Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Er waart een spook door Europa

De gematigde islam bestaat niet, net zomin als gematigde moslims

De islam staat na de aanslag op Salman Rushdie (en dankzij de jonge mohammedaan in Frankrijk die zijn vader ritueel onthoofdde terwijl hij allahoe akbar riep) ineens weer op de kaart. Sinds de uitbraak van het Chinese virus uit Wuhan haalde de religie van de vrede amper nog het nieuws en dat kwam de machthebbers in Europa bijzonder goed uit. Het verhaal van de eurocraten in Brussel bestond nog maar uit drie narratieven: de pandemie, de Green Deal van klimaclown Frenske en Oekraïne. De massale immigratie van jonge moslimmannen uit Afghanistan, Pakistan, Soedan, Somalië, Noord-Afrika en de rest van Afrika is voor de eurocraten een voldongen feit en verder geen onderwerp van discussie. ‘We hebben de frisse arbeidskrachten hard nodig’, roept Europarlementariër Sophie in 't Veld van D66 te pas en te onpas. 

Er waren nauwelijks aanslagen sinds de lockdowns begonnen in Europa. De slapende cellen snurkten zich door de pandemie heen, maar in de media doken hier en daar toch jihadistisch getinte faits divers op: moord- en steekpartijen door eenzame wolven en loslopende gekkies die toevallig mohammedaan waren. Maar er was ook de gruwelijke onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty, en in Parijs begon het proces tegen twintig mannen die betrokken waren bij de gruwelijke aanslagen in de Bataclan die aan honderddertig mensen het leven kostte en waarbij driehonderdvijftig mensen gewond raakten. Meer dan de helft van die verdachten hebben roots in Brussel. Het was grootste strafproces in de moderne geschiedenis van Frankrijk.

De rode draad door Safari Eurabia - dat in oktober ook in een vuistdikke limited edition van GeenStijl verschijnt, met een omslag van huistekenaar Cortés - is de prangende vraag hoe het staat met de islam in het ondergaande Avondland. Waar ligt de loyaliteit van Europese moslims: bij Allah en zijn profeet of bij de seculiere samenlevingen waar ze wonen? 

Is de islam een serieuze bedreiging voor Fort Europa en zullen de baardmannen met hun kromzwaarden uiteindelijk de boel overnemen, het Avondland omvolken en het judeo-christelijke erfgoed opblazen, zoals ze dat deden met de boeddhabeelden in de rotswand van Bamiyan in Afghanistan? Of ontstaat er uiteindelijk gewoon een gezellige knusse Europese islam? 

Ik bezocht tijdens mijn negen maanden durende safari Spanje, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Zweden, Denemarken, België, Albanië, Noord-Macedonië, Kosovo en Bosnië.  Het cluster Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Griekenland, de voormalige Oostblok-landen en de talloze opvangkampen langs de grenzen van Fort Europa, met hoofdzakelijk jonge moslims die wachten op de vlees- en honingpotten van Nederland, Duitsland en Engeland, bewaar ik voor de volgende safari. 

De aanleiding voor dit boek was Brussel Eurabia, en dan vooral Molenbeek. En Molenbeek is alleen maar erger geworden sinds ik Brussel verruilde voor Paraguay. Een troosteloos hellegat en een minikalifaat waar de Belgische overheid nauwelijks nog invloed heeft. Als er meer van dergelijke getto's komen in Europa, zie ik het somber in.  

De gematigde islam bestaat niet, net zomin als gematigde moslims. Er zijn uiteraard moslims die het minder strikt zien en hun religieuze overtuiging combineren met een modern leven, maar als puntje bij paaltje komt, buigen zij toch voor de druk van de extremisten, al is het maar om geen slechte moslim te worden genoemd.

Het grootste gevaar schuilt in de roomblanke islamapologeten, de mohammedanenknuffelaars en de dhimmi’s die door hun politiek correcte waanideeën door het stof kruipen voor moslims, shariaraden toestaan en terreuraanslagen vergoelijken. En laten we de roomblanke feministes niet vergeten, die griezels die de boerka toejuichen en het gezond vinden dat de clitoris van een vierjarige meisje wordt afgeknipt en haar kutje wordt dichtgenaaid ten gerieve van haar toekomstige echtgenoot.

En wat te denken van de grooming gangs die konden zo lang doorrotten dankzij medeweten van de politie en roomblanke Labour-politici, als een direct resultaat van de stiff upper lip, de socialeklassestructuur én politieke correctheid. Dat negentig procent van de Paki-loverboys via hun minieme genenpool aan verregaande hersenrot lijdt, soit: gedwongen kindhuwelijken, sharia-rechtbanken en andere mohammedaanse fratsen zijn altijd intern-tribale kwesties. Maar omdat de misbruikte meisjes uit Rotherham en Telford niet middle class maar chav-white-trash waren, werden ze niet serieus genomen.

En wat is er toch gebeurd met de stoere Viking? Ik snap best dat Zweedse vrouwen liever een Somaliër, Pakistaan of Afghaan thuis hebben omdat die dichter bij Nilfisk de Noorman staan dan de luierverwisselende Bjerne en Torgil in hun roze tuinbroeken. Een voorbeeld van de weg-met-ons-cultuur in het ooit zo stoere Zweden: Oekraïense vrouwen in het vluchtelingencentrum Galaxen in Olofström mogen zich op last van de leiding niet provocerend en uitdagend kleden omdat mannelijke vluchtelingen uit ‘andere culturen’ dan geil worden en dan zijn de rapen gaar. Verkrachting, al dan niet groepsgewijs, is na Björn Borg, Pippi Langkous, Ikea en Abba een nieuw Zweeds fenomeen. In 2017 werd 4895 keer aangifte gedaan van verkrachting. In 2019 was dat 5930 keer. Volgens sommige  bronnen waren er in 2021  bijna tienduizend verkrachtingen (tegenover vierhonderd in 1975). 

Na de ellende van Zweden en België en de troosteloosheid van de moslimghetto's in Engeland, Duitsland en Frankrijk, was het goed toeven op de Balkan. In Albanië, Kosovo en Bosnië winnen de minirokken van de boerka's en vloeit de alcohol overal rijkelijk. Je kan je natuurlijk afvragen in hoeverre die landen islamitisch zijn. Eerder is het een wat pittoreske Efteling-islam met veel Ali Baba-kitsch in de bazaars van Mostar en Sarajevo. 

En hoe zit het dan met de islamisering van Europa, wordt vaak gevraagd. 

Islamisering zit in kleine en grotere dingen die het Westen aanvaardt, en die Houellebecq in zijn Soumission beschrijft: halal eten in de scholen en in de bedrijven, geen afbeeldingen van de profeet, de moslim sparen waar mogelijk, segregatie mogelijk maken in zwembaden, vervalsing van de cijfers over criminaliteit, altijd spreken over "jongeren". Allemaal kleine en grote toegevingen: dat is islamisering. 

In september 2021 werden negen ‘jongeren’ opgepakt in Eindhoven, en in september 2018 zeven ‘jongeren’. De toon in de Nederlandse media is altijd een beetje lacherig, op het schaapachtige af. Deze jongeren, immers dé slachtoffers van islamofobie en xenofobie en etnisch profileren, zaten nog net niet te jammeren en uit te huilen bij Margriet van der Linden. 

Het overzichtelijke en redelijk transparante Amsterdam is geen Molenbeek, Parijs, Roubaix, Bradford of Nice, anonieme steden waarin het goed toeven is voor slapende cellen. Maar ik ken het prototype van deze jongens maar al te goed, en ze lijken precies op hun soortgenoten in Frankrijk, België, Frankrijk en Duitsland. 

If it looks like a duck, swims like a duck and quacks like duck, then it probably is a duck.

Tuur is thuis, het grote boek is gesloten

En zo eindigt de rondreis  door Europa van Arthur van Amerongen, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. In oktober verschijnt Safari Eurabia in boekvorm, inclusief de mogelijkheid om dat boek te laten signeren op het Tweede Boeckenbal in de Bullekerk. Daarover later meer. Het boek reserveren kan al bij Bol.com maar je kan beter wachten op de gelimiteerde GeenStijl-editie, met een omslag door huisvogel Cortés. Arthur piekert ondertussen op een nieuwe serie voor het stijlloze weblog: De Boze Blanke Man en de Ondergang van Nederland.

Reaguursels

Inloggen

LOL @ "fort Europa"!

En helemaal eens met het stuk, helaas. Er bestaat geen gematigde islam. De islam predikt verkrachting, slavernij en genocide; plus sharia "rechtspraak" gebaseerd op de 5 heilige islamitische zuilen Ongelijkheid, Onrechtvaardigheid, Perversie, Wreedheid en Moordlust.

En er bestaan wel gematigde moslims, denk aan de om die reden ter dood gebrachte Mohammed Taha of de tot 1.000 stokslagen veroordeelde Raif Badawi. Maar dat zijn uitzonderingen, om begrijpelijke redenen.
Ook in Europa kunnen moslims alleen gematigd blijven in een niet-islamitische omgeving. Zo gauw de ruimte om hen heen islamiseert zullen zij mee moeten radicaliseren. Anders zijn ze namelijk schuldig aan ketterij of afvalligheid; en in de sharia staat op beiden de doodstraf.

En dat is ook zonder lokale shariarechtbanken levensgevaarlijk, zie Salman Rushdie.
Sowieso moet vermeld dat het oneuropese maar tegenwoordig goed ingeburgerde fenomeen "eerwraak" in grote lijnen de sharia volgt. Zonen worden vermoord als ze afvallig, ketter of homo zijn; dochters als er over hun kuisheid gekletst wordt.

Veel kwalijker dan die prehistorische satanisten zijn echter de roomblanke collaborateurs. Omdat die wel in een seculiere rechtsstaat zijn opgegroeid. Links ziet de islam als bondgenoot tegen joden en democratie, en doet dus alles om de gevolgen van criminaliteit en extremisme geheim te houden; en daders te bejubelen en subsidiëren. Dat gaat ze straks lelijk opbreken want volgens de islam zijn zij ook gewoon "ongelovigen". Er is geen islamitisch land waar linkse politici of activisten veilig zijn.
De linkse politici en activisten in Europa die nu nog achter het prostitueren van blanke kinderen uit arbeidersgezinnen staan beseffen niet dat hun eigen kinderen straks ook verhandeld kunnen worden.
Sting zou zeggen "inch' allah".

Dandruff | 18-08-22 | 08:44

Mooie ware afsluiting.
Bedankt en ik wacht op de GS editie!

laurentius | 18-08-22 | 08:06

Een glashelder stuk van Arthur en een huiveringwekkende toekomst voor mijn kinderen.

meneer Q | 18-08-22 | 07:16

Kom maar door met die GS limited edition.

Yoda von Siam | 18-08-22 | 04:14

gvd, wat een goed stuk. En een prachtige afsluiter!
Tja, dit mag dus niet he.. zo’n stuk zal je niet niet tegenkomen in de msm. Daarom zie ik het zeer somber in, als de analyse niet gemaakt mag worden, en de waarheid verdacht is, is het begin van dit inzicht nog lang niet in zicht. Godverdomme, wat zie ik het somber in.

LeavingLaLaLand | 18-08-22 | 04:02

"Gematigde Hutu's", die had je ook indertijd. Konden op weinig begrip rekenen.

Slachtofferhulp | 18-08-22 | 01:38 | 2

Ook leuk: gematigde Nazi's. Neem Albert Speer. Moest toch nog een tijdje achter de deur.

Slachtofferhulp | 18-08-22 | 01:42

Sterker nog, de gematigde Hutu's werden als eerste afgeslacht. Op die manier stonden alle neuzen dezelfde kant op want geen enkele Hutu wilde daarna het risico lopen als gematigd te worden gezien.
Vanaf dat moment waren er dus ook geen grenzen meer aan de wreedheden die tegen de Tutsi's werden begaan. Het doodmartelen van weerloze mensen, zelfs piepkleine kinderen, was bewijs dat men "de goede zaak" steunde.

Dandruff | 18-08-22 | 08:54

De pest is het Saoedische geld, dat wordt aangewend om overal moslims te dwingen hun rigide islamvariant in meer of mindere mate te accepteren. Modernere moslims, die meer uitgaan van dat Allah vooral kijkt naar de goedheid van het hart, worden zo gedwongen zich te onderwerpen aan dogmatische uiterlijkheden, zoals kledingvoorschriften en erger.
Stop Saoedische inmenging!

Lijkvocht | 18-08-22 | 00:26 | 1

De islamitische geschriften zijn niet aan te passen, want rechtstreeks van God, er gaat dus nooit een islam light of moderne islam komen, dat is een Westerse illusie.

Blauwpetje | 18-08-22 | 01:28

Mooie afsluiting Arthurito.
Mijn persoonlijke kantelpunt was het moment dat er op het werk een paar minuten stilte werd gehouden na de Twin Towers en de moslim collega's dat fatsoen niet hadden. Ik wist ook meteen dat het geen individuele keuzes waren en dat werd bevestigd door gelijke ervaringen van anderen.

Ook probeerden collega's bij hen afschuw te ontlokken over deze afgrijselijke daad , maar een moslim zal een andere moslim niet afvallen. Dat is een gouden regel.

Roos | 17-08-22 | 23:58

Was vandaag in Barcelona, toevallig op de herdenkingsdag van de islamitische aanslag op de Ramblas van vijf jaar geleden. Was indrukwekkend om daar bij te zijn vandaag.

Sinterbikske | 17-08-22 | 23:41

Mooi! Dankjewel

Kartelmaster2000 | 17-08-22 | 23:37

Er zijn er nogal wat, die onze manier van leven zeggen te verafschuwen en daar zijn moslims bij, maar ook Russen, Afrikanen en nog wat andere anti westerse figuren, sinds zelfs westerlingen zelf. Het bijzondere is echter dat ze wel allemaal hier willen wonen en niet in hun eigen kutlanden of althans óók graag hier wonen, zij het in Londen zoals de Russische elite graag doet of in onze steden zoals de vele moslims graag doen. Wel hier wonen, maar niet echt mee willen doen, profiteren van onze welvaart maar deze tegelijk verwerpen als decadent, zonder moraal, goddeloos of hedonistisch of wat voor negatiefs ze naar verzinnen. Blijkbaar echter doen we toch veel goed, want onze van welvaart willen deze hypocrieten maar wat graag meeprofiteren.

Wat deze sufkezen maar niet willen begrijpen is dat deze welvaart voorkomt uit precies die vrijheden en waarden die zij zelf zo verachten, waarmee zodra zij hun doel van onze ondergang bereikt hebben, ook de kip met de gouden eieren is geslacht, de baby met het badwater is verdronken in de put met het kalf. Ofwel, dan wordt het hier net zo kut als in hun eigen kutlanden. Want dan verknoeien ze de boel op exact dezelfde manier.

Beste_Landgenoten | 17-08-22 | 23:30 | 1

Klopt. Over een tiental jaren is door de toestroom het geld voor de verzorgingsstaat hier op. Heeft het geen zin meer deze kant op te komen. Kun je net zo goed daar blijven.

Slachtofferhulp | 18-08-22 | 01:27

Ik zou dit artikel graag naar een vriendin sturen gewoon om haar een degelijke uitleg te geven over iets waar ik het helemaal mee eens maar zelf soms minder duidelijk kan verwoorden. Maar helaas, dan zijn de rapen gaar en ben ik een rechtsextremist.

lady Di | 17-08-22 | 23:27 | 1

De spreekwoordelijke rapen.

Beste_Landgenoten | 17-08-22 | 23:32

Doe mij maar zo’n cortes exemplaar

Tiscali-2 | 17-08-22 | 23:24

Er is inderdaad geen gematigde islam. De stromingen die wat rekkelijker zijn, worden door de heersende stromingen verketterd. Wel zijn er, ook onder de heersende stromingen, gematigde moslims. Zeg maar moslims die als de gemiddelde (gewezen) Nederlandse katholiek hun geloof belijden (vooral passief, of niet). Die wonen alleen over het algemeen niet in Europese landen (want import uit rurale regio’s in de thuislanden), maar toch. Dat ontkennen, is ziende blind zijn.

Hopenschauer | 17-08-22 | 23:18 | 1

Gematigdheid is een ruim begrip en niet in dezelfde betekenis toe te passen op een katholiek en een moslim. Tuur legt het goed uit. Uit angst zal elke passieve moslim vooraan staan bij een steniging.

Tiscali-2 | 17-08-22 | 23:29

Of ontstaat er uiteindelijk gewoon een gezellige knusse Europese islam? Lol.

Dat is lang gedacht maar dat gaat niet gebeuren, geen verlichte islam hier. Uiteindelijk zullen ze hier heer en meester zijn maar dat gaat ondergetekende niet meer mee maken.

Wattman | 17-08-22 | 23:12

Tsja, iedereen maakte zich heel druk toen met dat kalifaat en Isis maar nu ze weg gebombardeerd zijn uit Syrië hoor je al een paar jaar niks van die arrogante jihadisten. Het zal best dat ze van plan zijn de zwarte vlag boven het witte huis te laten wapperen maar voorlopig zijn het sukkels met een veel te grote bek voor wat ze kunnen klaarspelen. En gezien hun voorliefde voor wetenschap en kennis en ontwikkeling gaat dat nog heel erg lang duren als ze alleen maar vertrouwen op Allah. En dat is maar goed ook, want idiote religieuzen mogen nooit aan de knoppen zitten. Wat dat wel zo is, zie je uitsluitend ellende. Ik zie het niet meteen gebeuren dat moslims Europa gaan overnemen. Ik denk hoe dan? Ze kunnen niks, ze willen niks, ze hebben geen zelfkritiek noch enige humor. Dat wordt dus drie keer niks, ook al maken ze nog veel meer babies.

Beste_Landgenoten | 17-08-22 | 23:12 | 2

Mwoah, ‘ik denk hoe dan?’

Demography dear Watson, demography.

vander F | 17-08-22 | 23:32

@vander F | 17-08-22 | 23:32:
Inderdaad, door fokken en criminaliteit. En ze zijn al een heel eind op weg.

Lefty-Messup | 18-08-22 | 00:18

Ter aanvulling: Een gematigde islam bestaat echt wel. Zoals ook een gematigd fascisme of racisme wel bestaan.

DumboJet | 17-08-22 | 23:06
-weggejorist-
DumboJet | 17-08-22 | 22:56

Op BBC FOUR is een serie aan de gang over de geschiedenis van de grenzen tussen India en Pakistan en hoe gevaarlijk die grenzen nog steeds zijn. NRC wijdde er toevallig van de week ook een artikel aan. Het was veel erger dan je je het kon voorstellen.

Colin.Fart | 17-08-22 | 22:43

Mooie afsluiting, Heer Arthur.
Maar ik vrees dat de islamisering en de daarmee naadloos verbonden barbarisering van ons goeie, ouwe West-Europa nog lang niet aan een afsluiting toe is.

En ik vraag me in arren moede af wanneer de tijd aanbreekt dat het linksdraaiende deugvolk dat die rampzalige ontwikkeling faciliteert en zelfs toejuicht, eindelijk afgerekend zal worden op de catastrofe die ze met hun domheid, hun hypocrisie, hun blindheid en hun lafhartigheid hebben veroorzaakt.

En het gaat maar door; zie de (voorlopige) dieptepunten die we nu meemaken met de 'asielcrisis'; ministers, staatssecretarissen, vertegenwoordigers van overheidsinstanties en lokale bestuurders rennen als kippen zonder kop door elkaar heen op zoek naar oplossingen die geen oplossingen zijn, maar veeleer de oorzaken van het nóg meer uitdiepen van deze crisis. Al die lui vragen zich af hoe ze al dat obscure import-volk kunnen huisvesten; niemand vraagt zich af of we die import niet eindelijk eens moeten STOPPEN. En hóe we dat dan kunnen doen.

Want dát we dat wel degelijk kunnen doen staat wat mij betreft vast. Maar al die ministers en bestuurders hebben kennelijk ooit een chip ingeprent gekregen (waarschijnlijk door dat jeugdblaadje 'Samsam' en door het Jeugdjournaal) die steeds het zelfde adagio repeteert: "Opvang', Opvang, Opvang, Opvang!"

De politieke wil om die instroom te stoppen is kennelijk uit die hersens weg-gelaserd.

De grenzen sluiten is tegen allerlei Europese wetten & verdragen. De grenzen sluiten en een asiel-stop invoeren leidt dus - in eerste instantie - tot conflicten met onze policor buurlanden. Maar ons land heeft zich altijd op de borst geklopt een 'gidsland' te zijn; waarom durfden we het wél aan om als eerste land ter wereld het homo-huwelijk in te voeren en daarbij een dikke middelvinger naar de rest van de wereld op te steken? En waarom durven we het níet aan om een asielstop in te voeren en de grenzen te sluiten? We hebben als land toch prima gefunctioneerd in al die vele decennia dat we, net als elk ander zichzelf respecterend land, gesloten grenzen hadden?

Een asielstop - en sluiting van de grenzen - levert geheid conflicten op met de rest van de EU. Maar als 'gidsland' zouden we niet bang moeten zijn dat conflict aan te gaan; je zult zien, dat, als dat taboe eenmaal is doorbroken, andere EU-landen spoedig ons voorbeeld zullen volgen. Net als met dat homo-huwelijk.

Het is een kwestie van principe. Een kwestie van politieke wíl. En het gaat verdomme om het kale voortbestaan van onze cultuur, ons erfgoed en ons normen & waardenstelsel. Dat momenteel fasegewijs in de uitverkoop wordt geflikkerd. Ten gerieve van archaïsche, gewelddadige, vrouw-vijandige, intolerante voor-middeleeuwse import-opvattingen.

Peter Emile | 17-08-22 | 22:36 | 4

Ik ben vorige op vakantie in Denemarken geweest. 1 uur moeten wachten ivm grenscontroles. Daar wel.

Bosche Bol | 17-08-22 | 23:33

@Bosche Bol | 17-08-22 | 23:33:
Vanaf dat ik een zesjarig jochie was, tot aan de in werking treding van 'Schengen' in 1986, heb ik jaar in, jaar uit, elke zomervakantie, elke herfstvakantie en elke paasvakantie, met mijn ouders en broertjes, en later zelfstandig met vrienden en vriendinnen, bij de grenzen van België, Frankrijk, Italië en Spanje staan wachten. Tegelijkertijd kon je geld wisselen, even gaan pissen, wat te drinken en te eten kopen. Ik heb dat nooit als een probleem ervaren; integendeel, zo'n grensovergang betekende dat je een ander land binnen ging, steeds verder van huis. Maakte het besef van "op reis zijn" alleen maar groter & leuker.

Wat mij betreft mag in heel West-Europa de boel weer op slot. Vooral voor ongure types.

Peter Emile | 18-08-22 | 00:28

dank, Peter-Emile.

von Trier | 18-08-22 | 02:29
▼ 1 antwoord verborgen

De van oorsprong Iraanse Afshin Elian over Denk, 5 jaar geleden.
‘Denk is een achterlijke Midden Oosten-partij’

https://www,youtube,com/watch?v=neg4zG9tXnk

Volgens hem stemmen er salafisten en Erdogan-aanhangers op.
En dat is niet de bedoeling van een democratie.

"Er stemmen salafisten op die voorheen niet stemden, het is een pro-Erdogan partij.
Voor het eerst dat er een etnische partij is.
Wel willen niet zoals in het Midden-Oosten een Koerdische partij en een Turkse partij. "
Anders krijg je nationalistische en religieuze indentity-politics.
Dat is anti-democratisch.
Het zou moeten gaan over wat een individuele burger wil, ongeacht de afkomst.

Er stemmen ook minderheden op andere partijen, overigens.

Denk ging vanwege de uitspraken WNL boycotten. In plaats van echt de dialoog aan te gaan.

AdvocatusDiaboli | 17-08-22 | 22:28

Deugkneuzen doen erg graag aan dom acteren en deugkneuzen. Wegkijken en bukken gedoopt in een moreel sausje van van onzin. Nooit hebben ze zelf in een moslim land gewoond, nooit hebben ze de rare haat aan naar wat niet moslim is gezien. Ze weten niets, ze willen het niet weten. Ze willen deugen, zijn blind voor leugens en intolerantie.

donkieshot | 17-08-22 | 22:20 | 2

Links = "ik geloof niet in feiten"

Proud Infidel | 17-08-22 | 22:34

@Proud Infidel | 17-08-22 | 22:34: Rechts =Dit zijn de feiten....daar kunt u het mee doen.....

onbekend | 17-08-22 | 22:52

Ik ben nog nooit witte vrouwen tegen gekomen die het normaal vinden om je geboorte uitgang dicht te naaien, En Paraquay is zeker niet een maatstaf..

onbekend | 17-08-22 | 22:14 | 1

U bedoelt waarschijnlijk blanke vrouwen?

Lefty-Messup | 18-08-22 | 00:23
-weggejorist-
BoerKoekoek | 17-08-22 | 22:11

Nederlanders zijn zich nauwelijks bewust wat humanisme, verlichting, liberalisme, socialisme, scheiding geloof en moraal, vrijheid van meningsuiting eigenlijk is.
Als een rijk kind dat geen idee heeft waar zijn rijkdom vandaan komt.
We letten niet op bij maatschappijleer.
Dus kun je ook de moderniteit niet vergelijken met andere opvattingen die via tolerantie binnenkomen.
Laat staan duidelijk hebben wat je daarmee wel en niet wil.
Het is prima beredeneerbaar, maar we doen het niet.
En als we het zien...wat doen we dan?

1 geloven, bidden, vasten, feestdagen (privé)
2 andere normen en opvattingen en verworvenheden dan die van de westerse moderniteit, sociale druk, vanuit cultuur. (soms frictie)
3 politieke invloed en expansionisme (onbekend, onzichtbaar)

Check het boek 'Dawa' van Ayaan Hirshi Ali (gratis te neerladen).
De meeste Nederlanders weten niet eens wat Dawa is.

https://www,hoover,org/research/challenge-dawa-political-islam-ideology-and-movement-and-how-counter-it

en/of bekijk deze video
Ayaan Hirsi Ali on the West, Dawa, and Islam
https://www,youtube,com/watch?v=Bx2hEc7Dlcg

Over onder meer de Popper-tolerantie paradox.

AdvocatusDiaboli | 17-08-22 | 22:10

Als je het zo allemaal op een rijtje ziet, is het me nogal een opsomming van ellende.
Ellende die alleen maar erger wordt naar mate de moslimpopulatie groeit in Europa.
Open grenzen zorgen ervoor dat extreem-religieuzen vrij spel hebben binnen Europa.
Zo hard als het de afgelopen 30 jaar is gegaan, zo zal het in de komende 30 verviervoudigen.
Naast de extremisten heb je de meelopers, de wegkijkers, die het allemaal prachtig vinden.
Hoe meer moslims hoe beter denken zij.
En hoe cool is het wel niet om in 50 jaar tijd een continent te veroveren?
Niet eens met kanonnen en raketten, maar met volume en intimidatie, gecombineerd met “klein” geweld.
Onthoofding hier, bommetje daar een explosieve groei van haatpaleizen.
Genoeg Europeanen die hier tegen zijn, zij moeten hun racistische bek houden.
Het tij is niet meer te keren, alle waarschuwingen ten spijt.
Ik heb kinderen, wellicht kleinkinderen over een aantal jaar.
De wegkijkers en deugneuzen idem dito.
Ook die kinderen krijgen het zwaar en zullen ouders/opa’s & oma’s verwijten maken.
Wat betreft Klimaat kunnen we ons voor een groot deel aanpassen, dat is ook zeker nodig.
Ik kijk alleen al naar de donderbui die nu over ons dorp trekt. Extreem.
Het verliezen van het continent kunnen we niet meer terugdraaien.
De weggevers moeten zich kapotschamen, maar die liggen weldra in hun graf en hebben nergens last van.
Ik kan mijzelf verwijten niet hard genoeg geschreeuwd te hebben.
Wat ik m’n kinderen meegeef en wat ik met gelijkgestemden bespreek en m’n beklag op GS.
Wat meer kan ik doen?
Geweld is onbespreekbaar….
We zijn de lul, want voor hen is geweld heel rendabel gebleken.
Tuur, bedankt voor jouw reisverslag.
Dingen die we grotendeels al wisten, prachtig uitgeschreven.
Hier en daar wat hoeren & drugs om de leut erin te houden.
Het blijft echter een trieste werkelijkheid.
Ondertussen regent het iets minder hard.
Knuffels, RD! Xx

Ruimedenker | 17-08-22 | 22:03 | 4

@Ichneumonidae | 17-08-22 | 22:06: Niet alleen Kadhaffi zei dat. Erdogan zegt het ook, en ontelbare imams en "schriftgeleerden" in het Midden-Oosten roepen het. Al vele jaren. Europa moet veroverd worden. Daarvan staan plenty filmpjes op de MEMRI website, en Iedereen die zich serieus of beroepshalve met dit soort onderwerpen bezighoudt zal je vertellen : wanneer islamisten iets roepen, dan kan je ze beter serieus nemen, want ze menen het echt.
Europa is reddeloos verloren.

Asteroid-B612 | 17-08-22 | 22:37
▼ 1 antwoord verborgen

Komt er ook een Engelse vertaling ?

Asteroid-B612 | 17-08-22 | 21:56

Sophie zal ongetwijfeld kunnen verklaren hoe de oplopende personeelstekorten in allerlei sectoren te rijmen valt met de massale instroom van migranten die volgens haar frisse arbeidskrachten zijn.

Astimar Teutis | 17-08-22 | 21:50 | 1

Ja, apart niet? Je zou zou bijna zeggen dat de arbeidskrapte alleen maar toeneemt, juist door de instroom.

Acidstain | 17-08-22 | 21:56

Deze column heb ik direct kunnen uitlezen. Directe tekst, daar hou ik van. Ik mag Arthur graag. Sorry voor deze ietwat negatieve recensie. Ik ben benieuwd hoe zijn honden het hebben gehad in deze periode in villa vischlucht,

Moestuinier | 17-08-22 | 21:49

Op de basisschool naast de basisschool waar mijn kinderen zaten, zaten jonge kinderen van de islamkant. Tijdens de pauzes werd erdoor die kinderen al geroepen dat zij over veertig jaar de baas in dit land zouden zijn.
Met het bekende vinger langs de hals gebaar.
Dat wordt er thuis, en in de moskee gewoon ingestampt.

SNAFU | 17-08-22 | 21:46 | 3

In essentie zijn ze al de baas als we onszelf de spiegel voorhouden en vaststellen hoezeer we rekening houden met, respect hebben voor en onszelf hebben aangepast aan de zovele moslims die ons weten te herinneren aan onze verplichtingen jegens hen.

Squeezelover | 17-08-22 | 21:55

Dat begon al in de vroeg 80-er jaren. Precies hetzelfde. Kereltjes van een jaar of 10, die tegen volwassen Nederlanders verklaarden "Wacht maar. Op een dag zijn wij hier de baas". Dat "hier de baas worden" staat kennelijk hoog op de agenda, want ze beginnen er allemaal over. Dat wordt ze thuis ingeprent, die ouders vinden dat gewoon.

Asteroid-B612 | 17-08-22 | 22:29

Tsja, kwam ook ooit een heel boze Turk op straat tegen, die stond te schuimbekken tegen me, dat zij over een paar jaar ons allemaal de keel gingen afsnijden. Hij uitte zich tegen de eerste de beste autochtone blanke, de eerste de beste landgenoot zeg maar, wat in dit geval mijzelf betrof.

Beste_Landgenoten | 17-08-22 | 23:19

Denk dat de boze zwarte surinamer of de molukker hetzelfde denken als de witte man.

U-boot | 17-08-22 | 21:45
-weggejorist-
lowieke170047835616 | 17-08-22 | 21:44

Niemand kan zeggen dat we niet gewaarschuwd zijn...."geen gelul van ik wist het niet.!"
Enne lieve Tuur.... ik zou bij die signeersessie voor de zekerheid maar een paar grote en blonde Viking lijfwachten bij de ingang neerzetten...

grapjasz | 17-08-22 | 21:38

Danke, Thür! Ik vind eigenlijk dat GS je Reauze Gezandt Voor Het Leven moet maken. Ik wil wel een weten hoe het de trailer Amerikaan vergaat, of de doorsnee Ping Li Ping. Er zijn vast meer onderwerpen die bereisd moeten worden...

F. von Zeikhoven | 17-08-22 | 21:38

Ik ben "on greeting terms" met mijn Syrische buurman, maar heb nog nooit een theologische discussie met hem gevoerd. Dan zou hij me waarschijnlijk nooit meer aankijken.

knutsel_ | 17-08-22 | 21:37 | 5

@F. von Zeikhoven | 17-08-22 | 21:41: Ja... lekker knuffelen/sabbel/verbinden/etc.

grapjasz | 17-08-22 | 21:45

Wat is in godsnaam een theologische discussie? Samen praten over het Flying Spaghettimonster?

Ichneumonidae | 17-08-22 | 21:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ken zat hoogopgeleide en succesvolle moslims waarmee de omgang en samenwerking zeer prettig is. Het zijn net grefo's: vlijtige, brave en betrouwbare mensjes. Ik vind het wel sympathiek.

de IJsman | 17-08-22 | 21:35 | 12

@F. von Zeikhoven | 17-08-22 | 21:46:

Eens, ook kutvolk. Heb ze echter recentelijk nog niet op terrorisme, onthoofdingen of moord kunnen betrappen.

Randall3.0 | 17-08-22 | 22:03

Een absolute minderheid en dat weet ook jij, Ijsman.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar goed ook, want als het allemaal van die ellendelingen waren, waren we allang een moslimstaat,
Het streven is er hoor.
Maar blijf gerust relativeren en net als Red Shirt doen of er niets aan de hand is.
Probleem is dat jullie nooit buiten komen.
Nooit in de wijken komen.
De ellende is zichtbaar, zelfs voor moslims onderling.
Je moet 20 jaar vooruit kijken.

Ruimedenker | 17-08-22 | 22:15
▼ 9 antwoorden verborgen

In het land in Afrika waar ik een half jaartje woon bemoeit de bellboy zich actief met het biertje dat ik drink. Hij is er tegen. Om met de proabortus mensen die een baarmoeder hebben of krijgen te spreken: mind your own fucking business. Maar dan verstaan ze opeens geen Engels.
Het binnenhalen van de islam is veruit de grootste fout die ooit in de Europese geschiedenis is gemaakt. Alle andere fouten kunnen worden teruggedraaid, deze niet . Over 50 jaar zullen mijn achterkleinkinderen zich afvragen wat ons in godsnaam bezield heeft

Magdat | 17-08-22 | 21:33 | 1

In zuid-Spanje weten ze dat nog gelukkig.

Boeddha18 | 18-08-22 | 08:38

Wow! Dit afsluitende essay aan het einde van zijn 'safari' is meteen Arthur's sterkste schrijfsel!

Eén grote optocht van 'inconvenient truths'. Van sommige schrik je of je wordt er kwaad van:

"De massale immigratie van jonge moslimmannen uit Afghanistan, Pakistan, Soedan, Somalië, Noord-Afrika en de rest van Afrika is voor de eurocraten een voldongen feit en verder geen onderwerp van discussie.''

Bij andere heerst - bij mij althans - nog steeds een vorm van ontkenning (die weliswaar steeds lastiger vol te houden is):

"De gematigde islam bestaat niet, net zomin als gematigde moslims. Er zijn uiteraard moslims die het minder strikt zien en hun religieuze overtuiging combineren met een modern leven, maar als puntje bij paaltje komt, buigen zij toch voor de druk van de extremisten, al is het maar om geen slechte moslim te worden genoemd.''

Gedeprimeerd raak ik van die 'inconvenient truth'. Maar een zoveelste bewijs ervoor is vorige week vrijdag weer geleverd:

Salman Rushdie wordt neergestoken, en heel Iran juicht erover. Hier in Nederland heb ik geen gejuich waargenomen, zoals de moslims hier nog wel 20 jaar geleden juichten voor 9/11, maar geluiden van afkeuring en afschuw ook niet. Ze hebben hun lesje 20 jaar geleden geleerd en houden zich gedeisd, voorlopig.

Er zijn te weinig Arthur van Amerongens, maar er is wel een overvloed aan lief-dommige deugdoosjes zoals Debbie Gerritsen (die de Holocaust een stuk minder erg vond dan het slavernijverleden of zoiets) en zoals Fleur Jongepier, die gisteren nog in een column in de Volkskrant schreef dat al die asielzoekers hier granaatscherven in hun schenen hebben en platgebrande huizen.

Het zal allemaal alleen maar erger worden: steeds meer moslims uit derdewereldlanden zullen steeds meer ellende opleveren; de grote steden zullen onleefbaar worden; klimaatdoelen niet gehaald; woningnood zal verergeren; er zullen op termijn - niet eens zo heel lange termijn - overal shanty towns van tentenkampjes en krotten wijken á la Parijs verschijnen; autochtone Nederlanders zullen zich in toenemende mate terugtrekken in 'gated communities'.

Het wordt een 'brave new world'.

Dr_Johnson | 17-08-22 | 21:28 | 4

De pijnlijke en wrede realiteit. Laten we er niet omheen draaien, niet de inwoners van de landen waar het overgrote deel van de moslims zich (als gast) mocht vestigen zijn intolerant, nee, dat zijn zijn zij die de wrede islam aanhangen. En door alle verworvenheden zoals art 1 van de grondwet enz is er geen paal en perk aan te stellen. Omdat moeders die thuis baren en "opvoeden" volgens de "leer" hun kinderen blijven "voeden" met intolerantie enz, verandert er weinig. Een paar uur voorlichting op school is daartegen niet opgewassen.

Squeezelover | 17-08-22 | 21:43

Als we stoppen met die honderden miljarden voor "klimaatdoelen" en "stikstof fondsen"(dat geld kan dan naar de zorg, de ouderen, jeugdhulpverlening en naar veiligheid) en het Deense migratie model omarmen dan slaan we al een enorme slag. Maar nog los van de massa-immigratie: al komt er niemand meer binnen (dit jaar minimaal plus 200.000), de grote steden in NL zijn al en masse bevolkt door 1e, 2e of 3e generatie immigranten die de Islam aanhangen. En zij planten zich meer voort dan de autochtone Nederlander. Maak eens een wandeling door Rotterdam-west of door delen van Rotterdam-zuid zou ik zeggen.

Boeddha18 | 18-08-22 | 08:36
▼ 1 antwoord verborgen

Treurige foto's. Vertellen eigenlijk meer dan woorden kunnen doen.

(En dan niet de laatste twee)

Lorejas | 17-08-22 | 21:27

Je hoeft je inderdaad niet af te vragen welke kant 'gematigde moslims' kiezen als puntje bij paaltje komt.
Dank voor de foto's, de meeste zijn walgelijk en geven een goed beeld van de islamisering van Europa.

Ichneumonidae | 17-08-22 | 21:26

Deugen totdat je aan een kraan hangt.

Acidstain | 17-08-22 | 21:25

Too late, to few against to many.

Jan Lange3373 | 17-08-22 | 21:24

Islam is een probleem geworden door linkse politici. Daar zit het basiskwaad. De muzelmannen pakken slechts de ruimte die hen geboden wordt.

En Arthur mag van mij weer op vervolgsafari.

Lopendbuffet | 17-08-22 | 21:17 | 3

Dat is wat te simpel. Linkse politici menen oprecht dat ze het goede doen. Dus ergens maken ze vanuit rechts bekeken een vergissing.
Welke?

Links en rechts hebben ze moeite met vragen als : wanneer gaat tolerantie van andere opvattingen ten koste van de Nederlandse moderniteit.
Denk bijvoorbeeld aan liberale vrijheid voor vrouwen om hun eigen leven te kiezen.
En wat ga je dan doen?

AdvocatusDiaboli | 17-08-22 | 21:25

Dat was ook het idee van ABB.

Ichneumonidae | 17-08-22 | 21:27

Islamieten hebben geen 5e colonne nodig, op alle manieren worden ze al door links geholpen.

Acidstain | 17-08-22 | 21:28

Bedankt, Tuurke. En GS tuurlijk ook.

AdPatat1960 | 17-08-22 | 21:17

Een ontluisterend goed stuk met de vinger op alle zere plekken van de in Europa oprukkende Islam, dank daarvoor.

yeah-right474 | 17-08-22 | 21:15

De islam is al te ver opgerukt in het Westen om het tij te keren. Geen enkele modern technologisch snufje dat daar nog wat aan kan doen.

Principe | 17-08-22 | 21:13 | 2
-weggejorist-
Acidstain | 17-08-22 | 21:29
-weggejorist-
Principe | 17-08-22 | 21:32

Potjandorie, wat een afsluiter! Ik kon bij de vorige edities nog wel hier en daar een sprankje hoop halen, maar dat is hier nergens meer te vinden. Er zit geen woord Latijns bij.
Dank voor de serie, voor de verhalen en de foto’s.

Alquest | 17-08-22 | 21:13

Complimenten voor je werk. Ik zie uit naar het boek

Mark van Leeuwen | 17-08-22 | 21:09

De islamisering vordert gestaag in Nederland, ongeveer 1000 per week. De fractievoorzitters van DENK verheugen zich op zoveel potentieel stemvee en verwachten over 5 tot 6 jaar de grootste partij van Nederland te zijn.

johnyl | 17-08-22 | 21:08

Alles heeft tijd nodig. Maar niet in mijn tijd.

Plukkieplukkie | 17-08-22 | 21:05

De gematigde islam bestaat inderdaad niet. Er zijn wel lieve moslims. Maar uiteindelijk telt toch de islam.

Principe | 17-08-22 | 21:04 | 2

Je zag na de aanslag bij Charlie Hebdo, dat de terrorist even omliep om de gewonde islamitische agent te doden. Een moslim die dat werk doet voor de ongelovigen is het ergst.

Acidstain | 17-08-22 | 21:23

@Acidstain | 17-08-22 | 21:23: Probleem zijn de Westerse leiders die de islam steeds de hand boven het hoofd houden. En bij gevolg zijn er veel nuttige idioten als ik die die leiders geloven. Totdat je zelf met de feiten geconfronteerd wordt.

Het heeft lang geduurd voordat ik het pas geloofde dat de islam echt zo erg is. Maar nu snap ik het. Het heeft echt lang geduurd. Mja... hoeveel nuttige idioten zoals ik zijn er niet die zich door de leiders van het Westen voor hun karretje laten spannen?

Principe | 17-08-22 | 21:27

Die enkele moslim die al geneigd zou zijn enig normaal gedachtengoed aan te hangen, wordt al gauw gecorrigeerd door die anderen, op straffe van...

GKJP | 17-08-22 | 21:02

Waar ligt de loyaliteit van Europese moslims: bij Allah en zijn profeet of bij de seculiere samenlevingen waar ze wonen?

Bij allah de geschiedenis bewijst het.
Mo kwam uit Saudi-Arabië: Kijk hoe het nu in Afghanistan is....
Dus tja.

Is dit nog nieuws? | 17-08-22 | 21:00

Iran is een mooi voorbeeld, maar van politieke correctheid win je niet.

Drs. D. | 17-08-22 | 21:00

Er is één religie nog achterlijker: woke. En pas maar op want als deze twee elkaar gaan versterken krijgen we de perfect storm.

keestelpro | 17-08-22 | 20:58 | 5

De "useful idiots". Iran zou een les voor hen moeten zijn: daar werden de linksmensen die samen met de islamisten vochten tegen de Sjah als eerste tegen de muur gezet.

ZOMG | 17-08-22 | 21:12

@geenspam | 17-08-22 | 21:10:
Woke is het superlatief van links extremisme en het zijn precies dat soort mensen die het islamisme in Europa in het zadel geholpen hebben. Het ís dus al een 'perfect storm'. Zoals van Amerongen ook illustreert:
'Het grootste gevaar schuilt in de roomblanke islamapologeten, de mohammedanenknuffelaars en de dhimmi’s die door hun politiek correcte waanideeën door het stof kruipen voor moslims, shariaraden toestaan en terreuraanslagen vergoelijken. En laten we de roomblanke feministes niet vergeten, die griezels die de boerka toejuichen en het gezond vinden dat de clitoris van een vierjarige meisje wordt afgeknipt...'

keestelpro | 17-08-22 | 21:15

@geenspam | 17-08-22 | 21:10: woke blaast tegenstanders figuurlijk op. vooralsnog gelukkig nog zonder bloedvergieten: cancellen.

naglfar | 17-08-22 | 21:21
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl