achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Zuid-Europa heeft alweer uw geld nodig. "Tussen de 300 en 750 miljard euro"

Uitstekende plaat weer, Tele. En de tekst leest als een lezersbrief die per ongeluk wel in plaats van niet geplaatst is, maar goed

We pakken even onze favoriete kwast erbij - de brede - en duiden het gewoon weer even als vanouds, want nature is healing, het Zuiden heeft uw geld weer nodig. Komt-ie: landen die bekend staan om hun goede keuken en/of waarvan de mannen overwegend goed kunnen dansen, kunnen categorisch niet omgaan met geld en staatsbestuur. En vice versa. 

Nou, wat wil anno vandaag? "Zuid-Europa droomt van een industriefonds dat moet worden gevuld door een nieuwe ronde gemeenschappelijke schulden. Hun vazallen binnen de Europese Commissie, de Italiaanse eurocommissaris Paolo Gentiloni (Economie) en zijn Franse collega Thierry Breton (Interne Markt), denken aan een pot van tussen de 300 en 750 miljard euro. Het subsidiecircus zou gepaard moeten gaan met zo min mogelijk staatssteunregels."

Geheel volgens het Europese draaiboek zetten de frugal four en wat overige volkeren die wel kunnen tellen hun hakken in het zand en spreken schande van het beroep dat het Zuiden alweer op hen doet. Maar evenzo geheel volgens het Europese draaiboek zullen ze uiteindelijk gewoon tekenen bij het kruisje, net als alle vorige keren.

Ook een soort Transferunie-wijzer!

"Karl Marx" - "socialistische halfgod Karl Marx." - Karl Marx. Ⓒ ANP / AKG

"Karl Marx" - "socialistische halfgod Karl Marx." - Karl Marx. Ⓒ ANP / AKG

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.