is zo'n verbod er ook. En ik denk dat als de PCL door een gewone loterijclub gerund zou worden, dat zo'n verbod er al lang zou liggen. Maar juist vanwege de doelen die deze club steunt wil men het graag in stand houden.

Muxje | 11-04-23 | 12:17

Onderdeel maken van de staatsloterij. Niks goede doelen steunen, maar de dikke winsten omzetten in korting op de belasting.

Kopieerapparaat | 11-04-23 | 12:37

Geen problemen mee als mijn buurman probeert om Millionair te worden.
Hij moet elke dag vroeg op om naar zijn werk te gaan.
Ow het is al middag, tijd voor mij om op te staan.

Regentenstijl | 11-04-23 | 12:09 | 1

Mijn buren zijn allemaal miljonair en doen toch nog mee, dat snap ik nog minder.

TurpinDick | 11-04-23 | 12:15

Ik neem een groentetuin en laat daar een kalf en een varken lopen. Eén keer per jaar naar de slager brengen en de vriezer is vol. Nog wat bijverdienen door wat aan de buren te verkopen. Dààg vleestax. Mijn houtkachel doet het ook nog prima.

Guusje Nadorst | 11-04-23 | 12:08 | 1

Heeft u wel een vergunning voor het houden van dieren? Te koop bij de gemeente voor 2500 kilo chocolade per jaar.

Nuchternederland | 11-04-23 | 12:11

Budget van een tonnetje, als het regent zetten ze 't binnen. Gaat wel de helft af aan personeelskosten dus slecht 50k om ons het leven zuur te maken, waar hebben we 't over. Met de groeten van Pier Vellinga.

Vesta | 11-04-23 | 12:07

Kom de GS reaguurder niet aan zijn homp dood dier. Ignorance is bliss.

(Beetje minder vlees is geen gek idee. Zonder meteen door te schieten in EUxperimenten met gemalen insecten. Brrr..)

WernerT | 11-04-23 | 12:07 | 3

Vleesvervangers zitten vol ongezonde rommel.

Acidstain | 11-04-23 | 12:12

Zijn krekels, meelwormen en larven geen dieren dan?

marcoplarco | 11-04-23 | 12:45

Tuurlijk Werner. De vleeseter is de uitzondering, jij de standaard. Laten we honderdduizenden jaren evolutie verder maar even buiten beschouwing voor het gemak, toch?

Badd Pritt | 11-04-23 | 14:07

De hetze tegen de gehaktbal is al begonnen in de jaren 1970. Archie Bunker is schuldig door de naam van dit kostelijke voedsel te gebruiken als scheldwoord.

Arnold Layne | 11-04-23 | 12:06

Wie is deze?

eerstneukendanpraten | 11-04-23 | 12:06

trouwens, in een goed Frans of Belgisch restaurant bestel je de filet pur niet rouge, maar bleu.

small_town_dad | 11-04-23 | 12:06 | 1

*seignant, rouge est une couleur et pas une cuisson.

Swedishchef | 11-04-23 | 12:37

Die kan wel heel snel worden ingevoerd, maar verlaging van taks op groentjes en fruit, nee nee nee, moeilijk, lastig. Bedankt, Qaq, prijzenspiraal minister.

dathoujetoch | 11-04-23 | 12:06 | 2

Recent was een deskundige op tv. Mager mannetje met moelukke bril. Het was onderzocht en gewoon echt niet nooit te doen, onuitvoerbaar en onmogelijk en te ingewikkeld en teveel systemen en dus mega onhaalbaar. Funny dat dat andersom dus nooit het geval is, zelfs met terugwerkende kracht.

Piet Karbiet | 11-04-23 | 12:19

@Piet Karbiet | 11-04-23 | 12:19: Duitsers dien het wel

dathoujetoch | 11-04-23 | 12:44

Ik ben nooit lid geweest van de Postcodeloterij, ik heb in al die jaren 2 bakjes Ben & Jerry's en een bloemenbon gemist. Toch heb ik geen spijt.

Mr_Natural | 11-04-23 | 12:05 | 3

En de Staatsloterij betaalt er uiteindelijk ook aan mee. Daar hoor je dan weer niemand over.

small_town_dad | 11-04-23 | 12:11

@Mr_Natural | 11-04-23 | 12:05
Loterijen zijn belasting voor de dommen, toch verschilt het nog wel aan welke loterij je mee doet:
www.vergelijkloterij.nl/grootste-uitk...

* Il Principe * | 11-04-23 | 12:16

@* Il Principe * | 11-04-23 | 12:16:
'De Lotto heeft in 2015 in totaal € 2015 miljoen aan prijswinnaars uitgekeerd' Foutje neem ik aan.

Patje | 11-04-23 | 12:42

Je krijgt straks een gehaktbal bij je vliegticket.
Als je dat kunt betalen.

Verderkijkert | 11-04-23 | 12:04 | 2

Een vliegticket bij je gehaktbal lijkt me meer voor de hand liggen.

Mr_Natural | 11-04-23 | 12:05

En daarbij dan weer een Twentse bitterbal.

Verderkijkert | 11-04-23 | 12:16

Leeuwen en tijgers moeten dus flink gaan betalen.

small_town_dad | 11-04-23 | 12:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl