achtergrond

Geenstijl

Te bouwen in Saoedi-Arabië: woonboot van Lazzarini t.w.v. $8 miljard voor 60.000 mensen

Mohammeds ark

We zijn dan misschien wel virosofen, econometristen, demografen, forensisch analisten en voedselrecensenten. Maar we zijn geen scheepsbouwkundigden. Desondanks zouden we op willen merken dat we snappen dat de woonboot voor 60.000 mensen eruit moet zien als een schildpad, maar we tevens vermoeden dat het de aquadynamica niet unaniem ten goede zal komen. Maar ons wordt nooit wat gevrraagd. 

Enfin, de Pangeos dus van Lazzarini Design, dat wel echt idioot gave dingen ontwerpt ter land ter zee en in de lucht. Gaat naar verluidt zo'n $8 miljard kosten en dat klinkt toch een beetje aan de lage kant, want het duurste cruiseschip ter wereld - Symphony of the Seas - kostte zo'n **$1,35 miljard. Het is te groot om aan te meren in havens, en het is dan ook vooral bedoeld als volledig zelfvoorzienende drijvende stad van 550 meter land en 610 meter breed - het grootste zee-object ooit.

De bestelling is nog niet geplaatst, maar Saoedi-Arabië staat vooraan in de rij. Voor de zondagsmensen uit die nieuwe lintstad van 170 kilometer lang van ze! Meer plaatjes na de breek.

De beoogde werf de Saoedi-Arabië

De beoogde werf de Saoedi-Arabië

Dwarsdoorsnee

Dwarsdoorsnee

De negen motoren

De negen motoren

Heet drijvend vastgoed drijfgoed?

Heet drijvend vastgoed drijfgoed?

Werfwerk

WerfwerkWerfwerk

Onder het rokje

Onder het rokje

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.