achtergrond

Geenstijl

Hier wordt toch niet "geprobeerd in te rijden op agenten" hetgeen "gerichte schoten" rechtvaardigt?

Okay, even.

Bovenstaand die video van gisteravond uit Heerenveen waarop twee schoten te horen zijn die gericht afgevuurd lijken te worden. Andere beelden of berichten van geloste schoten zijn we nog niet tegengekomen. Onderstaand een video van hetzelfde voorval, waar het links buiten beeld op 0:10 plaats op lijkt te vinden.

De politie schreef gisteravond dat "Omstreeks 22:40 uur is er door trekkerbestuurders geprobeerd in te rijden agenten en dienstvoertuigen. Dit gebeurde bij de oprit Mercurius/A32 in #Heerenveen. Er ontstond een dreigende situatie. Hierbij zijn waarschuwingsschoten gelost en er werd gericht geschoten."

Maar er wordt toch helemaal niet geprobeerd in te rijden op agenten? Er zit op het meest nabije moment zo'n 3 meter tussen de trekker en agenten, en nog veel belangrijker: op geen enkel moment richt de bestuurder de wielen van z'n trekker richting de agenten, wat inderdaad als dreiging van aanrijding gezien zou kunnen worden.

Slag om de arm: het is in theorie mogelijk dat de politie hier verwijst naar een ander voorval waarbij ook geschoten is en waarbij er wel geprobeerd werd in te rijden op agenten, maar waar geen beelden van zijn. Maar dat voelt op dit moment niet heel waarschijnlijk.

Andere hoek, voorval op 0:10, net buiten beeld

Het vuurmoment vanuit andere hoek. Er zit MINSTENS 3 meter tussen

Het vuurmoment vanuit andere hoek. Er zit MINSTENS 3 meter tussen

Maar er wordt toch niet "geprobeerd in te rijden agenten en dienstvoertuigen"???

Maar er wordt toch niet "geprobeerd in te rijden agenten en dienstvoertuigen"???

Dit is levensgevaarlijk man

Dit is levensgevaarlijk man

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.