Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Video's. Poolse grenswacht houdt stand tegen Lukashenko's aanval met zo'n 4000 migranten

Koerdische en Yezidi aspirant-Europeanen uit Syrië en Irak met een Wit-Russische bajonet in de rug en Poolse berenspree in het gezicht

Voor de goede orde: dit zijn technisch geen vluchtelingen. Het zijn wel mensen die begrijpelijkerwijs een functie elders zoeken en in een pervers geopolitiek schaakspelletje worden gebruikt als menselijke pionnen. Naar verluidt kamperen er nu zo'n 4000 migranten die maar matig slapen omdat Poolse luidsprekers, schijnwerpers en strobe lights het verblijf zo ondoenlijk mogelijk proberen te maken. 

Wit-Rusland lijkt, na een influx van nog eens 500 migranten, de migrantenstroom richting de Poolse grens inmiddels een beetje te stoppen omdat crowd control aan hun kant van de grens een uitdaging begint te worden. Wit-Russische versterking werd gister marcherend richting het kamp gesignaleerd, en Wit-Russische troepen die boven de hoofden van 'hun' migranten schieten staan al meermaals op video. Ook lijken er gisteravond "honderden" migranten naar de Litouwse grens geduwd te zijn, het land kondigt vanavond officieel een plaatselijke noodtoestand af. Sigrid Kaag en de EU bereiden vandaag nieuwe sancties voor.

Maar dan zouden we toch ook graag een redactionele noot plaatsen bij het sentiment dat Polen hier nu NeT aLs In 1683 Europa behoeden van de "Hordy Islamskie". Want dat is gewoon een belediging van Sobieski én Mustafa. Met 20.000 Poolse grenswachten zo'n 4000 ongewapende Koerden en Yezidi's onder Wit-Russische marsorders met gummyknuppels en berenspree achter het prikkeldraad houden laat zich niet vergelijken met 20.000 Gevleugelde Huzaren, 16.000 voetknechten, artillerie en de Heilige Liga die door Tsjechië trekken om vervolgens 1:2 in de minderheid 138.000 geharde Ottomaanse militairen van de Weense muren te rammen.

Dat het maar even gezegd is. Heel veel meer video's na de breek. En deze draait u maar in een ander tabblad.

Naar verluidt: video van 6/7 november te vliegveld Damascus. Bestemming Minsk

Vid van Wit-Russen. Klaagzang over de harde hand waarmee Polen migranten stopt

Bird's-eye

Ja, er zijn ook kinderen

Sfeerbeeld Poolse kant van grens

Il Maintiendra

Het nieuwe-buren-resevoir

Wandelgenootschap De Witte Rus

Social

Hordy Islamskie

Social

Liever warm dan koud

Social

back the blue

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Lukashenko wil natuurlijk ook een schenkingkje van 4 miljard, net als collega-dictator Erdogan...

Jan Gordelroos | 10-11-21 | 17:09

Laat ze door naar Duitsland. Die hebben lopen gillen dat ze dass schaffen, dus ...
Overigens zijn de voorspellingen dat er 500 miljoen staan te trappelen om naar de EU te komen vanuit Afrika. Dat zijn pas serieuze aantallen.

Godderwrake | 10-11-21 | 16:17

De EU moet zich niet de les laten lezen en laten chanteren door Belarus, Rusland en Turkije maar die dictators een keer duidelijk maken dat het genoeg is geweest zo.

Bigi Bana Boy | 10-11-21 | 15:12 | 1

Hahaha, ja dat zouden ze moeten doen ja. Ze hebben alleen een ruggegraat van rubber, dus dat gaat betekenen dat ze binnenkort uw nieuwe buren zullen zijn.

Waakvlam | 10-11-21 | 16:21

Geef ze maar de optie: u mag mee in het vliegtuig naar Irak of u wacht nog even buiten de vorstperiode af...

RichardBandler | 10-11-21 | 14:56

Loekasjenko, inmiddels een van de grootste mensensmokkelaars van dit jaar, verdient een godsvermogen aan het verstrekken van visa aan deze - voor ons - illegale migranten.

Thans bevinden deze duizenden migranten zich nog op Belarussisch grondgebied. Op uitnodiging van Loekasjenko dus, waarmee hun verblijf in Belarus (en alleen daar!) niet alleen volstrekt legaal is maar ook volledig te wijten aan Loekasjenko.

Vanuit het oogpunt van moraliteit kan Polen zich dus met het grootste gemak erop beroepen deze mensen terecht de toegang tot Polen te ontzeggen:

1) Loekasjenko heeft hen (in tegenstelling tot andere landen met dit soort migranten) actief en doelbewust uitgenodigd naar Belarus te komen. Waarmee hij 100% zelf verwijtbaar is aan deze ellende.
2) Loekasjenko heeft meer dan voldoende financiële middelen (in harde valuta) om hen in Belarus op te vangen: per migrant heeft hij duizenden euro’s ontvangen, en er lopen daar inmiddels vele duizenden migranten rond.
Dus niemand hoeft honger te lijden en in de kou te zitten.
3) Deze migranten bevinden zich nog steeds op Belarussisch grondgebied, waar alleen hij effectief gezag uitoefent. En gezien het feit dat de Belarussische tv beelden van deze migranten verspreidt, en Belarussische militairen dit volk begeleiden, weet Loekasjenko dus precies waar deze migranten zich bevinden.

Polen (en Litouwen) moet dus gewoon stand houden. Het leeuwendeel van de bevolking in de EU steunt hun moedige acties die uiteindelijk ons allemaal beschermen.

Zwichten voor deze emotionele chantage is niet alleen zwichten voor Loekasjenko, maar ook zwichten voor Poetin die uiteindelijk hiermee Polen (en de rest van de EU) poogt te destabiliseren.

Kompromat | 10-11-21 | 11:41

geopolitiek anno 2021, geen statische loopgraven oorlog of blitzkrieg. Maar drones, economische sancties, klimaatjijbakken en een vluchtelingenstroom die je uit en aan kan zetten richting de vijand

HetOorAakel | 10-11-21 | 11:25

Waarom denk je, zijn de mobiele telefoons van deze migranten ingepikt door de wit-russische militairen? Die willen het echte verhaal niet naar buiten hebben. Dat zij deze migranten met geweld naar de grens drijven en verstoken houden van eten en drinken.

Beste_Landgenoten | 10-11-21 | 11:01

"Sancties" en "protesteren" zijn net zo zinloos als online petities. Protesten wordt netjes op een veldje achteraf gedaan. Niemand ziet het en hoort het. En sancties hebben geen zin, omdat er zoveel achterdeurtjes zijn (Hoi Putin) dat ze toch wel hun spullen krijgen. Dus.. wanneer wordt het eindelijk weer eens oorlog? Dat schiet tenminste een beetje op. De sterkste wint en het gezeur is klaar. Bloederig, maar wel effectief.

Libertarianism | 10-11-21 | 10:04

Reclamevliegtuigje daar met tekst "bei Lukashenko ist alles viel besser" laten rondvliegen een goed idee?
"Angela en Mark sind doof" als alternatieve tekst zou ook nog kunnen?

Waar-is-niets | 10-11-21 | 09:39

De Russen hebben al decennia totaal schijt aan wat normale moraal is met hun gemoord, dus waarom zouden wij die Lukashenko niet uit kunnen schakelen? Bang voor een Russische reactie? Zijn ze ooit bang voor ons geweest? Hoeveel schurkenstreken heeft dat land inmiddels al niet op hun naam staan?

Bigi Bana Boy | 10-11-21 | 08:24
-weggejorist-
accijnstoerist | 10-11-21 | 02:54

Polen heeft 12 duizend troepen naar de grens met Wit Rusland gestuurd om de Poolse grensbewaking te versterken. Het Poolse leger ziet het gedrag van Wit Rusland als een moedwillige aanval en is waarschijnlijk bereid met scherp te gaan schieten als het daar aan de grens uit de hand loopt. Een oorlog tussen NATO land Polen en Poetin vriendje Wit Rusland zou daardoor kunnen ontstaan. Poetin die volgens waarnemers het Wit Russische regime tegen de EU aan het opstoken is om de toch al interne spanningen in de EU verder te laten escaleren speelt met vuur. Zie: www.ad.nl/buitenland/nederland-fel-op... en in dat artikel het deel "Wat zijn de kansen op een militaire confrontatie?"

Vuurspuger | 10-11-21 | 01:37 | 3

Inmiddels komt er ook vanuit de Duitse regering harde taal richting Loekasjenko die aldus Duitsland gewetenloos beleid heeft gemaakt van het ophalen van migranten uit o.a. Syrië, Irak en Afghanistan en ze daarna over de grenzen met EU-landen te dumpen om zo de Europese Unie te destabiliseren. Die migranten zijn actief door het Loekasjenko regime Wit Rusland binnen gebracht en zij moeten daar dan maar politiek asiel aanvragen. Zo kan Loekasjenko voor de wereld bewijzen dat er met zijn regering niets mis is en deze netjes de internationale mensenrechten respecteert :P www.gelderlander.nl/buitenland/duitsl...

Vuurspuger | 10-11-21 | 02:13

@Vuurspuger | 10-11-21 | 02:13: Ah, dus de migranten die door Loekasjenko uit o.a. Syrië, Irak en Afghanistan gehaald en gedumpt worden over de grenzen met EU-landenm, destabiliseren de Europese Unie.

De migranten die via de middellandse zee binnenkomen hebben dan geen invloed op de stabiliteit?

Tollebol | 10-11-21 | 07:40

De migranten hebben op 2 plekken de grens dorbroken.
En Heiko Maas lult maar wat, want tefelijk zegt SPD dat deze mensen het recht hebben om op EU grondgebied asiel aan te veagen en die mogelijkheid moeten krijgen.

Bataafje | 10-11-21 | 07:44

Wat bezielt deze mensen, is er oorlog in Erbil of zo? Bouw gewoon je eigen land op, en laat ons met rust, en geloof niet in die linkse sprookjes, er is geen paradijs hier in Europa, wel kou en ellende. Destabiliseren van dit continent trekt de gelukzoekers ook de afgrond in. Over een maand -20 daar in oost Polen, succes ermee.

Batavi Magistralis | 10-11-21 | 00:40

Tientallen jaren geleden waarschuwde ik al voor de gevolgen van ‘onze’ asielwetgeving. Toen zei ik al dat zodra men in de Derde Wereld doorkrijgt hoe gemakkelijk ze met behulp van asielwetgeving hier terecht kunnen (ofwel, hoe soft ‘wij’ zijn), ze massaal aan komen zetten.

En toen kwamen Facebook en andere sociale media, en was het ineens 2015.

Het hek is al jaren van de dam. Dat je er soms weinig over leest betekent niet dat het weg is. Er zullen potentieel letterlijk miljoenen mensen zijn die staan te trappelen om naar (West-)Europa te migreren.

Ooit eens gelezen dat paradoxaal genoeg ontwikkelingshulp migratie richting ons juist in de hand werkt: zijn ze straatarm, dan kunnen ze niet (ver) migreren. Hebben ze (door ontwikkelingshulp) iets meer geld tot hun beschikking, dan kunnen ze veel verder reizen en weten zij zich beter te informeren over wat er zich in de wereld afspeelt. Die informatievoorziening gold toen voor bijvoorbeeld satellietschotels.

Tegenwoordig is het dus zelfs nog erger: omdat tegenwoordig zelfs de allerarmsten redelijk eenvoudig toegang hebben tot ‘t internet, en zelfs zij door Facebook en andere sociale media op eenvoudige wijze op de hoogte worden gebracht over onze krankzinnige asielwetgeving en de voorzieningen die op grond daarvan geboden worden, zullen deze mensen ook MASSAAL gaan komen. En zij zullen van steeds verder komen (ik vraag mij af wanneer bijvoorbeeld de Rohingya’s massaal hierheen zullen komen vanuit Bangladesh).

Er is letterlijk slechts een oplossing: verander dit krankzinnige asielbeleid!

Binnen EU-verband moeten verordeningen, verdragen en beleid worden aangepast of - indien mogelijk - worden afgeschaft.

Polen en Litouwen zullen inmiddels fanatieke aanhangers geworden zijn van het beter financieren van Frontex. Wat voorheen niet hun probleem was (want Griekenland, Italië en Malta, met migratie richting West-Europa), is het nu dus ineens wel. En andere (Visegrad-)landen binnen Europa zullen inmiddels zeker ook welwillend zijn. Mede vanwege de geopolitieke belangen.

Zogenaamde pushbacks zullen wellicht nooit officieel worden gefiatteerd, maar steeds meer EU-landen zullen daar stilzwijgend mee akkoord (moeten) gaan. Want het chanteren met illegale migranten hebben de afgelopen jaren inmiddels naast Belarus Turkije, Marokko, Rusland en - in een verder verleden Libië onder Ghadaffi - zich schuldig aan gemaakt. En wanneer het uitkomt, wordt het incidenteel door andere dictaturen in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse regio gebruikt om druk op ‘Europa’ te zetten (bijvoorbeeld door Egypte, onder Al-Sisi, wanneer de kritiek op het regime te stevig werd).

De EU kan het zich in de nieuwe geopolitieke constellatie niet meer veroorloven zich zo kwetsbaar op te stellen. Zelfs ‘links’ zal nu eieren voor hun geld moeten kiezen.

Of de migratie middels ‘onvriendelijk’ beleid stoppen (prikkeldraad, hekken, pushbacks, sterke versobering van opvang, geen permanente verblijfsvergunningen, geen sociale huurwoningen met voorrang et cetera), of accepteren dat Erdogan, Poetin, Loekasjenko en andere hufters de EU stelselmatig kunnen chanteren en uiteindelijk kunnen destabiliseren.

Kies maar.

Kompromat | 09-11-21 | 22:44 | 3

Het hek is van de Dam wegens softe heelmeesters, niet vanwege de asielprocedure. Als je asiel nodig hebt, weest welkom. Zo niet dan ga je terug. Desnoods per AirDrop.

.HLD | 09-11-21 | 23:00

@.HLD | 09-11-21 | 23:00: Tientallen miljoen komen voor dat "echte asiel" in aanmerking volgens de definities van de huidige nomenklatoera.

Grachus | 09-11-21 | 23:11

U verwoordt het treffend & to the point.

Blfrt | 09-11-21 | 23:38

Alle vrouwen en kinderen binnenlaten en mannen na bewezen vaderschap (dna). Onderwijl een hek bouwen met heel veel volts. Witte Russen links of rechtsom laten betalen voor dat hek en de volts per visum. Als dat niet lukt waarschuwen, dat iedere grensoverschrijdende gedragingen van homo-sapiens vanuit wit Rusland wordt gezien als een oorlogsdaad.

.HLD | 09-11-21 | 22:43 | 1

Toevoeging… als er geen gehoor wordt gegeven, ultimatum stellen. Je houdt op per volgende week of we claimen 10 km wit Rusland, en leggen het vol met mijnen, nadat we al je onroerend goed hebben platgegooid.

.HLD | 09-11-21 | 22:55

Ik hoor alleen maar: sancties tegen Wit-Rusland, blabla. Nergens hoor ik iets over plannen wat ze met die mensen gaan doen zodra ze wel in Polen, Litouwen, EU aankomen. En toch heb ik geen enkele illusie dat deze migranten niet links of rectsom hier binnenkomen.

Hadena | 09-11-21 | 21:53 | 3

Asiel aanvragen in Duitsland, Nederland.
Lukaschenko kan zo nog maanden doorgaan. Toegeven aan chantage (geld of een politieke deal) gaat de EU alleen nog maar meer verzwakken
..
Maar ja....

Bataafje | 09-11-21 | 22:18

Enige wat je zou kunnen doen is de luchtvaartmaatschappijen die hier aan meewerken verantwoordelijk maken. Bijvoorbeeld door ze in de EU alle landingsrechten af te nemen.
De mensen die er nu al zijn daar is niets meer aan te doen, die zullen uiteindelijk wel nieuwe Europeanen worden.

Mr Ker | 09-11-21 | 22:34

@Mr Ker | 09-11-21 | 22:34: beveiligen van de grens is ook een idee. Maar vergeet het maar. Lukaschenko (en Putin) gaan dit winnen. En EU gaat indirect Lukaschenko faciliteren.

Bataafje | 09-11-21 | 22:41

Het lijkt me zooooo simpel. Het enige wat Duitsland en Nederland moeten zeggen: we redden het niet meer, (voorlopig) niemand welkom, probeer eigen land op te bouwen. Keihard, maar zo noodzakelijk.

pane | 09-11-21 | 21:41 | 1

Of,
Niemand meer welkom, ga zelf je reli-dictators af te zetten.
In Turkije lukte dat niet, en in Egypte weer wel. Kom op ... niet gelijk opgeven.

Dat zouden ze ook kunnen zeggen.

gaffelbaard | 09-11-21 | 22:15

Meet voor de hand liggende oplossing is tehenhouden bij de grens. Daarnaast moeten we uitkeringen alleen mogelijk maken na meerdere jaren een batig belastingsaldo te hebben laten zien. Heb je dat na 2 jaar nog steeds niet uitzetting. Dus geen burgerschap totdat je hebt bewezen een nuttige burger te kunnen zijn. Heel moeilijk is dat niet qua regels, wel qua politieke haalbaarheid helaas

WatZalIkErvanZeggen | 09-11-21 | 21:14 | 1

Eens! Bijdragenden, bestaande cultuur accepterenden, assimilerenden, welkom, rode loper zelfs! Geen bijdrage? Exit per AirDrop. Bouw een toestel dat op afstand bediend wordt. Laat ze hun eigen gevluchte onderdanen dan maar afschieten (op straffe van harde sancties).

.HLD | 09-11-21 | 23:14

Kijk naar de kaart!
Alle landen met vluchten naar Belarus zijn ook lidstaten van de OIC. Rusland is een 'observer state'
en.m.wikipedia.org/wiki/Member_states...

"European Union in 1993 which is one of the most vibrant organizations after UN. The OIC should convince the member states to unite for one common goal that is Islamic renaissance. The EU model can be implemented in line with OIC charter."
www.muslim-institute.org/PublicationD...
"Along with the world's other key geopolitical players, the Islamic world can become one of the pillars of stability and security," Lukashenka said.
www.rferl.org/a/belarus-lukashenka-is...


De OIC voert een hybride oorlog tegen Europa. Samen met observer state Rusland, Turkije, en de andere Lidstaten van waar de vluchten naar Belarus vetrekken, Ze gebruiken hun eigen onderdanen (asielzoekers) als wapen, en Belarus wordt er goed voor betaald de poort naar de EU te zijn.
eng.belta.by/politics/view/belarusian...

gaffelbaard | 09-11-21 | 21:07

Wij hebben nog wat tanks en personeel rijden in Litouwen, kunnen ze niet even naar de Wit-Russische grens rijden?,
www.defensie.nl/onderwerpen/oostflank....
Daarvoor zitten ze er toch, om de oostflank van Europa te verdedigen...

steekmug | 09-11-21 | 20:58 | 2

Er was toch iets met kogels en pang pang roepen?

Schriever | 09-11-21 | 21:47

@Schriever | 09-11-21 | 21:47: Dat vragen ze maar aan Griekenland, die hebben de bunkers vol en wegens NAVO afspraken over gelijke kalibers munitie kunnen ze dat goed uitwisselen met de schuld(vm. minister de Jager, we krijgen alles terug, met rente!) aan ons.

steekmug | 09-11-21 | 22:24

Geen enkele empathie met deze vluchtelingen. Kinderen zijn een don't care. Europa zou meer geld moeten besteden aan het beveiligen van buitengrenzen. Meer geld naar Polen dus.

Graaf_Slis | 09-11-21 | 20:47

Wat een ophef over 4000 pax. Doen we gemiddeld per maand. Kan er nog wel bij.

kleybeuker | 09-11-21 | 20:31 | 5

Overigens probeert de EC Polen zo ook onder druk te zetten. So much for solidariteit dus binnen de EU.
De EU was aanvankelijk een orima idee, maar dit werkt niet meer. Dedaine politici die niet helpen wanneer nodig en zo autoritaire leiders als Putin, Erdogan en Lukaschenko in de kaart spelen.

Bataafje | 09-11-21 | 21:18

4000 staan daar nu. En vanaf deze week 55 vluchten met honderden lui per vlucht erbij.

En reken maar dat ze gaan doorbreken. Geen grenswacht ter wereld heeft mankracht en pepperspray om 20.000+ man tegen te houden. En iedere maand komen er zoveel aan is de verwachting.

sjef-van-iekel | 09-11-21 | 21:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Wit-Rusland is bezig met een invasie. Artikel 5 van het NAVO handvest!

JanVergoor | 09-11-21 | 20:11 | 1

Zou je niet gewoon een ingangstunnel naar Polen moeten maken bij die prikkeldraadversperring en dan onder de grond een tunnel richting een onbekende plek in Wit Rusland graven met bij de uitgang: "welkom in het beloofde land"?
Worden mensen best blij van denk ik.

nobodiesunmighty | 09-11-21 | 20:20

Husaria

wiers | 09-11-21 | 20:09 | 1

Huzarensalade!

steekmug | 09-11-21 | 20:49

Laat die kinderen naar binnen, die kunnen er niets aan doen. Wel met hun echte moeder dan. (DNA-testje? )

ceesreis | 09-11-21 | 20:08 | 2

Nee. Gewoon, nee.

Knufter | 09-11-21 | 20:09

Neen. In Wit-Rusland kan moeders ook een nieuw leven beginnen.

JanVergoor | 09-11-21 | 20:10

Dit is gewoon een nieuwe Netflix serie.

Knufter | 09-11-21 | 20:07

Oei, was weggejorist, ongenuanceerde nodeloos kwetsende grapjes maken mag ook al niet meer hier.
Zou me niks verbazen als deze opvallend groot in getale jonge mannen zijn gestuurd met het plan ter infiltratie en opschudden van de europese heilstaat. Militair gezien europese landen binnenvallen is praktisch onmogelijk, dan maar op deze manier.

GuruOuwehuru | 09-11-21 | 20:01 | 1

Goh. He he .. eindelijk beginnen meer mensen het spelletje te zien.

gaffelbaard | 09-11-21 | 21:11

www.reuters.com/world/europe/russia-f... Min BuZa Sergei Lavrov suggereert dat de EU op dezelfde wijze als met Erdogan omgaat en betaalt voor het tegenhouden van migranten in Belarus.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-11-21 | 19:57 | 1

Chantage noemen we dat.

Bataafje | 09-11-21 | 22:29

ik denk dat al die gelukszoekers het beter kunnen proberen bij de Litouwse grens. Polen laten al helemaal niet met zich sollen. Denk niet dat ze de kans krijgen om door te breken. Als dat wel gebeurt denk ik dat ze heel snel met het nodige geweld teruggedrongen zullen worden.

Het wordt tijd dat de EU eens met serieuze sancties gaat komen. Ook naar Rusland. Dan maar een winter lang een koud huis zonder Russisch gas.

Van dat Corona noodfonds kan Polen mooi een hele lange en hoge muur bouwen.

PieterPuk | 09-11-21 | 19:54 | 1

Leetouwers laat ook niet met zich sollen hoor.

Knufter | 09-11-21 | 20:08

VN veiligheidsclubje en/of vluchtelingenclubje nog niet bijeengekomen of zijn die toevallig op reces?

Waar-is-niets | 09-11-21 | 19:52 | 4

@Panos88 | 09-11-21 | 19:58: ... op het moment....? Hebben ze nooit aangekund. Europa is vervallen tot een paars eenhoorntjes land met volstrekt geen enkel realistisch verhaal meer, noch naar diens bewoners, noch naar de buitenwereld. In 30 jaar tijd langzaam zichzelf de soep ingedraaid. De versnelling wordt door de Europese bestuurders ingezet. Best knap om je zo onmachtig te gedragen. Stelletje ouwe kibbelende ouwe wijven in een bejaardenhuis zijn het.

nobodiesunmighty | 09-11-21 | 20:24

@Panos88 | 09-11-21 | 19:58: nou, inderdaad. Dat valt in Nederland echt op. Terwijl het echt crisis is daar aan de grens. Continu dreigende escalatie. Hoe gaat dit aflopen?
Schandalig dat Polen niet gesteund wordt en het nij blabla blijft.

Bataafje | 09-11-21 | 20:45
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
BeterinPolen | 09-11-21 | 19:52 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Het klinkt mooi, maar dat geldt niet voor Palestijnen. Die mogen never nooit terug. Ook niet van Wilders.

Cobarde | 09-11-21 | 21:10

Iedereen weet ook al hoe dit gaat eindigen natuurlijk:
Europa bukt vies en nederig voor Poetinshenko.

KritischeKrikker | 09-11-21 | 19:47 | 1

Gaat niet gebeuren. Alleen voor Moslims en Afrikanen wordt gebogen.

Grachus | 09-11-21 | 21:24

Het klinkt raar, maar de enige oplossing is om ze direct naar Duitsland, Zweden en Nederland door te sturen. Daar ligt de de grondoorzaak van het probleem, en daarom komen deze mensen naar Europa. Onze regeringen weigeren paal en per te stellen aan ongelimiteerde migratie.

De enige oplossing is het electoraat zoveel mogelijk direct te confronteren met de consequenties van deze ongereguleerde stromen. Nu gaat het allemaal net te beheerst, laat ze maar eens meemaken wat Italië en Griekenland al enige jaren meemaken.

Panos88 | 09-11-21 | 19:46 | 3

Dan zullen ze zonder slag of stoot opgenomen worden, de bevolking zal zelfs nog "Welkom, welkom" zingen. Nee, we boffen dat ze bij de Poolse grens staan, dat zijn tenminste niet van die slappe vaatdoeken.

Lompelul | 09-11-21 | 20:45

@Lompelul | 09-11-21 | 20:45: Het huidige Nederland bestaat niet meer over 100 jaar. Een maar vast aan dat idee.

Panos88 | 09-11-21 | 21:10

Dit pareltje heb ik vanmorgen van de website van Welt.de gehaald:
Immigration:
Ich betrachte die Entwicklung seit 2015 wirklich mit großer Sorge. Nicht, weil ich nicht gerne teile oder gegen Hilfe in der Not bin, sondern weil ich kein Konzept sehe. Angenommen, die Häuser meiner Nachbarn sind im Moment unbewohnbar - man bedarf der Hilfe. Nun gibt es folgende Möglichkeiten: 1. Verteilung auf's Dorf und umliegende Gemeinden und 2. Hilfe bei der Wiederbewohnbarkeit. Nun bin ich die vermeintlich Reichste im Ort, mit dem schönsten und größten Haus und man erzählt sich, meine Kinder bekommen massig Taschengeld. Ergo - alle wollen am liebsten zu mir. Ich schäme mich ob meines guten Lebens und lade alle zu mir ein - der Familie frag ich nicht, schließlich MEIN Haus. Nun kommen erst einmal vorwiegend die Männer... Meine Familie ist sauer, mir aber egal. Wir können zusammenrücken und das Taschengeld kürzen, zur Not auch einen zweiten Job annehmen - ist für den guten Zweck. Langsam wird's voll. Meine Gäste empfangen mich oftmals mit den Füßen auf dem Tisch und beteiligen sich kaum an den täglichen Aufgaben. Es kommt auch zu Auseinandersetzung untereinander und gegen meine Familie. Ich bin nachsichtig - schließlich haben alle meine Gäste es schwer und meine Familie soll sich mal nicht so haben - die ersten Kinder ziehen aus, mir auch egal, ich bin ein guter Mensch. Inzwischen stehen schon Zelte im Garten, mein Konto schrumpft zusehends und eines meiner Kinder ist leider tot ... Egal, wir schaffen das, denn ich bin ein guter Mensch. Nun haben sich Reiseveranstalter gebildet, die Reisen zu meinem Haus organisieren - aber nur mit One-way-Ticket. Wird langsam echt eng - finanziell, wohnlich und zwischenmenschlich ... Egal - ich bin ein guter Mensch... Ach ja, was ist mit den Frauen und Kindern? Ich plane schon, Gartenhäuser aufzustellen, aber ständig diese Diskussion mit meinen Kindern.... Mein Gott, muss ich mich um alles kümmern? Die Familie ist so undankbar . Na wenigstens bin ich ein guter Mensch! (Sarkasmus mit Wissen auf Unvollständigkeit)

discriminazie | 09-11-21 | 19:44 | 1

Ha, goed gesproken, zo hoor je het eens van een duitser. De nederlandse cabaratiers durven zich hier niet meer aan te branden, de helden

GuruOuwehuru | 09-11-21 | 19:56

En allemaal fikkie stoken in het bos hè?! Wat zal Greta daar van vinden?

KritischeKrikker | 09-11-21 | 19:43 | 1

Stuur Greta er op af; "how dare you" en weg zijn ze. Vervolgens als ze er toch eenmaal is nog even Lukashenko de wacht aanzeggen, probleem opgelost. Waarom moeilijk doen?

Waar-is-niets | 09-11-21 | 20:08

Goedgemutst op weg naar de gratis geld landen......

Pierre Lebon | 09-11-21 | 19:41

De Polen hebben groot gelijk natuurlijk. Zogenaamde vluchtelingen uit moslim landen die je nooit meer weg krijgt, is vragen om zeer grote problemen. Net als in ons gave landje.

ILF2 | 09-11-21 | 19:32

Houd stand Polen, zeker op jullie independence day vandaag. Behoed ons voor weer een invasie welvaartsverdelers.

Repliek_in_stijl | 09-11-21 | 19:31

WAr is die stoete praat van EU
Wel vol inzetten op klimaat, lekker makkelijk.
Hup Polen, houdt stand

shimanski | 09-11-21 | 19:30

Het zullen je ouders maar zijn die kinderen in zulk gevaarlijke plekken brengt.

brammetaalman | 09-11-21 | 19:29 | 1

Stuitend inderdaad. Zag net een familie van 16 personen op de buis, inclusief opoe, overgrootopoe en een paar kleine kindjes. Hartbrekend voor die kindjes.

Cassandra | 09-11-21 | 22:29

Dit is het laatste gebied in Europa waar bizons nog in het wild voorkomen.
Stel dat die opeens heel veel honger krijgen. Ik zie mogelijkheden.

Nonkel Frituur | 09-11-21 | 19:22

Het westen is rijk maar slap als een vaatdoek en zal op termijn niet is staat blijken staande te houden tussen USA, Russia & China.....we gaan wel betalen maar niet bepalen.

EWON | 09-11-21 | 19:16

Het is hier vol! Stuur terug naar eigen regio en wereldwijd meer voorbehoedsmiddelen gebruiken!

Gaat het niet dan? | 09-11-21 | 19:07 | 1

Voor je ze doorlaat of terugstuurt, zou je ze preventief kunnen castreren.

Haberdoebas | 09-11-21 | 19:27

De Polen zien wat migratie in West Europa aan vernietiging heeft aangericht.Zij zullen zich met hand en tand tegen deze invasie verzetten.
Of ze laden die hele bups in bussen en leveren ze af bij de Duitse grens.
“Hier, jullie hebben voor dit probleem gezorgd,los het zelf maar op.”

Madame Poitiers | 09-11-21 | 19:06

De illegale migranten werken bewust mee aan de crisis bij de Poolse grens.

Immers ze zijn vrijwillige op het vliegtuig gestapt richting Europa in een poging op illegale wijze Noord/West Europa binnen te dringen. Want daar staat de honingpot.

Eenmaal in de EU zijn ze praktische niet meer uitzetbaar. En dat weten ze.

Laten we hopen dat de Polen standhouden om deze invasie tegen te houden. Want het doel van deze illegale migranten zijn landen als Nederland en Duitsland.
----------

Stop massa-immigratie om verzorgingsstaat betaalbaar te houden’

“Uit mijn onderzoek blijkt dat niet-westerse asielzoekers heel vaak in de bijstand zitten en economisch nauwelijks bijdragen.”

www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immig...

Swieberj | 09-11-21 | 19:03 | 1

Niet dat het heel veel zou uitmaken, maar meerderjarige asielzoekers mogen zolang ze nog geen status hebben, niets leren en ook niet werken van ons omdat we ze willen ontmoedigen en op extreem trage wijze zo vanzelf weg proberen te pesten naar een ander land. Want dat is zogenaamd humaner dan gewoon heel streng toegangsbeleid hanteren en alleen de echt heel erg zielige gevallen en mensen die iets kunnen bijdragen toe te laten en de rest gelijk op een charter onder dwang naar een ander land te sturen. Pas als ze wel een status hebben, krijgen ze een huurhuis, toeslagen, bijstand en de hele inburgerings en taallessen en wordt gekeken of ze ook nog iets van werk kunnen doen (wat dan een paar jaar duurt als het al lukt). TL;DR vrijwel elke statushouder zit in de bijstand en alle gezinsmigranten die erna komen ook.

Quantum Suicide | 09-11-21 | 19:28

En die linkse aambeien maar roepen dat dit NIET MAG! Gewoon goed gedaan Peaulen!!1! Eén twee hupsakee met traangas in je giechel lekker in Wit Rusland blijven. Ajuu parapluu!

Pferdefotze | 09-11-21 | 19:01 | 5

Die linkse aambeien snappen gewoon niet dat AL hun hobbies hierdoor minder geld krijgen. Geen subsidies meer voor Theater, Musea en andere hobbies.

ReyNemaattori | 09-11-21 | 20:14

"deugen" althans erover blaten is hun verdienmodel!

vranac | 09-11-21 | 20:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Werkelijk alles wat brussel aangaat wordt shit en oorlog

2CVOcean | 09-11-21 | 18:58

Yezidi vrouwen mogen ze binnen laten. De rest retour afzender aub.

Jeggeworist | 09-11-21 | 18:58

We hebben geen bankmedewerkers met mondkapjes en hoody's meer nodig, zet het waterkanon er op. Zeker op dat volk wat vooraan aan de draad staat te schreeuwen en meer.

NLgaatnaardeklote | 09-11-21 | 18:55

Ik vrees dat dit een herhaling van de slag van Legnica gaat worden. De barbaren gaan dit winnen, Polen overlopen en het westen ligt open. En dit keer geen Kahn die plots de bloemetjes omhoog duwt die ons gaat verlossen...

Graaf_van_Hogendorp | 09-11-21 | 18:54

Je kunt het die teringdictator, Lukashenko, niet eens kwalijk nemen.
De EU en met name Nederland en Duitsland, moeten direct stoppen met goudzoekers uit het midden-oosten in de watten te leggen.
Deze mensen gaan niets bijdragen aan onze samenleving, noch aan de economie.
Deze mensen, en vooral die moslims, zullen Europa destabiliseren.
De chaos is straks niet meer te overzien.
Chaos zoals we die kennen van 60 jaar midden-oosten.
Haat, geweld, agressie, stammenoorlog, Soenie, Sjiieten, bomaanslagen, werkloosheid etc.
Grenzen dicht.
En een dictator als Lukashenko pak je aan, of je vraagt ‘m te stoppen.
De man heeft een enorm ego, ik denk dat smeken helpt.
Bommen gooien gaat ‘m toch niet worden.
De EU zal hoe dan ook wederom gezichtsverlies lijden.

Ruimedenker | 09-11-21 | 18:49 | 6

@Pietie | 09-11-21 | 18:57: Onzin, deze mensen zullen als wisselgeld worden gebruikt zolang ze op deze manier naar willen komen. De oplossing ligt in de hervorming van het vluchtelingenverdrag dat uit de tijd van de Willen Ruys stamt.

Panos88 | 09-11-21 | 19:51

Dat Conservatisme zul je helaas nodig hebben om tegenwicht te bieden tegen het overheersende post-modernisme.

Panos88 | 09-11-21 | 19:57

Gewoon hem de helft van geven van wat we de Turken voor een soortgelijk akkefietje geschonken hebben.

Grachus | 09-11-21 | 21:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Sinds 2018 woon ik in Polen en ben zelf Pooool. Hoe dan ook, ik steun deze regering (PiS: Recht en Rechtvaardigheid) absoluut niet. En Polen is wel te conservatief. Maar een aantal dingen hier zal gelukkig nooit veranderen (in tegenstelling tot paradijs called the Netherlands): wij blijven hier lekker genieten van een stuk vlees, de verwarming is betaalbaar, voor 2,5 ton heb je een vrijstaand huis, voor 3,5 ton een villa met zwembad (indoors natuurlijk), vrouwen zijn vrouwen (nee, geen neukvlees, zelfstandig, bewust, vaak leidinggevend, mooi en ontzettend aantrekkelijk), auto's zijn hier nog echte auto's (SUV 2,5 liter diesel en meer) geen hoofddoekjes op straat etc. Dus ik zou zeggen: wie deze kant op wil vanuit NL: je bent meer dan welkom!

UitNederlandVertrokk | 09-11-21 | 18:46 | 16

Fijn wel.

Lorejas | 09-11-21 | 19:16

Geweldig land, trots volk, idd lekker eten, lieve mensen, ik kom er graag!

Kuttenzoener | 09-11-21 | 19:17
▼ 13 antwoorden verborgen

Ze vieren het failliet van hun cultuur en mentaliteit maar niet hier in Europa. Ze blijven beter daar om het er met elkaar over te hebben hoe eeuwen van strijd strijd strijd omgevormd kan worden tot vreedzaam samenleven.

zeurmachine | 09-11-21 | 18:43 | 5

Knap hoor, als je bedenkt dat de eu pas sinds 1993 bestaat...

R. Ketelsteen | 09-11-21 | 19:21

@Keyboardspeler | 09-11-21 | 18:50: Je gelooft zeker ook dat de islam al 2000 jaar bij Europa hoort? De nederlandsche propaganda werkt blijkbaar erg goed.

A.I. van Dee | 09-11-21 | 21:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Vreemd. Ik zag hoofdzakelijk mannen van tussen de 25 en 40. GS is op de emo-toer? Wanneer mag je streken van een invasie? Volgens Polen nu al klaarblijkelijk. Ben ik het wel mee eens…

RtotheB | 09-11-21 | 18:42

Von der Leyen noemt hen migranten, Kaag noemt hen vluchtelingen. Nuf said.

Sinterbikske | 09-11-21 | 18:38 | 6

GroenLinks en D66: We gaan ze halen!

thanseeuwen | 09-11-21 | 18:52

Wordt echt doodziek van dat slappe zooitje hier. De filmers en fotografen zullen wel focussen op huilende kinderen en vroueen, elke keer weer blijken die groepen uit vooral jonge mannen te bestaan.

Ruud5 | 09-11-21 | 18:53

@thanseeuwen | 09-11-21 | 18:52: en vergeten vervolgens om ze op hun kosten in hun huis te nemen inclusief alle nareizenden.

Waar-is-niets | 09-11-21 | 20:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Geen greintje bewijs dat er… toch saggetini

davidhasseltoff | 09-11-21 | 18:35

Filmpjes met kinderen kan ik niet tegen. Als er in echte nepfims erge dingen gebeuren waar kinderen in meespelen, scenes waarin kinderen erge dingen meemaken, zoek ik een andere film. Ik trek dat niet. Ik ben een mietje.

Leptob | 09-11-21 | 18:35 | 2

Dat gezeul en geposeer voor de camera alleen al is reden om opvang in de regio af te dwingen. Dit gekampeer tussen grote vreemde mannen zullen ze niet meer kwijtraken. Een nachtmerrie tussen die schreeuwkerels.

zeurmachine | 09-11-21 | 18:45

Ik vind het walgelijk om kinderen te misbruiken als ticket naar het westen. Die ouders stappen willens en wetens in het vliegtuig vanuit die pauper landen en accepteren dat ze hiermee hun kinderen fysieke en psychische schade toebrengen. En dan janken en met de vinger wijzen naar het westen dat ‘we’ zo kil en hard zijn.

Nietdanjatoch | 09-11-21 | 18:48

Morgen een zielig kindje op de voorpagina, en hupsa ze worden opgenomen.

dhrat | 09-11-21 | 18:35 | 3

En vooral inzomen met de camera op de paar vrouwen en kinderen die er bij zitten. Geen item over vluchtelingen zonder vrouw en kinderen, ook al vormen ze 1% van het totaal.

Wattman | 09-11-21 | 18:42

Totdat het Westerpark een soort Calais is geworden, dan gaat het kwartje vallen.

Panos88 | 09-11-21 | 19:53
-weggejorist-
pejoar | 09-11-21 | 18:33

Allemaal de schuld van die achterlijke bende in Brussel.
Nooit in oplossingen denken, alleen in problemen opereren.

zoalsikhetzeg | 09-11-21 | 18:31 | 1

Ho ho…. Het klimaat is gered, uw stofzuiger is veel stiller geworden en uw leven is vele malen diverser dan voorheen. EUforie-dereen, ook voor u.

HebjeHemweer | 09-11-21 | 21:03

Met dank aan de welkom-roepers en het de nederland promotieteam ngo's.
Land naar de filistijnen.

van stampij | 09-11-21 | 18:31

Een paar tranentrekkende filmpjes en Europa zal ze weer toelaten en over de Europese landen verdelen. En zo laten we ons door Turkije, Marokko en nu Wit Rusland afpersen. Slappe hap !

johnyl | 09-11-21 | 18:30 | 2

Nou, ik denk het niet.... dan ken je de Polen (en natuurlijk ook de Hongaren) nog niet... ik had 40 jaar geleden nooit gedacht dat ik nog eens : Hup Oostblok zou roepen.

Keyboardspeler | 09-11-21 | 18:41

... beelden van zielige kindertjes (drie stuks op vierduizend testosteronbommen) die niet voor- of achteruit kunnen in niemandsland, met de 'Witrussische bajonetten in de rug' en de pepperspray van de Polen ... en buitenlandse cameraploegen die lopen te hopen dat het fout gaat.... ik zie de 'reddende' touringcars van Duitse 'liefdadige' organisaties al verschijnen ... (- en dan nemen wij er toch ook nog gewoon een paar?)

bisbisbis | 09-11-21 | 19:03

Ah, ik had hier een paar dagen geleden die link geplaatst over de laatste keer dat de Ottomanen bij Wenen werden gestopt, is een heel leerzaam stukje op Wiki... inderdaad Koning Sobieski was een held, nog maar een keer de link.... daar worden de Turken liever niet aan herinnerd/(t?) nl.wikipedia.org/wiki/Beleg_van_Wenen...)

Keyboardspeler | 09-11-21 | 18:30 | 6

@Usumani | 09-11-21 | 18:35: Nee, ik zie het nu ook... heb toch echt een copie van de hele URL hier geplakt, is inderdaad in 1683.

Keyboardspeler | 09-11-21 | 18:38

@Keyboardspeler | 09-11-21 | 18:39: Sommige sites nemen het laatste teken ) niet mee, die erachter zetten of deze short-url gebruiken: shorturl.at/lnvTY

Crusher | 09-11-21 | 18:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een gezeik altijd dat Lowlands. Nog een sausage fest ook. Waar zijn al die linkse wijven gebleven? Pff. Cultureel bommetje. Biem.

Justhenk | 09-11-21 | 18:29

Wat ik zie is een groeiende afkeer van gelukszoekers en wellicht een scheuring binnen het al zo broze eurofiele toneelhuis.

donkieshot | 09-11-21 | 18:28 | 2

Koren op Putin en loekas molen.

Naall | 09-11-21 | 18:35

@Naall | 09-11-21 | 18:35: Juist niet. Ze hebben liever dat ze verwelkomd blijven worden onder de EU paraplu. Ze moeten niet hebben dat West-Europa opeens realistisch wordt.

Grachus | 09-11-21 | 21:43

Ze toch wel

U-boot | 09-11-21 | 18:27

Uiteindelijk komen

U-boot | 09-11-21 | 18:27

Die beelden moeten die gelukszoekers toch ook bereiken?? Ze moeten ooit toch eens doorkrijgen dat we ze hier in Europa niet moeten, en ze alleen als speelbal gebruikt worden door een zieke dictator??

Nederlanddraaitdoor | 09-11-21 | 18:27 | 2

Zo lang links welkom blijft roepen komen ze. Alles beter dan Afrika

pejoar | 09-11-21 | 18:35

Het is niet alleen Wit-Rusland. Hiervoor hebben we op grote schaal Turkije gezien (die kregen een paar miljard €, waarom Wit-Rusland niet?), maar ook landen als Niger, Marokko, Algerije en Libië hebben geprobeerd de stromen te beïnvloeden in ruil voor geld. Marokko nog niet zo lang geleden met Spanje. Die landen kunnen dat doen, omdat West-Europa continu stimuli geeft aan derdewereldlanders om zich hier op de bonnefooi voor eeuwig te komen vestigen. Zolang je het asielcircus en keten-immigratierecht niet afschaft, zal dit blijven gebeuren.

Grachus | 09-11-21 | 21:08
-weggejorist-
Frau_Ferkel | 09-11-21 | 18:26 | 2

Bombarderen dat Wit-Rusland. Wit-Rusland doet hybride oorlogvoering. Polen en Litouwen zijn een onderdeel van de Navo. Een aanval op 1 is een aanval op allen.

Rest In Privacy | 09-11-21 | 18:26 | 4

@Opblaas_boot | 09-11-21 | 18:43: Trump zou wel raad weten met zo'n tegenstander. 2 waarschuwingen, ga je dan nog door, dan ben je opeens dood.

Rest In Privacy | 09-11-21 | 18:51
▼ 1 antwoord verborgen

Polen kan een bekende Oost Europese techniek toepassen.
Alle gelukszoekers bij de grens oppakken en met touringcarbussen naar de Duitse grens transporteren.
Uiteindelijk willen die gelukszoekers toch niet naar Polen en Angela "Wir schaffen das" Merkel heeft een wereldwijde oproep naar alle gelukszoekers gedaan om naar Duitsland te komen.

Osdorpertje | 09-11-21 | 18:24 | 2

We kunnen Polen dus best wel dankbaar zijn.

Rest In Privacy | 09-11-21 | 18:26

Ja, dat lijkt me de beste oplossing. En uiteindelijk zal dat ook wel gebeuren denk ik.

ChalinaRosa | 09-11-21 | 18:40

Iedereen die zeurt over merkkleding en iPhones: dat is ook de reden dat deze mensen smokkelaars konden betalen. Ze hebben geld en zijn op de vlucht uit kutlanden. Nu hoef je niet de poorten open te zetten, maar stellen dat vluchtelingen alleen maar arme sloebers zouden kunnen zijn is onzin. De arme sloebers kunnen juist nergens heen omdat ze niks hebben. Die zitten er nog.

YoMoms | 09-11-21 | 18:21 | 6

@drolloman | 09-11-21 | 18:38: Geen enthousiaste geloofsverspreiders? Wanneer zijn ze daarmee gestopt dan? Heb ik ergens een verlichtinkje of renaissance gemist?

RtotheB | 09-11-21 | 18:46

Feitelijk zijn het ongedocumenteerde toeristen.

whitechocolateface | 09-11-21 | 18:58

Helemaal correct. Er zijn ontzettend veel armen in Azië die keihard werken om te overleven. Deze migranten eisen over het algemeen veel maar werken weinig. De echte vluchtelingen blijven in de regio, kunnen zich geen mensensmokkelaar veroorloven, proberen door te werken rond te komen en zijn nagenoeg onzichtbaar.

Mickdestok | 09-11-21 | 19:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Misschien kunnen die Polen de 9e symphony van Beethoven keihard door de luidsprekers laten schallen, werkte ook in ‘a clockwork orange’.

Sinterbikske | 09-11-21 | 18:20 | 1
-weggejorist-
Grobbebol | 09-11-21 | 19:14

Ik houd het ditmaal maar menselijk. Wat kut voor die mensen die misbruikt worden door Wit-Rusland. Als alles klopt wat ik lees. Danwel denk te lezen.

Leptob | 09-11-21 | 18:19 | 2

Als jou een levenslange gratis vakantie in een veilig land in een warm huis wordt aangeboden, waar je volop je achterlijke geloof mag belijden ten koste van de autochtonen , voor de investering van een schamele 5000 euro Zou er zelfs bij de meest achterlijke islamiet een lampje moeten gaan branden.

Bamboojay | 09-11-21 | 18:25

Die andere migranten die hier reeds zijn worden op een soortgelijke manier gebruikt alleen is dat niet zo duidelijk als hier. Is ook "legaal" gewoon een industrie hoor

Spiritus | 09-11-21 | 18:45

Breekt u mij de bek niet los over het Beleg van Malta. Toen katholieken nog echte katholieken waren. Nu gaan daar de Christelijk-Joods-Humanistische paspoorten er als warme broodjes over de toonbank.

Die hordes van vroeger en die arme mensen die net in de verkeerde vluchtelingenfuik zijn gelopen.

Terwijl het Euraziatisch continent wel degelijk een geografisch gegeven is. Ik denk wel eens: wat als een tweede Hannibal op het Afrikaanse continent op staat? Noem het bijvangst, maar dan zijn we in het Westen hopelijk meteen van Critical Race Theorie genezen.

Hetkanverkeren | 09-11-21 | 18:19

Toestanden voor al die gezinnen!!
Al die man, man en mannen zoeken alleen maar een
gratis huis, uitkering en verzorgingsstaat zoals iedereen
en zijn zo wanhopig dat ze daarvoor geweld moeten gebruiken!

TijdelijkOptimist | 09-11-21 | 18:18

Hup Polen!!

Lorejas | 09-11-21 | 18:17

"Het zijn wel mensen die begrijpelijkerwijs een functie elders zoeken en in een pervers geopolitiek schaakspelletje worden gebruikt als menselijke pionnen."

Maar die lieden laten zich ook wel heel erg gemakkelijk en willig als 'menselijke pionnen' gebruiken. Ik vind ze helemaal niet zo onschuldig en het slachtoffer van 'geopolitieke spelletjes'. Ze hebben in hun thuislanden allemaal toegang tot internet, ze hebben allemaal mobieltjes, dus ze weten dat ze illegaal de EU binnen proberen te sneaken, en dat wij ze hier niet blieven.

Er zit daar werkelijk geen één echte asielzoeker tussen, zoals er al vele jaren geen één echte asielzoeker op die dobberbootjes op de Middellandse Zee zit (en nou niet bijdehand gaan vragen hoe ik dat weet, want dat weet je zelf net zo goed). Dus ik hoop dat de Polen - en Letten, en Litouwers - er geen één doorlaten, het is het probleem van die klootzak Loekasjenko.

De EU moet eindelijk eens hekken op de gehele landsbuitengrens van de EU financieren, en snel ook, en marineschepen charteren om al die bootjes terug te slepen. Dit is nou typisch een gedeeld belang van alle EU lidstaten.

Zo niet, dan zullen die grenzen overspoeld blijven worden door hordes derdewereldlanders, miljoenen en nog eens miljoenen, en gaan we toch echt de Ondergang van het West-Romeinse Rijk Revisited - of 2.0, zo je wilt - tegemoet. Niet morgen, niet overmorgen, niet over 5 jaar, maar op langere termijn onafwendbaar. De ondergang van het W-R Rijk duurde ook ca een eeuw.

Dr_Johnson | 09-11-21 | 18:15 | 1

"Ze hebben in hun thuislanden allemaal toegang tot internet, ze hebben allemaal mobieltjes, dus ze weten dat ze illegaal de EU binnen proberen te sneaken, en dat wij ze hier niet blieven."

Maar ze weten ook dat Jan Lul op straat er niks over te zeggen heeft en dat onze regeringen en media heel erg gevoelig zijn voor zielige beelden.

Kabouteraap | 09-11-21 | 18:18

Nu moet de EU solidariteit tonen met de Polen of Ankie Broekers Knol heeft straks nog een groter probleem

thanseeuwen | 09-11-21 | 18:15 | 2

Er is geen probleem zo groot of de tena lady van Broekers Knol kan het aan.

Rest In Privacy | 09-11-21 | 18:31

We want Ankie!

thanseeuwen | 09-11-21 | 18:55

Die gast bij het kampvuur heeft wel een appl iPhone, en niet de goedkoopste.

ZZP-er | 09-11-21 | 18:13 | 2

Is van een kameel afgevallen.

Rest In Privacy | 09-11-21 | 18:32

En die andere een Canada Goose jacket.

ChalinaRosa | 09-11-21 | 18:56

Ik vind mooi. Laat dit spektakel alstublieft de doodsteek zijn voor onze verrotte en corrupte EU.

whitechocolateface | 09-11-21 | 18:12 | 2

Polen treedt tenminste op. Dat zouden alle landen moeten doen.
Hup Polski!

ZZP-er | 09-11-21 | 18:14

Ik zie ook een prachtige paradox van eurofielen die roepen dat migranten een verrijking zijn, maar de EU zegt nu wel Polen te steunen tegen de Wit Russische migratie-agressie en afkondigen van sancties.

Nuuk | 09-11-21 | 18:25

Binnenkort in theater bij u in de buurt…

Wijze uit het Oosten | 09-11-21 | 18:11 | 1

Niet binnenkort, nu.

osolemio | 09-11-21 | 18:17
-weggejorist-
eentweehuppekee | 09-11-21 | 18:11

Tja, als je vanuit goede idealen een stelsel optuigt waar theoretisch de hele wereldbevolking aanspraak op kan maken (ja mits, tenzij, maar toch), dan geef je wel heel veel uit handen.

Duwbak_Linda | 09-11-21 | 18:10 | 10

@Duwbak_Linda | 09-11-21 | 18:21:

Het feit dat men in Wit Rusland weet dat dit werkt geeft aan dat men heel goed weet dat een meerderheid van de EU inwoners niet echt zit te wachten op nog meer mensen uit genoemde landen.

Dat er hier wekelijks net zoveel binnen wandelen heeft geen zichtbaarheid behalve als er geen plaats is in de AZC's. De stille ramp die Nederland voorgoed ontwrichten zal.

Wattman | 09-11-21 | 18:39

@Wattman | 09-11-21 | 18:39: Of een meerderheid er wel of niet op zit te wachten is voor die Belarussen van geen belang. Zij weten dat, net als ieder ander nuchter persoon, de massale import van onderontwikkelde derdewereldlanders, al dan niet met het foute geloof behept, een 'sociale welvaartstaat' dat niet overleeft. Zolang die stroom doorgaat, en dat doet hij ook nog steeds aan de andere EU grenzen, behoeft Oost-Europa niets te doen en slechts toe te kijken hoe de boel in elkaar dondert.

Grachus | 09-11-21 | 20:56
▼ 7 antwoorden verborgen

De bonus link van Sabaton wordt gewaardeerd aan deze zijde, dat was alweer even geleden dat ik die hoorde.

keistad | 09-11-21 | 18:10
-weggejorist-
GuruOuwehuru | 09-11-21 | 18:10

Echt een dramatische situatie voor die mensen daar maar ik ben blij dat Polen voet bij stuk houdt, want qua migratie/asiel is wat mij betreft de maat meer dan vol. Godzijdank dat Wit-Rusland een grens deelt met Polen en niet met ons of Zweden, want dan hadden ze vanavond al weer ergens in een sporthal of hotel gezeten.

Kabouteraap | 09-11-21 | 18:09 | 6

Net zoals op SBS6 er mensen bereid zijn om voor € 500 euro een drol op te eten, zo zijn er ook mensen die een paar duizend euro over hebben om een lastige trip naar West-Europa te ondernemen, omdat je weet dat eenmaal daar de rest van het leven een gratis vakantie is. Ze doen het helemaal zelf.

Grachus | 09-11-21 | 20:49

Is alleen uitstel. De EU zal echt niet toestaan dat duizenden "vluchtelingen" sterven aan de grens. Lukashenko daarentegen interesseert dat geen fluit, die gaat ze zeker niet onderhouden.

Mr Ker | 09-11-21 | 22:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Men heeft een pijl vergeten op het kaartje, die richting Nederland.

eentweehuppekee | 09-11-21 | 18:09

Oplossing. 1. Poetins steun aan Wit Rusland onder druk zetten (we flikkeren je uit SWIFT). 2. Wit Rusland, we financieren je oppositie, 2 de premier en a l z'n trawanten worden internationale opsporingsbevelen voor uitgevaardigd en alle buitenlandse tegoeden worden bevroren. Volhouden aan grens.

Briver | 09-11-21 | 18:09 | 2

We hebben niks te willen, anders draait ome Poetin de gaskraan dicht. Niet investeren in fossiele brandstoffen klinkt mooi, maar in de transitiefase moet het toch ergens vandaan komen. Poetin weet dit en gezien de gasvoorraad op het moment kan die lekker doen waar die zin in heeft.

Incitatus | 09-11-21 | 18:45

Waarom wil je oorlog ontketenen in een soeverein land?
Niks geleerd van Libie, Irak enz.?

ChalinaRosa | 09-11-21 | 19:10

En die "berenspree" noemen we gewoonlijk "pepperspray" - ook in goed nederlands.

JohanF | 09-11-21 | 18:09 | 4

Bear spray, of ook wel bear mace genoemd. Is een zwaardere variant van de pepperspray.

Usumani | 09-11-21 | 18:24

Spree is überhaupt geen woord in het Nederlands. Berenspray.

Een paard | 09-11-21 | 18:34
▼ 1 antwoord verborgen

Wat zal de EU doen? Die mensen allemaal opvangen zodat ze laten zien dat ze niet gechanteerd kunnen worden?

Patje | 09-11-21 | 18:09

En dan de EU, de tandeloze tijger, die Polen financieel gaat straffen door de 36 miljard euro niet over te maken. Als dit binnenkort niet gaat gebeuren zet Polen de grenzen wagenwijd open en kunnen Duitsland en Nederland nieuwe stromen immigranten welkom heten.

nednied | 09-11-21 | 18:08

Als de oppositie in Polen had geregeerd waren ze al lang binnen geweest. Niet alleen Polen, maar de hele EU mag blij zijn met dit conservatieve beleid. De oppositie heeft in het begin deze militairen uitgemaakt voor moordenaars, totdat er steeds meer positieve geluiden kwamen uit de EU landen.

TB-Spoelie | 09-11-21 | 18:06

En daar was het Luka om te doen: Beelden de wereld insturen van Poolse grenswachten die heel gemeen doen tegen vluchtelingen. De boodschap (aan zijn volk vooral) is: "Het westen wil jullie niet, en ze slaan er hard op als je toch wil binnenkomen".

Cynisch spelletje van Luka. Moet ie niet doen, en nee de "vluchtelingen" hebben hier niet echt schuld aan. Ze zijn met valse verhaaltjes opgehaald door Lukasjenko-Air om gedropt te worden aan de grens en daar houdt hij ze nu al weken vast in het bos. Ze kunnen geen kant uit. Boefje is het toch ook.

Beste_Landgenoten | 09-11-21 | 18:05 | 1

"Het westen wil jullie niet, en ze slaan er hard op als je toch wil binnenkomen". Is die Lukashenko nu helemaal gek geworden. Straks komen die invasieve exoten helemaal niet meer.

Grachus | 09-11-21 | 20:42
-weggejorist-
osolemio | 09-11-21 | 18:04 | 13
▼ 13 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl