Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Peperdure drugs en etnisch bendegeweld in de saaiste stad van Zweden

Wel genderneutrale plees, geen betaalbare pleziermiddelen. En dat terwijl de pakkans nihil is als je doet of je een Somaliër bent. De Safari Eurabia maakt vreemde wendingen in Malmö

Kijk, zo’n bericht in Nyheter Idag is nou precies koren op mijn molen in het kader van het bespottelijk maken van de weg-met-ons-cultuur in het ooit zo stoere Zweden: Oekraïense vrouwen in het vluchtelingencentrum Galaxen in Olofström mogen zich op last van de leiding niet provocerend en uitdagend kleden omdat mannelijke vluchtelingen uit "andere culturen" dan geil worden en dan zijn de rapen gaar.  

De etniciteit van de klagers wordt niet genoemd in het artikel maar ik ga er gevoeglijk van uit dat het om Afghanen en Somaliërs gaat. Het is toch van de zotte: je laat vrouw en kinderen achter in jouw door oorlog verscheurde thuisland en gaat dan in gastland Zweden klagen over de kafirkleding van Oekraïense vluchtelingen en uiteraard ook over dat gøre smørrebrød en het Scandinavische kutweer. 

De volgende stap is dreigen met groepsverkrachting, bij wijze van straf. 

Verkrachting, al dan niet groepsgewijs, is na Björn Borg, Pippi Langkous, Ikea en Abba een nieuw Zweeds fenomeen. In 2017 werd 4895 keer aangifte gedaan van verkrachting. In 2019 was dat 5930 keer. Volgens sommige, ietwat vage bronnen vonden er vorig jaar bijna 10.000 verkrachtingen plaats (tegenover 400 in 1975). 

Een ander nieuw verschijnsel in het ooit zo chille Zweden is geweld, en met name geweld tegen de politie en tussen tribale bendes. Het brave land kent - na Kroatië - het hoogste aantal schietpartijen en bomincidenten van Europa, en is dus ook nog eens koploper qua verkrachtingen. 

Wij hadden in Malmö afgesproken met Peter Imanuelsen alias Peter Sweden, maar de tegenwoordig in Noorwegen wonende activist moest op het laatste moment afzeggen wegens fysiek ongemak.

Op zijn blog schrijft hij: "Zweden bestempelt zichzelf als een feministisch land waar ze om vrouwenrechten geven, maar deze ramp die vooral vrouwen treft, wordt genegeerd. Waarom is dat? Het aantal verkrachtingen in Zweden van de afgelopen vijf jaar zou je zelfs kunnen schokken. Houd er rekening mee dat Zweden een klein land is met slechts 10 miljoen inwoners. Volgens officiële misdaadstatistieken zijn er de afgelopen 5 jaar in Zweden maar liefst 42.936 verkrachtingen gemeld. Laat dat even bezinken. Nu heb je misschien gehoord van mensen aan de linkerkant die beweren dat Zweden hun definitie van verkrachting heeft veranderd, dus beweren ze dat de situatie in Zweden niet zo slecht is als de statistieken zeggen in vergelijking met andere landen."

Ik heb dat even uitgezocht en inderdaad: het valt reuze mee in Zweden als je een beetje sjoemelt met de definitie van verkrachting. Wellicht een ideetje voor GroenLinks in Amsterdam! 

Nog een voorbeeld van zo’n geweldige Zweedse oplossing: een theologisch conflict tussen twee personen van kleur, keurige christenmannen uit Eritrea, liep nogal uit de hand in de Ikea van Västerås, met als gevolg dat twee Zweedse dames het leven lieten door steken van diverse keukenmessen. 

Na de slachtpartij sloot IKEA Västerås tijdelijk de deuren en schortte vervolgens de verkoop van messen op uit bezorgdheid voor het personeel. Stoute messen! 

Op sociale media deden diverse geruchten de ronde over de aanval. Zo zou de dader een Somaliër zijn en had hij "Allahu Akbar" geroepen nadat hij de slachtoffers had onthoofd. De politie weigerde in te gaan op geruchten, daarbij verwijzend naar vertrouwelijkheid tijdens het vooronderzoek. Dit leidde tot een fel debat over journalistieke ethiek. In Zweden wordt het benoemen van de etniciteit van bijvoorbeeld een moordenaar of een verkrachter angstvallig vermeden.

