Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Milde smaakverhoudingen op de Curry- en Kebab Mile van Manchester

De Profeet van Molenbeek heeft de zon van het Iberisch schiereiland verruild voor de gure wind op het eiland Albion. Hoewel: in Manchester laat de zon zich soms goed zien. Safari Eurabia stuit op onderlinge solidariteit!

Zit ik bij een mohammedaanse kapper in Manchester geduldig op mijn beurt te wachten, lees ik ineens een heel verhaal over Tommy Robinson en zijn documentaire The Rape of Britain. Het staat in een krantje dat The Light heet. Het logo van The Light is een vuurtoren, met daaronder als wervend tekst The Uncensored Truth

Er ligt een hele stapel exemplaren naast me en omdat de barbier van Lahore onafgebroken koranreciet draait, vermoed ik eventjes dat het een of andere salafistenbode is. Dat had zomaar gekund want The Light staat vol alarmerende samenzweringstheorieën over vaccins, Israël en zionisme. Maar wat moet een moslim met Tommy Robinson (die in het echt Stephen Christopher Yaxley-Lennon heet) en zijn documentaire over islamitische grooming gangs

De recensie over The Rape of Britain is geschreven door Anne Marie Waters, oprichter en leider van de anti-islampartij For Britain. Ze is ook de voorzitter van Sharia Watch UK, en samen met Paul Weston voorzitter van Pegida UK. Als ik aan de kapper vraag of hij Light wel eens leest, steekt hij instemmend zijn duim op en zegt met een zwaar accent - denk aan Peter Sellers als Hrundi V. Bakshi in The Party - dat hij tegen vaccineren en zionisme is, net als The Light.  Het hoefijzermodel maar dan anders: amicus meus, inimicus inimici. Mijn vriend, de vijand van mijn vijand. 

Doe maar standje één, zeg ik tegen de kapper, en wijs naar de tondeuze. Tien minuten later loop ik met een fris koppie - skinhead haircuts are cool, if you don't got one, you're a fool - over The Curry Mile

Het is nog steeds ramadan maar alle restaurants zijn vol in bedrijf voor de lunch en tussen de studenten zitten veel Arabische, Afghaanse en Pakistaanse types gewoon aan de shisha en aan de cola en de koffie. De liberale Engelse islam! Overigens is de Curry Mile een achterhaalde term want er zitten nauwelijks nog Indiërs en Pakistanen in Rusholme. Wel veel Afghanen, Iraniërs, Irakezen, Koerden, Palestijnen, Turken, Syriërs en Koerden. De Shawarma Mile of de Kebab Mile is daarom een betere omschrijving. Of desnoods de Hummus & Falafel & Flatulentia Boulevard. Prima voer trouwens en veel voor weinig. Voor mij is het één groot exotisch vreetfeest want ik ben de culinaire monocultuur van de Algarve gewend. 

Ik was de ochtend begonnen met een heftig Engels ontbijt in The Koffee Pot (creating and curing hangovers since 1978) in Oldham Street, een klassieke greasy spoon. De cholesterolbom spoelde ik weg met smerig slootwater dat voor koffie door moest gaan. Sommige dingen veranderen gelukkig nooit in Engeland, al heb je tegenwoordig overal puike koffiebarretjes. Even verderop in de straat zit al vijfenveertig jaar Piccadilly Records, een ikoon van de Engelse muziekscene. Wel zo geruststellend dat ik op islamsafari ben en niet op muzieksafari, anders had ik een toer in de voetsporen van The Buzzcocks, Joy Division en The Smiths moeten doen. Daar is opa echt te oud voor. Wel geestig dat Morrissey zo met zijn tijd is meegegaan en nu te boek staat als islamcriticus en openlijk Britain First steunt. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. 

Zo’n muzieksafari kost overigens klauwen met geld, net als als een hele boel andere tourist traps in Manchester. Wat te denken van de Coronation Street Tour en de Manchester City Stadium Tour? Ik heb een bloedhekel aan clubs die zijn opgekocht door islamofascistische entiteiten in het Midden-Oosten en al helemaal aan Manchester City en Paris Saint Germain. Wat me wel erg leuk leek, was de wandeling door fascistisch Manchester maar die bestaat al een eeuwigheid niet meer. 

Oswald Mosley, de leider van de British Union of Fascists, had veel aanhang in Manchester. Tip voor historiphobics: hij is dat gekke ventje in Peaky Blinders, geweldig gespeeld door Sam Claflin. Mosley bezocht Manchester vaak en ontmoette zijn plaatsvervanger, William Joyce (oorlogsverrader "Lord Haw-Haw") meestal in het Midland Hotel, een schitterend gebouw dat de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog probeerden te vermijden met hun bombardementen omdat ze de dat hun nazihoofdkwartier wilden maken na de verovering van Engeland. Zo wil de mythe althans. 

Veel historische gebouwen van Manchester werden namelijk wel geraakt tijdens Operation Sea Lion van de Luftwaffe, waaronder het Royal Exchange Theatre, de kathedraal van Manchester, Piccadilly Gardens en de Free Trade Hall verderop in de Midland op Peter Street. Maar goed, dat gaat u maar eens lekker nalezen in de Midland tijdens de Royal Afternoon Tea (met champagne) met The Kinks in uw koptelefoontje. 

Het hoofdkwartier van de fascisten zat trouwens in Northumberland Street en dat is nu - oh ironie - de Machzikei Hadass Synagogue. Er wonen bijna 25.000 Joden in de stad en dat getal stijgt alleen maar. Volgens gids Demi van het Joodse Museum is er dan ook geen sprake van kanaries die uit de kolenmijn ontsnappen, het fenomeen van Joden die emigreren naar Israël vanwege fysiek antisemitisme door extreem-rechts en radicale moslims. In Amsterdam, Antwerpen en Frankrijk is er wel sprake van een enorme alia naar Israël.  

Het museum is gevestigd in de voormalige Portugese synagoge aan Cheetham Hill Road. Vroeger was de buurt overwegend Joods maar tegenwoordig is de straat vooral islamitisch. Niet ver van het centrum, maar toch een rafelrand, met schimmige shishalounges, textielnijverheid, currietoko’s, autowasstraten, kantoortjes die immigratie regelen, heel veel accountants - type Saul Goodman - en in een voormalige synagoge met davidster nog in de gevel verkoopt een duister mohammedaans bedrijfje nu gotische kleren. 

Gids Demi van het museum: “Waar Joden neerstrijken, volgen de moslims, en vervolgens vertrekken de Joden weer. Dat is heel typisch in Manchester. Je zou het upward mobility kunnen noemen. Ik voel weinig spanningen tussen joden en moslims in Manchester. Op de een of andere manier leven we hier veel relaxter samen dan in bijvoorbeeld Frankrijk. Geen idee waarom eerlijk gezegd. En los van de aanslag op de Arena, hebben we hier nooit echte islamitische terreur gehad. Wel de gebruikelijke dingetjes, joden met een keppel die bespuugd worden door Arabieren maar in de regel valt het reuze mee met de jodenhaat.” 

Ik vraag haar of het personage Alfie Solomons in Peaky Blinders goed viel bij de Joodse gemeenschap. Demi: “Ja, daar kunnen we vreselijk om lachen, om hem en die bendes van de East End in Londen. Enige zelfspot is ons niet vreemd.” 

Van het Joods Museum is het nog geen kwartier lopen naar de Manchester Arena. Bij de aanslag op 22 mei 2017 werden 22 mensen vermoord door zelfmoordterrorist Salman Abedi. 

Het was de grootste aanslag in het Verenigd Koninkrijk sinds de terroristische aanslagen in Londen van 7 juli 2005. Islamitische Staat eiste de aanslag op. 

Ik bezocht al monumenten voor slachtoffers van islamitische terreur in Madrid, Barcelona, Nice, Berlijn en Keulen maar de Glade Of Light in Manchester is verreweg de meest smaakvolle. Het gebied rond de Arena en het monument ligt nu vol met Merkellego, al lijkt de kans klein dat er een nieuwe terreuraanslag plaats zal vinden op deze plek. Er vond eerder dit jaar nog wel een micro-aanslag plaats op het monument. Ene Anwar Hosseni richtte voor £10.000 schade aan door in het marmer van het monument te gaan krassen, kort voor het op 9 februari officieel geïnaugureerd werd. De Merkellego hield hem niet tegen. Op 4 mei moet meneer Hosseni voorkomen in de Manchester Crown Court. 

Op 5 mei vinden er plaatselijke verkiezingen plaats in Engeland en de rechtse en extreemrechtse partijen - Reform UK, For Britain en Britain First, zijn net zo allergische voor joden als als voor moslims maar mogen het doen met de kruimels want Bojo peuzelt de hoofdmoot van het rechtse electoraat op. In Manchester, waar 15 procent van de inwoners moslim is, zullen de rechtse partijen weinig stemmen binnenharken met hun anti-islam en judeofobische retoriek. De stad is behoorlijk chill als het gaat om de convivencia, met de Curry Mile als vrolijke exponent daarvan. Maar hoe zit dat in Blackburn, de stad met de grootste moslimpopulatie buiten Londen, op een uurtje treinen van Manchester? Zal mij benieuwen! 

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Tommy Robinson appelleert aan de blanke middelbare man met angsten. Zijn alarmistische praatjes slaan aan bij die heren, want zeg nou zelf wat is er griezeliger dan de mohammedanen?

Beste_Landgenoten | 30-04-22 | 22:00 | 6

@Beste_Landgenoten | 01-05-22 | 00:00:

Over welke steden, welke onderzoeken en welke cijfers heb je het?
En welke definities zijn er gebruikt voor "autochtone Britten"?
Zoals bekend wordt er in NL voortdurend met definities gerommeld om onwelgevallige feiten buiten beeld te houden. Tweede of derde generatie Marokkaan = autochtone Nederlander, ook al haat hij NL en reist hij af naar isis. Omwille van politiek corrupte onderzoekjes heten gewelddadige straatroven ineens "vermogensdelicten", terwijl bekladding van een bushokje een "geweldsdelict" is; Precies zoals we ook doen alsof moslimterroristen allemaal arm en zielig zijn, terwijl daar (zeker in GB) toch ook nogal wat (hogere) middenklasse tussen zat.
We worden 24/7 voorgelogen.

Ondertussen was het bestaan van die Pakistaanse pedo-bendes al halverwege de jaren '90 bekend. Sterker nog, de eerste waarschuwingen kwamen van Britse hindoes en sikhs, die de "love jihad" kenden van hun thuislanden. Niks "lage sociale status", het is hetzelfde verhaal als de "zwembad-jihad" in NL; de "festival-jihad" in Zweden en de "Oud&Nieuw-jihad" in Keulen en nog tientallen steden. Daarom dragen jonge vrouwen in Ter Apel zelfs bij 30 graden een lange broek, en moeten ze door een man begeleid worden naar de bus. In alle islamiserende steden van West Europa is toenemend seksueel geweld een probleem. Wat verwacht je van een religie die oproept tot grootschalig seksueel geweld en slavernij?

Dat goedpraten van alles dat fout is zal de komende decennia ook bij links opgegeven worden. Zelfs binnen Labour heeft iemand al gezegd dat politieke correctheid niet mag leiden tot kinderprostitutie. Ze moest weliswaar haar woorden terugnemen, maar het was wel een belangrijke eerste stap. En de combinatie van verdergaande massaimmigratie en vergrijzing zal ervoor zorgen dat ook de kinderen van de gesubsidieerde hogere kasten hiermee te maken krijgen.

Dandruff | 01-05-22 | 01:49

@Asteroid-B612 | 30-04-22 | 22:41:

Alleen al in het kleine plaatsje Telfield vielen minimaal 6 doden.
Een meisje werd opgesloten in een kofferbak waarna de auto in brand werd gestoken. Volgens de daders "just a prank". Een ander meisje en haar moeder en zusje kwamen om toen hun huis in brand werd gestoken omdat ze wilde stoppen.
Deze meervoudige moord werd sindsdien als dreigement gebruikt; "als je stopt, vermoorden we je hele familie". Voor een ander meisje was dat reden zelfmoord te plegen, zij verwees daarnaar in haar afscheidsbrief. Een vriendin van dat meisje nam jaren later een overdosis, al was niet duidelijk of dat zelfmoord of een ongeluk was. Wel is inmiddels duidelijk dat veel van die meisjes opzettelijk aan de drugs, oa heroïne verslaafd werden gemaakt. Dus dat zal wel vaker ongelukjes hebben opgeleverd, en sowieso heel veel vernietigde levens.

Maar goed, de linkse kerk vond dat allemaal geen punt omdat er alleen kinderen uit lagere klassen misbruikt worden. Alleen griezelige populisten als Tommy Robinson veroordeelden dit, 20 jaar geleden al.
Een goed stuk over het gebrek aan empathie bij links. saltmines.nl/2018/04/02/metoo-blijkt-...

Dandruff | 01-05-22 | 02:08

Nou, als ik vergelijk wat een schade ze aanrichten in de wereld, dan zijn de Russen daarmee vergeleken nog lieve gasten. BL, je valt echt steeds harder, echt elke sympathie verspeel je door je opzichtige agenda

KokkieBalboa | 01-05-22 | 02:52
▼ 3 antwoorden verborgen

In Utrecht hebben we ook een straat die in de volksmond de kebabboulevard heet.

SterF... | 30-04-22 | 21:03 | 1

In den Haag heb je China town.

Cobarde | 30-04-22 | 21:13

Tommy Robinson sowieso altijd plus veel

Botte Hork | 30-04-22 | 20:58

Geen kroegen bezocht of zijn die er niet meer omdat het niet mag van het sprookjesboek.

Wattman | 30-04-22 | 20:42

Leuk dat je Morrissey even noemt. Geweldige tekstschrijver.En niet alleen een cultuurbeschermer, en islamcriticus, maar ook nog eens een fel strijder voor de rechten van het dier. Groenrechts zeg maar, zoals een reaguurder dat eens perfect omschreef.

Kowalski11 | 30-04-22 | 20:03 | 1

En als hij in Duitsland optreedt, steekt hij een bos bloemen in zijn reedt.

gestoptmetroken | 30-04-22 | 20:54

Schandalig slechte weergave van een prachtige stad. Bouwvallen heb je overal.

SeingaltUNo | 30-04-22 | 19:59 | 1

020 West, 010 Zuid, 030-Noord, Brussel-Zuid etc..
Prachtige steden, op een paar lelijke gebouwen na.
Niks an de hand hoor.

Ruimedenker | 30-04-22 | 20:18

Daar sta je dan legitiem op Schiphol om Nederland te ontvluchten. Pardon mevrouw, maar we hebben even de mensen niet om u naar Moskou te helpen.

Ja, maar ik wil naar Gran Canaria! Het ligt niet eens zo ver van Noord Afrika.

Hetkanverkeren | 30-04-22 | 19:58

Jesus Christ, als ik plaatjes wil kijken koop ik wel een prentenboek.

Sjakie | 30-04-22 | 19:54 | 2

Ha, jij komt hier voor ‘de goede artikelen’ zeker, maar ondertussen lekker plaatjes kijken hè? Viespeuk!

Sinterbikske | 30-04-22 | 19:56

Verheugd dat Van Amerongen vorige week mijn Tommy Robinson-tip heeft gelezen. Die heeft het goed voor de kiezen gehad, en nog steeds. Over cancelen gesproken.

goedverstaander | 30-04-22 | 19:42

Ben altijd blij met deze stukjes, geven een mooi inzicht. Manchester, op die gruwelijke grote recente aanslag na, lijkt dus met een verscheidenheid aan achtergronden best mee te vallen. Vind het wel wat triestig hoe veel gebouwen er uit zien, maar dat heb ik wel vaker in het buitenland, misschien zijn wij te proper?
Naast dit wederom fijne stukkies, waarin de joodse zelfspot ook naar voren komt, ook weer mooie foto's en ik hou van foto's!
Maar een bakje thee overgemaakt, want begreep dat een bakkie pleur daar niet zo lekker was.

P.s. goed voor de stoelgang ook zo'n longread!

Jan, Leiden | 30-04-22 | 19:39

Vreest niet, archaïsche gebruiken overleven het moderne nooit.

Neuth | 30-04-22 | 19:37

Als reactie op dat artikel in de Daily Mail. Wat een heerlijkheid weer en zo schaamteloos ook. Underboobs en veel te kort en te strak. Maar die donkere dame op foto 34 wordt zeker nooit recht in haar ogen aangekeken.
Volgens mij spannen de Engelse dames toch we de kroon qua snollebollekes gehalte.

Verbandmeester | 30-04-22 | 19:36

9 Engelse ponden, 13 Euro ongeveer? Ik hou het niet meer bij, ook niet interessant als je er niet heen wil.
Hoeveel kaarsen kun je daar voor kopen, dikke 66?

Normpje | 30-04-22 | 19:35

Meer foto's dan tekst. Ik zie een patroon.

Makkelijk verdienen zo..

goldsammy | 30-04-22 | 19:24 | 1

Als je goed kijkt zie je dat die foto’s heel zorgvuldig gekozen zijn.

Sinterbikske | 30-04-22 | 19:47

Waarom maak je geen hete filmreportage? Ik wil niet zeggen dat ik te lui ben om te lezen, maar eigenlijk stiekem wel. Neem voor de lol Robbie Muntz mee, succes verzekerd.

Moeki de Meeuw | 30-04-22 | 19:23 | 1

Hear hear!

Meneertjehetheertje | 30-04-22 | 19:41

Geen integratie maar omgekeerde assimilatie.

HaaiBaai | 30-04-22 | 19:21

Bedankt voor de plaatjes.

Ook als de zon daar voor die ene keer schijnt is het één troosteloze bagger, gelijke Hoogvliet, Almere, Zoetermeer enz.

basweetutwel | 30-04-22 | 19:12 | 1

Ik vul aan met Purmerend.

BrutusBosch | 30-04-22 | 19:23

Leuk om te lezen, naast het verslag natuurlijk, dat Morrisey openlijk zijn verstand gebruikt. En zich daar ook niet voor schaamt.

Nuchternederland | 30-04-22 | 19:04

Luchtig schrijfseltje over dat het allemaal wel mee valt
Beetje op Jode spuge hier, klein bier...
Maar 22 doden daar en ALWEER 17(!) jaar na de grotere aanslag, dus waar hebben we het over?!

Wel lekker goedkoopgevreten, niks aan het handje...
Kijk die foto's, manmanman...

WasHetMaarMakkelijk | 30-04-22 | 18:54

Hoop gelul met toeristenkiekjes. Waar is de GS van 10 jaar geleden?

Doctor | 30-04-22 | 18:51 | 1

Heb zelf niets met die kut-islam, maar het onderscheid tussen de Man en vrouwen is wel cool, diepzinnig en spiritueel.

RickTheDick | 30-04-22 | 18:50

Joden én Moslims in één straat. Nou daar moet je dus helemáál opletten waar je je geld laat.

Schwanzeleber | 30-04-22 | 18:49 | 1

Omzetten in varkensproducten.

Shoarmamasutra | 30-04-22 | 22:27

De kapper houd zijn jas aan. Te duur om de cv aan te zwengelen. Gelijk heeft ie.

Meneertjehetheertje | 30-04-22 | 18:48

Door mijn geringe intelligentie of andere oorzaken heb ik niets met van Amerongen. Maar toch goed van GS dat ze de serie voortzetten. Ik ben ook wel eens in Engeland geweest en het klopt, het enge land.

bolletje kaas. | 30-04-22 | 18:48

Net gebakken aardappeltjes gegeten met boontjes gewikkeld in bacon, een gekookt ei en een gehaktbal uit eigen keuken maar dankzij Arthur heb ik nu spontaan zin in een dürüm.

Brabeaulander | 30-04-22 | 18:27 | 4

Best wel ingewikkeld om klaar te maken.
Chapeau chef!

Ruimedenker | 30-04-22 | 18:34

Er liggen hier 2 hollandse uien!

chicago river | 30-04-22 | 18:47

@chicago river | 30-04-22 | 18:47: in ringen snijden, carameliseren in suiker. Scheut drank erbij (dat heb jij vast wel) laten indikken. Op een korst brood...

horsteknots | 30-04-22 | 19:05
▼ 1 antwoord verborgen

Het is niet aan mij om al te hard tegen deze safari in te gaan: maar in mijn wereldstad? De voorheen outlet is nu een verlengde van het Midi Centre met dito praktijken. Het is die inktvlek en het heeft niks met de islam te maken. Love will tear us apart. De beste riff op een English Breakfast ever: www.youtube.com/watch?v=SjCkW-oAFQ8 Hoe je hier op moet kan variëren is meer dan de helft van de lol. Het gaat om de smaak!

Hetkanverkeren | 30-04-22 | 18:25 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb nog een Nederland gekend zonder islam. Ik ben een bevoorrecht mens.

Normpje | 30-04-22 | 18:21 | 2

Ik ook, ik ook!

basweetutwel | 30-04-22 | 19:14

Maar wel een heuse Fietsstraat op foto #6, of is dat bloed?

-veggiejurist- | 30-04-22 | 18:21

Ook naar de klote dus.

J.Cash | 30-04-22 | 18:17

Laatste keer Manchester was 10 jaar terug.
In tegenstelling tot Liverpool een relatief rijkere “textielstad”
Wat de boys van UTD zongen naar Liverpoolsupporters:
“Stand up if you have a job”.
Leuk hoor, met het gele trammetje langs de stadions, inclusief het cricketstadion, waar je langs loopt naar Old Trafford.
Als ik de foto’s van Tuur zie, is ook Man er niet beter op geworden.

Ruimedenker | 30-04-22 | 18:12

Staat Birmingham nog op het programma? Dat schijnt de 4de stad van Pakistan te zijn volgens een Britse komiek.

voldemort | 30-04-22 | 18:12 | 1

EK 1996 in Brum geweest, was toen al een giga-pauperstad.
Ik zie de billboards met Kluivert erop nog voor me.
Nederland-Zwitserland 2-2
Heb er niet veel van meegekregen….
Té gezellig op de boot ernaar toe ;-)

Ruimedenker | 30-04-22 | 18:16

Emine Uğur, ik zou benieuwd zijn naar een reactie van Don Arturo op Emine Uğur‘s schrijfsels.

theo-is-dood | 30-04-22 | 18:09 | 1

Of omgekeerd.
Hoe het schrijvende hoofddoekje denkt over het artikel van meneer Van Amerongen.

leo de pejo | 30-04-22 | 18:15

Revellers kick off Bank Holiday as they pack out bars and clubs in UK
https://mol.im/a/10769975

Lukiluuk | 30-04-22 | 18:07 | 2

Ik wil ook een opblaasgolfclub.

Kameraansteker | 30-04-22 | 18:41

Wat een heerlijkheid weer en zo schaamteloos ook. Underboobs en veel te kort en te strak. Maar die donkere dame op foto 34 wordt zeker nooit recht in haar ogen aangekeken.
Volgens mij spannen de Engelse dames toch we de kroon qua snollebollekes gehalte.

Verbandmeester | 30-04-22 | 19:37
-weggejorist-
gato | 30-04-22 | 18:06

Fish en shit. Ist’n it?

Normpje | 30-04-22 | 18:06 | 1

Nee. De bus komt langs. “The chippy”

Flightless bird | 30-04-22 | 18:56

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen