Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Stank en straatraces en altijd kans op onrust in bruisend Bradford

De Profeet van Molenbeek heeft de zon van het Iberisch schiereiland verruild voor de gure wind op het eiland Albion. Safari Eurabia bezoekt Bradford en het klinkt net zo grauw als het er uit ziet

De gevaarlijkste mohammedanen die ik tot nu toe tegenkwam tijdens mijn safari door Engeland, waren de Fast & Furious-Paki’s in Bradford, ook wel Pakiford, Bradistan en Curry Capital of Britain genoemd. Zelfs op zebrapaden moest ik rennen voor mijn leven. En altijd weer van die grijnzende kamikazes met een pot frituurvet in het haar achter het stuur en keiharde kerriepop knallend uit de blasters. 

Overigens was ik de eerste Nederlandse kaaskop die de übercoole langspeler Disco Se Aagay van Nermin Niazi and Feisal Mosleh in huis had, dus ik heb niks tegen Paki’s. En voor een bordje nihari mogen ze me altijd wakker maken. 

Heel Bradford hangt vol met bewakingscamera’s maar net als in Pyong aan de Amstel lijken ze hier niet aan een plukze-wetgeving en etnisch profileren te doen. Wat een levensmoede idioten en ze pleuren het allemaal ook nog eens op YouTube, zoals  hierboven: 'Leeds & Bradford Car Show With Dem Fucking Certified Drivers', dat begint met een geweerschot.

Inmiddels wordt het zelfs de politiek te bont. Imran Hussain, parlementslid voor Bradford East, deed een verplicht nummertje voor de bühne: "Bradford heeft een gevestigde autocultuur met veel autoliefhebbers die willen pronken met hun opgepimpte auto's. Maar deze roekeloze chauffeurs geven de keurige autoliefhebbers van Bradford een slechte naam. Deze streetraces moeten stoppen!”

Mijn theorie over mannetjes die ziekelijk pronken en rondscheuren met hun hoerensloepjes - je ziet het vooral bij Turken, Marokkanen, Paki’s en andere leden van de niet-westerse religie - is dat ze te weinig neuken en/of kleine pielemuisjes hebben gekregen van de de Grote Kleier. Ga toch eens fietsen, jongens. Da’s beter voor het klimaat. 

Iets anders dat mij onmiddellijk opviel in Bradford was de stank. Ik heb thuis een uitgebreid geurenkabinet maar deze meur kende ik nog niet: een keiharde mix van industriële luchtvervuiling, riool, uitlaatgassen, currydampen, bloesem en last but nog least de beruchte recycling-fabriek, volgens kenners de hoofdoorzaak van de Bradford Stink. Vorig jaar stierven 200 Bradfordians door luchtvervuiling en als je hier niet wordt vermorzeld door Curry Kamikazes, kan je ook nog doodgaan in het plaatselijke stadion van de Bradford FC, bekend van onze Robert Molenaar: to live and die in Bradistan.

Niet voor niets staat Bradford op de vierde plek in de top tien van meest verschrikkelijke en deprimerende en zelfmoordopwekkende woonoorden in de UK. 

In juni 1995 en in juli 2001 braken er dan ook heftige rellen uit. Bedrijven en winkels werden verwoest, honderden politieagenten raakten gewond. Hele delen van de stad stonden in brand. De schade bedroeg £ 27 miljoen. De aanleiding was een aangekondigde mars van het Front National door de stad, in weerwil van een verbod van de regering. 

Ik ben niet ongevoelig voor marxistische theorieën over Pauperismus, Verelendung en Lumpenproletariat en vind het dan ook logisch dat de islam hier gedijt als een roos op een mestvaalt. 

De gemarginaliseerde en gediscrimineerde Pakistaanse gastarbeiders in Bradford richtten in de jaren vijftig honderden troostmoskeetjes op, verdeeld over sektes en tribale etniciteiten als de Barelvi, de Deobandi, Pathan, Punjabi, Mirpuri, Bengali en Gujarati. 

Toen zond de Grote Pottenbakker Barelvi Pir Maroof Shah, die een aantal moskeeën bouwde voor zijn volgelingen in Bradford en in 1973 de World Islamic Mission oprichtte. Sufi Abdullah Khan Sahib bouwde in het begin van de jaren tachtig een soortgelijk Barelvi-imperium op in het gebied.

