achtergrond

Geenstijl

Onderzoek. 35% restaurants en cafés controleert niet op QR-code

Wat is dit voor een abjecte burgerlijke ongehoorzaamheid

Zo komen de mensen die dit een crisis achten natuurlijk nooit uit de crisis. I&O Research deed in opdracht van de NOS een onderzoek onder een representatieve groep van bijna 2300 volwassen Nederlanders. Het onderzoekt opent met: "Het merendeel van de Nederlanders raakt gewend aan het coronatoegangsbewijs: het werkt en het verschaft toegang tot fijne dingen." Gefeliciteerd met uzelf.

Bij bezoeken aan bioscopen, theaters, concertzalen, zakelijke evenementen en stadions wordt bijna iedereen - meer dan 82% - gewoon keurig om een QR-code gevraagd. Het is vooral in restaurants en cafés - samen de overgrote meerderheid van het aantal uitjes - waar er nog wel eens een banaan doorheen glipt. Zij zitten met "respectievelijk 63 en 68 procent controles ongeveer op het algemene gemiddelde van 65 procent." Dat betekent dat 35% er dus gewoon CRISISSEN kan veroorzaken met hun vieze lichaam. En dan bleek eerder al dat 93% van de controles helemaal niet goed uitgevoerd werden.

Nog een bevinding: "Ruim de helft (54 procent) van de mensen die niet beschikt over een 'vaste' QR-code (door vaccinatie of herstel), zegt gelegenheden op dit moment in het geheel niet meer te bezoeken." Het is onduidelijk hoe groot die totale groep is, maar aangezien straks 87% van u braaf gevaccineerd is, zal het netto niet heel substantieel zijn. En heeft Hugo dus waarschijnlijk gelijk dat de economische schade van het QR-beleid beperkt is. Kortom; alle reden om de QR-toegang tot ver na begin november in stand te houden!

cijfers of zo

cijfers of zo

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.