Een van de meest vooraanstaande en uitgesproken criminologen van Zweden is Ardavan Khoshnood (foto). Geboren in april 1982 in Teheran, met zijn familie - die pro Sjah is - naar Noorwegen gevlucht en uiteindelijk in Zweden terecht gekomen. Ardavan studeerde af in medicijnen, politicologie en criminologie en werkt als specialist op de spoedeisende hulp van het Academische Ziekenhuis van Skåne. Daarnaast doet hij postdoctoraal onderzoeker naar profilering, criminele inlichtingen en ernstige geweldsmisdrijven. We ontmoeten de vrolijke en vooral openhartige academicus in het Espresso House aan de sjieke Stortorget in het centrum van Malmö. 

Het is zaterdagmiddag en over een half uur sluiten de filialen van Systembolaget, de staatswinkels waar sterke drank verkocht wordt. Na drie uur gaan die potdicht en als je te laat bent, moet je je eigen moonshine van dennenappels en oude kranten gaan stoken in je houten hut op je Pippi Langkous-eiland. 

Voor de ingang van de Systembolaget om de hoek van de Espresso House staat een flinke rij alcoholisten zenuwachtig te bibberen. Naast deze bespottelijke manier om drankmisbruik te reguleren, zijn prostitutie en alle drugs totaal verboden in Zweden. Nergens zie je junkies, hoeren en zwervers in Malmö en dientengevolge kan je van de straat eten in de supercleanste en saaiste stad die ik ooit bezocht. 

Uiteraard vond ik natuurlijk wel binnen de kortste keren een dealer van kleur, mede dankzij de adviezen van mijn chauffeur en bloedgabber, de internationaal vermaarde drugsprofessor Teun Voeten, maar ik schrok een beetje van de prijzen: grammetje coke 350 euro, grammetje wiet 60 euro, grammetje heroïne tussen de 150 en 200 euro en een grammetje pep 150 euro. 

Alcohol is hier ook onbetaalbaar dus we zijn allang blij dat Khoshnood het bij een kopje thee houdt (note to self: rekening Espresso House à 400 euro nog naar chef Nijman sturen). 

Khoshnood: "Zweden is een van meest vrije en democratische landen van de wereld, met een enorme welvaart. Tevens hebben we het op één na hoogste percentage vuurwapengeweld van Europa, alleen Kroatië kent meer wapengekletter. De meeste schietpartijen vinden plaats in zuid-Malmö. Jaarlijks zijn er 300 schietpartijen. Dit jaar waren er tot 15 mei al 145 schietpartijen. De balans: 26 doden, 39 gewonden. 2022 wordt een van de bloedigste jaren uit onze geschiedenis."

Journalist Diamant Salihu van Espressen schreef een boek over gangs in Zweden: We gaan allemaal dood. Hij won er een prijs mee. Salihu woonde in Malmö en wilde met het boek aantonen hoe makkelijk het was een wapen te kopen. Al na tien minuten stond hij bij een auto in Malmö, die helemaal vol geladen was met wapens. Salihu kocht een wapen en bracht dat naar de politie, die hem niet complimenteerde maar een proces verbaal opmaakte. Het werd een rechtszaak tegen hem en zijn uitgever, die ze verloren. Salihu heeft nu een strafblad en kan dus niet meer de VS in. 

Het bendegeweld in Zweden begon in de jaren negentig met de Bandidos en de Hell's Angels, de zogeheten Great Nordic War. De brommerclubs hadden snel door dat het geweld slecht was voor de handel, sloten een pax mafioso om onder de radar te blijven. Daarna kwamen de bendeleden uit ex-Joegoslavië, Albanië en het Midden-oosten. 

Khoshnood: "Tegenwoordig zijn er geen hiërarchisch geleide bendes meer. Het zijn vooral losse netwerken, zonder onderlinge loyaliteit. Ik kan met iemand een eenmalig dopehandeltje opzetten en die persoon zegt dan: alles prima en wel, maar je moet eerst die en die concurrent liquideren. En dat gebeurt heel vaak, meestal in de bossen rond Malmö. Sommige criminelen stapten naar de politie om samen te werken. Ze zagen hoe vrienden in hinderlagen werden gelokt en vermoord. Malmö is de derde stad van Zweden, maar erg klein met zijn 300.000 inwoners. Iedereen kent elkaar, en vooral de 200 tot 400 criminelen van de stad. Heel veel tweede en derde generatie. Die liquidaties raken iedereen, het is een enorm drama.

Voor de geheime dienst is het lastig. Ze moeten netwerk-analyse doen. Denk in termen van counter insurgency en counter terrorism. En het beestje bij de naam noemen, bijvoorbeeld kijken naar de etniciteit van de criminelen. Maar dat mag niet. Zo zijn er maar twee Zweedse studies over geweld en misdaad die naar etniciteit kijken, terwijl iedereen weet dat niet-Zweden oververtegenwoordigd zijn in het dagelijks geweld en de rape culture."

Professor Teun schudt zijn hoofd en schudt wat gewichtige zinnen uit zijn mouw. "Onbegrijpelijk dat onderzoekers zich laten leiden door taboes. Om criminaliteit te analyseren en verklaren moet je naar alle dimensies kijken, Sociaal-economische factoren, maar ook naar de culturele en etnische achtergrond. Daar niet naar willen en durven kijken is bekrompen en angstig. Uiteindelijk is noch de wetenschap, noch de samenleving daarmee gediend." 

"Onze geheime diensten zijn slecht", zegt Khoshnood, "Kijk maar naar de moord op Olof Palme. Pas sinds kort werkt de Zweedse politie samen met wetenschappers. Maar nog steeds zitten er teveel agenten in de geheime dienst. Neem de massale rellen rond de koranverbranding in maart.

Onze geheime dienst zag ze niet aankomen, zo werd er gezegd. Terwijl zelfs mijn analfabete oma had kunnen voorspellen dat er ellende komt als je tijdens ramadan korans gaat verbranden. Maar het hoofd van de politie had wel degelijk een alarmerend rapport gehad van de geheime dienst. Maar dat ging in de bureaula. Een totale blunder dus, die geheel op het conto van de politie toe te schrijven valt."

Khoshnood wordt instemmend geciteerd in een grondige analyse van de Zweedse rape culture door onze Hirsi Ali. Een zeer lezenswaardig essay, met een beangstigende uitsmijter: "'See no evil, hear no evil, speak no evil' is not a legitimate policy response to a wave of criminality that has ruined or marred the lives of tens of thousands of people."

In het Espresso House was overigens maar één toilet, en uiteraard genderneutraal. Er stond een rij mannen, vrouwen, non-binairen en Somaliërs de plas en de grote bah op te houden. Nergens ter wereld zag ik zo’n zwijnenstal, zelfs niet op treinstations in Egypte. Get woke, go dirty.

Foto's: voornamelijk van Dr. Teun Voeten

Okee. Terug via Denemarken naar.. Ter Apel!

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Is toch werkelijk een verschrikking.
Tolerant zijn werkt dus niet.
Alleenstaande islamieten lachen om soft.
Zweden is te soft, die gasten kennen enkel grof geweld.
Zo moet je ze dus aanpakken.
Geen genade, geen softe aanpak, keihard de kop indrukken, anders nemen ze een loopje met je.
De standaard, in land van herkomst, is “geen gelul”, “geen discussie”, waarom afwijken van wat normaal is voor dat soort barbaren?
Zweden… 8x groter dan NL, met iets meer dan de helft inwoners.
Laten hun land volledig kapotmaken door achterlijke analfabeten.
Hetzelfde overkomt West/Zuid-West Europa.
Onbegrijpelijk.

Ruimedenker | 02-06-22 | 02:05

Resumé: gastvrijheid en medemenselijkheid werkt alleen als dat wederkerig is. Overigens moest US afgelopen week bij ’n Turkse fam. op bezoek, halleluja! Wat een ontvangst en lieve mensen. Dus laten we even goed opletten waar de schoen nu wringt, om te beginnen bij het fatalistische deug-wensdenken a.d. ene kant versus het alles over een kam scheren a.d. andere kant v.h. spectrum. Zet die lijnen nu eens definitief uit en skip gedragingen welke daar buiten vallen.

Unsinkable-Sam | 02-06-22 | 02:00

Zo'n 9 a 10 jaar geleden in Malmö geweest en ik dacht toen, nog weer opgezocht, de wijk Västra Hamnen te hebben bewonderd. Was toen het neusje van de zalm van moderne architectuur. Meende ook nog een rondvaart te hebben gedaan die dag met een plu op. Was een mooie dag. Mag blij zijn dat ik dus begrijp ik nu niets zuidwaarts heb bekeken. Maar destijds merkte ik eigenlijk nog helemaal niets van de problemen die schijnbaar daar speelden.

Jan, Leiden | 01-06-22 | 23:16
-weggejorist-
AntoniaLeunissen | 01-06-22 | 22:29

Ik was bij klanten in Hasselby en die vertelden mij, na 2 jaar niet op bezoek te zijn geweest door Covid, dat het een enorme chaos is in hun stadje. Dagelijks beschietingen door bendes en beroving aan de dagelijkse orde. Deze knoest van 2x2m zei zich vroeger altijd veilig te hebben gevoeld in zijn stad maar nu een toeschouwer te zijn van een gekke film waarin zijn kinderen moeten opgroeien. De reden: iedereen weet het maar niemand durft het te zeggen.

lamlul007 | 01-06-22 | 22:29

Zweden, waar vrouwen de blonde haren donker verven om de kans op verkrachting door import mensen te verkleinen.

Zoelense Hobbyboer | 01-06-22 | 22:25 | 2

En gij gelooft dat. Is niet waar.

Theodorus.Goldbach | 02-06-22 | 06:48

@Theodorus.Goldbach | 02-06-22 | 06:48: Het is soms nog erger, ken iemand die haar haar ging verven omdat ze regelmatig in verschillende talen voor hoer werd uitgescholden. Nee, ze zag er niet uit als een Anita, en dat geeft ook niemand het recht om iemand verbaal te vernederen). DIt speelde zich 20 jaar geleden al af in Nederland.

Mark Bouwman | 02-06-22 | 07:55
-weggejorist-
pizzaisgezond | 01-06-22 | 22:21

'Herr Biedermann und die Brandstifter' van Max Frisch gelezen? Een betere metafoor voor wat er in Europa gebeurt ben ik nog niet tegengekomen. Is wel meer dan 2 bladzijden lezen.

Koekebakker | 01-06-22 | 21:38

Het was toch zo’n verrijking?

Wijze uit het Oosten | 01-06-22 | 21:29

"Oekraïense vrouwen in het vluchtelingencentrum Galaxen in Olofström mogen zich op last van de leiding niet provocerend en uitdagend kleden omdat mannelijke vluchtelingen uit "andere culturen" dan geil worden en dan zijn de rapen gaar.''

Er is dan ook geen groter 'deug'land dan Zweden. Maar ook daar hebben ze te maken met krek dezelfde 'problemen' als gevolg van de 'multiculturele' samenleving als alle West-Europese landen met aanzienlijke populaties uit islamitische kutlanden:

"De meeste schietpartijen vinden plaats in zuid-Malmö. Jaarlijks zijn er 300 schietpartijen. Dit jaar waren er tot 15 mei al 145 schietpartijen. De balans: 26 doden, 39 gewonden. 2022 wordt een van de bloedigste jaren uit onze geschiedenis."

Misschien eindelijk eens de grenzen echt afgrendelen voor nog meer islamitische 'verrijking'?

Dr_Johnson | 01-06-22 | 21:25 | 3

Overigens, wat wordt er onder 'provocerend en uitdagend kleden' eigenlijk verstaan? Ik heb nu al vaak genoeg Oekraïense dames hier in Nederland op tv gezien, foto's ervan in de krant. Op hoe ze gekleed gaan is werkelijk niets aan te merken.

Dr_Johnson | 01-06-22 | 21:28

Dus echt goed schieten kunnen ze niet. Minder dan helft raak dit jaar. Hopelijk geen onschuldige omstanders.

NLgaatnaardeklote | 01-06-22 | 21:32

Raap culture.

Enrico Palazzo | 02-06-22 | 00:12

Decennialange indoctrinatie werpt in Zweden zijn bittere vruchten af. Mensen durven domweg niet meer man en paard te (be)noemen. Degene die problemen wel aan de kaak stelt (zie uit het verslag Diamant Salihu), wordt door de autoriteiten meteen kaltgestellt. Het leidt tot een angstige en verbrokkelde samenleving. Ik geloof zonder meer dat dit in NL ook gaat gebeuren. Het klakkeloos en ongebreideld binnenlaten van kanslozen en deze zelfs voorrang geven boven de autochtone bevolking is echt geen toeval.

LucaBrasi | 01-06-22 | 21:16

Het brave land kent - na Kroatië - het hoogste aantal schietpartijen en bomincidenten van Europa.

Na Kroatië? Dat lijkt me heel sterk.

WillSchmidt | 01-06-22 | 20:57 | 3
-weggejorist-
Haberdoebas | 01-06-22 | 21:03

Zweden, zo'n land waar je vroeger nooit iets over hoorde, afgezien inderdaad van die oorlog tussen motorbendes. Triest allemaal, maar als je dan ziet dat de Zweden-democraten slechts 17 procent van de stemmen haalde bij de vorige verkiezingen maken de Zweden zelf er zich niet veel zorgen over.

Tashtego | 01-06-22 | 20:45 | 13

@Basil Fawlty | 01-06-22 | 21:53: @Basil Fawlty, ik dacht dus dat ik dat deed. Maar goed.

Tashtego | 01-06-22 | 21:59

Je zou ook aan verkiezingsfraude naar Amerikaanse snit kunnen denken.

Takki Yah | 02-06-22 | 00:57
▼ 10 antwoorden verborgen

Hoe een land als Zweden van ‘voorbeeldland’ in no time kan afzakken naar problematisch land waar straks islamitische clans de dienst uitmaken.
Mama Mia!

laurentius | 01-06-22 | 20:40 | 4

Straks? Dat is reeds aan de orde. Bosniers zijn ook Moslims. Kijk maar naar Zlatan.

Haberdoebas | 01-06-22 | 21:05
-weggejorist-
bijna_raak | 01-06-22 | 21:13
▼ 1 antwoord verborgen

De prijs van coke is inderdaad om van te schrikken. Ik durf niet zeggen hoeveel dat bij ons in Antwerpen kost, om geen mensen op foute ideeën te brengen. Maar als 350 EUR het bedrag is wat ze in Zweden voor 1 gram kunnen krijgen, in combinatie met de lage pakkans en belachelijk lage straffen, tja, dan vragen ze daar om problemen.
Misschien toch maar die staatswinkel afschaffen en pintjes of wijn toelaten in de supermarkten?

Nonkel Frituur | 01-06-22 | 20:39 | 1

Ja, in Antwerpen is het aanbod ruim. Zijn de Turtles alweer bekomen van hun aanvaring met de collega's uit Amsterdam?

Tashtego | 01-06-22 | 20:48

In de tijd van Pippi Langkous was Nederland ook nog een gaaf land.

Kowalski11 | 01-06-22 | 20:39 | 1

Dat de vader van de rebelse Pipi's een piraat was, en daarbij "Negerkoning van Taka-Tukaland" is inmiddels wel "problematisch" omdat het getuigt van kolonialisme en white supremacy.

Asteroid-B612 | 01-06-22 | 20:49

Als de toekomst van Europa gaat lijken op de steden waarover we op deze feuilleton lezen dan hoeven de Chinezen eigenlijk helemaal niks te doen anders dan een halve generatie afwachten eer de boel implodeert.
Importeer teveel uit de derde wereld, en wordt zelf ook de derde wereld.

Abject | 01-06-22 | 20:37 | 5

@Wattman | 01-06-22 | 20:48:

Jij snapt het. Ik heb het niet zo op massamoordenaars, hoe je ze ook noemt.

Theodorus.Goldbach | 01-06-22 | 20:56

@Theodorus.Goldbach | 01-06-22 | 20:56:

Massamoordenaars? Waar hem je het over? Wat hebben Stalin en Mao en al die andere varianten op socialisten hier nou weer mee te maken?

Of gevalletje domlinks dat (s)preekt?

quantumcollider | 01-06-22 | 22:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat me opvalt is dat veel mensen (incl. Van Amerongen) die kritisch zijn t.o.v. overlast veroorzakende en criminele immigranten, wel gretig gebruik maken van drugs zoals coke etc die door diezelfde immigraten in overvloed worden aangeleverd.
Wees dan consequent: koop geen coke en andere troep waarmee je de overlast in stand houdt.

spicegirlonsteroids | 01-06-22 | 20:35 | 7

Nou, het echte probleem zijn natuurlijk de nuttige idioten die al decennialang de deur wagenwijd openzetten voor deze migranten.

Kowalski11 | 01-06-22 | 20:45

Meeste drugs hier komt van Nederlandse bodem, en daar profiteert half Brabant van. Helpt elkaar, koopt Hollandse waar!
Oud motto, werkt nog steeds.
Beter voor je co2 footprint ook, coke moet van ver komen.

Analia von Solmsch | 01-06-22 | 23:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Zweden, ons voorland.

thanseeuwen | 01-06-22 | 20:33

Ja, wat moet je hierop nog zeggen? Bizar dat de oorspronkelijke bewoners zich zo laten nemen.

davidhasseltoff | 01-06-22 | 20:32 | 5

Ergo , dat doen wij hier toch ook.......??

Smoelensmid | 01-06-22 | 20:54

@HogeNood | 01-06-22 | 20:37: ah daarom de haast naar digitale currency, kan je het als staat tijdelijk uitschakelen wanneer het volk zich roert. Dark ages are coming to town

davidhasseltoff | 01-06-22 | 22:22
▼ 2 antwoorden verborgen

De Vikingen zijn in winterslaap, en nu hebben de woke wegkijkers in Zweden de macht gegrepen.

Zeurders | 01-06-22 | 20:30 | 1
-weggejorist-
pizzaisgezond | 01-06-22 | 22:24

Goed artikel over de echte islamofobie: de politiek-correcte angst voor moslims die zich misdragen.

J.P.Drapeau | 01-06-22 | 20:26

Verkrachting, verkrachting, verkrachting - speel het eens na, en film het dan. Dan kan ik me daar iets bij voorstellen.

HogeNood | 01-06-22 | 20:23

Zweden is als D66 30 jaar aan de macht zou zijn, een vreemd deugend land en totaal verwijfd. De maakbare wereld maar niet echt in de praktijk.

Wattman | 01-06-22 | 20:22 | 4

@Basil Fawlty | 01-06-22 | 20:29:

Dat kun je wel zeggen, the horror en daar al vele decennia lang. Met dat laatste sigarettenplannetje de vraag of wij dezelfde kant opgaan maar dat zal nog wel even duren.

Wattman | 01-06-22 | 20:32

@Wattman | 01-06-22 | 20:32:
Ik las het vandaag. Man oh man! En het gaat gebeuren want die verzuurde Nederlandse domineecalvinistenmentaliteitidioten (3x woordwaarde) willen het.

Basil Fawlty | 01-06-22 | 20:37

@Basil Fawlty | 01-06-22 | 20:37:
Calvinisten hier hebben altijd 3xwoordwaarde. Lees De Linkse
Kerk met oa. Syp Wynia of luister:
www.wyniasweek.nl/het-is-moeilijk-toe...

Ernst Oosters8389 | 01-06-22 | 23:04
▼ 1 antwoord verborgen

Toch is het daar maar een paar maanden goed weer om bij het centraal station rond te hangen en handen te schudden.

skoftig | 01-06-22 | 20:21

Die Systembolaget ziet eruit als een V&D begin jaren '80.

Duwbak_Linda | 01-06-22 | 20:21

Mooi artikel weer Arthur. Zweden was echter nooit "chill", zelfs niet in de jaren '70/80/90. Oa belastingen op drank belachelijk hoog en duur. Vandaar dat zelf brouwen. Ja ze maken/maakten goede auto's en vliegtuigen. Maar Zweedse bekenden van mij gingen/gaan voor de booze cruises want dan konden ze los gaan. Linkse helstaat volgens de locals die niet links stemmen.
Goede vriend van ons komt dan wel eens langs met de auto (via ferry of thans brug) en dan inkopen van drank.

Basil Fawlty | 01-06-22 | 20:18 | 6

Tijdens mijn bezoek aan locals werden we opgehaald van het vliegveld, even de stad in hapje eten en daarna naar hun appartement. Voordat we daar aankwamen werd eerst ergens langs de kant van de weg gestopt, raampje open en een papieren zak met 2 flessen sterke drank wisselde voor SEK.

De System Bolaget heb ik slechts 1x van binnen gezien, voor een fles wijn die 60% duurder was dan exact dezelfde in de Nederlandse supermarkt.

WasHetMaarMakkelijk | 01-06-22 | 20:57
▼ 3 antwoorden verborgen

En machtshebbende Zweese politici zullen prediken, 'Zweden is een mmigratieland'. Net als in Nederland weet niemand waarom. Gelukkig hebben ze in Zweden wat meer ruimte om op te vullen. Je zal maar op een stoel moeten slapen.

Pekketrikker | 01-06-22 | 20:16 | 1

Bizar dat ze daar geen stikstofprobleem hebben zoals hier

Ir_HardGelag | 01-06-22 | 20:23

Ik heb een docu erover gezien waarin Stig Engström genoemd wordt als dader. Ook door de politie. Zou min of meer afgerond en afgesloten zijn nu.

Aristotalloss | 01-06-22 | 21:00

Zweden, ben blij dat ik er in 2004 eens een week geweest ben. Heb het gezien, hoef er in de huidige staat niet meer te komen.

WasHetMaarMakkelijk | 01-06-22 | 20:12

Ik heb wat connecties in Zweden. Zelfs de meest politiek correcte Zweden beginnen man en paard te noemen. Maar wel als de deuren dicht zijn. Zweden is binnen een paar decennia een derdewereldland. Nederland zal niet lang daarna volgen.

Frau Merkel | 01-06-22 | 20:11 | 8

@Siegfriet_Klaag | 01-06-22 | 20:42:
Dat is de werkelijkheid ja. Alleen met naaste familie en redelijk gelijkgestemden kan het, zeggen wat je denkt, wat je constateert. En dan nog zit die betonnen plaat vaak in de weg.

Laatst familiefeest gehad, dan heb je het al niet meer over je allernaaste familie. Het ging even pittig tussen een neef en een tante over corona. Mijn enige bijdrage was "ik ga het vandaag niet over politiek hebben".

WasHetMaarMakkelijk | 01-06-22 | 20:52
-weggejorist-
pizzaisgezond | 01-06-22 | 22:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Dus als ik geld wil verdienen moet ik hier kilo sos kopen, daar versnijden en verkopen?

2Benen | 01-06-22 | 20:11

Dit krijg je als wijve de baas zijn.

Schwanzeleber | 01-06-22 | 20:10 | 2

Nee, dan Putin, das een echte man.

Schadenfreude | 01-06-22 | 20:38

Ik meende dat ene Julian Assange (eventjes naast al zijn andere misdaden) de Sjaak was vanwege het afdoen van een condoom tijdens de seks.

Theodorus.Goldbach | 01-06-22 | 20:09

Een veel gemaakte fout bij dom-rechts is hoe de definitie is van verkrachting in Zweden. Simpelweg je condoom afdoen tijdens de seks is daar al verkrachting. Terecht ergens. Nu wil ik niet stellen dat de "allochtonen" daar niet voor problemen zorgen hoor. Maar overdrijven is ook een vak.

Theodorus.Goldbach | 01-06-22 | 20:07 | 21

@Theodorus.Goldbach | 01-06-22 | 20:20: Ja, de regering heeft besloten (wel of niet obv een of ander advies[commissie]) dat er een bepaalde definitie gehanteerd wordt. Ik dacht eerder aan het waarschijnlijke gegeven dat het echte getal hoger ligt, veel vrouwen durven geen aangifte te doen etc.. dus mijn gedachten gingen die kant van de vermaledijde statistieken op, en zodanig brabbelde ik over het meten en weten en de relevantie ervan (en van transparantie erover) in deze context.

anja | 01-06-22 | 21:23

@anja | 01-06-22 | 21:23: Nog steeds bestwel gebrabbel, ik geef je groot gelijk, Theo.. Maar dat zou ondertussen toch ook niet meer moeten verbazen, met mijn gelul. Al wil ik uiteraard hierbij wel mijn verontschuldigingen aan eventueel gekwetste derden voor dixit gebrabbel aanbieden.

anja | 01-06-22 | 21:26

En hoe bagatelliseert domlinks de explosieve (pun) toename in geweld met explosieven en ander leuk spul in steden met hoge immigratie?

quantumcollider | 01-06-22 | 22:20
▼ 18 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland