achtergrond

Geenstijl

Bonnetjes €15,5 miljard uit telefoon Rijk gewist

Kan gebeuren!

De Nederlandse overheid geeft steeds meer geld uit zonder dat iemand enig idee heeft of dat wel goed terechtkomt. Dat schrijft de Algemene Rekenkamer in haar jaarlijkse Woensdag Gehaktdag Vegetarische Kipstuckjesdag rapport. Dit jaar zijn de bonnetjes van in totaal 15,5 miljard euro zoek. Nou kunt u wel zeggen 'ja maar dat was allemaal voor de corona en het was crisis' en dan heeft u op zich wel een punt, maar toch ook weer niet helemaal. Zo heeft het ministerie van Defensie 1,4 miljard euro (dat is meer dan de jaarlijkse uitgaven aan de NPO) niet volgens de regels aanbesteed, en ook nog eens 1,1 miljard uitgegeven aan dingen waar de Kamer helemaal niet over is geïnformeerd. Het is een zootje, zouden wij zeggen. Of zoals dat in Algemeen Beschaafd Rekenkamer Nederlands heet: "De Algemene Rekenkamer concludeert in haar verantwoordingsonderzoek 2021 dat de crisis structurele zwakheden in de bedrijfsvoering van het Rijk heeft blootgelegd. Deels zijn die ook te herleiden tot onvoldoende bezetting van financiële en ondersteunende functies bij de rijksoverheid. Dit speelt bijvoorbeeld bij de ministeries van VWS en Defensie en de Belastingdienst." Dat zeggen wij: een zootje.

Gele lijntje: omhoog

Gele lijntje: omhoog

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Rekenkamer: Marokkaanse en Algerijnse asielplagiërs wegsturen GAAT FOUT, 82% is kwijt

Als de Rekenkamer een persbericht schrijft met de aantrekkelijke kop 'Vluchtelingencrisis: Algemene Rekenkamer zet cijfers en feiten op een rij' dan zitten wij klaar voor een paar onwelgevallige feitjes. Even doorbladeren naar pagina 43 aub:

@Ronaldo | 11-06-18 | 14:00 | 0 reacties

Hoera en hoe doen ze het! GeenStijl VIJFTIEN jaar!

Het begon op een zolderkamertje... Een voos hok boven een uitgiftepunt voor Telegraaf-bezorgers... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, VIJFTIEN jaar en vele vijanden later & we zijn d'r nog steeds. Quinceañera!

@Redactie | 10-04-18 | 08:15 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.