Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Tuur en Teun als coke-uithalers in de containerhaven van Antwerpen

Een nieuw avontuur van Teunke & Tuurke: containers uithalen in de haven van Antwerpen. Duizend kokosnoten en bananen! 

Baas Bart, baas Bart, het is de schuld van drugsprofessor Teun, die nam mij mee naar de haven van Antwerpen waar vorig jaar 89 ton sos in beslag werd genomen. Omdat de haven van Antwerpen iets groter en onoverzichtelijker is, prefereren de Nederlandse drugsyndikaten deze boven Rotterdam. De meeste van die wittie gaat helaas naar Nederland, en met name naar de Zuidas en het hoofdkantoor van D66. Anyways: Die kutcoke komt echt mijn neus uit, ik wil er niks meer mee te maken hebben. Afgelopen week werd ik een uur lang live geïnterviewd door Mischa Blok, notabene op prime time op NPO Radio 1, en wat denk je wat de openingszin van het goede mens was? ”Don Arturo, na een schitterende loopbaan bij de Volkskrant, waar je 500 ontroerende columns schreef over La Condition Humaine, ben je nu verworden tot de seniele huisjunk van jongerenblog GeenStijl. De enige reacties die je nog losmaakt, komen van puisterige nerds die bij moeders thuis wonen en tussen het pornobingen en het online gokken door jou de huid vol schelden, en met name over je pathetische drugsgebruik.“

“Lieve Mischa”, antwoordde ik verbouwereerd, “woorden schieten mij tekort, Maar niemand minder dan Marilyn Manson heeft het drama van mijn zinloze leven samengevat in een vrolijke NPO-meezinger."

Ik had inmiddels vier donkergele kaarten gehad van chef Nijman en hem tijdens onze dagelijkse natte werkbarbecue in de Algarve - we zijn buren - plechtig beloofd niet meer over drugs te schrijven omdat de reaguurders gillend wegliepen. 

Maar toen begon drugsprofessor Teunke te zuigen en te zeveren. Ik stond op het punt om het vliegtuig van Charleroi naar Faro te nemen toen Het Beest van Boxtel zijn welhaast onverstaanbaar koeterwaals, een soort Brabo-Vlaams pidgin-Nederlands, begon te stamelen (deze zinnen vertaal ik nog, de rest van Teuns rant moet de lezer zelf maar zien te ontrafelen): “Tuurke, ik wil de goede naam van ons mooie moederland niet bezoedelen, maar Nederland blijft natuurlijk narcostaat numero uno van Europa. Voor een hoop redenen, maar een van de belangrijkste is dat ons neoliberaal polderland een paradijs is voor de witwasser met slechte bedoelingen, zoals maffiaonderzoeker Roberto Gaviano schreef na de trieste dood van onze collega Peter. Maar kom, ik laat je de haven van Antwerpen zien, die qua oppervlak groter is dan de provincie Utrecht."

Bij het zien van al die containers waarin wellicht een hoop lekkers verstopt zat, werd het mijn wapenbroeder Teunis te kwaad; “Allez Tuurke, gij zijt nun rare patat! Ge maakt geintjes, maar ge moet eens witte wa’aal dien troep een ‘oop misère in ons skoon stad heej vereurzoakt!’ 

Na enig geschuimbek hervond de Leidsche drugsdoctor zich weer: ‘kijk collega Arthuro, gij wit dat ik een probleem heb mee drugs. Ik heb teveel moord en doodslag in Mexico gezien, maar ook veul ellende in Brabant waar een plattelandsjeugd achter rolluiken in gesubsidieerde flatjes, onzichtbaar voor legaliseringsapologeten in 020, zich kapotrookt en snuift en spuit en drinkt aan flakka, GHB, 3MMC crack, speed, de drugs voor los pobres. Ik ben ginne moeilijke en ik neem jouw je drugsgebruik niet kwalijk, want gij zijt nun wreed toffe gast die alleen last heeft van toxicomanie en als zelfmedicatie een alkaloïdentherapievolgt voor zijn ADHD! Zoals er zoveel scholiertjes aan de ritalin zitten. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik heel triest werd toen ik jou in de Algarve crack zag roken. Dat wil zeggen, nota bene uit een augurkenpotje! Ge wit dat deez doctor ginne kwaaie is, en daarom had ik op mijn laatste onderzoeksreis naar de Gouden Driehoek een verdomd kek crystal meth waterpijpje voor je gekocht in de rosse buurt van Bangkok. Dat kun je ook gebruiken voor je tweemaandelijkse portie crack! Het geëxploiteerde urbaan proletariaat van Bangkok gebruikt die pijpjes om fijngemalen yabapilletjes, gemaakt van pure crystal meth, te smoren zodat ze zich nog harder en beter door hun bazen kunnen laten uitbuiten! 

Zoals ook Poolse uienplukkers zich volstoppen met speed om de lange werkdagen te maken. Een geniale uitvinding van het narcokapitalisme, drugs en methamphetamine in het bijzonder, waarover ik in mijn spoedig te verschijnen bestseller Drug van de Duivel heel wat boekjes ga opendoen! Kortom, ik hoop dat mijn pijpje helpt jouw demonen te bezweren! 

Nu even serieus Tuur, mag je best weten, maar ik heb zo’n hekel aan de cokesnuivende hippe medemens! De meeste zijn trieste sneuneuzen en middelmatige losers die hun dopamine-uitgedaagde banale existentie kunstmatig moeten opkrikken met pillen en poeders. Ik schreef dat ooit eens in een deftig middagblad en jaagde zonder het te willen heel cocanistisch 020 de kast op! Enfin, drugs is het perfecte middel, of het nu legale antidepressiva of kalmeringsmiddelen of illegale stimulantia zijn, om een ongelukkige bevolking in een onleefbare maatschappij toch onder de duim te houden! Marcuse noemde dat repressieve tolerantie en daarom wil een maakbaarheidspartij als D66 zo graag de pil legaliseren. Zodat iedereen lang en gelukkig en blij leeft en niet protesteert, zoals in Brave New World iedereen happy was met Soma.

 Genoeg gefilosofeerd, kerel. We zijn nu in de fruithaven van Antwerpen waar alle containers met ananas en bananen aankomen vanuit ons geliefde Latijns Amerika! Zoals je ziet, bewaking is er nauwelijks en als we onze hand door het gaas steken kunnen we de containers aanraken! Met een knijptang kunnen we gewoon een gat in de omheining knippen en dan staan dan direct bij de containers. Als een paar kompanen verderop hetzelfde doen, en daar wat pellets in de fik steken, is de bewaking daar druk mee bezig en kunnen we ongestoord onze gang gaan. Dan hoeven wij alleen de containerdeur open te doen waar de sporttassen, Nike tassen kunnen precies 50 kilo houden, al volgens afspraak klaar staan! Dan moet Sjefke de kraanmachinist natuurlijk wel de container op de juiste plaats hebben gezet, maar daar krijgt hij van onze baas soms wel 50.000 euro voor. De baas is erg goed in het rekruteren van medewerkers. Op sociale media en in de kroegen speuren hij naar havenarbeiders die in de misère zitten vanwege scheiding of geldproblemen. Kwetsbare mensen, noemen geleerde  sociologen dat. Dan maakt onze baas een aanbod dat Sjefke nie kan weigeren. ‘Tis moar veur iene keer,’ denkt ons Sjefke, maar die komt nooit meer uit de klauwen van de baas! Vroeg of laat loopt Sjefke tegen de lamp, de baas verklikken doet hij niet, want dan gaat zijn familie eraan. Dan zit Sjefke zes jaar vast op de gevangenis in de Begijnenstraat en is hij alles kwijt. En onze baas vindt wel weer een Joske die er ook intrapt! Kijk, dat is één van de vele manier om de coke aan wal te krijgen. De beste misdaadjournalist van het ganse land, die dekselse Joris van der Aa van de Gazet van Antwerpen, heeft dat allemaal haarfijn uit de doekjesgedaan in een snelcursus uithalen! Nu heb ik genoeg gepraat Tuur en ik krijg zin in een slokkie Côtes du Rhône, het enige roesmiddel dat ik in mijn verder oersaaie bestaan tot mij neem!”

Mijn oren klapperden na het aanhoren van de rant van Teunke maar gelukkig had ik driekwart van zijn koeterwaals niet begrepen. Het leek mij wel een goed moment om definitief met drugs te stoppen. Wellicht moest ik over wijn gaan schrijven! Chef Nijman had al een paar keer gesuggereerd dat ik na het Safari Eurabia-avontuur een ander genre journalistiek moest gaan beoefenen, in een laatste en vooral krampachtige poging de reaguurders te behagen. Dat is goed, patroon, zei ik tegen Nijman: ik ga eerst nog met professor Muntz in het kader van Safari Eurabia naar Kosovo, Bosnië, Albanië (de nieuwe, mohammedaanse kansenparels van de EU), en naar de Italiaanse eilandjes Pantelleria en Lampedusa om nieuwe Nederlanders voor te lichten over Club Med Ter Apel, en daarna ga ik over wijn schrijven. En zo geschiedde

Op naar de Balkan!

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

De stukken van don Arturo lezen lekker weg, prima reisverslag. En de drugs, dat hoort er bij. Daarop draait de moderne wereld. Hitler en de nazi’s veroverden er Europa op, de islam radicalen stichten er een staat op in Irak en Syrië en de Russen gebruiken gefermenteerde en gedestilleerde granen en vruchten in de Oekraïne.
Om maar te zwijgen over de gesjeesde spreadsheet managers in Europa.

ratelaar | 26-06-22 | 07:13

Beste Arthur,
Rivieren meanderen altijd tot in de zee. Dat is geen nieuws.
Zoals je zelf schrijft: "Genoeg gefilosofeerd".
Mag je volgende stukje graag wat steekhoudender en doelgerichter zijn?

hotmint | 26-06-22 | 02:03

Die foto van dat mobieltje met Borgerhout, waar hele Marokkaanse families diep in de cokehandel zitten en iedereen dat ook prima vindt tot aan oma's toe.

Lekker gelukt allemaal met de Berbers, ook in België.

Wattman | 26-06-22 | 01:51

En daarom zijn de straffen voor uithalers zo belachelijk laag bij de vvd, D’66, volt en groen links zijn ze te bang voor dat hun coke Dan te veel in prijs verhoogd wordt

Snap_het_ook_niet | 25-06-22 | 23:45

Bart, laat Tuur lekker schrijven wat hij wil. Je wist wat je kreeg toen je hem inlijfde. Ik vermaak me er kostelijk mee.

K1100 | 25-06-22 | 22:01

Lekker van Amerongen. Wijn zal u goed doen en daar is geen witte poeder bij nodig. Mooi schrijfsel wederom…

davidhasseltoff | 25-06-22 | 21:32

Mensen die hier weglopen vanwege het drugsgebruik van Tuur, struisvogels zijn het. Arthur is er eerlijk over, minstens de helft van Nederland is wel ergens aan verslaafd of doet gekkere dingen en doet dit stiekem. Drugs zijn soms ook gewoon leuk, kan je vervelend vinden maar het is gewoon zo.

Sinterbikske | 25-06-22 | 20:55 | 2

En als intermezzo na een week opvolgende topics is v.A een goede afzakker. Het bankblog bijv.is dan meer voor de experts.

horsteknots | 25-06-22 | 21:00

De lui op de Zuidas verdienen zelf niets. Dankzij de regelgeving van hun vriendjes in Den Haag kunnen zij de winsten van mensen die daadwerkelijk werken legaal afromen. Nu blijkt dus ook nog eens dat ze eigenhandig de Mocro Mafia aan het werk houden.

goedverstaander | 25-06-22 | 20:48

'Reaguurders die gillend wegrennen' moaha, Dhr. Nijman moet niet jammeren. Druks zijn kei actueel. En neem je werk serineus, voor GS schrijven doe je niet tussen de soep en de patatten. Dit stuk leest lekker weg. Broeva Haro.

horsteknots | 25-06-22 | 20:47

Het gaat dus om zulke grote hoeveelheden drugs dat die per zeecontainer uit Zuid-Amerika moeten komen.

goedverstaander | 25-06-22 | 20:42

Met Tuur heeft de vieze man van Kooten en de Bie een waardige opvolger gekregen.

aflaatverkoper | 25-06-22 | 20:38

Legaliseer die ellende eens dan loont het niet meer om steeds meer klanten te werven.

Pensionista | 25-06-22 | 20:32 | 7

@Neuth | 25-06-22 | 21:12:
Erhmm nee, om op 1 liter whisky uit te komen, dient u 40 biertjes van 0,2L te zuipen wat gelijk staat aan 8 liter bier.
Als u geoefend bent, dan gaat die liter een stuk sneller, minder uren voor afbraak van alcohol terwijl u nog aan het drinken bent en ieder kwartier pissen.

Niet dat ze whisky moeten verbieden, gewoon een stukje wetenschap voor de duiding.

WasHetMaarMakkelijk | 25-06-22 | 21:27

@WasHetMaarMakkelijk | 25-06-22 | 21:27: Precies. Korte drank is een veel groter probleem dan bier. Het geeft een snelle roes zonder de door u opgesomde praktische bezwaren. En het is ook nog eens veel verslavender. Voor mij een reden om korte drank alsnog in de ban te doen.

Nonkel Frituur | 25-06-22 | 21:32

@Nonkel Frituur | 25-06-22 | 21:32: Het kost anderhalf uur een bier af te breken qua alcohol maar niet om dit te verorberen. Standaard glazen bevatten dezelfde hoeveelheid alcohol. Ook maakt het percentage niet uit qua verslavendheid. Allemaal non argumenten. Legaliseer die drugs nou maar........

Neuth | 25-06-22 | 21:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat beest in het eerste shot van het Marylin Manson nummer doet me denken aan de Coke Badger uit de film ‘It’s all gone Pete Tong. makeagif.com/gif/its-all-gone-pete-to...

Sinterbikske | 25-06-22 | 20:27

De drugs horen er in! Na het stuk over Portugal was ik gelijk verslaafd (aan don Arturo)

Stijl_Loos | 25-06-22 | 20:26

Ik moet eerst even een paar landingsbanen vim door mijn nostrils jagen voordat deze lap text geheel tot me doordringt/drinkt.

Asteroid-B612 | 25-06-22 | 20:18

Als ik het goed begrijp ligt de schrijver van dit artikel ook aan de basis van het probleem, en is hij er nog fier op ook. Maar het zijn precies zulke losers die 90% van de klanten vertegenwoordigen. Zonder hen valt de handel stil, en dan zijn we misschien ook eens van die mocro-criminaliteit verlost.

Nonkel Frituur | 25-06-22 | 20:12 | 2

Die criminaliteit blijft. Deze richt zich gewoon op waar de meeste winst valt te behalen. Het is niets anders dan een economische activiteit die illegaal mag en met iets hardvochtiger personeelsbeleid.

Is er geen vraag meer naar cocaïne, dan stoppen ze met die handel en zoeken iets anders. Dat zie je nu ook al met mensensmokkel sinds Merkels Wir Schaffen Das.

Nuuk | 25-06-22 | 20:16

Handel is handel.. Hoe wat waar en op welk moment is niet belangrijk..

Die handel hebben die gasten net even een beetje beter door...

neonreclame | 25-06-22 | 20:18

Heel veel tekst en aan het eind ben je nog niets wijzer.
Vermakelijk is het ook niet.

leo de pejo | 25-06-22 | 20:11

Nou, een weer echt diepgravend artikel met teveel foto's. Next. Enige gemakzucht kan je Tuurke niet ontzeggen.

brutus68 | 25-06-22 | 20:07 | 1

De tekst is in ieder geval niet nagelezen voor het insturen.

Duwbak_Linda | 25-06-22 | 20:10

"Jongeren" blog Geenstijl. Ik heb eigenlijk het idee dat er veelal reaguurders zijn met toch enige levenservaring. Heb ik dat nou helemaal mis?

Leptob | 25-06-22 | 20:06 | 8

Nee, je hebt het niet mis. Er zijn hier zelfs bejaarden, laat Tuur dat maar eens tegen die rare kwast Mischa Blok zeggen.

quigg | 26-06-22 | 05:13
▼ 5 antwoorden verborgen

De vraagzijde is steeds nadrukkelijker het eigenlijke probleem van drugscriminaliteit. Ik bedoel die beeldmooie vriendelijke studente pedagogiek op nr. 24 en haar charmante vriendinnen die na elven dat lijntje snuiven.

Ridde Rogter | 25-06-22 | 20:00

Ja dat interview was het luisteren waard. Fat shaming, Prediker, waterhoofden en de Statenvertaling; +1 hoor.

Duwbak_Linda | 25-06-22 | 19:58 | 3

Ik heb onlangs mijn zus verwijderd uit mijn bestand van mensen waar ik wil mee om wil gaan, puur om het gebruik van woorden. Ik ben een soort van Arthuur en zij is de linkse wokie die alles canceled. In mijn omgeving ben ik zelfs nog behoorlijk links ( ik werk in de metaalsector, en die mensen zeggen nogal vlug wat ze denken, en zeker als je "lui" bent). Zij heeft een bullshitbaan bij signify waar ze met mensen over de hele wereld praat over hoe licht er uit moet zien, en iedereen elkaar complimenten geeft over hoe goed ze wel niet zijn in niks doen, want iedereen verdiend een sticker, zelfs als je helemaal niks kan. Ik kan me behoorlijk vinden in hetgeen er wordt gezegd in de podcast, op het werk maken we grappen over luie mensen doodrijden en het op een ongeluk laten lijken, dan komen we er makkelijk vanaf, zonder dat er uitkeringen betaald moeten worden (dit mag voor sommigen heel erg klinken, maar we hebben allemaal een gitzwarte humor waar niet iedereen tegen kan. We zeggen wat we denken en dat maakt voor ons het leven leuk, simpel, maar waarom mag humor niet meer kwetsen, je kwetst altijd wel iemand, en zelfs als je denkt grappen te maken over mieren komt de PvdD op de proppen dat het niet mag. Eelt heet zoiets, en gekwetst zijn is een keuze, je kan het ook langs je neerleggen en het vergeten. Waar kan je anders nog om lachen als je niemand meer mag kwetsen?

brie-de-penis | 25-06-22 | 20:21

Je eigen eindigheid bespoedigen met vluchtig plezier is niks vreemd maar wel stupide.

Neuth | 25-06-22 | 19:55 | 1

Hafid Bouazza...

Vraag mij niks.. Kom niet verder dan Baantjer.....

neonreclame | 25-06-22 | 20:01

Nou als dat geen rode kaart wordt snuift Tuurke zich volgende week zelf wel deaudt.

nieuwe_Deen | 25-06-22 | 19:53 | 1

Vraag even snel of ie nog assie hebt... Weet je.. Kunne we.. Toch..??

neonreclame | 25-06-22 | 19:54

Leuk verhaal, maar ik ben er niet veel wijzer door geworden.
Gelukkig gaat het verhaal niet over drugs, anders lopen leden weg en wordt Bart boos.
Leden die boze brieven schrijven en zelfs weglopen vind ik wel sneu.
Niet alles is leuk op GS, maar dat geldt ook voor de T en voor de VK en voor de Margriet en de Donald Duck en voor de Troskompas.
Maar goed.
Ik hoop ik wat meer actie vanuit de Balkan.
Goeie reis, Tuur en let een beetje op Robbie.

Ruimedenker | 25-06-22 | 19:48

Drugs are bad mmmmmkay.

Brabeaulander | 25-06-22 | 19:47 | 2

De Ketamine klinieken schieten in de Joe Ess of Ee
als psychedelische paddenstoelen uit de grond,
voor 'trauma' verwerking net zoals de 'medicinale' wiet overthere.

Sloeberman | 25-06-22 | 20:40

@Sloeberman | 25-06-22 | 20:40: In de USA is het meer de "opioid crisis". Mensen krijgen opiaten voorgeschreven, oxycodon enzo, en raken daaraan verslaafd. Vervolgens gaan ze op zoek naar drugs op straat, veelal heroine. Min of meer voor hetzelfde effekt. Dan komt er vroeg of laat super pure hero op de markt, al die gasten hartstikke dood wegens overdosis. Dan heb je fentanyl, en als je dat gaat gebruiken (Hallo George Floyd) ben je wat mij betreft niet niet goed bij je brain want dat is DE killer. Maar goed. Tuur lijkt mij op zich een prima kerel. Ik zou wel een nachtje met die gast doorhalen op de vim, beetje slap lullen, ouwe obscure punkplaatjes draaien. Volgens mij trekt hij dat wel. Zijn bijdrages op GS zijn goed en interessant. Hoewel ik deze wat minder vind.

Asteroid-B612 | 25-06-22 | 22:07

Wat is de drug die nodig is om dit te kunnen lezen?

John McClane | 25-06-22 | 19:39 | 1

Reaguurders die weglopen vanwege dingen over drugs? Zij kunnen blijkbaar de realiteit niet aan. Gisteren nog een artikel gelezen over dat drugs bij studenten niet eens meer stiekem op de wc worden gebruikt. Iedereen doet het waar iedereen bij is.

Leptob | 25-06-22 | 19:38 | 3

De onzekerheid druipt er toch altijd nog vanaf. "Dit kan toch, jij vindt hier toch niks van?" Die zelfde onzekerheid slaat dubbel toe want zodra de coke op is gaan de erge gevallen bij elkaar bedelen. "Hey jij hebt toch nog een beetje?. Ik haal de volgende keer, alsjeblieft."

De Nederlandse versie van Trainspotting zou niet zo interessant zijn.

GeheidEenGeit | 25-06-22 | 20:43

Sociaal drugsgebruik. Van vissersdorp naar studentenkorps, wie had dat gedacht.

sjef-van-iekel | 25-06-22 | 21:08

Ha..!!

Jongere.....

neonreclame | 25-06-22 | 19:38 | 2

Ouder jongere toch wel..

Duwbak_Linda | 25-06-22 | 20:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen