achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Suchsuch! 'Gevaarlijke zedendelinquent' ontsnapt uit Duitse gevangenis vlakbij Nederlandse grens

'Houd afstand'

De (Duitse) politie vraagt uw aandacht voor het volgende. Uit de gevangenis in Meppen, op zo'n 10 kilometer van de Nederlandse grens bij Emmen, is donderdagmiddag deze meneer ontsnapt. Het gaat volgens Bild om een "gevaarlijke zedendelinquent" die nog middenin in een tbs-traject zit.

De 63-jarige man zou sinds 2010 vastzitten voor meerdere (seksuele) misdrijven. Hij wist te ontsnappen toen hij zich onder begeleiding voor korte tijd buiten de gevangenismuren begaf en een bezoek bracht aan Leer, op zo'n 25 kilometer van de Nederlandse grens. Hij bezocht een bakker en nam ongezien de benen via een achteruitgang. Lekker gewerkt, Duitsers. Voor alle zekerheid toch maar een signalementje:

De man is 1 meter 72 groot, heeft een gematigde bierbuik, blond tot lichtgrijs haar en droeg ten tijde van zijn ontsnapping een rood shirt en een blauwe spijkerbroek. Benader de man niet zelf, maar bel de politie als u hem spot.

UPDATE: BILD meldt dat eind vorig jaar al bij de autoriteiten bekend was dat de veroordeelde vluchtgevaarlijk is. "Hij zou onder andere een vluchtvoertuig hebben geregeld. Desondanks kreeg hij toestemming om te vertrekken, naar een gebied waar de gevangene blijkbaar bekend mee is." Bovendien werd hij niet begeleid door twee begeleiders, zoals de reglementen voorschrijven, maar slechts door een pastor.
UPDATE: De 63-jarige zedendelinquent is opgespoord en weer gevangengenomen.
UPDATE: Opgepakt door de NEDERLANDSE politie op de A28 bij Zwolle. Ons zijn de besten (en hij blijkt 72)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.