achtergrond

Geenstijl

Ernstig treinongeluk bij Voorschoten, tientallen gewonden, minstens 1 dode

Tering

Ai. Bij Voorschoten is vannacht rond 3u25 ter hoogte van het Geestwoningspad een passagierstrein tegen bouwmaterieel aangereden. De trein is ontspoord, er zijn enkele tientallen gewonden. Elf slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht en In Utrecht is het calamiteitenhospitaal geopend. Meer updates in dit topic. 
UPDATE: Ten minste één slachtoffer is overleden, inmiddels is het aantal gewonden dat naar het ziekenhuis is gebracht opgelopen naar 19, 20 mensen zijn ter plaatse behandeld.
UPDATE: Persfotograaf die als een van de eersten bij het ongeluk was: "'Ik heb gezien dat er slachtoffers uit de trein werden gehaald. Ik heb geen heel erge dingen gezien omdat ik op afstand stond', zegt hij. Op het spoor lag een overledene volgens hem onder een goederentrein. Van der Poel vermoedt dat het om een van de werklieden gaat die op het kraantje zat dat op het spoor stond. Over het lichaam is een tentje gezet, zegt Van der Poel."
UPDATE: Reactie Rutte: "Een vreselijk treinongeluk bij Voorschoten, waar helaas een dode te betreuren is en veel mensen gewond zijn geraakt. Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden en bij alle slachtoffers. Ik wens hen alle sterkte."
UPDATE: Reactie Wim & Max: "Met onze gedachten zijn wij bij de slachtoffers van het treinongeluk bij Voorschoten en hun familie. Velen verkeren nu in angst en onzekerheid. Wij leven intens met hen allen mee."
UPDATE: Persconferentie om 10.15 uur
UPDATE: Dode was werknemer van BAM. Aan het werk aan het spoor

Beelden vanuit de trein, net na het ongeluk

Niet (meer) beschikbaar

Bij daglicht

Bij daglichtBij daglichtBij daglichtBij daglicht

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.