Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gezocht: Getuigen van kopschopperij in Drachten

Met een getuigenis over de gebeurtenis, vanuit de Drachtster achtergrond

Social

Drachten, Friesland. Hoewel het enigszins Almere-vibes heeft (kijk maar), heeft het niet direct het Almere-gevoel. Desalniettemin gebeuren er duistere dingen in de Drachtster avondschemer. Zoals zeer gewelddadige kopschoppartijen. Vorige week donderdag op het Museumplein, bijvoorbeeld. Een groep "jongeren" ging los op een - vermoedelijk argeloze, als ook onschuldige - voorbijganger. De politie heeft er twee minderjarigen voor in hechtenis, maar zoekt nog getuigen. Die oproep delen we bij dezen, vergezeld van een verhaal uit de mail van iemand die getuige was, en eerste hulp bood, bij de mishandeling die door merg en been ging bij deze getuige.

Kopschoppende Straathyena's Drachten

(Opklikplaatje voor groot - 10MB)

Ik zal proberen op een rijtje te zetten wat ik gezien heb. Ik heb door de jaren heen aardig wat opstootjes en kloppartijtjes gezien, maar deze spande in verscheidene opzichten totaal de kroon, waarin het mij opviel dat het slachtoffer deze keer een schijnbare buitenstaander was. Normaal zie je dit soort gelazer wel eens in VVS voorbijkomen vanuit de toch al reddeloos verloren randstad, maar het lijkt erop dat de overrijpe vruchten van de verlichting ook hier in het Hoge Noorden van de boom beginnen te donderen. Misschien werkt het schrijven nog therapeutisch ook, na een paar nachten met ondermaatse rust durf ik in ieder geval te stellen dat het geluid van de krakende schedel nog wel even zal na-echoën. 

Ik liep rond 17:00 uur in zuidelijke richting vanaf de Zuiderbuurt het Museumplein op, oogjes halfdicht met uit de oortjes beukend één der Rooftop Sessions van Jochem Hamerling. Toen ik even opkeek zag ik op een meter of 40 vanuit het hoekje achter de ANWB-winkel een groep signalementiërs (tussen de 10-15 man, en dankjulliewel voor dat woord) vandaan komen, krioelend en trappend om elkaar heen. Met dat ik de oortjes uit doe, fixeer ik mijn ogen op het slachtoffer, een man van krap 1,75 meter die duidelijk geen match is voor het numerieke overwicht van de tegenpartij, en dan ook volledig wegvalt in de kolkende massa.

'Dit gaat naar worden' is in die split second koud door mijn hoofd geschoten of ik zie door een rake klap zijn hoofd abrupt achterover gaan, en -gevolgd door de rest van zijn lichaam- met een duidelijk hoorbare krak op de tegels landen. Kapot. Dit gegeven werd ook verbaal bevestigd door de groep die collectief lachend "KNOCKOUT" schreeuwt, voor ze zich al dan niet laf natrappend oostwaarts richting de onderdoorgang uit de voeten maken. Bleef het maar bij die laffe trapjes. 

Met het moment dat de realiteit inkickt en ik naar het slachtoffer wil rennen, zie ik in de periferie één van de laatste twee aanwezigen een aanloop nemen vanaf de ANWB-winkel, om nog een volle penaltytrap op het hoofd te geven. Opnieuw een hoorbare krak, gevolgd door nog een extra pegel op de slaap. Amper twee tellen later landt de afmaker van de tweede persoon, en maakt ook deze zich uit de voeten. Alsof alles binnen twee keer knipperen gebeurde. 

Een korte blackout later zit ik gehurkt voor het slachtoffer die tot mijn verbazing nog enigszins overeind komt, terwijl het bloed aan verscheidene kanten van zijn hoofd drupt. Terwijl ik hem in allerijl wat vragen stel om zijn helderheid te checken hoor en zie ik op de achtergrond onder de onderdoorgang nog een aantal gestaltes roepen en juichen. Even schiet het door mij heen dat ze terug zouden komen, maar na een korte verbale uitwisseling met een voorbijganger maken ze dat ze wegkomen. Ondertussen belt een aanwezige getuige 112. 

Inmiddels is het personeel van de naastgelegen ANWB-winkel ook ter plekke, en deze hebben zich over hem ontfermd en mee naar binnen genomen in afwachting van de ambulance. Na de overdracht van het slachtoffer aan het ANWB-personeel had ik handen en voeten vrij om toch eens achter mijn instinct aan te bewegen, zo'n 200 meter oostwaarts richting het Reidingparkje. Een voorbijganger bood meteen aan om mee te gaan (waarvoor mijn dank), en we waren amper de hoek om bij de MediaMarkt toen ik zo'n 30 meter oostelijk bij zichtcontact twee oogjes heel groot zag worden. Een toevallig in de buurt staande agent te fiets maakte voor een snel 1-2'tje, en het joch dat zich nog even trachtte te verschuilen in de burgertent Double FF, werd bij maar buiten treden staande gehouden met zijn maatje. Van de verdere groep was al lang geen spoor meer te bekennen, mijn vermoeden is dat ze zoals vaker teruggetrokken zijn in de richting van het eerder genoemde Reidingparkje, echter is dit geen vaststaand gegeven. 

Op dat moment stond er ook heel snel veel politie. Na mijn gegevens te hebben achtergelaten ben ik vrij vlot weer vertrokken naar de ANWB-winkel, ik had niks meer bij te dragen en ik was benieuwd hoe het met het slachtoffer stond. Deze is met zwaar letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Kortstondige en intensieve opeenstapeling aan gewelddadige handelingen in groepsverband
De ellende in dit alles is dat ik tijdens de daad dusdanig gefixeerd was op het slachtoffer, dat ik alleen van de eerste kopschopper het signalement heb onthouden, dit betreft de jongen die met zijn maat bij de burgertent is ingerekend. Uit het politiebericht zal de lezer al snel opmaken dat deze twee heren de enige verdachten zijn. Ik wil dus graag onderstrepen dat aan het kopschoppen een kortstondige en intensieve opeenstapeling aan gewelddadige handelingen in groepsverband vooraf is gegaan. 

Gezien de afstand en het gebrekkige licht heb ik van de groep geen onderling onderscheidende kenmerken kunnen opslaan, behalve dat de groep voornamelijk zo niet compleet bestond uit tussen de 10 en 15 lichtgetinte jongens met geschatte leeftijden uiteenlopend van 13 tot zo'n 18 jaar. Donkere jackjes, dito trainingsbroekjes, you know the drill. Helaas is deze uiterlijke omschrijving verre van voldoende om een juridisch gangbaar individueel onderscheid te maken tussen deze jongens. Vandaar mijn poging om via dit kanaal alsnog eventuele getuigen zo ver te krijgen om alsnog de mond open te trekken. Als we op Opsporing Verzocht moeten wachten zijn we zo'n beetje in 2024 aangekomen eer we aan de hand van gruizige camerabeelden het wie of wat mogen bepalen. De twee opgepakte minderjarige verdachten zitten momenteel al een week in bewaring, en wie de wetboeken rondom jeugdstrafrecht erop naslaat komt erachter dat zo'n maatregel niet gebeurt vanwege onwelriekende zweetvoeten. Echter, nu de rest van de kliek nog als je het mij vraagt. En daarin kunnen zelfs de kleinste bijdragen cruciaal zijn.

Buitensporig geweld neemt in rap tempo toe
Kom ik op een stukje extra achtergrond. Ik heb zo'n 15 jaar in Drachten gewoond, en ook sinds ik er een paar jaar geleden vandaan ben verhuisd kom ik er praktisch dagelijks. De afgelopen vijf jaar heb ik de sfeer in en om het compacte centrum van Drachten hard zien kelderen. Buitensporig geweld neemt in rap tempo toe en op basis van wat ik zie durf ik te stellen dat een in trainingspakjes geüniformeerde allochtone bevolkingscategorie hier een gestadig toenemende en onevenredig grote vinger in de pap heeft.

In het zuidoostelijke deel van het centrum is drugs, geweld en aanranding schering en inslag, met het Reidingparkje als grootste hotspot waar bij tijd en wijle ordinaire veldslagen plaatsvinden. Met het plaatsen van betonnen bankjes op de karakteristieke bult aan de oostzijde van het park rond 2010 is de overlast geëxplodeerd, omwonenden klagen al jaren tevergeefs steen en been bij de gemeente. De aanhoudende klachten en incidenten hebben gemaakt dat gemeente Smallingerland toch een keer tot actie moest overgaan, dus werd in het kader van zichtbaarheid rond oktober 2020 het park ontdaan van een aanzienlijk deel van alle begroeiing. Weer wat belastinggeld door de plee, omwonenden hun schaarse stukje groen kwijt, en uiteraard kan het de straathyena's geen zak schelen. Hollands beleid in een notendop

Maar nog voor we maatschappelijk verantwoord bomen aan het snoeien waren kwam het tot een tragisch dieptepunt. Op de avond van 22 december 2019 werd op de kruising van de Zuidkade met de Drift de 16-jarige Roan door een 14-jarige plaatsgenoot neergestoken. Met fatale gevolgen, bleek luttele dagen later. Ik weet niet wat de burgemeester zo'n drie weken na het incident heeft besproken met de inmiddels ontslagen minister Grapperhaus, maar met een kaalgesnoeid park en meerdere groffe misdrijven met letselschade verder ga ik er vanuit dat er niks doeltreffends uit is gekomen. Het is simpelweg wachten op de volgende dode, en een eenvoudig messenverbod verandert in de praktijk bijzonder weinig aan de hardheid van de tegels. Borden plaatsen overigens ook niet.

Anno 2021: Hoe kan dat nou, er is toch gesnoeid? Mishandeling op de Drift, mishandeling bij het carillon, mishandeling door twee minderjarigen.

Een paar boekwerken kan ik nog wel volschrijven over de afzonderlijke incidenten die ik zie tijdens mijn regelmatige lange wandeltochten door deze plaats, waar ik opgegroeid ben. Ik zal de laatste wezen die gaat beweren dat Drachten voorheen een lichtend voorbeeld van beschaving was of ooit moet gaan worden, maar het tempo waarin het de laatste jaren afglijdt is ronduit hemeltergend. Op straat mogen politie en andere hulpverleners de rap escalerende puinhopen opruimen, terwijl generaties aan lokale bestuurders letterlijk een rotonde verderop tussen het bezuinigen door alle mogelijke potjes draineren ten behoeve van foeilelijke kunstwerken, een financieel zwart gat van een middelmatig theater en ettelijke andere onder de tafel gecreëerde subsidievacuüms. De werkende burger mag ervoor bloeden, zij het financieel, zij het nu ook fysiek zoals rauw bewezen op donderdagmiddag 25 november.

Ik hoop dat deze schets voor jullie iets werkbaars oplevert.

Hoogachtend,
[NAW bij redactie bekend]

Reaguursels

Inloggen

Twee belangrijke linkse dogma's die dit soort gevallen stimuleren zijn;
- streng straffen werkt alleen bij gedachtendelicten, niet bij (seksueel) geweld;
- in het linkse kastestelsel staan criminelen boven hun slachtoffers.
Natuurlijk ondermijnen deze dogma's niet alleen de rechtsstaat en de democratie, maar ook de veiligheid in het algemeen.
Kopschoppers-van-kleur weten dat ze hun gang mogen gaan, en daardoor vallen alle remmen weg. Er is geen enkele reden om iemand *niet* halfdood te schoppen.

Dandruff | 04-12-21 | 09:13

In Deurne (NB) wilde een aantal signalementjes wat sieraden scoren, doordat de eigenaren al meerdere malen door vergelijkbaar geklede bezocht was…. hadden ze een ‘tool’ liggen achter de toonbank. De signalementjes hadden honger voor lood… dat kregen ze. Wat er daarna gebeurde… de rest van de roedel van de signalementjes kwam verhaal halen in Deurne. Nou ken ik Deurne. Boeruh! Peesveee! … die komen op voor eigen volk, dus volle bak rauwdouwers vs signalementjes. En de politie… die beschermd de signalementjes…. Ze hadden die veldslag door moeten laten gaan. Dan geef je pas het signaal af, we pikken het niet meer. In die fase zijn we beland. Overigens ben ik van mening dat die signalementjes in ieder ‘dorp’ in de Achterhoek, Drenthe en Noord Brabant tegen teleurstellingen aan zal lopen.

Kutwielrennert | 04-12-21 | 08:47

Al in de jaren 80 zag ik de eerste generatie kinderen fietsen jatten en overlast veroorzaken in het winkelcentrum. Links zei dat het over ging bij de volgende generatie.

Misterspok | 04-12-21 | 08:39

Daders lichtgetint. Wilde gok: het slachtoffer was wit? Zal wel toeval zijn en niet passen in het patroon dat we al jaren zien. Lekker blijven wegkijken, Links Nederland.

Proud Infidel | 04-12-21 | 00:51 | 1
-weggejorist-
Hintveld | 04-12-21 | 10:00
-weggejorist-
peet12 | 04-12-21 | 00:13

Eigen fatsoen nekt ons. Als een 12-jarige of een 14-jarige of een 15-jarige (zoveel verschil zit er niet uiteindelijk, tussen 12 en 15) voor uw snufferd staat te dreigen, danwel met een mes, danwel met een groep, vergis u niet, u staat heus aan de grond genageld. Enerzijds omdat u nog denkt "ach snotjong, flikker op praatjesmaker" en anderzijds "waarom geeft niemand die snotneus nú een rotschop (geen doodschop), pakt m dat mes (of ander wapen) af, slaat m nog drie keer om z'n oren en werpt m de tent uit (of plek van gedoe)? Omdat er waarschijnlijk een groepje omheen staat en die zijn met getal en dus groter. De hyena's uit The Lion King. En dat is het precies 'de bad guys uit een kinderfilmpje'. En toch, niemand doet wat. We staan erbij, we kijken ernaar.
Gee officer Krupke!

Joyce | 03-12-21 | 23:59

Dank voor de inzending. Het gaat niet om een incident, maar om een patroon.
Wij zijn te aardig en we laten ons klein houden door regels, fatsoen, moraal en wetten. Stop met accepteren van de voortschrijdende agressie van dit uitheemse clanvolk, stop de passiviteit, stop met geklaag, trek een grens. Verdedig jezelf en de mensen om jou heen, wees eervol zodat je jezelf kan aankijken in de spiegel. Of zijn we te laf, dan verdienen we dit, als volk. Willen we leven in angst om uiteindelijk te verdwijnen en onze plek af te staan, ons huis, de wereld van onze voorouders, onze historie, onze toekomst, onze kinderen.

Ad_Hoc | 03-12-21 | 23:11 | 4

Ik zie de Oliviers en Sterres opgroeien en denk telkens we zijn kansloos. Het enigste wat ik kan doen is mijn eigen kinderen weerbaar maken maar ook dan wat als niemand ze helpt als zo'n groep gasten zo intens agressief en vals zijn?

Misterspok | 04-12-21 | 08:42

Gister ook akkefietje bij plaatselijke a h . In t kort verteld : hyena’s wilde mij en eega te lijf wij bleven staan en gaven tegengas en had gelukkig iets in me zak om ons te verdedigen, toen ze dat zagen waren ze opeens niet zo dapper meer op de gebruikelijke bedreigingen na.voor hun dagelijkse kost ,wij helemaal van slag.dit is onze toekomst, wen r maar aan.

Ynnel | 04-12-21 | 09:15

@Ynnel | 04-12-21 | 09:15: Ook al voelt het op dat moment niet goed, je hebt het goede gedaan, door jezelf en jouw partner te beschermen.

Ad_Hoc | 04-12-21 | 10:35
▼ 1 antwoord verborgen


Is dat nu wat groen-links bedoelde met ‘ze moeten af en toe op leeuwen kunnen jagen’?

Mijn maag draaide er van om.

BenDeLier | 03-12-21 | 21:32

In Friesland is altijd al een ambtelijke cultuur geweest van capituleren. Ze compenseren dat met eigenzinnigheid en hun Friese taal waar ze enige eigenheid aan trachten te ontlenen.

mozaard | 03-12-21 | 21:30 | 1

Alsof de Randstad ook niet al 30 jaar geleden capituleerde.

Dandruff | 04-12-21 | 08:42

Arme man. Weer een slachtoffer van fout links Nederland. De zoveelste.

appeltjesgroeneweide | 03-12-21 | 20:51

En daarom loop ik tegenwoordig altijd met pepperspray op zak.

Justin_Case | 03-12-21 | 20:41

Hoera! Er komen er nog 13.000 aan. Wat een verrijking.

Tolja | 03-12-21 | 19:59 | 1

In Zuid-Italië staan er nog duizenden klaar, nieuwe route, of u a.u.b. uw sporthal ter beschikking wil stellen en daarna de rest van uw leven wil betalen voor verblijf hier te lande.

Cassandra | 03-12-21 | 20:22

Het reidingparkje... vorige zomer met m'n hoog blonde vriendinnetje nog gezeten. Ik heb me nog nergens zo onveilig en ongemakkelijk gevoeld en dat kwam niet door mijn, overigens zeer aantrekkelijke, vriendin. Een verzameling minder en sterk getinte trainingspakken die je constant provocerend aankijken wat voor noordelijke standaard echt ongewoon is. Drachten is een vuilnisstort voor dit soort lui en het dorp, ja het is een dorp, is een kil, ongezellig en het laatste groen in verre omtrek van het centrum is het reidingparkje. Ik zou adviseren Drachten te mijden als de pest!

Jarretank | 03-12-21 | 19:41

Om de boete te kunnen betalen moeten de grateishhh uitkieringen of toeslagen verhoogd worden.

Ervaringsdeskundige | 03-12-21 | 19:01

‘And still they come’ ( war of the worlds) neuriën doet. 1000 per week.

Sinterbikske | 03-12-21 | 18:56

Wij zijn met meer. Of zoiets

Ride_On | 03-12-21 | 18:44

Lees ik niets over in het AD. Wel een artikeltje waarin moslims eisen dat Talpa alle banden met de Meilandjes verbreekt, want hun uitspraken voeden moslimhaat.........

LucaBrasi | 03-12-21 | 18:37

Hoho, kopschoppen is rasistisch. Net zoals kopvodden. Graag spreken van enthousiast spelende jeugd.

Norbert-Oreply | 03-12-21 | 18:37

13.000 slaapplaatsen gezocht, dank u

Martinus.J | 03-12-21 | 18:34

Juist iets werkbaars maar ook iets herkenbaars. wijzelf wonen in een dorpje, niet ver weg van een stadje. Wandelend in dat stadje sprak ik een paar Marokkesjes aan die een oudere dame niet lieten passeren. Het liep niet op een matpartij uit, maar ik kreeg wel te horen dat wij, blanken, het binnenkort niet meer voor het zeggen hadden en dat zij, die Marokkezen, de zaak al aan het overnemen waren. Dat bericht van deze hulpverlener uit Drachten bevestigt mijn ervaring en die van velen van ons.

Bull-Sunnyboy | 03-12-21 | 18:33 | 1

Ze roepen dat omdat ze niet kunnen rekenen. 2e, 3e generatie marokjes neemt inmiddels ook hooguit 2 kinderen, want duur. Verder maken ze maar 6 % van de bevolking uit, en is de islam onderling enorm verdeeld. Laat de sneuneus dus maar lekker in die waan.

Bamboojay | 04-12-21 | 14:33

Bij deze cultuur/religie levert een gevangenisstraf slechts aanzien op. Het vasthouden aan de eigen identiteit, de multicultuur, is voor hen een vrije val naar beneden. Als je al een geslaagde ziet is het een acteur die een geslaagde speelt/gesubsidieerde of iemand die zich wel heeft los weten te maken uit de poel van islamitische ellende.

BorisBonkestoter | 03-12-21 | 18:24 | 2

Vernederen van deze gasten is de enige manier om ze klein te krijgen.

peet12 | 04-12-21 | 00:14

Ze trekken anders flink bleek weg bij eisen van 20 jaar gevangenisstraf...

Bamboojay | 04-12-21 | 14:34

Indrukwekkend & uitstekend geformuleerd betoog van deze meneer.
Jammer alleen dat het waarschijnlijk niet gelezen zal worden door de wegkijkers die dit zouden móeten lezen.

Peter Emile | 03-12-21 | 18:19

Tja.fe saamhorigheid is groot. Die 2 knaapjes houden zich eind
Wijselijk stil. Met het toenemen van dit soort "clubjes' stijgt de crime rste navenant. Je kunt het ongeveer vergelijken met de toename van dienders dienaast het potje pissen en het stijgen van de diversiteit en inclusiviteit bij de selectieprocedure voor adspirant polo's. De tribale belangen zullen altijd voorgaan.

strawdog | 03-12-21 | 18:16

Ik snap het niet. Zelfs als je genuanceerd en tolerant in het leven staat is deze ontwikkeling niet te negeren. Dit is niet louter sociaal-economisch te plaatsen (of nog erger, als gevolg van rascisme), wat veel mensen ter linkerzijde doen. DIt is een cultuurprobleem en moet zo benoemd worden. Je kan niet een hele horde onopgeleide mensen uit een onderontwikkelde cultuur en met een expansieve religie in je maatschappij opnemen. Zeker niet als je ziet dat het generaties kan duren voordat ze zich wel ontwikkelen. Er moet een veel strakker immigratie- en integratiebeleid komen. En dat we überhaupt nog accepteren dat 'veilige-landiërs' hier maandenlang de boel terroriseren bij Ter Apel ontgaat mij volledig.

rederijker | 03-12-21 | 18:14

Respect voor jou, loop je nog steeds je rondjes ? Ik zou als ik jou was na dit schrijven wat voorzichtiger te zijn, de vredelievende groep zou hieruit een conclussie kunnen trekken. Drachten, tja, uiteindelijk verspreid deze gifwolk zich over heel het land.

Maggiderin | 03-12-21 | 18:00

En er moeten er weer 13.000 bij geplaatst worden en met D’66 en CU zal dat wel oplopen tot 113.000. Want de “woke” groen rechtse premier Rutte tekent voor alles zo lang hij maar aan de macht blijft

Snap_het_ook_niet | 03-12-21 | 17:55
-weggejorist-
Den-Pol | 03-12-21 | 17:44

Ach, toch nog even de sneer naar de Randstad....

Lorejas | 03-12-21 | 17:41

Dank u VVD stemmer en alles links daarvan. Wat bent u toch een nobel en goed mens. Vanavond weer vrolijk de handen in onschuld wassen?

Grachus | 03-12-21 | 17:38

Wat ook zo ontzettend typisch is, dat bepaalde lui hier bij bepaalde topics tig comments plaatsen, maar bij topics als deze, je ze nooit ziet.
Het typische selectieve dat past bij linksstemmers en plucheplakkende partijen stemmers.

Muissolini | 03-12-21 | 17:19 | 2

Het zijn lafbekken, kruipen alleen uit hun holen als ze iemand voor racist of fascist uit kunnen maken.

Sinterbikske | 03-12-21 | 18:17
-weggejorist-
ger1306 | 03-12-21 | 22:31

Als je cultuur een tribale cultuur is, waar neefjes met nichtjes worden uitgehuwelijkt, waar je altijd in dezelfde "peer'-groep opereert, waar stammen tegen stammen vechten (of famillie vs famillie) etc. dan kan je die jongens niks verwijten. Ze groeien wel op in NL, maar nog steeds met een ouderwetse tribale, barbaarse instelling. En daar moeten we respect voor hebben (D66/GL/PvdA - ding-dong). Valt me echt op steeds maar weer: 1 op 1 vechten kennen deze eikels niet. 15 op 1 wel.

Omnisofos | 03-12-21 | 17:19 | 2

en niet te vergeten de nodige genetische defecten vanwege generaties lange inteelt

borus | 03-12-21 | 17:40

Dat is het wel.
Doet een groep blanke inheemse bewoners dit, native Dutchmen zeg maar, tegen een migratiër dan is het racisme.

Nuuk | 03-12-21 | 17:45

licht getint. Foei Jellle, Wiebe en Siebren! niet weer doen hoor....

borus | 03-12-21 | 17:16


Een grote straatclan jonge sportieve streetwise hyena's versus de eenzame goedgelovige oudere Nederlander zonder back-up van mede-Nederlanders of de politiek of de politie.

Who would win?

King of the Oneliner | 03-12-21 | 17:14 | 4

Hun overwinningen zijn Pyrrus-overwinningen. Die uitdrukking kennen ze waarschijnlijk niet, maar dat geeft niets.

Usumani | 03-12-21 | 17:31

@Usumani | 03-12-21 | 17:31: Ik weet alles van Pyrrhus en zijn overwinningen, maar ik zie het verband hier niet zo. Het is verre van een Pyrrhus overwinning. Ze hebben als groep een grote slag geslagen, een brave Nederlandse burger in elkaar gebeukt, en een enkele zal een klein fopstrafje krijgen van de D66 rechter van dienst. Waar is het 'Pyrrhus' element?

Grachus | 03-12-21 | 17:37
-weggejorist-
Peterjos | 04-12-21 | 12:03
▼ 1 antwoord verborgen

Al zou ik eigenhandig de daders voor het politiebureau afgeven worden ze nog naar huis gestuurd. Niet geoorloofd ofzo

Lijer | 03-12-21 | 17:11

Ik neem aan gezien de schade dat het slachtoffer op de IC opgenomen is..!? Laten we het dáár eens over hebben i.p.v. dat gezever over Corona en ál z'n varianten. Er zijn hier teveel variaties, demografisch gezien!

In-To-Graphics | 03-12-21 | 17:00

"Geef ze stage, want ze klagen."
"Geef ze ontbijt van ze klagen."
"Gun ze gezinshereniging, want dan hebben ze rust."
"Geef ze vechtsport, want dan kunnen ze het kwijt."
"Gun hen de straatcultuur, want daar komen ze vandaan."
"Ze hebben veel liefde nodig."
"Vier de iftar eens mee, ga de ramadanchallenge eens aan."
Bam.
Trap.
Deng.
Deng.
*Krak.* *Reutel.*
Stamp.
Stamp.
*Krak.* (Stil.)

zeurmachine | 03-12-21 | 16:55 | 1

Vergeet de Miele niet

borus | 03-12-21 | 17:58

drie veroordelingen voor geweldsmisdrijven, 40 jaar de cel in, zou een goede afschrikking zijn (plan van JA21)

schoneslapert | 03-12-21 | 16:53

Terwijl ik dit lees is het Goede Doel met Belgie op de radio

van Dam | 03-12-21 | 16:42 | 2

Helaas lopen er daar ook ruim voldoende campingsmokingiers rond.

JodokusDraadnagel | 03-12-21 | 17:22

@JodokusDraadnagel | 03-12-21 | 17:22: Die hadden we al en zullen we houden ook. We importeren echter massaal lieden, waarbij dit gedrag schering en inslag is. Vind ik altijd zo'n kudtargument van ' ja, het zijn ook Hollanders die zoiets (soms) doen'.

WhiteShark | 03-12-21 | 17:30

Misschien altijd een busje pepperspray mee?
Of helpt dat niet tegen dit soort debielen?

ZZP-er | 03-12-21 | 16:24 | 7

Pepperspray is verboden, maar mijn vrouw heeft het standaard bij zich, en niet ver weggestopt in een tas. Betaal graag de boete voor haar veiligheid. Maar misschien dat wat zwaarders nu wel een beetje geoorloofd gaat worden. Politie kan het duidelijk niet meer aan. Grote veroorzaker is natuurlijk de politiek, of ze een hidden agenda hebben weet ik niet maar het kan ook gewoon dat ze totaal incapabel zijn en niet net doen alsof.

Sessine | 03-12-21 | 19:17

@ZZP-er | 03-12-21 | 18:14: Nederlanders met een herkomst uit Nederland die minstens 50 jaar terug gaat mag ik hopen.

Sessine | 03-12-21 | 19:18

Ik adviseer de heren Smith & Dessin als beveiligers in te huren.

euroka | 03-12-21 | 22:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vind hier zeker iets van. Een vorige keer werd ik gejorist. Een tijdje daarna waren mijn teksten vrijwel identiek aan een GS-topictekst. Dat snapte ik niet. Dus.
Paar jaar nog en dan weg uit dit kutland.

RGV42 | 03-12-21 | 16:19 | 4

@ZZP-er | 03-12-21 | 16:30:
Het probleem is, dat die locaties inmiddels de omvang hebben van complete stadswijken. Om niet te zeggen 'stadshelften'.

Peter Emile | 03-12-21 | 17:52

Als je dit een kutland vindt ben ik heel benieuwd waar het gras groener is...

Zeurders | 03-12-21 | 17:55
▼ 1 antwoord verborgen

Geef ze maar ieder 60 jaar cel. En geef ze de gelegenheid om die jaren te verdelen onder hun matties.

SexBierEnRum | 03-12-21 | 16:18 | 2

heb beter idee. maar kan dat beter hier niet plempen

borus | 03-12-21 | 17:49

Cel is heel erg duur voor de samenleving, en er zijn steeds meer van dit soort gevallen.

Cel voor dit tuig is daarmee een molensteen om onze eigen nek...

Rest In Privacy | 03-12-21 | 20:24

Voor deze groep ( in ieder geval het merendeel) geldt dit:
Een blinde haat tegen alles wat niet-moslim is.
Diepgewortelde domme blinde haat, gevoed door ‘het boek’, gevoed door de imam, de moskee, de vader broer, en de neefjes. Haat tegen Nederland en Nederlanders, terwijl ze hier aan alle kanten in de watten worden gelegd en een enorme aanslag op ons sociale stelsel en zorgstelsel plegen.
En een verkapte aanslag op de Nederlander, waar ze schijt aan hebben, net zoals schijt aan de Nederlandse wetten en regels.
Zinloos dom barbaars banaal geweld van groep laffe zieke geesten tegen een weerloze nietsvermoedende Nederlandse onschuldige eenling.
Realiteit 2021.

laurentius | 03-12-21 | 16:15

Hiervan niets in het nieuws. Maar wanneer een mevrouw van de mailadres iets over een hoofddoek zegt buitelt de media over elkaar heen. Maar ja; kranten en tijdschriften in handen van den Belg dus Eu. NPO van Den Haag. Goebbels zou jaloers zijn

metdedag | 03-12-21 | 16:15 | 3

Mailadres is Meilandjes

metdedag | 03-12-21 | 16:23

@metdedag | 03-12-21 | 16:23:

Je hoort vaak dat sommige linkse deugzeugen dit soort dodelijk geweld net zo kwalijk vinden als kritiek op de islam.

Hamvraag; zouden die wereldwijd vele tientallen deugzeugen dan ook bereid zijn familieleden van kopschoppers te cancellen?
Zoals ze ook familieleden van islamcritici cancellen?

Wedden van niet?

Dandruff | 03-12-21 | 16:33

Of als het een groep blanke jongeren met rijke ouders is, dan heeel groot nieuws, wekenlang.

small_town_dude | 03-12-21 | 16:45

Drachtenaar hier, na langdurige ban van geenstijl mag ik weer reaguren. Door het anticipatiebeleid (bewonersaantal op peil houden of beter nog aanwas) Begint Drachten op een tuigdorp te lijken. Psychiatrisch patiënten, daklozen, asielzoekers, alcoholisten, junkies, ex-gedetineerden, zijn van harte welkom in Drachten. De politieschool is hier, dus hebben die jongelui hun clientèle om mee. Inmiddels leeft 1 op de 7 huishoudens van Drachten van een uitkering, volgens de statistieken op de gemeente website.

RdeFriesch | 03-12-21 | 16:11 | 8

In Drachten zetten ze de tering naar de uitkering.

Knufter | 03-12-21 | 16:53
-weggejorist-
Muissolini | 03-12-21 | 17:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik ben geboren in een mooi boerendorp. Veel barbaars sloopwerk, handjeklap in de corrupte gemeenteraad en tientallen uitgekochte boeren later, is het nu vooral een enorme vinexwijk inclusief afzichtelijke flats en een Belgisch-lelijk industrieterrein.
Oja, en 's avonds kun je niet meer door de oude Dorpsstraat lopen, vanwege de kleine kuddes Mohammeds. Mijn oude moeder en haar leeftijdsgenoten hebben er voor de zekerheid allemaal hun sociale- en verenigingsleven maar voor opgegeven. Oude mensjes, die weliswaar zelf ook allemaal geloofden in de vooruitgang en modernisering. Zelfs onder dit soort omstandigheden blijven ze nog onaards beleefd: 'Ik voel me gewoon niet zo prettig, in die Dorpsstraat.' Oprecht denkend dat het aan hen ligt. Of hun leeftijd.
En dan moeten zij ook nog aanhoren én geloven dat het gespuis tot een 'kwetsbare groep' behoort.

Overigens: volgens mij moet je iemand met hoofdletsel altijd laten liggen tot er medische hulp komt.

Poesmobiel | 03-12-21 | 16:11 | 1

Dat laatste was ook mijn idee. Vooral blijven liggen, totdat de ambulance is gearriveerd aub. NIET bewegen.

Usumani | 03-12-21 | 17:38

Kijk in de thuislanden van deze figuren wordt er geschoten op dit tuig. In Nederland geeft de rechter (als ze daar ooit terecht komen) ma wat snotter verhalen, lief zijn voor zijn moeder. e.d. een flinke taakstraf van 3 weken.
Het slachtoffer blijft de rest van zijn leven last houden van deze slachtpartij.

klaassenp28 | 03-12-21 | 16:08 | 1

Dit kost hem waarschijnlijk jaren van zijn leven.

Usumani | 03-12-21 | 17:39

2x geel is paspoort inleveren en opflikkeren. Niks vertellen is alle straf van elke aanwezige uitzitten. Kosten voor slachtoffer allemaal betalen. Van ziektekosten tot uwv tot pensioen. Alles. Als we dit niet gaan keren als rechtspraak en justitie. Dan ben ik bang dat we uiteindelijk eigen rechtspraak gaan krijgen.

Naall | 03-12-21 | 16:03 | 1

De wal keert het schip

metdedag | 03-12-21 | 16:25

Dit moest mij dus echt niet overkomen. Ik zou met alle middelen en mijn potige vrienden en kennissen al die daders opzoeken en eigenhandig straffen. Mag niet, gaat wel gebeuren.

goedverstaander | 03-12-21 | 16:02 | 2

Dat gevoel heb ik hier ook bij, dat er een keer iemand opstaat die als een soort vigilante Rambo turfjes gaat zetten.

Nuchternederland | 03-12-21 | 16:10

helemaal mee eens en ik doe mee.
Neem knuffel mee.

ZZP-er | 03-12-21 | 16:22

Veel dank hiervoor, anonieme (voormalige) Drachtenaar. En GS zoals altijd voor het plaatsten. Blij dat íémand het doet.

En is dus Drachten, gewoon een willekeurige kleinere plaats in Nederland. Ongetwijfeld had er ook Assen, Weert of Hoorn kunnen staan.

Lewis | 03-12-21 | 16:01 | 4

Ook kon er Assen staan, of Weert
Maar ja, dan stond het er verkeerd

Knufter | 03-12-21 | 16:04

@King of the Oneliner | 03-12-21 | 16:10:
Uren op een bus staan wachten
Men blijft bezig daar in Drachten

Knufter | 03-12-21 | 16:17
▼ 1 antwoord verborgen

Stel dat het omgekeerde zou gebeuren; een groep autochtonen molesteert een willekeurige moslim. Denk dat de verontwaardiging vele malen groter is met een roep om hard ingrijpen.

Schriever | 03-12-21 | 15:56 | 4

@Bongo: en op oudejaarsdag, nieuwsoverzicht 2021.

Portnoy | 03-12-21 | 16:25

En dat zou terecht zijn. Precies die reactie mis ik in dit geval (en andere gevallen). Er is iets goed mis met de media in dit land ... en met de politiek.

Usumani | 03-12-21 | 17:43

stille tochten, kamervragen, schuld van Zwarte Piet en Geert. Verharding, extreem rechts.... weken lang .. blabla

borus | 03-12-21 | 17:55
▼ 1 antwoord verborgen

Perfect geschreven, huiveringwekkend. Hoop dat het slachtoffer herstelt. Maar hij zal voor eeuwig getekend blijven, triest.

dathoujetoch | 03-12-21 | 15:56


Protip: als je belaagd wordt door straathyena's, altijd blijven lachen.

Of een grapje over hun moeder maken of zo.

Dan zien ze hun existentiële eenzaamheid en daardoor hun kwetsbaarheid, evenals hun stereotypische male dominante imprint in en herkennen ze het archetype van de eenzame held in een tragisch universum meteen en later lachen we er met z'n allen om met een goede pot bier.

King of the Oneliner | 03-12-21 | 15:56 | 2

Ondanks alles moest ik lachen.

Lewis | 03-12-21 | 16:19

Ik snap werkelijk niet waarom je een dergelijke grote groep van 17 als bijenzwerm bij elkaar niet in de data van alle telecom providers kun napeilen, iedere schlemiel heeft een smartphone op zak .die zaak had allang binnen 24 uur met een snelle computeruitdraai opgelost kunnen zijn met een adequate opsporing het is pure onwil van de politiek die haar burgers minacht. Welk fantaseren over rekeningrijden , maar met dezelfde technologie misdaad oplossen is een stap te ver? Hee Grapperhaus pas je recherche techniek en wetgeving dan eens aan als je bestrijding van misdaad het werkelijk zo vreselijk en urgent vindt..

Smoelensmid | 03-12-21 | 15:54 | 4

Iemand, volgens mij een politiecommissaris, zei het ooit eens zo; "een crimineel opsporen, veroordelen en opsluiten kost geld, een flitspaal kost vrijwel niks en levert veel geld op".
Zo simpel is het wel.

Dandruff | 03-12-21 | 16:01

Privacy smoelensmid, er mag bijna niks, want privacy

Het brein erachter | 03-12-21 | 19:18
▼ 1 antwoord verborgen

En dit komt nu allemaal door de Meilandjes!

laurentius | 03-12-21 | 15:52 | 1

Wel te bizar voor woorden dat zo’n huis-tuin-en-keuken opmerking van Meiland tot meer aandacht in de msm leidt dan dit soort geweld

Thomtidom | 03-12-21 | 18:38

In mijn directe omgeving huizen er geen hyena's ,maar ware dat wel het geval had ik toch echt wel al heel lang een wapen op zak . Onbegrijpelijk dat deze laffe aanvallen nooit eindigen in wat ernstig gewonden van de laffe kant. Randstad bewoners hebben recht op vuurwapens lijkt me ; ik zie echt geen andere oplossing.

Koning BongoBongo | 03-12-21 | 15:51 | 6

@paost712 | 03-12-21 | 15:58:
"deodorant, pepperspray en traangas zijn verboden".

Het met z'n vijftienen in elkaar slaan van argeloze voorbijgangers is óók verboden. Toch doen ze het gewoon. Simpelweg omdat het gewelds-monopolie al lang niet meer bij de politie ligt, maar bij import-barbaren. Ze voelen zich de baas op straat. Dat zíjn ze ook. En dat wéten ze.
Ergo: er is iets zeer ernstig scheef gegroeid in dit land.
De vraag is, wie dat uiteindelijk gaat rechttrekken: de kapot bezuinigde politie die bovendien aan de ketting ligt van de politieke correctheid, of de kapot getergde burger die het niet meer pikt en zich gaat bewapenen & organiseren.

Peter Emile | 03-12-21 | 18:12

@Peter Emile | 03-12-21 | 18:12: Beiden niet. Als autochtoon kun je maar één ding doen en dat is een panklare vluchtroute hebben; mits je het geluk hebt om over 1) genoeg geld te beschikken of 2) de juiste capaciteiten te hebben, waardoor men elders je wel wil. Alle jongeren die dat niet hebben: jammerdebammer, maar de rest van jullie leven zullen jullie als slaafjes gebruikt worden. De vruchten van jullie inzet zullen genoten worden door anderen; zij het de import, zij het het linkse tuig.

Grachus | 03-12-21 | 18:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Rassenrellen? Ik denk het niet. Dat zijn grote groepen tegenover elkaar, en het handelsmerk van de N-Afrikanen is 15 tegen 1, anders durven ze niet.

Madame Poitiers | 03-12-21 | 15:51 | 2

Ik hoop wel dat tegen die tijd de politie niet samen met de naffers tegen ons vecht, alhoewel het me niet zou verbazen.

Madame Poitiers | 03-12-21 | 15:53

@Madame Poitiers | 03-12-21 | 15:53: Het zou mij verbazen als dat niet zo was. De door en door corrupte politieleiding, gezien alle iftarren, racisme gejank en voorkeursbeleid, zal haar mensen zonder problemen op de beschaafde autochtoon afsturen en verklaren dat de invasieve exoten uitgedaagd werden.

Grachus | 03-12-21 | 18:53

Uitstekend beschreven door deze meneer, hulde. Verder: ongezien de tyfus voor dit volk. Wie krijgt er dan de tyfus? Nou wij, want dit wordt weer een fopstraf.

Behangdelul | 03-12-21 | 15:50

Ratten zijn niet alleen een plaag in de randstad…..

Habe das Gewust | 03-12-21 | 15:50 | 1

Hadden we maar een rattenvanger als MP.

Stuffed Human | 03-12-21 | 15:52

"Drachten wil je meemaken." We hadden het over slogans in het vorige topic.

VanBukkem | 03-12-21 | 15:48 | 2

Drachten - daar wil je dood nog niet liggen.
#deprimerendkutdorp

SaintNickje | 03-12-21 | 15:58

Drachten heeft het...

ger1306 | 03-12-21 | 22:39

Tja met onderstaande wegkijker ga je de oorlog niet winnen,

Halsema over Mocro Maffia: "Drugsmisdaad is een Hollands probleem, geen Marokkaans probleem"
bron: AT5

Bibop | 03-12-21 | 15:48 | 4

Dus vanaf nu noemt ze het de "Holland Maffia". Ze bedoelt dat er ook heel goede witwas mogelijkheden zijn in Nederland waar niet alleen Marokkanen werkzaam zijn.

Maar inderdaad met zo'n naïef wereldbeeld als Halsema heeft zal de Mocro Maffia alleen maar groter worden.

Wattman | 03-12-21 | 15:57

Bij Halsema ligt er wél een wapen in huis!

klaassenp28 | 03-12-21 | 16:10

@Wattman | 03-12-21 | 15:57: Het is niet naief. Zij kent de feiten echt wel. Het is de gebruikelijke ranzige inborst van de GL'er (en D66'er, laten we die niet vergeten).

Grachus | 03-12-21 | 18:51
▼ 1 antwoord verborgen

Denk dat ik de oplossing heb ; dit is duidelijk discriminatie en wie verdient er haar brood met discriminatie en is niet te bang om dit probleen te berde te brengen ?

Koning BongoBongo | 03-12-21 | 15:48

Wat verbaast me dit zeg! lc.nl/friesland/Een-Friese-horecazaak...

Overigens mijn complimenten aan de instuurder. Niet wegduiken maar helpen. Hij zal t zelf op dat moment niet doorgehad hebb3n maar ze waren vast langer doorgegaan of blijven hangen als hij niet kwam aanstuiven. Een tweede kopschop voorkwam t niet maar een derde of vierde misschien wel. Sowieso als niemand je er door heen trekt en je ziet alleeen daders geeft een slachtoffer eerder op. Echte held.

Shoarmamasutra | 03-12-21 | 15:47

En wat gaat de volgende stap worden, als in de USA, iedereen met een wapen op zak de straat op om een wat eerlijker speelveld te krijgen. Ik vrees dat dit geen koffiedik kijken is. Die meneer/ mevrouw/ + schrijvert moet in de plaatselijke politiek gaan om wat onkrijd uit te roeien, door langs de zijlijn te staan kijken, komen wij er nooit vanaf.

deja_view | 03-12-21 | 15:46

Ik dacht gister nog bij het lezen van een artikel, wat pikken,slikken en accepteren we toch veel in deze samenleving. Is het murw, lafheid, ikke ikke, blijven willen deugen?
En het bizarre is dat het overgrote deel van het volk stemt op partijen die dit faciliteren.
We zijn failliet, en het overgrote deel van de schapen heeft het niet door.

Muissolini | 03-12-21 | 15:45 | 2

"pikken,slikken"

ik zag gelukkig net de komma.

Behangdelul | 03-12-21 | 15:51

Hoe langer je wacht met opruimen, des te groter wordt de rotzooi.

Usumani | 03-12-21 | 17:49

De stad Drachten nodigt niet uit tot kopschoppen, wel tot het krijgen van een depressie. Manmanman wat een lelijke stad.

Acidstain | 03-12-21 | 15:42 | 1

Er komt geen schaatswedstrijd langs, derhalve geen stad.

Ikbenbeteralsjedenkt | 03-12-21 | 15:51


In Drachten is altijd wat te doen...
ze schoppen je zonder reden halfdood en beroven je van je poen...

OK, metrisch qua ritme rijmt het niet, maar het klopt wel...

King of the Oneliner | 03-12-21 | 15:42

Ik lees het al.
Hier moet hoognodig iemand worden gecanceld.

Kapitein Sjaak Mus | 03-12-21 | 15:39

Als we dit groeiende hyena gedrag eens in het grote perspectief plaatsen. Waar raast deze maatschappij dan, inmiddels in sneltreinvaart op af?

Dr.Rotten | 03-12-21 | 15:38 | 3

Het tegenovergestelde van de Flower Power van de links liberale hippies. kijk maar naar de verkiezingsposters van groen links. Eigenlijk raar dat die mensen zelf niet door hebben waar ze met open ogen in trappen. De meeste NLers zijn nog altijd ziende blind of zijn zo geindoctrineerd dat ze niet op een alternatief durven stemmen.

Stuffed Human | 03-12-21 | 15:50

De afgrond. Wat heb ik gewonnen ?

Plaque-doctor | 03-12-21 | 16:28

Hoe walgelijk de gebeurtenis ook is, wat een ontzettend goed geschreven relaas. Maar nieuw is het zeker niet. Bij mij gebeurde het in 1986. Andere kleur daders, zelfde verhaal, iets minder schade gelukkig. Maar het komt nu helaas veel en veel vaker voor.

YoMoms | 03-12-21 | 15:38 | 11

@klaassenp28 | 03-12-21 | 16:11: Ben bipolair en kom nooit in aanmerking voor een vergunning helaas. Maar er zijn natuurlijk andere wegen.

Koning BongoBongo | 03-12-21 | 16:16

@klaassenp28 | 03-12-21 | 16:11:
Wapens doorgeladen opbergen is niet bepaald zoals je dat op de schietvereniging leert en einde vergunning bij controle.
Maar dat wist u natuurlijk al.

Kapitein Sjaak Mus | 03-12-21 | 16:20

@Koning BongoBongo | 03-12-21 | 16:14:
Het was een heel beruchte famile, knettergek allemaal. Maar als ik die avond een vuurwapen had gehad, had ik het gebruikt. Als je in de overlevingsstand staat, denk je niet na.

Mr_Natural | 03-12-21 | 16:21
▼ 8 antwoorden verborgen

Ho ho ho, reddeloos verloren randstad? In 020 is er nu weer het grote jaarlijkse Lichtjesfestival in de Grachten. Een miljoen lampen.
Hoe dat precies zit met met het klimaat, milieu en urgenda moet ik nog even uitzoeken.

Piet Karbiet | 03-12-21 | 15:38 | 2

Gekoppeld aan de terrasverwarming, gebruiken ze dezelfde hout en kolenstookcentrale voor.

dathoujetoch | 03-12-21 | 15:53

Liever in de reddeloos verloren Randstad dan Drachten of all places.

Lorejas | 03-12-21 | 17:18
-weggejorist-
BrutusBosch | 03-12-21 | 15:38 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Inderdaad door merg en been.

Je kunt je niet aan de indruk onttrekken dat, tenzij het keert, er een hypercorrectie plaats vind. Het is balkanisering in de praktijk.

ratelaar | 03-12-21 | 15:38

Wen er maar aan Friesland, altijd netjes links gestemd toch?
in de Randstad kun je beter een paar lessen Krav Maga volgen waarvan les 1 is dat je de hyena´s beter kunt ontlopen want ze jagen in groepen.
Nog 40.000+ op te vangen zegt het COA voor dit en het komend jaar en jullie hebben toch ruimte zat. Dus, leave, genietsje der nog efkes fan!

Jan Lange3373 | 03-12-21 | 15:38

Dit virus is erger dan de bamihoest. Probeerde ze dit maar tot in de kiem te smoren. Het gaat alleen maar erger worden.

Brabeaulander | 03-12-21 | 15:37

Zolang niet begrepen wordt dat dit tuig dagelijks te horen krijgt dat je ongelovigen moet bestrijden hoe en wanneer je kunt, verandert er helemaal niks. In de koran wordt maar liefst 74% van de tekst besteed aan dit thema.
Ik denk dat er eerder zal worden aangeraden om niet zonder helm naar buiten te gaan, dan dat dit wordt erkend en gesnapt.

Poesmobiel | 03-12-21 | 15:36 | 6

@Piet Karbiet | 03-12-21 | 15:50:

Zelfs subsidieert en propageert; terwijl elk tegengeluid wordt gecriminaliseerd.

Dandruff | 03-12-21 | 15:56

In Koran landen wordt dit tuig op een heel andere manier gestraft!

klaassenp28 | 03-12-21 | 16:13

@klaassenp28 | 03-12-21 | 16:13: In Koran landen heb je geen ongelovigen. Dus dan wordt eerder naar het droge feit gekeken. Aangezien de Koran niet-moslims ten alle tijde ondergeschikt aan moslims ziet, en een niet-moslim een horige positie t.a.v. de moslim dient in te nemen, zul je altijd 'geweld' (in al zijn mogelijke verschijningsvormen) van de moslim richting de autochtoon zien. Alleen samenlevingen zonder Islam aanwezigheid kunnen tot beschaafde samenlevingen uitgroeien. Dat is onmogelijk als Islam een zichtbaar onderdeel van de maatschappij vormt.

Grachus | 03-12-21 | 18:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Deugend Nederland, de media voorop, zal er ongetwijfeld weer alles aan doen om de achtergrond van dit gespuis onder de pet te houden. Zodat de wegkijkers kunnen blijven wegkijken. Totdat ze zelf een keer aan de beurt zijn.

Leon Tosti | 03-12-21 | 15:36

Straathyena's nu ook al in Drachten of all places... Egypte werd ook door 7 plagen getroffen, maar na deze plaag blijft er niet veel meer over.

johnyl | 03-12-21 | 15:35 | 2

Hoog tijd voor een clubje Proud boys, denk dan. Blond haar, blauwe ogen, bij voorkeur Fries-sprekend, riek-dragend.

Bamboojay | 03-12-21 | 15:54

@Bamboojay | 03-12-21 | 15:54: Dat moment zal er een keer komen, ben ik bang. Zoals anderen hier vandaag al eerder schreven, dan komt er een grote correctie. Dat moment lijkt mij niet fijn. Maar daarna?

WaterMoutHop | 03-12-21 | 16:10


Geterroriseerd worden door je overheid, geterroriseerd worden door (veelal) allochtone straatschoffies van 17 in groepsverband, de Nederlandse man bang om zijn baan en dergelijke te verliezen, wanneer raakt de shit nu eens echt de fan en gaat dit goedschiks of kwaadschiks opgelost worden.
Ikzelf neem hierin niet het voortouw, maar het is toch van de gekke dat 'men' alles maar blijft pikken.

het grote probleem is natuurlijk dat als je eigenrechting toepast (in groepsverband) dat je dan juridisch en sociaal kei- en keihard aangepakt wordt.

Dat is één reden. De andere reden is: het gemis van gemeenschapsgevoel.
Wegkijken en lief blijven voor elkaar.
Nederland is al lang geen eenheid meer, en dat komt pas echt naar voren, als het geld, het voedsel, en het toezicht wegvalt.
Ik zie inderdaad gewoon rassenrellen voor me.
En het is nog niet eens zeker wie die gaat 'winnen'' , want wapens, clan mentaliteit, hebben ze wel.
In feite is de islam ook een soort verbindende clan.

OK, schiet ik hier uit de bocht?
Misschien.

King of the Oneliner | 03-12-21 | 15:34 | 8

@King of the Oneliner | 03-12-21 | 16:03:

In de natuur voeren clans van apen, wolven, mieren etc ook onderling oorlog. De menselijke geschiedenis is in dat licht helemaal niet zo bijzonder, behalve dat we steeds dodelijker wapens bleven bouwen.

Onze duizenden jaren durende strijd voor individuele mensenrechten waren een enorme sprong voorwaarts. Uniek in de menselijke geschiedenis. En dat wordt nu in een paar decennia van grootschalige massaimmigratie terug naar het jaar 666 gedraaid.

Dandruff | 03-12-21 | 16:24

@Dandruff | 03-12-21 | 16:24: Ja, u en ik zien dit overduidelijk. OK, mensen zijn geen apen/dieren, maar het zit gewoon ingebakken. Daarom zal bijv. een multiculti maatschappij alleen maar werken als alles goed gaat. Qua resources. Maar een beetje stress erop, en het gaat los.
We zagen het met de nazi's, misschien de Koerden, indianenstammen, het is in mijn ogen zo overduidelijk dat je gewoon geen experimenten daarmee moet doen.
Is dit fascistisch? Nee. Imagine was a song, not a manual. lol. OK, het kan goed gaan, mits de groepen zich mengen, maar dat gebeurt dus ook niet.

In gevangenissen overal ter wereld, zie je ook dat mensen zich aansluiten bij de groep waarbij ze zich het meest verwant voelen.
Maar goed, ik ben geen sociobioloog, maar zoals ik zei: je ziet dit overal.
En ja, er zijn zeker wel multiculturele rapgroepen en huwelijken en bedrijven en wat niet al.
Goed voorbeeldje: Oranje voetbal: wij kunnen zeker wel eensgezind in het café staan te juichen zonder geweld.

Maar ik moet zeggen, deze groepen scheiden zich willens en wetens af van de gewone welwillende Nederlander.
De schuld ligt bij hen, niet bij 'ons'.

King of the Oneliner | 03-12-21 | 17:28

Je schiet totaal niet uit de bocht. Overigens is die verbondenheid er wel bij een groot aantal mensen, in grotere mate dan jij denkt, maar, net als bij Zwarte Piet, is de voortdurende haatcampagne van links zodanig effectief geweest dat men dat niet durft uit te spreken. Één verkeerd wordt en het linkse tuig zorgt er wel voor dat de gemeenschap jou als de nieuwe Hitler ziet (moet zien). Pas als de massa groot genoeg is en weinig meer heeft te verliezen kun je uit deze dictatuur ontsnappen. En dat gaat nog heel lang duren....

Grachus | 03-12-21 | 18:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Hoeveel bloed moet er nog vloeien voordat links denkt: “Dit kan zo niet langer.”

Madame Poitiers | 03-12-21 | 15:33 | 4

Het is maar een kleine groep die het verpest voor de rest hoor, of zoiets.

MaartRutte | 03-12-21 | 15:42

@MaartRutte | 03-12-21 | 15:42: Dat is dan een heel actieve groep die met hoge snelheid van links naar rechts door het land trekt....

Koning BongoBongo | 03-12-21 | 15:58

Het is hun bloed niet. Dus is er geen probleem.

Arachne | 03-12-21 | 23:38
▼ 1 antwoord verborgen

Toen ik jong was kon je beter niet naar de Blijmer en naar de Schilderswijk. Toen ik studeerde waren Slotervaart, Osdorp, Zoetermeer geschrapt. Nu volgen de provinciestadjes? Ik blijf wel op het dorp, daar is de 'jongere' nog gewoon Dik Trom.

small_town_dude | 03-12-21 | 15:32

Uyt den ouden doos,

Pim Fortuyn 2002: "We hebben godverdomme hier gewoon een vijfde colonne! Van mensen die het land naar de verdommenis willen helpen. Godverdomme in mijn stad, Marokkaanse jongens, Turkse jongens, die niet die Turken, niet die Marokkanen beroven, maar u en mij, oude vrouwtjes. En de politie? Wat doen ze? Godverdomme, niks!"

Bibop | 03-12-21 | 15:28 | 1

Zeker, het is dan ook heel begrijpelijk waarom Marokko ze niet terug wil.

vlotterik | 03-12-21 | 15:34

Trouwens eens even kijken.. ja... ik zie het al... smallingerland. VVD de grootste, gevolgd door CDA.

lc.nl/friesland/Hoe-stemde-Friesland-...

De bontkraagjes willen graag worden opgehaald uit smallingerland.

Knufter | 03-12-21 | 15:28 | 2

Ik las even VVD en COA

paost712 | 03-12-21 | 15:35

Lekker in die ballenbak laten cre.... zitten.
Sorry, ik ben niet verbindend bezig. Dat moeten wij helaas overlaten aan de professionals van de ambulance...

King of the Oneliner | 03-12-21 | 15:38

Waarom lees ik pas na 3 minuten, (ik lees niet zo snel) dat het om lichtgetintiërs ging?
Had al zo'n vermoeden.

hotnot | 03-12-21 | 15:28 | 1

Ik maak mij er zorgen over dat u het nog niet wist na het lezen van de titel?

Behangdelul | 03-12-21 | 15:40

Uiteindelijk zal iedereen aan den lijve ondervinden waar ze op stemden.

Wattman | 03-12-21 | 15:27

Ach weer eentje in de buitengebieden die uit onwetendheid en/of calimero-gedrag de hele randstad op één hoop gooit. Terwijl er nog genoeg plaatsen zijn waar het prima wonen is.

sinar2 | 03-12-21 | 15:27 | 1

Zoals Schubbekutterveen o.a., een oase van blanke rust en reinheid.

King of the Oneliner | 03-12-21 | 15:39

Ik loop in mijn gedachten
Door het noordelijke Drachten
Maar in werkelijkheid zit ik hier
Aan het vrijdagmiddagbier

Knufter | 03-12-21 | 15:25 | 1

Ik kan een brede glimlach niet onderdrukkken.

Ikbenbeteralsjedenkt | 03-12-21 | 15:45

Racistische aanslag? Of mag ik dat niet zeggen?

Toede_Le_Dokie | 03-12-21 | 15:24 | 1

Lijkt mij van wel. Het is jammer dat dit een taboe is binnen de Politiek Corrupte kerk, maar het is wel zo.

Dandruff | 03-12-21 | 15:30

Wel eens een tijdje naar het centrum gezocht. Bleek dat winderige plein met de uitstraling van Woensel, Slotermeer of Zoetermeer buiten toch het centrum. Wonderlijk verderop heeft ieder dorpje een kerk uit 12zoveel en een paar rijen grachtenpandjes zonder juppen met busjes van met hun handen werkende trotse vriendelijke Friezen

Shoarmamasutra | 03-12-21 | 15:24 | 2

Ik ben ooit een keer in Drachten geweest, staat bij mij nog steeds op nummer 1 op de lijst van saaie stadjes.

Mr_Natural | 03-12-21 | 15:27

stadje? pauperdorp!

vranac | 03-12-21 | 15:37

Triest verhaal, mooi verwoord. En ik ben bang dat het met heel veel leuke stadjes dezelfde kant op gaat. Vervang Drachten door Woerden, Gouda, Tiel, Alkmaar die maken dezelfde ontwikkeling door, of hebben die al doorgemaakt. Waar kun je nog heen voor een beetje fatsoen?

small_town_dude | 03-12-21 | 15:23 | 1

Ede ook niet

Piet Karbiet | 03-12-21 | 15:52

Mis de woke zin : 'de ouders moeten er op aangesproken worden'

Bibop | 03-12-21 | 15:21 | 1

"Woke" houdt in dat je de ouders van het slachtoffer aanspreekt op zijn wangedrag.
Zijn aanwezigheid was immers de reden dat die kopschoppers straks een foei-gesprek of mogelijk zelfs een taakstraf krijgen.

Dandruff | 03-12-21 | 15:24

Gewoon even laten kennismaken met de echte Friezen en laat er maar een paar echte Waldpieken de orde terug brengen en als er dan bloed vloeit aan de kant van de signalementiërs is het jammer dan.

neukertje | 03-12-21 | 15:21

Uiteindelijk helpt maar 1 ding, en dat is al deze mensen binnen een straal van 1 kilometer van onze politici en beleidsmakers huisvesten, en al hun kinderen verplicht op dezelfde scholen als de kinderen van politici en beleidsmakers te zetten.
Tot dat moment zijn er gewoonweg teveel wegkijk- en ontwijkmogelijkheden.

funda | 03-12-21 | 15:21 | 1

Waarom zou dat helpen ?
De genoemden zijn, op het kopschoppen na dan, net zo erg en al lang medeverantwoordelijk.
Het enige verschil is dat ze steeds na een van hun "misdrijven" gewoon een functie elders nemen om zo in de vergetelheid te geraken.

grapo | 03-12-21 | 15:27

Het tragische is dat er zelfs GL-ers en D66-ers zijn die dit soort geweld afwijzen.
Maar zolang ze daar binnen hun partijen niet voor uit durven komen zal de import van dit spul alleen maar blijven stijgen.

Dandruff | 03-12-21 | 15:19 | 3

Ze zien het niet als prioriteit. Maar alleen dat al zegt genoeg over hun wereldbeeld.

funda | 03-12-21 | 15:24

Het erge is dat het allang niet meer om import gaat. Het is inmiddels aanwas van binnenuit.

grapo | 03-12-21 | 15:28

Tja..... De VVD stemmers misschien aanspreken?

rifraf | 03-12-21 | 15:18

Als we al jaar in jaar uit niet in staat zijn om enkele tientallen dagelijks geweldplegende veiligelanders het land uit te krijgen heb ik geen enkele illusie dat er juist in Drachten wel krachtig wordt ingegrepen. No way. Dit blijft doorgaan.

Ridde Rogter | 03-12-21 | 15:17

Drachten heeft 100% het Almere gevoel. Het is een shithole nec plus ultra.

Die nare vent | 03-12-21 | 15:17 | 1

u bent niet bekend met beide steden

AntiZanicz | 04-12-21 | 09:06

Ik hoor dat t*ringwijf van D'Ancona nog blaten over wat een verrijking het toch is voor de samenleving en hoe blij ze was met al die nieuwe geuren en kleuren die je op de markt ziet. Alsof ze elke dat op vakantie was.

Klaas_de_Waal | 03-12-21 | 15:17 | 1

Op vakantie naar oorlogsgebied, wel spannond.

Dandruff | 03-12-21 | 15:20

Dienstplicht voor bepaalde groepen jongeren zou wel wat zijn

pane | 03-12-21 | 15:16 | 15

duidelijk dat u zelf niet in dienst bent geweest. De gewone maten hoeven niet opgezadeld te worden met de onhandelbaren uit de maatschappij.

AntiZanicz | 04-12-21 | 09:06
▼ 12 antwoorden verborgen

30.000 per jaar komen er binnen. Misschien moeten we onze schedel laten verstevigen met staalplaten?

Dit is moord met opzet. Maakt niet uit of het lukt of niet.

Rest In Privacy | 03-12-21 | 15:16 | 5

Minderjarig waarschijnlijk. Dus komen weg met een fopstrafje.

bqbq | 03-12-21 | 15:24

@rifraf | 03-12-21 | 15:19:

Wettelijk heb je gelijk, maar feitelijk is dit natuurlijk wel degelijk poging tot moord. Iemand die al knock out op de grond ligt vol op zijn hoofd schoppen kan bijna niet goed uitpakken.

Rechters zouden logischer na moeten denken. Dit is geen ongelukje en ook geen uit de hand gelopen ruzie. Dit is op zoek gaan naar een willekeurig slachtoffer en daar met 10 tegen 1 dodelijk geweld op loslaten.

Dandruff | 03-12-21 | 15:39

@rifraf | 03-12-21 | 15:19:
Lid van een criminele organisatie
dat laat het OM tenslotte tegenwoordig op iedereen en z'n moeder los

Tobi | 03-12-21 | 16:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een verschrikkelijk verhaal. Maar deze man kan wel schrijven!

Dickie1908 | 03-12-21 | 15:14 | 5

Mee eens!

grapo | 03-12-21 | 15:37

Ik heb ook een jaar of 7 in Drachten gewoond, kleine 15 jaar geleden. Toen ging het alleszins redelijk daar, eigenlijk nooit ellende meegemaakt. Sinds een jaar of 10 is de lokale AZC eigenlijk steeds groter geworden en zijn veel statushouders daar in Drachten zelf geplaatst. Een paar wijken zijn dan ook qua populatie vergelijkbaar met de Schilderswijk. Zelfs parkeren doe ik daar niet meer.

ThePozz | 03-12-21 | 16:14

duidelijk de feitelijke betekenis van het woord 'vermeend' niet meer bekend is en dat men het maar als alternatief voor vermoed gebruikt. En dat is volkomen onjuist.

AntiZanicz | 04-12-21 | 09:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet straffen om te rehabiliteren, maar straffen om zo lang mogelijk uit de samenleving te houden. En straf gvd de hele familie maar eens mee en name and shame ze bij de lokale moskee.

JWZ_JMK | 03-12-21 | 15:12 | 3

Denk juist dat ze daar punten mee scoren.

bqbq | 03-12-21 | 15:22

Enige straffen die ze begrijpen zijn lijfstraffen en inhouding van uitkeringen.

Koning BongoBongo | 03-12-21 | 16:09
-weggejorist-
Grachus | 03-12-21 | 17:41
-weggejorist-
Atheist-Priest | 03-12-21 | 15:08

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl