achtergrond

Geenstijl

Hoe is het nu met? De Gazastrook

On-Israelische toestanden in Amstelveen aan zee.

Eerst even de cijfers, die aan weerszijden ongekend zijn voor een escalatie tussen FC Gaza en Maccabi Tel Aviv. De Israelische zijde lijkt tot nu toe vijf burgerdoden te tellen, ook in Tel Aviv. Negen mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen, waaronder een meisje van vijf die in kritieke toestand verkeert. Hamas' ministerie van 'gezondheid' meldt vanaf vanochtend 35 burgerdoden waaronder 10 kinderen.

Leesclubs Hamas en Islamic Jihad lanceerden gisteren gemiddeld elke 3 minuten een raket richting Israel, in totaal al meer dan 1050 in 38 uur. En zulks blijft natuurlijk niet onbeantwoord. Israel voerde meer aanvallen op Gaza uit dan tijdens de grondoorlog in 2014. De Israelische luchtmacht vernietigde meer dan 100 ondergrondse tunnels, legt Hamas-commandanten met bosjes om (hier, hier, hier enz.), en gumt elk bekend commandocentrum uit het tijd-ruimte-continuüm. Live operational updates leest u hier.

Ook lijken interne Israelische spanningen een kookpunt te bereiken. De burgemeester van de stad Lod spreekt van een burgeroorlog en zegt de controle over de stad volledig kwijt te zijn. Op meerdere plekken openen Arabische burgers met machinegeweren het vuur op Israelisch politie- en legerpersoneel en ook in Jerusalem is het eigenlijk niet te doen. Beeld & Geluid na de breek!

Update: Twee nieuwe Israeli's in kritieke toestand, en eentje zwaar gewond na anti-tankraket vanuit Gaza.** 
HH-mededeling:** Slotje wegens nieuw topic

Raket raakt bus te Tel Aviv

Man geniet ondertussen van falafel

Man geniet ondertussen van falafel

Is zo

Is zoRIP maar

RIP maar

RIP maar

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.