achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Toeslag-topman wordt secretaris-generaal op VWS

Nieuwe bestuurscultuur? Hoezo, de oude disfunctioneert toch nog prima?

"Drs.  M.J. (Marcelis) Boereboom wordt secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties." Boereboom is een beroepsberijder van de ambtelijke banenmolen, maar bovenal is hij een Bevel is Bevel-ambtenaar die talloze toeslagouders het leven beroepsmatig zuur maakte:

"De Belastingdienst kon weinig anders dan grote bedragen terugvorderen van ouders die zich niet aan de regels hadden gehouden bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag. "Er was wettelijk verankerd dat ze alles moesten terugbetalen, en dat werd ook door de rechter bevestigd", zei voormalig topambtenaar Boereboom van het ministerie van Sociale Zaken (SZW) tegen de parlementaire ondervragingscommissie." (NOS)

"Voormalig directeur-generaal Marcelis Boereboom geeft donderdag toe dat de zogenoemde ’alles-of-niets-aanpak’ een gevolg is van de wetgeving van zijn ministerie." (Telegraaf)

Het toeslagenschandaal is nog lang niet voorbij. De teller liep deze week op tot boven de 45.000 burgers die zich gemeld hebben bij de Belastingdienst. En hoewel Boereboom - "een sociaal mens", volgens Boereboom - in zijn verhoor toegaf dat het toeslagensysteem niet werkte en hij er eigenlijk vanaf wilde, voerde hij altijd zijn orders uit. Dus die nieuwe bestuurscultuur... Ach, had u iets anders verwacht?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Feynman en/of Feiten – Extra parlementair?

Het wordt tijd dat onze rechters en ons parlement weer op eigen benen staan.

@Feynman | 02-03-24 | 20:35 | 143 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.