achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE. Mark Rutte raadt de prijs van brood en melk (en is Bergkamp een politieke huurmoordenaar?)

Weet ie waarschijnlijk nog ook, maar Sigrid Kaag zeker weten niet

Dan onderbreken we nu onze vrijheidsvieringen voor een verwoede poging van PVV-leider Wilders om de kosten van het levensonderhoud in kaart te brengen, en het prijskaartje op het conto & de kerfstok van premier Rutte te krassen. Vergis u niet, het is een volkomen zinloos debat voor uw portemonnee. Hoewel politieke keuzes - en miskleumen - hebben geleid tot de malaise waarin modaal Nederland zich bevindt, is het opgewarmde inflatieklimaat namelijk geen draaiknop die het kabinet eventjes omlaag kan draaien, als ware het een verantwoordelijkheid die van individuele burgers en gezinnen wel verwacht wordt op het moment dat zij hun thermostaatknop omlaag moeten draaien in een poging om het gat in  de ozonlaag hun huishoudboekje te dichten.

Wat dit debat wel glashelder zal tonen, en waarom wij dus onze Vrije Dag van Roze op Zwart voortijdig afbreken, is dat Vak K gevuld is met monkelende Mastodonmasturbanten, tegenover wie Wilders zich opwerpt als vertegenwoordiger van het vale Twittervoetvolk. Winkelmanager Mark Rutte en karige boekhouder Sigrid Kaag zullen in breedsprakige, cognitief dissonante en geveinsd politiek geleerde spreekbeurten hun gigantische afstand tot het dagelijkse leven van doodnormale mensen etaleren, terwijl Wilders (die snerende vragen heeft ingediend van het niveau "Bent u zo bang voor en afhankelijk van D66-leider Kaag dat u tekent voor het verder in de vernieling helpen van de Nederlandse middenklasse? Zo ja, stap op, zo nee, wees een vent en zeg nee tegen haar") als amechtige ridder van het verdrukte volk voor de zoveelste keer aan de verkeerde kant van de slotgracht voor een opgetrokken ophaalbrug zijn eisen tegen D66mansoren zal brullen.

Er verandert niks, maar het toont weer alles, over hoe politieke vertegenwoordiging een hoge toren is die uitzicht biedt op vergezichten die vanaf de begane grond niet zichtbaar zijn en onbegrepen blijven, en tegelijkertijd zelden begrijpelijk genoeg worden geschetst door de boven hen geplaatsten omdat de kasteelheren en hofdames leven in een valse veronderstelling dat hun vergezichten evident zijn voor allen. Wie ze niet kan zien, heeft het aan zichzelf te danken en is dientengevolge een populist, een fascist en/of een twittertrol, die niet welkom is op hun Mastodon marktplein voor maakbare politieke werkelijkheden - waar het brood op 120 graden wordt gebakken en je het nog lekker moet vinden ook.

Zucht UPDATE: Mark Rutte (aan wie de vragen gericht zijn) én Sigrid Kaag (Chef Kaagflatie) zijn beiden niet present, en hebben een ministers-lakei gestuurd. SGP is al boos voor het debat begonnen is.
UPDATE: Kaag hoeft van de coalitie ook niet te komen. Daarmee is de hele tekst hierboven dus al bewezen, we kunnen op tijd naar bed. Doei.

Aanvang 20u45. Livestream na de breek. De prijs van melk stijgt met het uur, maar melk heeft wel een betere houdbaarheid dan het voorzitterschap van Vera Bergkamp.

Bonusmateriaal: Vera Bergkamp krijgt vergadering niet gesloten

Stukje Jiskefet, of Monty Python, of Yes, Minister, of gewoon de polderpolitiek anno 2022: D66-voorzitter Vera Bergkamp wil een vergadering over de werkwijze van de Tweede Kamer beëindigen maar dat lukt niet omdat PVV'er Markuszower haar voor "politieke huurmoordenaar" uitmaakt en Pieter Omtzigt per se wil stemmen over een opschorting van het onderzoek naar vermeend wangedrag van PvdA-Kamerlid Khadija Arib. De voormalige voorzitter vertrok vandaag zonder afscheid te nemen uit de Tweede Kamer en daar is iedereen verdrietig over. Maar boven alles laten deze dertien ongelukkig minuten zien dat Vera Bergkamp misschien heel veel kan zijn, maar géén voorzitter van de Tweede Kamer:

Stamcafémateriaal: Sado-mastodonten

Wie wil naborrelen over onze vierde onafhankelijkheidsdag als ook verder wil grinniken om al die sado-mastodonten die een safe space tegen door Musk gedoogde meningen zoeken, kan zich hier in de coulissen van dit weblog vervoegen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.