achtergrond

Geenstijl

VVD66 wint. Kamer blokkeert 2G niet

De Haagse hivemind heeft gesproken

In navolging trouwens van die andere hivemind genaamd de Nederlandse bevolking, waarvan 55% het 2G-beleid steunt. En maar zeggen dat Nederland geen democratie is! Het komt er op neer dat VVD66 heel graag 2G wil, en dat de """oppositie""" het niet graag genoeg niet wil. Schoorvoetend - theatraal en nergens doorleefd - gaven PvdA en CDA te kennen hoezeer ze met de maatregel worstelen, maar zich toch om lieten kopen voor een roos en een bijbelversje. ChristenUnie en Volt hebben de grootst mogelijke bezwaren maar houden "de deur op een kier" en iedereen weet wat dat betekent.

Voor de vorm zei zelfs VVD-Kamerlid Aukje de Vries dat ze "niet staat te springen". En toch, als haar gevraagd wordt te springen antwoordt ze "hoe hoog?", en staat ze nadrukkelijk wel te springen. PVV, SP, GroenLinks, Forum voor Democratie, Partij voor de Dieren, JA21, BBB, Denk, Van Haga, SGP en BIJ1 steunen 2G niet. Heeft Kauthar haar club toch nog wat dichter naar DENK weten te trekken! Chapeau. 

Het OMT presenteert vrijdag de adviezen over 3G, 2G en 1G, waarna het demissionair kabinet uiterlijk maandag met een wetsvoorstel komt. Wanneer de Tweede Kamer het goedkeurt, moet het nog door de Eerste Kamer, en daar gaan Nanninga en Otten voor liggen en kom daar maar eens doorheen met Hiddema als achterwacht!

Attje Kuiken snapt de woede, maar

Jan Paternotte wil het niet hebben over 2G

Agema wil Marcel Levi als nieuwe Hugo

Gideons hart huilt

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.