achtergrond

Geenstijl

RECAP. Hugo de Jonge was niet betrokken bij Sywert-deal, maar hij had wel betrokkenheid

Ja toch nog even

We vatten het even voor u samen. Vorig jaar ontstond er een hoop gedoe over de bepaald ongunstige deal die onze overheid had gesloten met Relief Goods Alliances BV voor de aanschaf van 40 miljoen mondkapjes. Saillant detail was het feit dat Sywert van Lienden mee had geschreven aan het CDA-programma en dat we tegelijkertijd een CDA-minister op Volksgezondheid hadden. Logisch dus, dat aan die CDA-minister werd gevraagd of hij bij die deal was betrokken. "Nee", zei die CDA-minister toen. Twee weken geleden bleek, dat hij wel degelijk bij de deal was betrokken. Toen ontkende de minister dat, en zei hij dat de suggesties die gedaan werden "niet kloppen". Woensdag bleek uit het appverkeer dat De Jonge via zijn opvolger aan de Kamer stuurde, dat hij inderdaad bij die deal betrokken is geweest.

En wat zegt Hugo de Jonge dan?

Letterlijk hè. Letterlijk.

"Ik was niet betrokken bij de deal, maar ik heb wel betrokkenheid gehad."

Alsof we allemaal niet helemaal goed bij ons hoofd zijn. En gisteravond, toen de motie van wantrouwen was weggestemd, sloegen een paar spindokters elkaar ongetwijfeld op de schouders over deze briljante vondst. En dat, terwijl Hugo de Jonge zelf nota bene opriep tot een terugkeer van het vertrouwen in de politiek.

Hoe dan.

En dan mocht vandaag bij de NPO op Radio 1 een aankomend raadslid van D66, die JA-REN-LANG de meest zielloze lulkoekerij over 'debatstijlen' heeft mogen verkopen in allerhande media, nota bene """onpartijdig""" medeorganisator van de debatten van RTL Nieuws, ook nog eens gaan vertellen dat het een keer afgelopen moet zijn met al dat 'SCHANDE'-geroep. Nee. Nee. Nee. Het moet een keer afgelopen zijn met al die SCHANDES.

Hier is je SCHANDE

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.