achtergrond

Geenstijl

HET HELE DOCUMENT: Pieter Omtzigt over het CDA

Bomtzigt

Gekregen van een kuchende man die géén CDA-regenjas draagt, en ook niet van Sywert: het volledige document van Pieter Omtzigt over hoe hij intern wordt behandeld bij zijn eigen partij, door zijn eigen partijgenoten en door andere lieden die bij het CDA werkzaam zijn en hem een "psychopaat, zieke man en teringhond" vinden, en bloksnorretjes op zijn campagneposters tekenen alvorens ze die in de fik steken. Hier het hele document van 30.000 woorden (Volgens de eigenschappen is het geschreven of bewerkt door of op de machine van Pia Lokin Sassen), daar de pdf met 15MB aan bijlagen, waaronder de notariële verklaringen van de CDA lijsttrekkersverkiezingen. Media, gaarne bron vermelden hè.
UPDATE: CDA bevestigt in een draadje de echtheid van het document, maar ontkent iets met lekken te maken te hebben.

En moest Hugo weg vanwege dat geld?

En moest Hugo weg vanwege dat geld?

Hugo de Jonge SPEELDE VALS

En moest Hugo weg vanwege dat geld?

11 december: Wopke lijsttrekker, Pieter voor het mediablok gezet

En moest Hugo weg vanwege dat geld?

Omtzigt zou lijsttrekker worden 'als Hugo uitvalt'

En moest Hugo weg vanwege dat geld?

Omtzigt: 'Wopke heeft miljoenensponsors niet gemeld'

En moest Hugo weg vanwege dat geld?

Citaat over onveilige situatie bij het CDA (p4):

"Deze memo is mijn schriftelijke bijdrage voor de commissie-Spies, die als belangrijke opdracht heeft het proces van de lijsttrekkersverkiezing in juni 2020 tot en met de verkiezingsuitslag te evalueren.
Ik heb ervoor gekozen om zo gedetailleerd mogelijk een aantal zaken op papier te zetten en als bijlagen een aantal relevante mails en documenten toe te voegen, zodat er een compleet beeld kan ontstaan van wat er gebeurd is. Alle originele mails, ondertekende documenten zijn indien gewenst beschikbaar, net als de relevante documenten over de doorrekening.

De incidenten die hebben plaatsgevonden zijn geen incidenten maar symptomen van veel grotere structurele problemen bij het CDA. Daarom besteed ik in dit stuk ook een fors onderdeel aan de beschrijving van die problemen, die overigens al eerder en meerdere keren in rapporten gesignaleerd zijn.

De deelonderwerpen behandel ik (lijsttrekkersverkiezing, opvolging afgetreden lijsttrekker, programcommissie en een deel van de campagne). Maar ik beschrijf ook heel bewust een aantal processen die hier dwars doorheen lopen. Het meest explosieve proces is het toeslagenschandaal, dat uiteindelijk leidt tot het aftreden van het kabinet, als belangrijke rode draad.

Dat explosieve proces en andere processen leiden ook tot processen die een voor een verwijdering zorgen en een omgeving waar ik me niet altijd gewaardeerd voel en op een aantal momenten zelfs ronduit onveilig. Ook dat probeer ik hier te beschrijven.

Een aantal zaken kan ik een kort gesprek beter mondeling toelichten. Maar op het gebied van die onveiligheid, waarover ik het moeilijk vind om over te praten, verwijs ik jullie naar een memo van een fractiemedewerker die is toegevoegd aan dit memo. (bijlage 8) Dat geeft een zeer expliciet beeld. Bij situatie waarin ik me onveilig voel, herken ik de onderliggende waarden en normen van het CDA onvoldoende in het eigen interne handelen. De recente fluistercampagnes zijn een voorbeeld.

Ik hoop van harte dat de bijlagen integraal gelezen worden. Deze zijn essentieel om te begrijpen hoe processen gelopen zijn."

Bijlage 8: voorbeelden van agressieve bejegening

Interne mail over Catshuisregeling toeslagouders: 'Lost probleem niet op'Interne mail over Catshuisregeling toeslagouders: 'Lost probleem niet op'Interne mail over Catshuisregeling toeslagouders: 'Lost probleem niet op'Interne mail over Catshuisregeling toeslagouders: 'Lost probleem niet op'

Interne mail over Catshuisregeling toeslagouders: 'Lost probleem niet op'

Interne mail over Catshuisregeling toeslagouders: 'Lost probleem niet op'

Bedankt voor uw stem op Pieter, die gaat naar Hugo de Jonge...

Toeslagen: 'Kabinet wilde niet aftreden en heeft niks geleerd'

Toeslagen: 'Kabinet wilde niet aftreden en heeft niks geleerd'

Toeslagen: 'Kabinet wilde niet aftreden en heeft niks geleerd'

...en het belteam wordt door de partij-jurist het zwijgen opgelegd

Toeslagen: 'Kabinet wilde niet aftreden en heeft niks geleerd'

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.