Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

EXCLUSIEF. Interview met 'ontsnapt' quarantaine-echtpaar: "Ondanks negatieve PCR-test nog steeds in gedwongen isolatie"

Gevangen in een Kafkaëske (nooit gelezen) koortsdroom. UPDATE: echtpaar is VRIJ - zie onderaan

Zo. Omdat wij er vanwege de onduidelijke berichtgeving ook niet meer uitkwamen wat er nou aan de hand is met het door de Marechaussee uit het vliegtuig geplukte stel Carolina en Andrés, hebben wij het maar even aan Carolina en Andrés zelf gevraagd. Dat leverde bovenstaande interview van een uur op, met iemand wie het onder gedwongen isolatie allemaal hoog zit.

Op dit moment onderzoekt het OM de procedure die vooraf is gegaan aan de gedwongen isolatie van de bovenstaande Carolina en Andrés uit Spanje en Portugal. "In tegenspraak tot berichtgeving door enkele media is er geen sprake van een aanstaande snelrechtzitting" en op basis van het OM-onderzoek "zal dit parket besluiten of bij de rechtbank Noord-Nederland een verzoek tot een machtiging tot voortzetting van de isolatie wordt ingediend."

Samenvatting van de huidige stand van het stel, volgens het stel zelf: ze zitten na twee negatieve antigen-zelftesten in hotelquarantaine en 1 negatieve GGD-PCR-test in gedwongen ziekenhuis-isolatie nog steeds in gedwongen ziekenhuis-isolatie, zonder te weten wanneer dit mogelijk eindigt. We hebben Veiligheidsregio Kennemerland om opheldering gevraagd, en worden binnenkort teruggebeld door hun woordvoerder

Vandaag rond 17:00 wordt de beslissing van het OM verwacht. 

Hieronder een droge samenvatting van wat er volgens het stel zelf gebeurd is:

- Carolina en Andrés testte beide PCR-negatief vlak voor hun vlucht van Zuid-Afrika naar Amsterdam. Afgelopen juli had Carolina corona en is hersteld.

- Carolina testte vrijdag PCR-positief en Andrés PCR-negatief op Schiphol.

- Carolina moest in hotel-quarantaine, Andrés niet, maar vergezelde haar toch.

- Op dag 2 van hun quarantaine deden ze, omdat ze een false positive vermoedden,  allebei twee antigen-zelftesten, beide negatief.

- Zij vroegen GGD- en beveiligingspersoneel of ze op basis van die negatieve testen uit quarantaine mochten. Die toestemming kregen ze, en namen gemoedelijk afscheid van het personeel en bedankten hen voor hun zorg.

- [Kort hierna besloot burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer dat de quarantaine vrijwillig was, tenzij je hem zelf stopt, want dan komt er een dwangbevel. Dat het stel op het moment van het verlaten van de quarantaine formeel geen wet had gebroken, wisten ze op het moment van het bovenstaande interview niet.]

- Op het moment dat Carolina later die dag aan boord van het vliegtuig stapte werd ze door de Marechaussee uit het vliegtuig gehaald een gearresteerd. Andrés niet, maar hij vergezelde haar toch in de politiebus naar het politiebureau.

- Na enige tijd in de cel werden ze bezocht door de Spaanse consul, waarna ze vrijgelaten werden en gemeld kregen dat ze geen problemen meer hadden met de Nederlandse wet.

- Vervolgens wilden ze beide een PCR-test doen, maar werd hen verteld dat dit alleen twee uur verderop mogelijk was in het ziekenhuis te Haren, onder Groningen-stad. Ze begrepen niet waarom het alleen daar mogelijk was, maar gingen ermee akkoord per ambulance naar Haren vervoerd te worden.

- In werkelijkheid werden ze naar Haren vervoerd om daar onder dwang in isolatie te gaan, maar dat wisten ze onderweg dus niet, en eenmaal op locatie werd het ook daar pas maar langzaam duidelijk.

- Het was geen aangename nacht want via de doucheput kwam ondertussen het riool naar boven (zie video onderstaand) en het raam van de kamer kan niet open.

- Gisteravond kreeg het stel hun PCR-test, en testte beide negatief. Om het écht zeker te weten wilden ze vandaag opnieuw een PCR-test, maar die mogen ze morgen pas krijgen.

- Op moment van schrijven zit het stel na twee negatieve antigen-zelftesten en 1 negatieve GGD-PCR-test in het ziekenhuis onder dwang in isolatie, zonder dat ze weten hoe lang dit nog zal duren. 

UPDATE 18:03 - OM meldt dat stel wordt vrijgelaten uit gedwongen quarantaine. PERSBERICHT ADVOCAAT BART MAES:

"Bij deze deel ik je, mede namens een collega advocate waarmee ik samen opgetrokken heb in deze, mede dat mevrouw C.I. Pimenta Costa da Silva Lopes, van Portugese nationaliteit en de heer A. Sanz del Puerto, van Spaanse nationaliteit - het 'quarantaine-koppel' - vrijgelaten is c.q. wordt uit hun isolatie in het Universitair Medisch Centrum Groningen, locatie Beatrixoord in Haren. De burgemeester van Haarlemmermeer, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland, had daartoe zelf kunnen besluiten, maar heeft de kwestie kennelijk conform de wet overgedragen aan het Openbaar Ministerie Noord-Nederland teneinde een verlengingsverzoek aan de rechter voor te leggen. Het Openbaar Ministerie heeft besloten dat NIET te doen waarmee de isolatiebeschikkingen zijn komen te vervallen. Deze besluiten van de Officier van Justitie hebben we zojuist ontvangen. Cliënten gaan zo dadelijk met een taxi naar het Consulaat alwaar ze verder opgevangen worden ter repatriëring naar Spanje."

Ook nog: riool kwam via doucheput omhoog. Hele nacht geen wc kunnen gebruiken

Reaguursels

Inloggen

In Spanje roept met op om ze in de gevangenis te donderen

Heau_heau_heau | 01-12-21 | 10:06

Het loopt misschien wel goed af. Maar deze mensen zullen voorlopig slecht slapen. Als je heel onterecht met veel machtsvertoon wordt 'gearresteerd'. Dat betekent dat je vrijheid wordt ontnomen. In dit geval zwaar onterecht en de mensen zijn zich van geen kwaad bewust. Is dit het nieuwe leiderschap en dringt het nieuwe leiderschap nu overal in de overheid door? Dan kunnen we onze borst nat maken.

Libertarianism | 01-12-21 | 09:00

Bizar verhaal. En dat Haren. Waar je overigens prachtig in quarantaine kunt zijn tenzij je douche overloopt. Maar dit is niet bepaald een crimineel stel dat vreselijke zaken heeft gedaan, noch expres allerlei wetten overtreden en regels heeft genegeerd. Beide negatief getest voor de reis, dus dit had iedereen kunnen gebeuren..

Beste_Landgenoten | 01-12-21 | 08:04 | 1

"Had iedereen kunnen gebeuren"? Ik hoop het niet.. dat zou betekenen dat de overheid zeer slecht wordt geleid.. oh wacht..

Libertarianism | 01-12-21 | 09:01

Typisch een vrouw die een uur nodig heeft om iets te vertellen wat ook best in 5 minuten kan.

a4p | 01-12-21 | 07:36

Politiestaat

Claude Jacque | 01-12-21 | 07:17

Graag wil ik GeenStijl bedanken voor de video over het Spaans-Portugese stel Carolina en Andrés. Jullie hebben gedaan wat elke zichzelf respecterende journalist zou behoren te doen, onderzoeken wat er allemaal aan de hand is en ons daarover informeren. In plaats van klakkeloos de berichten van Nederlandse autoriteiten of die van een of ander persbureau na pappagaaien. Want dat kan ik als niet journalist misschien even goed.

Ik geloof deze twee mensen, ik geloof Carolina, ik geloof haar verhaal, zeker ook omdat ze daarin zonder terughoudendheid dingen zegt die tegen haar kunnen worden gebruikt. Deze vrouw spreekt m.i. de volle waarheid, terwijl ze zo kalm mogelijk probeert te blijven en je ziet hoeveel emotie er bij haar achter zit. Wat zij, en ook haar vriend in heel korte tijd allemaal over zich heen hebben gekregen en emotioneel moeten verwerken, jeetje! En dan toch correct blijven, daar neem ik mijn petje voor af.

Ik begrijp haar woede en haar verdriet, ik zou net zo woedend en van slag zijn als zij en misschien nog meer dan dat. Carolina is nota bene zelf biomedisch onderzoekster en laborante, dus deskundig als het om haar en onze gezondheid veiligheid gaat.

Ze is zeker ook woedend over de onvoorstelbare prutserige lichtzinnigheid waarmee Nederlandse autoriteiten in de praktijk het corona probleem aanpakken. En vervolgens met leugens dat het liefst zoveel mogelijk onzichtbaar te houden of misleidend onjuist in de publiciteit te brengen. Dit zou de doorslag moeten zijn om Hugo heel snel te lozen als eindverantwoordelijke, en met hem Rutte erbij.

Wat mij betreft zou er binnen een week in het parlement opnieuw een motie van wantrouwen moeten komen tegen Hugo de Jonge en ook Mark Rutte. En daarna spoedig nieuwe verkiezingen want het heeft allemaal al veel te lang geduurd Ik hoorde op de radio dat de kans dat er met de kerst een nieuw kabinet is 0% is.

In een video van net geen uur is bijna in een notendop te zien en te horen wat er allemaal in dit land mis is. Hoe toeslagaffaires kunnen ontstaan, hoe onschuldige en niet zelden goedwillende burgers onder de genadeloos verpulverende molens van de overheid vermalen worden. Vandaag is het een ander, morgen zou je zelf een slachtoffer kunnen zijn. Mede omdat verantwoordelijke medewerkers van overheidsdiensten in een zo vind ik schandalige mix van onverschilligheid, gebrek aan communicatieve kwaliteiten, een grote mate van langs elkaar heen werken en de lafheid om verantwoording te willen/durven nemen, worden burgers die zwaar de dupe zijn van een alsmaar falende overheid aan hun lot overgelaten.

ik heb er uren over gedaan om de hele video te zien, moest mijzelf meer dan eens tot bedaren brengen, door mijn huis te ijsberen en andere dingen te doen. En pas helemaal op het einde begon ik pas te beseffen dat de video geen Nederlandstalige ondertiteling heeft. Dus velen in ons land en ik neem aan gezien de voor mij onbegrijpelijke reactie van verschillende reageerders hier, zullen velen de video, deels of geheel vanwege taalproblemen, niet bekijken of al snel daarmee stoppen.

Mijn verzoek aan GeenStijl is dan ook om de video van Nederlandse ondertiteling te voorzien. En ik hoop dat alle Tweede Kamerleden daar dan ook naar kijken, en daarover Kamervragen stellen. En ik hoop dat het kabinet Rutte 4 er nooit zal komen.

Vuurspuger | 01-12-21 | 03:22 | 4

Precies dit. En hoe erg is het dat de media die het labelt als "ontsnapt" op de voorpagina kopt! Nu minstens net zoveel aandacht voor deze misstand!

Libertarianism | 01-12-21 | 09:03

Elke video zou ondertiteling moeten hebben om precies die redenen die jij opgeeft.. mensen zijn ook snel afgehaakt een aandachtsspanne van een kip, doordat de gehele maatschappij op standje overdrive werkt..

All_Anonymous | 01-12-21 | 09:30
▼ 1 antwoord verborgen

Wel grappig.... Amsterdam kokketeert altijd trots als een aap met 7 lullen dat Schiphol internationaal 'Amsterdam airport' wordt genoemd.
Het is echter valsche schijn want Schiphol ligt de gemeente Haarlemmermeer.
Tijd voor een gemeentelijk herindeling maar dat zal Haarlemmermeer tegen elke prijs willen en gaan voorkomen.
Je wilt als gezonde gemeente toch niet met de financiële chaos van het buurdorp worden geconfronteerd?

loze stijl | 01-12-21 | 02:02 | 1

Kijk voor de lol ook even, alshet toch al grappig is, wat de internationale afkorting is van Schiphol dan. Hoezo moet Amsterdam daar nou weer mee cocketeren? Door Schiphol niet onder gemeente Amsterdam te laten vallen, scheelt dat een hoop extra gedoe en geregel voor openbaarbestuurlijk Mokum. Daar is echt wel over nagedacht toen gemeente Haarlemmermeer bedacht werd.

F. von Zeikhoven | 01-12-21 | 03:13

Nederland eng kutland!

john7682 | 30-11-21 | 23:05

Over die put. Hebben ze d’r zelf aan lopen hannesen?

Producent | 30-11-21 | 21:59 | 1

Nee, das niet de bedoeling!

Charred_Metal | 01-12-21 | 09:20

Maar waren ze gevaccineerd?

deugallergie | 30-11-21 | 21:18 | 2

Hersteld toch?

Kopieerapparaat | 30-11-21 | 23:08

"I have time"
57 minuten later, "damned"

ptrck | 30-11-21 | 20:53

Iedereen die ooit met toeristen gewerkt heeft herkent de toerist die nooit iets verkeerd doet en altijd een grote bek opzet meteen.

BigBaron | 30-11-21 | 20:52

Deze mensen hadden beter hun paspoort kunnen verbranden en asiel aan moeten vragen, dan hadden ze in een 4 sterren hotel hartje Utrecht gezeten: room service, 30 kanalen, minibar...

ReyNemaattori | 30-11-21 | 20:43 | 2

Zijn ze te 'wit' voor, dus niet zielig genoeg.

prins_flip_da_luxe | 30-11-21 | 23:16

Asiel aanvragen terwijl deze mensen burgers van een ander veilig Schengen land zijn. Hahaha, dat zal ze nooit lukken en is ook niet nodig. Spanjaarden en Portugezen mogen zich als EU onderdaan gewoon in Nederland vestigen, hoewel ik ze dat niet zou adviseren, gezien het gure bestuurlijke klimaat hier.

Vuurspuger | 30-11-21 | 23:53

Deze vrouw is zelf de oorzaak van al deze ellende.
Iedere wereld reiziger weet dat je met autoriteiten altijd rustig en concreet moet praten over de essenties, zonder emoties duidelijk en vriendelijk de weg naar een oplossing moet aangeven.
Anders beland je in de hel.

Bolhoed | 30-11-21 | 20:35 | 2

Dat aanpassend vermogen zouden ze iedereen vanaf de basisschool moeten bijbrengen. Voor autisten en ander inflexibelen onder ons schier onmogelijk, maar een beetje coulance richting de hermandad - al hoe zeer deze er ook naast mogen zitten - brengt je altijd verder.

Zoiets als Stockholmsyndroom-in-advance.

mozaard | 30-11-21 | 21:05

Van de overheid mogen normale communicatieve vaardigheden worden verwacht jegens buitenlandse gasten die worden gedwongen van de Nederlandse ongastvrijheid te genieten. Verder heel veel complimenten voor de man van het koppel die steeds bij zijn vriendin is gebleven en, hoewel zelf niet gearresteerd, daardoor blijkbaar op het politie bureau de consul van zijn land kon bellen. Waarschijnlijk was die buitenlandse diplomatieke hulp hard nodig, anders had die VVD burgemeester er wat ze tevergeefs probeerde via het OM een strafzaak van gemaakt. Mevrouw de burgemeester kon zelf na de gebleken negatieve PCR testen de gedwongen isolatie al opheffen maar deed dat, aldus de advocaat, niet omdat ze via de rechter een verlenging van de gevangenhouding verzocht. Maar daar trapte het OM gelukkig niet in want er was geen strafrechtelijke zaak aan de gang. Dood eng, dat soort VVD bestuurders. Bedenkelijk dat de VVD hier electoraal niet op wordt afgestraft. Zie ook de kinderopvang zorgtoeslag affaire.

Vuurspuger | 30-11-21 | 21:51

Klinkt zo als Nederland... onze ambtelijke bananenrepubliek.

Flow82 | 30-11-21 | 20:20

Ze loenst, symptoom omidinges variant?

Caparzo*Inc | 30-11-21 | 20:20 | 1

Ik heb een zwak voor loensende Spaans/Portugese deernes.... en deze had/heeft geen omidinges. pass maar door.... ( sorry Andrès, ik zal haar niet verleiden)

loze stijl | 01-12-21 | 01:54

"Volgens Maes krijgt de gedwongen isolatie, als blijkt dat het besluit daarover onrechtmatig is genomen, nog een 'behoorlijk staartje'. "Dan heb je te maken met wederrechtelijke vrijheidsberoving en dat is geen kattenpis. Er zal dan sprake zijn van een behoorlijke schadeclaim. Mijn cliënten zijn volledig gemangeld geraakt en ik snap niet wat ze strafrechtelijk verkeerd hebben gedaan."
Goed zo, Bart. Nagel de boel maar flink aan de schandpaal.

TonAlias | 30-11-21 | 20:03 | 2

Ergens wel, want anders schept dit alleen maar precedenten en dat zijn heel gevaarlijk precedenten, een stap verder en je hebtal die quarantaineconcentratiekampen zoals in Australie...

Het zieke hieraan is dat u en ik de portemonnee kunnen trekken voor de schadevergoeding aan deze mensen door wederrechtelijk handelen van een ongekozen burgemeester en een ongekozen minister van Volkgezondheid EN voor het betalen van die proceskosten.

Die overheid is wat dat betreft een casino, het huis wint altijd....

ReyNemaattori | 30-11-21 | 20:42

Maar waarom zou dat? Ze hebben die bevoegdheid gewoon en ook altijd al gehad, ook voor corona al.
Haren is een aangewezen gedwongen carantainelocatie, stond maanden geleden al in de staatscourant en werd hier ook bericht.
De onduidelijkheid en sterke twijfel overde nieuwe variant brengt een spoedeisend algemeen belang op grond waarvan haast en de knullige manier te billijken valt. Zou me erg verbazen als een rechter daar anders over denkt.
Zou me enorm

Shoarmamasutra | 30-11-21 | 21:09

polderbeleid dan is uiteindelijk niets duidelijk

oh nee he | 30-11-21 | 19:50 | 1

Is het beleid of is er over nagedacht?
Jan Schaeffer.

Shoarmamasutra | 30-11-21 | 21:10
-weggejorist-
Pferdefotze | 30-11-21 | 19:46

Oooh zelftesten waren negatief? Dan is er niks aan hand.... Deze figuren vertellen de helft van het verhaal. Je ziet direct dat die vrouw niet helemaal goed is. Door dit soort tuig gaan de mensen die zich WEL aan de regels houden weer extra maatregelen opgelegd krijgen. Want, je ziet hem al aankomen. Nu komt de Jonge met maatregelen zoals verplichte quarantaine met extra van dwang whatsever (vul het zelf in). Als je nu naar HK reist moet je verplicht 2-3 weken in een hotel zitten. Dus hou op met dit overdreven gedoe.

CzMichiel | 30-11-21 | 19:39 | 5

Ik zie aan uw reactie dat u zelf niet helemaal goed bent.

swuinm71 | 30-11-21 | 20:13

Sowieso zou iedereen die reist per definitie in quarantaine moeten, dat zal het gros van de mensen 2x doen nadenken om tijdens een pandemie lekker de wereld rond te superspreaden.

Overigens was de 2e en 3e PCR test ook negatief, wat als het een true positive was niet mogelijk is, dus waarschijnlijk hebben ze wel een punt...

ReyNemaattori | 30-11-21 | 20:48
▼ 2 antwoorden verborgen

ja mensen Nederland heeft echt de beste gezondheidszorg in de wereld daar moeten we dankbaar voor zijn, geen Portugese of Chinese toestanden hier.Het lijkt er op dat het virus niet erg besmettelijk is. Alles is hier heel goed geregeld en we hebben een hoog kwalitatieve zorg zodat we eventuele gevallen goed kunnen opvangen.

saki | 30-11-21 | 19:39 | 1

Ik waardeer je sarcasme.

EmilioEsteves | 30-11-21 | 20:15

Bart Maes, de advocaat die probeerde middels een kort geding het coronatoegangsbewijs de nek om te draaien.

TonAlias | 30-11-21 | 19:34 | 1

En terecht, zolang je dat bewijs kan krijgen zonder test is het schijnveiligheid...

ReyNemaattori | 30-11-21 | 20:49

Alles voor de Bühne.

Der Schnitzeljäger | 30-11-21 | 19:31

Ik zou best eens een vals positieve PCR willen krijgen, maar deze mevrouw was er helemaal niet blij mee. Alsof een moslim vijf kilo spareribs wint bij de bingo.

C1O2 | 30-11-21 | 19:28

Volgens de beveiliging kregen ze geen akkoord om te vertrekken, maar het advies om te blijven. Dus ik weet niet of mevrouw wel helemaal de waarheid spreekt.

Poes Fiep | 30-11-21 | 19:26 | 4

@tiku99 | 30-11-21 | 19:29: Mevrouw is zelfs nog zieliger dan een gevangene, want een gevangene weet wanneer hij vrijkomt. Nou, ik heb nog geen gevangenen gezien die met journalisten mogen webcammen...

BigBaron | 30-11-21 | 19:32

Doet dat er uberhaupt toe? Sinds wanneer is het normaal dat de staat vrijheidsberoving toepast als je verdacht wordt van het mogelijk hebben van een griepje? Dit land en dan vooral zijn bewoners is de afgelopen twee jaar diep gezonken...

HoogToontje | 30-11-21 | 19:36
▼ 1 antwoord verborgen

Breedbekkikker en schelemientje ondergraven de aanpak van verspreiding covid19, versie zoveel, in Nederland. Geef ze een zeilboot bij noorderwind.

Dr. Blechtrummel | 30-11-21 | 19:25 | 3

Op welke manier zouden ze dat doen?

TonAlias | 30-11-21 | 19:38

Ik wil ook wel een zeilboot. Wat moet ik daarvoor doen?

zwenkwieltje | 30-11-21 | 20:31

Je verwacht het niet.

zevensprong | 30-11-21 | 19:24

Een interview van een uur en binnen tien minuten na plaatsing staan de bekende provaccers al klaar met hun oordeel. Het bekende riedeltje en ze hebben hun veroordeling al klaar voor ze ook maar één woord van het gesprek gehoord hebben. De redactie neemt de moeite om die mensen uitgebreid aan het woord te laten en jullie hebben er schijt aan.
Want jullie deugen en hebben de waarheid in pacht.
Ik word er werkelijk strontmisselijk van.

K1100 | 30-11-21 | 19:24 | 1

Ach, het enige verzet dat in Nederland populair was was het naoorlogs verzet. Er zijn heel wat Nederlanders die maar wat graag met de meute meerennen.

HoogToontje | 30-11-21 | 19:34

De afhandeling van dit alles is afgekeken van de belastingdienst.
Het is in Nederland overal hetzelfde laken een pak.

TonAlias | 30-11-21 | 19:19 | 1

Exact. Zelfde modus operandi. Eerst veroordelen en straf ten uitvoer leggen (door dezelfde partij) en dan later nog maar eens bezien of dat allemaal wel rechtsstatelijk is. Of niet natuurlijk, wie maakt hen wat?

HoogToontje | 30-11-21 | 19:38

Ik ben een beetje laat op het feestje, maar wil toch nog even zeggen dat ik het heel goed vind dat jullie dit hebben gedaan.
En overigens minstens even slecht dat andere media het niet gedaan heeft. Het lijkt heel logisch dat je na drie dagen over deze mensen praten ook eens probeert met ze te praten maar kennelijk is dat dus niet zo. Goed gedaan GeenStijl!

C1O2 | 30-11-21 | 19:17

Blijf het toch een beetje humor vinden, het is vrijwillig tot je besluit niet in isolatie te gaan. Toch maar eens kijken wat vrijwillig betekent...

Terra | 30-11-21 | 19:12

Tsja, ze zien er ook niet uit als asielzoekers. Dan wordt je niet zo goed opgevangen.

Hadena | 30-11-21 | 19:00

Laat ik daar nou toevallig aan het werk geweest zijn, in dat zogenaamde quarantainehotel. Dat is toch dat Postillionhotel langs de A28, wat nu afgehuurd wordt door het COA voor de opvang van asielzoekers met een verdachte snotneus.

VanBukkem | 30-11-21 | 18:56 | 2

Nee: Beatrixoord.

Cor Netto | 30-11-21 | 19:25

@Cor Netto | 30-11-21 | 19:25:
Beatrixoord?! (Toevallig ben ik daar ook aan het werk geweest maar dit terzijde.) Hmm. Misschien dat deze man en vrouw in Beatrixoord zaten, daar hebben ze inderdaad ook dit soort faciliteiten, maar ik weet 100% zeker dat het Postillionhotel in Haren ook is ingericht voor coronapatiënten. Maar dat zal dan wel zijn voor coronapatiënten zonder verblijfstatus ofzo. Onze opdrachtgever was namelijk het COA.

VanBukkem | 30-11-21 | 20:52

Dat moest dus met een ambulance?
Wat kost zoiets ook alweer, een rit en dan vooral zo'n lange rit?
Dat kon dus niet met een taxi of kon Huichelo of Diederik ze niet even brengen met de auto?

Patrick-Haemers | 30-11-21 | 18:53
-weggejorist-
robc | 30-11-21 | 18:48 | 2

Quarantainekoppel is vrij.
En hiermee is de 'streng geadviseerde quarantaine' bij een positieve testdefinitief naar de klote.

MK27 | 30-11-21 | 18:46 | 2

Zeker naar de klote. Vooral ook omdat ze beiden negatief bleken te zijn.

Lafayette | 30-11-21 | 19:23

@Lafayette | 30-11-21 | 19:23: De testen waarmee de vrijlating tot stand kwam waren geen twee zelftesten maar de aan beide toegediende PCR test van de GGD die nota bene door het koppel zelf is aangevraagd. Maar zij begrepen terecht niet waarom ze daarvoor twee uur (per ambulance) moesten reizen om die in het Groningse Haren te laten doen. Ze begrepen dat niet omdat door de Nederlandse autoriteiten niet werd verteld dat ze daar in gedwongen isolatie gingen. Daar kwamen ze pas na verloop van tijd achter toen ze in Haren waren opgesloten. Wat ik al vermoedde, 0% procent normale communicatie tussen overheid en gewone burgers die niets verkeerd doen, gewoon meewerken maar in omstandigheden verzeild raken waarin ze honds worden behandeld. En dan die smerige stinkende bende met stront uit de riolering die via de WC pot op de vloer van de douche en WC ruimte van hun universitaire ziekenhuis isolatieruimte terecht komt. In plaats die mensen meteen in een andere kamer onder te brengen lieten ze hen daar de hele nacht zitten. Dat is dus de Nederlandse gezondheidszorg anno 2021. Tijd om Hugo de Jonge in de Tweede Kamer daarover wat vragen te stellen zo lijkt mij.

Vuurspuger | 30-11-21 | 21:21

Nee, een PCR test is geen diagnostisch middel.
Nee, a-symptomatische besmetting is "never the driver of a pandemic" (Fauci).
Als je beleid gaat bepalen vanuit de gedachte dit wel zo is, dan zijn je maatregelen disproportioneel.
Gaan de oren na bijna twee jaar eens open?

VictorF | 30-11-21 | 18:43 | 1

Ja precies. Niet alsof hier niet vanaf momentum 1 voor is gewaarschuwd. Evengoed staan we dus mooi voor lul. Ha! En dan willen wij hier biochemie opstuwen (economisch). Voor schut NL, gewoon voor schut. Rotte eieren en tomaten en handjes en koppie in een klem, Pinokkio en Piposchoen. Bah bah.

Joyce | 30-11-21 | 19:10

Mijn zoontje van 9 heeft in dezelfde situatie gezeten. Na positieve PCR een commerciële negatieve PCR en een negatieve GGD PCR 3 en 4 dagen na "positieve" test. Uren ruzie gemaakt met GGD, vals positief bestaat in hun wereldje niet. Snap de frustratie van het stel.

quazi | 30-11-21 | 18:43 | 5

Dacht even dat je zoontje gevlucht was uit een hotel..

tiku99 | 30-11-21 | 19:30

Terwijl zeker in het begin er een hele hetze was m.b.t. tot het percentage vals positieven, dan is het logisch dat je bij een positieve test een tweede laat uitvoeren.

De kans op 2 vals positieven is zoveel kleiner, en desnoods nog een derde en dan ga je handelen alsof het een stel ebolalijders zijn.

ReyNemaattori | 30-11-21 | 20:54

@ReyNemaattori | 30-11-21 | 20:54: ja absoluut. Als je soort van opgesloten wordt is een second opinion super redelijk, zou standaardprocedure moeten zijn.

Shoarmamasutra | 30-11-21 | 21:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Ps. Vond ik wel verrassend; zo lelijk worden van Carona. Laat je vaccineren!

abonnee2019## | 30-11-21 | 18:38

Warme vrouw, die Carolina. Ontzettend layedback. Ik ga nog liever met een rode doek en een stier in de ring. Hasta la vista!

Cor Netto | 30-11-21 | 18:37 | 1

Laid-back. En hou het anders bij ons prachtige Nederlands. Je koloniseert onze taal met vreemde woorden.

Diotima | 01-12-21 | 15:00

Regels en procedures die alles lijken te sturen
maar zonder naar de menselijke maat te kijken.

Geen antwoorden op vragen over wat en hoe en waarom.
Onlogische actie en conclusies..
Mensen die je aanspreekt weten het ook niet. Dat is nu eenmaal de procedure.
Niemand die verantwoordelijkheid neemt.
Een onzichtbare macht stuurt alles aan.

Klinkt best bekend toch.

AdvocatusDiaboli | 30-11-21 | 18:37 | 1

Wat U zegt, heel bekend.

Zit de Belastingdienst hier achter? Hebben rechters, de Raad van State en het kabinet al excuses aan het paar aangeboden?

KlaagGraag | 30-11-21 | 19:14

Dit soort types .... schop ze het land uit. Steeds maar weer die grenzen opzoeken en een grote bek. Toch weer hun zin .... ben er echt klaar mee.

abonnee2019## | 30-11-21 | 18:37 | 3

Ik ben ook geen fan van Rutte en schoenen nee.

zwenkwieltje | 30-11-21 | 18:41

Wat is precies wat zij verkeerd hebben gedaan?? Het enige wat ze vroegen is duidelijkheid, zou jou wel eens willen zien in een land waar je de taal niet machtig bent en je verplicht word opgesloten in een mensonterende omgeving.

bimbachina | 30-11-21 | 18:55

Ze hadden beter met de trein het land uit kunnen gaan, nu waren ze makkelijk op schiphol op te sporen

kolonel bromsnor | 30-11-21 | 18:33 | 1

Het is wel beter zo. Zo heeft onze overheid geen kans om deze beschamende vertoning te spinnen naar schuld van deze niet besmette en onschuldige reizigers. Ik houd een wonderlijke mix van schaamte en gebrek aan verbazing over van dit verhaal.

edelfigurant | 30-11-21 | 19:36

Nederlandse bestuurscultuur is achterbaks dat weten we toch? Is traditie, teruggekeerde Joden en geïnterneerde Molukse KNIL soldaten kunnen dat getuigen, er veranderd geen zak. Vale klerken mentaliteit.

HD50 | 30-11-21 | 18:31

Coronatoegangsbewijzen bij niet-essentiële detailhandel en niet-essentiële dienstverlening op publieke plaatsen - Eerste Kamer Debat
Die Faber-Van de Klashorst (PVV) noemt ff 3 leden van het OMT , die een belangen verstrengeling zaak tegen zich hebben lopen !

Torquemada | 30-11-21 | 18:29

Daders zijn slachtoffers?

van Oeffelen | 30-11-21 | 18:25 | 2

Natuurlijk,maar dan wel in Nederland, zijn daders slachtoffers.
.

MK27 | 30-11-21 | 18:47

Ah schriftelijke cursus rechten gedaan? Examen vast niet gehaald?

dathoujetoch | 30-11-21 | 18:51

Schadeclaimpje indienen en aangifte doen wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving

Flapoor | 30-11-21 | 18:18

Wat een puinhoop. Mark en Hugo zullen jaloers zijn.

Marcelinho | 30-11-21 | 18:12

Ik vind ook dat iedere toerist gewoon zelf mag bepalen dat zijn positieve testuitslag 'false positive' is. Eigenlijk mag iedereen zelf bepalen welke coronaregels gelden en welke niet. Dat maakt alles meteen veel overzichtelijker. Die coronasteun aan Spanje kan ook wel stoppen: ze hadden daar gewoon heel veel 'false positives' en er gingen toevallig heel veel bejaarden dood. Klagers zijn het.

menschdurfteleven | 30-11-21 | 18:10 | 1

Omdat ze een fout-positieve uitslag vermoedden vroegen ze om nog een test, waarvoor ze naar Haren gingen. In mijn optiek hebben ze niets fout gedaan.

ZOMG | 30-11-21 | 18:16

Ik vermoed dat een willekeurige gelukszoeker in Ter Apel een betere ontvangst krijgt…

Mark zit te Dutten | 30-11-21 | 18:09 | 1

altijd nooit vals negatief?

nobodiesunmighty | 30-11-21 | 18:24

Wat een verassing, het blijkt weer een illegale handeling van een vvd'er. Maar geen zorgen, wij belastingbetalers betalen de schadevergoeding wel!

Zoiets | 30-11-21 | 18:09

Ik schaam me voor jullie land.

swuinm71 | 30-11-21 | 18:08

De tranen springen in mijn ogen.... als dit toch allemaal waar is, dat deze mensen vanuit een vrij land in een dictatuur van ons terecht komen, en zo vernederd worden. Oke het is hun kant van het verhaal dus het zal wel waar zijn. Respect voor deze vrijheidstrijders !

johnyl | 30-11-21 | 18:06

Het is nu al een uur later, en het OM heeft nog niet beslist of een rechter erover moet oordelen, Dat zal wel over een dag of 4 gebeuren, dat beslissen, en dan zijn ze een dag tevoor al vrij gelaten.
Ik dacht altijd dat een rechter moet beslissen over een zaak zoals dit.

hotnot | 30-11-21 | 18:04 | 1

Nee een burgemeester of veiligheidsregiohoofd kan een spoedmaatregel treffen
Dat is ook gebeurd door de burgemeester van de Haarlemmermeer.
Die heeft het nadien overigens ook meteen doorgelegd naar het OM

Shoarmamasutra | 30-11-21 | 21:22

Is er nu sprake van nepnieuws uit het buitenland? Gezien het propageren van dat verhaal van "ontsnapt" door alle DPG filialen?

jcvjcvjcvjcv | 30-11-21 | 18:02

Die burgemeester reaggert absoluut hysterisch.

ZZP-er | 30-11-21 | 18:01 | 2

Zeisbesteng!

Einde van de Domheid | 30-11-21 | 18:05

Daar heeft ze geen actieve herinnering meer aan.

Flapoor | 30-11-21 | 18:22

Die vrouw lijkt een mentaal probleem te hebben en dat doet het slecht bij autoriteiten en hulpverleners. Doe normaal of laat een advocaat voor je praten!

Einde van de Domheid | 30-11-21 | 18:00

Ik zou die Carolina niet doen…
(Ongeacht of ze nu wel of geen corona heeft)

Mark zit te Dutten | 30-11-21 | 18:00

Anekdotische bewijsvoering. God's Gruwel, letterlijk!

Hetkanverkeren | 30-11-21 | 18:00

Zijn die zelftests geverifieërd? Geen zin om dat hele interview door te spitten. Wat hieronder dan ook al staat: wel een positieve test, zelftests kunnen overal vandaan komen. Moet je maar niet willen reizen per vliegtuig in deze kut tijd.

G3spuiS | 30-11-21 | 18:00

Zal wel, je was positief, en zelftesten zijn niet betrouwbaar dus zeker 5 dagen binnenblijven, geloof er dus geen zak van

menage | 30-11-21 | 17:58 | 4

PCR testen zijn geloofwaardig..... EUh.........

swuinm71 | 30-11-21 | 18:11

Zowel zelftesten als PCR-testen zijn niet betrouwbaar. Aan beide hangt een vals luchtje.

TonAlias | 30-11-21 | 19:20

De kans dat je twee keer corona krijgt binnen zes maanden is volgens mij vrijwel nihil, dus ik snap wel dat ze de uitslag niet vertrouwde.

drunkenpaws | 30-11-21 | 20:01
▼ 1 antwoord verborgen

Er gaat niets boven Groningen, zullen ze wel gezegd hebben in de ambulance.

Callkoen | 30-11-21 | 17:57 | 1

Zuidlaren ligt wel in Drenthe...

Pardoes | 30-11-21 | 20:35

Een Zuid Afrikaanse dokter merkte dat bij corona patiëntjes (kinderen ja) die zij onder ogen kreeg, er sprake was van andere dan de gewoonlijke symptomen. Daar maakte zij melding van. Bij onderzoek van de testsamples ter plaatse werd vastgesteld dat er een nieuwe variant was ontstaan. Er werden samples van de virustests opgestuurd naar de WHO. Bellen begonnen te rinkelen: hoera, er is iets nieuws! Vóórdat dit nieuws bekend werd, werden aankomende passagiers op Schiphol van geen enkele vlucht, getest.
Nu plotseling is er paniek. Terwijl allang duidelijk is, dat die variant al weken geleden is ontstaan. Kortom, like Shakespeare wrote: Much ado about nothing.

hotnot | 30-11-21 | 17:56 | 2

Ze kwamen in actie nadat Brussel dit ging opleggen. En uiteraard als brave provincie en wingewest voert men dat hier dan uit.

Deflatiemonster | 30-11-21 | 18:31

Het is niet gewoon een mutatietje. Het is een mutatie op plekken die zorgen baart. Misschien en hopelijk valt het allemaal mee, maar je wilt niet de sluizen open hebben staan als dit misschien wel een mutatie is waardoor eerder opgebouwde weerstand door ziekte of nepvirus van vaccins te niet doen.
Dan komen de ziekenhuizwn wel heel snel vol
Laten we hopen zoals sommige voorzichtige bronnen zeggen dat dit een mutatie richting gewone verkoudheid is.

Shoarmamasutra | 30-11-21 | 21:51

Bienvenido a holanda!

Callkoen | 30-11-21 | 17:55

.... is hij het debiele broertje van Hugo de Jonge?

borus | 30-11-21 | 17:55 | 2

Nee dat is Hugo zelf...

Koning BongoBongo | 30-11-21 | 18:36

pakt bril.... verrek ja, je hebt gelijk

borus | 30-11-21 | 20:05

als ik corona wad, zou ik hun niet met mezelf besmetten

borus | 30-11-21 | 17:54 | 2

maar wel met corona?

nobodiesunmighty | 30-11-21 | 17:55

als ik corona was had er moeten staan. dikke vingers he...

borus | 30-11-21 | 17:56

Hoe dan ook was de uitslag positief en dachten ze na een simpele Kruidvat-test dat het wel goed zou zijn weer in een vliegtuig te stappen.
Dat staat helemaal los van of de testuitslagen goed of fout zijn. Als de uitslag positief is wacht je netjes op een tweede test en probeer je je er niet met wat smoesjes onderuit te draaien.

sinar2 | 30-11-21 | 17:54 | 7

Die lui moeten zich gewoon aan de regels houden .... en daarmee einde discussie zo simpel is het

johnyl | 30-11-21 | 18:16

Op dit moment lijkt het erop dat hun kruidvat test het veel beter heeft gedaan dan de PCR test die op Schiphol is afgenomen. Ze hebben ook een PCR test moeten doen in Zuid-Afrika, dus een heel stel negatieve testen, en alleen in de chaos op Schiphol positief.

En ja, het was _netter_ geweest, net zoals het _netter_ was geweest als Nederland zich aan de wet en regelgeving zou houden.

TheOtherWhiteMeat | 30-11-21 | 18:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Ze zijn onder valse voorwendselen vervoerd naar Haren, om daar opgesloten te worden. Dat lijkt me ontvoering.

Anyway, wat een clusterfuck is dit weer.

Zoelense Hobbyboer | 30-11-21 | 17:50 | 7

@sinar2 | 30-11-21 | 17:54: Nou, laten we alsjeblieft niets geloven van getuigen uit de eerst hand maar liever de staatspropaganda raadplegen over wat er echt is gebeurd.

zwenkwieltje | 30-11-21 | 18:02

@sinar2 17:54: Ik had willen aangeven dat ik (helaas) qua oprechtheid eigenlijk iedere partij meer op het woord geloof dan onze politiek.

Maar helaas, de update van 18:03 was me voor: ze hadden gelijk en zijn vrij gelaten.

Zoelense Hobbyboer | 30-11-21 | 18:23

Dat weet ik niet. Misschien is er gezegd " je mag nu helemaal niks, je gaat naar Haren en daar regelen ze het verder wel.
Bovendien was het geen ontvoering, ze waren al uit het vliegtuig getrokken toen. Dat was al op basis van het burgemeestersbevel. Voor het vervoeren naar Haren waren ze dus al niet meer in vrijheid en soort van gearresteerd.

Shoarmamasutra | 30-11-21 | 21:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Mocht je nog een kind hebben dat zoekt naar een goede baan.

Advocaat wordt echt een dingetje in het jaar 2022.

En terecht.

swuinm71 | 30-11-21 | 17:49 | 1

*zich inschrijft bij de verkorte cursus van 4 weken*

SterF... | 30-11-21 | 18:01

Nou ja, de Amerikanen sloten hun Japanners ook onterecht en onnodig op tijdens W.O. II (do not mention the war!) en werden daarna hele goeie maatjes tegen wil en dank. Dus, wie weet ontstaat hier wel iets heel moois uit! Met bloemetjes, kinderen, medailles, kersebloesems en samourai films met Tom Cruise.

nobodiesunmighty | 30-11-21 | 17:49

Ben er echt helemaal klaar mee. Fuck de hele santemekraam. De Nederlandse regering is een Janboel, waarom zou ik me er gvd. nog fukking druk over maken. Als ik sterf heb ik geleefd, ja ik heb geleefd, het zal allemaal wel, de groeten.

Rest In Privacy | 30-11-21 | 17:48 | 4

Zoek wel alvast de muziek uit. Groeten terug.

Raspatat | 30-11-21 | 17:54

Ik moet nog steeds lachen om dit soort overdreven reacties op dit lichte ongemak.

John McClane | 30-11-21 | 18:00

Maar toch..., die ene, toen je jong was, die had je moeten doen...

SterF... | 30-11-21 | 18:02
▼ 1 antwoord verborgen

nou , dat wordt een fikse schade-vergoeding.

newray | 30-11-21 | 17:47 | 1

Uiteraard niet op kosten van de bestuurders in kwestie.

Zoiets | 30-11-21 | 17:51

Het is maar goed dat ze geen spotprentenmakers zijn.

aflaatverkoper | 30-11-21 | 17:47

Inderdaad. Er klopt geen ene hol van dat hele 10% besmettingsverhaal. Dat is statistisch gezien gewoon onmogelijk. Wat een prutsers zijn het ook.

goedverstaander | 30-11-21 | 17:53

Heeft iemand al de Newcomb-Benford wet er op losgelaten? Zo eentje van het OMT, hoe heet die wiskundige ook al weer. Die zou eigenlijk nu al 'iets' moeten gaan zeggen....

nobodiesunmighty | 30-11-21 | 17:58

Komt uit Afrika waar mensen dood gaan van honger en geen fatsoenlijk onderdak hebben en in onveiligheid leven en dit is jouw verhaal...

Kimmmmm | 30-11-21 | 17:44 | 7

Jouw verhaal over Afrika is een gedrocht. Slap gelul, en dit is jouw verhaal.

Usumani | 30-11-21 | 19:58

@Kimmmmm | 30-11-21 | 18:12: nederland werd niet veroverd maar geërft. Nederland vond Philips stommer dan Karel en pikte dat niet. Opstandige gebieden werden periodiek deels op brute wijze terugveroverd.

Shoarmamasutra | 30-11-21 | 22:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooie toekomst gaan we tegemoet. Wederom beter ten hele gedwaald dan ten halve gekeerd. Hulde aan hen die hier aan meewerken!

superb_de_lux | 30-11-21 | 17:43

Hoe reist een verstandig mens tussen Zafrika en Spanje? Ja hoor, via Amsterdam, veel sneller. Is hun baggage wel gecontroleerd op bepaalde produkten?

dathoujetoch | 30-11-21 | 17:43 | 2

Last minute en zo goedkoop mogelijk. Dan kom je op dit soort vluchten uit.

42 | 30-11-21 | 17:44

Net even gekeken op Skyscanner: weinig directe vluchten tussen Madrid en Z-Afrika.

ZOMG | 30-11-21 | 17:50

Hoe een enkele bril een kompleet verhaal in de weg kan zitten.

funda | 30-11-21 | 17:43 | 1

Dat heb ik nou bij tientallen leugens van Rutte en Schoenen.

zwenkwieltje | 30-11-21 | 18:11

De leeftijdsopbouw van de personen die zijn overleden in de periode van 29-11-2021 tot 30-11-2021 is;
50-59 3 personen
60-69 2 personen
70-79 8 personen
80-89 41 personen
90+ 11 personen
< 50 0 personen
Totaal 65
Waarvan 6 in het ziekenhuis
Waarvan 36 in het verpleeghuis
Waarvan 22 boven 70 thuiswonend
De leeftijdopbouw van de personen die in het ziekenhuis zijn opgenomen is, volgens GGD;
0-9 -1 personen
10-19 1 persoon
20-29 1 persoon
30-39 2 personen
40-49 5 personen
50-59 10 personen
60-69 8 personen
70-79 10 personen
80-89 14 personen
90+ 3 personen
Totaal 53

mikes43357369 | 30-11-21 | 17:42 | 2

Zeer ontopic hoor

dathoujetoch | 30-11-21 | 17:44

Met zo’n bril kun je nooit de uitslag van de zelftest aflezen.

Raspatat | 30-11-21 | 17:41

Je kunt als overheid toch niet vertrouwen op de uitslag van een zelf-test?

nwanko | 30-11-21 | 17:41 | 2

Daarom de vraag hoe dat zit met die zogenaamde toestemming van GGD'ers aldaar. Of die twee liegen of die GGD'ers moeten er per direct uitgegooid worden.

sinar2 | 30-11-21 | 17:44

Ook de GGD-test was negatief

warmeballen | 30-11-21 | 17:46


Na 24 uur had Andres blijkbaar Carolina todas las esquinas del cuarto al laten zien...

King of the Oneliner | 30-11-21 | 17:36 | 2

Ik denk dat Carolina ongeveer drie keer zoveel hoeken in de kamer kan zien dat Andres.

sinar2 | 30-11-21 | 17:41

Het coronabeleid in een notendop. Meer overheidsbemoeienis meer van dit soort kafkaëske situaties. Het is dat het stel niet in de goelag is verdwenen anders had dit verhaal zo uit de USSR kunnen komen.
Eerst wordt je verzocht vrijwillig in quarantaine te gaan, laat je dat los omdat je negatief test en vermoed dat die pcr test vals positief was -gebaseerd op het feit dat je negatief testte voor vertrek, je partner negatief test en je beide daarna nog 2x negatief test met de zelftest. Kortom, de aanname dat de positieve testuitslag vals-positief was is logisch.

Het coronabeleid wordt steeds hallucinanter en ik geloof er steeds minder van dat het op diepe inzichten is gestoeld. Ook raak ik steeds meer van overtuigd dat het meer schade oplevert dan dat het corona doden voorkomt. Ik blijf het bizar vinden dat voor enkele honderden covid ic patiënten het hele land op slot moet. Een 20-tal opnamen per dag is een enorm aantal. 20 ic waardige covid patiënten op 17.000.000 mensen is verwaarloosbaar klein. Niet als jij het bent, aar toch.

Het is een beetje als het klimaat beleid 0,00007% impact. Eigenlijk niets. Het heeft nietsmet covid te maken. Mensen zitten gevangen in een gefantaseerde werkelijkheid. Covidis al vervelend genoeg, net als het verzieken van de natuur. Toch wordt het nóg ellendiger gemaakt met contra productief beleid.

Je moet je schamen als je deel uitmaakt van de kliek die dit beleid uitrolt.

ratelaar | 30-11-21 | 17:35 | 5

Uitgerateld? Mag ik even nu? U heeft gelijk.

hero_of_heaven | 30-11-21 | 17:40

@Otto Normal | 30-11-21 | 17:38: Dat is precies het probleem. De algemene maatregelen werken wel, vandaar dat vrijwel ieder land die invoert. Maar door dit geknoei zetten de mensen de hakken in het zand. Maar daar trekt het virus zich niets van aan natuurlijk.

42 | 30-11-21 | 17:41

Prima betoog maar u moet wel even uw spatiebalk repareren.

Lochos | 30-11-21 | 18:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Bizar overigens, nu twee ziekenhuisbedden bezet houden, als niet zieken, die zo heel erg hard nodig zouden zijn.

Patrick-Haemers | 30-11-21 | 17:32 | 9

@Nogood Boyo | 30-11-21 | 17:43: Er is geen ziekenhuis in Haren. Enkel het revalidatiecentrum van het UMCG. En de TBC afdeling, waar ze dus in quarantaine gegaan zijn. En daarvoor zaten ze in een hotel. Dit zijn dus geen bedden die voor Corona patiënten gebruikt konden worden.

42 | 30-11-21 | 17:48

Ze zitten "opgesloten" in het Universitair Medisch Centrum Groningen, locatie Beatrixoord in Haren. Dat is een revalidatie centrum.

KlaagGraag | 30-11-21 | 17:51
▼ 6 antwoorden verborgen

Je gaat in isolatie op vermoeden van Corona maar komt naar buiten met de ziekte van Weil, een Legionella vergiftiging, rare huidklachten en een cocktail van entero- en norovirussen die zeer gewaardeerd worden door het maagdarmkanaal. Met de vriendelijke groeten van de schoenen van Hugo.

Deflatiemonster | 30-11-21 | 17:32 | 3

Die reizen nooit, nooit meer via AMS. Al zouden ze geld toe krijgen...

hotnot | 30-11-21 | 17:39

Je vergeet MRSA die je makkelijk oploopt in een ziekenhuis, ziekenhuizen zijn alles behalve schoon en je gaat met van alles naar buiten …

Analia von Solmsch | 30-11-21 | 17:41

@Analia von Solmsch | 30-11-21 | 17:41: als je dat maar weet.

nobodiesunmighty | 30-11-21 | 17:55

een Portugees en een Spanjaard zaten in een vliegtuig vanuit Zuid-Afrika naar Europa. Het zal u verbazen wat er toen gebeurde.... in Haren roken ze rioollucht onder Nederlandse dwang isolatie

HetOorAakel | 30-11-21 | 17:30 | 2

Zijn ze ook nog van Amsterdam naar Haren versleept.

ChalinaRosa | 30-11-21 | 17:46

@Pietie | 30-11-21 | 17:46: En als klap op de (verboden) vuurpijl ook nog eens te laat voor Project X, echt kut.

Lochos | 30-11-21 | 18:07

Het zijn nog steeds zakken hooi: het beter weten dan de pcr-test terwijl alles erop wijst dat die Afrikaanse variant niet door de antigen-tests gezien wordt. Een enorm grote maar toevallig goede gok dat die pcr-test vals-positief was. Ik heb geen greintje medelijden met deze betweters.

Ome_BW | 30-11-21 | 17:30 | 6

@Pardoes | 30-11-21 | 20:46: Ik zeg nergens dat PCR-testen niet op de omikron-mutatie werken, dat doen ze namelijk wel. Wat ik wél zeg (en dat is ook overal te lezen) dat de sneltests/antigen-tests niet goed erop werken.

Ome_BW | 30-11-21 | 21:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Wedden dat de NPO hier helemaal niets mee gaat doen?

Want dit is een clusterfuck

swuinm71 | 30-11-21 | 17:29 | 2

Die hebben het heel druk om te melden dat een FvD'er in de Eerste Kamer zich heeft laten vaccineren.

sinar2 | 30-11-21 | 17:34

Alleen als Thierry iets doms doet.

Bolder | 30-11-21 | 17:38

Verplicht in quarantaine omdat je een snotneus hebt. Als je dit twee jaar geleden had voorspeld dan hadden ze je voor gek verklaard. En nu het zover is noemen ze je een wappie.

VanBukkem | 30-11-21 | 17:28 | 4

Als je twee jaar geleden had geroepen dat je in quarantaine moet omdat je SARS hebt, had niemand je voor gek verklaard. Het gaat niet om de "snotneus"...

42 | 30-11-21 | 17:33
-weggejorist-
Bolder | 30-11-21 | 17:42

@Bolder | 30-11-21 | 17:42: Dat was geen pandemie, maar een uitbraak. Die gelukkig beperkt is gebleven. Onder andere vanwege het in quarantaine zetten van de patiënten. Dat was dan ook mijn punt, deze situatie is niet nieuw, wel veel erger.

42 | 30-11-21 | 17:52
▼ 1 antwoord verborgen

Bij het woord 'ontsnappen' krijg ik het beeld dat ze lakens aan elkaar hebben geknoopt en zijn ontsnapt via het raam. Ze zijn gewoon via de voordeur naar buiten gelopen. Wat een teleurstelling.

Keutels | 30-11-21 | 17:28 | 2

En met toestemming. Wtf.

Deflatiemonster | 30-11-21 | 17:33

"Dus mijn verblijf is vrijwillig?"
"Ja"
"Nou, doei ik ga"
"Ho ho ho, als U vertrekt is het ineens verplicht"
#politie belt een zeven gulden vijftig incasseert

Osdorpertje | 30-11-21 | 17:27 | 1

NSB'ert.

Patrick-Haemers | 30-11-21 | 17:33

Sjonge jonge, wat een dictator achtige clusterfuck weer.

keistad | 30-11-21 | 17:27

Gisteren waren ze in RTL Nieuws en gaf de vrouw af op onze regering, dat wij een probleem hebben! Snelle diagnose

KlaagGraag | 30-11-21 | 17:26 | 3

Heeft ze inderdaad snel en goed gezien.

ChalinaRosa | 30-11-21 | 17:48

Ah, een proefproject voor de aanpak van kansloze asielzoekers. Bravo, dat trucje met het doucheputje: Ge-wel-dig!

Rhenium | 30-11-21 | 17:25

Ach het krabbelende en panikerende NL'se overheidje wil ook eens stoer doen en van deze mensen een voorbeeld maken.

Meer dan dat is het niet.

En ook dat faalt weer faliekant wegens niet te volgen logica gecombineerd met toenemend maatschappelijk onbegrip over de corona maatregelen in het algemeen.

Dutchbeaurouge | 30-11-21 | 17:24

Fijne afleidingsmanoeuvre weer. Ondertussen is de Eerste Kamer akkoord met een QR voor niet-essentiele winkels. #jemaintiendrai

MickeyGouda | 30-11-21 | 17:23 | 6

QR-code scannen bij een ingangsscanapparaat laatst bij een strandtent. Dit gaat natuurlijk overal komen. Dan is het nog maar een kleine stap naar toegangspoortjes zoals bij stations met de OV-Chip. Dit komt straks ook bij alle grote kantoorgebouwen, ziekenhuizen én wordt gecombineerd met bij stations

Hai D. | 30-11-21 | 17:31

@Hai D. | 30-11-21 | 17:31:
www.hvanveen.nl/ › 2016/03
"Vergeef hen, want zij weten niet wat ze doen."

MickeyGouda | 30-11-21 | 17:34

Dit heeft niks meer met corona te maken.. dit is pas echt ziek.

CombiMagnetron | 30-11-21 | 17:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Een mooi voorbeeld waarom Schiphol zo snel mogelijk van haar hub-functie af moet. Het levert alleen maar veel vliegtuiglawaai en uitstoot op, er word amper wat aan verdient en je krijgt dit soort idioten op doorreis op je grondgebied.

sinar2 | 30-11-21 | 17:23 | 4

@-Sloppie- | 30-11-21 | 17:27:
Overstap-passagiers gaan van gate naar gate en kopen hooguit een donut. En die paar centen die Schiphol vangt voor het landen en opstijgen betalen we allemaal dubbel en dwars weer aan CO2.
Je kan dus gewoon stellen dat een flink deel van de woningnood komt door de hub-functie van Schiphol.

sinar2 | 30-11-21 | 17:31

Riool zit verstopt met bolletjes.

Bolder | 30-11-21 | 17:33
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
SterF... | 30-11-21 | 17:23

Mooie PR faal als je mensen vastzet in een kamer met open riool. Is dat idee ook al afgekeken van de CCP?

Deflatiemonster | 30-11-21 | 17:21 | 3

Ja dit straalt weer negatief af op Papa Bruls.

Duwbak_Linda | 30-11-21 | 17:23

Hugo en Rutte staan samen unaniem voor het open riool. Ik vind deze samenkomst wel erg passend.

swuinm71 | 30-11-21 | 17:25

En dan een Grote Lieve Neger: drop my soap! Voor mijn beleving; waarom op vakantie naar Zuid-Afrika? De natuurpracht van onze voormalige nederzetting niettegenstaande.

Hetkanverkeren | 30-11-21 | 17:21

Diep respect voor onze hooggeëerde Mark en Hugo.
Corona misdadigers keihard aanpakken.
Goed zo, dat zal ze leren!
Stel je voor dat er iemand besmet wordt met een dinges, eh virus en er iemand op een IC belandt, waardoor iemand anders een behandeling misloopt.

Bolder | 30-11-21 | 17:20 | 1

Drijfscheit, kun je flinke infectie aan overhouden. Ik zou zeggen: daar krijgen we weer een claim tegen de GGD, tegen Justitie en ga zo maar door. Uit Spanje en Portugal....

nobodiesunmighty | 30-11-21 | 17:31

Nachtmerrie materiaal dit.
Maar dat was Rutte I II en III OOK!

Analia von Solmsch | 30-11-21 | 17:20

Eerst maar eens de feiten zien want dit stel geloof ik ook echt niet zomaar.

sinar2 | 30-11-21 | 17:19 | 2

Echt 2 dramaqueens eerste klas idd

Comablower | 30-11-21 | 17:26

U stemt blijkbaar VVD of misschien zelfs CDA

swuinm71 | 30-11-21 | 17:28

Weja, en nog een mooi Nederlandse toilet maltraiteren. In zuidelijke landen doen ze het toch in een gat in de grond? Lock them up. En schadevergoedingen eisen van deze twee milieuvervuilende, overbodige tripjesmakers. Geen meelij, keihard optreden. Hugeau doet het niet, dus moet het voor hem gedaan worden.

dathoujetoch | 30-11-21 | 17:17

Je maakt wat mee in het leven!

Ragnar_Lodbrok | 30-11-21 | 17:17

Overigens wel bijzonder dat blijkbaar een paar uur Nederland al voldoende zijn om zelfs inwoners van meer collectivistische landen te heropvoeden in individualistische assertieve prinsjes en prinsesjes.

kapotte_stofzuiger | 30-11-21 | 17:17 | 4

Meer bevoegdheden

niv01 | 30-11-21 | 17:25
▼ 1 antwoord verborgen

Als je in isolatie moet kun je toch zelf een appartement o.i.d. huren en daar verblijven?

ChalinaRosa | 30-11-21 | 17:17 | 3

Dat kan niet want die huren de gemeenten zelf al voor de gelukzoekers.

Patrick-Haemers | 30-11-21 | 17:18

@Patrick-Haemers | 30-11-21 | 17:18: Nou ja, mocht ik in Spanje in isolatie moeten wordt er écht wel een villa met zwembad gehuurd om de isolatietijd door te brengen. Je kunt ok wel een beetje creatief zijn.

ChalinaRosa | 30-11-21 | 17:22

@Pietie | 30-11-21 | 17:22:
In Spanje krijgen de gelukzoekers dan ook geen voorrang op woningen. En de gelukzoekers gaan er niet massaal heen, want lage uitkering dus veel meer woningen beschikbaar.

Patrick-Haemers | 30-11-21 | 17:36

De zoveelste burgemeester die macht ruikt, het naar zich toehaalt en ver over de grens gaat.

JanVergoor | 30-11-21 | 17:17 | 1

Dit vraagt echt om strafrechtelijke vervolging voor uitvoerders.

horsteknots | 30-11-21 | 17:20

Misverstand of niet, blijf even die 5 dagen op je kamer boeken lezen en doe de seks vaakst en méér.
Dat de overheid en zijn dienaars dit niet kan handlen en fouten maakt is niet eens relevant.
Heb bij reizen dit meegewogen of het de moeite waard was want is al vaak zat beschreven en zeker in Spanje. (en ben nu 2x in Spanje geweest met vliegtuig, auto en motor)

28 | 30-11-21 | 17:16 | 6

Trailer met motor achter auto en dan pendelen tussen Andorra, Frankrijk, Spanje dus tientallen keren de grens over. En met vliegtuig maar daar had ik geen motor mee als handbagage, had gezin wel leuk gevonden 5 dagen tiktoktablet.

28 | 30-11-21 | 17:27

-laat maar-

photto | 30-11-21 | 17:28

@dathoujetoch | 30-11-21 | 17:23:
"en ben nu 2x in Spanje geweest met vliegtuig, auto en motor"

Lopend, met een vliegtuig, auto en motor in zijn rugzak...

kapotte_stofzuiger | 30-11-21 | 17:30
▼ 3 antwoorden verborgen

De verantwoordelijkheid voor het consumeren hiervan ligt geheel bij mij, maar de stemmingmakerij in de topics van Spartacus zijn echt vermoeiend.

Gino Pietermaai | 30-11-21 | 17:15 | 4

"stemmingmakerij" Moet je voor de grap eens een week NOS kijken. Dan kom je binnen een week met hangende pootjes terug voor de samenvattingen van Spartacus.

keistad | 30-11-21 | 17:35

@keistad | 30-11-21 | 17:35: Over stemmingmakerij gesproken, vandaag bewust niks gezien, gisteren nog even het 13:00 uur journaal gekeken voordat ik de deur uit stapte om te werken...

Totaal 9 items, 7 over corona, 1 over de verkiezingen in Venezuela vanzelfsprekend had Maduro een mondkapje om zijn elleboog zitten, daarna kwam het weer en dat was en is nog steeds klote.

BadPatNL | 30-11-21 | 17:41

@BadPatNL | 30-11-21 | 17:41: Soort van balans dag, altijd goed. En begin maar niet over het weer, ik besloot vanmorgen op de tweewieler te gaan. Ik begin inmiddels weer wat gevoel in mijn handen te krijgen.

keistad | 30-11-21 | 17:54
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie een tribunaal aankomen.

Colin.Fart | 30-11-21 | 17:13 | 1

Ik had het leuker gevonden als dit Terry Bidet was overkomen.

Zeddegeizot | 30-11-21 | 17:22

Zoals zoveel "beleid" rond Covid heeft het niets met volksgezondheid te maken. Wat ik verder van het "overheidsbeleid" vind houd ik maar voor me in verband met de bloeddruk van Joris.

kaplaarzenverkoper | 30-11-21 | 17:11 | 4

Idem hier.

reservebelgië | 30-11-21 | 17:15

Ik sluit mij aan bij deze draad...

BadPatNL | 30-11-21 | 17:32
-weggejorist-
-Sloppie- | 30-11-21 | 17:33
▼ 1 antwoord verborgen

Het leuke is dat ze ook selectief is in welke testen ze als valspositief meeneemt.

De positieve van haar is vals
Die negatieve van haar partner niet.

Kaas de Vies | 30-11-21 | 17:11 | 2

Ja mooi is dat.

Diederik_Ezel | 30-11-21 | 17:13

Waarom beschouwen ze niet alle testen die ze doen als false negative?
Sterker nog waarom niet iedere PCR test beschouwen als positief, ongeacht de uitkomst.
En dan iedereen in quarantaine!

Nuchternederland | 30-11-21 | 17:42

Een interview van 57 minuten? Ik wacht wel op de musical.

Joris Beltsin | 30-11-21 | 17:10 | 1

Ah mooi, met liedjes van Wim Campo del Sol

SterF... | 30-11-21 | 17:26

Positief getest = quarantaine.

Dat had ze toch moeten weten als bio-magiër

Kaas de Vies | 30-11-21 | 17:08 | 2

Et voila!

Oh wacht.... "y ahí tienes"

kapotte_stofzuiger | 30-11-21 | 17:10

Negatief getest, weer uit quarantaine..

VolleBak | 30-11-21 | 17:15

Hun verhaal. Ehm...

redanx | 30-11-21 | 17:08 | 1

Spanjaarden dus 99,5% van hun verhaal is per definitie zwaar overdreven.

sinar2 | 30-11-21 | 17:21

Twee woorden: Guardia Civil.

En dan gaan huiliehuilie over de Nederlandse marechaussee.

kapotte_stofzuiger | 30-11-21 | 17:07 | 3

Hoe zat het ook al weer met die groep Nederlanders die 'ontsnapt' was aan quarantaine in Spanje? Is die ooit gevonden?

Lafayette | 30-11-21 | 17:09

Nee nooit gevonden, als ze weer hier heen komen(Spanje) dan worden ze wel opgewacht door de policía nacional.

rifraf | 30-11-21 | 17:49

@rifraf | 30-11-21 | 17:49:
Toch apart. Naam en toenaam bekend. Maar na de ophef helemaal geen enkel bericht meer over gevonden.

Lafayette | 30-11-21 | 19:21

Het idee dat quarantaine vrijwillig is tenzij je er mee op wil houden is toch gewoon een grap? Of heeft vrijwillig ineens een andere betekenis?

Frits de Vriez | 30-11-21 | 17:07 | 1

Op z'n Chinees'.

ZZP-er | 30-11-21 | 17:08

Wat hebben die gasten geslikt? Deze huisdealer bezorgde met qr code en regel conform?

Zatkniss | 30-11-21 | 17:07

Werden ze vanochtend wakker als kakkerlak?

konjodebonjo | 30-11-21 | 17:07 | 1

Dat duurde gelukkig wel even anders was het een nog dunner boek.

Ragnar_Lodbrok | 30-11-21 | 17:20

Omikron variant wordt aangegrepen op daadkrachtig over te komen, want beeldvorming. Uiteraard wordt hier weer een paar burgers vermalen door instanties die niet weten wat ze aan het doen zijn gelardeerd met een paar machtsgeile politici. Ik geef team Spanje het voordeel van de twijfel, aangezien zowel het universum, alsmede de incompetentie van gemeentelijke ambtenaren namelijk oneindig zijn.

Incitatus | 30-11-21 | 17:06 | 2

De Omikron variant is misschien wel te mild in de ogen onze overheid. Iedereen over een paar maanden resistent tegen de coronablaf, dat moeten we niet willen met z'n allen. Die arme farmaceutische onrendabelen behalen hun target niet, om nog maar te zwijgen over het befaamde QR systeem waar de burregerTs met 1,2,3 spuiten in den donder zo blij mee zijn en dat strak dus een stuk minder aantrekkelijk wordt... CO2, uitgavenpatroon, totale controle!!! Mensen wel je verantwoordelijkheid nemen heur!

kaplaarzenverkoper | 30-11-21 | 17:35

@kaplaarzenverkoper | 30-11-21 | 17:35: vandaar die hoge aantallen boosters. Onze politici plannen niets, kijken alleen naar de beeldvorming. Na de persco, waar de pers eindelijk is een beetje kritisch ging doen, kwam omikron als een geschenk uit de hemel. We weten niets van deze variant, lekker druk doen over hoeveel mensen op die ene vlucht besmet zijn, met tal van persmomentjes, voor Hugo, RIVM, ggd etc. Dat leidt zo lekker af van de teringzooi die ze er afgelopen 4 weken van gemaakt hebben in de zorg, niet meer, niet minder.

Incitatus | 30-11-21 | 17:43

Ik voel excuses en een schadevergoeding aankomen.

bisbisbis | 30-11-21 | 17:06 | 1

Zeker net zo snel als die van de belastingdienst?

vermeubelmaker | 30-11-21 | 17:10
-weggejorist-
Naall | 30-11-21 | 17:06

Mooi, dan kan de hetze nu stoppen. Terwijl deze mensen werden lastig gevallen zitten elders in dit land vele anderen op een klutje met hun schijnveilige QR en zonder PCR.

MickeyGouda | 30-11-21 | 17:06

Tja.
Een overheid die betrapt kan worden op een clusterfuck daar wil je niet in terecht komen. Hier hoor je snel helemaal niets meer van. Deze twee kwamen goed van pas om even de aandacht af te leiden.

Lafayette | 30-11-21 | 17:06

Iemand een banaan?

Duwbak_Linda | 30-11-21 | 17:05 | 2

Goh, wat toevallig ik zat net aan bananen te denken.

Kowalski11 | 30-11-21 | 17:09

Wacht maar, morgen zend Mark de belastingdienst achter ze aan.

Grote Smurf | 30-11-21 | 17:03

Ik zie een film(script) aankomen.

kortebroek | 30-11-21 | 17:02

Ze kijkt wel een pici scheel trouwens

Auchie | 30-11-21 | 17:02 | 2

Bijwerking van corona. Of van het vaccin.
Hangt er vanaf in welk kamp je zit.

sinar2 | 30-11-21 | 17:06

Ik vind dit een erg lastige casus. Want van beide tests geen beelden en ik weet natuurlijk niet of het de normale gang van zaken is.
Desalniettemin gut feeling: we reageren wat hysterisch in dit land en types, die al onderweg naar Spanje zijn, uit een vliegtuig vissen: niet cool.

Thaiseladyboy | 30-11-21 | 17:01 | 1

Als zware misdadigers.

ZZP-er | 30-11-21 | 17:10

Diepe buiging naar jullie hoor, GeenStijl, voor deze opheldering.

Cunts-en-kitsch | 30-11-21 | 17:01

Eerste PCR test was positief en vervolgens dachten ze na een negatieve zelftest met lagere sensitiviteit en zonder overleg met de GGD uit isolatie te mogen. Tja, zo werkt het dus niet. Met een positieve PCR test in een vol vliegtuig stappen is gewoon asociaal, egoïstisch en hufterig gedrag. Moeten we nou medelijden met deze aso's hebben?

Diederik_Ezel | 30-11-21 | 17:01 | 13

@sinar2 | 30-11-21 | 17:17:
Dat ben ik niet met je eens. Twee negatieve zelftesten tonen aan dat ofwel er geen infectie is ofwel met een lage viral load. Dat rechtvaardigt, zeker gezien de consequenties, een contra expertise die hun in eerste instantie werd ontzegd en pas veel later werd aangeboden nadat hun vrijheid al ontnomen was.

ir.Bob | 30-11-21 | 18:03

@ir.Bob | 30-11-21 | 18:03: Een negatieve zelftest zegt precies niks. Als je de swab niet goed door je neus haalt dan krijg je wel een controlestreepje maar never nooit een positieve testuitslag. Ik snap ook niet dat die dingen verkocht worden, leiden enkel en alleen tot schijnveiligheid (en dat blijkt nu ook wel weer).

Bakkeleures | 30-11-21 | 18:28
▼ 10 antwoorden verborgen

#kutland.

rifraf | 30-11-21 | 17:01
-weggejorist-
CzMichiel | 30-11-21 | 17:00 | 2

Wat een totaalfaal, juridische janboel, ik ruik een kansrijke rechtszaak.
Wel jammer dat niet de faalhazen maar de belastingbetaler daar dan weer voor op moet draaien.

Abject | 30-11-21 | 17:00 | 1

De mogelijkheid verplichte carantaine op te leggen staat al in de wet sinds de tijden van pest en zwarte dood.

Shoarmamasutra | 30-11-21 | 22:36

Gatver ik ga al over mn nek bij de aanblik van die badkamer

Auchie | 30-11-21 | 17:00 | 3

ja, lekker slim van de GGD om in deze gevoelige situatie (qua PR) die mensen dan een strontkamer te geven: je weet dat elk detail breed uitgemeten gaat worden

sioux_ | 30-11-21 | 17:07

@sioux_ | 30-11-21 | 17:07:
De GGD-ers staan mogelijk niet aan de kant van de burgemeester. Heb je daar al eens aan gedacht?

JanVergoor | 30-11-21 | 17:18

Dit kan echt niet nee, ze hadden een andere kamer moeten krijgen .

Shoarmamasutra | 30-11-21 | 22:37

Je moet dat stel verwaande Catalanen ook niet serieus nemen, natuurlijk.

Montgomery Burns | 30-11-21 | 16:59 | 3

Een soort Friezen, maar dan met donker haar en een echt raar taaltje.

kapotte_stofzuiger | 30-11-21 | 17:11

Portugees en spanjool ik zie nergens staan dat het Catalanen zijn? In het interview?

miko | 30-11-21 | 17:14

@miko | 30-11-21 | 17:14:
Wonen in Barcelona. Dat maakt ze nog geen echte Catalanen, foutje.

Montgomery Burns | 30-11-21 | 17:52

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland