Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Toch nog even over de Lowlands-prijzen & het gezeur over Ticketswap en Ticketmaster

Het is namelijk ook wel gratuit gezeur

Jaja toch nog even over Lowlands en die kaartjes en Ticketmaster enzo, want er is momenteel veel ophef en wat is er nou leuker dan gezellig een stukje meevaren op de Titanic. Festivalgangers boos, Tim Hofman boos, Peter Pannekoek boos, Alexander Klöproom boos, artiesten boos, politiek nu ook boos, iedereen boos boos boos.

Ten eerste die kaartjes voor € 300. Het enige probleem daaraan is dat Lowlands zich zo in een hoekje heeft zitten Streisandeffecten met dat post- en pre-party geleuter dat ze graag (weer) jongeren en studenten op dat festival willen, in plaats van alleen maar blankwitte camperyuppen van middelbare leeftijd met kalend achterhoofd uit Amsterdam-Noord, dat iedereen eens eventjes goed in de gaten ging houden wat zo'n kaartje nou precies kost. € 300 dus, onbetaalbaar voor veel jongeren, en voor dat bedrag krijg je een line-up in de categorie Pinkpop Keuken Kampioen Divisie. Lowlands is dan ook het enige muziekfestival waar je juist niet heengaat voor de muziek. En is € 300 nou zo veel? Nah - Glastonbury kost € 380, Primavera Sound kost € 325, Roskilde kost € 325 (weliswaar voor 8 dagen), zelfs Sziget kost in de Tier 4-voorverkoop doodleuk € 349. Wat wél schandalig is, is dat Lowlands nog eens € 169 vraagt voor een suf camperticket, voor de mensen die géén zin hebben om met de buurvrouw in de regen te verzuipen in een piskuil in de hoek van camping 3. Voor dat geld zit je in het hoogseizoen met je bips in het zwembad van de vijfsterrencamping. Camperaars betalen tóch wel, die zetten we eens lekker op de citroenpers, en voor dat bedrag van een camperticket krijgen ze precies: helemaal geen kont. Ja, chagrijnige 'hosts' die met een meetlint staan te mierenneuken over twintig centimeter naar links of naar rechts. Voor het schijten sta je een uur in de rij, om te kunnen douchen onder een straaltje zeik betaal je nog eens € 3,50 per keer en een stekkertje stroom kost je nog eens € 70 extra - flagrante geldklopperij, maar laat Eric van Eerdenburg ons in godsnaam nog eens iets uitleggen over die jongeren en studenten.

Ten tweede Ticketswap en Ticketmaster. Ten tweede A, Ticketswap. Wat doet Ticketswap nou eigenlijk om een festival als Lowlands mogelijk te maken, of wat voegt Ticketswap toe aan een groot concert, behalve dan kaartjes doorverkopen en een genattevingerd winstpercentage van 10% daarvan in de zak steken? Gaat Ticketswap dan onderhandelen met een Amerikaanse band om ze op het festival te krijgen? Regelt Ticketswap de barmensen? Nee hoor, Ticketswap bestaat bij de gratie van Lowlands, Ticketswap verdient daar bakken met geld mee en als Ticketswap aan de kant wordt geschoven huilen ze mee met wolven. Neemt u maar van ons aan: u hoeft geen medelijden te hebben met de mensjes van Ticketswap. Ten tweede B, Ticketmaster. Want is het dan chic dat Mojo/Lowlands/Ticketmaster zich in de markt plaatst als monopolist, Ticketswap aan de kant schuift en door de lethargie en het onvermogen van de Tweede Kamer om deze woekerhandel eens écht aan te pakken (daar maakt eigenlijk alleen Peter Kwint zich druk om, maar dat is natuurlijk omdat-ie zelf in die pitjes staat te rauzen) dan maar zélf het heft in handen neemt? Nee dat is niet chic. Is veertig euro servicekosten bij iedere transactie verdedigbaar of uitlegbaar? Absoluut niet, het is zelfs schandalig en volslagen belachelijk: het is zelfs een verdienmodel. Praat Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg poep met zijn gekleuter over 'de betrouwbaarheid van het ticket te beschermen'? Ja, Eric van Eerdenburg praat poep. Hebt u een keuze om wél of niet naar Lowlands te gaan? Ja! Hebt u een keuze om die haatkoppen die hun zojuist gekochte Lowlands-tickets meteen weer op de woekermarkt van Ticketmaster gooien te negeren? Prisoner's dilemma, maar: ja! 

En zo bent u weer helemaal bijgepraat en dan kunt u weer rustig bedenken wat u gaat doen met het geld van een weekendje Lowlands (2 pax, 1 camper, drank = € 1.769). Om te weten waar ter wereld u precies terechtkomt voor € 1.769 hoeft u alleen maar eventjes de zaterdageditie van de Volkskrant open te slaan. Fijne vakantie.

Volkskrant raadt aan: Afrika, Azië, Noord-Amerika

Volkskrant raadt aan: de Noordkaap (beetje bijbetalen)

Volkskrant raadt aan: lekker in Europa blijven

Volkskrant raadt aan: Griekenland

Volkskrant raadt aan: Center Parcs (zowaar niet vliegen)

Volkskrant raadt aan: Costa Rica (beetje bijbetalen)

Reaguursels

Inloggen

Hahahaha, de 2e kamer houdt zich ermee bezig. Het failliet van NL is een feit.

De_fluitlokker | 09-02-23 | 08:50

Ik denk dat de entree op Lowlands zo hoog is om het vooral blank en exclusief te houden. Ze kunnen wel E45,-- entree gaan hebben, maar dan komt er ook een hele laag plebs en allochtonen op af.
Daar zit het 'ons soort mensen' niet op te wachten. Niet menselijks is hen immers vreemd. Bovendien gaan er in het 'subsidiecircuit' vele duizenden entreekaartjes voor Lowlands rond.

Haberdoebas | 09-02-23 | 08:46

Wat een poepwebsite heeft Lowlands. Ik heb daar niet eens voor betaald en toch wil ik mijn geld terug.

Deflatiemonster | 09-02-23 | 08:29

Die foto maakt het duidelijk. Nooit meer. Never.

omanders | 09-02-23 | 08:00

Ga er voor 300,- toe nog niet heen. Zo’n massa zwetende, bezopen danwel hallucinerende linkse proleten die daar in een drassig eiland naar onbekende artiesten met kudtmuziek staan te luisteren dat veel te luid staat en qua akoestiek belabberd is. In de rij staat om binnen te komen om te pissen, bier te halen, eten te halen etc en dat alles op een hermetisch afgesloten terrein zodat de organisator je zijn ridicule prijzen kan opdringen voor zijn lauwe pis in een plastic beker en te kort gebakken friet in oud vet.

_pacman_ | 09-02-23 | 07:57

Lachen toch? Het hele circus was in een paar minuten uitverkocht. Die kaartjes hebben ze natuurlijk gewoon zelf gekocht om ze vervolgens met een opslag van 35% op Ticketmaster te zetten. Kassa!

Proboscis | 09-02-23 | 06:37

Dit probleem is in Denemarken al lang opgelost.

Kaartjes mogen alleen doorverkocht worden voor de vraagprijs. (Bij wet)

Probeert iemand aan z'n kaartje verdienen. Bewijs opsturen naar een instantie, en de verkoper krijgt een mooie boete op de mat gedeponeert.

Werkt fantastisch.

Tuborg øl | 09-02-23 | 05:51 | 2

Wat werkt dat goed zeg. iemand erbij naaien. Even kijken wie zullen we vandaag eens..........

Simpel uitverkocht is uitverkocht. Gewoon niet kopen op ticketswap Marktplaats e.d.
Het kost €300,-- Willen ze er meer voor? Je mag het betalen ik zou het niet doen.
Helaas zijn er genoeg die wel 390 450 of 500 &up neerleggen. Dus we houden het zelf in stand.

SolidRock | 09-02-23 | 07:18

Effectieve maatregelen, dat moeten we niet willen.

Deflatiemonster | 09-02-23 | 08:26

Het het niet voor niets low-lands.

goettel | 09-02-23 | 03:27 | 1

*heet -.-

goettel | 09-02-23 | 03:27

Toen Duncan begon te graaien reed Miles zich te pletter. Duncan ging voor het geld. Geniet van de dag ipv ga voor het geld. Wijze les.

Quattro Stagioni | 09-02-23 | 01:41

Zitten er ook "servicekosten" en "loketkosten" bij inbegrepen ? Vast niet.

Asteroid-B612 | 09-02-23 | 01:31

Gewoon niet gaan. Weet je hoeveel tweedehands boeken of cd's je voor dat geld kunt kopen? Nou dan, kun je lekker thuis bij de kachel van genieten zonder dat kudtvolk op Lowlands.

Die-eikel | 09-02-23 | 01:09 | 2

CD's zijn tegenwoordig niet eens meer bij de kringloop te krijgen. Met een beetje geluk zijn ze nog ergens gratis af te halen. De wereld holt achteruit, of ik ben met mijn rollator aan het spooklopen...

Het brein erachter | 09-02-23 | 05:04

Sounds in Venlo bulkt ervan. Nieuw en tweedehands. Cd theek in Eindhoven heeft ook best veel.

Die-eikel | 09-02-23 | 07:30

Wil je jongeren bij je festival?

Regel dan ook korting voor jongeren op je festival.
Extreme prijzen vragen voor het festival en de camping en dan durven zeuren dat er minder jongeren komen ?
Suffe doorgewerkte dertigers kunnen dat nog net betalen , zijn uitgeteld , vreten een hoop meer drugs om het weekend door te komen en juichen wat minder enthousiast.
Ik ben achtendertig, het was vroeger een stuk goedkoper, geef verdomme die jongeren een beetje korting op een leuk festival.
Dat doe je niet hypocriete zak, je weet heel goed dat de dertigers het geld hebben en je inkomsten spekken aan de bar.

Bah, hypocriet gebral,
Gun de jeugd hetzelfde festival leven dat ik heb gehad , en dat zouden we allemaal moeten doen.

blamage_fr | 09-02-23 | 01:06

Toen ik nog professioneel aanwezig was op Lowlands (en Kluun ooit 20 minuten lang heb zien worden genegeerd door iedereen in de pers tent tot hij eindelijk zijn validatie ontving door een klein ietwat gespannen uitgeverij meisje) Begon ze gekkigheid van uitverkocht zijn zonder line-up. Ik kreeg dan sms-jes van vriendinnen en vrienden uit Amsterdam met de vraag “waar moet ik zéker naartoe….wat is gaaf”. Dat je dat moest vragen deed me al huilen. Maar daar kwam ook een nog grotere ellende mee naar het festival. De Nederlandse Ziekte. Hier al wel eens aangestipt. De Nederlandse concertbezoeker die zijn bek niet kan houden tijdens een concert en rustig zijn bilateraaltje met zijn compagnon van Ernst en Young (dat publiek liep er al veel te veel) presenteerde aan zijn vriendje. Op Lowlands liep dat echt uit de hand. Je kreeg de (jargon uit ‘het wereldje’) hitjesjagers. Een tent vol zichzelf aan elkaar validerende mooi-mensjes op flip flops en met pilotenbrillen op de glitterneusjes stonden het grootste deel van een concert te kakelen alsof er net een vos was losgelaten in de kippenren. Vaak met de rug naar het podium en druk met elkaar. Tot……die ene…of twee hitjes die men kende van 3FM. Dan MOEST men even los en maakt men zonodig een filmpje of foto met een canon ixus of zo (de telefoon kon dan nauwelijks) Daarnaa werd het eigenlijk steeds sneuer en zie je op vrijdag mensen hè le maal kapot van de drank in een tent liggen en bedenk je je “die moeten nog een heel weekend. Wat zullen ze er veel van mee krijgen”
En dan die media/sociale partners van Lowlands. Vaak zijn dat Oxfam, Greenpeace, en God weet wie nog meer. Op een festival waar afgaande op de prijs geen alleen nog maar gegoede burgerij met een spierwit privilege rondloopt. En op aangeven van iedere willekeurige artiest driftig juicht om pakkende statements over zwarte levens, het klimaat, klotenputin etc etc. Om daarna lekker in de zon te gaan liggen en een hipster broodje rucola paté te eten a 12,=. Oh wat voelt engagement toch heerlijk als je geen ene flikker verantwoordelijkheid hoeft te ervaren. Over zwarte mensen gesproken. Die zie je op Lowlands eigenlijk alleen óp het podium. Hetzelfde geldt voor leuke noord Afrikaanse jongens met puffer-jassen klederdracht. Ook die zie en hoor je alleen op een podium. Vaak bekeken door een groep fanatische witte mafkezen die beleven en deugen niet meer kunnen onderscheiden.

Dr.Hermannes | 09-02-23 | 00:07 | 3

Ah, mooie beschrijving, dank. Nooit geweest, maar ergens had ik het gevoel dat het was zoals je het beschrijft. En met die prijsverhoging zal het alleen maar erger worden.

rederijker | 09-02-23 | 01:52

U beschrijft het zo beeldend dat ik even het gevoel had dat ik erbij was. Bedankt, u heeft mij weer € 300 bespaard!

Mark zit te Dutten | 09-02-23 | 07:15

Typisch, maar al sinds de eerste editie trok dit feestje mij niet. Te veel en te groot leek het me. Maar op een Graspop of Pukkelpop kwam ik dan wel weer graag en die festivals zijn ook erg groot.
Mijn gevoel zei me dat het niet bij me paste en dat is nooit veranderd. Ook dit jaar gaan wij hier lekker naar de wat kleinere feestjes, da’s veel leuker.

Verbandmeester | 09-02-23 | 07:24

Is het een recht om naar lowlands te gaan? Simpel als je 300 euro te duur vindt dan koop je geen kaartje of je laat je vakantie schieten en je koopt wel een kaartje. Paar weken de kroeg niet in dan heb je ook geld voor een kaartje. Het is het één of het ander.

thekolere | 08-02-23 | 23:33

simpel.
ticket kan alleen gekocht worden met digid :)
je kan hem ook alleen maar teruggeven naar de organisatie
welke hem vervolgens voor hetzelfde bedrag mag vrijgeven..
marktplaats/ticketswap en al die losse bv.s welke namens de organisatie:
pre-pre-voorverkoop ( allen visa klanten)
pre-voorverkoop ( alleen fans met abbo)
voorverkoop ( maillist klanten)
gewoon allemaal verboden maken.
verkoop doe je voor iedereen in nederland wonend op dezelfde condities

Triple2K8 | 08-02-23 | 23:05 | 3

Waarom? Lowlands is geen eerste levensbehoefte, dus ze rekenen maar wat ze willen. Ik ga er voor de helft nog niet naar toe.

CamaroHans | 09-02-23 | 00:16

Nederland handelsland. Dit land is groot geworden met hetzelfde product steeds maar weer door verkopen en daar dan grof aan verdienen. Vroeger deden we dat met specerijen en tegenwoordig met festivaltickets. How cares?

Mark zit te Dutten | 09-02-23 | 07:18

Nog simpler, je kan 'm alleen terug verkopen aan ticketswap of -master voor de originele prijs met daaroverheen nog eens 10% service kosten. Handelaren hebben dan geen trek meer om groot on te kopen (met hun bots?) En ticketmaster en -swap kunnen alsnog dik verdienen.

Charred_Metal | 09-02-23 | 08:20

Het probleem van TicketSwap is dat je nu je kaarten niet meer eenvoudig verkoopt en we weer via marktplaats of andere schimmige plekken de kaarten moeten verkopen. Via ticketmaster kan het ook, mits uitverkocht. Consument is hoe dan ook de lul.

petrucci | 08-02-23 | 22:35

Dynamo Metal Fest is al jaren het enige festival waar ik nog naar toe ga. Daar buiten veel naar concerten maar dan lig je 's-nachts in principe weer lekker in je warme eigen bed (of hotel bed) in plaats van in een te klein vochtig tentje op een keiharde dan wel zompige ondergrond met de nodige figuren die over je tentharingen flikkeren.

At_Dawn_They_Sleep | 08-02-23 | 22:25

Laten we het probleem inderdaad maar bij de 2e kamer droppen. Een vraag aan het kabinet en er zal wel zoiets komen als een speciake festivaltickettoeslag waar jongeren die als het festival plaatsvibd maximaal 33 jaar 7 maanden en 11 dagen oud zijn jaarlijks 50% vh 1e ticket, 70% vh 2e en 80% van elk extra ticket via de belasting terug kunnen vragen mits ze aan kunnen tonen dat ze alle dagen zijn geweest, dat ze niets meer dan 2,73x het minimumloon verdienen en minder dan 6487 euro spaargeld hebben, vorig jaar niet in aanmerking kwamen voor de energietoeslag en zich sinds jan 2032 minimaal 3 keer aan wen snelweg hebben vastgelijmd. O ja, de aanvraag van deze nieuwe toeslag kan via een handige app die binnenkort in de appstore zal verschijnen. Dat is zodra de belastingdienst deze af heeft. Zo kunnen we allemaal weer naar alle festivals

ZomaarEen | 08-02-23 | 22:23

Heel simpel om doorverkoop met woekerwinst onmogelijk te maken: ticket op naam. Controle met legitimatie aan de poort. Indien je je kaartje toch wil retourneren kaartje retour organisatie en die kaartjes worden verkocht aan de poort.

Analia von Solmsch | 08-02-23 | 22:18 | 1

Daarom heeft TM voor inhouse concerten zoals bij de ziggo dome premium plaatsen en tickets bedacht. Dan hebben ze bepaalde plekken in de zaal (die tussen de normale plekken zitten) de naam premium gegeven en wordt de prijs dmv de vraag bepaald. Oftewel dan betaal je ipv 80,- voor de zitplek ineens 250,- want er is veel vraag.

Blauwe Wafel | 08-02-23 | 22:34

Ik las onlangs over Get-Protocol. Van GUTS. Dat is een bedrijf dat ticketverkoop regelt via de blockchain zodat alles transparant is en de woekerprijzen tot het verleden behoren en doorverkoop altijd veilig is omdat de authenticiteit van een ticket te controleren valt.

FogerRederer | 08-02-23 | 22:13 | 2

Hear! Hear!

The Felchmeister | 08-02-23 | 22:39

Zo maar één hele tegel aan gelikte reclame.
Wat XRP en BTC erbij mixen en je ticket is 30 procent minder waard?

SolidRock | 09-02-23 | 06:12

Ach, een goede zitplaats bij de huidige tour van Roger Waters kost ook ruim € 300,00. De tijden dat ik naar Dynamo Open Air ging voor 25 gulden (en 5 gulden voor de camping) liggen ver achter ons.

At_Dawn_They_Sleep | 08-02-23 | 22:11 | 5

Dan heb je het ook over een vriend van Putler die hebben nou 1 keer veel geld nodig..

Geilbaard | 08-02-23 | 22:52

@ZOMG, maar je mocht wel 24 blikken bier p.p. mee nemen naar de camping...

At_Dawn_They_Sleep | 08-02-23 | 23:47

@Geilbaard, of hij een vriend van Putin is betwijfel ik maar hij heeft wel een twijfelachtige politieke voorkeur. Of het nu steun voor een corrupte Zuid-Amerikaanse politica was of zijn blinde steun voor het zooitje ongeregeld in de Gaza strook. Maar ja, zijn muziek is groots dus ga 'm toch nog 1 x bezoeken.

At_Dawn_They_Sleep | 08-02-23 | 23:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Verschilt het doorverkopen van tickets veel met het kopen en doorverkopen van aandelen op de beurs? Welke huiseigenaar hoopt zijn huis met verlies te verkopen? Wat doet ikwilvanmijnautoaf?

Gebakschep | 08-02-23 | 22:08

Als je genoeg mdma neemt is het allemaal helemaal prima. Beetje speed om bij te blijven en afknallen in de bravo.

P-unit | 08-02-23 | 22:04 | 2

Dan kun je toch net zo goed naar een marathonoptreden van bzn gaan met zoveel drugs in je mik.

BobDobalina | 08-02-23 | 22:08

@BobDobalina | 08-02-23 | 22:08: Dat lijkt me gevaarlijk, met zoveel drugs in je lichaam blaf je gelijk je broek vol als Carola op het podium verschijnt.

EenGoedBegin | 08-02-23 | 22:35

A Campingflight to Lowlands Paradise
heette het in 1993.
Toen waren er problemen met het organisatie buro Loc 7000.
Iets met onbetaalde rekeningen voor het busvervoer van en naar het terrein.
Iemand die daar toen ook was?

hero_of_heaven | 08-02-23 | 22:01 | 4

Tussen 94 en 2010 stuk of 12 keer gegaan. In het begin lekker houtje-touwtje. Afgehaakt vanwege de cynische Mojo geld machine die het geworden is. Met undercoveragenten en snel recht.

P-unit | 08-02-23 | 22:07

@BobDobalina | 08-02-23 | 22:05:
Geen idee. Ik stond daar samen met een vriend op de braderie hamburgers te bakken.
Dure plek zonder omzet.
Ook dat was een organisatie fout van Loc7000.

hero_of_heaven | 08-02-23 | 22:20

Ik was de eerste jaren vrijwilliger via poppodium Atak.. mooie tijden waren dat. Toen mojo het overnam werd het kut. Ik heb vandaag kaarten voor best kept Secret gekocht. Iets minder massaal en commercieel dan LL.

deministerpresident | 08-02-23 | 22:52
▼ 1 antwoord verborgen

Je en nee. Wat betreft primaire verkoop: het is wat het is. Vrij markt. Wat betreft doorverkoop: dat is een smerige monopolistentruc waar de ACM eens een einde aan moet maken. Als je doorverkoop toestaat is het concurrentiebeperkend als je andere partijen niet toelaat. Daar gaat dat gelul van die directeur over: een smoesje verzinnen om concurrenten te wippen. Als je een tweedehands ticket voor een tientje extra kan krijgen bij ticketswap is dat fijner dan dat je de verplichte mark-up van ticketmaster moet dokken.

Overigens de prijzen laag houden is een utopie. Vraag en aanbod. Als je de prijs gaat maximeren krijg je een enorme run op kaarten en een levendige secundaire handel. En als je dat laatste verbiedt moet je maar hopen dat je ooit een kaartje krijgt. Kwint is een aardige jongen maar heeft van een vrije markt weinig begrepen vermoed ik.

BobDobalina | 08-02-23 | 22:01 | 1

Het is geen vrije markt. MOJO heeft in Nederland het monopolie.
Persoonlijk begrijp ik sowiso niet waarom iemand naar zo'n kutfestival zou willen gaan. Wat een kakprogrammering. Altijd de grootste gemene deler. Voorspelbaar. De ene zaadband na de andere. Nee, dat doen ze in Spanje beter. (Azkena festival of Serie-Z festival, enz.) daar staan ieder jaar hele toffe bands die nooit in Nederland spelen. Het is kwa rockrnoll Nederland natuurlijk sowiso zeer, zeer beroerd gesteld. Roskilde vond ik nog wel leuk want mijn band kreeg 5000 euro om er te spelen, en heb me kapot gelachen om MANOWAR. Daar komen fans op af in vol ornaat, harnassen enzo. Die verkleden zich als een soort kruisridders.

Asteroid-B612 | 09-02-23 | 01:43

Ben komend weekeinde op te rapen in het Paard met het Grauzone festival. Euro 70 p.p. voor early bird passepartout maar daar kwamen dan nog wel servicekosten bij. Vrijdag het 4sterren hotel in (twee pers.) hartje 's-Hage voor Euro 254 incl ontbijt en alles d'r op en d'r aan.

Heurtebise | 08-02-23 | 22:00

Uiteindelijk is het toch belangrijk dat ook grote artiesten bereikbaar moeten blijven voor het normale volk.....

neonreclame | 08-02-23 | 21:55 | 3

Laat die grote jongens lekker, Prince deed gewoon nog een setje in de kroeg om de hoek.

elfenstein | 08-02-23 | 21:59

@elfenstein | 08-02-23 | 21:59:

Aantal jaren geleden op de hoek ergens in Utrecht een zeer leuke en spontane band gezien..

Voetjes van de vloer...!!

neonreclame | 08-02-23 | 22:09

Nooit wat gehad met die tentslaap bierzuip festivals. Mijn vrienden gingen wel altijd, maar ik kneep er na een paar uur altijd weer tussenuit.

letopuwzaak | 08-02-23 | 21:52 | 5

@letopuwzaak | 08-02-23 | 22:00:

Jazeker..!! Grote festivals zijn mij niet vreemd... Iets kleiner zal mij nu beter liggen...

Vergis je niet Louz dat de bands die je ziet ooit eens klein begonnen zijn...

neonreclame | 08-02-23 | 22:08
▼ 2 antwoorden verborgen

1 kaartje voor Lowlands alstublieft meneer.
Dat is dan 800 gulden jongeman.

knutsel_ | 08-02-23 | 21:52 | 3

Dat ging al op aan alleen de drugs man, stel je niet aan.

elfenstein | 08-02-23 | 21:57

Inflation is a bitch…

Mark zit te Dutten | 09-02-23 | 07:20

Volgens Schimmelpenninck en de Brug heerst er bittere armoede, ongelijkheid en uitsluiting. De oplossing is dat elke jongere een ton €€ moet krijgen. Zoiets was het toch?

theo-is-dood | 08-02-23 | 21:49

" Het is namelijk ook wel gratuit gezeur"

Nee het is geen gratuit gezeur. Er is ergens een break even point waar de kosten voor het organiseren van een evenement in balans komt met de opbrengsten van de bezoekers en dat gaat niet alleen over toegangskaartjes maar ook over de consumpties. Dat zou keurig in balans kunnen zijn maar helaas komen dan de hyena's om al het plezier te bederven. Wat mij betreft is het volledig terecht om hier een punt van te maken. Er is al zo weinig over om enthousiast over te zijn.

Joffri | 08-02-23 | 21:49 | 1

En ik wel nog een keer wat focus leggen op dat er weinig is om enthousiast over te zijn. Helaas.

Joffri | 08-02-23 | 21:51

Als ik al naar lowlands ga krijg ik geld toe.
Met je ticketswap. Het zwarte bandje, anders kom ik niet.

elfenstein | 08-02-23 | 21:48 | 2

Toevallig heb ik een zwart bandje.
Kost bloed, zweet en tranen om dat te halen, dat kan ik je verzekeren!

Kapitein Sjaak Mus | 08-02-23 | 22:00

@Kapitein Sjaak Mus | 08-02-23 | 22:00:
Nah. Jat een rol plakband van het lichtbedrijf. Da's zwart met witte opdruk. Lijkt enorm op dat zwarte bandje voor de artisten, draai er een eind van om je pols, doe alsof je kacheltjelam bent en slof ongehinderd naar de backstage voor een kouwe klats. Het zit 'm in de performance, baby, yeah!

elfenstein | 08-02-23 | 22:07

Omar Souleyman toch wel hoogtepunt.

Rattus | 08-02-23 | 21:45

Nog nooit op een festival geweest. Haar ook nooit in een knoetje gehad, geen polsbandjes, geen zwart T-shirt met opdruk, geen sandalen, zilveren ringen, afgeknipte spijkerbroek, geen zonnebril in het haar.
Ik voel me een zonderling.

Normpje | 08-02-23 | 21:42 | 2

Vreemd genoeg, als je daar dan liep met je gescheurde spijkerbroekkie, onleesbaar slecht shirtje aan en volbehangen met klaterzilver voelde je je nog steeds een zonderling. Wel leuk, dat wel.

elfenstein | 08-02-23 | 22:01

Als je dat aantrekt op Lowlands ben je de enige

LonelyWanker | 08-02-23 | 22:46

Werchter sliepen we zonder tent. Simple minds, U2 met Bono nog zonder messiascomplex en Joe Cocker als afsluiter. Ik wordt oud denk ik.

HD50 | 08-02-23 | 21:39 | 2

Valt denk ik wel mee met hoe oud je bent. Ouderen schrijven geen ‘ik wordt’.

piprecies | 08-02-23 | 22:02

Zonder tent eindigen in een of ander weiland op zoek naar de opel kadet waar nog bier in zou moeten liggen... "We Shall Arise, heng heng heng..."... Dynamo open air 19zovelen90' was me het feestje wel zeg.

elfenstein | 08-02-23 | 22:04

Wat een onmenselijke toestand op de eerste foto.
Kan het Rode Kruis niet ingrijpen?
Het lijkt wel aanmeldcentrum Ter Apel.

steekmug | 08-02-23 | 21:38 | 1

Misschien is het inderdaad goed voor onze PR als we in Ter Apel een bandje zetten met Siegfried op de tafel.

funda | 08-02-23 | 22:13

Lowlands begon als een bedankje naar de concertbezoekers toe, en gaf meteen een kijkje in de keuken van het komende jaar.
Wij blij want superfeestfestival en niet duur.
Zij blij want bands uitproberen op publiek.
Sinds Mojo haar ziel verkocht ging het mis.
Net als 3FM die zich er mee ging bemoeien.
De bands die er ongewenst in werden gerommeld.
En al die deugmeuksubsidie-aids.
Daar ging alles aan kapot.
De prijsstijging kon al niet meer boeien.
Lowlands is dood.

Abject | 08-02-23 | 21:36

Koopje.
Maar is er wel een oplaadpunt voor mijn Tesla X P100D in de buurt?

Baron_von_Rijswijck | 08-02-23 | 21:32

Daar kun je al snel een heel weekend van parkeren in Amsterdam!

BobDobalina | 08-02-23 | 22:03

Ik vind ze erg goed, vooral het Black Album en dat is alleen voor cultuurbarbaren en nerds heb ik me laten vertellen. ( al kan ik een aardig deuntje meespelen).

letopuwzaak | 08-02-23 | 21:50

Kill em all, Ride the Lightning, Master of Puppets. De rest is geen Metallica.

Die-eikel | 09-02-23 | 01:47
▼ 1 antwoord verborgen

Mosterd luistert ook NPO Radio 2...

neonreclame | 08-02-23 | 21:29

Ben nog nooit bij Lowchange geweest, maar het klinkt als een koopje.
Een paar dagen feest!
In de clubs ben je meer kwijt.
Het duurst zijn natuurlijk de boodschappen en de coke.
Maar hé!
Een stuk of 10 xtc pillen kosten ong. €50,-.
Beetje gratis waterflessen vullen en gaan met die lowe banaan.
Altijd maar zeiken.
Weet je wat die bandjes tegenwoordig kosten?
Heen en weer vliegen, hotel, eten & drinken, hoeren erbij.
Goed leven kost duur.
Carnaval is ook duur, Bravo’s en Limbo’s sparen ervoor.
Nou, dat dus.
Lekker janken.

Ruimedenker | 08-02-23 | 21:25 | 2

Heeft Andrew Tate weer toegang tot interweb?

SIogra | 08-02-23 | 21:28

Eens, wel eerst de wasstraat voorbij.

Rattus | 08-02-23 | 21:48

In Amsterdam is het elke dag feest.

Plukkieplukkie | 08-02-23 | 21:25

Bij concerten in het Concertgebouw geen gedoe over prijzen. Geruststellend.

dathoujetoch | 08-02-23 | 21:24 | 1

Maar daar heb je weer mensen die ongegeneerd met snoeppapiertjes ritselen.
Bloedirritant!

Kapitein Sjaak Mus | 08-02-23 | 21:58

Het is net als bij het concert van Madonna, belachelijke prijzen, maar genoeg gekken die het er voor overhebben. Ik niet, maar dat had u al begrepen.

thanseeuwen | 08-02-23 | 21:23 | 3

Voor zoveel zangtalent moet je wat over hebben ;-)
Zonder dollen…
Madonna… niet de beste zangeres, maar wel een fenomeen.
Stones zijn ook best kudt, maar ook legendarisch.

Ruimedenker | 08-02-23 | 21:28

@Ruimedenker | 08-02-23 | 21:28:

Wellicht kan iemand dat "fenomeen" vertellen dat stoppen tot de mogelijkheden behoort.
Nu zou het beste zijn..

SolidRock | 09-02-23 | 06:41

@SolidRock | 09-02-23 | 06:41:
Stoppen of nog even veel geld binnenharken..
Moeilijke keuze.
Mijn vrouw was ooit bij Madonna in de Kuip.
Toen het nog leuk was zeg maar.
Maar ja, die gek is ook 10x naar Tom Jones geweest.
Beter stoppen ze inderdaad een keer.

Ruimedenker | 09-02-23 | 07:27

Beetje bijbetalen in Zuid Afrika voor de onontbeerlijke persoonlijke bodyguards lijkt me geen overnodige luxe.

AllesMoetNiksMag | 08-02-23 | 21:21

Eric van Eerdenburg is een zwaar overschat geldgraaiend persoon die werkelijk niets anders kan lieve linkse mensen heel diep anaal te nemen en zeggen dat DÁT duurzaam en divers is. Het is gewoon een graaier en wil zich graag voordoen als Mr. Pinkpop Dhr Smeets. Eric van Eerdenbug (eigenlijk heet hij Eric van Schaamteloosburger) mag nog niet eens naar de veters van de schoenen van Smeets kijken. Met z'n mooie lullenbril. Daar zat hij dan een poos geleden. Op onze nationale televee. Lullen dat het allemaal zo erg is. met z'n dubbele pleebril op z'n stinkneus die diep in de kontjes zat van diverse politici.
Eric mag voortaan zelf die gore bende schoonmaken en zeggen dat dat lekker duurzaam is. Eric van Wanstaltigburg mag van mij gewoon weg. Het is een graaier. Past bijna in hetzelfde rijtje als Siewert. Ook een oplichter. Misschien is Eric van Treurburg nog wel erger. De ergste graaier die er is.
(Ik mag die man niet en God hebbe zijn ziel en wel liefst zo schnell wie möglich)

Hai D. | 08-02-23 | 21:21 | 2

Kan ik voorzichtig concluderen dat u Eric niet mag?

Verbandmeester | 08-02-23 | 21:29

@Verbandmeester | 08-02-23 | 21:29: Hoeft niet voorzichtig hoor, mag ook direct en frontaal. Of zoals Eric van Zakkenvulburg zo romantisch zou kunnen zeggen "Kijk mij aan en ik sla je op jouw muil met je eigen laatste eurootjes"

Hai D. | 08-02-23 | 21:38

Ze hebben bij de VK een aantal redacteuren in dienst voor wie de uitgaans- en festivalscene een mensenrecht is zonder hetwelk Het Leven zelve stopt. Dus krijg je artikel na artikel vol met dit soort puberredeneringen.

konjodebonjo | 08-02-23 | 21:20 | 1

En bij Het Parool kunnen ze er ook wat van. Werkelijk elk festivalletje wordt de hemel ingeprezen (maar wel op voorwaarde dat het in Amsterdam plaatsvindt, dat spreekt vanzelf natuurlijk).
Laatst besprak een van de redacteurs een of ander obscuur homo-feest. Belangrijkste pluspunt: het stikte er van de donkere hoekjes waar hij zich door een andere kerel kon laten uitwonen. Dit onder het genot van drank en pillen uiteraard.
Nou ja, ieder het zijne zullen we maar denken.

staat het bier koud? | 08-02-23 | 21:51

Is het bier inbegrepen?

inCol | 08-02-23 | 21:19 | 2

whahaha ,voor een dubbeltje op de eerste rang zeker ?tuurlijk zit het met een bak water aangelengde bier in een plastic beker waar u de hoofdprijs voor betaald niet inbegrepen .er word al niks verdiend.oja enne ook graag even 10 eur aftikken voor een voorgegaarde mora hamburger begrepen?mooi.

bowlfabriek | 08-02-23 | 21:29

Ben het ff kwijt. Gaat dit nou over neuken of niet?

Lucifer | 08-02-23 | 21:19 | 2

In feite wel.

konjodebonjo | 08-02-23 | 21:20

Meer over genaaid worden.

VW, alles ist vorbei | 08-02-23 | 21:30

ik hou niet van muziek.

bitterpete | 08-02-23 | 21:17 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Die vochtige plak die je bij de Dixies aan je lijf krijgt die droogt zo moeilijk in een ondergepiste tent.

GeheidEenGeit | 08-02-23 | 21:17

Wat een slechte lineup. Voor geen 300 euro ga ik daar tussen de zweterige zeurmillennials staan.

SIogra | 08-02-23 | 21:17

In drie dagen kan je bijvoorbeeld ook naar de maan vliegen.

John McClane | 08-02-23 | 21:13

Voor 1450 euro heb je een vliegticket naar Papeete, Tahiti, ik zou het wel weten

hotbrasil | 08-02-23 | 21:13

Dagen lang op een festival? Die tijd hebben we gehad hoor. Ben al lang blij als ik gewoon 3 dagen achter elkaar vrij ben. Laat staan dat ik die op een festival doorbreng... Alhoewel, dan hoef ik iig niet naar mn schoonmoeder.

sparka | 08-02-23 | 21:12

Ik woon in Drenthe. Geen idee waar dit over gaat.

Duwbak_Linda | 08-02-23 | 21:11 | 2

Groot festival in Drenthe.

John McClane | 08-02-23 | 21:13

@John McClane | 08-02-23 | 21:13:
Het lijkt hier iedere zomer, de hele zomer al een gigantisch festivalterrein.

Duwbak_Linda | 08-02-23 | 21:16

Klinkt allemaal erg verwend tegenwoordig. Kan me in Frankrijk camping herinneren waar slaapzakken vochtig bleven in barbaarse tenten en waar toiletten waren waar je gehurkt probeerde te ontspannen om iets kwijt te raken en hoopte dat je dan niet van de voetverhogingen afgleed. Verwende kinderen tegenwoordig!

Jan, Leiden | 08-02-23 | 21:11 | 3

Ik heb zelf in Frankrijk in de loopgraven gelegen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik dat iedereen nou ineens ga aanraden.

John McClane | 08-02-23 | 21:15

Ha, de camping municipal. Wat een ongelooflijke smeerboel. Spotgoedkoop, maar enige hygiëne was ver te zoeken.

wijsvinger | 08-02-23 | 21:28

@John McClane | 08-02-23 | 21:15: ja dat was een ruige tijd.de rest ook ,vuurwerk van tegenwoordig is er niks bij .en maar zeiken dat het zo hard knalt enzo...

bowlfabriek | 08-02-23 | 21:38

Dus inclusief drank vervoer slapen 1500 euro? Whaha

niv01 | 08-02-23 | 21:09 | 2

Zit je daar een pannenkoek te knagen van €12. Jammer speelde de band waarvoor je kwam in vol daglicht, amper een uurtje en was het geluid kudt.

SterF... | 08-02-23 | 21:11

En de SP spreekt schande van een eigen risico van €385,- voor je zorgverzekering

theo-is-dood | 08-02-23 | 21:52

Maar ik heb niets verkeerds gedaan!
Mag ik nu thuis blijven?

Regentenstijl | 08-02-23 | 21:07

Dynamo open air was nog leuk. Na de jaren negentig werden festivals plaatsen om hipsters uit te melken. Lowlands voorop. Geef mij maar een goede band in een concertzaal.

SterF... | 08-02-23 | 21:07 | 6

Verdomme man, Dynamo 95.
3 dagen voor 25 gulden, hoofdpodium, tent en skatefest. Metal markt en een beetje kermis. Auto naast de tent.
120.000 man en daarna was Dynamo ook bijna failiet. Het jaar daarop reden er touringcar bussen over de camping met dagjes mensen erin. Je kon ook op zondag met een directe bus naar Pinkpop, alleen voor de losers natuurlijk.
Aan het einde van Dynamo gingen standaard alle dixies en overtollige gasflessen de fik in op de camping. Gewelige herinneringen.

Okami | 08-02-23 | 21:57

DOA was geweldig. Een aantal keren ook gewerkt bij het podium als vrijwilliger. Fantastische dingen meegemaakt hahaha!

At_Dawn_They_Sleep | 08-02-23 | 22:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Op een gegeven moment moet je de festivals uit je jeugd loslaten, omarmen dat je een oude lul bent en dit soort shit aan de nieuwe jeugd overlaten. Ook gij, Mostardo.

Komjehiervaker | 08-02-23 | 21:04 | 2

Voor dat geld koop je beter een goede whisky en een kist sigaren. Heb je een beter weekend met goed vreten en een comfortabel bed.
Het duurt een generatie voordat je dat doorhebt.

Bakkeleures | 08-02-23 | 21:32

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl