Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gideon van Meijeren wint ieder debat

Complotmarmot krijgt altijd het enige dat ie wil: ophef

Het grootste verschil tussen Thierry Baudet en Gideon van Meijeren is dat Baudet alleen maar wil oreren (om daarna te klagen dat niemand zijn genialiteit begrijpt) terwijl Van Meijeren continu het debat opzoekt en dan engageert met zijn tegenstanders. Of liever: debat uitlokt om te kunnen feestvieren met hun voorspelbare verontwaardiging. Het is een strontvervelend truukje omdat het keer, op keer, op keer op keer, op keer werkt. Zo gretig als Forum tracht te tartten, zo gewillig wil de goegemeente geagiteerd zijn. 

In tegenstelling tot ongeveer iedereen die woedend, bang en bekrompen is over Wat Van Meijeren Nu Weer Gezegd Heeft, hebben wij (ondanks brakende weerzin tegen het 'ik heb een slim woord verzonnen dus ik ben heel slim'-woord compleetdenkers) naar grote delen van het "interview" van die Belg met de Complotmarmot gekeken. En eigenlijk werden we daar vooral onverschillig van. 

Wij komen al wat langer op internet, snappen hoe een radiokies werkt, spotten al chemtrails voordat vliegtuigen een klimaatprobleem werden en weten waar de aluhoedjes hun zilverfolie halen. Wat Van Meijeren doet, verschilt in bijna niets van wat NiBuRu deed, hoe Wim Dankbaar de Vaatstra-dagboeken verkreeg of hoe Micha Kat door het putje spoelde: er wordt met beladen stem een grotesk complot gesuggereerd (maar nergens rationeel beargumenteerd, laat staan feitelijk onderbouwd) waarin van de CIA via het WEF uiteindelijk joodse bankiers (de Rothschilds!) "het" allemaal gedaan hebben. Helaas hebben de legendes over buitenaards leven het afgelegd tegen de complotten over satanisch kindermisbruik, want we vinden aliens een veel leuker verhaal. Maar ja, op vliegende schotel-sightings hapt De Globalistische Elite niet en op "je drinkt kinderbloed!" wel, and that's why we can't have nice things.

Ergens in dat "interview" tussen twee gelijkgestoorden zit een minuutje waarin Van Meijeren een zekere wanhoop door laat schemeren. Verpakt in de retorische strijdbaarheid van "steeds meer mensen gaan het zien, en als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer ont-zien", schuilt de intrinsieke onzekerheid van een Calimero-clubje dat ijlt over dezelfde macht, invloed en positie die ze hun megalomane opponenten toedichten. Die onzekerheid uit zich in de onmacht van een wens tot parlementsbestorming: kennelijk zijn hun complotten over 'tirannieke elites' niet overtuigend genoeg om een meerderheid te verwerven? Maar: er is ook helemaal geen georganiseerde achterban die de militie kan vormen om de Apenrots in te nemen. 

Social

De achterban van Forum is boos, verbolgen en gefrustreerd en dat is deels nog zeer begrijpelijk ook - maar helemaal niets wijst erop dat ze het interne partijreferendum waar Baudet als enige optie op het stemformulier stond, kunnen extrapoleren tot een landelijk referendum om hem tot rijkskanselier te kiezen. Tenzij je dagelijks wisselende trending hashtags als #KomInVerzet en #RutteRotOp als bestormingen beschouwt, wat veel politici en praathoofden die ook te veel op Twitter zitten wel lijken te doen.

En zo werkt het dus. De bestormingsfantasietjes van Van Meijeren zijn woordbommetjes van een jochie dat niet zozeer suggesties tot een parlementsbezetting doet, maar bovenal de intrinsieke onzekerheid van zijn gevestigde opponenten succesvol tot ontploffing brengt. En daarna weer feest gaat vieren op hun afgrijzen, want: alles wat je aandacht geeft, groeit. De enige bunkerbusters die Gideon gooit, zijn de boemerangs die de gevestigde orde zichzelf in de bek smijt. 

Social

Hou ons ten goede, de "hoop" van Van Meijeren op de omverwerping van een "tirannieke overheid" is niet fris, het baart zorgen dat zo veel mensen (vijf zetels in de peilingen) nog steeds van FvD overtuigd zijn, maar het is ook niet nieuw en je kan de zender niet bekritiseren zonder de rol van de ontvanger mee te wegen.

Er zijn namelijk twee grote verschillen tussen het NiBuRu van toen en de complot-Calimero's van nu. Ten eerste hebben samenzweringstheorieën de bovenwereld bereikt en worden ze met modern licht & geluid gefilmd vanuit comfortabele lederen fauteuils in fractiekamers die macht en aanzien ademen. Dat geeft Gideon geloofwaardigheid (en ja dat is heus heel zorgelijk). Veel ontspoorde Forumretoriek is echter wel gebouwd op een dun laagje van rationele, real world verschijnselen: economische onzekerheid, onnavolgbare migratiepolitiek en vlak niet uit hoeveel ressentiment er nog sluimert over de verregaande vrijheidsbeperkingen en denigrerende dwangmaatregelen van de coronaperiode. Zaken waar mensen bevreesd, bezorgd of boos over zijn. Zaken die Forum nooit zal adresseren of oplossen, maar die door de "tirannieke overheid" ook niet voldoende onderkend worden (de economische val van de middenklasse), in achterkamertjes worden afgehamerd (zoals de asieldwangwet, vorige week) of waar een achteloosheid uit ademt: in plaats van een open gesprek over de (economische en psychische) gevolgen van lockdowns en maatregelen, overheerst een grote onwil om de heftige coronaperiode te evalueren, laat staan om daarin gemaakte fouten te erkennen.

In plaats daarvan overreageren de gevestigde politiek en hun media telkenmale enorm op de woorden van Van Meijeren en zijn trawanten. Zo wint Van Meijeren - vanuit zijn perspectief - vrij gemakkelijk ieder "debat", want zijn eigen achterban ziet hem als een dappere verzetsheld tegen de tirannieke globalisten en de grote mensen in de (pers-)kamer komen over als onzekere bange wezels die "nu echt wetten willen" om partijen als Forum te kunnen verbieden en zo is de amechtige "oproep tot bestorming van het parlement" weer gebleken wat het moest zijn: een succesvolle "oproep tot ophef". 

Echt hoor, als je Thierry Baudet nog één keer serieus wilt nemen, laat het dan zijn in het stuk uit mei 2021 waarin hij de waarheid over de vele uitlokkingen van zijn fractie schreef: "FVD zal ophef zijn - of zal niet zijn. Enjoy the ride." Het is waar: zolang macht & media hem blijven belonen met aandacht en afgrijzen, zal FvD zijn. Stop je daarmee, dan verdampt het zoals NiBuRu verdween, Micha Kat zichzelf marginaliseerde en Wim Dankbaar door de waarheid werd ingehaald. 

Minstens zo belangrijk is erkenning van onmacht, frustratie en woede bij mensen die niet zijn zoals de meerderheid, niet vinden wat een meerderheid vindt en die in psychologische, economische en/of sociale zin nog steeds de gevolgen van de pandemieperiode ervaren. Zolang je die mensen met onredelijkheid tegemoet blijft treden omdat hun woordvoerders hautaine calimero's zijn, zullen ze zichzelf als ongewensten blijven identificeren en zal de onredelijkheid van beide zijden tot (f)ophef blijven leiden.

Enjoy the ride, maar mogen wij d'r hier uit?

De Eeuwige Ophef Cyclus

Social
Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Heeft Gs eigenlijk al eens excuses aangeboden. Zonder de roze site had dit te lange artikel niet geschreven hoeven worden

A la snackbar | 14-11-22 | 20:45

De aansteller wil zo graag gevaarlijk zijn alleen met een donshoofdje en een stemmetje dat lijkt te ontsnappen aan een willekeurige speeltuin lukt dat niet. Be careful what you wish for…zeker met de uitstraling van een madeliefje.

PIS-Alchimis | 14-11-22 | 19:55

Asha ten Broeke, die dikke Volkskrantcolumniste, die heeft wel kortgeleden nog geschreven om de Tweede Kamer te bezetten. Zij wel. Zo rolt de Volkskrant.

Colin.Fart | 14-11-22 | 19:49 | 1

Ja maar dikke klimaatknuffelende LGBTQRST Groen66 dame.
Dan is het prima de lux.

Remus McMillan | 14-11-22 | 20:24

Nou, Van Rossem, ik vind dat je dit keer een keigoed stukkie hebt geschreven!
Chapeau en dank daarvoor.

eilende Zebra | 14-11-22 | 19:29 | 1

Doet ie wel vaker.

W_Drees | 14-11-22 | 20:20

"De achterban van Forum is boos, verbolgen en gefrustreerd en dat is deels nog zeer begrijpelijk ook..." En wat je daarna schreef, zo waar...

Ik ken er erg veel, Wappies FvD'ers etc, persoonlijk, als in In Real Life. Velen ken ik inmiddels al, pff, meer dan 1,5 jaar. En ik weet waar ze vandaan komen.
Wat er nogal eens zoals uit hun hoofden spint, echt, gekmakend. Dan beginnen allerlei draadjes in me hoofd ongelooflijk te vonken. Maar ik zie die mensen, hun levens, ik kijk naar de wereld om me heen, ik zie de totale idioterie van moderne mienstriem media (Zoals zo mooi beschreven door Konstantin Kisin in TabletMag). Ik snap het.

En ik zie wat men zoal zegt over de Wappies e.d. @ social media, kranten, teevee, etc. De retoriek. Ook hier @ GeenStijl. Sommige schrijvers, reaguurders, en mag ik ff heel erg schuin naar dhr. Brussen kijken? Echt, de taal die vaak in hun richting word geslingerd... lekker makkelijk als het gaat over velen die je niet kent.
Driedubbele fuck @ Engel trouwens.

Wees geen part of the problem, wees een Daryl Davis:
www.youtube.com/watch?v=V7fh5J_mo5E

Klompz | 14-11-22 | 19:13 | 1

Mooi gezegd! Respect is verder te zoeken tegenwoordig. Een andere mening genoeg grond om iemand te kleineren.

BrulSpin | 14-11-22 | 19:32

Vindt complottheorieën altijd wel leuk, net als als het spitsvondige 'complotmarmot'. Hoe goed kun je iemand vatten in één cynisch woord.

Zoelense Hobbyboer | 14-11-22 | 18:47

Baal ervan dat door deze clown de aandacht wordt afgeleid van wezenlijke zaken als de puinhoop van onze energievoorziening door stompzinnige klimaatfanaten en de profiteurs daarvan en de aanstaande pensioenroof. Daarnaast nog het Bergkamp akkefietje, het is niet voor niks dat het kartel zo gretig hapt leidt lekker af.

bijna_raak | 14-11-22 | 18:43 | 1

Misschien dat uit de door u beschreven puinhopen , van Meijeren zo frustreert, dat hij op de stormloop op het parlement hoopt?

deathchant | 14-11-22 | 19:14

Gideon is de Jean-Paul Marat van Nederland

motje013 | 14-11-22 | 18:31

In het land der onredelijken wordt redelijkheid niet herkend. Het heeft niet meer betekenis dan een lastige vlieg. Het is dus zinloos om ze met redelijkheid tegemoet te treden.

Wiebenick | 14-11-22 | 17:52 | 3

Voor de goede verstaander: u wilt Van Meijeren strafrechtelijk laten vervolgen voor zijn uitlatingen en/of FvD laten verbieden door de rechter, toch?

ClintOstwald | 14-11-22 | 18:03

@ClintOstwald | 14-11-22 | 18:03: Een speler die de spelregels niet erkent mag niet meespelen. Geen zinnig mens gaat schaken met een idioot.

Wiebenick | 14-11-22 | 18:20

Beetje ophef over niets. Nogal opgeklopt door de staatsmedia die nu pas de verdraaide woorden terugneemt. V Meijeren heeft de term bezetten nooit genoemd dus. Die had volgens de NOS namelijk gezegd dat het parlement bezet moet worden door demonstranten. Dat was en is een verzinsel... maar alle media én kartelpolitici gingen ermee aan de haal alsof hij dat écht gezegd had. Nu heeft de NOS zijn keutel ingetrokken - hoewel uren te laat. Zoals altijd laat de linkse media (en het kartel) geen kans onbenut om de eigen drek onder de tafel te gooien en mist te creëren door tegenstanders te demoniseren. Zo ging het vroeger, zo gaat het nu en zo zal het in de toekomst gaan. GS en FvD zijn ook geen vrienden, en FvD is een heel stukje van het padje afgegleden wat ik jammer vind. Maar de bal wordt ingekopt terwijl er geen doel te vinden is. Van het elkaar beschuldigen van onzin wordt niemand wijzer.

dijkbewaker | 14-11-22 | 17:39 | 2

De ophef wordt dus gecreëerd door de NOS. Neutrale en genuanceerde staatsmedia, noemen ze het.

zwarte_weduwe | 14-11-22 | 18:16

Nee, Asha ten Broeke gebruikte het woord 'bezetten' wel..maar ja

Johan1235 | 14-11-22 | 22:52

Gideon heeft echt niets verkeerds gezegd. Netjes als altijd en totaal geen sprake van opruiing. Framing Framing Framing

admo | 14-11-22 | 17:35 | 3

Als je het met hem eens bent, dan heeft hij inderdaad weinig verkeerd gezegd. Bedenk wel dat die minderheid van een half miljoen maloten niet bepaalt wat strafbaar is.

Komjehiervaker | 14-11-22 | 17:37
-weggejorist-
Kwakjeszalver | 14-11-22 | 17:46
-weggejorist-
Kwakjeszalver | 14-11-22 | 19:03

Heeft iedereen die schande over Van Meijeren spreekt het hele interview wel bekeken?
Ik wel, en er viel wat mij betreft geen onvertogen woord.

Kwakjeszalver | 14-11-22 | 17:17 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Torquemada | 14-11-22 | 17:13 | 2

Als je die wappies hun gang laat gaan, radicaliseren ze verder en verder. Ongeacht of je daar nu wel of geen media-aandacht aan besteed. Genoeg gevallen van sekte-vorming zonder media-aandacht.

RandyBiel | 14-11-22 | 17:00 | 6
-weggejorist-
ClintOstwald | 14-11-22 | 17:31

@Après toi | 14-11-22 | 17:26:

Zoals ik net al zei het lijkt me dus geen gevaarlijke jongen, beetje anders misschien wel.

Wattman | 14-11-22 | 17:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Stop making stupid people famous.

Zeurders | 14-11-22 | 16:47

Vreemd dat er enorme ophef ontstaat als FvD vergelijking maakt met de geschiedenis waarbij het volk in opstand kwam tegen tirannie en dat als andere partijen dit doen men dit prachtig vindt, zie bijvoorbeeld de verering van Che Guevara, Iraanse islamitische revolutie of de Arabische lente. Vanuit perspectief van FvD is dit omdat men de versmelting van NL politici en ons koningshuis met het WEF niet pruimt en onze politici weigeren daar verantwoording over af te leggen, hetgeen ze wel verplicht zijn. In de ogen van FvD vertegenwoordigen deze politici dan ook niet de belangen van de inwoners van Nederland, als gekozen volksvertegenwoordigers, en is dat volgens FvD niet democratisch. Daar hebben ze dan wel een punt, indien hun zienswijze correct is.

Teluitjewinst | 14-11-22 | 16:24 | 5

@ClintOstwald | 14-11-22 | 16:40: FvD is een partij voor wappies en losers, inhoudelijk niet heel interessant. Maar sommige idiote aanhangers moet je natuurlijk wel in de gaten houden, omdat ze in 'verwarde' toestand bewindslieden en politici lastigvallen.

Après toi | 14-11-22 | 17:08

@Après toi | 14-11-22 | 17:08: Iemand die anderen ''wappie of loser' noemt als ongemotiveerde oneliner vind ik dan weer oninteressant.

ClintOstwald | 14-11-22 | 17:34

@Après toi | 14-11-22 | 17:08: "omdat ze in 'verwarde' toestand bewindslieden en politici lastigvallen"....... je bedoelt antifa?

swapper | 14-11-22 | 20:59
▼ 2 antwoorden verborgen

In de jaren '70, '80 had de BVD een eigen maoïstische splinterpartij opgericht, om maoïsten in de gaten te houden. Dat deden ze zo leuk dat ze op gegeven moment zelfs geld uit China ontvingen, en werden uitgenodigd voor militaire parades.

Baudet noemde Omtzigt ooit eens ten onrechte "controlled opposition". Maar FvD heeft daar inmiddels zelf alles van weg. Als de AIVD opdracht zou hebben FvD belachelijk te maken dan hadden ze dat precies zo aangepakt als Baudet en van Meijeren.

Toch gaat de fophef me wat te ver. Afgelopen jaren heb ik zo vaak politici op horen roepen tot verzet, opstand, afscheiding en zelfs moord, we zijn wel wat gewend. En al die keren hoorde ik de deugbrigades ook niet.
Laat ze dan nu ook hun muil maar houden.

Het is net als de gespeelde verontwaardiging rond het woordje "tassendrager" tegen een tassendrager. Terwijl dezelfde sujetten die dat veroordelen voortdurend de oppositie voor "extreemrechts", "terroristisch", etc uitmaken.
Gelijke monniken, gelijke kappen.

Dandruff | 14-11-22 | 16:21 | 1

Dat was het Genootschap Nederland-China. Meer een Mao-fanclub. Daar kon je onder andere goedkoop mee op propagandareizen naar Cha'an, enzo. Het was destijds nog heel moeilijk om China in te komen - en je mocht alleen als groep, want dan was je makkelijker te controleren. De Chinezen waren als den dood voor de politieke interpretatie van hun eigen oekazes door Nederlanders, die vaak een heel stuk fanatieker waren dan de officials die zo'n groep moesten begeleiden.

bisbisbis | 14-11-22 | 17:42

FvD, the gift that keeps giving.

small_town_dude | 14-11-22 | 16:18

Gideon veroorzaakt geen ophef, maar alle politici en moraalridders die er bovenop springen. Nog geen 2 weken geleden riep Asha in de Volkskrant op tot het bezetten van de tweede kamer.
“Van kunst blijf je af. (…) Klimaatactie, ja, heel graag, maar blokkeer dan een olieraffinaderij. Bezet de Tweede Kamer. Sloop desnoods een benzinepomp – maar geen kunst.”
De enige ophef kwam van Jan Dijkgraaf, voor de rest tumbleweed.

small_town_dude | 14-11-22 | 16:13 | 5

Of ex minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge die in een persconferentie verkondigde dat hij de mensen die nog niet gevaccineerd waren wel zou weten te vinden, 'we weten jullie te wonen'. Op zijn minst intimidatie, maar waarschijnlijk strafbare afdreiging. Maar het OM besloot in al haar wijsheid dat er niets aan de hand was. George Orwell zei het al in zijn boek 1984: "Everyone is equal, but some are more equal''!

ClintOstwald | 14-11-22 | 16:50

@Dandruff | 14-11-22 | 16:28: Je snapt het pas als je het door hebt (Johan Cruyff) en dat doet u, waarvoor hulde.

ClintOstwald | 14-11-22 | 17:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Provocerende Gideon van het rare partijtje FvD praat wat over tyrannieke regeringen die via revoluties ten val zijn gebracht.
En gelijk een storm van verontwaardigde reacties uit de hoek van coalitie en hulptroepen. En overal direct weer de roep om een verbod en harde aanpak.
Waarom? Is de angst voor een revolutie hier zo groot? Is onze democratie zo kwetsbaar? En zo ja hoe komt dat dan? En zou het dan helpen om een partijtje te verbieden?

Schmalz | 14-11-22 | 15:37 | 1

Tja, als je Wouter Bos zag die een paar jaar geleden hele banken in 1 dag tijd nationaliseerde met een gemak waar Fidel Castro en Che Guevara van hadden opgekeken weet je dat de revolutie nooit ver is in een land in crisis. Ik snap dat wel.

funda | 14-11-22 | 15:46
-weggejorist-
funda | 14-11-22 | 15:34 | 1
-weggejorist-
dathoujetoch | 14-11-22 | 15:31 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
PieterPassant | 14-11-22 | 15:29

Het is een glijdende schaal. FvD heeft al zoveel onzin uitgekraamd (tribunalen, reptielen etc) dat dit misschien niet een hele grote stap erger is. Dat maakt het echter niet onschuldig.

Ik weet nog wel wat de live commentaren waren op 6 januari. De boel werd ook gedownplayed terwijl het toch echt een serieuze poging tot een omverwerping met geweld was. Weliswaar was deze poging gelet op de geringe opkomst gedoemd te mislukken, maar laten we het daar niet van afhangen. Als FvD 30% van de kiezers achter zich zou hebben, zou het code rood moeten zijn. De uitspraak is in alle gevallen echter zeer kwalijk (ook voor een loserpartijtje als FvD) en volstrekt anti-democratisch. Tijd voor duidelijke grenzen.

BobDobalina | 14-11-22 | 15:25 | 10

@BobDobalina | 14-11-22 | 16:39: eens, maar laten we ook geen oogkleppen ophebben voor andere partijen. Er mag best een grens getrokken worden, alleen moet die dan wel voor iedereen gelden.

Sinterbikske | 14-11-22 | 16:56
-weggejorist-
ClintOstwald | 14-11-22 | 17:13

Als Gideon oproept tot revolutie zal het net zo gaan als de revolutie waartoe Troelstra ooit opriep in 1918. Op de befaamde dag kwam er vrijwel niemand opdagen om mee te doen met de revolutie.

adhd-je | 14-11-22 | 17:41
▼ 7 antwoorden verborgen

Lat ik het zo zeggen: ik gun de ontevreden achterban een betere vertegenwoordiging. Hier gaan ze ook niks mee opschieten.

Sqbar | 14-11-22 | 15:20

De gretigheid waarmee '66ers deugpunten proberen binnen te halen zegt genoeg: ze zijn blij met Gideon, deze democratieslopers pur sang. Paternotte en sjoerdsma hebben hun tekst zelfs vooraf kort gesloten. Alleen valt ploertsma door de mand met zijn "onze" democratie. Zo ziet hij het namelijk: zíjn democratie en andere meningen moeten gesmoord worden.

vladimirows | 14-11-22 | 15:18 | 2

Zolang het gebruikelijke gilde van "oh wat abject erg allemaal!" in de obligate deugreflex blijft zitten, zullen droefjes als Gideon c.s. graag dit soort verbale rotjes naar binnen gooien.

Als je het gedrag en de uitlatingen van Forum afkeurt, haal dan goddome je vinger eens uit je neus/reedt en Ga.Eens.Wat.Doen. Wat op dit moment is de aanleiding voor de roeptoeterij nagenoeg net zo erg als het gevolg daarvan/de reactie daar op.

Grijskijkert | 14-11-22 | 15:49

Door zielloze Kamerleden, zoals Paternotte en Sjoerdsma, spreek ik tegenwoordig van D'666.

ClintOstwald | 14-11-22 | 17:59

Enkele interessante reacties. Mooi om te weten, dank daarvoor.

Deksmaat | 14-11-22 | 15:15

Prima toch dat er grenzen worden gesteld? Ik zie het probleem niet om Gideon hard aan te pakken. Op GS had hij allang een permaban gehad met zijn opruiende uitspraken.

Après toi | 14-11-22 | 15:14 | 4

Neenee: grenzen slecht, inclusiviteit goed. Tenzij je het andersom wilt natuurlijk.

funda | 14-11-22 | 15:22

Po;itiek moet je zeker niet snel grenzen stellen. Oproepen tot revolutie mag al niet. met de huidige wet in de hand. Maar opstand moet wel kunnen. Ntionale staking, een bezetting van iets etc... dat is zeker lang niet altijd strafbaar en ook zeker niet laakbaar omdat we als systeem hebben om te luisteren naar dwarsliggers.

adhd-je | 14-11-22 | 17:45
▼ 1 antwoord verborgen

Gaan al die mensen die roepen dat Forum verboden moet worden, ook roepen dat Extinction Rebellion verboden moet worden? Het bezet houden van een gemeenteraad, is ook een gevaar voor de democratie.

ZoekEenVrijeNick | 14-11-22 | 15:09 | 3

De jamaarhunniedan die je wist dat zou komen.

Quantum Suicide | 14-11-22 | 15:19

@Quantum Suicide | 14-11-22 | 15:19: Rechtsgelijkheid is nu 'hunnie dan'. Koel.

funda | 14-11-22 | 15:23

@Quantum Suicide | 14-11-22 | 15:19: slap

Cousin Eddie | 14-11-22 | 15:35

De SP heeft een tijdje geleden een bezem door de leden gehaald en de mensen met al te wilde opvattingen eruit gezet. Marijnissen Sr. zag ook al jaren geleden al Antifa helemaal niet zitten.

Dat zie je de FvD niet doen.
Ze vinden het wel heel erg, dat ondemocratisch getreiter, maar ze spreken zich er niet tegen uit of roepen niet op om daarmee te stoppen, laat staan dat ze een schoonmaak houden.

De maidenspeech van Hiddema 'discriminatie en racisme dom en de bekrompen en de liefhebbers daarvan vreugdeloos en verbeten. Laat ze gaarkoken in hun vooroordelen en chagrijn' ligt alweer enige jaren achter ons..

AdvocatusDiaboli | 14-11-22 | 15:05 | 2

De SP had toch die gewelddadige burgeroorlog-Jeugdstorm onlangs? Gevaarlijke club.

funda | 14-11-22 | 15:29

Het hele kiezersbestand van FvD bestaat uit dit soort figuren. Door de acties van Baudet zijn de normale kiezers al ruim geleden opgestapt. Willen ze in de kamer blijven dan moeten ze zich gooien op deze groep. Het hele corona standpunt en de verhalen over tribunalen is niet voor niets door hen naar voren gebracht. FvD begreep dat ze daar een aantal zetels mee kunnen binnenhalen en vast kunnen houden, wat dus vaste inkomsten voor Baudet c.s. betekent.

mambo43 | 14-11-22 | 16:08
-weggejorist-
pibasso | 14-11-22 | 15:04 | 2
-weggejorist-
Scepticus | 14-11-22 | 15:04 | 1

Als Gideon van Meijeren (of wie dan ook) hier een tegel had geplempt met dezelfde strekking, was hij dan weggejorist? Een antwoord hierop zou duidelijker zijn dan het enerzijds anderzijds verhaal van Van Rossem.

HeerVanStand | 14-11-22 | 15:01 | 2

Dat kan geregeld worden. De vraag is welke politici op GeenStijl reaguren.

Adriel | 14-11-22 | 15:09

@Adriel 15:09
Proef op de som, bedoel je. Zelf voel ik er niet voor om de teksten te herhalen. Zou ook in een andere context staan, nu. Misschien kan Joris zelf even antwoorden.

HeerVanStand | 14-11-22 | 15:13

Naast een serie "tradiotionalisten", twijfelachtige Russen en andere opruiers, is een van Baudets grootste inspiratoren Steve Bannon.
twitter.com/thierrybaudet/status/1571...
Bannon haat de EU en de Democraten en wil ze middels democratische weg kapot maken. Met ophef, chaos en stokerij. Baudet heeft goed opgelet en kopieert succesvolle anderen op de rechtervleugel. Baudet heeft gezegd dat eerst alles kapot moet, voordat er iets beters voor in de plaats kan komen en hij lijkt met Gideon goed een-tweetjes te kunnen spelen. De ene zet6 voor, de andere tikt in. Gideon is de ophefmaker, Baudet is de intellectuele basis. Of het werkt is de vraag.

Beste_Landgenoten | 14-11-22 | 15:00 | 5

Het is de beproefde methode van autoritairen. De zittende macht afschilderen als ondemocratisch, anti-vrijheid, corrupt en autoritair. Liefst nog op de man inclusief het benoemen van vermeende lichamelijke beperkingen (Biden, Fetterman etc). Trump doet het, Putin dankt er zijn macht aan en helaas zijn veel mensen ook hier gevoelig voor de ophitserij.

BobDobalina | 14-11-22 | 15:29

@BobDobalina | 14-11-22 | 15:29:
De beproefde methode van iedere oppositie bedoel je, en vooral succesvol als iedereen kan zien dat de oppositie gelijk heeft. Tja.

funda | 14-11-22 | 15:38

Dan is FvD een lachwekkende slechte kopie van de America First Movement.
Trumpisme heeft een humane en menselijke bedoeling als het terughalen van productiebanen omdat communities opknappen al er een fabriek in de stad staat en voor werkgejegenheid en banen zorgt.

adhd-je | 14-11-22 | 17:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Het vreemde aan Nederland is eigenlijk dat we de wetten wel hebben maar vooral zijn ingesteld om de wetten quasi te negeren. Dit geldt voor heel veel. De politieagent die u staande hield voor een overtreding en liet gaan. Maar ook op andere zaken. Ik heb daar moeite mee. De wet is de wet. Niet eens? Ga eens lekker verhuizen naar een ander land. Ik vind onze overheid zwak optreden tegen staatsgevaarlijke idioten. Veel te zwak. Ze hebben de wet achter zich staan en idioten vertegenwoordigen geen gemeenschappelijk doel. Het zijn allemaal narcisten, kwaadaardige narcisten. Ik ken dat clubje goed. Heel goed. Deze mensen zijn slecht, intens slecht voor ons allen.

Theodorus.Goldbach | 14-11-22 | 14:58 | 4
-weggejorist-
Quantum Suicide | 14-11-22 | 15:13
-weggejorist-
DrVirtual | 14-11-22 | 16:27

Ik ken de FvD niet. Dus zeker ook niet van binnenuit. Ik geloof zo dat er narcistische en ijskoude berekende figuren rondlopen die politiek hitsen om ervoor zich zelf ietd uit te halen. Is trouwens niet exclusief voor de FvD. In de politiek ontmoet je mensen die in het persoonlijke koud en hard zijn en zodra er een groep om ze heen is het omgekeerde uitstralen.

adhd-je | 14-11-22 | 18:02
▼ 1 antwoord verborgen

"de verregaande vrijheidsbeperkingen en denigrerende dwangmaatregelen"

Misschien eens vragen aan iemand die uit Noord-Korea is gevlucht, of nog in de DDR gewoond heeft op welke schaal de corona-maatregelen zich bevonden.

Tapu | 14-11-22 | 14:56 | 2

Zolang we hier vrijer zijn dan de Rus onder Stalin hebben we hier niets te klagen !

funda | 14-11-22 | 15:00

Dit is de dooddoener van de dag.

vladimirows | 14-11-22 | 15:10

Het beste is in dit geval de Janmaat-behandeling: niet op reageren, alleen met satire.

Pier40 | 14-11-22 | 14:54 | 5

De Janmaat behandeling is toch echt wat anders, maar dat bedoel jij natuurlijk helemaal niet, toch?

Nuchternederland | 14-11-22 | 15:06

De Janmaat behandeling kwam er op neer dat bij iemand
onverdoofd een been werd afgezet Pier..
ik zou dat geen satire durven noemen, Pier...

overVolland | 14-11-22 | 15:16

@overVolland | 14-11-22 | 15:16: Nee, geen geweld, alleen maar negeren, en waar mogelijk met humor tegengas geven. De trukjes van FvD zijn te doorzichtig om je er echt druk over te maken.

Pier40 | 14-11-22 | 16:05
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Vloberto | 14-11-22 | 14:52 | 1

"en Wim Dankbaar door de waarheid werd ingehaald"
De beste man heeft me nog eens gebeld met een half serieuze bedreiging: "Als je doorgaat met je online acties weten we je wel te vinden!"
Boeiende meneer, die Wim, maar Dankbaar vind ik niet passen.

Beste_Landgenoten | 14-11-22 | 14:50 | 1

Oh Wim Dankbaar. Die ken ik persoonlijk. Maar dan moet je diep gaan in de tunnel van complotidioten. Hij is van de "het was een asielzoeker" sekte.

Die mensen. Hebben geen idee hoeveel ze vernietigen met hun fantasie. En vaak, heel vaak, worden ze zelf slachtoffer van hun eigen krankzinnigheid.

Wim deed nog een documentaire met Peter R. de Vries. Als toevallige "Elon Musk" werd hij schatje rijk met IT en verloor alles voor zijn "geloof".

Zullen we de Micha Kat open trekken? Ook kaliber FVD.

Theodorus.Goldbach | 14-11-22 | 14:53
-weggejorist-
schoneslapert | 14-11-22 | 14:45 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Dit gaat allemaal om een woord dat Gideon helemaal niet gezegd heeft, wat een idioterie.

Mr_Natural | 14-11-22 | 14:42 | 7

@Theodorus.Goldbach | 14-11-22 | 14:48: GroenLinks heeft goede intenties maar hebben in het verleden al bewezen deze intenties middels geweld af te willen dwingen, en nog steeds veroordelen ze geweld niet als de intenties maar goed zijn, zoals ook Rob Jetten bij Buitenhof het bezetten van landingsbanen op Schiphol weigerde te veroordelen. Deze partijen zijn op dit moment veel gevaarlijker Theo, zij legitimeren daadwerkelijk het gebruik van geweld en vernieling.

Sinterbikske | 14-11-22 | 16:07

@Theodorus.Goldbach | 14-11-22 | 14:48:

Die maar ook, Groenlinks en SP stammen van het stalinisme af. Die heeft meer doden op zijn naam dan hitler. " Zij hebben de juiste en goede intenties". Yeah lekker paternalistisch.

Die paar kutarabieren? Het gaat veel verder dan dat.
En over welke vijfde colonne heeft u het precies? Wees eens wat specifieker. aan welke aantallen denkt u dan? Wie zijn dat ?

DrVirtual | 14-11-22 | 16:37
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooie rolverdeling.

Baudet zet wat dingen naast elkaar (Kaag studeerde op een universiteit waar spionnen geworven werden) en laat als echte demagoog mensen zelf de verbinding leggen en speelt dan de onschuld. Dat laatste stapje zet hij zelf doelbewust niet. En heeft er veel plezier van. Wat zijn de mensen toch dom. Maar waarom zou je dit spel überhaupt spelen?

Gideon stapt even over noodzakelijk bijwijzen en redeneren heen, wetende dat wappies daar niet zo goed in zijn, en gaat alvast labeltjes plakken en wegzetten. De wappie-achterban heeft weer een doelwit om mee op hol te slaan en gaat zich helemaal niet bezighouden met of iets wel klopt (het woord liquideren in de verkeerde context plaatsen), het is veel te leuk om een doelwit te hebben en jezelf er mee op te naaien.

Het is best antidemocratisch en dat ze dit spel met de democratie spelen zegt eigenlijk al genoeg. Namelijk dat ze populistische manipulatieve methodes niet schuwen en de democratie en vrijheid niet zo serieus nemen.

De FvD verdient de naam 'voor Democratie' dan ook niet meer.
Maak er maar Forum voor Demagogie van,

AdvocatusDiaboli | 14-11-22 | 14:42 | 6
-weggejorist-
funda | 14-11-22 | 15:17

En AdvocatusDiaboli... geen angst toch? Even los wat Gideon, Thierry, Uncle Mark en al die andere in hun ziel geraakte toneelspelers eruit boeren... zei het al in een ander topic... gaat helemaal nergens over.

BL!ZZ | 14-11-22 | 16:48
-weggejorist-
ClintOstwald | 14-11-22 | 17:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Zoals ze in de VS zeggen: stop making stupid people famous.

BoerKoekoek | 14-11-22 | 14:40

Als je je kind Gideon noemt, dan vraag je er ook om.

McSnor | 14-11-22 | 14:40 | 1

U weet niet eens wat de werkelijke betekenis van de naam Gideon is.

jansma28542681 | 14-11-22 | 14:56

Totalitarisme is een politiek systeem waarbij de gehele maatschappij ondergeschikt wordt gemaakt aan het staatsidee en de politiek de gehele samenleving tot in de diepste geledingen doordringt.

Rutte die de VVD fractie opdraagt wat te stemmen in de Tweede Kamer. De coalitie die Hugo (oa van 5 miljard uitgegeven zonder bonnetjes) de hand boven het hoofd houdt. De coalitie heeft een houdsbaarheiddatum tot in 2025 gekregen. Inmiddels is het allang niet meer te pruimen. Enerzijds door de inhoud van het beleid en anderzijds omdat tegengeluid wordt zo snel mogelijk bestempeld als fake-nieuws (wat wordt gecensureerd) en als het even kan wordt het OM als joker in gezet om mensen buitenspel te zetten.

Gebakschep | 14-11-22 | 14:40 | 2

@Gebakschep

Zo werkt de politiek nu eenmaal en zo is het altijd gegaan. De regeringsfracties steunen de regering zolang mogelijk. Nederland is geen VS, we hebben hier altijd een regering van compromissen en dus moeten ze geven en nemen. Echter, de ene partij neemt wat meer risico in het afdwingen van stokpaardjes dan de andere partij en wanneer men te ver gaat dan klapt de boel uit elkaar en kunnen we weer naar de stembus.
En guess what, het zal altijd zo blijven gaan, zo zit ons stelsel nu eenmaal in elkaar.

mambo43 | 14-11-22 | 16:13

Hear, hear.

ClintOstwald | 14-11-22 | 17:50

Het opvallende is dat de ophef van Gideon volledig doorzien wordt en dat men er dan toch weer massaal met boter en suiker ingaat. Net zoals ongeveer alle kartel-politici die in de laatste decennia met luidruchtige proefballonnetjes en tv-optredens ophef en paniek veroorzaakten. Same old, same old.
Nu we het aantal crises, aangericht door diezelfde kartel-politici, niet eens meer kunnen tellen wordt het opeens een Enorm Probleem, een Bedreiging van Onze Democratie.

Popcorn (zout, niet zoet) en een zonnetje, heerlijk weertje.

funda | 14-11-22 | 14:39

Waar is mevrouw Meeuw op gepromoveerd?

Kwakjeszalver | 14-11-22 | 14:39 | 1
-weggejorist-
drs.Nee | 14-11-22 | 14:46

Goed stuk!

Zuma | 14-11-22 | 14:36

Arendo Joustra in EW: "Hoe zullen de musea reageren op de acties van Extintion Rebellion? Leden en supporters van deze extremistische actiegroep plakken zich vast aan kunstwerken en gooien vloeistoffen over 'openbaar kunstbezit' dat waardevol is, juist omdat het altijd openbaar en makkelijk toegankelijk was voor alle burgers.
En binnenkort? Staan er straks rijen voor de musea vanwege de strenge controles, of zijn ze zelfs tijdelijk dicht vanwege een gebrek aan beveiligers? En gaat straks een deel van het krappe museumbudget op aan beveiliging? Met dank aan Extintion Rebellion.
Afgelopen maandag ging deze club een rode lijn over: ondermijning van de democratie. Ze verstoorde een vergadering van de gemeenteraad in Emmen en - nu komt het - wilde de zaal pas verlaten als de gemeenteraad had besloten Zwarte Piet in de ban te doen. Blijkbaar mag een gekozen volksvertegenwoordiging niet in vrijheid beslissen. Extintion Rebellion bestaat zo bezien uit dictators in de dop. Dit is Emmen. Dit is Drenthe. Dit is Nederland. Maar in feite verschilt deze actie niet van de bestorming van het Capitool in Washington D.C., op 6 januari 2021."

Hoe reageren de kabinetsleden op de dictatoriale acties van Extintion Rebellion? Nou?!

drs.Nee | 14-11-22 | 14:35 | 3

spijker/kop
exact hier gaat het om.
griezelig maar weinigen zien het

Cousin Eddie | 14-11-22 | 14:40

Precies dit.
Onbegrijpelijk.
En griezelig.. ja, temeer ook omdat je inderdaad ergens iets meer van gezond verstand verwacht. Vooral ook hier.

Ben Adam | 14-11-22 | 14:50

Hola, 'gelijke monniken gelijke kappen' heet tegenwoordig 'whataboutism'.
Tenzij het anders uitkomt, dan is het opeens andersom.

funda | 14-11-22 | 14:58

Baudet zei een tijdje terug in een interview dat er drie manieren waren om zijn gedachtegoed te realiseren. De eerste manier was via het parlement. Dat had hij inmiddels opgegeven, want de kiezers waren nu eenmaal niet rationeel genoeg om op hem te stemmen (vreemd dat hij dan wel in die kamer blijft zitten als het naar eigen zeggen zinloos is, zal wel met het salaris samenhangen). De tweede manier was een staatsgreep. Daar kwam geweld bij kijken dus daar was hij ook niet voor. De derde manier was een eigen zuil op te richten of weg te gaan, ergens een stuk land te kopen (meen dat hij Uruguay noemde) om daar forumland te beginnen.

Ik dacht dus dat het FvD inmiddels voor die laatste weg gekozen hadden, maar kennelijk houden ze de deur voor de tweede optie toch ook op een kiertje. Of er is sprake van een richtingenstrijd binnen de partij, dat kan ook.

Tashtego | 14-11-22 | 14:35

Als je als partijbaas omstreden uitspraken doet en toenadering zoekt tot radicale islam, trek ik mijn conclusies.
Heb ondertussen afscheid genomen van een “goede” vriend.
CoronaWappie tot daar aan toe, totdat ie bij de Rothschilds uitkwam.
Heb m’n bier opgedronken, opgestaan, weggegaan en niet meer omgekeken.
Klaar met die achterlijke senielen die zich simpel laten beïnvloeden door een website en types als Gideon Baudet.
Bweh!

Ruimedenker | 14-11-22 | 14:35

Maar ha! Ben het gewoon ook eens woordelijk met Van Rossem eens.
Spijker op zijn kop, dit stuk.

Beste_Landgenoten | 14-11-22 | 14:30 | 5

@Van Rossem | 14-11-22 | 14:32:
Dat bedoel ik!

Beste_Landgenoten | 14-11-22 | 14:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat gekkie Gideon niet begrijpt is dat door zijn bizarre en belachelijke uitlatingen, feitelijke en oprechte kritiek over clientisme en corruptie in het 'systeem' ook op de wappie-wokie-vuilnishoop terechtkomt.

Sigrid kirt vrolijk in haar heksenkot, Mark grijnst zijn vale klerkensmoel.
Jesse doet een dansje op zijn terrastegels..

Toon Emmils | 14-11-22 | 14:28 | 1

Dat is al jaren het geval.

WimCock | 14-11-22 | 14:33

Van Meijeren is voor de deugelite een geschenk uit de hemel. Jezelf met opzet marginaliseren past ook prima in hoe Baudet in de politiek zit. FvD heeft dan ook geen enkele intentie om dan ook echt iets te willen veranderen. Baudet had een politieke aardverschuiving in zijn handen en heeft die vervolgens (gelukkig) zelf persoonlijk de nek omgedraaid. De aandacht is een doel op zich geworden. En die revolutie die Van Meijeren predikt zou juist hemzelf en zijn handlangers eerder op het 'schavot' brengen dan dat het 'ancien regime' voor tribulalen verschijnt.

Lafayette | 14-11-22 | 14:28 | 1

Dit geeft de middelmatigheid van Baudet aan. Wanneer hij oprecht een constructieve bijdrage aan onze samenleving had willen leveren, dan had hij zijn kansen wel gepakt. Het is een parasiet, niets anders.

Red shirt | 14-11-22 | 14:54

Nog een artikel over Gideon? Kom op mensen, kleuter roept iets doms, wordt op z'n plek gezet door verstandiger mensen. Verdient deze maand gewoon weer dikke knaken (200k per jaar, anybody?) voor het op de juiste manier kussen van de dikke billen van Thierry. Dit soort aandacht streelt het ego van dat ventje alleen maar. Zullen we gewoon weer verder met het leven?

TancredvanTiberias2 | 14-11-22 | 14:28

Kennedy had gewoon een bloedneus en door de harde wind in zo'n cabrio leek het allemaal veel erger dan het was. Complot idioten!

Zwezerik | 14-11-22 | 14:28

Bij onze vrinden van Joop is een topic gepost waarin wordt opgeroepen om de FvD te verbieden. Zelfs de meest verstokte tegelaars bij de Witte Onderbroek zijn het daar in ruime meerderheid mee oneens. Begrijp ik nu goed dat ik de reaguurders hier op GS die vóór het verbieden van FvD zijn ter linkerzijde van de Joop-aanhangers moet positioneren?

goedverstaander | 14-11-22 | 14:27 | 7

Liever Joop verbieden. De linksgekkies hitsen elkaar daar alleen maar op.
Afwijkende meningen krijgen een ban. Zo versterkt het eenzijdige links alleen maar. Totdat Volkert 2, 3, 4, 5, .... Zidh geroepen voelen om de daad bij het woord te voegen en met geweld hun vermeende tegenstanders met geweld elimineren.

De finale eindbaas | 14-11-22 | 14:40

Sinds de rona wel ja...

Nilfisk | 14-11-22 | 14:44

Ze zijn slechts wat hersenlozer denk ik, onafhankelijk van politieke kleur.

funda | 14-11-22 | 14:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Uitstekend artikel. De politiek moet de genoemde zorgen van de ontevreden mensen wegnemen. Ook als ze die zorgen onzin vinden en de zorgen alleen maar willen verwerpen met de meest verontwaardigde tweets. Want die vrije grote groep ontevreden mensen beleeft het namelijk wel als echt.
Maar ja, dan moet je als politicus iets voor de burger gaan doen, in plaats van voor je volgende goedbetaalde lobby baantje.
Het onterechte gebrek aan compassie voor de burger houdt de onterechte ontevredenheid in stand. Nee erger, ze versterken elkaar. Ergens moet dit doorbroken worden. Zoals mijn moeder mij leerde, is de zet dan aan de meest verantwoorselijke. Het zijn de politici die eerst over zichzelf heen moeten stappen.

Allemaal | 14-11-22 | 14:27
-weggejorist-
Piet Karbiet | 14-11-22 | 14:27 | 11
▼ 11 antwoorden verborgen

"alles wat je aandacht geeft, groeit."
Mijn vriendin is van dit effect op de hoogte daarom negeert ze het iedere ochtend weer met succes: Mijn Gideon blijft klein.

Beste_Landgenoten | 14-11-22 | 14:26 | 3

U heeft er ook zo'n guitig toupetje op gezet?

goedverstaander | 14-11-22 | 14:28

@Beste_Landgenoten | 14-11-22 | 14:26
In dit kader is het natuurlijk de vraag of u een onbaatzuchtige beffer bent.

Lafayette | 14-11-22 | 14:34

Hoeveel doden zijn er inmiddels gevallen?

Mr_Natural | 14-11-22 | 14:26

Ja laten we het over Gideon gaan hebben, of anders over Arib, of over Bergkamp en daarover veel ophef veroorzaken. En allemaal beledigd, verontwaardigd en geschokt zijn.
Dan hoeven we het niet over immigratie te hebben, over de woningmarkt, over de pensioenen, over de energieprijzen, over de zorg die onbetaalbaar is en vastloopt, over de inflatie over de steeds meer slecht lezende en slecht rekenende kinderen. We hoeven het dan niet over de NS te hebben en het steeds slechter wordende openbaar vervoer. Nee dan hebben we het over Gideon, of over de lawaaimaker aan de linkerkant ene Schimmeldwerg. Gideon van Meijeren heeft tot nu bij mij niets anders dan een grote gaap kunnen teweegbrengen.

Zapata10 | 14-11-22 | 14:25
-weggejorist-
RGV42 | 14-11-22 | 14:23 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Forum is gewoon een evenknie van woke. Het grote verschil is dan wel dat forum is uitgekotst door rechts maar woke wordt omarmd door links.

yeps | 14-11-22 | 14:23

In het midden ligt de waarheid geketend aan vier paarden die alsmaar harder worden aangezet door leugens. Want liegen mag immers als het doel heilig is.

Steve1234 | 14-11-22 | 14:22 | 2

Iedereen liegt. Voor duizend en 1 reden. Maar sommige mensen zijn kwaadaardig. We moeten als samenleving accepteren dat er mensen zijn die kwaadaardig zijn. Natuurlijk op nummer 1 met stip Jihadisten. Op nummer 2 rechtsextremisten. Op nummer 3 staatshatende idioten.

En nu de mensen hieronder die extreemrechts of staatshatende organisaties goed proberen te praten of proberen te vertellen dat jihadisten niet gewoon rechtsextremisten zijn met een moslimsausje.

Theodorus.Goldbach | 14-11-22 | 14:26

De kudde (GLPVdAVoltD66 etc) vindt het gewoon heel eng als er afwijkende stemmen te horen zijn. Ze willen enkel hun herder horen en zich veilig wanen.

In feite is dit een strijd tussen dwalers en volgers.

HerzlichWillkommen | 14-11-22 | 14:21 | 3

Nee. Het is een strijd tussen fascisten, mensen die sympathiek staan tegenover fascistoïde gedachtengoed en de rest van Nederland.

Theodorus.Goldbach | 14-11-22 | 14:23

@Theodorus.Goldbach | 14-11-22 | 14:23: De Godwin. U weet klaarblijkelijk niet wat fascisme is. Fascisme kenmerkt zich door alle, maar dan ook alles, ondergeschikt te maken aan de staat (zeg maar de EU, Rusland, etc.). Dat dat onder Hitler (nacht van de lange messen) op gewelddadige wijze korte metten werd gemaakt met de (mogelijke) tegenstanders van het opkomende regime (de toekomstige staat), wil niet zeggen dat dat kenmerkend is voor fascisme. Verwerpelijk is het echter wel. Neemt niet weg dat een volksrevolte ook in Nederland tot de mogelijkheden behoort daar het volk steeds verder buitenspel wordt gezet.

Satertje | 14-11-22 | 14:34

HerzlichWillkommen | 14-11-22 | 14:21
Ik stem geen GLPVdAVolt of D66, ook geen VVD of CDA, ook geen BBB etc, maar dit vat ik niet meer onder afwijkende stemmen. We hebben een democratie en we hebben vrijheid van meningsuiting, maar insinueren dat het parlement maar omver moet worden geholpen omdat je als minderheid niet wordt gehoord gaat alle grenzen te buiten.
Ja, ik erger mij ook aan deze regering en ik ben het ook niet eens met de massa immigratie, maar er is geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om onze parlementaire democratie omver te werpen.
Wanneer jij dat een realistische optie vindt dan moet je echt professionele hulp gaan zoeken.

mambo43 | 14-11-22 | 14:38

Wat leuk, een klein stukje internet trolling geschiedenis.
Jammer dat jullie de NL oertroll zijn vergeten, Ome Johan.

webwereld.nl/nieuws/business/politie-... (toen dit gebeurde was hij pas een jaar of 10 actief als troll op usenet)

WatMoetJeNu | 14-11-22 | 14:20

Wat een zielig figuur is die Gideon: lijkt op een ratje met de stem van piepkuiken.

NotWoke | 14-11-22 | 14:18

Deze mafklapper heeft deze uitlatingen niet voor ons gedaan, hij heeft ze gedaan om een groep te bereiken die gevoelig zijn voor dit soort retoriek. Wanneer je even op dumpert kijkt dan zie je daar genoeg idioten die geheel achter hem staan en die heel goed in staat zouden zijn deel te nemen aan een 'revolutie'. Het enige dat ze nodig hebben is een leider en die ontbreekt nu nog.

Dus, het is heel goed deze woorden van, ik weiger zijn naam hier nog te noemen, te herhalen en ik hoop dan ook dat het OM hier actie gaat ondernemen. Dat je het niet eens bent met deze regering kan ik heel goed begrijpen, ik ben het ook niet met hen eens, maar we hebben een parlementaire democratie, dus dan heb je de keus om ze weg te stemmen.
Middels geweld is nimmer de oplossing en zal dat ook niet worden ook.

mambo43 | 14-11-22 | 14:16 | 5

Lol, je snapt duidelijk totaal niets van Dumpert.

Sinterbikske | 14-11-22 | 15:35

@Sinterbikske | 14-11-22 | 15:35:

Ik zou de uitlatingen van een aantal nog maar eens goed doorlezen en wanneer je even de moeite neemt om al de reaguursels op dit artikel door te lezen, dan zul je ook hier supporters van deze mafklapper aantreffen.
Dat zijn dus allemaal mensen die van mening zijn dat het omver werpen van ons parlement een reëele optie is.
Dat zijn dus allemaal mensen die het spoor behoorlijk bijster zijn.

mambo43 | 14-11-22 | 16:17

@mambo43 | 14-11-22 | 14:32: " Heb geen enkele zin om naar dit soort idioten te luisteren, er komt geen zinnig woord uit". Doe het dan ook niet Mambo ! Helaas is in uw schrijven te merken dat u aan zijn lippen hangt. Merkwaardig.

dijkbewaker | 14-11-22 | 17:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Als politiek zijnde moet je de uitspraken van Gideon gewoon rationeel kunnen tegenspreken met argumenten en onderbouwing. Ga er gewoon een kwartiertje voor zitten en je laat niets van de beweringen van Gideon over.

Óf... je schiet gelijk in paniek en gaat in de tegenaanval, waarmee je alle mogelijkheid tot redelijkheid en discussie overboord gooit. Daarnaast de polarisatie verder opvoert en het FvD nóg meer eigen gelijk geeft: "Ze vallen ons gelijk aan, want ze hebben wat te verbergen, want ze geven geen antwoorden op onze vragen!!! Zie je wel!!!!"

Hersenletsel | 14-11-22 | 14:16 | 2

Met argumenten bereik je niks bij dit soort complotdenkers. De argumenten, die hun theorie onderuit halen, horen namelijk bij het complot. Daar valt dus niks te winnen. Je moet het gewoon negeren, net als ome Kees, die elke verjaardag weer een harde boer laat en wacht op afkeurende reacties.

The_Black_Knight | 14-11-22 | 14:28

"Als politiek zijnde moet je de uitspraken van Gideon gewoon rationeel kunnen tegenspreken met argumenten en onderbouwing."
Ja, maar de politiek is het een beetje verleerd om met rationeel argument te komen. De opkomst van de partijstrategen, de mannetjesmakers en spindoctors staat symbool voor het afscheid van het argument. Wij, de kiezers, worden bespeeld, er wordt op emotie gespeeld met ons en dat heeft de sfeer bepaald. Brood en spelen, zoethoudertjes, geslijm, , loze beloftes, op effect spelen, wat je in de Kamer ziet is geen debat meer maar een toneelstuk op een openbare Bühne waarop iedereen de hoofdrol tracht te spelen, met op de achtergrond geslepen scenarioschrijvers en dramaturgen. Dat is het schouwtoneel dat Gideon betreedt, op die planken en in dat volle licht probeert hij het publiek te imponeren, te brengen waar het om vraagt. Zoals al die anderen.

Schoorsteenveger | 14-11-22 | 18:06

Gideon, met zijn irritante nasale stemmetje . Hier laat ik het bij. Elke seconde aandacht aan dit enge ventje is twee seconden teveel.

hero_of_heaven | 14-11-22 | 14:16
-weggejorist-
Kim-Jung-Un | 14-11-22 | 14:16

Een week schorsen, dat zal hem leren!

Mr_Natural | 14-11-22 | 14:15

Wie is die Gideon?

Is dit nog nieuws? | 14-11-22 | 14:15

wie?

evilbird | 14-11-22 | 14:14

OM kijkt ernaar.
Wat een dooddoener.

ChalinaRosa | 14-11-22 | 14:14

Accurate duiding Van Rossem, maar toch mag de democratie zich wat weerbaarder opstellen tegen types als Van Meijeren en Baudet. Als je dit soort dingen laat sluimeren worden grenzen langzaam verschoven en niet in de goede richting. Je mening over de bestaande onvrede bij mensen klopt, maar dan moet je niet die druk via ventiel Van Meijeren verlagen.

rederijker | 14-11-22 | 14:12 | 7

@mambo43 | 14-11-22 | 14:24:
The Egg zegt alleen maar dat hier ook weleens wat word geroepen.
Niet zo heel lang geleden niet alleen door reaguurders, maar ook, grappend, door de redactie.
The Egg geeft ook geen waarde oordeel.

hotnot | 14-11-22 | 14:57

@hotnot | 14-11-22 | 14:57:

Dat geeft hij helaas wel. Het is volgens hem een feit dat de regering de grondwet en andere wetten met voeten treedt. Een bewijs wordt niet geleverd en we hebben het dus eigenlijk gewoon over een mening, welke hij als feit wil presenteren.
In mijn ogen is dat gewoon een waarde oordeel.

mambo43 | 14-11-22 | 16:20

@mambo43 | 14-11-22 | 16:20: Het is een feit dat Rutte zich niet aan de archiefwet houdt. Het is een feit dat de regering meerdere keren de (grond-)wet heeft overtreden (zie oa. hele toeslagenschandaal en het afschaffen van het referendum). Het staat vast dat Rutte heeft gezegd dat hij de wet opzij schuift als hij dat noodzakelijk acht. Alleen staat daar bij ambtenaren geen straf op.
De enigen die die straf kunnen uitdelen is de tweede kamer (motie van wantrouwen) maar dat gebeurt niet. (Ok, ik kan niet bewijzen dat "stemmen zonder last" met voeten wordt getreden, maar daarom noem ik het hierboven ook niet)
Dat is schadelijk voor de democratie. En dat leidt uiteindelijk tot 3 mogelijke uitkomsten: 1: De macht komt tot inzicht, 2: Je eindigt in een dictatuur, 3: Hooivorken en fakkels. En dat laatste, daar wordt hier ook wel eens om geroepen. Al dan niet gemeend.

TheEgg | 14-11-22 | 18:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat vooral zo sneu is, is dat FvD daadwerkelijk macht had kunnen hebben, als ze zo'n 2, 3 jaar geleden niet op de een of andere manier totaal van het pad waren geraakt. (De toenmalige FvD zag ik ook graag aan de macht, wat er nu zit is nog geen schim van wat FvD toen was.)
Overigens is de situatie niet zo heel anders als bij '66, waar Kaag de personifiëring is van alles waar van Mierlo een grafhekel aan had en waar hij zijn hele leven tegen gestreden heeft.

TheEgg | 14-11-22 | 14:12 | 3

Ben het met je eens. Toen de FvD net begon hadden ze goede standpunten en heb ik het nog in overweging genomen op hen te stemmen. Dat hield vrij snel op nadat Baudet volledig van het pad ging. Geen idee wat hij heeft gesnoven of gerookt, maar hij en zijn kornuiten zijn volledig het spoor bijster.

mambo43 | 14-11-22 | 14:18

De FvD van toen was Thierry Baudet, dat is exact dezelfde Thierry Baudet als nu. Alleen het bijzonder transparante laagje salonfähige vernis is verdwenen.

Linkse Zakkenvuller | 14-11-22 | 15:13

@Linkse Zakkenvuller | 14-11-22 | 15:13: Spoedcursus kromme logica voor verstandelijk gehandi... uitgedaagden. Goed bezig, man!

funda | 14-11-22 | 15:42

Nou nu nog even een clubje antifa regelen met wat fvd vlaggen en de ophef is compleet.

SailingDuck | 14-11-22 | 14:11

Ik vind de berichtgeving van de NOS veel zorgelijker.

Dubbelepunthoofd | 14-11-22 | 14:11 | 3

Laatst over die brand in Amsterdam:
In het complex wonen statushouders, werkende jongeren, studenten en net afgestudeerden.
In het AD:
Het appartementencomplex is het zogeheten Startblok Riekerhaven, een woonproject bedoeld voor jonge vluchtelingen die net een verblijfsvergunning hebben gekregen (statushouders).....

Is dit nog nieuws? | 14-11-22 | 14:19

Metoo. Als er ergens anders dan in de VS een parlement wordt bestormd hoor je ze niet.

Piet Karbiet | 14-11-22 | 14:21

@Is dit nog nieuws | 14-11-22 | 14:19:
"Appartementencomplex" was een stapel aaneengeboute containers met bedden erin, waarvan al jaren werd gezegd dat het niet brandveilig was.
Met deze omwoording heet een stapel kartonnen dozen ook een woongebouw.

funda | 14-11-22 | 15:09

Die Marina Meeuwisse is ook compleet koekwaus met haar hysterische melodramatiek en haar FvD obsessie die naar stalken neigt.

Tarak | 14-11-22 | 14:10 | 1

Lijkt me geen raar plan dat obsessieve mensen, obsessief naar obsessieve fascisten koekeloeren om alle bruinrechtse bagger die zij de onderstroom in pompen in het daglicht te zetten.

Niets, maar dan ook niets mis mee. If you entertain a clown, you become part of the circus.

Linkse Zakkenvuller | 14-11-22 | 15:12

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl