Kijk even: hoe Koreanen deze drievoudige winnaar van de US Best Burger Awards maken
Ja paar maandjes oud maar dit is dus gewoon kunst
Ze zijn vast niet de enigen die het zo goed doen hoor maar dit filmpje bij ElderBurger te Seoul (Insta, maps) heeft iets magisch. Geen muziek, geen commentaar, gewoon fijn. Sla groeien ze zelf, brood maken ze zelf, burgers malen ze zelf, saus maken ze zelf, tomaatjes glimmen in het mooiste olierood met tuinkers dat we in tijden zagen, bacon snijden ze vers van een ham dat met evenveel eer behandeld wordt als het rundvlees en dat alles verdomme ook nog eens gegrild op echt houtvuur. En met zoveel zorg en liefde. Onderstaand de menukaart, Insta-collage na de breek. Drop even uw favo plaatselijke burgertenten in de comments want we hebben honger.
De menukaart
Reaguursels
InloggenDe beste Hamburger is gemaakt door Erwin Seeler , de vader van Uwe Seeler.
De allerbeste is ooit gemaakt door Boy Bensdorp. Zoek maar op en je begrijpt het.
Beter dan Pornhub, zin in een burger nu!
Dat waren de beste 23 minuten van vandaag!
Fantastisch filmpje! Je zou er zo voor naar Seoul vliegen inclusief quarantaine. Tenzij iemand een dergelijke kwaliteit in NL weet...
Het is en blijft een hamburger. Heb paar keer de winnaar van de beste burger van Nederland gegeten. Ik vind het ok, maar dit overschatte gerecht is niet aan mij besteed. Prijzen rijzen de pan uit. Moest een keer 36 euro neerleggen voor een burger. Kreeg je wel een glas met mooie rode wijn erbij
Waarschijnlijk geen aged Wagyu of volboed Black Angus
Mooi land Zuid Korea, Seoul bezocht hypermoderne stad ben en daarna door naar Nippon, ze hebben er wel wat van gemaakt na de oorlog, met grote merken o.a Samsung, LG en KIA. Foodheaven for foodies, Korean BBQ, zeer goede burgers en schoon net als Japan en Singapore. Maar verdomme daar mag wel wat meer diversiteit te homogeen, waarom willen migranten daar niet heen.
Eindresultaat is prachtig, maar ik ga echt niet 22 minuten naar een snackbarkok kijken.
Ik zou deze graag willen nomineren voor een Gouden Kalf(sburger)…
Er is maar 1 hamburger, die van Fatburger. Go FatB.
Als hamburger purist in New York een Hamburger tour afgewerkt de allerhipste en duurste burgers gehad, winnaar hamburgerketen Shake 'n Shack. In Tokyo wederom Shake 'n Shack. In Amsterdam eet je veul lekkerder burgers dan de meeste kwaliteitszaken in New York. De burgerbar op de warmmoesstraat, Black Angus 275 gram op een briochbun met grilled bacon en cheese hmmmmmmmmmm
In-n-out double decker animal style. That’s it.
Burger Anarchy burgeranarchy.dk
Het is al een tijdje dat ik overweeg om naar Hamburg te verhuizen.
Dan weet ik eindelijk hoe het voelt om een hamburger te zijn.
Beter nog: als ik daar kom te sterven, dan begraven ze me op het Friethof.
Yep, een huisje in Hamburg, uiteraard met een biergarten
De chef kok van hotel Loveno in Menaggio.
Wat kan die man een hamburger neerzetten, gewoon perfect.
fiveguys of TGIFridays op Utrecht centraal
Phil burgers in de Leidschendam winkelcentrum...
je betaald wat meer maar freaking lekker
Prima hoor, af en toe een smakelijke burger, maar gemalen vlees is toch behoorlijk saai eten als je het vergelijkt met een goed bereid echt stuk vlees.
Burgerlijk
Toch ff opmerken, Bacon wordt niet van de ham gesneden maar van de karbonadestrook. Jammer dat ze die kaas niet zelf maakten, dat had het helemaal afgemaakt. Heb wel ontiegelijke honger gekregen door het kijken naar dit filmpje.
Zolang het echte bacon is ben ik erbij! Als het jihad bacon is zoals bij Johnny’s Burgers mogen ze het wat mij betreft exclusief aan de doelgroep die ze ermee proberen te paaien slijten.
Kalkoen bacon?
Eet je zo’n apparaat met stokjes?
Fuddruckers
Daarom anti vegan. Eet vlees net zolang tot het vlees van u afvalt.
Eerlijk is eerlijk, ze zien er beter uit dan die cheeseburgers van de Appie Happie, twee in een pakkie. En ze smaken waarschijnlijk nog veel beter.
Leuke video maar dit kan ik zelf ook.
Hamburgers zijn Amerikaans. Staple food. Net zoals pizza. Pizza moet gebakken worden door gasten die Vinnie, Joey, of Sal heten. En anders wil ik hem niet. Maar doe mij kwa hamburger maar de "triple bypass" burger van Heart Attack Grill. 9000 (GASP!) calorieen geserveerd door een 100 % FINE American babe met dikke knoedels in een verpleegstersoutfit. Af en toe ook leuk, maar denk om je cholesterol. Wel beter dan een "Midden Oosten" hamburger (uitgesproken als HAMM-BOERGERRR) in een Amsterdamse snackbar om 3 AM.
Even googlen en je weet waar je je burgertje moet halen hier.
Mijn vegetariërschap is net een jaartje uitgesteld.
Gastrobar 't Kromhout - Brummen: De Kromhoutburger!!
Ambachtelijke runderburger, uniek gekruid, met pulled pork op een Bronckhorster bol*, zoetzure kool, gefrituurde uienringen, cheddar, bbq-mayonaise en Boerenfriet
* Bronckhorster Bol: exclusief voor 't Kromhout gebakken, waarin Bronckhorster Brewery bierbostel (van exclusief voor 't Kromhout gebrouwen bier, Brummens Blond, is verwerkt.
www.facebook.com/Proeflokaal-Gastroba...
Veel blabla voor een stukje fast food.
@Zeurders | 01-09-21 | 19:09:
Je doet je naam eer aan.
;-)
@PPuk | 01-09-21 | 19:21: Een dag niet gezeurd... :D
En hoeveel kilo's boter verdwijnen er wel niet in dat brooddeeg?
Burger gangnam style.
Hoppa!!! Daar gaat ie.
Er gaat niets boven een MOS-burger.
Als je dan toch in Japan bent ga je toch geen hamburgers eten man...
Of de Moses Burger! Toevallig in Tel Aviv langsgelopen, en ze bleken prima burgers te hebben.
@Zeurders | 01-09-21 | 19:10: ja je hebt gelijk, maar als het dan toch een burger moet zijn
Ok. Ik wil niet zeuren maar die saus is wel 80% gewone spuitmayo, mosterd en tomatenblubber. Los van die 20% geroosterde tomaten met knoflook, zout, olie en peterselie.
Billy Goat Tavern Chicago.
$9,-
Geweldig, helemaal afgekeken. Alleen die kleffe te gele kaasplakjes leken me niet helemaal wat het zou moeten zijn, en de gefrituurde uienringen zijn later in het filmpje niet terug te zien. Anders dan dat zou ik, als ik al niet gegeten zou hebben, nu naar Korea vliegen.
Uienringen staan apart op de menukaart.
@Prieelvogel | 01-09-21 | 19:06: Ik zie het ! Dank!
Best. Movie. Ever.
Hoeveel Kilo Calorieën telt zo’n burger?
5000 denk ik. Hoef je twee dagen niet meer te eten. Handig toch?
Jammer geen burger voor mij
Iveau Burgers & Wijnbar.
Ter Marsch & Co
Landen met dezelfde fastfood cultuur hebben zijn kultureel compatibel.
Mijn concentratiespanne kan dit niet aan. Ik hoop dat het lekker was.
Hongerig nu.
"Orso Bianco" in Italie heeft ook een goede burger.
Een hamburger wordt geassocieerd met fastfood en natuurlijk verkopen die ketens en ook de snackbar hamburgers. Maar, een hamburger kan natuurlijk heerlijk zijn en met de beste producten te maken. Goed brood, goed vlees en verse groenten maakt het heerlijk.
Wie kent van jaren geleden Broodje Ploff aan de Ganzenmarkt in Utrecht nog? Een legendarische snackbar, met heerlijke hamburgers en uitstekende dikke frieten.
Broodje van Sjaak, warm vlees. Bijna de hele nacht open, ook Ganzenmarkt.
Maar dat is wel een beetje het probleem met deze tent: het is allemaal te gelikt. Een goede burger van goede ingrediënten, en misschien nog wel belangrijker, zorgvuldig gebalanceerde contrasten van smaak en textuur, die kan heerlijk zijn. Haute cuisine. En daarvoor moeten je ingrediënten goed zijn... maar niet overdreven goed. Ook om te onthouden: wees vooral niet te creatief met de presentatie. Serveren op een houten plank is sowieso een oorlogsmisdaad (hoop ik).
En heb vooral geen website. De beste burger die ik ooit gegeten heb was bij een truckstop op een achterafweggetje in Tennessee. Ze bleken bekend te staan om hun goede burgers maar het is een tent waar je 10x voorbij gereden zou zijn. Burgers zijn nog steeds fastfood... en een goede burger hoort vooral een beetje een ontdekking te zijn.
Ja dat is nog het ergste, dat de gemiddelde Nederlander dat wanstaltig product van de fastfoodketen om de hoek associeert met hamburger.
Ploff! Familie de Nijs.
Een begrip.
Zelf ging ik meestal naar Polleke, met m’n bezopen reedt.
Zo’n beetje de enige vreetschuur die tot diep in de nacht open was/is.
@Ruimedenker | 01-09-21 | 18:58:
Daar kwam ik ook wel eens, in de Korte Jansstraat. Ploff was echter mijn favoriet.
Trouwens, Ruime, heb je al gezien dat in ons dorp de oliebollenkraam er al weer staat, die bij de boekhandel en het station? Nu al…….. maar toch kan ik de verleiding niet weerstaan er vandaag 5 te halen. Was op de weg terug van Klumper en van Schie, dus ja wat doe je als je die heerlijk walm ruikt.
Beetje jammer dat ze die sauce niet zelf maken. De spek ziet er heel goed uit.
En natuurlijk de Watertoren. Van de Grilhelden uit Krommenie
Jaren geleden wouden de kinderen graag naar McD. Vooruit dan maar alhoewel ik het eten daar haast niet kan verdragen. Alle 3 een kindermenu en ze smulden ervan. Dochter (toen 9) zag dat ik met lange tanden een burger at en zei: “ Pap het is heerlijk, ze hebben vast een nieuwe kok!”
Mag ik het allemaal ranzig vinden? Van sla alleen al ga ik over m'n nek.
Wat staat er bij u op het menu?
Nee. Burgers zijn top. Je moet het samen opeten. Met je blote mannenklauwen. En niet doorsnijden, dat is voor wijvon. Sla alleen is inderdaad Ranzig.
@MargauxGrandCru | 01-09-21 | 18:17:
Geef mij maar stamppot boerenkool met worst, heerlijk.
@Stemmenteller | 01-09-21 | 18:18:
Ik hou, net als bij seks van afwisseling, authentiek Indisch, Italiaans, Japans, gewoon Europees en natuurlijk soms op zijn Grieks (als u begrijpt wat ik bedoel)
@MargauxGrandCru | 01-09-21 | 18:23:
Vind je nu al leuk. (als u begrijpt wat ik bedoel)
In Londen: Capitan Tortilla. Bij station Hackney Wick.
Elke Hungry Jack in Oz.
Heb ik wel eens verteld dat ik 3 jaar heb samengewoond met mijn 2 beste vrienden? Ja dat heb ik sorry, ik word oud en kan het niet laten. Een van mijn vrienden heet Burger met zijn achternaam en we noemden elkaar ook bij de achternaam. Alleen Burger wist niet dat ik hem voor de gek hield. 'is er nog ham Burger?' en dan liep hij naar de koelkast om te kijken. Foto maken? 'Cheese Burger!'
'Ga je op vakantie naar Hawaii Burger?'
Wat waren toen de reaguurder reacties?
@Hondt | 01-09-21 | 18:23:
'Leuk Patje, heb je al verteld. Pleur op'
Leuk initiatief Burger.
Oh! Laamaar.
Voor die laatste is het maar goed dat hij geen Piet Zaai heette.
Benieuwd hoe de burger er uit ziet als je hem op je bord krijgt, en er staat 50 man in de wacht
Precies zoals hij hoort te zijn. Zoniet, dan is er al snel ook geen rij meer.
USD 12.58 voor een burger vind ik behoorlijk duur.
Zeker nog nooit in Las Vegas geweest bij de voodoo lounge ?
@Het leven is zwaar | 01-09-21 | 18:13: Laatste keer dat ik in Las Vegas was kreeg ik gratis fried chicken bij het gokken. En "bier".
@Asteroid-B612 | 01-09-21 | 18:30: Dan bent u hoogstwaarschijnlijk al een hele tijd niet geweest.
Aaahhhh- de voedselkwaliteit in Japan en Korea ... nergens ter wereld zulk fantastisch voer - ik wordt er helegaar nostalgisch van. Fuck corona!
Ik krijg nu zin om m'n schoonmoeder door de gehaktmolen te halen...
Komteenmanbij...zucht
Hoe lang? -nog- ?
"Drop even uw favo plaatselijke burgertenten in de comments"
Burger King is iets minder slecht dan McDrek.
Wanneer ik dood zou gaan van de honger, en er zijn geen kinderfeestjes of het normale plebs in de zaak: zelfs dan nog niet.
ElderBurger te Seoul lijkt me wel lekker. Maar, bezorgen ze aan huis, in de buurt van Osnabrűck?
Helaas.. het bezorggebied houdt op bij Bad Oeynhausen...
Doe mij maar iets meer met een buitenlands tintje zoals een vleermuisburger met extra sambal.
Doe mij maar een echte Gurmanska Pljeskavica. US burgers zuigen.
Even over die gehaktmolen. Kleine 20 jaar geleden kwam een meisje (parttime scholier) bij een supermarktbedrijf waar ik werkte, met haar hand in de worm. En de worm trok ook een deel van de arm erin. Naar aanleiding daarvan zijn gehaktmolens aangepast en kan dat in principe niet meer.
Het bloed was hoog tegen de muren gespoten. Een andere jongedame moest dat allemaal schoonmaken. Later vernam ik van haar dat ze dat eigenlijk helemaal niet leuk vond om te doen.
"Later vernam ik van haar dat ze dat eigenlijk helemaal niet leuk vond om te doen."
Vampirella zou daar haar vingers bij aflikken.
Goh. Hevig.
Mogen werken, en dan nog zeiken ook!
Ongelukken.
Boerderij.
Zoonlief deed savonds de koebeesten voeren. Met een voermengwagentje aftakas aangedreven aanhanger achter een trekkertje. Dan stro(o)pt wel eens op en dan beklimt men de voerwagen om de boel 'door te trappen'.
Des morgens was zoonlief niet op tijd aan het ontbijt. Nam ook zijn telefoon niet op.
Trekker liep nog, brandstof bijna op.
Hoef verder geen tekeningetje te maken zeker?
@reservebelg. Stephen King getipt?
@Noobster | 01-09-21 | 18:27:
Was helaas irl.
Maar de horror is idd nauwelijks te filmen.
@reservebelgië | 01-09-21 | 18:20:
Vreemd lopend gedigt wel
@Tobi | 01-09-21 | 19:08:
Frappant.
Ben nog nooit betrapt op een gedigt
Ben daar ook niet geschikt voor denk ik.
@Tobi | 01-09-21 | 19:08:
Zal een poging doen.
Een boer uit Rockanje
Op zn Grimme, als boer kan je
Het systeem gaat slippen
Hij blijft niet in de cabine sippen
Hij beklimt de ingewanden van zijn machien
Want daar zal hij wel eens wat laten zien
Hij word gegrepen door de rollen
Die niet met zich laten sollen
We zijn wel wat gewend
Maar benauwd en beklemd
Moest hij een gruwelijk lot ondergaan
De brute machinekracht bovenaan
Men deed weinig kond
Op zijn steen stond
Nooit zullen we wijken
Toch zullen we bezwijken
edit. Lijkt nergens op
Is wel mijn eerste gedigt in mijn leven.
Srry
Heerlijk zo'n cholesterol bom.
Gadverdamme wat lekker!
Hondenvlees in Korea: slimme mensen!
Binnenkort ook in Afghanistan
Wilderst.GS
Sambal bij? Oh wacht…
Hond bij? wellicht meer passend
Satebestellen.nl die hebben de beste burgers
Heerlijk dat vlees.
REAGEER OOK