De Raad van Moskeeën in Bradford begon in samenwerking met Labour jongens en meisjes te scheiden in het onderwijs en introduceerde shariarechtbanken. Labour-politicus Roy Jenkins, die met zijn integratiebeleid gelijke kansen met culturele diversiteit wilde bieden aan het stemvee, werd aan alle kanten ingehaald door ex-journalist Kalim Siddiqui met zijn Muslim Parliament of Great Britain. Jenkins moest uiteindelijk toegeven dat zijn beleid nul integratie van de moslimcultuur en religie in de Britse samenleving had opgeleverd.

De Rushdie-affaire verenigde de gespleten en gefragmenteerde moslimgemeenschap in Bradford én Engeland en de simpele buurtimams werden al dan niet met geweld vervangen door radicale leiders. 

Bradford werd een kweekvijver voor jihadisten die in 2015 naar Syrië trokken, met de zusjes Sugra, Zohra and Khadija Dawood én hun 9 kinderen als de beruchtste huurlingen. Benieuwd wat er met die gezellige familie is gebeurd want op Google stagneert de berichtgeving vanaf 2015. Nederland had ze allang teruggehaald en nog dezelfde avond zat het hele clubje bij Khalid en Sophie te jammeren dat ze het slachtoffer zijn van islamofobie. 

Spiritueel als ik ben, bezocht ik een Eid Al Fitr-gebed in het Infirmary Fields-park achter de grote moskee van Bradford en de Umma had alles picobello geregeld. 

De Umma Welfare Trust is razend actief in Bradford. Deze wereldwijde club doet veel aan liefdadigheid, zoals voedselbanken en hulp aan bejaarden en eenzamen, maar het doel is natuurlijk puur missionair: zieltjes winnen.

Het gras was afgedekt met plastic, en waren twee blanke mannetjes (type AC/DC-fan, bierbuik, lang haar, kalend) voor het geluid. De vrouwtjes mochten helemaal achterin het park bidden. 

De imam van dienst hield een ellenlange toespraak over de Palestijnen en ik kreeg een gratis pen, een kladblokje en een gebedenboekje van de Umma dus mijn dag kon niet meer stuk. 

Na deze verkwikkende ervaring werd het tijd voor een safari door de levensgevaarlijke Toller Lane, volgens de Yellow Papers net als Whalley Range in Blackburn een no-go-area.  Mijn oma zei al: nooit geloven wat er in de krant staat en het goede mensje had gelijk. 

Alle non-binairejurken op straat groetten mij vriendelijk en de ranzige buurtsuper bulkte van bier, wijn en flessen sterke drank. Ik was ontroerd door het schitterende verval van Toller Lane: een waar paradijs voor fotografen. 

Ik ontvang vrijwel dagelijks haatpost van Nederlanders die in Engeland wonen met altijd dezelfde noodkreet: je schetst een walgelijk beeld van ons geliefde Albion waarin wij ons niet herkennen. Waarom laat je de mooie kanten van het Verenigd Koninkrijk niet zien, met je deprimerende rotfotootjes waar je ook nog eens vijftig cent het stuk voor vangt? Doe toch eens gezellig en wees eens lief. 

Ja, hallo! Daarvoor ben ik niet door GeenStijl weggekocht bij de Volkskrant! Als ik advertorials over Britanistan wil schrijven, stap ik wel over naar de Arts & Auto of naar de Kampioen. 

Maar goed, ik ben ook niet de beroerdste dus hier wat hete Tips van Tuur. Bradford heeft een Bronte Museum en is de geboorteplaats van David Hockney. Er is een prachtig muurportret van de jonge-knapen-in-zwembaden-schilder in de wijk Little Germany. Dat fascinerende spookwijkje - de erfenis van de ooit zo florerende wolindustrie - wordt regelmatig als decor voor speelfilms en series gebruikt.  Downton Abbey! Het hoofdkwartier van de Peaky Blinders! 

Laat ik daarom afsluiten met een ontroerende kwoot van David Hockney over zijn Bradford: "This big city I live in may be grey and black, but there is a magic in it if I look at it closely."

Onwards, wayward son!

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Mooie Britse serie. Doet me realiseren waarom ik er niet ga wonen als het even kan hoewel ik genoeg redenen heb verder.

"Mijn theorie over mannetjes die ziekelijk pronken en rondscheuren met hun hoerensloepjes"

Die is niet zo moeilijk want auteur geeft het zelf al aan met één "van de meest verschrikkelijke en deprimerende en zelfmoordopwekkende woonoorden". Je ziet altijd "bling" en bijbehorend overdreven gedoe in de diverse ghetto's oprijzen. In allerlei willekeurige vormen maar meestal is het redelijk lawaaiig qua kleur, geluid of gedrag om het omgevingslawaai toch maar iets te kunnen overstijgen. Maar toch ook weer semi-uniform, een soort van belonging. Een vleugje hysterische betekenis maken voor en door de jonge areligieuze man, een simulacrum van het tribale. Jacht op groot geld is een alternatief: geldhandel, drugshandel, snel snel snel. Je kunt slechts hopen dat de moskee ze pakt hoewel ook haar macht beperkt is om de postmoderne vernietigingsdrang geboren uit ressentiment kunnen chillen. Dan is er nog het moeras van de liefde, de hormonale rushes van conquest en illusie van verbinding afgewisseld met escapisme in elke andere high en inbeelden dat men een schrijver is. Pas daar komt dat "weinig neuken en/of kleine pielemuisjes" even om de hoek kijken. Maar als theorie is dat laatste als een groene boom bekijken en niet het hele verzuurde bos beschouwen.

GeenAccount | 08-05-22 | 07:57

Ik woon naast een viaduct in het midden van het land. Pauperfiguren met knallende uitlaten weten altijd wel vanuit hun donkere gekrochten het leven van anderen te verzieken. Vooral als er formule1 of motogp op tv is komt de drift om herrie buiten de eigen Apenwijk te gaan veroorzaken. Graag alleen nog viaplay en maak het aub nog maar een tientje duurder

zuurtjeregen | 08-05-22 | 01:51 | 1

Utrecht zeker?

Trekhaas | 08-05-22 | 07:37

Mooie filmset voor mister Bean met z`n mini.

Piet-Kietelaar | 08-05-22 | 01:11

Anderzijds: als je sterft in Bradford, weet je dat je het vagevuur al gehad hebt en mag meteen verder naar de hemel.

borderlijntje | 08-05-22 | 01:05

"Paki" geldt in het VK tegenwoordig als een zeer ernstige, racistische belediging. Waarom dat zo is is me nooit helemaal duidelijk geworden, je zou toch zeggen dat het niet meer is dan een neutrale verkorting van Pakistani. Maar er wordt op gereageerd als op het n-woord in de VS. Zie ook het artikel "Paki (slur)" op Wikipedia.

J.P.Drapeau | 07-05-22 | 23:36 | 1

Woke denkt dat de negatieve lading aan het woord hangt en niet aan het onderwerp dat het woord benoemt, dus verzinnen ze iedere keer een nieuwe en is het oude taboo.

Blauwpetje | 08-05-22 | 00:17

Ik houd het bij "Brideshead revisited".... I know... pure denial...

grapjasz | 07-05-22 | 23:17
-weggejorist-
RickRingers | 07-05-22 | 22:39
-weggejorist-
Argo182 | 07-05-22 | 21:58

Ziet er gewoon braaf uit!

rifraf | 07-05-22 | 21:37

"Da’s beter voor het klimaat." Schijt aant klimaat, denk aan je gezondheid en die anderen.

Neuth | 07-05-22 | 21:31

Het Bronte museum is in Haworth. Niet helemaal Bradford, maar kniesoor.

konjodebonjo | 07-05-22 | 21:19

Ik voel mij al een pauper als ik heel soms 1 banaan los scheur van een tros omdat ik maar 1 banaan nodig heb en geen hele tros. Hebben deze lui nou werkelijk geen enkel gevoel van schaamte?

Brabeaulander | 07-05-22 | 21:18

Had vandaag mijn wekelijkse safari door een Aldi fiiiaal.

Aangekomen bij de bak met non-food artikelen keek ik naar een oudere stereotype Marokkaans omatje die de verpakkings materiaal van een handdoek openscheurde er even aan voelde om het vervolgens los van de verpakking terug te gooien op een hoop.

Ik dacht ........ dit is geen kut joch uit die kringen maar gewoon een oma waarvan je verwacht dat ze wel manieren heeft.

Maar nee ook zij ...... trekt ' slopend' door het leven.

Ervaringsdeskundige | 07-05-22 | 21:04

Filmpje gekeken..
Het blijven jochies in huurautootjes.
Al met al ziet het er redelijk braaf uit.

Ruimedenker | 07-05-22 | 21:00
-weggejorist en opgerot-
aliealaaf | 07-05-22 | 20:56 | 4

Noem je prijs!

Ruimedenker | 07-05-22 | 21:01

Zo dat wordt 3 weken GS kelder. Tenminste, bij mij wel.

entredeuxverres | 07-05-22 | 21:04

Hoi gay.

Nuchternederland | 07-05-22 | 21:06
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben benieuwd of er voorbeelden te vinden zijn van een geslaagde integratie van moslims in een Westerse samenleving. Als die er zijn zou je die denk ik in Frankrijk en de UK moeten zoeken, want daar zitten ze volgens mij het langst. En ik bedoel dan niet een enkele academicus met moslim roots die in London eindigde of zo, maar echte groepen.

Blauwpetje | 07-05-22 | 20:55

Dan ben je om de één of andere reden Anglofiel en heb je nooit de oversteek gewaagd. Zo'n P&O Ferry, in Arabische handen. En Boris maar klungelen. Als ze zelfs bij Netflix weten dat the Duchess of Sussex a piece of shit is : Mel & Kim niet te verwarren met The Stones www.youtube.com/watch?v=ykDsmAqExH8

Want www.youtube.com/watch?v=ptDz5BwAgXQ Labour als geloofwaardig alternatief. Schuld van de Islam? Somebody somewhere please suck my dick.

Hetkanverkeren | 07-05-22 | 20:53

Mooi en lelijk tegelijk, dat VK. Je zag het al bij de Beatles. Zoals mijn moeder ooit zei: "vier lelijke kerels, prima muziek".

UnderTheDevil | 07-05-22 | 20:53

Maar ja. Als je de goeie wijk in Nederland of België uitpikt kan je ook zo'n reportage maken. Oh, dat deed'ie ook.

mykdelta | 07-05-22 | 20:48

Zeg Arthur, zit er ook nog een safari in de planning door de voormalige oostblok landen om een beeld te schetsen van landen die nog niet vergiftigd zijn door de islam?

Kowalski11 | 07-05-22 | 20:43 | 4

Behalve in Rusland dan, met zijn 25 miljoen moslims op een bevolking van 145 miljoen. In Moskou alleen al zijn ze met meer dan 2 miljoen.
In de tijd van de USSR werden ze verspreid over het hele grondgebied. Dus u mag 1 keer raden welke groep Putin naar de bezette gebieden van Oekraïne wil sturen. Dat zal daar binnenkort een allegaartje worden van Tsjetsjenen, Indiërs en Chinezen.

Nonkel Frituur | 07-05-22 | 21:11

@mykdelta | 07-05-22 | 20:49: Niet veranderd? Ik kom al jaren in Polen, en politiek en economisch gezien is er heel wat verandert na de val van de muur.

Kowalski11 | 07-05-22 | 21:12
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind het een bijzonder onprettig gezicht, kleedjesvolk dat massaal de village green in beslag neemt om met de bipsjes omhoog te gaan liggen. Dat past hier niet, dat massale belijden van een cultus die op hoofdpunten in strijd is met onze waarden, normen en - erger - wetten.
Nou ja, er zal wel weer een vinkje achter mijn naam komen door de meelezende nationale coordinator ongewenste meningen. Als daar nog ruimte voor is...

Graaisnaaiert | 07-05-22 | 20:43 | 3

Ik krijg daar de koude rillingen van.

Kowalski11 | 07-05-22 | 20:45

Begint hier ook al, dacht in Den Haag, moskee was te klein en iedereen de straat op.

UpdateAvailable | 07-05-22 | 20:55

Ik zie dat allemaal als uitingen van overwinning: vrouwen met hoofddoekjes, het liefst in boerka, mannen in jurken, islamitische winkels, islamitische scholen, moskeeën, het liefst met geluid, islamitische politici, gebedsruimtes op uni's, verplichte bezoeken van scholen aan moskeeën, politie met hoofddoeken, en ja, ook overal die billen omhoog.
Nul komma nul integratie, maar zich onoverwinnelijk opstellen in een wereld die hun heeft binnengehaald.

Kameraansteker | 07-05-22 | 21:00

Roy Jenkins kende zijn actiefste jaren niet onder Labour maar onder zijn eigen SDP, die later een alliantie aanging met de Liberal Democrats. Het is aan de verdeeldheid van het links-liberale kamp te danken dat Thatcher herverkozen werd in 1987.
Yorkshire kent heel wat kiesdistricten die traditioneel een linkse meerderheid hebben, maar die in 1987 alsnog naar de conservatieven gingen vanwege de linkse opsplitsing.

Nonkel Frituur | 07-05-22 | 20:42

Ze doen maar, daar op dat eiland. Ik ga er toch nooit meer heen.
1 keer in mijn leven in Engeland geweest.
Wandelvakantie van Londen naar de zuidkust. Mooie tocht op papier.
Maar in de twee weken 13 dagen mijn regenpak aangehad, met capuchon op.
De schapen zijn ook heel eng daar. Die blaten go home go home gohohho hohome. Scary.
Onderweg ook nog een engelse uitvinding moeten kopen.
Quitters ofzo. Soort plastic slobkousen om te voorkomen dat je schoenen ook nog nat sijpelen.
Dus. Morgen lekker zonder smeren in de zon en afblussen in the pool.

entredeuxverres | 07-05-22 | 20:41 | 1

Prachtig verhaal en heel mooi opgeschreven!

cugel | 08-05-22 | 06:09

Fietsen is net zo erg. Kijk maar eens hoeveel vrachtauto's, bussen, auto's en motoren er meerijden met een beetje koers.

Harry.Langezwaal | 07-05-22 | 20:40

De uberkrachtige vereniging en doorzetting in dat wat absoluut ontoetsbaar blijkt is van de zotten en evenzo bewonderingswaardig (in negatieve zin).
Dit is groepsdruk en doctrine bizar way over 9000.
Wappies spuien via speciale kanalen hun gedachtengoed en vinden versterking en bevestiging bij elkaar, maar islam is een maffiavariant welke je niet zonder schade en schande de rug toe kan keren.
En dan moet eigenlijk niemand je meer. Fucked for life.

NiCeY | 07-05-22 | 20:38

Bier als ontbijt als voornaamste exportproduct: www.youtube.com/watch?v=BdAB_Zqb47o Zo'n Brexit. Er is een reden dat Bend it Like Beckham één van mijn favoriete films is. De bal is rond. Voetbal is oorlog?

Alleen tegen de Moffen!

Hetkanverkeren | 07-05-22 | 20:35

Ze begeven zich daar links van het midden van de weg.
Dan krijg je dit. Links loopt verkeerd af.

Normpje | 07-05-22 | 20:34

Maak je geen illusies; toen grooming bendes -die voornamelijk uit pakistanen bestonden- minderjarige Engelse meisjes met grof geweld de prostitutie in dwongen durfde de politie niet op te treden uit angst als racisten te worden weggezet. Men heeft jarenlang niet ingegrepen en is achteraf met een laf "excuses" aan de slachtoffers gekomen.
Ook hier hoeft maar een keer heel zachtjes racist te worden gefluisterd en de tot woke gedwongen agenten stuiven alle kanten op uit angst voor racist te worden versleten. Er zal dus niets gebeuren, en als er iemand van het zebrapad wordt gereden dan wordt dat onder het tapijt geveegd.

me163komet | 07-05-22 | 20:28 | 1

Telford rings a bell...

BL!ZZ | 07-05-22 | 21:32

Mijn theorie; luitjes uit een cultuur waarin imponeren belangrijk is. Niet imponeren met vaardigheid, intelligentie of spitsvondigheden. Nee, met dingen die je aanschaft en het liefst duur en vooral, zichtbaar; gouden klokkies, Canada Goose jassen, Polo met geblindeerde raampjes, vette uitlaten, siliconen in de billen, tattoos, petjes (in de auto, waarom?)

Risingson | 07-05-22 | 20:28 | 2

Kijk naar de natuur, daar imponeren ze ook. De fazanthanen hier om twee redenen,
1 Angst. Tegenover andere mannetjes, die hun zouden kunnen aanvallen of hun territorium met vrouwtjes afpakken.
2 Seks. Tegenover de vrouwtjes laten ze zien dat ze een goede partner zullen zijn, goede genen voor de kleintjes.
Aangezien Paki's uitgehuwelijkt worden en de vrouwen die bij straatraces opduiken ook gewoon voor de prijs van 2 lier benzine te krijgen zijn gaat het hier niet om seks. Blijft angst over, angst om zwakker te lijken dan de andere Paki's. Pakistan is net als veel andere moslimlanden een samenraapsel van stammen, dus er is overal concurrentie en vijandigheid.

Blauwpetje | 07-05-22 | 20:46

Zolang het idd aanschaffen is... alleen waarvan?

Mark van Leeuwen | 07-05-22 | 20:49

Bradford, het putje van Leeds. Je hebt erg en je hebt Bradford.

donkieshot | 07-05-22 | 20:24 | 2

Des te verder naar Bradford des te rotter het wordt.

Lorejas | 07-05-22 | 20:31

En op safari naar Tower Hamlets en Luton.

drs.Nee | 07-05-22 | 20:31

En een echte Banksy.

Kameraansteker | 07-05-22 | 20:23 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Geweldig, iemand moet het doen.

Zuurteregelaar | 07-05-22 | 20:22

Voor alle moslims een geweldige tip ! Kijk op de u buis naar de “ Christian prince “ en huiver ! Geen dank ! Mvgr

Baal | 07-05-22 | 20:18

Gewoon een verrijking. Echt.

Flightless bird | 07-05-22 | 20:14

Bring it on, Tuur.
De waarheid moet gezegd.
Natuurlijk zijn er mensen die Engeland prachtig vinden.
Zelf vind ik Engeland tof, London een geweldige stad, maar kijk niet weg.
Kijk niet weg van wat Engeland ook is.
Wegkijkers zijn wegkijkers, in Engeland hetzelfde als in Nederland.
Het Engeland, zoals wij het kennen van 30 jaar terug, bolhoedjes, paraplu, beleefd wachten in een rij voor bus of metro is allang niet meer.
Misschien dat mensen er persoonlijk geen last van hebben, net als hier, maar andere mensen ondervinden dagelijks hinder, een gevoel van onbehagen.
Naar die mensen moet je ook luisteren.
Zelf woon ik 7 minuten van Overvecht, nergens last van, maar ik zie en spreek mensen uit Overvecht.
Voor hen is het geen lolletje meer, ik heb met die gasten te doen.

Ruimedenker | 07-05-22 | 20:14 | 1

Ik woon zelf in het UK,20 minuten van Londen.
Het is gewoon hetzelfde als in Nederland,als je er geen last van heb is het allemaal prima.
Totdat je er zelf last van krijgt.
Gelukkig woon ik in een gedeelte waar ik er geen last van heb maar ik zie het probleem wel,in tegenstelling tot een hoop Engelsen.

ditotje | 07-05-22 | 23:12

Arbeidsmigratie, werkgevers juichen en het volk betaalt de prijs, kan niet vaak genoeg herhaald worden, wellicht dat het op den duur ook bij de kiezer indaalt.

smdyasc | 07-05-22 | 20:13 | 6

Arbeidsmigratie? Zijn dit niet inwoners uit voormalige koloniën van Engeland? Want dan gaat het gewoon over Engelsen. Voormalig Overzees weliswaar, maar wel Engelsen.

Bataafje | 07-05-22 | 20:51

Daarnaast wordt het percentage rare snuiters die geen enkele werkgever tussen zijn collega's wil hebben alsmaar groter.

Sneerpoets | 07-05-22 | 20:55

@Bataafje | 07-05-22 | 20:51: Nee, die zijn ook destijds binnengehaald om goedkope baantjes, vooral winkeltjes, op te vullen.

smdyasc | 07-05-22 | 21:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Thanks Arthur!

Lepo | 07-05-22 | 20:12

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl