Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - De theorie van Coudenhove-Kalergi schiet nog niet erg op in Leeds

De Profeet van Molenbeek heeft de zon van het Iberisch schiereiland verruild voor de gure wind op het eiland Albion. Safari Eurabia bezoekt: lijdzaam Leeds

Reizend door de Midlands, met de meest treurige en zelfmoordopwekkende steden van het Verenigd Koninkrijk, denk ik regelmatig: het schiet hier nog niet echt op met de omvolking en de nieuwe mens der toekomst, zoals geschetst door Richard Coudenhove-Kalergi in zijn Praktischer Idealismus

De toekomstige mens zal van gemengd ras zijn. Hedendaagse rassen en klassen zullen geleidelijk verdwijnen als gevolg van ruimte, tijd en het verdwijnen van vooroordelen. Het Euraziatische-negro ras van de toekomst, dat zal lijken op de oude Egyptenaren, vervangt de verscheidenheid van volkeren met een verscheidenheid aan individuen.

Het Engelse ras - nou niet bepaald de meest fraaie Kaukasische species - blijkt onverwoestbaar, net als de Britse klassenmaatschappij. In het beste geval vindt er assimilatie plaats in de getto's van steden als Manchester, Blackford en Blackburn: een tokkiemeneer met bierbuik, tattoos en Beckham-shirt, hand in hand met een juffrouw uit West-Indië of Afrika. 

Coudenhove-Kalergi ligt op mijn nachtkastje, samen met Le Grand Replacement van Renaud Camus, de Pim Fortuyn van Frankrijk maar dan echt rechts en veel nichteriger.  

De werken van Coudenhove-Kalergi en Camus sluiten natuurlijk wel mooi aan bij de Eurabia-theorie van Bat Ye’or: een volslagen geïslamiseerd Europa dat wordt opgeslokt door de Arabische wereld. Het Verenigd Koninkrijk telt ruim 67 miljoen inwoners, waarvan 3, 5 miljoen mohammedaan is. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel voor de missionarissen uit Saudi-Arabië en Qatar. Het opkopen van voetbalclubs is natuurlijk een aardig begin van de sluipende islamisering, maar als je vervolgens de Champions League niet wint, ondanks al die stinkende petroponden, dan denk het plebs ook: nou, onze God van Engeland is een stuk beter dan hun God van de Woestijn. 

Over Leeds hoorde en las ik de engste verhalen over no-go areas die geterroriseerd worden door zwarte en Aziatische bendes maar  je kan Leeds ook door een GroenLinks-bril bekijken en concluderen dat de stad een toonbeeld van multikul is. Maar dat betreft vooral het culinaire aspect van de Capital of The North. Ik heb er uitmuntend gegeten, en met name Mommy Thai is het vermelden waard. En het kost allemaal geen drol en het is vaak ook nog eens halal, behalve Mommy Thai want die is zo haram als de pest.  

Overigens bestaat de bevolking van Leeds officieel voor 85 procent uit blanken, en daar worden dan ook zigeuners en “Irish Travellers” toe gerekend. 

Slechts drie procent is mohammedaan maar het was toch de islam die de grauwe stad (waar wel de Gang of Four vandaan komt, respect) journalistiek op de kaart zette door de aanslagen in Londen op 7 juli 2005. De zelfmoordterroristen Hasib Hussain, Shehzad Tanweer, Mohammed Sadique Khan en Germaine Lindsay kwamen uit de wijk Beeston. 

Het is een aardige tippel van Mommy Thai naar Beeston en het is dat de zon schijnt want anders had ik me opgehangen aan een van de schaarse bomen tussen de Engelse Plattenbau. Wat een narigheid nou toch weer, en wat een uitzichtloosheid. Een jongen met hersens hier moet wel aan de heroïne en de crack gaan of zich tot de islam bekeren, of zelfmoordterrorist worden als hij reeds van de mohammedaanse persuasie is. 

Dit is de horror die Theodore Dalrymple schetst in zijn bestseller ‘Leven aan de onderkant’. In de woorden van oom Rob Hoogland: de hedendaagse softheid en de verwaarlozing van de eigen verantwoordelijkheid hekelend, rept hij regelmatig over de geestelijke, culturele en emotionele armoede in zijn land, die in zijn ogen vaak wordt gekenschetst door ernstig alcoholmisbruik en in de hand gewerkt door de onverschilligheid van een upper class zonder enig moreel gezag.

Leeds is de perfecte kweekvijver voor salafisten. De Britse neurobioloog en schrijver Kenan Malik heeft het hele proces van radicalisering van de Vier van Leeds uitgebreid beschreven in de Making of a British Jihadi

De leider van de groep, Mohammad Sidique Khan, was populair op school en kreeg de bijnaam 'Sid'. Hij was bevriend met de incrowd in Beeston en had zowel blanke als Aziatische vrienden. Niet de koran maar crack leidde onze  Mohammad naar de jihad. Niet dat hij ging gebruiken hoor, integendeel: hij ging de crackdealers in Beeston juist bestrijden. Met hand en tand. Voorwaar, één goede en rechtvaardige zaak! 

De dealers waren voornamelijk jonge “Aziatische” mannen met flitsende auto's, luide hiphop en nog luidere bling die zich vestigden in crackhuizen en in het plaatselijke park. Zeg maar het zeer irritante type streetracers dat ik beschreef in mijn feuilleton over Bradford.

Mo en zijn kornuiten - aanvankelijk nog niet helemaal gespeend van humor - noemden zichzelf de Mullah Crew en de Mullah Boys. Van het een kwam het ander en de leden van de Crew keerde in de metro van Londen terug naar hun Schepper. 

Ik weet niet of het door de aanslagen op 7 juli komt, maar de islam leed aan lichte  imagoschade in Leeds. Een paar jaar geleden bedacht het Leeds Muslim Youth Forum daarom een vrolijke postercampagne met de titel I am Muslim als absolute trigger:

De actie kwam niet helemaal uit de lucht vallen en was een reactie op een persconferentie van de politie van Leeds dat er een alarmerende toename in de stad was van “islamophobic hate crime”.

Overigens kan de politie van de grote stad Amsterdam een voorbeeld nemen aan hun collega’s in Leeds en West Yorkshire want die zetten allerlei snuiters die verdacht worden van van alles en nog wat gewoon op hun website én in de plaatselijke kranten. U moet zelf maar even een diversiteitsonderzoekje doen maar ik heb zo het idee dat de 85 procent blanke inwoners van Leeds niet helemaal correct vertegenwoordigd zijn in de boevengalerij. 

De meeste misdrijven en misdaden vinden plaats in de “hippe wijk” Harehills, volgens de yellow papers een no-go area. Ik wandelde overdag door de wijk en het viel allemaal weer reuze mee: de vertrouwde bazareconomie met vreettoko’s, gokwinkels, heel veel apotheken en ranzige supermarkten als Asda en Ocado. Hier begon Michael Marks, een Joodse vluchteling uit Wit-Rusland, samen met Thomas Spencer hun later wereldberoemde keten. De Joden van Harehills vind je alleen nog op de begraafplaats, een groene oase van rust in de stinkstad Leeds. 

Op mijn UK Depressie Schaal scoort Leeds uiteindelijk een dikke 9, net iets minder dan buurman Bradford. En dan moeten Dewsbury, Rotherham, Birmingham en Telford nog komen. Dat wordt een fotofinish van de race van de meest treurige stad van de Midlands! 

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Als ik die "I am islam..." posters zie snap ik het niet. De islam is toch iets waar je eigenlijk stil over hoort te zijn en je voor hoort te schamen?

Zoelense Hobbyboer | 14-05-22 | 09:43

Die foto's doen me denken aan de Haagse Schilderswijk, of bepaalde wijken in Lelystad.

Tietmier | 14-05-22 | 09:19

Dat boek van Dalrymple is geniaal, zo treffend geschreven, en t klopt helemaal. Anyway nu op npo 1 een docu over een antilliaanse berldhouwer...kolonialisme voor en na, en ja alle blanken zijn fout fout fout...en weer thr usual blanke dametjes die in katzwijm vallen voor een donkere kunstenaar...ubergeil!

Fra Lippo Lippi | 14-05-22 | 08:32

Uiteindelijk gaat het natuurlijk niet om welke kleur je hebt maar om hoeveel tegenwoordigheid van geest er door je ogen kijkt. Wat dat betreft moet je je niet laten lijden door het feit dat een bepaald gebrek aan tegenwoordigheid van geest veel bij een bepaalde teint voorkomt.

Koekebakker | 14-05-22 | 08:16 | 1

ij is natuurlijk ei.

Koekebakker | 14-05-22 | 08:33

Ik ben heel benieuwd naar de situatie van de komende winter.
Welke reacties komen er vanuit de zich aan belastingen blauw betalende Nederlander die zijn huis niet kan verwarmen en niet voldoende voedsel op de tafel heeft staan.

BMS | 14-05-22 | 07:54

Stuk dit keer slechts een klein stukje gelezen, en dan vooral dat over alle mensen gemengd gaan worden.
Dat werkt alleen als alle mensen over de hele wereld door elkaar gaan mengen.
Niet als b.v. Afrika ( mag ook ander werelddeel zijn, b.v. Australie ) steeds nieuwe mensen uit die contreien hierheen sturen.
Dan neemt toch echt de vermenging af, en wordt het hier Afrika ( of Australie, enz ).

Dan mengt het daar niet, en hier neemt dat

helaas-nederlander01 | 14-05-22 | 07:46 | 2

Zet mensen van exact hetzelfde ras en dezelfde kleur bij elkaar en ook zij slaan op gegeven moment elkaar de hersens in vanwege futiliteiten. Want samenleven is moeilijk. John de Mol weet ervan.

Duwbak_Linda | 14-05-22 | 07:54

@Duwbak_Linda | 14-05-22 | 07:54: Ja, ok, daar had ik het niet alleen over. Ik bedoelde meer dat mengen. Dat werkt niet als je constant een bepaalde groep mensen bij een ander brengt. Net zoals je steeds water bij limonadesiroop mengt. Even is dat dan lekker als je het proeft, maar daarna wordt het steeds wateriger.
Maar inderdaad mensen slaan elkaar op een gegeven moment de hersenen in.

helaas-nederlander01 | 14-05-22 | 09:02

Die Coudenhove kan wel een hoop vinden, in theorie klinkt het misschien aardig, maar in de praktijk klopt het natuurlijk van geen kant. Het blijven nl. gewoon mensen, met welke menie je ze ook overgiet. Met de voors en tegens die ieder mens kenmerkt. Als je denkt dit door rassenvermenging te kunnen veranderen, snap je niets van het wezen 'mens'.

jansma28542681 | 14-05-22 | 07:15

Zie tot nu toe veel gelijkenissen met pittoreske Groninger stadjes als Highsand-Juicelake en Citycanal. Al is de groenvoorziening hier wel beter geregeld.

Duwbak_Linda | 14-05-22 | 06:57

Gang of Four 3 x gezien, waaronder 1 x in voorprog van de Buzzcocks, en 1 x gratis in het vondelpark, maar dat terzijde.

Asteroid-B612 | 14-05-22 | 03:50

Great Britain, great reset, great Gatsby, Great Barrier Reef. allemaal beginnend met great.

davidhasseltoff | 14-05-22 | 01:28

En dan vraagt men zich af waarom Engelse paupers altijd compleet los gaan in Amsterdam, Berlijn, Praag etc. als ze weer een weekend worden losgelaten op het continent. Die mistroostigheid waar men al eeuwen in leeft, of het nu Victoriaans, Edwardiaans of na het empire is. Het zijn en blijven kinkels uit een klassenmaatschappij die nog steeds bestaat. Een beetje Angelsaksisch, een beetje Viking, het afvoerputje van de Kelten, een beetje (Normandisch en Gascogne) Frans (willen ze niet weten maar is echt zo) die Angelsaksen ook als kinkels zagen. Tot eind 14e eeuw sprak de adel in Engeland (inclusief de koning) Frans en het was pas met The Canterbury Tales door Geoffrey Chaucer dat ook de adel een vorm van Engels ging praten. En toen was er ondanks de Magna Carta een grote scheiding tussen de klassen en die is er nog steeds. Niet officieel maar wel qua afkomst, gevoel en carriere.

Basil Fawlty | 14-05-22 | 00:20 | 3

Ik gebruik liever de juiste benamingen : "Island apes" uit "Shit island".

Asteroid-B612 | 14-05-22 | 03:32

@Asteroid-B612 | 14-05-22 | 03:32:
En ik mag ze, jij ook. Je begrijpt wat ik bedoel Asteroid. Goed mee doorzakken maar vergane glorie. En dat ze voor de Brexit hebben gekozen is hun bizz en moeten wij gewoon respekteren. Zo werkt de wereld.

Basil Fawlty | 14-05-22 | 03:41

Of het nog u de lagere klassen zijn of de iets hogere, het zijn bijna altijd zuipende hooligans..

Wijze uit het Oosten | 14-05-22 | 04:55

Weinig reactie, dus dan schrijf ik zelf maar wat neer: wederom een lekker leesbaar stuk en dank voor de inzichten. Had graag nog een alinea extra gezien over het 'van het een kwam het ander', maar dat zoek ik dan zelf wel even op.

SomsGenuanceerd | 14-05-22 | 00:02

Christenen moeten vervangen worden. Daar is waar het allemaal om gaat hier ! De oude religie van oa egypte is niet weg mensen ! Mvgr

Baal | 13-05-22 | 23:58 | 1

We zijn geen christenen meer, we zijn nu consumenten. Waren we nog christenen geweest dan was het zover niet gekomen.

Koekebakker | 14-05-22 | 08:31

"I'm a Muslim*, I don't think".
* insert random religion.
Mag dat ook? Dan graag met een mooi plaatje van een Fries.

Lochos | 13-05-22 | 23:54 | 1

The problem isn't that Johnny can't read. The problem isn't even that Johnny can't think. The problem is that Johnny doesn't know what thinking is; he confuses it with feeling.

T. Sowell.

BL!ZZ | 14-05-22 | 08:26

Zeer herkenbare beelden. Ben net zelf terug uit Londen en daar is het hetzelfde verhaal, mogelijk nog extremer zelfs

De complete stad is opgedeeld in etnische enclaves en overal hing billboard grote propaganda over waarom islam ‘so great’ is. De mooiste was nog wel in de metro te vinden: Saving lives since 1984

Meest vergelijkbare voorbeeld ten opzichte van de foto’s was de wijk Whitechapel (volledig islamitisch grondgebied) in East Londen waar zelfs de toegang van het metrostation in het Punjabi stond. ‘S avonds liepen er uitsluitend mannen in jellaba rond

De straatraces kwamen ook iedere nacht aan mijn hotelkamer voorbij, achtervolgd door sirenes

En groepjes ‘roadmen’ die ‘s nachts op straat iedereen staan te intimideren

En dit beeld zie ik eigenlijk in elke stad waar ik tot nu toe ben geweest terug. Of het nou Londen, Brussel, Frankfurt, Parijs of Rotterdam is

Misschien kan GeenStijl mij voor alle foto’s ook een rubriekje geven, ik kan de deprimerende collectie nog wel wat uitbreiden

Siegfriet_Klaag | 13-05-22 | 23:54 | 2

Ik krijg soms video's vanuit parijs wel eens in m'n app geschoten. De tering. Wat daar gebeurd is niet normaal meer. En dan maar stemmen op een linkse president. De komende jaren wordt het immigratiebeleid nog een tandje opgeschroeft om het aantal linkse stemmen wat verder op te drijven. Dit gaat nergens meer over en het is een invasie.

Krachtkoe | 14-05-22 | 05:36

Tja…grote steden worden langzaam (snel?) ghettos. Zou er niet meer willen wonen en gaber steeds minder op bezoek, eigenlijk alleen als het niet amders kan. Gelukkig ken ik genoeg locals om te weten waar nog kleine stukjes zijn waar je je niet in Azie, M-O of Afrika waant…kleine stukjes dus een restaurantje, cafeetje, parkje of pleintje…

Gelukkig is er veel moois buiten de grote steden!!

Als_je_me_nou | 14-05-22 | 07:54

Zou GS met een goed argument kunnen komen waarom ik zou moeten doneren?

TonAlias | 13-05-22 | 23:20

Met de nieuwe eu reclame regels ( gretig geaccepteerd ) denk ik dat NL rond de 45 % migranten huisvest. Vermoedelijk een actie die moet voorbereiden op de toekomst.

Pensionista | 13-05-22 | 22:42

Ja oud nieuws Kalergie enzo. Weet ik allemaal al.
Ik kreeg door die fotos wel heimwee naar de Bijlmerbajes.
Altijd prachtig gebouw gevonden.
Vooral vanwege De Torens van Februari, van Tonke Dragt.
Mijn lievelingsboek, als kind. Nu gesloopt.
Net als het Maupoleum waar vroeger van die dolle Armageddonfeesten waren.
Waarom? Alles uit de jaren zestig tot tachtig wordt op een of andere manier zo lelijk gevonden dat het gesloopt moet worden.
In de plaats ervan kwam van die nikszeggende 90ties bouw.
Kijk naar de AH in de Jodenbreestraat. Saaie burger architectuur.
Wat ik wil zeggen is, dat er een hele periode uit de architectuurgeschiedenis is weggevaagd, dus vooral zestiger en zeventiger jaren architectuur.
Zelfde geldt voor de metro, alles wat maar riekt naar de tachtiger jaren moet gesaneerd worden.
Ik hield van die gebouwen, van die sfeer die typisch bij een tijd hoorde. Weggevaagd. Je mag in het heden niet oordelen over architectuur.
Stel je voor dat de PVDA in 1850 had gezegd, opzouten met die kanalen.
Wat nu lelijk is wordt later weer mooi. Altijd. Snif.

entredeuxverres | 13-05-22 | 22:40 | 3

Jesus wat een lap tekst. Ik ga weer ff normaal doen.

entredeuxverres | 13-05-22 | 22:51

Alleen Amsterdammers strooien met straatnamen en plaatsen zonder vermelding van de stad.

Alsof de hele wereld maar moet weten dat het Amsterdam is, of dat Amsterdam het centrum van het universum is…

Wijze uit het Oosten | 14-05-22 | 04:51

Nog eentje voor je; Jan Swammerdaminstituut. Kwam ik vaak toen daar een cafe inzat. Gesloopt.

Risingson | 14-05-22 | 07:17

Hoe kan het toch dat overal in het Westen de lagere middenklasse, arbeidersklasse en onderklasse in armoede gestort worden? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dit soort troosteloze foto's zijn de reden dat ik niet zoveel op heb met het ''redelijke midden'' dat in mijn ogen 100% verantwoordelijk is voor het creëeren van deze puinhoop.

VBO_B_Niveau | 13-05-22 | 22:37 | 3

Voorsorteren om ons helemaal kapot te maken.
Mocht het echt erg worden hier een tip van uw dietist.
Bruine bonen met rijst geven je alle essentiele eiwitten die je nodig hebt. Hamsteren!

entredeuxverres | 13-05-22 | 22:55

Dat gebeurt omdát het kan.

TonAlias | 13-05-22 | 23:19

Vergis je niet dat GB een traditie heeft wat lage klasse betreft, Shakespeare schrijft er al over en zonder die lage klasse had de zwarte prins Frankrijk niet kunnen uitmoorden.

Koekebakker | 14-05-22 | 08:26

Deprimerend hoor. Best aardige huisjes als je het een beetje bijhoudt maar ja..
Hogedrukreiniger, likje verf, even een fris dak, gordijnen, plantjes voor het raam en in de tuin et voila, krijg je stuk fijnere leefomgeving en dus ook minder deprimerende impulsen.
En voorts ben ik van mening dat in Leeds een dagelijkse douchebeurt inclusief je haar wassen verplicht moet worden gesteld.

Graaisnaaiert | 13-05-22 | 22:34

Van Rabat naar Islamabad is ong. 9000 km.
Toch zie je maar heel weinig verschil in cultuur en mentaliteit.
Hoe kan dat toch, vraag ik mij af.

Ruimedenker | 13-05-22 | 22:29

Zullen we afspreken dat als zo’n postercampagne hier ook de kop op steekt we hem gaan trollen?

Ik ben een booslim en ik vind nederlandse vrouwen hoeren
Ik ben een booslim en ik leg anderen graag mijn regels op
Ik ben een booslim …

JWZ_JMK | 13-05-22 | 22:29 | 1

Klinkt als een plan!

Wijze uit het Oosten | 14-05-22 | 01:42

Krijg de indruk dat het hier in een rap tempo veel slechter gaat worden.

Datzullenwenogweleen | 13-05-22 | 22:21

Mooie plek om eens een paar mannen te laten nafluiten door een paar ambtenaren lijkt me zo.

Joost Maghetweten | 13-05-22 | 22:19

(Mommy Thai is het vermelden waard. En het kost allemaal geen drol en het is vaak ook nog eens halal, behalve Mommy Thai want die is zo haram als de pest.)

Heel duidelijk of mis ik iets.

pegaje | 13-05-22 | 22:18 | 2

De zin ervoor zegt alles.

Ruimedenker | 13-05-22 | 22:28

Thais gebruiken veel varkensvlees ( moo ) in hun gerechten omdat het daar een stuk goedkoper is dan rundvlees en daarnaast moet de gemiddelde Thai niet zo heel veel van Moslims ( Khek! ) hebben.

Graaisnaaiert | 13-05-22 | 22:30

Op de koran zou zo'n waarschuwing moeten staan dat het de gezondheid schaadt, net als op sigarettenpakjes.

harbi | 13-05-22 | 22:15 | 1

Eens! En de term "islamfobie" iet meer gebruiken, "islamaversie" dekt de lading veel beter.

Smeggel | 13-05-22 | 22:18

Een hele aanwinst die desolate 3e wereld meuk.

gemeentereiniging | 13-05-22 | 22:10 | 1

Ze passen zich moeiteloos aan aan het pauperlevel van de natives, vergis u niet.

Graaisnaaiert | 13-05-22 | 22:35

die engelsen lopen ook allemaal op gympen, lijkt nederland wel

skylos | 13-05-22 | 22:07

Mag de Profeet van Molenbeek zelf nog wandelen door zijn geliefde stadsdeel, of wordt hij dan tegengehouden door de burgemeester?

Après toi | 13-05-22 | 21:52 | 1

Nee. Natuurlijk niet. Hij krijgt zeker geen extra media aandacht. Dat is zeker.

Flightless bird | 13-05-22 | 21:55

Mooi man.
Islam.
Je zal er maar wonen. Na jah, heb je uit iig nog een huis .

Flightless bird | 13-05-22 | 21:46 | 2

Mooi man, binnen 1 minuut én het hele stuk lezen én een reactie plaatsen. Knap.

Lorejas | 13-05-22 | 22:10

@Lorejas | 13-05-22 | 22:10: Ik zag dat je kunt doneren om daarna de kans te hebben om gejorist te worden.

TonAlias | 13-05-22 | 22:35

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen