Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mark Rutte Eindejaars Quiz - WAT IS NEDERLAND?

Zegt u het maar, en wat zegt de MinPres?

Nederland is...

A) Een enorme puinzooi na 12 jaar Mark Rutte
B) Een gezellig land, maar wel een beetje druk
C) Een land met leuke mensen, maar ook met stomme mensen
D) Een ontzettend gaaf land
E) Een land, dat ons land is
F) Een pleurisland vol pleurislui
G) Een ongelooflijke magneet voor bedrijven
H) Een ongelooflijke spons voor welzijnsorganisaties
I) Een ongelooflijke emmer voor voetbalclubs
J) Een ongelooflijke ladenkast voor natuurstichtingen
K) Een ongelooflijke dakpan voor studentenverenigingen
L) Anders, namelijk...

Reaguursels

Inloggen

De helft van de Rutte memoires staan al hier op GS.

KlaagGraag | 29-12-22 | 20:42

Dus ook hier merk ik dat veel te veel mensen een veel te kort geheugen hebben, Nederland is: vanaf Balkenende 1 al geregeerd door voornamelijk CDA,VVD en D66 en niet pas 12 jaar vanwege alleen de Rutte kabinetten.

Vanaf Balkenende 1 is de Nederlander overal waar NEE tegen gezegd werd er middels list, leugens en bedrog toch in gerommeld.
Of het nu ging om de deelname in Afghanistan, de EU (referendum) Oekraïne etc etc etc, en werden referenda maar even snel afgeschaft.
Kamer 100 brief, inlegvelletjes, geitenpaadjes, kamer niet of verkeerd informeren, informatie weigeren, en het gaat maar door...

De rode draad vanaf Balkenende 1 is en blijft CDA,VVD,D66.
Doe eens iets aan dat selectieve korte geheugen mensen !

authentic | 29-12-22 | 17:30 | 1

Buiten dat geheugen... Wanneer ruimt die clown zijn rotzooi eens op, om daarna de deur hard in het slot te slaan en ruim baan maakt voor een wijs man (of vrouw, absoluut niet zijnde Edith Schippers) vol levenservaring, charisma en... visie. Iemand die boven de partijen kan staan als 'binder'.

Heel moeilijk lijkt me! Tot die tijd blijven we lekker stil staan, fitten, polariseren en uitdagen. Ooit waren wij een nuchter, hardwerkend volk, waar gesprekken onder vier of meerdere ogen werden gevoerd. Toen was er nog nauwelijks internet, maar we zouden ons bitter weinig hebben aangetrokken van (sociale)media en andere amateur- of professionele h*ernalisten. En al zeker niet van alle ouweh*erprogramma's met ijdeltuiten op radio en tv.

Toch schieten me wel 2 namen te binnen en... Job Cohen mag het alsnog doen van mij.
------
Hadden we Pele maar gehad. Als je succesvol minister in Brazilië kunt zijn, kun je ons landje ook makkelijk doen:

In 1995 werd Pelé benoemd tot buitengewoon minister van Sport in Brazilië.

Rest In Peace, LEGENDE

dickwvf | 29-12-22 | 20:09

En...
- Rutte 19/5/22 Rutte is doelbewust bezig sporen te wissen. Als iemand voldoende geld heeft en toch gebruik blijft maken van een telefoon waar je niks mee kunt, tot welke sector reken je zo'n persoon dan?" Presentator Natasja Gibbs weet het wel. Dat is wat criminelen doen. Er valt wel te achterhalen met wie hij heeft gesms't. Deze berichten moeten vervolgens bij die personen op te vragen zijn. Als zij die berichten ook gewist hebben wordt het wel een heel vreemd verhaal. (Francisco van Jole)
- Rutte 3 mei ’22 Rutte IV heeft al aangekondigd dat burgers nagenoeg niet gecompenseerd zullen kunnen worden voor hun gestegen kosten van levensonderhoud en hun energievoorziening. Nogal kortzichtig, zeker als dit door het kabinet wordt gezien als noodzakelijk te accepteren schade in de samenleving. Waarbij wel als lapje voor het bloeden het kabinet een heuse minister van Armoedebeleid heeft benoemd. Die mag met een beperkt budget de strijd aanbinden met de armoedeval waar steeds meer burgers mee te maken zullen krijgen. De eerste 3 Rutte kabinetten, vooral niet te vergeten. Zij zijn verantwoordelijk voor deze ernstige situatie in de samenleving. Kaalslag en bezuinigingen in bijna elke sector en het ondoordacht vrijgeven van bijna alles aan het marktmechanisme heeft tot de huidige situatie geleid. Waardoor de sociale cohesie thans wel heel erg onder druk is komen te staan.
Hoogste tijd voor een doordacht masterplan om de dreigende splijtzwam in de samenleving, veroorzaakt door problematische schulden en woningnood, het hoofd te kunnen bieden.
- Rutte 25 dec Rutte wil een ‘gaaf land’ (eigen woorden) besturen, maar is niet geïnteresseerd in de mensen die er wonen. (Essay op De Volkskrant.nl)
- Rutte 18/5/22 Rutte wiste jarenlang iedere dag actieve herinneringen uit z’n geheugen. (Actualiteitenprogramma op tv)
- Rutte vlak voor Rutte-4 Rutte zei bij het afscheid van Merkel dat ze zuur was. Denk dat ie zich behoorlijk vergiste. (Hoogleraar Mathieu Segers)
- Rutte in april Rutte zei tegen de Kamer dat 9 miljoen mensen immuun zijn. Het zijn er maar 5 miljoen. (Sanquin – Bloedbank)
- Rutte begin april Rutte zorgt dat er altijd iemand tussen hemzelf en een probleem zit. Hij heeft Hugo de Jonge tussen hemzelf en een heleboel problemen geparkeerd. (Nadia Moussaid)
- Rutte begin april Tien jaar Rutte deed de lasten stijgen. Maar uitgaven aan veiligheid, onderwijs en wegen daalden. Ook de koopkracht bleef helaas achter. Hij beloofde o.a. 1000 euro voor iedere werkende. Een werkgever zei eens dat wanneer hij alle werknemers 100 euro extra wilde betalen, hem dat 180 euro kostte. (Elsevier)
- Rutte 24/5/22 Tjonge! Het verschil tussen toen Mark net als VVD-voorman op de voorgrond kwam. (Mijn toevoeging: En won van Rita Verdonk) en nu… bijna niet uit te leggen. (Een politicus)
- Rutte 30 april Vader: Ok dan heb je hier de 2e Kamer met gekozen volksvertegenwoordigers – Kind vraagt aan vader: En daartegenover dus het kabinet met de vriendjes van Mark? (Cartoon getiteld ‘Nederlandse politiek kinderlijk eenvoudig’)
- Rutte 22 augustus 2022 Verwaarlozing in het tijdperk-Rutte, bedreigt nu de maatschappelijke vrede. (Kustaw Bressens)
- Rutte 1e helft 2022 Voor visie moet je naar de opticien! (Mark Rutte)
- Rutte 18/5/22 Wat kan hij toch kinderlijk liegen. (Twitter)
- Rutte 1 sept We hebben net enorm goed gepresteerd op de Olympische Spelen, ik denk dat we dat op de Olympische Spelen van het klimaat ook kunnen’. Hoe krijg je het verzonnen, hoe durf je het te zeggen, na tien verloren jaren voor het klimaat. Van ‘we moeten wel kunnen blijven barbecueën’ naar de Olympische Spelen van het klimaat; werkelijk, je zou de man nog niet het beheer van een kinderboerderij toevertrouwen. Zoveel macht en invloed, en zo weinig verantwoordelijkheidsgevoel; geen visie ook. En wij, bezorgde mensen, zijn ontheemden. (Over zeer kritisch klimaatrapport, door Rutte weggekeken in column Tommy Wieringa - En de VVD bleef maar stijgen in de tussentijdse peilingen)
- Rutte begin april We worden Rutte-4 ingerommeld. (Mening van heel veel politiek-geïnteresseerden – 21 april 2021)
- Rutte rond Prinsjesdag 2022 We zijn echt wel aan een zakenkabinet toe, dat klop. Alleen wist Jack van Gelder nog niet of hij daar zélf in zou moéten. Da’s dan weer iets anders. (TV-recensie Alex Mazereeuw)
- Rutte We zitten op een schip zonder stuurman en er is geen kaptein die de sterren leest. (Stef Bos over de politieke situatie gedurende 12 jaar onder Rutte… zonder visie)
- Rutte 13/8/21 Ze hoopt dat Rutte veel meer gaat doen om klimaatverandering tegen te gaan. "Het is niet alleen mijn toekomst, maar ook die van honderden miljoenen mensen over de hele wereld. Hun toekomst wordt aangetast omdat u in plaats van de wereld wilt redden, de economie wilt redden. Dit gevoel krijgen wij als jongeren." (Rosalinde van 14 aan Rutte)
- Rutte Zorgvuldig bestuur begint bij oprechte belangstelling. Niet bij kille lijstjes. – Alles eigenlijk. DvR. (Kustaw Bessens over Rutte die maar vast blijft houden aan eigen gelijk o.a. hierover – nota bene een datum – voor herdenking slavernij-verleden 11/12/22)
- Rutte-doctrine De Rutte-doctrine is de reflex van een overheid, die inhoudelijke oriëntatie en overtuiging mist. (Marcia Luyen)

dickwvf | 29-12-22 | 17:20

Meer feiten:

- Rutte 29 juli 2022 Meneer Rutte moet zich wel realiseren dat hij de langstzittende minister-president is en dat het nog nooit zo’n chaos is geweest in dit land. (Johan Derksen)
- Rutte begin april Met de mensen die de problemen hebben veroorzaakt, kun je ze niet oplossen. (Einstein) Mark Rutte is nu het probleem. Ook van zijn eigen partij. (Alexander Rinooy Kan)
- Rutte vlak voor Rutte-4 Meten (de meeste zetels) is iets anders dan begrijpen. (Hoogleraar Mathieu Segers)
- Rutte begin april Misschien is het een idee om de formatie niet te beginnen met een informateur, maar met een defragmenteur. (Jasper van Kuijk)
- Rutte begin april Naar eer en geweten, ben ik alles ineens vergeten! (Tegeltje in die tijd)
- Rutte mei 2021 Nederland is een land dat is vormgegeven vanuit heel duidelijke VVD-idealen en waar het liberale gedachtegoed overheerst. Het maakte dus eigenlijk niet uit wie zich bij de verschillende kabinetten van Rutte aansloot, het was steeds zijn gedachtegoed dat domineerde. (De Groene)
- Rutte 13 sept 2022 Niet gek dat het vertrouwen in het kabinet (Rutte) wegsmelt als een waterijsje in de zomerhitte. (Aleid Truijens)
- Rutte begin april Nou mensen, vanmiddag allemaal naar Den Haag om de nederlaag van de functionele democratie te vieren. (Stijllozen op ‘The Mark Rutte-day after’)
Rita Verdonk) schreeuwde destijds van de daken: Niet links, niet rechts maar Recht door zee! Was zelf destijds bij de live-uitgezonden lijsttrekkersverkiezing van de VVD duidelijk voor Mark. Maar Rita is volgens mij, met haar partij Trots Op Nederland in elk geval 'wel recht door zee blijven varen'. Mark duidelijk niet. (Geenstijl.nl)
- Rutte 28 sept 2022 Niemand op de werkvloer gelooft dat dit gaat werken! / Hoe moeten we dit aan mensen gaan uitleggen?/ Ik ben gestopt per 1 januari omdat ik niet meer wilde huilen. “Kun jij goed liegen?” (werd een ambtenaar gevraagd die een presentatie moest houden voor een kamercommissie), na een ontkennend antwoord, werd de presentator vervangen door een collega. (Allerlei reacties over invoering van De Omgevingswet. Klokkenluiders, kritische ambtenaren werden geïntimideerd en op non-actief gesteld na kritiek op - het tijdstip van – invoering van De Omgevingswet onder Rutte 1 januari 2023. 7 van de 10 ambtenaren waren tegen invoering op 1 januari. Hugo de Jong dwong de ambtenaren bij hoog en bij laag die 1e januari een rapportage te kunnen presenteren. Dit standpunt verdedigde hij ook in de media)
- Rutte begin april Onder een grote boom groeit weinig. (Gerdi Verbeet)
- Rutte begin april Onderhandelen is ook zo lang mogelijk stilzitten. (Joost Vullings)
- Rutte Algemene Beschouwingen 2022 Onze regering is een soort dependance van de markt. (Lillian Marijnissen)
- Rutte 26 september 2022 Ondertussen betaalt het kabinet dus liever de bonnetjes van het schadeherstelbedrijf, dan dat het de weg eerst fatsoenlijk asfalteert. Dat alles onder druk van populistische stemmen die het leed van de gewone man overdrijven en daarmee het kabinet dwingen tot kortetermijnplannen, waar langetermijnplannen nodig zijn… Nu de grootste pleisters geplakt lijken, kunnen we het dan nu eindelijk over de lange temijn gaan hebben?
En ons afvragen of het kabinet überhaupt visie heeft. Laten we ons de tijd besparen en volle kracht vooruitgaan. Dat ‘chronische gebrek aan visie’ blijft immers een probleem. (Sander Schimmelpenninck – iets toegevoegd)
- Rutte begin april Ook in Europa gooit Rutte alles van waarde overboord. (NRC Next)
- Rutte 24 april Op welk terras gaan jullie code zwart vieren? (Pascal Vanenburg even voor opening terrassen onder mogelijk ‘code zwart’ in de ziekenhuizen)
- Rutte begin april Pijnlijk einde van het tijdperk-Rutte. Gelukkig voor hem zal hij zich er later niet veel van herinneren. (Barry Smit)
- Rutte 19 augustus 2022 Politieke uitglijder van minister Hoekstra (CDA). Hoekie: het doel van het kabinet om de stikstofuitstoot uiterlijk in 2030 met de helft terug te dringen is niet heilig. Volgens Hoekstra kun je daar desnoods ook wel meer tijd voor nemen. Hij gaat daarmee in tegen het regeerakkoord, waar 2030 in staat. Het (normaal bindende akkoord) waaronder hij zo'n half jaar geleden nog zijn handtekening zette.
Tjonge wat een gewoon-echt-dom-volk! Goed dat Greet over deze politieke uitglijer (van iemand die een partij vertegenwoordigd in hoge nood) voor volgende week een debat heeft aangekondigd.
En crisissen? Vandaag in de Volkskrant werden er nog veel meer opgesomd. Het niet eens genoemde maar op zichzelf al een partij in chronische crisis is de voormalige Christelijke Boerenpartij. Maar ja, plucheklevers he, meelullen met Mark die nog wel tot z’n honderdste kan zitten. Eigenlijk is het ook de schuld van de 1e en 2e kamer… In 10 jaar tijd Mark nog niet weggestuurd. En hoeveel kansen kregen ze daarvoor wel niet. (Feit met mijn toelichting)
- Rutte 17/11/23 Psychiater Bram Bakker, vermoedelijk de bekendste psychiater van Nederland, zegt in een interview met het AD dat er vermoedelijk iets mis is met Mark Rutte. Bakker: "Mark Rutte. Het is heel simpel: hij is vrijgezel en dat klopt niet. Daarvoor is hij te succesvol, te slim en niet lelijk genoeg. De grote vraag is dan ook: waarom is hij single? Als er een vliegtuig met veel Nederlanders neerstort, sta je als premier overal in de wereld met je kleurenfoto in kranten. Compenseert dat het feit dat je 's avonds in een leeg huis thuiskomt waar niemand vraagt: 'Schat, zin in een wijntje?' Op een gegeven moment zit hij vast in dat stramien, is een relatie een gepasseerd station. Ik vind het niet spannend of hij al dan niet homo zou zijn. En hij zal heus bij tijd en wijle seks hebben. Ik ben nieuwsgierig naar: waarom kies je zo monomaan voor je werk? Waarom mis jij een groot deel van het leven dat andere mensen leiden?'' Bram Bakker schreef twaalf boeken. Zijn adresboekje telt drieduizend namen van mensen die hij in de loop der jaren uit mentale dalen probeerde te halen. Onder hen veel BN'ers en 'hotemetoten', maar niet Mark Rutte. Terwijl er met Rutte toch echt iets mis is. (Bram Bakker)
- Rutte 24 april Pyromaan Rutte gaat écht de brand niet blussen. (Renske Leijten)
- Rutte 19 augustus 2022 Rutte en Remkes negeren de hoofdrolspelers van de stikstofcrisis: de dieren (Wel.nl)

dickwvf | 29-12-22 | 17:19

Hoe lang is eigenlijk de spin van Jack de Vries nog maar geleden:

"Meneer (Bos?) u liegt en u draait!"

Ondertussen heeft 12 jaar Mighty Mouse Mark 'draaien' tot voorwaarde gemaakt om te overleven in de Hofstad. Tja en over liegen... deed ie wel zo geraffineerd dat het ook bijna les 1 werd op de School voor onze Selfkickende Bestuurlijke Elite.

dickwvf | 29-12-22 | 17:13

A. een enorme puinzooi. Rutte heeft alle problemen op zijn beloop gelaten. PvdA, CDA en D66 zijn hem daarin gevolgd. Laf management van vier partijen. 12 jaar lang wegkijken om maar op t pluche te zitten. Enorm woningtekort, Groningse aardbeving slachtoffers, Studieschulden, kindertoeslagslachtoffers, inflatie, hoogste energieprijzen van Europa. Allemaal te danken aan Mark en zijn vrienden en vriendinnen.

RWrw | 29-12-22 | 15:56 | 1

Enkel voorrang aan economisch gewin. HET kabinet wat er voor de bedrijven zit.
Maar gekozen door de burger op grond van nog steeds grotendeels niet nagekomen beloften.

NiCeY | 29-12-22 | 17:05

…een stuk armer na 12 jaar leiding van een enorme wereldvreemde en visieloze kluns, en bedankt enablers!

PIS-Alchimis | 29-12-22 | 15:02 | 2

Weet je dat zeker?

Après toi | 29-12-22 | 15:47

Nieuwe greep uit teksten van en over onze 'Koning-Plucheklever':

- Rutte 18-8-22 Ik ben geen econoom, ik weet niet wat de beste oplossing is voor alle crisissen. Maar ik weet wel dat er veel ‘knoppen’ zijn om aan te draaien. Meer belasting op de grootste vermogens bijvoorbeeld. En op de hoogste bedrijfswinsten. Dan kunnen de minimumlonen en uitkeringen omhoog. Het kabinet stelt liever het investeringsklimaat veilig. Voor bedrijven die aandeelhouders niet willen ontgrieven. Je kunt het beschavinspeil van een land aflezen aan de bereidheid te zorgen voor mensen die het zonder hulp niet redden. (Aleid Truijens)
- Rutte begin april Ik begin het te snappen: dat voortdurende lekken is zodat Mark Rutte dinsdag nog weet wat ze vandaag ook alweer besproken hadden. (Pieter Derks over lekken over de persconferenties van het kabinet over corona)
- Rutte Ik ga mezelf opnieuw uitvinden. (Mark Rutte over wantrouwen in hem)
- Rutte 19 aug Ik hoop van harte dat we Rutte niet gaan opvangen in de regio. (Coot van Doesburgh. De échte formatie moet nog beginnen)
- Rutte 19/5/22 Nokia-gate Ik merk in de samenleving dat men met grote moeite naar deze debatten kijkt. In het verleden, in de tijd van Den Uyl en Wiegel, gingen de grootste politieke tegenstanders met respect en vanuit een basaal vertrouwen met elkaar om. Er is hier een verschuiving van waarden in omgangsvormen aan de gang. Maar ze zijn niets dichter bij elkaar gekomen. Veel oppositiepartijen zijn écht klaar met Rutte. Ze gunnen hem niet het voordeel van de twijfel maar het nadeel van het wantrouwen. En dat gaat niet meer weg. Rutte weigerde in te gaan op vragen van GroenLinks-leider Klaver over de hoeveelheid sms'jes die hij het afgelopen half jaar heeft verstuurd en ontvangen. "Dat ga ik niet doen", zei hij tot woede van Klaver. (Politiek verslaggever Xander van der Wulp)
- Rutte begin april Ik vind de manier waarop nu geprobeerd wordt hem om politieke redenen te vermoorden onsmakelijk, onheus en onjuist. Nog een stukje nazwammen door mastodonten; hebben er kennelijk niks van begrepen (Ton Ellias *sterke allitererende woorden waarover is nagedacht, maar in dit geval inhoudsloos* en Tweet erover op 4 april)
- Rutte begin april Ik vind het opvallend dat nog niet is opgehelderd wie het memo heeft opgesteld. Als iets niet snel boven tafel komt in Den Haag, dan komt dat doordat het verborgen moet blijven, zei hij. "Er wordt geïntervenieerd (= actief handelen om een probleem, vooral tussen partijen, op te lossen) in mijn functioneren als Kamerlid." (Pieter Omzigt over de tekst 'Omzigt: functie elders' in formatiestukken, bij zijn hernieuwde installatie)
- Rutte begin april Ik voel de ‘spierpijn’ haast die Arib gister moet hebben gevoeld. (Gerdi Verbeet)
- Rutte begin april Ik vroeg aan Henk Krol of hij wist wat het geheim van een goed huwelijk was. Een slecht geheugen. Mark rolde over de kasseien van het lachen. Daarop vroeg ik aan Mark of hijzelf getrouwd was. Dat wist hij niet. Hij dacht van niet en als het wel zo was dan was het alweer zo lang geleden. (Youp.nl Eigenlijk de hele column maar dat is lichtelijk overdreven)
- Rutte 4 aug 2022 Ik zie regelmatig mensen die zich misdragen vanuit woede, omdat ze zich niet gezien en gehoord voelen. Als psychiater ben je fysiek aanwezig om te luisteren, te begrijpen en te begrenzen. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Grote kans dat Rutte blijft volharden in de waan dat iedereen uiteindelijk weer bij zinnnen komt en dat alles kan worden weggepolderd. Maar mensen zijn net mensen: ze willen gehoord en erkend worden. Als je dat als leider niet beseft, dan verliezen mensen vertrouwen en repect en wordt hun woede grenzeloos. (Psychiater en auteur Esther van Fenema)
- Rutte 27 sept 2022 Als je een 3 hebt op je rapport blijft je nogal zitten. (Francisco van Jole over Rutte’s waardering in een interview)
- Rutte Prinsjesdag 2022 In 2 weken is de vorst een man geworden en de premier een vrouw.
En net zoals Charles III kan onze koning niet tippen aan de populariteit van zijn moeder. En net als Rutte, zal premier Truss niet de populariteit van haar voorganger ’s lands nationale clown Boris Johnson kunnen evenaren. (Een commentaar in De Volkskrant)
- Rutte 24/5/22 Je hebt kwaad en je hebt erger. (Een politicus)
- Rutte begin april Je kunt je niet veroorloven dat we eerst koffie én wijn drinken met deformatie. (Rutte … vond dat dat wat had van VVD’s: ‘Bier en Bitterballenpartij’)
- Rutte begin april Je moet alle fractievoorzitters zeer scherp in de gaten houden (ook qua tijd) omdat ze allemaal denken dat ze de speech van hun leven houden. Dit uren goed doen, lukte Arib. (Gerdi Verbeet)
- Rutte 17 september Kaag is nu dom gestruikeld over haar eigen principes. Maar van Mark hoefde Ank Bijleveld absoluut niet weg. Na Co Verdaas, Frans Weekers, Ivo Opstelten, Fredje Teeven, Wilma Mansveld, Ard van der Steur, Jeanine Hennis, Halbe Zijlstra, Mark Harbers, Menno Snel, Bruno Bruins, Eric Wiebes, Sigrid Kaag en toch Ank Bijleveld die moest van haar eigen CDA. (Youp.nl en wat research van mij - Dit zijn alle bewindslieden die onder Mark ‘sneuvelden’. 14 personen waarva 2 van D66, 2 van de PvdA en 1 CDA-er. Dus vertrokken er 9 van Mark zijn eigen partij. Dat Mark er nog zat als VVD’er was alleen omdat hij 10 levens leek te hebben. De redenen verschilden ook verschrikkelijk. Co had bijvoorbeeld onjuiste reiskostendeclaraties ingediend. Het ging om heel weinig geld. Ivo en Fredje echter, ‘hingen’ voor een groot schandaal: De bonnetjes affaire’. Halbe, die schat, loog over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in 2006, in een buitenhuis van Poetin. Dit bleek absoluut niet te kloppen. In de verste verte niet. Ank en Sigrid echter, sneuvelden over het ergste. Evacuaties uit Afghanistan, wat eerder had gemoeten. Waar alle regie ontbrak en wat over best veel achtergebleven mensenlevens ging. Ook vertrok o.a. de VVD’er Cora van Nieuwenhuizen vroegtijdig. Ze ging naar een zeer veelbesproken Lobby-club. (Joop.nl)
- Rutte begin april Kamerleden moeten de ADHD-mentaliteit afwerpen. (Chris van Dam)
- Rutte 30 april Laat ik eerst zeggen dat ik me helemaal aansluit bij de vorige spreker in antwoord op de lastige vragen en de kastanjes die net uit het vuur zijn gehaald. Rest mij enkel nog de taak even om de hete brij heen te draaien. Ik zal proberen het kort te houden, mevrouw de voorzitter. (Fake verklaring Mark Rutte voor de 2e Kamer – Merel Morre)
- Rutte 17 sept 2021 Laten we gelijk het hele kabinet privatiseren en kijken wat de gek ervoor geeft! (Loesje.nl)
- Rutte begin april Leiderschap is meestal ‘show don’t tell’ (Kaag)
- Rutte 6 sept 2021 Leiderschap is voor mij het tegenovergestelde van regelen en ritselen zonder visie. (Kaag over Rutte)
- Rutte begin april Mark is macht en tegenmacht ineens. Dat is het absurde. Mark raakt nooit k.o. Mark doet altijd onverstoorbaar. Een bunker is ook onverstoorbaar maar daar laat je niet het beleid door bepalen. Mark zei: “Het is gegaan zoals het gegaan is en IK ben er van overtuigd dat IK de waarheid spreek!” Need I see more… (Merijn Scholten uit Assen, iets aangepast)
- Rutte 15 dec ’21 Mark Rutte blijft ondanks leugens en schandalen premier van Nederland. De prijs wordt betaald door de burgers. (De Suddeutsche Zeitung, verbaasd over het aanblijven van Rutte als premier)
- Rutte begin april Mark R. een pyromaan die zegt dat we moeten blussen. (Pieter Derks)

dickwvf | 29-12-22 | 14:49

Mooi interview, met veel plezier gelezen.

Après toi | 29-12-22 | 14:13

Rutte vindt Nederland
D) Een ontzettend gaaf land

Maar ik hou het toch wat realistischer
A) Een enorme puinzooi na 12 jaar Mark Rutte

De finale eindbaas | 29-12-22 | 13:47

G natuurlijk. In de Corporate Tax Haven Index is de top 5:

1. British Virgin Islands CTHI Share: 6.4%
2. Cayman Islands CTHI Share: 6.0%
3. Bermuda CTHI Share: 5.7%
4. Netherlands CTHI Share: 5.5%
5. Switzerland CTHI Share: 5.1%

Waar een klein landje groot in kan zijn he?

ParadiseLost | 29-12-22 | 13:24 | 1

Hollanders en Zeeuwen zijn al eeuwen genadeloze zakenlieden. Handel is handel. Inmiddels geldt dit voor bijna alle etnische volkeren in de Nederlanden.

Schout-bij-Nacht-J | 29-12-22 | 13:57

Anders, namelijk Nederland bestaat niet. Het is de EU verdomme nog aan toe.

forecastle | 29-12-22 | 13:19

Ik ga voor A en H

Sjakkie van de Hoek | 29-12-22 | 13:07

Ik denk in deze volgorde :

J, H en tenslotte A.

Thoth | 29-12-22 | 12:56

- Rutte 18-8-22 Ik ben geen econoom, ik weet niet wat de beste oplossing is voor alle crisissen. Maar ik weet wel dat er veel ‘knoppen’ zijn om aan te draaien. Meer belasting op de grootste vermogens bijvoorbeeld. En op de hoogste bedrijfswinsten. Dan kunnen de minimumlonen en uitkeringen omhoog. Het kabinet stelt liever het investeringsklimaat veilig. Voor bedrijven die aandeelhouders niet willen ontgrieven. Je kunt het beschavinspeil van een land aflezen aan de bereidheid te zorgen voor mensen die het zonder hulp niet redden. (Aleid Truijens)
- Rutte begin april Ik begin het te snappen: dat voortdurende lekken is zodat Mark Rutte dinsdag nog weet wat ze vandaag ook alweer besproken hadden. (Pieter Derks over lekken over de persconferenties van het kabinet over corona)
- Rutte Ik ga mezelf opnieuw uitvinden. (Mark Rutte over wantrouwen in hem)
- Rutte 19 aug Ik hoop van harte dat we Rutte niet gaan opvangen in de regio. (Coot van Doesburgh. De échte formatie moet nog beginnen)
- Rutte 19/5/22 Nokia-gate Ik merk in de samenleving dat men met grote moeite naar deze debatten kijkt. In het verleden, in de tijd van Den Uyl en Wiegel, gingen de grootste politieke tegenstanders met respect en vanuit een basaal vertrouwen met elkaar om. Er is hier een verschuiving van waarden in omgangsvormen aan de gang. Maar ze zijn niets dichter bij elkaar gekomen. Veel oppositiepartijen zijn écht klaar met Rutte. Ze gunnen hem niet het voordeel van de twijfel maar het nadeel van het wantrouwen. En dat gaat niet meer weg. Rutte weigerde in te gaan op vragen van GroenLinks-leider Klaver over de hoeveelheid sms'jes die hij het afgelopen half jaar heeft verstuurd en ontvangen. "Dat ga ik niet doen", zei hij tot woede van Klaver. (Politiek verslaggever Xander van der Wulp)
- Rutte begin april Ik vind de manier waarop nu geprobeerd wordt hem om politieke redenen te vermoorden onsmakelijk, onheus en onjuist. Nog een stukje nazwammen door mastodonten; hebben er kennelijk niks van begrepen (Ton Ellias *sterke allitererende woorden waarover is nagedacht, maar in dit geval inhoudsloos* en Tweet erover op 4 april)
- Rutte begin april Ik vind het opvallend dat nog niet is opgehelderd wie het memo heeft opgesteld. Als iets niet snel boven tafel komt in Den Haag, dan komt dat doordat het verborgen moet blijven, zei hij. "Er wordt geïntervenieerd (= actief handelen om een probleem, vooral tussen partijen, op te lossen) in mijn functioneren als Kamerlid." (Pieter Omzigt over de tekst 'Omzigt: functie elders' in formatiestukken, bij zijn hernieuwde installatie)
- Rutte begin april Ik voel de ‘spierpijn’ haast die Arib gister moet hebben gevoeld. (Gerdi Verbeet)
- Rutte begin april Ik vroeg aan Henk Krol of hij wist wat het geheim van een goed huwelijk was. Een slecht geheugen. Mark rolde over de kasseien van het lachen. Daarop vroeg ik aan Mark of hijzelf getrouwd was. Dat wist hij niet. Hij dacht van niet en als het wel zo was dan was het alweer zo lang geleden. (Youp.nl Eigenlijk de hele column maar dat is lichtelijk overdreven)
- Rutte 4 aug 2022 Ik zie regelmatig mensen die zich misdragen vanuit woede, omdat ze zich niet gezien en gehoord voelen. Als psychiater ben je fysiek aanwezig om te luisteren, te begrijpen en te begrenzen. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Grote kans dat Rutte blijft volharden in de waan dat iedereen uiteindelijk weer bij zinnnen komt en dat alles kan worden weggepolderd. Maar mensen zijn net mensen: ze willen gehoord en erkend worden. Als je dat als leider niet beseft, dan verliezen mensen vertrouwen en repect en wordt hun woede grenzeloos. (Psychiater en auteur Esther van Fenema)
- Rutte 27 sept 2022 Als je een 3 hebt op je rapport blijft je nogal zitten. (Francisco van Jole over Rutte’s waardering in een interview)
- Rutte Prinsjesdag 2022 In 2 weken is de vorst een man geworden en de premier een vrouw.
En net zoals Charles III kan onze koning niet tippen aan de populariteit van zijn moeder. En net als Rutte, zal premier Truss niet de populariteit van haar voorganger ’s lands nationale clown Boris Johnson kunnen evenaren. (Een commentaar in De Volkskrant)
- Rutte 24/5/22 Je hebt kwaad en je hebt erger. (Een politicus)
- Rutte begin april Je kunt je niet veroorloven dat we eerst koffie én wijn drinken met deformatie. (Rutte … vond dat dat wat had van VVD’s: ‘Bier en Bitterballenpartij’)
- Rutte begin april Je moet alle fractievoorzitters zeer scherp in de gaten houden (ook qua tijd) omdat ze allemaal denken dat ze de speech van hun leven houden. Dit uren goed doen, lukte Arib. (Gerdi Verbeet)
- Rutte 17 september Kaag is nu dom gestruikeld over haar eigen principes. Maar van Mark hoefde Ank Bijleveld absoluut niet weg. Na Co Verdaas, Frans Weekers, Ivo Opstelten, Fredje Teeven, Wilma Mansveld, Ard van der Steur, Jeanine Hennis, Halbe Zijlstra, Mark Harbers, Menno Snel, Bruno Bruins, Eric Wiebes, Sigrid Kaag en toch Ank Bijleveld die moest van haar eigen CDA. (Youp.nl en wat research van mij - Dit zijn alle bewindslieden die onder Mark ‘sneuvelden’. 14 personen waarva 2 van D66, 2 van de PvdA en 1 CDA-er. Dus vertrokken er 9 van Mark zijn eigen partij. Dat Mark er nog zat als VVD’er was alleen omdat hij 10 levens leek te hebben. De redenen verschilden ook verschrikkelijk. Co had bijvoorbeeld onjuiste reiskostendeclaraties ingediend. Het ging om heel weinig geld. Ivo en Fredje echter, ‘hingen’ voor een groot schandaal: De bonnetjes affaire’. Halbe, die schat, loog over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in 2006, in een buitenhuis van Poetin. Dit bleek absoluut niet te kloppen. In de verste verte niet. Ank en Sigrid echter, sneuvelden over het ergste. Evacuaties uit Afghanistan, wat eerder had gemoeten. Waar alle regie ontbrak en wat over best veel achtergebleven mensenlevens ging. Ook vertrok o.a. de VVD’er Cora van Nieuwenhuizen vroegtijdig. Ze ging naar een zeer veelbesproken Lobby-club. (Joop.nl)
- Rutte begin april Kamerleden moeten de ADHD-mentaliteit afwerpen. (Chris van Dam)
- Rutte 30 april Laat ik eerst zeggen dat ik me helemaal aansluit bij de vorige spreker in antwoord op de lastige vragen en de kastanjes die net uit het vuur zijn gehaald. Rest mij enkel nog de taak even om de hete brij heen te draaien. Ik zal proberen het kort te houden, mevrouw de voorzitter. (Fake verklaring Mark Rutte voor de 2e Kamer – Merel Morre)
- Rutte 17 sept 2021 Laten we gelijk het hele kabinet privatiseren en kijken wat de gek ervoor geeft! (Loesje.nl)
- Rutte begin april Leiderschap is meestal ‘show don’t tell’ (Kaag)
- Rutte 6 sept 2021 Leiderschap is voor mij het tegenovergestelde van regelen en ritselen zonder visie. (Kaag over Rutte)
- Rutte begin april Mark is macht en tegenmacht ineens. Dat is het absurde. Mark raakt nooit k.o. Mark doet altijd onverstoorbaar. Een bunker is ook onverstoorbaar maar daar laat je niet het beleid door bepalen. Mark zei: “Het is gegaan zoals het gegaan is en IK ben er van overtuigd dat IK de waarheid spreek!” Need I see more… (Merijn Scholten uit Assen, iets aangepast)

dickwvf | 29-12-22 | 12:47 | 2

Lucht het op zo vaak het alfabet te herhalen? Je weet toch wel dat de meesten onder ons nooit verder willen gaan dan de kop van het artikel. Dit gaat echt niemand lezen.

Schout-bij-Nacht-J | 29-12-22 | 13:59

Mooi overzicht! Wellicht kan GS het als artikel plaatsen.

Getekend: "Echt Niemand" (zo noemt Schout J mij ;-) )

Anomiemus | 29-12-22 | 14:47

Laatste in z'n geheel:

Rutte 2xx 14/5/22 Ik ben diep beschaamd over de manier waarop wij (HET KABINET), bezig zijn met de opvang van asielzoekers in Nederland. De asielzoekerscentra zitten overvol met vluchtelingen die wachten op een woning. In het aanmeldcentrum Ter Apel hebben asielzoekers deze week vanwege een tekort aan bedden een nacht buiten geslapen. Dit is uitermate slecht. Je ziet dat de asielketen totaal overspannen is! Volgens de premier over het nijpende tekort aan opvangplekken. Ik denk dat gemeenten op een of andere manier gedwongen moeten worden om opvang te regelen voor de asielzoekers. Vormen van meer dwang zullen onvermijdelijk zijn”. En over…
‘Jeugdzorg Nederland’ en de ‘FNV’ waren kritisch geweest over de hervormingen die VVD-staatssecretaris Van Ooijen aankondigde in een brief aan de Tweede Kamer.
Die staatssecretaris concludeerde eerder dat de marktwerking in de jeugdzorg en de overheveling naar gemeenten niet goed is geweest… * Waarom niet gelijk toegeven dat de marktwerking bijna overal waar het geprobeerd is, mislukt was?
Er werd meer geld dan ooit aan de jeugdzorg besteed, maar dat was niet merkbaar in de resultaten, erkende het kabinet. De afgelopen tijd waren er gesprekken tussen jeugdzorgorganisaties, gemeenten, professionals, cliëntenorganisaties en het kabinet. Maar die vijf partijen konden het niet eens worden over maatregelen om de kosten te beperken en de zorg te verbeteren. Een van de grote pijnpunten was de bezuiniging van ruim 500 miljoen euro die gemeenten moesten doorvoeren. … Maar was het uitgangspunt ook niet dat de centrale overheid ook nog eens verantwoordelijk bleef… at the end? * (NOS.nl)

* De rest komt misschien nog wel eens. Gun die man eerst zijn foto-moment op de fiets met onschuldig appeltje en het Gezellige-Kaagvrouwtje. En/Of met die andere ex-partner van Mc Kinsey. In de wieg gelegd door hooglerarende pa interne geneeskunde In de wieg gelegd om machtig te worden! Als dat meeliftend op de (zwaar misbruikte) C zou kunnen...
En of met de 4e man van de Unie. Heb plaatselijk veel sympathie voor die CU. Mijn ex-collega werd hier een verdienstelijk wethouder en de VVD-burgemeester lijkt zomaar te pruimen. Maar vice-president S. vergalopeerde zich hier wel zo enorm. Vast ook nog niet toevallig op Stille Zaterdag:
https://nos.nl/artikel/2375205-christenunie-leider-segers-er-is-iets-geknapt-niet-met-rutte-in-nieuw-kabinet
Heeft hij daar eigenlijk ooit wel excuus voor aangeboden?

Wat een club zeg! Die vertrouwenwekkende Ernst Kuipers, lijkt wel een ander mensch op t pluche, Vond t wel slim dat de 'Vleesch noch Visch-partij die nogal overbodig is'', Robbert Dijkgraaf (misschien net als Kuipers) het D66-lidmaatschapskaartje te geven. Maar wat doet dat brok-elite? Gaat ie af bij zijn eigen studietijd en wat dat allemaal wel niet koste maar wat voor een enorm deel door ons (de maatschappij) werd betaald?

Nee, tuurlijk niet! Anders mocht hij natuurlijk geen minister worden. Hij moest zich wel conformeren aan de langste formatie ooit, niet olv Mank Machtige Mark, maar onder Johan Remkes met zijn vele adviseurs en rapport schrijvers.
Alles en iedereen moest voorkomen dat PvdA EN GL in de regering kwamen.

En Robby Dijkgraaf.... bood nog geen 1500 compensatie voor t leenstelsel. IK kan echt niet meer bieden menschen!
Wij hadden gewoon 3 kinderen, zo'n beetje de hele periode, in t leenstelsel.
-------
LEES DIT NET:1436 euro compensatie. Het is nog onduidelijk of dit wordt afgetrokken van de studieschuld of dat het wordt uitbetaald. Het is ook nog onduidelijk wanneer de compensatie gerealiseerd wordt, het voorstel moet nog naar de Tweede Kamer. Het kabinet heeft één miljard voor compensatie uitgetrokken, wat veel minder is dan de 25 miljard aan studieschuld die studenten inmiddels hebben. Daarom hebben we op 5 februari dit jaar een protest ...
IK HERHAAL OP DE BARRICADES 5 FEBRUARI AANSTAANDE
-------
Nou ja, ze hebben allemaal mooi werk... slechts de de huisvesting ...
Laat maar (hoe heet ie ook alweer, vind dat ie wat van Herman Heinsbroek heeft... tuurlijk)
Hugo de J. heeft zichzelf wel genoeg afgezeken op Volksgezondheid en nu op Bouwen.& Wonen.

En dan die joker met zijn door Foute-Benno uitgezochte dame. Blundert WEER
https://vipnieuws.nl/oranjes-grijpen-in-graven-van-gewone-burgers-moesten-weg/

dickwvf | 29-12-22 | 12:44 | 2

dat de marktwerking in de jeugdzorg...

Die marktwerking zorgt ervoor dat de organisaties er financieel belang bij hebben om het kind uit huis geplaatst te houden!

gaffelbaard | 29-12-22 | 12:59

@gaffelbaard | 29-12-22 | 12:59: Eens, helaas. Als er 1 partij ONS Nederland altijd al wou verMARKten, is het natuurlijk de 'skijt aan anderen wij hebben lekker bier en bitterballen-partij'. En die V in VVD?
Wie boeit dat nou! Gewoon doorlopen en nee, je krijgt nixxx van ons lekkers.

dickwvf | 29-12-22 | 17:28

Na 12 jaar Rutte als mp.
Land vol met racisten, kolonialisten. Uitmoorden van boeren. Erfzonde. Geen zelf opgebouwde pensioen meer. Mensen die huilen om elke scheet. Mensen die een andere mening hebben, als idioot wordt weggezet. Overbevolking. Kunsthaters. Rijke luis kinderen die wegen bezetten om het klimaat te redden. Kinderen van arme komaf moeten gewoon werken!!!
We mogen niet meer vliegen, zelf blijven ze dat wel doen.
Aarde is 15% groener, dus hoezo stikstof / CO2 crisis.
Er komen zoveel mensen op huurhuizen af dat alleen statushouders voorrang krijgen.

De verwachting over het jaar 2023 is dus heel simpel. Veel meer van wat hierboven staat + nog een veel erger en nog meer ellende. De Nederlandse bevolking doet helemaal niks. De Nederlandse bevolking roept alleen maar wat vanachter hun toetsenbord. De Nederlandse bevolking is lam geslagen. Mopperen wat en gaan weer door met de dag.

edo2018 | 29-12-22 | 12:37 | 7

@Grachus | 29-12-22 | 13:20:
Dat weet ik wel, maar waarom eisen die organisaties geen herstelbetalingen van Turkije? En Marokko? Algerije?
Dat zijn de landen waar de slavenmarkten waren, en die ze verkochten.

Ik hoef geen uitleg van hoe het vroeger was. Dat weet ik al.

Ik wil weten waarom die organisaties geen excuses en geen geld van Turkije is Marokko of Algiers vragen.
Waarom niet?

gaffelbaard | 29-12-22 | 15:19

U weet het antwoord wel (en die organisaties ook) omdat genoemde landen een dikke middelvinger opsteken als er een verzoek om excuses en herstelbetalingen binnenkomt. De zaak is daarmee kordaat en efficiënt afgedaan.

At_Dawn_They_Sleep | 29-12-22 | 18:21

@gaffelbaard | 29-12-22 | 15:19:
Ach tijdens het Romeinse keizerrijk waren er slaven in alle kleuren en geuren van over bijna de hele wereld, de geschiedenis moet je gewoon met rust laten, niet opnieuw doen wanneer je geleerd hebt dat dat niet okee is...

authentic | 29-12-22 | 18:28
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Guldenroede | 29-12-22 | 12:36

In een interview van een paar dagen geleden gaf Rutte aan dat hij het ongewenst vindt dat de studentenpopulatie van de grote steden qua etniciteit geen afspiegeling is van de bevolkingssamenstelling van deze grote steden. Rutte was gemakshalve maar even vergeten dat jongeren uit de periferie ook studeren en dat dit vaak autochtone kinderen zijn. En deze 'denkfout' van Rutte is exemplarisch voor de regeringen van Rutte. Losgeslagen van de realiteit van alledag van de gemiddelde burger, de Haagse kaasstolp, een echoput, waar politici, lobbyisten, planbureaus, en media onderling de zaken regelen en het iets te gezellig hebben met elkaar. En de situatie in Brussel is alleen maar erger. Alleen de invoering van referenda kan deze disfuntionele bestuursvorm doorbreken.

therealbraindump | 29-12-22 | 12:24 | 1

Drie laatste zinnen: dat pakt 'm helemaal. Mond vol hebben over burgerparticipatie, maar referenda niet-bindend verklaren en/of afschaffen. Leuk, zo'n bestuurlijke elite, echt.. des Wahnsinns fette Beute... *rolt met ogen*

anja | 29-12-22 | 12:35

Heeft die Rutte niet gewoon het münchhausen-by-proxysyndroom, een leider die bewust zijn land ziek maakt om het te kunnen verzorgen?

NLgaatnaardeklote | 29-12-22 | 12:23

De basis op orde.
Klingelingelingelingeling.
Oh nee, de deurbel is stuk.

hallevvezool | 29-12-22 | 12:21

- Rutte 28 sept 2022 De Omgevingswet is heel ver, maar nog niet af. (Rutte zélf op 23 mei 2014 al! 8 jaar later en na 5 keer te zijn uitgesteld. - De info werd opgevist door Arjan Lubach - . Zie ook de uitspraken hier direct boven, over de wet die in heel veel discussies en crisissen doorwerkt)
- Rutte 23 april Dit hele land is een groot FieldLab-experiment, waarbij onderzocht wordt hoe ver je kunt gaan voordat mensen niet meer op Mark Rutte stemmen. (Diederik Smit)
- Rutte begin april Een Duitse krant maakt gehakt van Nederlandse politiek en media. Wie zo redeneert, moet zich afvragen: wat is precies het verschil tussen de leugens van Rutte en de duizenden leugens van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump? Misschien is het gewoon een kwestie van kwantiteit? We zien een buurland “waarvan het morele kompas momenteel niet werkt”. Niet alleen de eigen partij staat unaniem achter Rutte, die bijna elf jaar in functie is en aan wie bijna iedereen zijn positie te danken heeft. Zelfs de belangrijkste voormalige coalitiepartners, links-liberalen en christendemocraten, roepen niet op tot het aftreden van de legendarische, flexibele premier, die vaak betrapt is op liegen, maar slechts op een heel klein beetje spijt. Zand erover, het is crisis en het land moet worden geregeerd. (Süddeutsche Zeitung)
- Rutte 22 april Een écht integere leider hoepelt op wanneer alles wat kromgegroeid is, zich niet meer recht laten praten. (Sheila Sitalsing – nadat er meer geheime info boven tafel kwam over de toeslagenfraude)
- Rutte 19 aug Een fusie op de plek waar vaker gebroken wordt dan samengewerkt. (Nieuwsuur over de formatie en een eventuele fusie tussen de PvdA en Groen Links)
- Rutte begin april Eerst moeten de feiten op tafel liggen. En of de partijen het daarover eens zijn. Dat ze verschillend over de oplossing denken, hoeft dan minder een probleem te zijn. Je hoeft niet tot dezelfde oplossing te komen om toch dezelfde vragen te kunnen stellen. (Verkenner/(in)formateur Herman Tjeenk Willink)
- Rutte begin april Er wordt druk uitgeoefend, vanuit ministeries, op kamerleden! Om ze te beïnvloeden. (Renske Leyten)
- Rutte 19/5/22 Nokia-gate Ga eens vragen aan de slachtoffers van het toeslagenschandaal of de mensen in Groningen waarom het vertrouwen in de politiek gedaald is. (L. Marijnissen tegen Rutte omdat hij weer alle vertrouwen schond in een debat over zijn gedrag. Veel ministers hun vak mooi, maar hebben ze moeite met het wantrouwen dat ze ontmoeten in de Kamer. Hij draaide alles even net zo makkelijk om)
- Rutte 11/12/22 Gas geven en remmen, Nederland kan het tegelijk, met het risico om in de slip te raken. We gaan dus bij de VN-conferentie in Montreal zeggen dat ook NL 30% van het oppervlak beschermde natuur moet worden. En daarna naar Brussel bellen dat dat niet de bedoeling is. Naar buiten wordt net gedaan of er uitmuntend wordt samengewerkt. Mark Rutte is de Houdini van de vierkante politieke centimeter. Hij kan als geen ander zetels tellen tot 76 en past zijn richting daarop aan. Hij weet ook heel goed wanneer hij moet buigen voor rechter, richtlijn of regel. Wat de burgerij niet ontgaat en voor een groot deel het ongenoegen verklaart. De enige samenhang die langzamerhand overblijft, is dat de premier Mark Rutte heet. (Martin Sommer)
- Rutte 19/5/22 Nokia-gate Geheugen in de telefoon van de premier is net zo selectief als het geheugen van de premier zelf. (Attje Kuiken)
- Rutte 6 augustus 2022 Heb ik een hekel aan Mark? Nee, zeker niet. Ik had hem graag een partner gegund en een paar pubers… die hem af en toe een spiegel hadden voorgehouden. (Nelleke Noordervliet)
- Rutte 30 april Heb Rutte voorgesteld om een andere invulling aan het premierschap te geven. Wierp de vraag op of Rutte een geloofwaardige rol kan spelen in de overgang naar meer dualisme en een andere bestuursstijl... Rutte is niet de enige representant van de huidige bestuursstijl... Maar wel het symbool! (Herman Tjeenk Willink)
- Rutte-3 nog demissionair Herstellen van wat eerst kapot is gemaakt door dezelfde partijen wordt nieuw elan genoemd. (Joop.nl)
- Rutte vlak voor Rutte-4 Het beleid van een wasmiddel. Een politiek van gevolgen. Daarna gericht op de gevolgen van de gevolgen. Iedere keer wordt andere reden voor t beleid opgevoerd. (Hoogleraar Matthieu Segers)
- Rutte 14 sept Het coronatoegangsbewijs is een tijdelijke maatregel, maar hoe tijdelijk is nog niet duidelijk… Nee hallo, hoe tijdelijk het leven is is ook niet duidelijk, maar het is wél duidelijk. (Demissionair premier Rutte en minister De Jonge in hun persconferentie over het veel besproken coronatoeganfsbewijs)
- Rutte 23 juni Het Europees migratiebeleid zit net zo vast als de formatie in NL. Als je met deze parallel komt gaat het echt nog even duren allemaal. (Jasper van Dijk)
- Rutte op koningsdag Het is blijkbaar niet wenselijk dat je als coalitiegenoot kritiek hebt. Dat vind ik schadelijk voor de democratie en onwenselijk. Je bent juist gekozen om lastig te zijn. (Drie 'irritante' oud-Kamerleden)
- Rutte Het is een patroon. Dezelfde discussies werden gevoerd rondom de afschaffing van de dividendbelasting, de Teeven-deal, de notulen van de ministerraad over de kinderopvangtoeslag, het bombardement op de Irakese stad Hawija en de actieve herinnering rondom het debat over de "functie elders" voor Pieter Omtzigt. (Jesse Klaver)
- Rutte begin april Het is soms heel moeilijk om in je eigen spiegel te kijken. De Tweede Kamer heeft daar ook nog veel in te winnen. (Chris van Dam)
- Rutte begin april Het lijkt me overigens dat de VVD wel heeft bewezen dat een net pak nog geen nette politicus maakt. (Rianne Meijer) Sterker: Juist die nette pakken moet je wantrouwen! Alleen het pak is vaak netjes.
- Rutte begin april Het was een wilde beestennacht. (Iemand gebruikte deze kreet, die oorspronkelijk van Hans van Mierlo was)
- Rutte begin april Het was vandaag aan alle kanten een totale puinhoop! (Arjan Noorlander)
- Rutte begin april Hij toont zich een Ongekende Onbenul. Mark Rutte weet niet of de toeslagenaffaire een smet is op zijn premierschap. (GeenStijl.nl)
- Rutte 2xx 14/5/22 Ik ben diep beschaamd over de manier waarop wij (HET KABINET), bezig zijn met de opvang van asielzoekers in Nederland. De asielzoekerscentra zitten overvol met vluchtelingen die wachten op een woning. In het aanmeldcentrum Ter Apel hebben asielzoekers deze week vanwege een tekort aan bedden een nacht buiten geslapen. Dit is uitermate slecht. Je ziet dat de asielketen totaal overspannen is! Volgens de premier over het nijpende tekort aan opvangplekken. Ik denk dat gemeenten op een of andere manier gedwongen moeten worden om opvang te regelen voor de asielzoekers. Vormen van meer dwang zullen onvermijdelijk zijn”. En over…
‘Jeugdzorg Nederland’ en de ‘FNV’ waren kritisch geweest over de hervormingen die VVD-staatssecretaris Van Ooijen aankondigde in een brief aan de Tweede Kamer.
Die staatssecretaris concludeerde eerder dat de marktwerking in de jeugdzorg en de overheveling naar gemeenten niet goed is geweest… * Waarom niet gelijk toegeven dat de marktwerking bijna overal waar het geprobeerd is, mislukt was?
Er werd meer geld dan ooit aan de jeugdzorg besteed, maar dat was niet merkbaar in de resultaten, erkende het kabinet. De afgelopen tijd waren er gesprekken tussen jeugdzorgorganisaties, gemeenten, professionals, cliëntenorganisaties en het kabinet. Maar die vijf partijen konden het niet eens worden over maat

dickwvf | 29-12-22 | 12:14

- Rutte begin april Als ik Grapperhaus was zou ik me zorgen maken. Als Rutte het publiekelijk voor je opneemt ben je meestal binnen twee dagen weg. (Jasper van Kuijk)
- Rutte begin april Als je foute herinnering hebt heb je niet gelogen! (Mark Rutte)
- Rutte 28 september Als je iemand voorwaardelijk ontslaat ga je hem de dag erop niet promoten tot chef. Door de "ernstig verstoorde" persoonlijke verhoudingen komen de partijen geen stap verder. (Pieter Omtzigt, Kamerlid)
- Rutte mei 2022 Als Rutte weg is, implodeert de VVD, dat onder zijn leiderschap verschraald is tot een cluster warmhoudplaatjes onder een pannetje lauwe prak dat ooit naar liberalisme smaakte. (Geenstijl.nl)
- Rutte 21 aug 2022 Anti-azc-protest staat niet op zichzelf: 'Mensen denken: en wij dan?' (NOS.nl)
- Rutte 6 febr 2022 Dat hele mooie verhaal over het helemaal anders doen, al ‘die radicale ideeën’ voor een nieuwe bestuurscultuur die Rutte ons voorspiegelde toen hij april vorig jaar op de grond lag te kronkelen en om behoud van zijn baantje smeekte: alles bedrog. Dat konden we in feite ook toen al weten, omdat het ‘politieke succes’ van Rutte op leegheid, lafheid en leugens is gebouwd. Alleen zijn ook veel journalisten te braaf om het voorspelbare te voorspellen voordat dat inderdaad werkelijkheid geworden is. Leegheid: de afkeer van visie (‘voor oogartspatiënten’) en analyse (‘voor sociologen’), in samenhang met het gebrek aan inhoudelijke ideeën. Maar zonder visie en ideeën laat zich niet op samenhangende wijze bepalen wat bij politieke dilemma’s zwaarder wegen moet. Voor Rutte geldt hetzelfde wat over collega-leeghoofd Boris Johnson wordt gezegd: hij wilde dolgraag premier worden en straks dolgraag premier geweest zijn. De periode daartussenin: die vormt het probleem. Rutte durft pas iets te vinden als de meerderheid van zijn achterban dat ook vindt. Waarna hij dat ‘eigenlijk ook altijd al’ vond. ‘Kiezen’ laat het nieuwe kabinet opnieuw na. Naast enkele staatsecretarissen voor Puinhoopzaken - toeslagen, gasbevingen en nog zowat - zijn er ook nieuwe bewindslieden voor Uitstelzaken gekomen. Om de dreigende protesten af te kopen, wordt op een manier met miljarden gesmeten, waarvoor Wopke Hoekstra in een vorig ministerieel bestaan de Grieken en Italianen de EU had uitgezet… Terwijl normering noodzakelijk is, en heffingen de eenvoudigste manier zijn om de stikstofuitstoot omlaag te krijgen, wordt de vervuiler niet belast, maar gesubsidieerd. (Thomas von der Dunk)
- Rutte vlak voor Rutte-4 Dat het Kabinet nu een doorstart maakt is in het buitenland niet uit te leggen. En het gevolg van een PR-machine die overuren draait. (Gelezen)
- Rutte 31 okt ’22 Dankzij Mark Rutte is de ziel van de VVD verdwenen. De partij is van Rutte I naar Rutte IV gegaan en daarmee hebben we alle politieke kleuren gehad, en soms ook aangenomen, die het spectrum kent. Bij Rutte I, met gedoogsteun van de PVV, is de partij opgeschoven naar rechts en heeft die een streep gezet door het milieubeleid van Pieter Winsemius en mij en een paar beginselen van de liberale rechtsstaat overboord gekieperd.”
Nijpels vindt het onbegrijpelijk dat de VVD natuur en klimaat tot links thema heeft verklaard. "We hebben het onderwerp laten kapen. Net als het natuurbeleid. Wat heeft dat nou met links of rechts te maken? Als je kijkt naar al die natuurorganisaties, de Provinciale Landschappen, daar zitten allemaal VVD’ers in het bestuur. Onbegrijpelijk dat je dat wegsteekt. Alsof het electoraal iets kost om voor de natuur te zijn." „Het ergste vond ik wat mijn partijgenoot Cora van Nieuwenhuizen zei als minister van Infrastructuur en Waterstaat, toen de omvang van het stikstofprobleem duidelijk werd: ‘We vinden wel een list.’ Dan wil je je dus niet houden aan de wet. Waar ik me ook echt voor schaamde: toen Rutte het terugbrengen van de maximumsnelheid naar honderd kilometer per uur een ‘rotmaatregel’ noemde. We waren nog altijd de ‘vroem-vroempartij’. ‘Elektrische auto’s doen geen vroem-vroem’, heb ik tegen hem gezegd.” „Wat ik wel wil zeggen: Rutte had de leiding moeten nemen in misschien wel het belangrijkste probleem van deze wereld: het klimaatprobleem. En er verandert nu zoveel: qua klimaat, maar ook maatschappelijk, financieel. Als grootste partij en als leider moet je daar een verhaal bij hebben. Dat heeft de VVD niet. Al heeft Klaas Dijkhoff daar als fractieleider wel een aanzet voor gegeven. Mark moet de lead nemen. Je bent als premier niet de chef van een klusjesfabriek.” (VVD-er Ed Nijpels)
- Rutte 22 augustus 2022 De chaos is groter dan de crisis van 7 jaar geleden, toen Nederland in korte tijd grote aantallen Syriërs opving. (Anne-Els Jansen regiomanager asiel)
- Rutte begin april De D in de VVD stond ooit voor,‘Democratie’. Nu voor ‘Doofpot’! (Geert Wilders)
- Rutte begin april De nacht van de grote afrekening bleek over een middelgrote afrekening te gaan. Met niet-gemeente uitspraken. Zelfs door de Christelijke parijen. (Renske Leyten en ik)
- Rutte 28 april De overheid is, onder Rutte, een callcenter geworden waar je nooit meer iemand aan de lijn krijgt (Tjibbe Joustra)
- Rutte 30 juli 2022 De politiek moet zich reafliserendat deze problematiek op een volstrekt verkeerde manier is aangepakt. Het politieke fiasco is een feit en in de voortuin van ons onderkomensmeult een in potentie gevaarlijke brand. Doe dan snel je huiswerk over! Maar waar zijn de verantwoordelijken terwijl het vuur aanzwelt? Ze schuiven in rijen op Schiphol, bevolken de stranden en de terrassjes of tweeten; zoals onze premier, vanaf hun vakantieadres dat de situatie ‘onacceptabel’ is. Deze spookregering heeft de stikstofwind gezaaid en oogst nu een enorme boerenstorm. (Sylvian Ephimenoo)
- Rutte 15 aug De Rutte-bestuurscultuur, is die van een gesloten kaste die gewone mensen en hun belangen vooral hinderlijk vindt, en er meer op gebeten is zichzelf en haar macht in stand te houden dan om verantwoordelijk beleid te leveren. In het geval van een probleem als klimaatverandering een ronduit existentieel gevaar. Staatssecretaris van Milieu Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD) noemde mensen die pleiten voor drastische maatregelen om het tij te keren 'drammers'. Ze vergeleek critici van haar (superbelangrijke) beleid met haar neefje van vier dat jengelde om een tweede ijsje. „Drammen werkt niet.”… Rutte vindt dat het moet allemaal wel ‘haalbaar en betaalbaar’ blijven. De woorden van Rutte zijn niet meer dan dat: woorden. Het palmares van tien jaar Rutte is erbarmelijk, de balans van het kabinet dat momenteel wacht op vervanging is slecht. Het „groenste kabinet ooit’” haalt de zichzelf opgelegde doelstelling voor CO2-reductie niet, terwijl die ambitie toch al lager ligt dan de Europese doelstelling waar Nederland. In woord althans, voorstander van is." (vindt Thijs Kleinpaste. De échte formatie is nog steeds niet begonnen, liep al 5 maanden)
- Rutte 30 april De toeslagenaffaire is een cluster-catastrofe van ethische proporties geworden. (Kamerdebat of het hele verhaal 29 april… wat nog lang niet was opgelost)
- Rutte 3/4/21 De 7 doodzonden van prominente VVD’ers: 1. Hoogmoed. Frits Korthals Altes. "De VVD-fractie gaat erover wie ze naar de onderhandeling sturen. Niemand anders. De dames en heren van andere partijen zullen het ermee moeten doen.
* Deze hoeft niet, al is ie heel leuk, komt dan ook van GS. Sh*t vol hier. Heb nog veel. REDACTIE MOET MAAR AANGEVEN OF SCHRAPPEN ALS T TEVEEL WORDT...

dickwvf | 29-12-22 | 12:13 | 3

REDACTIE MOET MAAR AANGEVEN OF SCHRAPPEN ALS T TEVEEL WORDT...
eh, beste dickwvf, jij somt alleen maar op. Natuurlijk zouden we dit (waarschijnlijk de redactie ook) allemaal wel willen schrappen. Maar dat kan dus niet he? Sterker: volgend jaar is de lijst nog langer, want ik zie zo 123 niet hoe Rutte en consorten weggestuurd kunnen worden en uit zichzelf gaan ze sowieso niet.

ParadiseLost | 29-12-22 | 13:20

Keurig, Rutte is wat mij betreft al veel langer over de datum. Maar ja op de een of andere manier is de toon over Rutte heel wat zalvender. Bang, bang voor verandering? Een ziekelijke hang naar compromis?

ratelaar | 29-12-22 | 13:28

Prachtig die lappen tekst van je..... t zal wel ,ik ga die proza niet lezen...

Dick-for-brains | 29-12-22 | 16:21

Verkocht voor vergezichten en kralen.

donkieshot | 29-12-22 | 12:06

Pfijzer eizelstijn achtige constructies?
Geen actieve herinnering aan.
Reset is gedaan.
Vele corrupt zies.

hallevvezool | 29-12-22 | 12:00

L:) beter zonder Rutte. Na het aftreden voor de toeslagnaffaire had ie al zijn conclusies moeten trekken. Sindsdien is elke dag dat Rutte in het torentje zit een middelvinger naar Nederland en de democratie.

ratelaar | 29-12-22 | 11:57

M) Een mooi land om ooit in gewoond te hebben

nieuwe_Deen | 29-12-22 | 11:55 | 5

@HoniSoit | 29-12-22 | 12:26: Lijkt mij niet. Jonge Deense voetballers leren, met uitzondering van de Belgische, van alle buitenlandse voetballers de Nederlandse taal het snelst.

Grachus | 29-12-22 | 13:27

@Grachus | 29-12-22 | 13:27: De syntax vertoont overeenkomsten met de onze (Duitse link). Een aantal Deense woorden zijn eigenlijk direct al duidelijk.

Nederlandop1 | 29-12-22 | 13:40

@HoniSoit | 29-12-22 | 12:26: Het is geen Valhalla. Hoge belastingen. Kutweer in de winter. Blijf weg. De taal is makkelijk zat, Germaanse wortels. Hoe moeilijker de woorden, hoe meer gelijkenis met het Nederlands. Maar juist de makkelijke woordjes zijn compleet anders. DK "jij" = NL "ik". DK "ik" = NL "niet". DK "raar" = NL "leuk". Enz enz. Voornaamwoorden zijn vrijwel altijd anders, verschrikkelijk.

nieuwe_Deen | 29-12-22 | 15:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Absoluut een A!
De A van Angsthaas, dat we straks geen Actieve herinneringen meer aan hem hebben. Straks als ie de Basis-Archief wet niet meer met voeten-treed met zijn Nokia uit de vorige eeuw. Straks als ie mag bewzren en wegmikken wat ie wil.
Maar straks valt hij niet meer onder 'controle' van het ministerie van Algemene zaken. Straks als hij een soort TimmerFrans is bij Shell.
Gewoon alleen, met een paar secondanten.
Straks als ie eindelijk de liefde verklaart aan 'ontspoorde Sjort'.

Mark lijkt me best aardig hoor, maar elke keer zweren en zeggen dat hij Protestant is?! Nee, daar past bewust liegen over oa 'ik weet t niet meer', niet bij. Noch een volkomen gebrek aan empathie.
Voor alle Groningers, voor alle toeslagenslachtoffers, als leraar geschiedenis (nog wel) voor ons slavenverleden. T is dat ie zo'n goede tekstschrijver heeft. Uh, hier zal toch niet meer dan 1 ambtenaar mee bezig zijn geweest?
Qatar... wie hij stuurde en hoe ze daar voor lul zat!
Wim-Lex, die ie zo heen en weer liet vliegen naar het mooie Griekenland in een periode dat wij nogal krimpeerden!
Een schaamvlucht heen en terug bout Mark en zijn vriend en leeftijdsgenoot Wim-Lex niet.
Functie Elders-gate was toch ronduit schandalig!
Mark die zijn mede- Christen, Pieter liet vallen als een baksteen.
Waar staat die C in zijn voormalige partij eigenlijk voor ContCapjes?
Dit mag ik (als mede-Christen) schrijven.
@ Dominique: goeie gedachte om die ouwe zeurzakken van VI naar Powned te willen halen. Ben zeker geen fan, vooral om poep-, kaars- en pieshumor zonder échte nieuwtjes, maar toch... on nee, de aandachtshoe*ren willen eigenlijk t liefst bij hun kruidenvrouwtjes op de bank zitten.... of ermee langs voetbalkantines trekken en janken: Ohhhh het grote geld.... terwijl ze al vele jaren multif-miljonair zijn en dochters binnenloodsen bij Dictator-Sjon-I... Wel slim natuurlijk: bij mij weg ok maar 2 jaar nergens anders heen...
Die grootste 'open deuren-intrapper', penning-minnaar en huispopulist van maar liefst 73, wil zich natuurlijk ook nog eens veel liever met het mooiste wat er is, muziek bezig houden. Zo zitten erg veel sukkels gevangen in hun eigen bubbel. Vooral lastig als je uber-ijdel en egocentrisch bent. Vooral als je nooit tevreden bent!

Tot slot, in het volgende blokje (waar ik weer op A stem, volgen heeeel veel citaten met en over Mank-Machtige Mark door de jaren heen. Hoop oprecht dat t tekstblokje groot genoeg is. Eerst een dubbele espresso. Ok, 2 dan.

dickwvf | 29-12-22 | 11:51

Gaffelbaard vind Rutte een gemene dictator die mensenrechten haat, niks om mensen geeft en voor wie - hey, hallo VOC-mentaliteit - mensen niet veel meer dan handelswaar en een kostenpost op de jaarrekening zijn.

gaffelbaard | 29-12-22 | 11:49

Ik mis het D66-antwoord: "Een land dat helemaal niet zou mogen bestaan en zo gauw mogelijk moet opgaan in het Großeuropäische Reich".

MAD1950 | 29-12-22 | 11:48

Harald Benink, hoogleraar economie in Tilburg vindt het een goed idee dat de EU verder integreert, dat Nederland niet zo moet zeuren omdat ze moeten betalen voor Italië, Griekenland e.d. En dat de Euro een godsgeschenk is. Zijn verhaaltje, een soort opstel van een Havo scholier, kan zomaar zonder enige kritiek in een krant gepend worden.
Benink is waarschijnlijk de enige econoom die zo denkt. Over de Euro alleen al zijn er immers veel economen die vinden dat de Euro onhoudbaar is.

Maar wat is de reden dat Benink dit alles fantastisch vind. Heeft dat iets met zijn cv te maken. Welnu oordeelt u gerust zelf.

HoniSoit | 29-12-22 | 11:40 | 2

Pff. Al die spreekhoeren van de speakers academy zijn gewoon te huur hoor. Als je maar betaalt, dan vertellen ze aan een zaal vol mensen alles dat jij wil. Met geld is alles te koop. Ook dat soort mensen. Vertrouw niet ieder artikel of interview met een deskundige of wetenschapper. Zoek op wat die persoon zijn achtergrond is, politieke voorkeur, nevenfuncties etc. Doe dat ook voor de krant of het tv programma dat gepubliceerd. Dat geeft soms verrassende inzichten!

In NL is er maar weinig media die onafhankelijk is. Politieke partijen hebben een veel te grote invloed op de vrijheid van het woord. Censuur en propaganda bestaan echt niet alleen maar in Rusland en China.

gaffelbaard | 29-12-22 | 11:56

Nederland is een kikkerland waar het gekwaak steeds hoger in de
keel klinkt.

Ernst Oosters8389 | 29-12-22 | 11:40

M: ... totaal uitgemolken door de overheid.

Graaisnaaiert | 29-12-22 | 11:35

Nederland mag dan wel een enorme puinzooi zijn na 12 jaar Mark Rutte, toekomstige generaties gaan daar niets van meekrijgen als zij deze periode gaan bestuderen.
Er zijn namelijk helemaal geen notulen, aantekeningen of SMS'jes terug te vinden.
Toekomstige geschiedenisstudenten zullen concluderen dat Mark Rutte aantrad en dat er daarna 12 jaar lang helemaal niets gebeurde.
"nooit eerder kende Nederland zo lang een stabiele periode"
En behalve dat "incident" dat Mark Rutte op oudjaarsnacht 2022 met een kostbaar vaasje op de eerste hulp belande is er niets over hem terug te vinden.
"helaas lukte het hem niet om dat uit de geschiedenisboeken te houden"

Osdorpertje | 29-12-22 | 11:35

Ik vind alle antwoorden goed.

rman | 29-12-22 | 11:34

Nederland is..... geen waarheidsvinding en de politiek doet het voor.

Jan, Leiden | 29-12-22 | 11:33

Maakt niet uit wat die postzegel zegt, hij heeft er toch geen actieve herinnering aan.

polletjepiekhaar | 29-12-22 | 11:30

L: zonnepanelenland, lekker vangenland, deugbrigadelabd

DitjaarkrijgikAOW | 29-12-22 | 11:30

Wetenschappelijk Economische Farce.

TonAlias | 29-12-22 | 11:22

Als je een brievenbusfirma aan de Zuidas een aanwinst voor Nederland vindt, dan ben je niet helemaal op de hoogte van de stand van Nederland.

Analia von Solmsch | 29-12-22 | 11:19 | 1

Het is beter dat ze hier zitten dan in Londen of Frankfurt.

Grachus | 29-12-22 | 13:29

Extra beveiliging op stations vanaf en richting Emmen (en daarmee Ter Apel), alles kort en klein in bepaalde wijken bij bepaalde voetbalwedstrijden bij een bepaald toernooi waar we helemaal niet hadden moeten zijn en waar een handdoekhoofdman de vrouwelijke scheidsrechter compleet negeert bij een aan haar uitgereikte prijs, uitgeklede zorg en onbetaalbaar onderwijs, kou.... Yep, niet best.

SIogra | 29-12-22 | 11:17

Een land waar in 1980 nog 92% van de opgebrachte waarde van arbeid naar de werkende Henk en Ingrid ging.
En vandaag de de dag 30% naar 'het kapitaal' (investeerders, aandeelhouders) gaat in Luxemburg en Ierland.

Hoezo verbaasd over de teruglopende koopkracht.

AdvocatusDiaboli | 29-12-22 | 11:14

Nederland is al sinds de zeven provinciën een vennootschap met een eigen marine (piraten), leger, en elite van diplomaten, koopmannen, wetenschappers en ambtenaren. Er is vrij weinig verandert behalve dan dat je gewoon Janssen of de Boer of Visser kan heten en toch nog je historische achtergrond ontstijgen. Nederland heeft gewoon besloten dat de gouden eeuw niet zo smetteloos was en dat alle personen van Nederlandse nationaliteit het ietsje beter moeten hebben zodat ze niet gaan stelen en roven en met een beetje mazzel tot de elite toetreden. Denk maar niet dat achternamen zoals Kaag, Rutte, Timmermans, Sjoerdsma, Bergkamp, Bosma uit de klasse herenboeren en adel komen.

Schout-bij-Nacht-J | 29-12-22 | 11:14

NRC:
"Daaruit bleek dat burgers grofweg in drie politieke blokken te verdelen zijn: centrum-links, centrum-rechts en radicaal-rechts. De eerste twee blokken zijn overwegend tolerant voor elkaar, terwijl ze over radicaal-rechts zeer negatief denken. En andersom denken radicaal-rechtse burgers zeer negatief over andere burgers."
Misschien is dat wat Nederland nu is. Maar dat kunnen we Rutte niet verwijten. Toch? Die doet wat hij kan om radicaal rechts de wind uit de zeilen te nemen, zoals net, tegen de rechter in, toch volhouden dat gezinshereniging voor asielzoekers niet mag.

cugel | 29-12-22 | 11:07 | 10

Uit de reacties maak ik op dat we hier horen bij wat het NRC radicaal rechts noemde, want ierdereen heeft het of over extreem links of over immigratie.

cugel | 29-12-22 | 13:14

@cugel | 29-12-22 | 13:14:
Inderdaad keurige categorieën, dat maakt de wereld overzichtelijk, zeker als je eenmaal begrijpt dat er 3 hoofdstromingen zijn: Centrum-links, centrum-rechts en de gevaarlijke categorie: radicaal rechts.
NRC de slijpsteen voor de geest.

ratelaar | 29-12-22 | 14:28

@ratelaar | 29-12-22 | 14:28:
Je bedoelt: radicaal rechts, de slijpsteen voor de geest, omdat daar ideeën leven die centrum rechts en centrum links niet willen zien. Waarom zijn er zoveel partijen rechts van de VVD bijgekomen? Het voornaamste is onvrede over immigratie, het oude Nederland zoals wij het kenden, met Zwarte Piet, vuurwerk en strenge winters met schaatsen is aan het verdwijnen. Maar zulke grote ideeën zijn dat niet. De woningbouw is een probleem, maar als we dat konden fixen was immigratie minder een probleem want we komen werknemers te kort. Islam is een probleem, maar zij zien zelf ook langzaamaan in dat ze een beetje achterlijk waren met die aanslagen en daarom hebben we die al lange tijd niet meer gehad. We moeten groener leven en Nederland klimaatverandering bestendiger maken, maar daarvoor hebben we weinig aan de partijen rechts van de VVD. Nee, ik zie ook niet dat we veel kunnen leren van radicaal rechts: we willen geen Trump, Orban, Bolsonaro of Brexit. Dus het is goed dat de meerderheid toch nog centrum stemt hoewel de onvrede en polarisatie toenemen. Maar dat neemt vooral toe door rechts, lijkt mij.

cugel | 29-12-22 | 16:12
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat ik het meest kut vindt aan Nederland zijn woonkeukens. Pure armoede.
Woonkamer, keuken en bijkeuken!

Nu staat de keuken zowat naast het bankstel en de wasmachine op zolder. Waanzin.

kleybeuker | 29-12-22 | 11:07 | 3

Het zijn ook geen keukens maar veredelde pantrys, met een afzuig tussen de kookpitten, net deze week mijn zware itho afzuiger schoongemaakt en je schrikt wat er na een periode van intensief koken frituren en bakken voor een lagen van vet uitkomt . Ook de met witjes betegelde wanden van mijn kook atelier moeten af en toe helemaal afgeschrobd, kun je nagaan hoe die meubels van die mensjes er anders uit zouden zien als er echt gekookt zou worden.. die lui leiden een leven van borrelen en entertainen om een kookeiland waarbij ze kant en klaar meuk openknippen en lafjes opwarmen.. dat is geen koken van uren bouillon trekken sudderen grillen bakken braden en flamberen ! Een keuken is voor mij een werkdomein en niet een showroom!

Smoelensmid | 29-12-22 | 11:20

@Smoelensmid | 29-12-22 | 11:20: Helaas is voor steeds meer mensen dat bouillon trekken (of uren aan één boeuf staan: youtu.be/XK7nkKHlkvU) helegaar niet mogelijk, door te hoge kosten dan wel nauwelijks nog tijd na het werken.
Helaas.

EEnzame SchizofrEEN | 29-12-22 | 11:38

Een democratie waar naar naar de minderheid wordt geluisterd

laurentius | 29-12-22 | 11:06

Nederland? Das war einmal.
Nederland is een boven provincie van Brussel (dat mag je lezen als Frankrijk en Angela M. Duitsland.
.
En verder zal het mij een rotzorg wezen, blijf stemmen op het Kartel, en zie: er verandert niets, nada.
Ben over een kort paar jaar in een ander land, en NL, ja, NL (zo moeten we het maar noemen) kan de pestpokkepleuris genieten.
.
K heb teveel geduld gehad, het is over - klaar.

chicago river | 29-12-22 | 11:04 | 1

Eens cr, maar waar naartoe?

Janlul | 29-12-22 | 11:41

snoepwinkel voor asielzoekers.”

Verderkijkert | 29-12-22 | 11:04

Nederland is het schaap, dat samen met de twee wolven Duitsland en Frankrijk, democratisch aan het bepalen is wat er vanavond op het menu staat. Een land dat allerlei fantastische, grootse initiatieven zou kunnen ontwikkelen (land erbij, luchthaven verleggen, iedereen van het gas af, etc) die ook nog eens, in het licht van de miljarden die we in allerlei andere gevallen gewoon achteloos uit de markt trekken, hartstikke goedkoop uitgevoerd zouden kunnen worden.

Maar dat doen we niet, want onze baas heet Mark Rutte. En die vindt: 'voor visie ga je maar naar de opticien'.

konjodebonjo | 29-12-22 | 11:03

Nederland is een land dat capituleert voor schreeuwende en dreigende minderheden

laurentius | 29-12-22 | 11:03 | 1

Tegelijkertijd voorzien van een minderwaardigheidscomplex, wat zich uit in de kreet 'racist' ..

Nederlandop1 | 29-12-22 | 11:14

Ik zeg B.
Nederland staat altijd hoog op het lijstje welvaart en rijkdom, en laag op het lijstje corruptie en ongelijkheid.
Neemt niet weg dat het overvol is hier.

zeeman73 | 29-12-22 | 11:02

Komen Shell en Unilever nu weer terug?

Meuntjes | 29-12-22 | 11:02

Nederland is een gaaf land als je van hungergames en wintergames houdt.

keestelpro | 29-12-22 | 11:00

Het Koninkrijk der Nederlanden, ooit het grootste moslimland ter wereld, doet zijn best om die status weer terug te krijgen.

Arnold Layne | 29-12-22 | 10:59 | 1

Raak!

Louter Leuter | 29-12-22 | 11:05

Ik wordt al misselijk bij de gedachte dat ik een interview met een landverrader moet lezen. Ik beperk me wel tot de comments hieronder, die hebben meer waarde dan de hele geschiedenis van die narcist.

Zoelense Hobbyboer | 29-12-22 | 10:59

Nederland is een hoer

RickTheDick | 29-12-22 | 10:58 | 1

Nederland je bent land maar een loper
Je hebt geen eigen cultuur en geen eer
Jij was altijd de slaaf van je sloper
Maar nu ben je niemand meer

keestelpro | 29-12-22 | 11:01

Volgens Rutte en zijn Brusselse roversbende is Nederland een land van trekpoppen en pakezels. De pakezels kun je naar hartenlust belastingen, heffingen en toeslagen laten betalen. De pakezels moeten langer doorwerken en de heersende mening in alle media is die van de trekpoppen. De trekpoppen juichen en de pakezels zuchten. De trekpop bepaalt en de pakezel betaalt.

Dzjengis-Somebody | 29-12-22 | 10:56 | 1

Heeft Rutte toch nog ergens gelijk in.

Grachus | 29-12-22 | 13:32

Aldus onze links liberale premier die voor verkiezingen altijd even liegt dat hij rechts is

schoneslapert | 29-12-22 | 10:56

Goede discussie over het Nederland dat Rutte niet wil kennen.
youtu.be/FJTvuEOpaDk

chausson61 | 29-12-22 | 10:55 | 1

Even een paar stukjes zitten kijken... Ik wordt er erg verdrietig van, boek heeft het wat mij betreft aan het rechte eind.

EEnzame SchizofrEEN | 29-12-22 | 11:44

Mark Rutte in het FD en La Kaag wordt op SBS6 door Tooske "geïnterviewd".

Het lijkt wel of er verkiezingen aan zitten te komen.

Glasgow Argus | 29-12-22 | 10:54 | 1

Geen woorden, maar daden.

Het wachten is op negatieve berichtgeving omtrent de oppositie.
Geert Wilders, slecht. JA21, slecht. SP, slecht. Etc. etc.

Nederlandop1 | 29-12-22 | 10:59

Euh Nederland dat was eens wat we nu hebben is een visieloos Rutteland.

captain-caveman | 29-12-22 | 10:54

De grote schoonmaak moet beginnen bij de zieke patient... meer dan 100 miljard in een landje net zo groot als menige grote stad in de wereld. Komplete oplichting vanaf het middle-management en "specialisten"/verzekeraars.

hagelkruis | 29-12-22 | 10:53 | 2

Precies. Het budget voor gezondheidszorg is idioot. Helemaal als je bedenkt over hoeveel inwoners je dat moet verdelen.

konjodebonjo | 29-12-22 | 11:05

M.
Iedereen heeft het dan wel over mij, maar vlak Mussolini niet uit.

F. Jacobse | 29-12-22 | 10:51

Huize deathchant is net terug van 10 dagen Nederland.
We waren er 3 jaar niet geweest.
Maar Jezus wat een drukte, gedoe en gepers in dat kleine Nederland.
Op het platteland leek er een stuk minder te zijn veranderd als in en om Rotterdam en Utrecht. Veel familie van mijn leeftijd die het tot voor kort leuk deden , zakken door de vloer, geen poen, niet fijn om te zien. De huisarts stelt een diagnose van je huid problemen aan de hand van een foto (!) En een andere huisarts heeft een wachtlijst van een jaar,ftw

deathchant | 29-12-22 | 10:50 | 1

Dus ik zou het een prullenbak voor de middenklasse noemen, lieve prullenbak

deathchant | 29-12-22 | 10:52

Simpel A

thesmul | 29-12-22 | 10:50

Al dat geroep van ons kabinet dat het zo goed gaat terwijl het een puinzooi is, begint op gaslighting te lijken. Tegen de tijd dat de verkiezingen zijn gelooft het leeuwendeel het ook nog. Trap er niet in.

amateurrr | 29-12-22 | 10:50

Ik denk LGHBT…

eerstneukendanpraten | 29-12-22 | 10:46

Rutte is een magneet voor kiezers die het fijn vinden keer op keer genaaid te worden.

Spring Bruissteen | 29-12-22 | 10:45 | 1

Droog wel te verstaan.

F. Jacobse | 29-12-22 | 10:50

Een bananenrepubliek, ze belazeren de boel en komen er lachend mee weg.

punica72 | 29-12-22 | 10:43

A.

BMS | 29-12-22 | 10:40

Een land waar als je vrijheid, rechtvaardigheid en de kans door hard werken meer te verdienen opeist voor werkende ouders, je weggezet wordt als communistische columnist. Vroeger waren dat drie liberale kernwaarden.

Feynman | 29-12-22 | 10:39 | 3

Hear, hear.

Bert Brussen | 29-12-22 | 10:41

@Bert Brussen | 29-12-22 | 10:41: Van Feynman wist ik het wel, van u nog niet. Of ik heb niet goed opgelet, kan ook.

Dr. Blechtrummel | 29-12-22 | 10:46

Als ik hoor dat een staatssecretaris van VVD huize ( eens was dat rechtsconservatief) heel trots hoor vertellen dat hij best wel links is, en je als voormalig rechts conservatieve partij links beleid uitvoerd, kan ik het nuet meer dan hartgrondig met je eens zijn.

Kruimel | 29-12-22 | 13:11

A, vetgedrukt, cursief, en onderstreept.

keistad | 29-12-22 | 10:38

Zeker een C.

YoMoms | 29-12-22 | 10:37

Gewoon A

likmegaties | 29-12-22 | 10:35

Ik dacht dat we een vaasje waren. Mooi maar breekbaar. Hij is er waarschijnlijk mee naar "tussen kut en klit" geweest, en nu blijkt het een plastic emmer te zijn met een roestig handvat.

Kaal-dik-en-lelijk | 29-12-22 | 10:35

Nederland is de weglachende jokkebrok.

impy | 29-12-22 | 10:35

Een landje dat een reset nodig heeft op het gebied van (belasting-)wetgeving, waarbij het uitgangspunt moet zijn dat iedereen rond de 25% inkomstenbelasting komt te zitten, en een halvering van het aantal ambtenaren (nee, niet de mensen op de straat), en een overheid die vóór de bevolking werkt in plaats van tegen. Waarin bezuinigingen ook daadwerkelijk bezuinigen zijn en niet hogere belastingen. Waarin "ongewenst gedrag" niet simpelweg duurder wordt gemaakt. Waarin iedereen de bijstand krijgt die nodig is om in leven te blijven, maar ook niet meer dan dat. Waarin iedere dag dat een werkloze werkt, ook daadwerkelijk zorgt dat hij het beter krijgt. Waarin ongewenste mensen met een paspoort dat niet Nederlands is, werkelijk fysiek worden uitgezet. Nou ja, kan nog wel even doorgaan. Geen idee of het links of rechts is, dit lijken mij gewoon logische dingen. Eigenlijk gewoon een land waarin normaal gedaan wordt.

John McClane | 29-12-22 | 10:29 | 5

Daarom je eigen energie, laat je het belasting betalen aan anderen over;)

Smoelensmid | 29-12-22 | 10:56

Eens. Helemaal mee eens. Gigantisch mee eens. Kans dat er maar iets van gaat gebeuren, is nihil. Daarom ga ik.

Louter Leuter | 29-12-22 | 11:02

Juist John. Gewoon een land met de basis op orde zoals het heurt!

pibasso | 29-12-22 | 11:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Het kabinet van negatieve groei en crises. 15 maart mensen, stem ze weg.

funkyd | 29-12-22 | 10:28

Whatever Pinocchio Rutte zegt... Dju ben ik alweer vergeten. Garantie tot aan de deur. Whatever. Ehmmm en gij geleuft da?

Louter Leuter | 29-12-22 | 10:27

Datacenters , mega-stroomverbruikers in de praktijk , krijgen hier inderdaad vrij baan.
Ten koste van het leefklimaat voor de inwoners (windmolenparken, drinkwatervoorziening enz).
Leveren geen werkgelegenheid op voor Nederlanders, maar kosten ons een heleboel.
Gaaf Mark, dat magnetisme!
Maar mark heeft het waarschijnlijk over dat met gemeentesubsidie betaalde hippe soylattebarretje van die Syriér, die al bijna foutloos Mark zijn achternaam kan uitspreken.
"Menhir Roete, goetemorrnrnnn. Soy Latte wir?"

Nuchternederland | 29-12-22 | 10:25

Dom kutland.

Bert Brussen | 29-12-22 | 10:23 | 7

@Bert Brussen | 29-12-22 | 10:35: Maar als je in Spanje woont blijf je toch wel schrijven over de toestand in Nederland?

grietmetgroenefiets | 29-12-22 | 11:04

Haha, dit is informatie die de thuisblijvers niet kunnen verwerken en zeker niet goed kunnen handelen.

zwellevertje | 29-12-22 | 12:26
▼ 4 antwoorden verborgen

NL is een prima land om in te wonen. Problemen, al dan niet verzonnen, heb je overal.

Ichneumonidae | 29-12-22 | 10:23 | 16

@Bert Brussen | 29-12-22 | 11:03: Nederlandse "bandjes" zuigen wel heel hard ja. In tegenstelling tot laten we zeggen Zweden (met slechts de helft van het aantal inwoners). Een band als de Viagra Boys zou NOOIT uit Nederland kunnen komen. Het is allemaal even voorspelbaar, niet grappig, niet slim, niet opwindend, maar altijd makkelijk en LAF.

Asteroid-B612 | 29-12-22 | 11:27

@Bert Brussen | 29-12-22 | 11:03:
Je klinkt als een zure hollander Bert. Mooi dat je opgedonderd bent.

elfenstein | 29-12-22 | 11:37

@Ichneumonidae | 29-12-22 | 11:26: Emigreren doe je om 2 redenen. 1) of je zit goed in de slappe was en je kunt je een semi-permanent in het buitenland veroorloven of 2) je doet het om je kinderen, of je bent zelf een jonge twintiger, een kansrijker en prettigere toekomst te bieden. Als ik nu twintig zou zijn, zou ik het wel weten. Nederland heeft 100,0% kans op achteruitgang, zeker als de demografische tijdbom ontploft, dus wegwezen is het devies.

Grachus | 29-12-22 | 13:42
▼ 13 antwoorden verborgen

Een land met teveel typetjes als Wieke Paulusma (D66)

SIogra | 29-12-22 | 10:23 | 1

Hear, hear!! Vd Berg - CDA, ook zoiets..

Friepeltje | 29-12-22 | 10:49

Na 12 jaar Rutte heeft nog 12 procent vertrouwen in het Kabinet.

We zijn helaas onder zijn bezielende, ik bedoel zieltogende, beleid afgezakt naar optie (F).

_pacman_ | 29-12-22 | 10:23

Een gaaf land waar het met 4x modaal prima te leven is, maar je met 2x modaal nergens echt redt. Je kunt geen huis kopen, maar je weet in ieder geval dat we als land heel erg deugen.

pibasso | 29-12-22 | 10:23 | 1

"Hij die de deugd alleen beoefent om zich naam te maken, is dicht bij de ondeugd."

Aldus Napoleon.

Peerkeoud | 29-12-22 | 10:35

Magneet voor oerlelijke bedrijventerreinen met veel dozenschuivers en een magneet voor de asielindustrie. Maar de klimaatdoelen gaan we halen in dit lieve, gave land.

gestoptmetroken | 29-12-22 | 10:23

Ook van magnetisme heeft minpres geen verstand.

Schmalz | 29-12-22 | 10:22

Deze zak hooi schaamt zich werkelijk nergens voor en staat zo buiten de werkelijke wereld: Tevreden Rutte: “We zijn sinds 2010 uitgegroeid tot een van de rijkste economieën ter wereld”

Volgens premier Rutte gaat het economisch geweldig goed. “Ons vestigingsklimaat is ongelooflijk sterk. We zijn sinds 2010 uitgegroeid tot een van de rijkste economieën ter wereld, we hebben topuniversiteiten, in Europa zijn we de nummer één of twee als het gaat om scale-ups. Wij zijn een ongelooflijke magneet voor bedrijven,” zegt hij in het FD

Uranus1767 | 29-12-22 | 10:22 | 4

"we zijn sinds 2010 uitgegroeid tot een van de rijkste economieën"
90% van die rijkdom zit bij 10% van de Nederlanders,

normanius | 29-12-22 | 11:45

Vandaar ook dat Shell en Unilever maken dat ze wegkomen

Crankhead | 29-12-22 | 11:59

Nochtans zijn we al ruim 25 jaar op elk lijstje dat met welvaart en welzijn te maken heeft hard aan het dalen. Alleen op het lijstje "mensenrechten" zijn we waarschijnlijk flink gestegen. "Rechten" waar de gemiddelde Henk & Ingrid echter nooit van zullen profiteren gemeten in welvaart en/of welzijn.

Grachus | 29-12-22 | 13:47
▼ 1 antwoord verborgen

Ha krantenberichten. Dat gesprek met Rutte ga ik niet allemaal lezen, het is niet te doen.
Eén vraag viel me wel op: 'Het zou helpen als de overheid in staat is veel gerichter steun te bieden aan de lagere inkomens.'
Rutte: 'Blabla... 'Professionele dienstverleners zoals de Belastingdienst hebben ons gewaarschuwd dat zij niet alles kunnen uitvoeren. Ik heb ze bezocht. Er moeten veel historische problemen worden opgelost.'

In de tussentijd schrijft Koos Dijksterhuis: 'Daarom wordt het tijd Malthus van stal te halen en de bevolking op vredige wijze te laten krimpen. Om te beginnen door de kinderbijslag af te schaffen. Willen we daarbij arme mensen ontzien? Dan moeten we lage inkomens subsidiëren, niet voortplanting.'
(Natuurdagboek, Trouw)

grietmetgroenefiets | 29-12-22 | 10:21 | 1

En verder A en B en E: een drukke puinzooi, die van ons is.

grietmetgroenefiets | 29-12-22 | 10:41

Nederland? Een verdeeld land. In de komende jaren, een arm land zonder toekomst en perspectief... met dank aan onze liegende pinokkio rutte, bedriegende heks kaag en de rest van het plucheplakkende zooitje bedriegers.

Paaldanseres | 29-12-22 | 10:21 | 2

Dit valt wel een beetje in die categorie voorspellingen van die paragnosten van gisteren. Arm zijn we voorlopig nog lang niet.

BobDobalina | 29-12-22 | 10:25

"Men leidt een volk niet zonder het een toekomst te tonen; een leider is een koopman in verwachtingen."

Rutte/Kaag voldoen in ieder geval niet aan deze tegel van Napoleon. Het korte termijn denken zit nu eenmaal in de genen van de aandeelhouders in het groot kapitaal.

Peerkeoud | 29-12-22 | 10:38

Premier Rutte liegt een keer niet: ons falende narcostaatje is nog steeds een El Dorado voor trusts, postbus BV's en aanverwante schijnconstructies. Niet dat het economisch wat oplevert, maar toch.

Hetkanverkeren | 29-12-22 | 10:21

Het kan alleen maar H zijn als gevolg van A !

jan huppeldepup | 29-12-22 | 10:21

Rutte doet het zo goed dat steeds meer normaal denkende en werkende NLers als ze de kans krijgen het land gillend verlaten, gelukkig word dit volop gecompenseerd door letterlijk scheepsladingen dobbernegors die het land en de economie komen "versterken".

zwellevertje | 29-12-22 | 10:21

Mark Truttenland

Pummetje | 29-12-22 | 10:21

Ik ga voor: F) Een pleurisland vol pleurislui (behalve dan mijn gelijkgestemde reaguurders)

Machoclown | 29-12-22 | 10:20

Wat vinden wij van Mark Rutte?

Pretba | 29-12-22 | 10:20

L)
Nederland is een remigratieland met een oprotpremie betaald door VVD-stemmers, D66-stemmers, Groenlinks-stemmers, ChristenUnie-stemmers, en anderen.

HogeNood | 29-12-22 | 10:20

L) Een land met vooral stomme mensen, maar ook met leuke mensen

SIogra | 29-12-22 | 10:18

F) Een pleurisland vol pleurislui. Kan haast niet anders.
Ikzelf houdt het op A.
-

Bernhard de II | 29-12-22 | 10:17

Een provincie van das Groß Europaeïsche Reich.
Tevens een melkkoe voor Brussel.

Linke Soep | 29-12-22 | 10:16

Een land dat steeds minder welvaart kent door luie mensen die van nature al hun hand ophouden, en stomme mensen die bij de minste tegenslag dat alsnog doen. Die mensen houden anderen verantwoordelijk voor hun eigen problemen, en zullen dus nooit deel van de oplossing zijn.
Een land met een paar politieke partijen die dat prima vinden.

Petskast | 29-12-22 | 10:15 | 2

Hoe meer asielzoekers hoe minder werkloosheid, asielzoekers tellen immers niet mee in de werkloosheidscijfers.

Linke Soep | 29-12-22 | 10:17

@Linke Soep | 29-12-22 | 10:17: Zo heb ik er nog niet naar gekeken. Damn

sander3488 | 29-12-22 | 10:25

L; Een dictatuur met een regime vergelijkbaar met dat van Noord-Korea.

stikstofhelp | 29-12-22 | 10:13 | 3

Yeah … nooo
Yeah … nooo

Want some carmex?

Ashtrey | 29-12-22 | 10:18

Weer zo'n 'pure blood'?

SIogra | 29-12-22 | 10:19

Er zijn verschillen, rutte is toch wel duidelijk dunner als kim jong-un.

jan huppeldepup | 29-12-22 | 10:24

Een magneet voor bedrijven??
Haha.
Een magneet voor bebaarde baardmannen uit Koerieristan zal ie bedoelen.
Haha! Magneet, m’n reedt.

Ruimedenker | 29-12-22 | 10:13 | 1

Echt?!? Zei hij dat? Unilever en Shell vertrokken, en Amsterdam zou even het nieuwe Londen worden... Ja de EMA hebben ze binnengehaald door vooral veel overheidscoruptie door alles te gaan betalen, en de EU ambtenaren die geen inkomstenbelasting hoeven te betalen. Wat. Een. Goede. Deal...

Louter Leuter | 29-12-22 | 10:42

A, maar de neergang was al ingezet voordat Rutte kwam.

Waakvlam | 29-12-22 | 10:13

L. naar de kloten.

Cor Netto | 29-12-22 | 10:13

Q)... verkwanseld aan d66.

Schemerlamp | 29-12-22 | 10:12 | 2

Wel knap dat d66 als relatief klein partijtje de grote kop van jut is geworden. Meestal heb je een coalitie nodig om bepaald beleid er doorheen te drukken maar d66 doet het helemaal alleen! Nog een reden om op d66 te stemmen overigens.

BobDobalina | 29-12-22 | 10:15

@BobDobalina | 29-12-22 | 10:15: 24 zetels en de 2e partij van het land een "klein" partijtje? NewSpeak in optima forma! Het enige positive is dat t.o.v. de peilingen er 10 zetels zijn die er achter zijn gekomen dat ze aan een totale verstandsverbijstering hebben geleden in 2021. Op zich wel verklaarbaar, want het was het Corona-hysterie jaar (AEX op absurde 800+, Bitcoin Euor60k+, klimaatgekte explodeert), dus dat er nogal veel mensen in de D66 propaganda zijn gestonken, is dan niet zo vreemd.

Grachus | 29-12-22 | 13:59

Een ambtenaren-regenten toestand.
(niks veranderd dus).

nobodiesunmighty | 29-12-22 | 10:11

Wat is Nederland? Een karkas op de Afrikaanse savanne waarboven zich de gieren, al cirkelend in de lucht, verzamelen.

Zenzeo | 29-12-22 | 10:10 | 1

Maar gelukkig (of net niet) zit er steeds minder vlees aan het karkas. Als het op is gaan de gieren wel naar een ander karkas. Helaas blijft er dan niets meer over voor de inheemse vleesch eter, maar dat schijnt de bedoeling te zijn.

Peerkeoud | 29-12-22 | 10:48

Mark is een ongelooflijke magneet voor grote jongens/meisjes/X die een orderloper nodig hebben.

zwenkwieltje | 29-12-22 | 10:09

Is er land op de wereld waar het verschil tussen de belastingen voor burgers en bedrijven groter is?

niet-creatief | 29-12-22 | 10:09 | 1

Waarschijnlijk alleen in Burkina Faso....

Ommezwaai | 29-12-22 | 10:14

Het stroomnet zegt nee.

Patje | 29-12-22 | 10:08 | 10

@voldemort | 29-12-22 | 11:19:
Daarom werd iedereen verzocht om van de kabel af te gaan. Een familie was niet thuis en daar werd later gevraagd of er schade was. Is een stoot niet hetzelfde als een puls?

Louter Leuter | 29-12-22 | 11:27

@Louter Leuter | 29-12-22 | 11:13: Bij ons hier zijn er 4 verschillende ploegen geweest om een poging tot aanleggen te doen. Van elke ploeg kon slechts 1 persoon, zij het gebrekkig, nederlands. We moeten het ermee doen

J.Dokstijl | 29-12-22 | 12:56

@J.Dokstijl | 29-12-22 | 12:56:
Oh ja de eerste ploeg waren Turken - alleen de ploegleider sprak gebrekkig Nederlands. Tweede ploeg waren Nederlanders. Bij de derde zou ik het niet weten (was niet thuis).

Louter Leuter | 29-12-22 | 14:20
▼ 7 antwoorden verborgen

Vanwege hoge prijzen migreren ze naar elders, en das goed.

Neuth | 29-12-22 | 10:07 | 1

Maar daarvoor krijgen we heel veel anders kokenden terug.

Ommezwaai | 29-12-22 | 10:12

Nederland is een rennend mannetje. De vorm althans. Ik vind dat ons landje echt de meest herkenbare vorm heeft.

John McClane | 29-12-22 | 10:07 | 1

A.

Zemko | 29-12-22 | 10:06 | 1

Een kut land. Staat er niet tussen maar A komt 't dichtste erbij in de buurt.

Bakkeleures | 29-12-22 | 10:34

Het is A, maar Rutte draait het naar G.

EmilioEsteves | 29-12-22 | 10:05

L) een heel kleine EU provincie.

W_F | 29-12-22 | 10:05

Mark zegt G.

Een zo sterke magneet dat Shell en Unilever het koninkrijk inmiddels verlaten hebben.

Glasgow Argus | 29-12-22 | 10:05 | 3

We hebben altijd Philips nog.

Nuchternederland | 29-12-22 | 10:17

Brievenbusfirma's zijn geen echte bedrijven, Mark.

Zeurders | 29-12-22 | 10:05

Mark zegt G, maar bedoelt D en ik zeg A

tantesidonia | 29-12-22 | 10:04 | 1

stop de tijd.

McFreek | 29-12-22 | 10:17

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland