achtergrond

Geenstijl

Baudet weg als voorzitter FvD, Eerdmans beschikbaar als lijsttrekker

Ontwikkelingen, ze volgen elkaar op

En nog meer nieuws uit de modderschuit van de Renaissancevloot. RTL Nieuws meldt (tweet) dat Thierry Baudet alsnog weggaat als partijvoorzitter. En tegelijkertijd zegt Joost Eerdmans (bekend van drie dagen helemaal niets zeggen over de nazi-verheerlijking van zijn partijgenoten) dat hij best wel de nieuwe leider van FvD wil zijn. Ook de FvD Overijssel roert zich, met een statement dat zo mogelijk nog onbegrijpelijker is dan gordijnspeech van gisteren. Quo usque tandem vadis, FvD?
UPDATE: Statement op site FvD. Door partijbestuur is besloten *"om jongerenvereniging JFVD tot nader order niet langer te erkennen als officiële neveninstelling van FVD." *Vertrek Baudet wordt bevestigd. *"Vandaag heeft Baudet dan ook zijn voorzitterschap van het partijbestuur neergelegd. Vice-voorzitter Lennart van der Linden neemt de rol van partijvoorzitter voorlopig op zich. De komende tijd wordt gewerkt aan een goede en zorgvuldige transitie."
*UPDATE: Hee. Het afscheid van Freek Jansen staat nog niet op de site, maar wordt wel gemeld in de persverklaring. 
UPDATE: Staat nu ook op de site. *"Zijn besluit nam Baudet nadat JFVD-voorzitter en kandidaat-kamerlid #7, Freek Jansen eerder die dag ook al aan het partijbestuur te kennen had gegeven dat hij zijn plek op de kieslijst beschikbaar stelde. Het partijbestuur heeft dat geaccepteerd. Jansen is daarmee niet langer kandidaat kamerlid."
*ONDERTUSSEN BIJ 50PLUS: Complete fractie stopt na de verkiezingen (niet zo gek, want ze gaan toch 0 zetels halen, red.). 
UPDATE: Beeld van Van Haga. "De partij is niet in chaos" alsof er geen Amerikanen in Bagdad zijn.
UPDATE: Nu live persco Baudet
BAUDET: "Ik ben nog niet klaar met de politiek, ik ben nog niet klaar met Forum en ik ben nog niet klaar met Nederland."

Lijsttrekkersverkiezing

Wie moet de nieuwe lijsttrekker van FvD worden?

Complete verklaring

Complete verklaring

DE DEUR!

Gisteren in Tiel

Gisteren in Tiel

Gisteren in Tiel

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.