achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

NVWA WAARSCHUWT VOOR LEVENSGEVAARLIJKE (EN DOOR EU VERPLICHTE) PAPIEREN RIETJES

Moeders houdt uw rietjes binnen

Drie quotes van de walgelijke ophitssite ninefornews.nl dagelijksestandaard.nl geertdales.com meidenvanholland.nl NVWA.NL

"De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt mogelijk verstikkingsgevaar bij het gebruik van papieren rietjes. De toezichthouder heeft een aantal meldingen ontvangen van ouders van jonge kinderen die bijna zijn gestikt na het sabbelen op een papieren rietje."

"Sinds 3 juli 2021 geldt in de Europese Unie een verbod op plastic wegwerpartikelen zoals rietjes*, bestek, borden, wattenstaafjes en ballonstokjes. Bedrijven houden zich hier aan en hebben onder andere papieren rietjes ingezet als alternatief."*

"De NVWA adviseert ouders en verzorgers van jonge kinderen om oplettend te zijn bij het gebruik van papieren rietjes. Het advies is om kinderen van 0 tot 3 jaar oud alleen papieren rietjes onder toezichtte laten gebruiken om verstikkingsgevaar te voorkomen."

Kijk, wij willen echt niet beweren dat Frans Timmermans een kindermoordenaar is, zeker niet omdat het verbod op plastic rietjes eigenlijk al in 2018 werd bedacht en Timmerfrans toen nog niet benoemd was tot Europese klimaatpaus. Maar toch. Zeker weten dat Frans Timmermans géén kindermoordenaar is, doen we ook niet. Dus als u zeker wilt weten dat uw bloedjes van kinderen  tussen de 0 en 3 jaar oud níét doodgaan aan Frans Timmermans, let u dan even goed op als u ze uit een papieren rietje drinken. Een gewaarschuwd kind telt voor twee.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.