Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Inzending: 'Hoi. Babies maken?'

Kinderwens. Ons probleem?

Beste Geenstijl,

Al vele jaren lees ik met veel plezier jullie roze blog. Jullie geven een onafhankelijk geluid, wat hard nodig is in de samenleving. Hierbij stuur ik jullie graag een stukje over waarom vrouwen in Nederland achterblijven t.o.v. de mannen, wat tegelijk de hypocrisie binnen een "progressieve" en "diverse" universiteit in Noord-Nederland blootlegt. Ik begrijp dat jullie zeer veel van deze bijdragen ontvangen, maar ik hoop dat jullie het een interessant stukje vinden en het willen plaatsen. Op de Nederlandse universiteiten is GeenStijl verboden literatuur. Vandaar dat ik dit jullie in eerste instantie anoniem stuur.

Vriendelijke groeten,
Een Onafhankelijke Academica

Een tweefrontenoorlog zonder einde

Nederland is voor vrouwen deeltijdland. Bijna alle vrouwen met kinderen werken veel minder dan hun deelgenoten in het buitenland. Het is hier toch een geëmancipeerd en progressief land? Waarom hebben vrouwen dan nog steeds bovengemiddeld vaak de zorgtaken met lagere salarissen? Ik heb dit nooit gesnapt. Tot ik als jonge vrouw bij een ‘progressieve’ Nederlandse universiteit aangesteld werd.

Bij de salarisonderhandelingen gaat het al mis - als vrouw word je met gelijke achtergrond lager ingeschaald dan je mannelijke collega's. Dat kan nog aan onderhandelingservaring liggen. Maar er liggen grotere problemen op de loer. 

Een zwangerschap wordt als probleem ervaren. Mij werd anno 2019 verteld dat ik salaris bleef kosten voor de werkgever tijdens mijn verlof, en dat ik daarom maar blij moest zijn dat het er überhaupt was. Dit, terwijl het verlof al jaren door de UWV wordt bekostigd. Ik moest zelf regelen hoe ik al mijn taken alsnog, ondanks verlof, kon bolwerken, ik had immers het probleem veroorzaakt. Een diep treurige houding, maar ook hier kan het nog aan mijn werkgever liggen, die met zijn hoofd in de vorige eeuw zit.

Tegelijkertijd werkt je lijf als zwangere vrouw overtoeren. Er wordt een nieuw leven gebouwd en dat kost ontzettend veel energie. Je wil misschien klagen over de absurde situatie, maar energie om een conflict aan te gaan is er niet. Het is is makkelijker om maar door te werken, in mijn geval tot diep in het verlof, tot een week voor mijn uitgerekende datum. Nogmaals, het kan aan de werkgever liggen. Maar over de hele linie worden vrouwen over druk gezet om de planning er in te houden, een vooral niet te lastig te zijn. Jouw kinderwens, jouw probleem, niet ons probleem.

Dit is begin van de Zweifrontenkrieg, een oorlog die je aan twee fronten uit moet vechten. Elke generaal en historicus zal je vertellen: er zijn nooit genoeg middelen, nooit genoeg tijd. Die ga je verliezen.

En inderdaad, het wordt nog leuker als je terug bent van verlof. Natuurlijk mag je de gemiste hoeveelheid werk in je eigen tijd inhalen. 'Jouw kinderwens, jouw probleem', blijft het mantra. Ondertussen, zoals in veel competitieve velden, wordt er aan je stoelpoten gezaagd. Niet alleen door mannen, maar juist vaak door (oudere) vrouwen die heel goed snappen dat jij als jonge moeder minder in staat bent om je territorium te verdedigen.

Deze tweefrontenstrijd put je uit. Én thuis met een gezin én op je werk 100% geven is onmogelijk. Na een paar maanden betrap ik me op de gedachte: misschien moet ik een baan nemen met minder verantwoordelijkheid en minder uren. Mijn partner verdient namelijk ook prima. Ik werk grotendeels voor de belasting. Ik ben een 'high-potential', ik heb een goede opleiding en excellente loopbaan doorlopen en wil het nog verder schoppen. Desondanks was het heel verleidelijk om een stap terug te doen, om alle opleidingen en trainingen uit het raam te gooien. Ik dacht: Láát maar, het is al het gedoe en stress niet waard.

Nu begreep ik het: Daarom doen zoveel vrouwen en stap terug en werken ze minder. Een Zweifrontenkrieg zonder einde in zicht is te zwaar. Één front is genoeg, aan twee ga je onderdoor. Zo werken vrouwen minder en op een minder hoog niveau. Ze verzamelen minder ervaring en klimmen langzamer naar de top. Zo blijven vrouwen achter op hun mannelijke concurrentie - ondanks gelijke opleiding.

De oplossing is complex
Scandinavische landen doen het veel beter, en ik denk dat daar drie cruciale factoren voor zijn. Als eerste, is er een andere houding. Kinderen zijn goed voor iedereen, en daar mag wat voor geregeld worden. Het is niet alleen jouw probleem als vrouw, het is goed voor de hele maatschappij. Zonder kinderen geen toekomst. Als tweede, vaderschapsverlof. In het zo progressieve Nederland is het vaderschapsverlof nu nog een paar dagen, het wordt maximaal vijf weken. In Scandinavië is het meerdere maanden. Dat is hard nodig. Een baby verzorgen in de eerste 3 maanden is een 24/7 non-stop baan. Als dat alleen of vooral op de vrouw valt omdat de man moet werken, staat zij onder veel meer druk. Deze tijd is eindig, dus het delen is haalbaar. 

Vrouwen hebben net zoveel economische waarde als mannen met gelijke een opleiding, dus als zij langere tijd uitvallen kost dat net zoveel geld. Als derde, kinderopvang. Het is bijna niet te krijgen, zelfs in de minder volle delen van dit land. Zelfs al schrijf je je in op het moment van conceptie heb je nog geen enkele garantie op een plek. Als je al wat krijgt is waarschijnlijk maar voor een paar dagen, fulltime is onmogelijk. Hier geldt ook: je regelt het zelf maar als vrouw.

Een stabiel geboortecijfer is belangrijk voor de hele maatschappij. In Nederland is die veel te laag, met 1.66 ligt het flink onder de 2.1 die we nodig hebben voor stabiliteit. Zonder kinderen geen toekomst. Alleen met een hoger geboortecijfer kan onze huidige economische situatie met groei en met zorg voor de ouderen gewaarborgd blijven.

Het is in het belang van ons allemaal om van 'jouw kinderwens, jouw probleem', naar 'jouw kinderwens, ons probleem' te gaan.


NAW *niet* bij redactie bekend want ach, who cares sometimes.

Reaguursels

Inloggen

Ik zou niet weten waarom de zwangerschap van een collega mijn probleem zou moeten zijn. Met de verruiming van het vaderschapsverlof ben ik het wel eens. Een kind is het probleem van beide ouders. Maar van niemand anders. Als je door je zwangerschap minder werkervaring opdoet is dat spijtig, maar dan is het logisch dat je ondanks een gelijke vooropleiding minder snel doorgroeit.

His Lordship | 29-10-20 | 19:07
-weggejorist-
vladimirows | 29-10-20 | 14:07

Het lijkt mij niet meer dan logisch dat wanneer je aan kinderen gaat beginnen, er ook nog wel eerst even serieus over nagedacht hebt?

En er van uit gaan dat een privé keuze, ook in het privé leven wordt afgehandeld?

Er zijn regelingen genoeg, betaald met ons aller belastinggeld, en kan je het daar niet mee doen moet je misschien maar niet aan kinderen beginnen?

Keuzes, keuzes, keuzes...

BadPatNL | 29-10-20 | 13:36

n=1

klaasjanhenk | 29-10-20 | 11:57

En de val is weer dichtgeklapt. De overheid heeft ons jarenlang ingeprent, dat huishouden en kinderen opvoeden geen "echt werk is en een vrouw succesvol is als ze "echt" werk doet. Huisvrouwen zitten de hele dag achter de geraniums bonbons te eten, dus die kunnen best eens "echt" gaan werken. Dat er geen reserves meer zijn, merk je pas als je kinderen krijgt. Het gaat noch net, maar zodra een van de kinderen ziek is, naar de tandarts moet, de auto kapot is, of andere onverwachte dingen, merk je dat het wringt. De bittere waarheid ist, dat er kosten zijn verbonden aan twee werkende partners. In dit stukje vallen enige mythes op: De mythe, dat de overheid verantwoordelijk is voor de opvang van jouw kinderen. De mythe, dat wat de vrouw verdient extra geld is voor het familiebudget. De mythe, dat je kinderen even goed kunt opvoeden in de restjes van tijd die overblijven na je werk. De arbeidskracht van de vrouw (of man), die niet ter beschikking staat van de opvoeding enz. moet op de een of andere manier worden gecompenseerd. En ja, dat kost geld. Geld in de privesituatie, maar ook op werk. Ik heb zelf 5 kinderen, een leerstoel en een eigen bedrijf en krijg dan vaak complimenten van: "fantastisch, dat je dat allemaal kunt managen". Als ik zeg, dat de tijd aan alle kanten tekort schiet en zowel het werk als de kinderen daaronder lijden, lachen ze omdat ze denken, dat ik een grapje maak... Een dag heeft maar 24 uur en kinderen hebben er baat bij, als hun ouders er voor ze zijn. Geen oververmoeide, overwerkte ouders, maar ouders, die tijd hebben ook maar eens samen niks met ze te doen. Dat is tijd die broodnodig is. Tijd dat de verhalen loskomen en kinderen eens spontaan hun hart uitstorten. Helaas laat de wetenschap zien, dat kinderen van werkende moeders vaker psychische problemen hebben (jouw kinderen misschien niet, neem het even niet persoonlijk). Als de Gaussische verdeling ook maar een beetje opschuift, heeft dat enorme effecten op bevolkingsniveau. Ook vrouwen waren gemiddeld gelukkiger in de "onderdrukte" jaren 70. Gaat het werkelijk de goede kant op als vrouwen alleen succesvol zijn als ze meer als mannen zijn?

ernstig | 29-10-20 | 11:29

M.i. een beetje kortzichtig van deze mevrouw. Heb zelf (ik ben een kinderloze 'oudere vrouw' - dat is tegenwoordig iedereen boven de 45 voor het bedrijfsleven) gewerkt, en ik weet van een collega, die maar liefst 4 x in 5 jaar tijd zwanger werd nadat ze een vast contract had gekregen. Natuurlijk is iedereen vrij om kinderen te krijgen, en hoeveel, maar ze was vaker niet dan wel aanwezig. Zelf heb ik, als HR assistente met een uitzendcontract, vrijwel alle taken mede overgenomen van de vrouwen die met zwangerschapsverlof gingen. IK was ook de enige die daar voltijds werkte op de afdeling. Ik had het ontzettend druk met alle extra taken. Daar werd ook niet over gesproken, dat moest, ook ik, maar oplossen, want het zou te lang duren om een invaller in te werken. Daar was ook geen enkel begrip voor.

Toos Bevergeil | 29-10-20 | 11:22 | 1

Goed zo. U bent erg solidair met uw zusters. Zo moet het in deugland. Daarvoor een bedankje. Daag!

inCol | 29-10-20 | 12:42

Kinderen krijgen is een recht dat verplichten oproept die geheel voor rekening zijn van de rechthebbenden. Deze verplichtingen ten uitvoer brengen wordt ondersteund door talloze regelingen die onze maatschappij reeds kent. En nu stoppen met pijpzeiken alstublieft en accepteer de consequenties van uw gedrag als een grote meid/ jongen.

decaliter | 29-10-20 | 11:08

Ik kan mij zeer goed vinden in het laatste stuk. Kinderen zijn er voor de maatschappij. Als econoom snap ik het huidig beleid ook niet: enerzijds is er druk om minder kinderen te krijgen. Denk onder andere aan carrière, financiën, opleidingen, 'plezier en vrijheid', milieu en overbevolking. Anderzijds is het fundament van het kapitalisme groei van productiviteit en daarmee bevolkingsgroei. Dus willen wij welvarend blijven als land, hebben we bevolkingsgroei nodig, anders krijgen we de gevreesde 'vergrijzing'. Vervolgens importeren we maar heel veel mensen, om zodoende toch de gewenste groei van het BBP te realiseren (maar in mindere mate BBP per capita).

Kortom, we moeten een keuze maken: of bevolkingskrimp, of bevolkingsgroei. Het huidige pad is inefficient en mijns inziens ronduit contraproductief. Als we bevolkingsgroei willen, maak het makkelijker om kinderen te krijgen, zorg dat werknemers kinderopvang op kantoor kunnen organiseren (bij grotere organisaties), zorg voor prikkels die zowel de vrouw haar zelfontplooiing als kinderwens stimuleren. De politiek en kiezers zijn vast in staat om daar mooie ideeën voor te ontwikkelen. Als we bevolkingskrimp willen, dan moeten we ook duidelijk zijn. Volgen we de stelling dat de aarde overbevolkt is en bevolkingskrimp nodig is voor het milieu bijvoorbeeld, dan moeten wij ook geen groei stimuleren in binnen- en buitenland. Dus geen ontwikkelingshulp, geen asiel, geen kinderbijslag, etc. Het probleem is helaas dat Nederland nooit in staat is geweest om écht keuzes te maken en zich hieraan te houden.

SlimmerAlsJij | 29-10-20 | 10:51 | 1

Het huidige beleid is duidelijk. De Pil zit vanaf 21 jaar niet meer in het basispakket. Kinderbijslag stijgt. Steeds meer vrije dagen bij geboortes; aanvullend geboorteverlof betaald door UWV Enzovoorts, enzovoorts.

ParadiseLost | 29-10-20 | 11:33

Ik werkte lang geleden , voor het digitale tijdperk ,op een kantoor waar de vrouwen elkaar bijna dagelijks, jankend de ordners toewierpen. Was kostelijk gewoon.
Trouwens, kinderen zijn k*t e er zijn al meer dan genoeg mensen en nee, ik ga mijzelf niet van kant maken.

streknek | 29-10-20 | 10:18

Hoezo "ons" probleem ? Wil je dat je werkgever met jou en je man gaat overleggen wanneer je zwangerschap te plannen. Keuzes maken hoort bij het leven. Zelf verantwoordelijkheid nemen ook.

beniknouzoslim | 29-10-20 | 10:10 | 1

Eigenlijk wil ze een kind van haar werkgever. Niet van haar man.
En als ze die dan heeft wil ze het het liefst gelijk weer uit handen geven.

grapo | 29-10-20 | 10:23

Als je het mij vraagt hebben zogenaamde "high potential"-mensen, man of vrouw, eigenlijk geen tijd voor kinderen.

Ik had het idee dat de schrijfster van het stukje meent dat vrouwen tot deeltijd gedwongen worden. Is dat zo? Als ik zo om mij heen kijk en luister zijn er nogal wat dames die een deeltijd genoeg vinden.

De frase "aan de stoelpoten zagen" heb ik al eens eerder gehoord van een academica uit de feministische hoek alsof dat specifiek alleen bij vrouwen zou gebeuren. Ik denk dat er een aantal branches zijn waarbinnen er flink met de ellebogen wordt gewerkt, of je nu man bent of vrouw. Bijvoorbeeld omdat er een beperkt aantal functies zijn.

nikolaos | 29-10-20 | 09:48

Als je op een universiteit werkt waar de werkgever niet dat kosten van zwangerschapsverlof vergoed worden, die van je vraagt zelf maar te regelen hoe taken in jouw afwezigheid worden uitgevoerd, enzovoorts, dan is er maar één conclusie: jij zit bij de verkeerde werkgever. Zoek een andere, want wat jij schetst is niet de norm. Trouwens, als het werk dat je gemist hebt, ingehaald moet worden, dan is het al die 4 maanden blijven liggen. Dan zal het allemaal wel niet zo belangrijk zijn, toch?

Nikkelen_Nelis | 29-10-20 | 09:46 | 1

Bij ons op werk prima geregeld. Wordt een vervanger aangenomen (die soms ook nog kan blijven NA het opvangen van het verlof!). Taken worden netjes overgedragen, daar moet je zelf natuurlijk wel aan meewerken, maar op het moment van verlof gooien we je uit alle mailinglijsten, whatsapp groepen etc en dan mag je niet meer werken :)

En natuurlijk houden we contact en kun je op de vrijdagmiddagborrel even bijbuurten, maar het is eigenlijk heel prima geregeld. Dus... verkeerde werkgever. Educate them.

GebakkenEieren | 29-10-20 | 10:04

Wat mij opvalt is dat het eenzijdig wordt bekeken door haar.
Ik ben het eens dat er kinderen moeten komen.
En dat er een oplossing nodig is.
Maar dat het loon dan door UWV betaald wordt ( ik weet niet of dat zo is, maar ik ga er van uit dat het zo is ), en dus de werkgever helemaal geen probleem heeft is natuurlijk onzin.
Op het moment dat die werknemer wegvalt, is er dus een probleem van werk dat gedaan moet worden. En daar heb je iemand voor aangenomen, die er nu ineens niet meer is. Is echt een probleem. En ja, daar moet een oplossing voor gezocht worden, maar het is niet zo dat de werkgever dat probleem veroorzaakt heeft, en dat het UWV het wel even oplost.

Dus dat is wel mijn kanttekening.
En als er een oplossing komt die BEIDE kanten helpt, zou dat helpen.
Ook v.w.b. loon, als je een vrouw aanneemt die zwanger kan raken ( en dat mag je niet in een contract of zo opnemen ) heb je als werkgever rekening te houden met het feit dat die dus ineens een paar maanden kan wegvallen.

helaas-nederlander01 | 29-10-20 | 09:45

Ze snapt het niet helemaal. Dit is de bedoeling. Eigen bevolking moeilijk maken om kinderen te krijgen, de schuld geven aan de blanke man, en dan een heleboel anderslandiërs binnenhalen.

Kim-Jung-Un | 29-10-20 | 09:33

Ik heb vier oudere zussen. Geen van ze is verder gekomen dan derde klas Mavo. Ik ging naar dezelfde school maar dan de jongens. Ik maakte wel mijn huiswerk en ging wel over. Ik leerde een vak en ben gaan werken. Geen van mijn zussen heeft een vak geleerd. Ze hebben in hun huwelijk nooit gewerkt. Ze hadden het alleen maar druk-druk-druk en nergens tijd voor.

Ze hadden maar twee kinderen, eentje drie, ik heb er vier. Op een dag komt het Citotoets advies, uw kind gaat dat en dat doen. Geen van die kinderen heeft dat Citoroets advies afgemaakt, allemaal bleven ze met een studieschuld en waren ze niet geslaagd schoolverlater. Mijn vrouw heeft wel een vak geleerd en altijd gewerkt. Haar kinderen hebben wel het Citotoets advies afgemaakt en hadden geen studieschuld! Jeuj.

Vrouwen zijn lui, ze lopen de kantjes af. Ze trouwen een rijke vent en voeren geen pest uit in hun leven. Alles is maar alsofdoenerij en schone schijn. Ze voeren het hoogste woord en willen alle aandacht. Alle mannen zijn ondetrouwbaar, alleen die vent van hun is heel speciaal. Maar stiekempjes zijn ze af en toe hopeloos verliefd op een ander. Als kleine broertje mag je af en toe wat weten. Voor elke speciale gelegenheid kopen ze een nieuwe jurk. Ik heb zo stik medelijden met m'n zwagers, ze hebben geen idee waar ze mee getrouwd zijn. Alleen omdat een lekker wijf zo moeilijk te krijgen is steken mannen hun dick in crazy. Als ze makkelijk te krijgen waren gaat die dick ook wel in crazy maar zouden mannen nooit met ze trouwen. Alleen daarom zijn vrouwen moeilijk te krijgen, het is maar schone schijn. Ze willen alleen zijn commitment hebben, daarna kunnen ze hem leegtrekken.

Vrouwen zijn in hun huwelijk echt niet maar één keer verliefd. Het gebeurt om de haverklap en willekeurig. Dan zwemen ze wekenlang en zingen liederen. Alles is dan zo speciaal en de rest houden ze onder de pet. Tieten zijn om er aantrekkelijk mee uit te zien, voor de rest doet het hun geen bal. Of iemand eraan komt kan hun in werkelijkheid geen klap schelen, ze kunnen dan peoblemen maken en lekker veel aandacht krijgen van iedereen. Alleen maar fake. Ze hebben meer roddelgedachtes over de mensen dan iets anders. Al dat geroesemoes achteref met vriendinnen is puur roddelen zoals Hillary en Nancy en Michelle dat kunnen.

Twee Jeetjes | 29-10-20 | 09:25 | 6

@BrokenTipi | 29-10-20 | 09:36:
U bent in xe wat. Ik schrijf alleen een feitenrelaas. Alleen mannen die zonder zussen zijn opgegroeid steken hun dick in crazy, zoals prins Harry. Mijn enige emorionele probleem is de dankbaarheid aan mijn zussen dat ik een goede vrouw heb gevonden en het medelijden dat ik heb voor mijn zwagers.

Twee Jeetjes | 29-10-20 | 13:39

@Twee Jeetjes | 29-10-20 | 13:39: aha. Een "feitenrelaas". Ik heb al spijt dat ik überhaupt op crazy heb gereageerd, maar ja, ik heb dan ook geen zussen. Coock coock.

BrokenTipi | 29-10-20 | 17:24

@Twee Jeetjes | 29-10-20 | 13:39: maar het zal wel aan de opvoeding liggen, dan ;)

BrokenTipi | 29-10-20 | 17:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Een echte "high potential" regelt een nanny en gaat niet zelf luiers zitten verschonen. Haar man heeft dat waarschijnlijk wel begrepen.

Speleding | 29-10-20 | 09:19

Tsja, hier een verhaal dat duidelijk maakt dat er een groot verschil is tussen het links progressief wensdenken en de - grauwe- rechtse realiteit. Het kernwoord; Geld, want uiteindelijk zijn ook al die linkse politiek correcte wensdenker niets meer dan op geld beluste carrieretijgers die onder het motto " ikke ikke ikke en de rest kan stikken" functioneren.

wat betreft het gebrek aan bevolkingsaanwas zou ik mij geen zorgen maken, ze komen met bootladingen vol vanuit Afrika aangedreven.

me163komet | 29-10-20 | 09:17

Hoewel ik sympathie heb voor haar situatie vind ik dit weer, helaas, kenmerkend voor de manier waarop vrouwen veelal zaken 'aankaarten'. Veel vanuit de eigen beleving, en weinig in algemene zin. Natuurlijk, het persoonlijke heeft z'n charme, maar je kunt een samenleving niet veranderen op basis van anekdotes.

Trouwens, wat ik me hierbij ook erg afvraag; waar is een HR-afdeling in deze? Waar is een vertrouwenspersoon? Waar is de manager van de manager? Waarom kun je blijkbaar zelfs als hoogopgeleide vrouw zo moeilijk grenzen stellen, en spreek je tussen de regels door de verwachting uit dat minder intelligente vrouwen dat wél kunnen?

Pontius Vulgaris | 29-10-20 | 09:07

Je bent een vrouw, je wil kinderen maar je wil ook werken.
Oplossing: kinderen baren en dan voor de kinderen zorgen als werk.

hellothere | 29-10-20 | 09:05 | 3

Haha, eens! Wat is daar mis mee, nog afgezien van de overweging dat je je zou moeten afvragen wat het doet met het karakter van een kind, wanneer het de meeste tijd niet door de ouders zelf wordt opgevoed. Behalve dan in de 'quality time'. Een vreemde opvoeder heeft noch de mogelijkheid noch de gelegenheid noch de kennis van het kind om zich contant bezig te houden met de opvoeding. Zij passen alleen op de winkel. Als ouder ben je echt constant aan het opvoeden. Een kinderwens is jouw wens en geen probleem voor de maatschappij. Misschien is het wel jouw probleem, maar als het een probleem is kun je er beter niet aan beginnen.

B. Randnetel | 29-10-20 | 09:27

Kinderen opvoeden en een huishouden runnen is idd werken. Werk moet betaald worden. Maar de kindgever is dan de werkgever, niet de staatsruif.

grapo | 29-10-20 | 10:28

@B. Randnetel | 29-10-20 | 09:27:
Psies. Het probleem is dat die wijven van tegenwoordig wijsgemaakt is dat kinderen opvoeden minder belangrijk is dan een carriere

hellothere | 29-10-20 | 16:47

Vrouwen strijden al sinds de jaren 60 voor gelijke rechten.... toch is het pas sinds dit jaar dat meisjes van 17 jaar een oproep krijgen voor militaire dienst.... waarom heeft dit 60 jaar moeten duren? iets met wel de lusten en niet de lasten?

man on the edge | 29-10-20 | 09:02 | 1

Juist... en waarom moeten de mannen nog steeds het huisvuil buiten zetten?

Willy_Wuiles | 29-10-20 | 09:36

Wat is dit voor een gezeur van deze dame? Zij wil kinderen, haar man blijkbaar ook. Nou, heel leuk! Dus na een paar keer foekie foekie was het raak. 9 maanden later zou dan het kindje geboren worden en onderwijl kwam ze met de realiteit in aanraking.
Haar baas zei doodleuk en terecht(!) "gefeliciteerd, hoe ga je dat combineren met je werk?" Want hoe bestaat dat ze denkt dat zij wel ff een kind zal krijgen, en dat de maatschappij het dan wel oplost. Ze haalt dan ook nog het scandinavische model er bij, zegt dat kinderen voor 'iedereen' goed zijn. Waar heel wat noten over te kraken valt.
Nee, Het is weer duidelijk. De Nederlandse vrouw is alleen geëmancipeerd als het háár uitkomt.
Want waarom zou de baas het zijn probleem laten worden als jij zwanger bent? Jij bent een contract aangegaan met je werkgever, en dus heb je ook verantwoordelijkheden naar je werkgever. Een werkgever die je vraagt om je werk te doen, ongehoord! Hoe bestáát het!
Nee, de Nederlandse Vrouw (en Man) is van het type lekker door fokken, kan je ook hip met een bakfiets rijden, en dan lekker de kinderen naar de opvang. Zelf voor je kinderen zorgen...? Het idee!

Harvey2Face | 29-10-20 | 08:57 | 13

@Harvey2face: dat klappen was voor jou bedoeld.

B.Chamel | 29-10-20 | 10:58

@Harvey2Face: Eens hoor! De gotspe! Dat je kinderen neemt en dan ook nog zorg moet dragen voor de opvoeding er van?!! :"-)

BadPatNL | 29-10-20 | 13:15
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik verwacht emancipatie in Nederland, anno 2020. Niet dit slappe, zielige gelul.

Omnisofos | 29-10-20 | 08:49 | 1

Het verhaal gaat over de theoretische - vaak wettelijk geregelde- medewerking, en de praktische tegenwerking.

me163komet | 29-10-20 | 09:18

Beetje een raer verhaal dit, twijfel aan de echtheid. Wie gaat er nu dit over zichzelf zeggen: "Ik ben een 'high-potential', ik heb een goede opleiding en excellente loopbaan doorlopen." Bijna lachwekkend gezien mevrouw nog kinderen kan krijgen, dus zeer waarschijnlijk twintiger of dertiger is.

Daarbij, de meeste baantjes op de universiteit buiten de professoren en hoogleraren om (medische faculteiten even buiten beschouwing gelaten) zijn bullshit jobs, vaak vervuld door hooggeschoolde dames die zichzelf heel wat vinden, maar in feite op hun reet zijn gaan zitten om de coole job title. Werken aan de universiteit zou zogenaamd status en aanzien geven. Forget it, ga daar gewoon weg, want je zienswijze is vrij scherp - en geloof me, anderen zien het wel.

Herstel van lichaam en je kind geboren zien worden zonder extra hoogdravende papierschuiverij onder je bed lijkt me wat belangrijker dan toegeven aan idiote gedachten kronkels dat je leven voorbij is als je tijd voor jezelf en kind neemt. Tijd om carrière te maken heb en krijg je nog zat. Tijd om je kind op te zien groeien krijg je later niet meer terug.

Zonnebrildrager | 29-10-20 | 08:49 | 2

Mooi verwoord! Bedankt!

Pontius Vulgaris | 29-10-20 | 09:23

Goed gezegd! Veel vrouwen weten niet hoe snel ze de opvoeding van hun kinderen kunnen ontvluchten door het aannemen van een baantje. Dan gaat het meestal ook niet om een baan als loodgieter of metselaar, dat dan weer niet.

B. Randnetel | 29-10-20 | 09:31

Achja is ook mentaliteit, en en en gaat gewoon niet dus moet je keuzes maken.
Persoonlijk wou ik een gezin en geld of een carrière interesseert mij wat minder. Dus dan allebei lekker dagje minder werken, een Opel in plaats van Mercedes wat minder op vakantie maar wel elke week 3 dagen tijd voor mijn gezin en mijzelf.
Kan het aanraden.

Barkruk2 | 29-10-20 | 08:38

Als je 32 uur werkt proberen ze er al 40 in te krijgen, dus dit is ook een rendements kwestie, geen vrouwenkwestie. ga je 40 uur werken dan is er vaak niks aan de hand.

Kinderen is punt 2, is ene keus, en de man is net zo goed verantwoordelijk, vaak wil de vrouw helemaal geen 40 dan

menage | 29-10-20 | 08:37

zwangerschappen zijn funest voor de winstgevendheid van je bedrijf, zeker als kleine speler. Zo'n vrouw is maanden afwezig, en het is net te kort om een vervanger goed in te werken. Ik snap dat een werkgever daar een beetje rekening mee houdt in zijn personeelsbestand. Ooit werkte ik in een team van ongeveer 10 mensen, de bonus was afhankelijk van de resultaten van ons team. Dus het jaar dat er eentje zwanger/bevallen was kreeg niemand van ons een bonus.

small_town_dude | 29-10-20 | 08:37 | 3

Klinkt als een verschrikkelijke werkgever.

Papa Jones | 29-10-20 | 08:42

@Papa Jones | 29-10-20 | 08:42: Klinkt als een werkgever die graag zijn bedrijf wil laten voortbestaan en zijn werknemers aan het werk wil houden.

B. Randnetel | 29-10-20 | 09:36

@B. Randnetel | 29-10-20 | 09:36: werkgever was juist heel goed verder, veel eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap. Die werkgever heeft veel kranten gehaald met hun werkwijze. Alleen dit soort 'nadeeltjes' ontdekten we dus door schade en schande wijs te worden.

small_town_dude | 29-10-20 | 09:45

Individuele (en vaak christelijke werkgevers) geven langer vaderschapsverlof, 2 of 3 weken. Het is maar net waar je kiest om te werken.

Niek1582 | 29-10-20 | 08:36 | 1

ook zo'n overbodige regel. Neem gewoon vakantie op als je net vader bent, want daar heb je toch in de jaren daarna geen tijd meer voor. Als het dan toch moet, maak het ten minste optioneel, bijv kkeuze 1000 euro , of 2 weken verlof.

small_town_dude | 29-10-20 | 08:40

Het zou niet in je opkomen dat het niet mogelijk is zowel goed je kind op te voeden en een hoogpresterende baan te hebben, he? Je wilt gewoon alles en dat wil je niet zien, want jij wilt. En dat is inderdaad niet alleen jouw probleem, maar dat van heel veel mensen. En niemand wil daar iets aan doen. Want we willen.

Geef jou gewoon een paar miljoen en je wilt ineens best parttime werken en op lager niveau, zolang er maar uitdaging is. Net als het klootjesvolk. Dan kan het wel.

Uiteindelijk komt het neer op hebberigheid: geld en status en dan ook een kind. Het is al erg genoeg dat vrouwen zo selectief zijn en dat mannen geselecteerd worden op status en onderling moeten concurreren, zodat de vrouw de beste kan kiezen en vervolgens het hele concurrentiesysteem buiten zichzelf zoekt alsof ze er geen aandeel in zou hebben en louter onderdrukking ervaart onder de noemer patriarchaat.

Oh whoish you.

BrokenTipi | 29-10-20 | 08:35 | 2

Nee, dat is niet mogelijk. Tenzij uw dag langer is dan de mijne wordt er op cruciale punten ingeleverd. Helaas is het minimale vaak toereikend voor de meeste mensen.

DeRechteRug | 29-10-20 | 08:59

Ik ben het aan de ene kant met haar eens, aan de andere kant is een geboortecijfer van 1.66 prima zolang we de massa-immigratie stoppen. We zouden meer plaats hebben voor boer en natuur. Laat de bevolking maar lekker afnemen dan kunnen we zodra we met 10 miljoen zijn overstappen op het Scandinavische model. Dan zijn we een soort Denemarken, heerlijk die ruimte. Maar op dit moment groeit onze bevolking hard door, ondanks het lage geboortecijfer..

Ron_Paul | 29-10-20 | 08:34

Dit gezien in het kader van de islamisering. Heef ze hier weleens over nagedacht.

Rest In Privacy | 29-10-20 | 08:28

Als je echt succesvol wilt zijn in het leven op alle fronten is het gewoon het beste als een van de twee partijen een succesvolle carrière nastreeft met lange dagen en veel salaris en de ander een minder ambitieus carrière pad kiest en maximale aandacht heeft voor de opvoeding van de kids. En die laatste hoeft zeker niet altijd de vrouw te zijn. Een goede vriend van mij heeft een echte carrière vrouw als partner, hij zelf een bescheiden baan voor 24 uur in de week en voldoende tijd en aandacht voor hun twee kinderen. Stellen die allebei zo nodig 60 uur in de week moeten werken en hun kinderen in de tussentijd in een kinderdagverblijf dumpen krijgen daar later een stel brutale onopgevoede gameverslaafden met hechtingsproblemen voor terug en gaan vervolgens in 9 van de 10 gevallen scheiden als ze eenmaal in hun midlife crisis zijn beland en zich realiseren wat voor shit ze hebben aangericht.

Mark zit te Dutten | 29-10-20 | 08:26

Bedankt voor deze bijdrage en nou, hupsakee snel terug achter het fornuis jij.

VerganeGlorie | 29-10-20 | 08:23

Juist meer Westerse Babby's is goed, dan hoeven we ook minder import arbeid te halen. Kunnen al die Apothekers uit Allepo en die Neurologen uit Nairobi lekker daar blijven!

ikworstelengadouchen | 29-10-20 | 08:20

Mooi, en dank.

Nest!

ChipsNootjesBier | 29-10-20 | 08:14 | 1

'Next' that is...........

ChipsNootjesBier | 29-10-20 | 08:15

Gebruik een condoom. Probleem opgelost en goed voor het milieu. Er zijn gewoon teveel mensen op de wereld en ls die allemaal lopen te zeiken wordt het er ook niet gezelliger van. Als je dan toch een foetus eruit wil persen, ga sparen (geld en vakantiedagen) en teer niet op de zak van de maatschappij.

boerzoektscheet | 29-10-20 | 08:10

Wat een gejank. En dat van een zelfbenoemde high potential. Gewoon je eigen probleem oplossen.

Brintabever | 29-10-20 | 07:58 | 2

Ik haakte al af bij de 3e alinea. En specifiek bij het zinnetje “... dat ik salaris bleef kosten voor de werkgever...” Mensen die dat soort zinnen construeren komen bij mij niet echt over als high potential. Hoeveel salaris kost jij...?

Mark zit te Dutten | 29-10-20 | 08:33

@Mark zit te Dutten | 29-10-20 | 08:33: ik vermoed dat dit eerder een quote is vanuit haar werkgever. Dit verzin je niet als normaal werkende.

Nibdib Niddib | 29-10-20 | 08:42

Dit stuk heeft echt een heel groot 'no shit sherlock' gehalte. Succes verder.

OuweOuweLekkerMauwe | 29-10-20 | 07:52

'I like children. If they're properly cooked.' (W.C. Fields)

Naadblaffer | 29-10-20 | 07:47 | 2

U doet niet meer mee.

ChipsNootjesBier | 29-10-20 | 08:14

Zit hoop suiker in hoor.

Manny Calavera | 29-10-20 | 09:28

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat er op Universiteiten vrouwen vanaf 30 jaar als ‘risicofactor’ wordt gesproken. De wereld op z’n kop. Ook het recht dat vrouwen ‘mogen’ werken is een drol in een mooi jasje. Er zijn maar weinig gezinnen waar men nog van een salaris kan rondkomen, het is allang ‘moeten’ geworden. In heel veel landen op deze wereld wordt je door vrouwen meewarig aangeven als je verteld dat je werkt. Blijkbaar gaat het dan zo schlecht met je man of de familie dat dat nodig is.

DeRechteRug | 29-10-20 | 07:44 | 6

@Papa Jones | 29-10-20 | 07:55: vrouw en ik zijn allebei minder gaan werken na de komst van kind nummer 1. Ik merk niet zoveel inderdaad.

haddem | 29-10-20 | 08:37

@haddem | 29-10-20 | 08:37: IK als alleenstaande denk wel eens had ik ook maar een kind, dan kon ik ook flink uit de staatsruif vreten. kindgebondenbudget hier, toeslag daar... het tikt aardig aan!

Harvey2Face | 29-10-20 | 09:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een wijvengezeik. Alle succesvolle vrouwen die ik ken (waaronder een paar CEO’s) hoor je hier niet over. Die werken gewoon keihard, en als ze kinderen hebben dan is dat in de privésfeer geregeld (net zoals mannen hun werkgever ook niet lastig vallen met kindergedoe). Deze snowflake gaat dus niet succesvol worden.

Azijnist | 29-10-20 | 07:39 | 5

"Werken gewoon keihard"

Alles wat er mis is in de huidige samenleving opgesomd in drie woorden. Fijn dat er nog iemand efficiënt met taal omgaat binnen de panelen.

Pontius Vulgaris | 29-10-20 | 08:42

Het is een vaak gehoorde misvatting dat mensen in hooggeplaatste functies 'keihard' werken, kei veel zou misschien kunnen. Ze werken misschien kei veel en verdienen dan ook kei veel, maar in de vaak fysiek belastende banen wordt juist vaak wél keihard gewerkt voor kei veel minder.

Piraaat | 29-10-20 | 08:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Jouw kinderwens. Jouw probleem. Prima samenvatting. Kinderen zijn niet onze toekomst. Kinderen zijn het probleem. De overbevolking van onze planeet is de grootste bedreiging voor haar voortbestaan. Jouw kinderwens draagt daaraan bij. Dus eigenlijk is het "jouw kinderwens, wereld probleem". Om het ongebreideld fokken een halt toe te brengen zijn enkele zaken dringend noodzakelijk. Internationaal gezien uitsluitend nog ontwikkelingshulp in de vorm van gratis anticonceptie. Opheffing AzG etc. Het in leven houden door medisch ingrijpen van kinderen in ontwikkelingslanden word strafbaar. Nationaal het afschaffen van kindgebonden budget. Afschaffen van hetvzwangerschapsvrrlof. Zwangerschap is geen ziekte dus gebruik je vakantiedagen maar. Afschaffen van alle vormen van gesubsidieerde kinderopvang. Verplicht betaald verzekeren van kinderen, geen ontheffing meer tot 18 jaar. En een zwaar progressieve kinderbelasting na het 1e kind. We doen het met zijn allen. Alleen samen krijgen we de bevolkingsgroei onder controle.

The2Amendment | 29-10-20 | 07:36 | 3

Als jij vind dat overbevolking een probleem is, geef dan het goede voorbeeld en stap er zelf als eerste uit.

Braboblanke | 29-10-20 | 08:55

Waarom kinderen nemen als je vervolgens allebei fulltime blijft werken en ze het liefst de hele week in de opvang dumpt?

Jonkerman | 29-10-20 | 07:34 | 2

Precies dat.
Stellen zouden hierover moeten nadenken voordat ze aan kinderen beginnen.
En van partner wisselen wanneer de uitkomst je niet bevalt.

Papa Jones | 29-10-20 | 07:44

Dat heb ik nou ook nooit begrepen. Je zou ze de kost moeten geven. De 'high potentials' (niet mijn woorden gelukkig) die 'kei hard' moeten doorwerken voor hun huis van 800.000 en de carrierekansen die ze anders laten liggen. WAAROM?

sander3488 | 29-10-20 | 10:28

Het UWV vegoedt zeker niet in alle gevallen alle kosten. Er is sprake van een max dagloon wat vergoed wordt. Mocht het salaris hoger zijn dan de max dan heeft de werkgever pech.

Plus de kosten van het inwerken van een eventuele vervanger of de kosten van het gemis van productiviteit als dit niet zo is.

Desalniettemin, discriminatie obv geslacht is niet ok.

JohnFrederikstadtdt | 29-10-20 | 07:28 | 3

Ehmmm, nee. 100% van dagloon. Geen limiet. Wel berekend over afgelopen jaar. Dus als je pas een half jaar werkt, dan wordt het interessant.

TheEgg | 29-10-20 | 08:45

@TheEgg | 29-10-20 | 08:45: excuses
Zie site uwv. De werknemer krijgt doorbetaald maar max dagloon van 222 euro per dag wordt vergoed door uwv.

JohnFrederikstadtdt | 29-10-20 | 11:18

Klinkt als een snowflake. Ze geeft het zelf aan; je kunt niet meerdere dingen 100% doen. Nou, doe dat dan ook niet.

Ze wil dus eigenlijk maar iest van 50% doen, maar dan wel 100% betaald krijgen?

High potential.. yeah right.. in slachtoffergedrag of zo?

Maak een keus, ga daar voor, zet je volledig in, neem verantwoordelijkheid. Bevalt je werkgever je dan niet, zoek dan een ander of begin voor jezelf. In dat laatste geval krijg je wellicht na verloop van tijd toch nog het nodige respect voor je werkgever.

Je zult tegenwoordig maar werkgever zijn. Met zulke mensen ga je dan de wedstrijd niet winnen.

Maar als het helpt; ik heb echt met ze te doen. Ze heeft een heeeelll zwwwaaar levun.

heavydigit | 29-10-20 | 07:26

Wat een zeurmuts. Typisch deze tijd. Gewoon geen kinderen krijgen of er samen voor zorgen. En nu, hoppa aan het werk.

Tiscali-2 | 29-10-20 | 07:22

Ligt niet aan een de werkgever dat een vrouw minder gaat werken na gezinsuitbreiding. Leg de bal eens bij je eigen partner neer.en ja, naar mijn mening zijn de leukste banen met de groeimogelijkheden altijd de fulltime banen.

aardt | 29-10-20 | 07:21 | 1

Dit stel is weinig geëmancipeerd inderdaad.

Papa Jones | 29-10-20 | 07:29

Wat een jank verhaal zeg. Eerste wereld problemen allemaal

Jeespar | 29-10-20 | 07:01

wij gingen op de valreep voor één maar kregen er twee tegelijk, hartstikke mooi hoor en ik zou ze zó weer graag krijgen maar het heeft wel onze levensloop drastisch veranderd want een kind goed (!) opvoeden kost nu eenmaal veel geld, moet je maar wel net hebben. Drie kinderen zou ons de kop kosten, komen nu al amper rond maar zij krijgen wél de aandacht die ze verdienen. En inderdaad, als vrouw moet je veel inleveren en jezelf aanpassen in een tijd waar het van papa ook verwacht mag worden maar in de praktijk is het toch vaak anders.

potjandorie | 29-10-20 | 06:57

Waarom kinderen nemen? Weghalen onze bevolking gewoon uit het verre buitenland. Wat zegt ik ... ze komen vanzelf al.

Leffe Blonde | 29-10-20 | 06:50

GS verboden lectuur???
Dus een werkgever bepaald wat zijn of haar werknemers lezen. En??? Wordt je afgevoerd als een afwijkende interesse hebt en je niet laat manipuleren???
Dan ben je diep triest om voor zo'n dictator werkgever te werken.
Ja maar geld en status. Status en poppenstront zijn verzinsels.
En met geld betaal je de dagelijkse kosten.

jitro | 29-10-20 | 06:45 | 1

Het zijn eerder je collega's die bepalen wat jij mag lezen. Het policor denken is heel groot op een universiteit.

JanBrel | 29-10-20 | 08:13

Dit verhaal ken ik niet bij mijn werkgever(s).

Ik vrees dat u in een hopeloos ouderwets bolwerk werkt en zou u adviseren een normale werkgever te zoeken.

Verder ben ik ook benieuwd naar de rol van uw partner. Het klinkt alsof u thuis ook een strijd hebt te voeren

Roos | 29-10-20 | 06:40 | 5

@potjandorie, dat heb je heel goed gedaan! Wij leven hier in de luxe dat je weg kunt gaan, als een werkgever niet bevalt.

Roos | 29-10-20 | 07:21

@potjandorie | 29-10-20 | 07:02: topkeuze -en actie. Raar om toch altijd/vaak vast te stellen dat werkgevers zo dom kunnen omgaan met het waarderen en financieel compenseren van werknemers en de ongelijkheid en dat vaak voor max. een paar honder euro per maand... helemaal nog zieliger wanneer de extra inzet/creativiteit waarvan vaak sprake blijkt niet gewaardeerd wordt, zelfs bij miljoenenbedrijven, die wel steeds meer dividend uit blijken te kunnen betalen... (in combinatie met weinig voorstellende inflatiecompensaties en er van alles afgeknibbeld en ingeleverd wordt aan CAO-arbeidsvoorwaarden. Maarja daar hebben we de fnv dan ook voor, slappe hap).

Santoku | 29-10-20 | 07:42

En daar komt dan nog bij dat wanneer je de werkgever met de onbegrijpelijk ongelijkheid qua waardering en compensatie confronteerd ze dit niet serieus nemen en jou het probleem vinden.

Want dan zeggen ze; waar hebben we het nu eigenlijk over, tientjeswerk?

Nou dat zijn geen tientjes, als het tientjeswerk is wat loop je dan als 'manager' nog moeilijk te doen, notabene zelf een tientjesschraper. Nee, honderden euro's per maand en dat over een periode van 10 jaar... met alles meegerekend boren ze je een jaarsalaris door de neus.

Santoku | 29-10-20 | 07:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Vele vrouwen zijn gewoon niet competatief en ondernemend genoeg. Ook moeite met focus. Een topfunctie vereist deze zaken. De menselijke geschiedenis vormt het bewijs. Is vanuit evolutionair oogpunt te verklaren. Zijn vrouwen daarmee minder? Natuurlijk niet. Volledig gelijkwaardig, maar wel anders. Mijn vrouw heeft overigens wel een prima FT baan, en ik ook, jonge kids; uitzonderingen dus zeer wel mogelijk. Zo, nu aan het werk; de schrijfster ook, of draait ze zich nog even om?

tectonicos | 29-10-20 | 06:40

Zoals Morpheus al zei "Welcome to the real world". In het echte leven bestaat zoiets als opdraaien voor je eigen keuzes en de consequenties dragen. Toen wij onze 1e kind kregen, besloot ik heel veel minder te werken en mijn vrouw bleef full-time werken. Het is onze verantwoordelijkheid om onze kinderen op te voeden en de consequenties hiervan te dragen. Minder inkomen en minder carriere-kansen voor mij en meer voor mijn vrouw. Nu mijn kinderen op de middelbare school zitten, werk ik weer full-time. Het is jammer dat jouw ouders vergaten een wijze levensles jou te leren terwijl mijn kinderen deze les wel hebben geleerd: jij bent verantwoordelijk voor je eigen keuzes. Jij maakt een keuze en jij draait op voor je consequenties.

loser | 29-10-20 | 06:02

Ik woon in Thailand. In Thailand zijn er veel minder sociale voorzieningen als in Nederland. Hier werken vrouwen vaak tot diep in de zwangerschap door. En als het kind "uitgepoept" is zijn veel vrouwen binnen een paar dagen al weer aan het werk. In Thailand kan een vrouw maximaal 90 dagen "maternity leave krijgen" en worden maximaal 45 dagen betaald. Zie: msnagroup.com/maternity-leave-thailan...

Ik denk niet dat deze academica snapt dat ze in een ontiegelijke luxe positie zit die maar een klein percentage van de vrouwen in de wereld heeft.

En zoals andere mensen al zeggen. Een baby die net geboren is, is echt geen 24/7 dagtaak. De eerste paar maanden slapen ze het grootste gedeelte van de dag. Dan een beetje eten en poepen en "that's it". Ja, ik heb een 3.5 jaar oude dochter dus ik heb deze periode ook meegemaakt. Het echte werk komt pas na ongeveer een jaar, tenminste als je ervoor kiest om kinderen niet naar een creche oid te sturen.

DolfWeerwolf | 29-10-20 | 04:51 | 1

Ik had ooit lang geleden bij de Appie een bijbaantje en een vrouw als manager. Hoogzwanger en 'gewoon' doorwerken. Alle oudere vrouwen in het filiaal spraken er schande van. Zij voelde zich er goed bij, en zodra dat zou veranderen zou ze stoppen. Dus op een vrijdag voelde zij zich wat minder, en ging naar huis. Ik zou dan de avond overnemen, Prima.
Op zaterdag middag was ze er weer, maar wel een paar kilo lichter... In de ochtend was haar dochtertje geboren. Haar man nam nu de zorg er ff voor, dus zij kon wel weer gaan werken vond ze. Topvrouw, veel van geleerd!
Nu snap ik ook wel dat zij echt wel de uitzondering op de regel is. Zo gemakkelijk als haar bevalling ging, komt echt zelden voor.
Toch zal een deel mentaliteit zijn en een deel gebruik maken van de voorzieningen, je kan en mag verlof nemen dus dan doe ik dat ook.

Harvey2Face | 29-10-20 | 09:39

De vorige eeuw is beter.

etwaboy | 29-10-20 | 04:12

Zeikwijf, ga echt werk zoeken dan. Ben na m'n studie analytische & organische chemie in delft direct bij shell begonnen, vrouwen die ook werden aangenomen (zelfde opleiding/leeftijd) werden in exact dezelfde job groep aangenomen.
ga maar huilen in je prog uni of kaart het daar aan. Muts

leofromrotjeknar | 29-10-20 | 03:08

Och meisje jouw verhaal is niks ivm mijn ervaring met een neef. Deze neef is omgebouwd tot een vrouw, draagt een jurk en heeft twee kinderen gepoept van 2 verschillende vaders. Zij solliciteerde voor parttime directeur bij Shell en daarnaast parttime balletdanser. Shell ging hier niet mee in, en Paris ballet school ook niet. Zij voelt zich zwaar gediscrimineerd. Nu wil zij een derde kind maar haar nieuwe vent, een import Ghanees die ZP haat. Helaas is het advies gegeven dat beide geestelijk niet in ok zijn en een derde kind wordt afgeraden. Puur racisme. Dit was allemaal teveel voor ze en daarom hebben ze besloten om twee jaar op vakantie te gaan volgens hun Bucket list maar het UVW en de sociale werkplaats willen niet het volledige salaris en uitkering doorbetalen voor deze twee jaar. De kinderopvang heeft ook geen zin in twee jaar lang 24/7 voor haar twee kinderen te zorgen en haar ex mannen willen ook niet.

En let op, ik beschrijf maar een klein deel van de Nederlandse onrechtvaardigheid. Er is echt zo veel mis met Nederland, schandalig land!

Ok ik ga nu verder met het lezen van Linda, leuk blad is dat!

allesofniks | 29-10-20 | 01:51 | 2

Smile, geenstijl.

Santoku | 29-10-20 | 07:58

Jeetje, zo'n neef/nicht hebben wij ook in de familie?! Nu komt het wel erg dichtbij...

BadPatNL | 29-10-20 | 13:31

Een paar overwegingen:
1. Kipfilet is de oplossing. Ik blijf het herhalen.
2. #MGTOW
3. Als je een ander nodig hebt om je compleet te voelen (kind of partner) mis je zelf wat. Doe daar maar wat aan.
4. De rest is al lang achterhaald. Zie de studies naar Gender Pay Gap van de VS en recent uit Duitsland: blogs.faz.net/fazit/2020/08/03/gender...
Het verschil is 2% en nog niet eens alle oorzaken zijn bekend. Van een prof met een beperkte opleidingscapaciteit kan ik begrijpen dat hij zijn eigen belangen laat prevaleren. Twee jaar wachten op een zwangere die wel een plek bezet, maar hem daarna niets meer oplevert is gewoon dom.
6. De politiek schuift de dobbernegers met kinderen zo naar binnen, zelf voortplanten is overbodig. Stem dan ook niet op die onzinnigen als je dat niet bevalt.
7. Als man heb je bij een scheiding vrijwel altijd pech. Je zou toch gek zijn.

Frau Merkel | 29-10-20 | 01:50

Nederland was vroeger een commune, maar tegenwoordig een hotel.

(Vroeger had ieder zijn taak, en werkten we samen voor het grotere geheel, nu is het ieder voor zich, en betaalt ieder zijn eigen rekening)

King of the Oneliner | 29-10-20 | 01:28

Hoezo vind ik bij de eerste keer dit stuk lezen al 3 spelfouten. Van een academica, die een ingezonden stuk schrijft voor het grootste blog van het land..?

Verder: 'Kinderen zijn goed voor iedereen, en daar mag wat voor geregeld worden.'

Nou, we zijn dus binnen 60 jaar van 3 miljard mensen maar 7.7 miljard gegroeid als mensheid (bron: ourworldindata.org/uploads/2018/11/An...). Dat volgen van dat moederinstinct dat je hebt, is dus niet zo goed voor iedereen als je nu beweert. Ik denk niet dat ik je alle manieren hoef uit te leggen waarop we deze planeet slopen als mensheid, dat kan je progressieve universiteit vast veel beter.

Dus heeel misschien is dit ook wel 'jouw kinderwens, jouw probleem'? Leuk, zo'n vrouwelijk instinct om moeder te worden, maar als mannen alleen maar naar hun instinct luisteren gaat het ook nie helemaal goed he (oa 'toxic masculinity', wederom kan je eigen uni het beter uitleggen..).

You can't always have your cake and eat it too.

Dat gezegd hebbende: dat mannelijk verlof moet inderdaad gewoon naar een x aantal maanden toe (zolang dat maar niet verplicht opgenomen moet worden). Dat is niet meer dan logisch.

Saboteerik | 29-10-20 | 00:57 | 3

Al gesteriliseerd?

MistaRazista | 29-10-20 | 01:14

Wat kortzichtig over die overbevolking. Nederlanders hebben een te laag kindertal om zichzelf in stand te houden. Waarom zou dat betekenen dat Nederlanders geen kinderen mogen krijgen? De rest van de wereld poept teveel kinderen, daar moet het omlaag.

mlmn | 29-10-20 | 07:04

Probleem ligt toch echt meer bij de "progressieve universiteit" die relatief veel low-lifes en vliegenvangers (m/v) trekt die graag anderen en vooral jonge vrouwen het leven zuur maken. Dat modelleren naar alle beroepen gaat een beetje ver?

"Kinderen zijn goed voor iedereen, en daar mag wat voor geregeld worden. Het is niet alleen jouw probleem als vrouw, het is goed voor de hele maatschappij".

Is dat zo? Alle feiten wijzen erop dat "minder minder" beter is in alle opzichten: CO2, vervuiling, lawaai, social distancing, huizenprijzen enzovoorts. Dus de discussie "moet ik hier wel aan beginnen" mag best wel eens in het spotlicht komen en gaat ook gebeuren zodra klein-rechts de onevenredige invloed van een centrum-rechts kabinet kwijt zal raken. Niet eerdaags dus.

GeenAccount | 29-10-20 | 00:51

Kinderen krijgen is "meestal" een weloverwogen keuze. Aan keuzes zitten consequenties! Kijk maar eens naar de meeste "powervrouwen" Geen kinderen, of pas nadat ze echt carriere hadden gemaakt pas kinderen.

Ik snap best dat als je sollicitaties binnen krijgt met gelijke kandidaten, en er een vrouw tussen zit van 26 die net getrouwd is, je wel een manier kan verzinnen waarom die andere toch beter zijn. En stiekem geef ik ze groot gelijk.

Leyolm | 29-10-20 | 00:49

Het is niet handig om een foto van jezelf boven het artikel te zetten als je zonodig anoniem wil blijven.
Wou ik even kwijt.

Sjiek | 29-10-20 | 00:48

Weer zo'n huilie huilie vrouw. Ja het ligt aan de werkgever, ja het ligt aan het feit dat mijn man teveel werkt. Nee kut, jij zeurt teveel en communiceert te weinig.

"Een baby verzorgen in de eerste 3 maanden is een 24/7 non-stop baan" Wat een onzin. De eerste 3 maanden zijn juist het allermakkelijkst van kinderen. Eten,slapen,poepen.

CheckBox | 29-10-20 | 00:42 | 3

Maar jij vergeet ondertussen dat vrouwlief wel van een flinke kruiswond moet genezen en ook een baby moet verzorgen die 's nachts ook nog wakker wordt. Makkelijk lullen als jij je nog een keer omdraait in je warme bedje. Natuurlijk is een baby 24/7 een non-stop baan, baby past zich niet aan, jij moet je aanpassen maar als je het aan je vrouw overlaat heb jij er geen last van dus kan je nu lekker foeteren dat het niks voorstelt. Als vrouw zijnde kan je ook gemaakt worden tot een zeurkous omdat manlief het laat afweten, punt!

potjandorie | 29-10-20 | 07:11

@potjandorie | 29-10-20 | 07:11: Wel of niet gaan zeuren is een keus. Wellicht een van de grootste verschillen tussen man en vrouw. Een doorsnee man zal zoeken naar een oplossing. Een doorsnee vrouw zal eerder in de zeurmodus schieten en daar blijven hangen.

Checkboxs punt is dat je als vrouw je verantwoordelijkheid moet nemen en lopen zeiken. En daar hoort dan dus ook bij dat je eventuele problemen met je parter oplost.
En het is wel zo verstandig om dat te doen voordat er babies zijn.

heavydigit | 29-10-20 | 07:40

@potjandorie | 29-10-20 | 07:11: dan heb je weloverwogen met je partnrr deze bslissing genomen toch? Of blijkbaar niet, jezelf vol laten stoppen maar hoe het vervolgens verder gaat met opvoeden ed geen idee. Dan ben je beide af.

Soapytitrider | 29-10-20 | 09:38

Ik opteer dat kinderen voortaan in een laboratorium worden gemaakt. Kan iedereen lekker doorwerken en belastingen betalen.

YoMoms | 29-10-20 | 00:32

Jezelf high-potential noemen en dan je lulverhaal niet even nalezen op de haast ontelbare taalfouten en inhoudelijke gaten. Ga een echte baan zoeken bij een normale werkgever ipv hier janken. Overal waar ik geweest ben werken zowel mannen als vrouwen met kinder part time. En al die vrouwen gingen gewoon zonder gezeik van de baas of collega's een eeuw met verlof en er werden zelfs tijdelijke dure vervangers voor binnengehaald als hun werk er echt toe deed. Wat kreeg ik als man? 3 dagen verlof en daarna een jankend kind en een dik wijf die nooit meer wil neuqen.

Quantum Suicide | 29-10-20 | 00:30 | 1

Die laatste zin is hilarisch!

romario..... | 29-10-20 | 09:00

Wat normaal zou zijn, is een éénverdienersgezin wanneer er kinderen komen.
Waar slaat het op om je kinderen door anderen te laten opvoeden. Alsof de verloedering van opvoeding nog niet ernstig genoeg is.

Er komt een automatiseringsrevolutie aan, dus we hebben geen apothekers of 2,1 mama/baby-verhouding nodig. Gezien het al 80 jarig durende woningtekort kunnen we ook prima met 10 miljoen mensen minder in dit land. Dus die lockdown kan ook optieven. Stikstof probleem ook opgelost. En om het niet een eeuwigheid te laten duren, kan die corona-mortaliteit ook wel naar ebola niveau opgekrikt worden.

Al het werk dat productief is wordt geautomatiseerd, en de helft van het overige werk zijn bullshit banen waarvan je het pas na een maand zou merken als ze niet worden uitgevoerd.

Een generatie geleden stopte één van de ouders met werken. Nu cashen ze via het UWV om daarna met een burn-out of andere jankerij het zo lang mogelijk op te rekken. Want hoe betaal je anders die tweede auto. De tokkie pak z'n leven lang subsidie, de aanstelleritusleier klust terwijl die afgekeurd is, de kapster knipt zwart bij, de Turk houdt de hand op terwijl die vastgoed in het buitenland heeft, de moreel verheven bovenklasse pakt jaarsalarissen aan subsidie voor een tesla en groene verbouwingen, de accountant trekt al het vermogen uit een onderneming voor de aandeelhouders om na één week corona de steun op te eisen, en de koning verhoogt zijn uitkering in crisis tijden.
Dan zijn er ook nog een klein stel echte kanslozen, namelijk zij die alles netjes en integer doen.

Als je kinderen krijgt en op een universiteit werkt. Dan ben je vanaf de opleiding meteen het onderwijs ingegaan, dus zonder eerst 20 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt. In de techniek zeiden alle professoren die uit het bedrijfsleven kwamen dat ze les gingen geven omdat het zoveel relaxter was. En ze hun kleinkinderen wilden zien opgroeien omdat ze dat bij hun kinderen hebben gemist. "progressieve, diverse" universiteit zegt mij genoeg. Je hebt opvang, ouders, en waarschijnlijk ook nog een huishoudster. Misschien ben je gewoon niet zo goed als je denkt.

C10H12N2O | 29-10-20 | 00:23 | 5

Ja, inderdaad maar een eenverdienersgezin kan niet meer, dat hebben vrouwen er zelf naar gemaakt. Emancipatie, ook willen werken. Geschreeuwd hebben ze erom. Het bedrijfsleven en de politiek heeft het handenwrijvend verwelkomd. Nog meer loonslaven en voor minder loon. Koopkracht langzaam afbouwen en je kunt niet meer terug. En nu maar zeuren.

pjisonline | 29-10-20 | 07:40

Zo waar. Wat is er gebeurd in dit land? Men is echt de kluts kwijt. Nota bene geen prioriteit geven aan je eigen kinderen, wat gaat er mis bij deze mensen?

heavydigit | 29-10-20 | 07:45

@pjisonline | 29-10-20 | 07:40:
Echt, een eenverdienersgezin is zó 1960.
Als beiden ambitie hebben, dan gaan beiden deeltijdwerken.

Papa Jones | 29-10-20 | 08:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Een man is in weze gewoon een wandelende zak met zaad. Niet meer of minder dan dat.

moetnoggekkerworden | 29-10-20 | 00:21 | 1

Bij jouw zit wel echt een hoop frustratie jegens mannen. Jeez, dat je je leven zo laat beïnvloeden door anderen

mlmn | 29-10-20 | 07:12

Een verstandige vrouw houd en gebruikt haar baarmoeder voor haarzelf. Samen een kind, waarom niet alleen. Echt veel makkelijker alleen te organiseren dan met zo’n ouderwetse brulaap op de bank die je steeds moet vragen wat te doen. Nederlandse mannen zijn gewoon zeikmutsen die in het jaar 2020 nog steeds denken dat het 1920 is. Dus ipv klagen ga er alleen voor, regel de oppas kinderopvang zelf. Geeft je veel energie van zo’n zeurmuts vent heb je alleen maar last en put je uit. Werkgevers met ouderwets idee, verzamel bewijs en klaag ze aan.

moetnoggekkerworden | 29-10-20 | 00:12 | 1

Ik hoor je helemaal niet over je liefdes kind, gaat het wel goed met hem/haar/het ?
Of is het weer zo n kind met ernstig chronisch psychische afwijkingen waar de wereld niet beter van wordt maar wel voor op moet draaien

2CVOcean | 29-10-20 | 00:27
-weggejorist-
KittySexa | 29-10-20 | 00:08 | 2

Waar is de tijd gebleven dat je ze na een potje dobbelen aan de haren je grot in kon sleuren?

Betterworld | 29-10-20 | 00:07 | 1

Vrijdag weer.
Tenminste, als je niet verloren hebt met dobbelen.

Sjiek | 29-10-20 | 00:40

Ik vind een aantal reacties hieronder ook wel kort door de bocht hoor.. Jeez.

En ik heb nog een ander ding te zeggen, daar heeft de schrijver wel een punt maar ik denk dat dit een lastig veranderen punt is. Gaat namelijk om een mentaliteits/cultuurverandering.
Benieuwd hoe de schrijver zelf tegen dit aan kijkt.
Sinds wanneer is die obsessie met geld en status begonnen, alsof dat de enige maatstaf is die belangrijk is. Alsof wat vrouwen eerder en nu nog steeds doen geen waarde heeft omdat het niet in geld uitgedrukt wordt.
Grappig dat veel mensen tegenwoordig niet materialistisch zijn maar kennelijk wel zoveel om geld geven.

En ik ben erg benieuwd naar de mening van de schrijver over bijvoorbeeld vrouwen die minder werken, of heel extreem misschien thuis blijven. Wat is haar mening daarover

mlmn | 29-10-20 | 00:00 | 4

Die obsessie met geld en status is begonnen sinds we rechtop kunnen lopen. Uw conclusie of gedachtegang dat vrouwen hier geen rol in spelen is te simpel voor woorden.
Even terug naar de denkfase aub en nee, ik ga het u niet uitleggen...

SterF... | 29-10-20 | 00:06

Is ook een keus mits je die zelf betaald

moetnoggekkerworden | 29-10-20 | 00:14

Papa Jones zeker. Zou ik ook eerst gaan doen.

@sterf Ja klopt, dat haal ik in een andere post ook aan. Vrouwen zijn daar zelf voor verantwoordelijk door hun partnerkeuze. Ik vraag me alleen af of dat zo tot het extreme opdrijven mensen nu echt gelukkig maakt.
Zorg dat je beide blijft werken, liefst zo dat beide goede vooruitzichten houden qua baan. Dat je goed kunt rond komen en als je je kinderen dan kunt opvoeden dan gaat het toch super?

mlmn | 29-10-20 | 07:21
▼ 1 antwoord verborgen

Wel de meeste reacties hier van het mannelijke volk leggen precies bloot waar het probleem ligt. NL heeft hele ouderwetse verwende mannetjes.
Zeikerds van de bovenste plank. Zeurmutsen die graag boven op de rots wollen zitten. Gewoon kappen met samen kinderen krijgen . Doe dat alleen en je hebt een veel makkelijker leven. En een mannetje erbij af en toe voor je plezier. We can have it all. Go for it vrouwen en laat die debiele brulapen lekker links liggen. Klaag mannen aan en verzamel bewijs een me too hier in NL is eens hard nodig. De mannelijke reacties hier laten dat duidelijk zien.

moetnoggekkerworden | 28-10-20 | 23:51 | 5

Het moet niet gekker worden.
Emancipatie is geven en nemen, van twee kanten.
Daar heeft de schrijver nog niet van gehoord

Papa Jones | 29-10-20 | 00:07

Wij wollen helemaal niet op een rots zitten hoor, maar wel een fijne wereld en prettige werksfeer die efficiency ten goede komt. bevrijd uzelf en de wereld en het milieu door geen kinderen te nemen. Types zoals
U zijn de graai en sloopafdeling,zit niemand op te wachten. Zie politiek zie bedrijven zie economie

2CVOcean | 29-10-20 | 00:13

@Sw.Dwaallicht | 29-10-20 | 00:02: proest, wat vind u van al die enorm vrouwonvriendelijke commentaren hier? Blijkbaar heel normaal. Rest my case....
Succes met uw mentale scheefgroei. Er is vast nog wel ergens een plek voor u voor behandeling

moetnoggekkerworden | 29-10-20 | 00:17
▼ 2 antwoorden verborgen

"Als dat alleen of vooral op de vrouw valt omdat de man moet werken, staat zij onder veel meer druk." Dát *MOET* dus helemaal niet, maar is het DIRECT gevolg van de onderhandelingen tussen jou en je partner. Houd een sop met dat gebrek aan communicatie op de samenleving af te wentelen.

Taggart | 28-10-20 | 23:51 | 3

Precies.

Papa Jones | 29-10-20 | 00:08

Inderdaad, dat moet dus helemaal niet maar hangt vooral af hoe je je leven graag wilt inrichten.

Vooral ook wel interessant om te bedenken dat de man "moet" werken. Alle data laten zien dat vrouwen doorgaans omhoog trouwen etc en dat veel vrouwen kennelijk niet eens geïnteresseerd zijn in partners waarbij het zou kunnen zijn dat zij de grootste verdiener. Of in ieder geval dat het verschil niet te groot is. Dat schijnt echt funest te zijn voor een relatie.

Dus het is maar zeer de vraag of het moeten werken van de man niet eerder een oorzaak heeft in de biologie van de vrouw.

Bij mannen zie je veel meer dat er door klasses heen wordt getrouwd.

Charles murray heeft daar wel een paar goede boeken over geschreven. Sociale stratificatie etc

mlmn | 29-10-20 | 00:09

Dit dus.

Saboteerik | 29-10-20 | 01:10

Ik kan mij zeker in een aantal zaken vinden maar ook niet in een aantal.

Er wordt gesteld dat het in Scandinavië veel beter is maar daar is geen bewijs voor. Het geboortecijfer daar is vergelijkbaar of lager dan in Nederland afhankelijk welk land je pakt. Nu helpen alle beetjes om het geboortecijfer op te krikken dus we zouden alles moeten overwegen.
Echter voel ik er weinig voor en vind het ook een onnozel idee dat de man ook 3/4 maanden bij huis kan zijn. Er is geen medische reden waarom een man verlof hoeft te krijgen. De verzorgingsstaat kost al genoeg met die uitvreters. Dan vind ik het onnodig om mensen die prima instaat zijn om te werken thuis te laten zitten. In tegenstelling tot een vrouw, het zijn nu eenmaal vrouwen die kinderen krijgen daar veranderen we niets aan. Vaak wordt voor een man dit in het begin al geregeld met de werkgever zelf dat er meerdere weken vrij wordt genomen door de man. Je hebt ook al recht op ouderschapsverlof,
Misschien zou een regeling waarbij het stel het verlof flexibel in kan zetten wel wat zijn.

Schrijver heeft wel een goed punt dat kinderopvang zou helpen en die faciliteiten goed op orde moeten zijn.
Ook heeft ze een terecht dat de samenleving baat heeft hij een goed geboortecijfer en dat daar ook anders naar gekeken moet worden. Het mag best wat kosten maar aan de andere kant, er ook meer dan alleen werken en carrière maken. Er heerst ook wel een sfeer in de samenleving dat een kind alles moet krijgen etc. Een derde kind en net iets minder te besteden hebben, nee dat doen we niet.
Een iets andere mentaliteit op dit vlak zou zeker goed zijn maar dat ligt er complex. Een ander indirect effect dat speelt is dat vrouwen over hrt algemeen een partner kiezen omhoog in de statusrang. De financiële noodzaak is er dan ook een stuk minder om te werken voor de vrouw. Nu is dat voor een deel biologie maar het is altijd wat makkelijk om alles op het bordje van de man te schuiven.
Dat sluit tevens aan bij een ander issue dat de schrijver mist. De belasting, het loont om te werken als tweede persoon, ja in deeltijd. Maar gezamenlijk voor meer dan 8 werkdagen in de week werk is voor meneer rutte werken.
Dat zou ook moeten veranderen wil je het doorstromen van vrouwen bevorderen.

En dat idee dat vrouwen onderbetaald worden is al heel vaak onderuit gehaald. Ja er is de pregnancy penalty maar verder niet. Jonge vrouwen worden beter betaald dan jonge mannen.

Kudos voor de schrijver om dit te schrijven en de moeite het geboortecijfer op peil te houden

mlmn | 28-10-20 | 23:33 | 3

Ohja en ga lekker een andere werkgever zoeken. Het klinkt alsof ze je daar niet heel goed behandelen

mlmn | 28-10-20 | 23:36

@mlmn | 28-10-20 | 23:36: Bewojs verzamelen en aanklagen lijkt me beter op de plaats

moetnoggekkerworden | 28-10-20 | 23:53

Helaas komt dit overeen met mijn persoonlijke ervaring van een universiteit. De eerste zwangerschap was al lastig, maar toen 2 jaar later de tweede zwangerschap zich aankondigde, was het einde van de arbeidsrelatie. Net als in de ingezonden brief werd de zwangerschap als een persoonlijk probleem gezien waar de uni geen last van wilde hebben.

Controllos | 28-10-20 | 23:32 | 3

U bent niet de enige, andere Europese landen is het totaal anders. Was echt een shock om te merken hoe verschillend de bejegening is. In NL wordt je vaak standaard al niet serieus genomen als vrouw. Merk het al bij solliciteren. NL bedrijven, noway. Buitenlandse bedrijven kijken Nasr wat je jan, hier kijken ze if je kinderen wil if hebt en hoe oud ze zijn. Eerlijkheids halve moet ik zeggen dat ICT anders is. Daar heb ik dit meegemaakt.

moetnoggekkerworden | 28-10-20 | 23:41

Echt ?! De tweede zwangerschap zich aankondigde ?! Echt?!

grapo | 29-10-20 | 10:31

Uit ervaring weet ik dat veel werkgevers niet zitten te wachten op kinderloze vrouwen in vruchtbare jaren en op mannen die minder willen werken om te zorgen voor hun kinderen.
Het gaat ze niet zozeer om het geld maar om de absurde rompslomp in het woud van formulieren en wetgevingen en de moeite van inhuren van tijdelijk ander personeel.
Ik heb letterlijk gezien dat een zwangere vrouw weggetreiterd werd door andere vrouwen op de afdeling en dat een man die elke woensdag middag vrij wilde hebben om zijn kind op te vangen van school gezegd werd door de leidinggevende je hebt de keus 5 x 8 of 5 x 0 uur.
De maatschappij is zo veranderd dat kinderen krijgen steeds meer gezien word als een ziekte. (SOA)
Ook is het vertrouwen in een land en zijn toekomst niet te onderschatten.
Als men geen vertrouwen heeft in de toekomst stort het geboortecijfer ook in.
Door alles wat ik persoonlijk meegemaakt heb is mijn mening:
Je zet geen onschuldig wezen neer in deze teringzooi en veroordeelt die meteen tot levenslang!

captain-caveman | 28-10-20 | 23:28 | 2

Wat voor bedrijfstak hebben we het hier over?
Eén waar geen brood in te verdienen valt zeker?

Papa Jones | 29-10-20 | 00:10

@Papa Jones | 29-10-20 | 00:10:In de metaal /elektrotechniek/transport bouw en industrie sector is dit gemeengoed ondanks een gruwelijk personeelstekort voor geschoold personeel op MBO/HBO niveau

captain-caveman | 29-10-20 | 01:00

Goed stuk, jammer dat er dus sinds mijn afstuderen op dat vlak nog steeds niks is veranderd. 1996, prof nam geen vrouwen aan voor promoveren want die kon zwanger raken. Postdoc die het lef had zwanger te worden wilde graag na 2 jaar en einde postdoc plaats op nieuwe postdoc plek verder. Ach zei prof je wilt vast nog tweede kind. Zo nog veel meer verhalen. Heeft mij doen besluiten na master niet te gaan promoveren. Helaas was ook het bedrijfsleven ook aardig. Triest dat dit nu nog steeds zo is. NL is erg ouderwets nog steeds. Hoop dat het voor mijn dochter beter word maar heb daar hard hoofd in.

moetnoggekkerworden | 28-10-20 | 23:22

Wat een zeurverhaal. Nederland is paradijselijk voor vrouwen.

guile | 28-10-20 | 23:16 | 3

Precies wat u zegt is dus het probleem in dit land dat neerbuigende gedrag jegens vrouwen. Wat ik heb meegemaakt met hitsige mannetjes op het werk, niet normaal. Zou tijd worden dat hier in NL eens goed gestraft gaat worden bij dit soort gedrag. Veel van die mannekes was het van bekend dat ze fout zijn geweest. Maar zijn nu allemaal directeur van iets geworden. NL is zeer vrouwonvriendelijk.

moetnoggekkerworden | 28-10-20 | 23:28

Ja een paradijs voor niet-werkende vrouwen!

Slaapliedje | 28-10-20 | 23:33

Een paradijs met slangen.

MistaRazista | 29-10-20 | 00:52

Daarom heb ik geen vrouw.......

Messerschmitt | 28-10-20 | 23:08 | 5

@Sterf de eindconclusie slaat als een tiet op een varken maar dat begrijpt je waarschijnlijk niet in die brulaap modus. Je bent het typische voorbeeld van de Nederlandse ouderwetse zeurvent die met doet alsof je vrouwvriendelijk Benny. Zeker ook een verschrompeld pikkie als een intelligente mooie vrouw niet meteen extase raakt van jou verschijning.

moetnoggekkerworden | 29-10-20 | 00:04

@moetnoggekkerworden | 29-10-20 | 00:04:
Je staat zo stijf van frustratie dat je niet meer normaal kan typen. Of ben je lekker dronken?
Het spijt mij verschrikkelijk dat een slecht beoordelingsvermogen hebt wat betreft mannen.

SterF... | 29-10-20 | 00:11

@moetnoggekkerworden | 28-10-20 | 23:37: "steeds tegen zo’n lul moeten zeggen doe ook eens iets." Dit is dan toch écht jouw/jullie onvermogen geweest om de zaken duidelijk af te spreken.
Leuk hoor kinderen krijgen, gender reveal party (is toch niet meer van deze tijd *gniffel*) babyshower tot de realiteit in knalt dat zo een baby ook nog verzorging nodig blijkt te hebben...
En dan gooien we zo een kind in de kinderopvang waar nog subsidie overgevangen wordt ook!

Harvey2Face | 29-10-20 | 10:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Ben niet zo overtuigd door de argumentatie, ik herken in ieder geval niet het beeld dat universiteiten slecht werkgeverschap betamen.

Je bubbel zou in de commerciële wereld nog harder klappen en ja; je salaris doe je zelf onderhandelen.
Verder mag een werkgever niet informeren of je een kinderwens hebt, bij een sollicitatie.

Met het risico op verlies aan arbeidskracht in geval van zwangerschapsverlof (en daarna vaak "een dagje minder gaan werken"), dus niet alleen verlies van kapitaal zoals je aangeeft, zou ik vrouwen ook een lager salaris bieden.

Ben je een dagje minder gaan werken?

Hoe je het ook wendt of keert; iemand moet voor de kinderen zorgen. Komt je kind in een geëmancipeerd gezin terecht? Kan je man niet een dag minder gaan werken?

Het is wel erg vanuit het ik-perspectief geschreven he? Met een zweem van een post natale depressie?
Welkom in de grote mensenwereld!

NumbNuts | 28-10-20 | 22:55 | 3

Droom lekker verder. U bent niet goed op de hoogte. Heb in andere landen gewerkt en nergens worden vrouwen zo belabberd behandeld als hier in NL. Zit sterk in de cultuur.

moetnoggekkerworden | 28-10-20 | 23:24

Volgens mij worden we hier in de maling genomen door mevrouw de 'Onafhankelijke Academica'. Deze trol wist natuurlijk van tevoren al dat ze een stortvloed aan reacties zou krijgen en ligt nu dubbelgevouwen van het lachen onder tafel!

hoogstetijd | 28-10-20 | 22:46 | 4

@Papa Jones | 29-10-20 | 00:13:
De schrijfster!

hoogstetijd | 29-10-20 | 00:19

Ik vermaak mij anders ook opperbest. Dit is een van de weinige vrouwen die mij uit het cafe weet te houden.

SterF... | 29-10-20 | 00:20

Dat denk ik dus ook. De laatste tijd komt er heel veel van dit soort geneuzel van de RUG.

Mormientoentje | 29-10-20 | 00:26
▼ 1 antwoord verborgen

Hoezo zou de economie altijd maar moeten groeien? Oh ja iets met rente op alsmaar groeiende schulden... notabene nepgeld.

De economische religie die blijkbaar bepaalt dat we allemaal minstens 2,1 kind op de wereld moeten zetten om het draaiorgel aan de praat te kunnen houden, en omdat dit niet gebeurt worden de ongewenste illegale immigranten maar naar binnen gelaten alsof die dit ‘probleem’ voor ons landje gaan oplossen.

In een land en wereld als de onze, waarom zou je überhaupt nog koters op de wereld willen zetten?

Waarom zou alles maar zogenaamd door moeten blijven groeien, waarom kan het niet stabiliseren en/of allemaal wat minder? Het is overbevolkt en te druk.

Hoe komt het dat Nederlanders minder kinderen nemen omdat we allemaal carrière wensen te maken of omdat we in een corrupt land leven waar je je ongewenst scheel betaald aan o.a. en met name de (wan)praktijken, (wan)beleid en (wan)prestaties van links en de bankiers en dat we in feite financieel gezien al decennia stil staan of zelfs achteruitgaan en we teveel werken voor wat bakstenen met postzegeltuintje, als je ‘geluk‘ hebt? Want het wordt je - zeker voor jongeren - wel steeds moeilijker gemaakt om stappen te maken en iets op te bouwen.

Santoku | 28-10-20 | 22:37 | 7

Uitermate zinnige tegel. Nu nog een politieke partij die dit voorzichtig aankaart...

SterF... | 28-10-20 | 23:48

@mlmn | 28-10-20 | 23:43:
Mmmm, een kleine dalende trend is best te overzien....
Liefst wereldwijd.

SterF... | 28-10-20 | 23:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb nog nooit een functie gehad waarbij een vrouw per uur minder verdiende. Ik zal wel te arm zijn om dat te begrijpen.

Zoek je nu gewoon een excuus? Je kan natuurlijk ook je vent minder uren laten werken of zie je dat niet zitten? 1 van de 2, of beide, zullen hun tijd en carriëre tot enig niveau moeten opofferen. Af en toe een paar maanden niet werken is niet carriëreslopend. Iemand zal dat kind moeten opvoeden, is toch echt je eigen keuze geweest. Als vrouw kies je daar meer voor dan als man (mannen hebben in principe geen zak te zeggen en kunnen vrouwen niet tot een arbortus dwingen).

Genoeg vrouwen die wel wat bereikt hebben door geen kinderen te nemen of een huisman thuis te hebben zitten.

Ga lekker anders hypocriet wezen. Kwestie van keuzes maken.
Of naja is dit echt iets waar ik te arm voor ben om dit te begrijpen, dat dit pas op lonen vanaf 100k een issue begint te worden?

Shadowzz | 28-10-20 | 22:37 | 2

En weer precies de geijkte reactie waar precies het probleem zit.

moetnoggekkerworden | 28-10-20 | 23:30

Geef mannen en vrouwen hetzelfde recht op verlof. Dat gaat wellicht al een hoop rechttrekken. Dan ben je van dat gezeik af, want zit er verder geen verschil in risico meer in.

elco485 | 28-10-20 | 22:37 | 1

Ik heb er een hard hoofd in dat evenredig verlof gaat werken. We heben gewoon moderne ouders nodig die het goede voorbeeld geven. Ouders die uitdragen dat dochter net zo veel recht heeft op een carrière als haar vent.

Papa Jones | 29-10-20 | 00:17

Vrouwen onder de dertig verdienen per uur inmiddels meer dan mannen onder der dertig. Hogere opleiding.

Alleen veel vrouwen willen blijkbaar niet fulltime werken zolang ze een partner hebben die fulltime aan de bak is.

kloopindeslootjijook | 28-10-20 | 22:31

Wat een jankstuk. Geeft prima het probleem van de vrouw weer.
24/7 voor de vrouw om kind te verzorgen en de man gaat overdag lekker werken.
Yeah right, totdat de man thuis komt. Die gaat de bende in huis opruimen en er in de nacht meerdere malen uit voor het kind, waarna de volgende ochtend gewoon weer naar het werk. Dus hoezo zwaarder voor de vrouw?
Zorg dat je een goede vent treft, zodat je wel carriere kunt maken. Maar ik betwijfel of je het ook echt wilt.

Ram_Ram | 28-10-20 | 22:18

Sorry hoor, but you cannot have it both ways. Salaris is voor je activiteiten op de werkvloer van de werkgever, niet al het "harde werk" thuis.

checkmate123 | 28-10-20 | 22:16 | 2

Mevrouw stelt toch echt een heus probleem aan de orde. Is toch echt een issue, bewuste kinderloosheid (of dat je, laat in de 30, toch echt te laat bent om een partner te vinden die een gezin wil stichten).

Otto Normal | 28-10-20 | 22:20

... en daarom doen landen die progressiever zijn hierin, zoals Spanje< Estalnd, Zwden , Oostenrijk, met andere denkbeelden dan deze, het dus veel beter, precies dit.

onesizefitsall | 28-10-20 | 22:49

Abortion is green and sodomy is eco-friendly.

We hebben niet méér kinderen nodig, maar minder minder minder. We waren net lekker op weg met onze vergrijzing, maar vervolgens importeren we hordes nieuwe Nederlanders.

www.youtube.com/watch?v=YkgDhDa4HHo

BenBinnen | 28-10-20 | 22:12 | 2

Immigratie is gewenst, niet door u waarschijnlijk, maar wel door de beleidsmakers. Alles is er van afhankelijk als het om vastgoed gaat.
Te weinig kinderen betekent te weinig mensen welk gebruik gaan maken van grond en woningen, om maar iets te noemen.
We importeren omdat hier te weinig kinderen worden geboren.

druipsmurf | 28-10-20 | 22:28

@druipsmurf | 28-10-20 | 22:28: het is gewoon een achterlijk land, oh nee Nederlandje is een groot bedrijf. Voor de creatie van nog meer nepgeld en het zolang mogelijk in stand houden hiervan wordt ongewenst en ongevraagd dit volk naar binnen gehaald wat ons totaal niet past en het ook niet gaat verdienen. Alleen maar om nepgeld, de economische religie en het grootkapitaal. Uiteindelijk wordt het de ondergang van... dat heb je als je voor kwantiteit gaat i.p.v. kwaliteit.

Santoku | 28-10-20 | 22:51

Kijk nou. Onder professoren, 45 jaar later. Niks veranderd zo te zien. Ongering las ook stiekem de playboy.

En niet ondertekenen zegt alles over het niveau. Dit is internet meid, daar kan iedereen een huilverhaal schrijven en doen of ze Zola zijn. Verder helpen je halve argumenten en je zwakke frames ook niet echt.
.
In Scandinavië gingen de dames eerst werken en vroegen vervolgens volkomen terecht en zeer beschaafd of er even geholpen kon worden om dat wat makkelijker te maken. Juist omdat die twee frontenoorlog niet werkt. Hier in de polder willen de dames die het hardst krijsen het precies andersom: eerst een gespreid bed en dan zien we wel of we wellicht, eventueel, willen overwegen om een tweede front te openen. "Having you cake, and eating it too" zeggen de Britten daarover. Gek genoeg hoorde ik de succesvolle vrouwen nooit krijsen. Die regelden dingen gewoon. Geen ophef, geen ellende, geen schade, gewoon geregeld.
.
Schrijfster van dit armoedige stukje spuugt juist de vrij grote groep uitstekend gekwalificeerde, hardwerkende vrouwen mèt een gezin èn een full time baan die ik tot dusver in mijn carrière tegenkwam (interimmer/consultant, ik zie/zag er nogal wat) recht in het gezicht. Met als dieptepunt het standaard schild dat 'kinderen' heet. Want ze op inhoudelijke gronden niet krijgt wat ze wil, offert ze die zonder wroeging op. Dan gaan die domme sukkels van kerels wel de ridder te paard uithangen. En als zelfs dat niet helpt, kan ze altijd nog huilen.
.
Bijzonder genoeg zag ik die sleetse trucjes alleen bij de vrouwen die het niet zouden redden. Zij die dat wel deden gebruikten ze nooit, ze keken er zelfs een beetje op neer. Gewoon normale uren draaien zag ik dan weer vaker bij de dames die het wel haalden. Goed, 40 werd een keertje 36 of 32, maar dat is dan weer consistent met het model in scandinavië: laten zien dat je ergens recht op hebt en dat dan op een beschaafde manier opvragen. Niet eenzijdig aankondigen dat je je uren gaat terugschroeven naar 20 en dan gaan zeiken dat er geen opvang geregeld is voor de vijf ochtenden dat je er toevallig bent. Waarvan de helft wordt verspild aan 'bijgepraat worden'.
.
Schrijfster wil iets, ze wil het nù en het kan haar geen zak schelen wie ze door de mangel moet halen om het te krijgen. Uiteraard onder het mom van iets hoogdravends als "het beschermen van àlle vrouwen", want dat ziet net effe er minder lelijk uit.
.
Het kan natuurlijk zijn dat mijn data niet deugt of hopeloos uit balans is, maar mijn werkhypothese is voorlopig dat er voldoende vrouwen zijn die de schrijfster van dit stukje, haar gekrijs en 'bescherming' helemaal niet nodig hebben. Dat stemt mij hoopvol. Mijn ervaring is dat gemengde teams die voor elkaar willen werken iedereen kloppen die tegen hen het veld in wordt gestuurd. Ik hou van dat soort teamplayers, dus je kon mij het lazerus genieten met je doorzichtige jankverhaal. Ik zou me direct zorgen maken als er ergens bordjes met 'reorganisatie' opduiken.

pietvanvliet | 28-10-20 | 22:10 | 5

Ik hoop vurig dat ze je tegel leest Piet!

SterF... | 28-10-20 | 22:18

Niet alleen met veel ervaring de spijker op zijn kop geslagen, maar aan de achterkant van de plank ook nog om getikt. Die zit echt wel.

Bakschuif | 28-10-20 | 22:30

*Applaus*

a9b2b1 | 28-10-20 | 22:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Typische vrouwen-logica.
Tis altijd de schuld van een ander.
* zet frietpan maar es een keer zelf aan

Montgomery Burns | 28-10-20 | 22:09

Voor ik het vergeet: mij manager nam een baarvakantie en bleef gewoon weg. Niks compensatie, haar taken werden verdeeld. Harder werken voor ons, zij werd doorbetaald, voor niks. Egoïstisch? Ik ken mensen die hun sabbatical zelf moeten betalen. Zwanger is tegenwoordig geen natuurkracht die je overkomt. Vrouwen zouden verplicht moeten gaan sparen. Zoals vroeger, voor hun uitzet.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 22:05 | 4

Ze besparen al op hun inzet, is dat niet dubbel dan?

Bakschuif | 28-10-20 | 22:31

Debiel

moetnoggekkerworden | 28-10-20 | 23:45
▼ 1 antwoord verborgen

Tja als beiden niet tegelijk kan zal je moeten kiezen... Mannen hebben hun instinct om iedere vrouw te willen bevruchten op moeten geven, misschien moeten vrouwen hun moederinstinct ook wat selectiever gaan gebruiken . En waarom zou je mee willen werken aan de overbevolking en plundering van de aarde?

weedo | 28-10-20 | 22:00

Mijn 2 cents als alleenstaande ouder:
1) De gender pay gap is non-existent. Zie deze geweldige video van jonathan Pie: www.youtube.com/watch?v=J7GWHgVZJQU
Volgens gewone economische wetmatigheid geldt dat als vrouwen goedkoper zijn, dan worden alleen nog maar vrouwen aangenomen, totdat ze hetzelfde verdienen als mannen.
2) Werkgevers zijn geen sociale instellingen en ondervinden uiteraard wat last van zwangerschappen omdat ze vervanging moeten regelen. Misschien zou de UWV uitkering daarvoor moeten compenseren en naar 110% moeten gaan ipv 100%.
3) De kinderopvang is inderdaad dramatisch. Zeer terecht punt. Veel te duur en onmogelijk om goed te laten aansluiten op het werk.
4) Voor iedereen die vindt dat vrouwen niet moeten zeiken: 'wie gaat jouw reet wassen als je bejaard bent?'. Die immigrant waar je nu een hek tegen wil bouwen? Om een gezonde 2.1 bevolkingsaanwas te krijgen, zijn er kinderen nodig.
Alles bij elkaar heeft de schrijfster wel een punt.

van heinde en verre | 28-10-20 | 21:59 | 3

Meh, die billenwassers zijn er nu al niet in de zorg, dus de kletskoek “nu geen kinderen, straks geen zorg” klopt niet.
Verder is de scholing nu al zo slecht dat dat wat nu geboren wordt niet verder komt dan het einde van de straat.
Kinderobesitas is een serieus probleem.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 22:09

@Analia von Solmsch | 28-10-20 | 22:09:
Wat heerlijk geschreven.

NumbNuts | 28-10-20 | 23:03

Het eeuwig terugkerende flutargument van "immigranten gaan straks onze billen wassen". Immigranten zijn niet alleen producenten van arbeid maar ook consumenten. Immigranten willen ook wonen, eten, luxe goederen en gezondheidszorg. Aangezien immigranten uit de derde wereld als groep meer kosten dan ze opleveren, en geld is de spiegel van de reeele economie, betekent dat dat immigratie uit de derde wereld er voor zorgen dat de tekorten aan arbeid groter worden in plaats van kleiner.

petersteenkamp | 28-10-20 | 23:24

Dus, dat er minder baby's geboren worden is de schuld van de mannen??

gaffelbaard | 28-10-20 | 21:58 | 2

Bij dit soort types is alles de schuld van mannen.

HoerieHarry | 28-10-20 | 21:59

@HoerieHarry | 28-10-20 | 21:59:
Het kan ook anders zitten.

Dus, dat vrouwen die full-time willen werken niet nog meer kinderen maken is de schuld van de mannen?

gaffelbaard | 28-10-20 | 22:03

Weet Geenstijl zeker dat het hier een serieus bedoelde brief betreft? Deze brief zou net zo goed 'veldwerk' kunnen zijn van een genderstudie 'onderzoeker' die wil weten hoe rechtse mensen aankijken tegen de 'pay gap' van vrouwen met kinderen..

therealbraindump | 28-10-20 | 21:55 | 1

Die 'onderzoeker' begint dan al foutief door te stellen dat 'Geenstijllezer' en 'rechts' geliëerd zijn. Er komt hier voldoende links gelul voorbij - ook door de plempselproducenten.

a9b2b1 | 28-10-20 | 22:49

"als vrouw word je met gelijke achtergrond lager ingeschaald dan je mannelijke collega's"
Daar ben ik gestopt met lezen.
Er moet blijkbaar een mythe in stand gehouden worden.

Nonkel Frituur | 28-10-20 | 21:54 | 4

@HoerieHarry | 28-10-20 | 21:56: de loonschalen liggen doorgaans vast, dat weet je als je solliciteert. Man of vrouw doet er niet toe. Aantal uren, niveau en werkervaring weer wel.
Laten vrouwen dus wel gestudeerd hebben maar geen uren of werkervaring willen opbouwen...

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 22:12

Precies. En daarbij,.. hoe onafhankelijk is een onafhankelijke 'academica' als ze anoniem GS moet schrijven omdat GS 'verboden' literatuur is op uni's?
Gewoon geen ballen in de broek dat mens. Verloren en al behoorlijk geinfecteerd met het linkse virus. Niet serieus nemen, ze kan er niks aan doen. Ze is vrouw. *onder buro duikt en dekking zoekt*

grapo | 28-10-20 | 22:17

Ik ben 25 jaar geleden begonnen bij een IT-bedrijf waar dat al NIET het geval was.

Iedereen heeft hetzelfde startsalaris.

Ik geloof er niks van, wat deze mevrouw opschrijft.

Papa Jones | 28-10-20 | 22:19
▼ 1 antwoord verborgen

www.ad.nl/den-haag/babyboom-na-virusg... O o o Den Haag!
Het voorbeeld van Scandinavië verbleekt/-blankt bij wat er achter het IJzeren Gordijn is uitgedokterd voor vrouwen. Eerste kind: drie jaar betaald verlof; tweede kind (wel slim plannen): weer drie jaar betaald verlof. Tijdens het communisme moesten mannen en vrouwen werken, maar dook het geboortecijfer zo in een zwart gat dat de overheid met de nu nog steeds gangbare oplossing kwam (ik praat over Tsjechië). Wanneer het economisch tegenzit, dan raken de trottoirs gevuld met kinderwagens. Dat is ook nu weer het geval.

Eeuwig..Op..Vakantie | 28-10-20 | 21:53

Misschien maar gewoon afzien van die carriere. Waarom zou je ook. Ik heb als man een redelijk betaalde (deeltijd)baan. Geen carriere. Waarom zou ik ook, over 40 jaar lig ik sowieso met mn neus omhoog.

yiyin | 28-10-20 | 21:50

Waarom heb ik het gevoel dat dit stukje is "ingezonden" door Geenstijl himself.

Mefrauwen die zo redeneren, die lezen toch niet jarenlang met plezier dit roze blog?

Piet-Kietelaar | 28-10-20 | 21:46 | 2

Ah, kijk eens aan, u had dezelfde gedachte.

therealbraindump | 28-10-20 | 22:08

Vergis je niet. Nergens vind je zo een fossiele verzameling misogynisten waar je helemaal vrolijk van word.

MistaRazista | 29-10-20 | 00:33

Cosi fan tutti ( bijna)

LoperH2 | 28-10-20 | 21:43 | 2

Tutte. Mannen bezondigen zich er niet aan. Die worden niet zwanger.

Synecdoche | 28-10-20 | 21:59

@Synecdoche | 28-10-20 | 21:59: daar moeten we het nog maar eens over hebben dan. Zo simpel is dat niet meer. Je hoeft tegenwoordig geen baarvader te hebben om te menstrueren, wat nog helemaal niets uitsluit in het bepalen van de samengestelde gender met bijzonderheden. Seksist !

Bakschuif | 28-10-20 | 22:35

Als een werknemer zwanger wordt, dan kost dit het volgende:
- het loon moet doorbetaald worden, hetzij door de werkgever, hetzj door de belastingbetaler;
- wervingskosten voor een tijdelijk plaatsvervangende kracht;
- productiviteitsverlies door inwerktijd vervangende kracht;
- productiviteitsverlies door inwerktijd herintredende moeder;
- productiviteitsverlies doordat de nieuwe moeder door de babyzorg vermoeider is en minder geconcentreerd werkt.

Persoonlijk vindt ik het vrij hypocriet om niet alleen te verwachten, maar zelfs te eisen dat een werkgever dit allemaal maar faciliteert.

'Tweefrontenoorlog' is trouwens een prima Nederlands woord.

De 'oplossing' bestaat uit drie punten, wordt beweerd.
1. "Kinderen zijn goed voor iedereen". Niet in de hoeveelheid warin ze hedentendage geproduceerd worden. We reproduceren ons in rap toenemende snelheid richting uitsterven. Niemand zit op nog een kind erbij te wachten.
2. "Meerdere maanden vaderschapsverlof". Door 1 zwangerschap wordt niet alleen moeder, maar ook vader lange tijd uit het productieproces gehaald. Zie hierboven wat dat de werkgever kost.
3. "Kinderopvang". Zie punt 1 waarom die zo schaars is.

IndexMundi het Nederlandse geboortecijfer op 10.9, niet de 1,66 die genoemd wordt.

Het is hypocriet om te eisen dat de hele maatschappij (inclusief partner, belastingbetaler en werkgever) jouw persoonlijke keuze maar moet accepteren, faciliteren en vooral financieren. Inderdaad: jouw keuze, jouw probleem.

a9b2b1 | 28-10-20 | 21:43 | 2

Als de econoom uiteindelijk de echte loonsom met alles inclusief optelt, zijn vrouwen stukker duurder dan het alternatief.

smdyasc | 28-10-20 | 21:49

indexmundi heeft het over 10,9 geboortes per 1000 inwoners per jaar, dat is wat anders dan het geboortecijfer in het artikel, dat gaat over het aantal geboortes per vrouw, zwitzal. Westers geboren kinderen zijn sowiezo meer waard, maar dat mag je niet zeggen. Je kan zelf wel bedenken wie er een betere kans heeft op een goede opleiding, een hollands kind geboren in een hollands dorp of Nmbokotombumbu geboren in de sloppenwijken van Lagos.

joajoa | 28-10-20 | 22:04

Het hebben van een carrière en het hebben van kinderen gaan nou eenmaal niet goed samen. Een goede opleiding afronden is geen garantie op een carrière. Carrière betekent focus op je werk, uurtje langer blijven als dat echt moet en eventueel bijscholen in de avonduren. Als je die dingen niet kunt opbrengen, dan heb je geen carrière, maar een goed betaalde baan en daar is niks mis mee.

Andersdenkend | 28-10-20 | 21:42

“Zo werken vrouwen minder en op minder hoog niveau.” Nou, als dat gewoon kan en als dat hun keuze is, maken vrouwen dus de verkeerde keuze?
Of zeg je: ondanks dat vrouwen minder werken en onder hun niveau hebben ze recht om even veel te verdienen als mannen. Met minder werk en minder niveau. Kinderen komen al met gratis subsidie. Scholing, toeslagen en gratis zorg. Daar hoor ik je niet over.
Heb ik het nog niet eens over de milieuschade.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:42

Er zijn best voorbeelden van gewonnen meeefrontenoorlogen. Maar de oplossingen die zij hier aandraagt klinken meer als een von schlieffen plan

Gen. Maximus | 28-10-20 | 21:41

Ik denk dat deze mevrouw een conservatieve vriend heeft.
Een beetje modern paar gaat allebéi minder werken.
Of de man gaat minder werken.
Die hoor je niet zeuren.

Papa Jones | 28-10-20 | 21:37 | 3

Ik ben ook veel minder gaan werken, maar ik wist niet dat ik het moest melden. Je hoort me er ook niet over zeuren hoor.

Bakschuif | 28-10-20 | 22:37

@Papa Jones | 28-10-20 | 22:39: De Calvinisten riepen des 's zondags, al vingerwapperend: "ledigheid is des duivels oorkussen!" en de blije Katholieken riepen terug "en vlijt is zijn matras !" en doken na de kerk de kroeg in.

Bakschuif | 28-10-20 | 22:45

Misschien moet je dan een vent nemen die niet ook 40 uur werkt en carrière wil maken. Maar één die 28 uur werkt en graag de zorg voor de kinderen erbij doet? Dat zit hem vaak ook het probleem dat de academica toch ook altijd een vent wil die minstens zo ambitieus is..

Beste_Landgenoten | 28-10-20 | 21:35 | 5

@Ruimedenker | 28-10-20 | 21:45: Nee, ik werk full time.
Mijn vrouw zit in de Wajong.

Maar ik had het prima gevonden om minder te werken, als ze wel werk had.

Of de vrouw kostwinner, en ik deeltijd. Had ik ook prima gevonden.

Papa Jones | 28-10-20 | 21:53

@Papa Jones | 28-10-20 | 21:53: Hier werken we beide deeltijd. Gaat perfect. Zo houden we onze scholing en ervaring mooi op peil en delen we alles. Ik zou niet anders willen.

Kopieerapparaat | 28-10-20 | 23:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Waar komen die kinderen toch vandaan? Uit de ... van tante Sjaan!
Oh nee, die worden geïmporteerd tegenwoordig.

Wassila | 28-10-20 | 21:33 | 3

Dat zijn '"""kinderen""""

DooieKapotte | 28-10-20 | 21:45

Maar hoe komen ze daar dan im?

Beste_Landgenoten | 28-10-20 | 22:18

‘Kinderen hebben de toekomst’, zeggen ze. Ik zeg: mensen die kinderen opvoeden hebben de toekomst. Dus al die veelbelovende mensen moeten met andere veelbelovende mensen vooral veel kinderen krijgen. De verstandige vrouw voedt die kinderen vooral zelf op (waarom wil je kinderen als je ze vervolgens door iemand anders laat opvoeden?). Ouderwets? Misschien, maar het werkt het beste. Of wil je het kinderen krijgen aan de ‘nieuwe Nederlanders’ overlaten? Terugkomend op wat ik eerder zei, bepalen dan de immigranten hoe de toekomst eruit ziet.

zwarte_weduwe | 28-10-20 | 21:33

Citaatje:
"Op de Nederlandse universiteiten is GeenStijl verboden literatuur."

Persoonlijk vind ik dat een veel alarmerender mededeling dan dat hele kindertjes-verhaal.
Pakweg 75 jaar geleden waren er ook lieden die literatuur niet alleen verboden, maar zelfs verbrandden.
't Is, dat ons geliefde GeenStijl geen boek is. En je kunt je afvragen of GeenStijl 'literatuur' is (ik vind eigenlijk van wel) maar ja, dat is de tijd waarin we leven; geen hond leest meer een boek. Maar stel, stèl he, dat GeenStijl een boek was, of een courant (voor de jongsten onder ons: dat was zo'n pak enorme papieren lappen vol tekst en slechte foto's, die in je vaste, toen nog bruine kroeg vast zat aan een stok), dan zou het me niet verbazen dat de leiding van onze universiteiten subiet zou overgaan tot het zelfde: verbieden en verbranden.

Want "diversiteit" en "inclusie" bereik je uiteraard alleen door uitsluiting (ook wel EXclusie genoemd), cancelling en censuur, net zo lang totdat je een linkse mono-cultuur overhoudt. Want da's pas échte 'diversiteit'.

En verder vind ik dat mijn moeder zaliger het prima heeft gedaan: ze was altijd thuis, deed het huishouden, en elke vrijdag was er niet alleen gestoofde kabeljauw met aardappelpuree, maar ook een poetsvrouw (tegenwoordig heet dat een 'huishoudelijk assistente' of een 'facilitair medewerker').

Mijn moeder was er altijd voor mijn broertjes & ik. Altijd. Dat gaf een gevoel van geborgenheid & zekerheid.
Mijn vader had een baan (soms zelfs twee of drie) en zorgde voor het inkomen. Toch sneed hij elke dag het vlees, in plaats van alleen op zondag.
Al die taken hadden natuurlijk ook andersom gekund, wat mij betreft, maar ja, de tijdgeest, hè. Die was in de jaren '50 en '60 net wat anders.

In onze tijd is er de geest van de crèches, de kinderopvang, de SUV voor de deur, de top-hypotheek, de iPhones voor de kids, evenals de dure Nikes, de laptops, de tv's op de kinderkamers, de Playstations, de X-boxen, de dure bio- en vega-voeding uit de 'Marqt', de tropische zwemparadijzen voor de kids, de dagelijkse Prosecco, de witte wijn, de roze en de rode, en dan ook nog de wintersport, de zomervakantie in Alanya of in de Ardèche, de caravan, en de tussendoortjes in de Landal Greenparks, en niet te vergeten alle extra kosten voor de Golden Retriever.

Tja. Dan heb je geen andere keus; dan heb je gewoon twee kostwinners nodig. En dan is het 'glazen plafond' wel het laatste waar je je energie tegenaan wil gooien.

Peter Emile | 28-10-20 | 21:31 | 3

Enige gedachten:
1- We verliezen door ons lage geboortecijfer de "strijd" tegen culturen die veel hogere geboortecijfers hebben. We weten over wie ik het heb.
2- Het is vandaag een schande als een vrouw kiest voor het moederschap en voor fulltime huisvrouw te zijn. Op huisvrouwen / fulltime moeders wordt neergekeken, terwijl het perfecte functioneren van een goed thuis voor de familie / kinderen (=toekomst) een zege is.
3- Tegelijkertijd begrijp ik de frustratie van deze jonge vouw goed. In onze buurlanden wordt het echtparen veel makkelijker gemaakt om kinderen voort te brengen en op te voeden. Steun als vaderschap verloven e.d. zijn veel beter dan in NL. Ik lees hier veel tegels die werkelijk kant noch wal raken en beschamend overkomen.

viejohuevon | 28-10-20 | 21:51
-weggejorist-
marcoplarco | 28-10-20 | 22:34

Pulling my leg? Productieve mannen op??? En vrouwen om aan te vullen?Zo is het niet gegaan. Gezinnen hadden niet genoeg om de geneugten des levens (die graag aan hun verkocht werden) te betalen. Dus moest de vrouw geld verdienen. En ZO is het gekomen.

viejohuevon | 28-10-20 | 22:49

Laten we dat vooral niet doen , want alle vrouwelijke moslim pinguins vinden daar natuurlijk weer een loophole in en dan word het echt een onbetaalbaar ons probleem geval.

gijs geluk | 28-10-20 | 21:31 | 3

Moderne moslima’s gaan wel studeren en werken, omdat ze weten dat hun moeder gesubsidieerd thuis zit. Daar passen ze voor.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:35

@Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:35: Dei kan dan mooi op de 4 spruiten letten met de marokkaanse tv aan.

BenPakdee | 29-10-20 | 12:09

Moslims in Nederland zitten nu op 2.7 kinderen, en dalend. Willen nl ook een leven hebben. Het is nog meer de nieuwkomers, somaliers, eritreers die nog met het koppie in de middleeuwen zitten qua kinderkes.

BenPakdee | 29-10-20 | 12:10

Jezus wat heeft dat wijf veel woorden nodig om uit te leggen dat ze het oneerlijk vindt dat vrouwen baarmoeders hebben en mannen niet. Die komt er niet.

Gen. Maximus | 28-10-20 | 21:30 | 2

Volgend jaar heb ze burn-out.

Joris Beltsin | 28-10-20 | 21:38

@Joris Beltsin | 28-10-20 | 21:38: precies. En daarna zelfstandig "coach" worden, de zoveelste die kan putten uit eigen ervaring. Wat in de praktijk neerkomt op fulltime muntthee-moederschap

Gen. Maximus | 28-10-20 | 21:44

Misschien is het uitgangspunt dat mannen en vrouwen gelijk zijn, onjuist? Mannen kunnen geen kinderen baren (hoe hard de progressieven ook het tegendeel beweren), en daarom ligt die taak bij vrouw. Dat kost productiviteit. Vervelend voor de werkgever.

Dat dat in Scandinavië anders gaat is doorgeschoten gelijkheidsdenken. Er wordt gestuurd op gelijkheid van uitkomst door de mannen net zoveel vaderschapsverlof te geven als de vrouw, terwijl daar fysiek geen aanleiding toe is. Men accepteert daar dus onnodige schade aan de productiviteit, om het heilige doel van gelijke uitkomst te halen. En dat doel, gelijke uitkomst, is wat heel veel progressieven als ultiem doel hebben. Het maakt niet uit of je slim of dom bent, sterk of zwak, groot of klein, ziek of gezond. Allemaal gelijk. Allemaal arm.

Ik gun mevrouw het beste, maar bestudeer de uitgangspunten en doelen nog eens goed. En vraag je af of een gezonde maatschappij bij die doelen gebaat is.

marcoplarco | 28-10-20 | 21:26 | 1

Glazen plafond is ook in Zweden keihard in de bedrijfswereld, vrouwen willen niet zo hard en fanatiek. Gesubsidieerde instellingen (met 36 uur baantjes) hebben daarintegen weer wel vaak een vrouw aan het hoofd.

BenPakdee | 29-10-20 | 12:13

Stimuleer juist kinderbijslag voor vrouwen die hun 1e kind krijgen vanaf 28 jaar.

Phantomas | 28-10-20 | 21:25 | 2

Je vraagt erom, dus hier de godwin: weet je wie de kindersubsidie uitvond?

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:31

@Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:31: Ja die schilder, maar dat is niet de ratio van mijn opmerking.

Phantomas | 28-10-20 | 22:58

Emancipatie heeft z'n grenzen blijkt uit dit schrijfsel. Waarom manlief niet 3 dagen werken voor zo lang hij wil zodat zij volle bak verder kan en haar eigen ambitie kan volgen. Nee, dat niet natuurlijk.

whitechocolateface | 28-10-20 | 21:25 | 2

Ik zou het zó doen!

Papa Jones | 28-10-20 | 21:39

Blijft het fysieke probleem dat mevrouw de zwangerschap en het bijbehorende verlof niet aan haar man kan overdragen. Die improductieve tijd hou je toch. Slecht voor de volle bak en eigen ambitie.

Synecdoche | 28-10-20 | 21:45

Wel fijn voor mevrouw dat thuiswerken nu helemaal hot is. Babyfoon op de keukentafel en vlammen met dat werk!

Broddelwerker | 28-10-20 | 21:25

Echt gebeurt. Bij mijn vrouw op haar werk (in de zorg) was een nieuwe collega aangenomen. Ze was voorheen ZZPer. Na 2 maanden ging ze met zwangerschapsverlof. (Een werkgever mag niet vragen of je zwanger bent bij sollicitatie) Na de geboorte nam ze ontslag. Ze zocht dus gewoon een werkgever die haar zwangerschap betaalde.

RickRD | 28-10-20 | 21:23 | 1

Dat. Vrouwen zijn slimmer dan je denkt.
Had een bovenbuurvrouw die in de ziektewet zat (zat in de zorg) en wachtte met inwonen naar haar vriend (onze bovenbuurman) tot het kon, want officieel was ze nog in dienst. Daarna *plots* zwanger. Jammer, want ze miste haar geboorteplaats Schubbekutteveen heel erg. Zat ze in een woning letterlijk driehoog in Amsterdam, ongelukkig te wezen. Maar werken: nee. Zwanger was haar werk.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:30

Iets minder kinderen, dat zou pas fantastisch zijn voor de toekomst. Begrijp je dat, hoog opgeleide academica?

SterF... | 28-10-20 | 21:23 | 4

@Joris Beltsin | 28-10-20 | 21:26:
Je bedoelt die getalletjes in een digitaal systeem. Niemand hoop ik.

SterF... | 28-10-20 | 21:42

@SterF... | 28-10-20 | 21:42: Als het toch maar getalletjes in een digitaal systeem zijn, mag ik dan de inhoud van jouw bankrekening hebben?

petersteenkamp | 28-10-20 | 23:37

@petersteenkamp | 28-10-20 | 23:37:
Ja hoor, wat maakt het uit!
Zonder gekheid, als die getalletjes uitmaken dat er alleen maar een bevolkingsgroei kan zijn laten we dan maar gewoon nu de boel opblazen, dan is het maar achter de rug...

SterF... | 28-10-20 | 23:56
▼ 1 antwoord verborgen

Sorry mensen. Ik heb het echt geprobeerd, maar kom er niet doorheen. Ik geloof er werkelijk waar geen reedt van dat deze ‘academia’ op hoog niveau werkt, al is hoog natuurlijk subjectief. Misschien heeft ze het best ver geschopt in haar leven, maar het zal niet door haar schrijfkwaliteiten zijn gekomen. Heeft iemand een samenvatting?

beldewouten | 28-10-20 | 21:23 | 4

Je weet niet half wat er tegenwoordig door de academie rolt. Zei ik... rolt?
Blokt, is beter gezegd.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 21:26

Vrouw in dronken bui vergeet pil en zit nu met een kind opgescheept.

hier openen | 28-10-20 | 21:31
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vond 25 jaar geleden het boek "Macha! Macha!" van Malou van Hintum een verrassend en verfrissend goed boek op dit gebied. Misschien zou deze dame dat boek ook eens kunnen raadplegen voor een realty-check.
De subtitel is: "een afrekening met het klaagfeminisme".

discriminazie | 28-10-20 | 21:22 | 1

Malou heeft geen kinderen.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 23:10

OT: sponsort geenstijl barcelona of zo?

tectonicos | 28-10-20 | 21:22

Neem een blonde Zweedse au pair.
Ik heb er ook een paar genomen terwijl ik geen kinderen heb.

HoerieHarry | 28-10-20 | 21:20 | 1

Verstandig Harry.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 21:34

Vrouwmensen klagen en komen niet met oplossingen. Beslissingen nemen zie ik maar zelden. Fouten van anderen honderd jaar onthouden en daar oneindig op terugkomen. Onderlinge kift tussen vrouwen. Enz enz. Zo, jij wil salaris erbij of whatever ik heb niet eens geluisterd naar t zielige stukje.

brawler | 28-10-20 | 21:20 | 1

Als je een eeuwig durende ruzie wil op de afdeling en niemand weet waarom, neem dan wat vrouwen aan. Dodelijk voor de sfeer, en werk voor HR.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:24

Ik heb bewust geen kinderen en ik wil ze ook niet, mijn keuze. Maar als werkgever/bedrijf is je doel winst te maken, altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. ondanks dat ik een vrouw ben durf ik het te zeggen: Als je als vrouw zijnde er voor kiest het bedrijf en het werkproces te saboteren door zwanger te worden dan moet je op staande voet ontslagen mogen worden. En ga de volgende 18 jaar maar eens voor die kutkoters zorgen en voed ze op, die opvoeding laat de laatste aantal jaren nogal te wensen over. Wil je een carrière ipv een kind? Dat kan, laat je dan wel steriliseren. Probleem opgelost.

Hangtietsmurfin | 28-10-20 | 21:19 | 3

Jammer, je hebt er wel de tieten voor.

beldewouten | 28-10-20 | 21:24

In Scandinavië vindt elke werkgever het krijgen van een kind belangrijker dan de bedrijfsvoering. Echt waar wat een academica heeft het gezegd.

Joris Beltsin | 28-10-20 | 21:35

Goede mensen zijn op veel plekken bij veel bedrijven moeilijk te vinden. Dan zou je denken dat er een gat ik de arbeidsmarkt is. Jonge moeders met ambitie, beetje flexibel zijn en je hebt de beschikking over een goudmijntje!

nietoftochwel | 28-10-20 | 21:55

Herkenbaar, zowel voor mevrouw als meneer Superhirn. Zwangerschap wordt op de universiteit te vaak als een hinderlijk fenomeen gezien dat vrouwen zelf moeten oplossen. Wat dat betreft moet ik de UvA nageven dat ze het het goed doen met het tot 100% aanvullen van het salaris tijdens vijf weken vaderschapsverlof.

Tegelijkertijd denk ik: als die universiteiten nou eens al die energie en financiële middelen die nu in diversiteitsbeleid worden gestopt eens zouden inzetten om academici te steunen in het kersverse ouderschap... Maar kleurtjes, islam en vulvaebenoemingen zijn vooralsnog belangrijker dan praktische emancipatie in het alledaagse academische bestaan en gelijk verdeelde zorg voor de kinderen.

Professor Superhirn | 28-10-20 | 21:16

Vreemd, ik heb mijn oma, moeder en vrouw nooit zo horen zeiken.
Zoekt ze nou bevestiging en zit ze vanaf volgende week ziek thuis voor de komende twee jaar?

hier openen | 28-10-20 | 21:15 | 1

Waarom niet allebei?!?
Ps ik ben geen vrouw.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:21

Als ze nou eens begint dit probleem bij haar man neer te leggen ipv bij ons of haar werkgever. Kennelijk weigert hij parttime te werken zodat zij aan haar carrière moet kunnen werken. Het is jullie kind, niet het onze, maar iedereen moet wel meebetalen aan kinderbijslag, opvangstoeslag, gratis meeverzekerd zijn en gratis opleiding tot 18e jaar.
Heb ik nog nooit een moeder, laat staan ouder dankbaar over horen zijn. Alleen maar klagen dat ze nog meer geholpen moeten worden voor keuzes die ze zelf, doelbewust, maken.

Olleke | 28-10-20 | 21:12 | 2

Maar kinderen zijn zo duur! Aldus alle ouders die nooit zullen weten hoeveel belastinggeld in hun larven gestopt wordt: tonnen, letterlijk tonnen.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:18

Helemaal mee eens.
Een modern stel gaat alletwee minder werken.
Dat heet een gelijkwaardige relatie.

Of één van beide moet minder werk-ambitie hebben, dan gaat die part time werken. Het is een keuze.

En anders heb je de verkeerde partner.

Papa Jones | 28-10-20 | 21:47

Nederlanders zijn een beetje dom en ouderwets. Ze trappen nog steeds massaal in de mantra van Rutte: "Hard werken, Nederlanders!" Het besef lijkt hier nog steeds niet ingedaald dat het niet gaat om hárd maar om slím werken. Of, omdat Nederlanders ook te lui en onverschillig zijn om hun eigen taal nog te spreken: "Don't work hard,work smart."

Zenzeo | 28-10-20 | 21:11

Tunnelvisie. Dat is.
Hoe kinderen, van wat, dat is afzien, simpel is.
Hoe ze opgroeien, in wat voor omgeving, hoe vergroot je hun kansen, daar gaat het om.
Maak er veel en doe t snel. Dat is mijn advies, aan de "we zijn met meer" doelgroep ref Rutte.

Wassila | 28-10-20 | 21:11

Hier gaat het mis voor de dame in kwestie: "misschien moet ik een baan nemen met minder verantwoordelijkheid en minder uren. Mijn partner verdient namelijk ook prima".
Allebei wat minder. Of als de dame idd een high potential is, kan hij 60% gaan werken, en zij op de carrière focussen.
Verbeter de wereld, begin bij jezelf, zeiden we ooit.

Reaguurst | 28-10-20 | 21:10 | 2

Hoe durf je of liever hoe achterlijk moet je zijn om sowieso dit te schrijven in deze idiote tijd waarin niemand meer weet of ie van voren of van achteren leeft?

Rest In Privacy | 28-10-20 | 21:14

@CalamityJane | 28-10-20 | 21:14: in deze tijd is er nog een grote groep mensen met fopberoepen die niks zullen merken van crisis of Corona, de schrijfster is er ook zo een. Maar ja, toch zielig dat ze niet betaald wordt als man die wel voltijds werkt.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:54

Behoorlijk wat door de randstad gezeuld, maar waar precies is kinderopvang een probleem? Ja, 't is onbetaalbaar, maar het is er in overvloedde, toch? En als dat dan niet kan, stop je (m/v/apache helikopter) met werken en zorg je voor de kinderen. Daar is niets mis mee.

Broddelwerker | 28-10-20 | 21:06 | 1

Onbetaalbaar voor high potentials, hahaha! Die merken het niet eens. Maar verder eens, er is momenteel geen tekort.

tectonicos | 28-10-20 | 21:20
-weggejorist-
Urbanus_2.0 | 28-10-20 | 21:06 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Gestoten-teen | 28-10-20 | 21:05 | 3

Wat een onzin.
Genoeg voor en na-opvang, luxe nanny, 24/7 nurses om je van bevalling t/m puber te begeleiden.
Winkels zijn open tot laat, je kan je boodschappen thuis laten bezorgen en iedereen kent een Braziliaanse schoonmaakster.
Waar het mis gaat is dat het compromissen vraagt en dat kunnen jullie niet.

MokumsMoppie | 28-10-20 | 21:05 | 1

Die nanny kan je betalen met en rijke man, maar ja, die zij schaars ...
Zelfs in Bloemendaal wordt al jaren geklaagd over het tekort aan au pairs.
Nee, meid, je kunt geen kraamvakantie nemen tot de kinderen het huis uit zijn. Het leven is keuzes maken, ook als een ander het betaalt.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:12

"Één front is genoeg, aan twee ga je onderdoor. Zo werken vrouwen minder en op een minder hoog niveau. Ze verzamelen minder ervaring en klimmen langzamer naar de top. Zo blijven vrouwen achter op hun mannelijke concurrentie - ondanks gelijke opleiding."

Luister schat, je kan niet alles hebben!

Of je gaat voor je kinderen, of je gaat voor de carrière.
Ga je voor de carrière, dan zul je wellicht een deel van het opgroeien van je kinderen moeten missen en daardoor je kinderen later in het leven ietsje minder goed kennen.

Of je moet zelf van kinds af aan met je passie bezig zijn geweest en dat zelf tot beroep hebben verworven en een masterplan hebben. Dan heb je inderdaad die hoge kwaliteit van het leven.

Niet wanneer je gemaakt gepassioneerd moet zijn om de maand bol te werken en de zakken van de bazen boven je verder te vullen. Vanuit dat oogpunt bekeken is loondienst nogal een zwaar compromis (waar velen dagelijks mee worstelen).

Tuurlijk willen we allemaal onze eigen droomtoko draaien, geldt niet alleen voor vrouwen, maar voor iedereen. Alleen niet iedereen heeft daar genoeg lef en zelfvertrouwen voor om daar te geraken.
en vallen vroeg of laat in een conditionering om braafjes te verouderen als een "staysafezombie" in de pas te lopen en te stoppen om zelf na te denken en af te kijken van de beste. Je te laten inspireren door de besten en uiteindelijk zelf met geniale dingen op de proppen te komen waarmee je het leven kunt leven dat je wenst te leven.

_Zweevers_ | 28-10-20 | 21:03

Ik heb een aantal vrouwelijke collega's.
De meeste zijn schatten, daarmee moet je een engelengeduld hebben. Die kinderen hebben het ondanks een deeltijdbaanmoeder vast goed.
Er zijn ook enkele 'bitches' werken hard en goed. Hebben geen kinderen of zelfs geen man. Maar één of meerdere katten.
Zo is het nu eenmaal. Ik kan het niet veranderen.

Ray Skak | 28-10-20 | 21:02

Ben bij twee bevallingen geweest en moet zeggen dat ik blij ben dat ik een man ben. Had overigens een fietspomp meegenomen voor het meepuffen. Werkt prima.

D.Onderop | 28-10-20 | 21:02 | 1

Die paar uren afzien levert anders wel levenslang geluk op (kind) en geld (want zielig vrouw, getrouwd, inkomen gegarandeerd.) ik ken geen studie die hetzelfde oplevert binnen negen maanden. De vrouw in de bezemkast met het vluggertje met Boris Becker probeerde het ook maar vergat de trouwring, wel zwanger, geen jackpot.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:08

Mijn vrouw is bij de zwangerschap van de 1ste gestopt met werken. En 2 jaar geleden, na 18 jaar weer begonnen.
Gaat prima!

rifraf | 28-10-20 | 21:01 | 1

Ja, maar ze is niet doorbetaald gedurende die 18 jaar afwezigheid van de werkvloer, daar huilstruikt de schrijfster over. Ze is zielig, begrijp dat toch! Haar baarvakantie wordt niet 109% vergoed.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:59

Mijn moeder werkte jarenlang op een consultatiebureau. Kwam er weer zo’n jong kippetje gestuurd vanuit het hoofdkantoor om het team te “versterken”. Binnen de kortste keren zwanger, met zwangerschapsverlof. Mijn moeder zag het met lede ogen aan.
Vrouwen doen het erom, snel een baantje en baten, volledig betaalt thuis zitten. Dát verhaal wordt niet verteld. Werkgevers mogen er niet om vragen.
Kinderwens is tegenwoordig planbaar.
Dus net als die wereldreis van zes maanden: spaar er voor.
Zadel je collega’s er niet mee op als je “vergeet” de pil te slikken.

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:01 | 3

Was jouw moeder zo’n uit de hoogte pratende tut die ook ouders aanspreekt alsof ze 3 jaar zijn ?
Consternatiebureau.

Nichtsneues | 28-10-20 | 21:17

Ik kon al bijna twee decennia bij nogal wat bedrijven over de vloer. Ik zie bijna een vast stramien. Een leuke, frisse jonge meid komt binnen. Binnen de kortste keren krijgt ze een overeenkomst voor onbepaalde tijd en eindigt het geflirt met mannelijke collega's die veel meer genegen zijn haar te helpen dan jonge mannen. Nog voor ze de basis van haar werk onder de knie heeft, begint het gezeur over 'geen uitdaging zien' en 'vastzitten in een functie'. Vervolgens raakt ze overspannen en ligt ze er maandenlang uit om in parttime terug te keren. Een fatsoenlijke prestatie wordt niet meer geleverd, maar er lijkt wat hoop op verbetering. Tot overmaat van ramp volgt hierop ALTIJD de zwangerschap. Vanaf het moment waarop daarvan melding wordt gemaakt, kun je (als werkgever of collega) een vrouw zeker een jaar afschrijven. En het komt zeker een decennium lang ook niet meer goed. Na de geboorte worden de (maximaal) drie werkdagen per week keer op keer verstoord vanwege het kind; dan is er geen oppas, dan is het ziek, dan is het gevallen, dan is het gepest, dan moet het naar de tandarts etc. etc. Tenslotte wordt het kind te pas en te onpas gebruikt als excuus om iets niet te kunnen doen; 'he nee, sorry, Sterre heeft hoge koorts'... Het probleem ligt echt bij de vrouwen zelf...

The_iron_boar | 28-10-20 | 21:30

@TheIronBoar Lol, en die kinderen van dit type heten inderdaad ALTIJD Sterre of Sem

BASinnic | 28-10-20 | 22:46

Het corona besmettingscijfer moet onder de 1 komen, de kinder/reproductie moet weer boven de 2 komen.....
Wat hebben we een ingewikkeld leven.

Mevrouw heeft wel gelijk dat wij wat betreft verlofregelingen tussen mannen en vrouwen wat achterlijk zijn.
Er speelt misschien ook wat tav vrouwen die in ons land wel erg veel parttime werken. Dat zou dan weer aan dat verlof kunnen liggen: man en vrouw besluiten daarom samen dat man de meeste uren maakt? Zou kunnen. Ik weet ook niet of het gewoon iets is wat we hier doen. Ik weet ook niet of vrouwen het erg vinden om parttime te werken, maar misschien dat de vrouwen onder de reaguurders hier wat zinnigs over kunnen zeggen.

Nuuk | 28-10-20 | 21:01

Mijn vader en mijn moeder werkten bijde fulltime. Natuurlijk omdat dat centjes opleverde. Maar vooral ook omdat het gewoon kon.
En weet je waarom het kon ? Omdat ze 8 kinderen hadden en er dus altijd wel eentje thuis kon oppassen! Niet die modieuze 2.2 of 1.9 kinderen. En niet met 1 of 2 jaar leeftijds verschil omdat het beter is dat kinderen ongeveer even oud zijn als ze opgroeien. Leeftijdsverschil van haast 20 jaar tussen de oudste en de jongste.
Pas toen 4 van de 8 kinderen zelf voltijd werkten is mijn moeder minder gaan werken. Omdat het kon, niet omdat het moest. En weet je waarom dat kon ? Omdat de werkende kinderen kostgeld betaalden dat het gezinsinkomen op niveau hield ! Je kreeg als kind wat je nodig had en voldoende extra's. En als je meer wilde (zoals en kreidler ofzo) dan zocht je een baantje en werkte je ervoor. Eerst sparen dan kopen. Geen kredieten of maandabo's ofzo voor je iphone (oke die bestonden nog niet). Geen gucci of nike, hooguit een paar Eve&Adam's schoenen die waar goed en deden het lang.
Er was altijd iemand thuis als je uit school kwam. Het was hard werken voor iedereen, maar, zoals mijn pa het zei: "van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan" .
Moeders werkten door tot een week (of zelfs een dag) voor de bevalling en begonnen weer een week erna.
Moeders kookten, wasten (in een tobbe met water verhit door een elektrische dompelaar). Alles ging gewoon door. Dolle mina's schreeuwden voor gelijke kansen (die er eigenlijk gewoon waren), Roel van Duin hield sitt ins met zijn kabouters en de provo's provoceerden er op los. Nozems hingen voor de snackbar met hun puchjes of tomos en elke keer dat zo'n groep de grenzen van het toelaatbare overschreden kwan de politie met lange lat ff orde op zaken stellen. Zonder gejank over politiegeweld.
Oh jee, ik dwaal af. Lang verhaal kort: vroeger was echt niet alles beter maar de mentaliteit wel. Eraan met je botten, werken voor je geld! Niet lullen maar poetsen! En moeders,.. die jankten niet en deden alles gewoon.
Kortom, maak een keus. Of kinderen, of een carriere. Wil je bijden ? Niet janken, gewoon doen. Verwende vrouwen hebben nooit veel bereikt!

grapo | 28-10-20 | 21:01 | 2

Dit

rifraf | 28-10-20 | 21:05

Yep.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 21:15

Deksels mooie foto , waarschijnlijk niet de vrouw in kwestie.

JamesYounger | 28-10-20 | 21:00 | 2

Dat is een advertentie James

Pieterman | 28-10-20 | 21:01

Nee anders hoefde ze GS (verboden literatuur lol) niet anoniem te benaderen.

grapo | 28-10-20 | 21:03

Hoe kan je nou in het Universitair Functie Ordenen lager ingeschaald worden? Elke PhD student krijgt hetzelfde salaris, elke junior postdoc zit in dezelfde schaal, een UD of UHD ook vast ingeschaald. Er is meer flexibiliteit in salarissen in de administratieve en ondersteunende functies, omdat daar meer variaties mogelijk zijn in functie-vereisten, maar ook daar geldt, als je functioneert op een bepaald niveau, hoort daar CAO technisch een schaal bij.

Qippie | 28-10-20 | 20:59 | 2

Het is ook lulkoek, maar ja. Ze heeft zo ervaren, dus het is waar!

Analia von Solmsch | 28-10-20 | 21:03

Omdat het uit de duim gezogen is. Er klopt werkelijk niets van het verhaal.

hier openen | 28-10-20 | 21:23

Misschien is nu wel het juiste moment om van de functie huismoeder een betaalde baan maken. Ik zie alleen maar voordelen. Geen alleenstaande moeders meer die uit noodzaak moeten gaan gold-diggen, een hogere vruchtbaarheidscijfer van onze eigen bevolking, zodat we geen Afrikanen meer hoeven te importeren, het moederschap kan aan bepaalde kwaliteitseisen gaan voldoen en vrouwen krijgen het idee dat je ook een carrièretijger kunt zijn thuis aan het aanrecht. En tot slot ben je zo in één klap van al dat feministische gezever af in het bedrijfsleven, zodat de mannelijke can-domentaliteit overal in het bedrijfsleven weer kan terugkeren zonder eerst af te wachten of dat je wel of niet aan de quota voldoet.

Alexander des Burgus | 28-10-20 | 20:59

Na anderhalve fles Rioja zijn dit soort topics wel erg lang. Ga het morgen nog even bekijken.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:59 | 4

Niet verstandig nee. Het doet je meteen weer na de volgende fles grijpen.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 21:08

Welke? ik drink em ook graag.

rifraf | 28-10-20 | 21:08

Wij drinken graag een Campilla grand reserva. Kan ik echt aanbevelen.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 21:32
▼ 1 antwoord verborgen

De oplossing is om geen kinderen te nemen. Of om zo succesvol te zijn dat een aupair één van je fronten voor je bevecht. Die opties zijn doorgaans aan de meeste vrouwen niet besteed. Uiteindelijk denk ik dat de meeste vrouwen gelukkiger worden van het leven naar hun biologische roeping en inderdaad een stapje minder op carrière front. Daar is niets mis mee. Als dat je als vrouw gelukkig maakt is dat prima. En voor die uitzonderingen zoals de auteur hierboven, deal with the consequences.

Joostmochtnietsweten | 28-10-20 | 20:58

Deze mevrouw zegt dat we geen 1,6 maar 2.1 kinderaanwas moeten hebben voor stabiliteit? Dat snap ik niet zo goed.
Als ik zo'n vormeloze ingepakte islamitische fokzeug door de straat zie waggelen met in haar kielzog een pijporgeltje van 'laden-en-lossen ' geproduceerde niet-integrerende haatlarven, dan zit die al zeer ruim boven de 2,1 en daar zijn er een heleboel van. Nog niet genoeg volgens het dictatuurkartel, want ze importeren er gemiddeld nog eens 800 per week extra.
Die worden allemaal opgevangen in eigen islamitische kring die daar uiteraard probeert subsidie uit te peuren.
We waren op de goede weg met de vergrijzing naar een lagere bevolkingsdichtheid wat de leefbaarheid ten goede komt.
Alle leugens ten spijt over de vermeende "ramp" die dat zou zijn.

We moeten nu naar de 30 miljoen (volgens de werkgeversclub) in een soort van randstad die concurreert met soortgelijke verpauperde miljoenensteden in wording in Europa en de wereld, waar mensen als insecten moeten leven.
Door de onvoorstelbare rat-race die dit gaat worden, kan men zeer goedkoop talent scoren tegen absolute bodemprijzen en de rest laten verrekken.

Men zit straks echt niet meer te wachten op aanbod van gemankeerde kindertjes van zeurende relatief rijke ouders, die nu kennelijk nog het idee hebben dat ze er toe doen, in casu hun kinderen waardevol zouden zijn.
Wat sommige reaguurders ook al aangeven: denk nog eens goed na of je nog wel zo nodig kinderen wilt.

Bakschuif | 28-10-20 | 20:57 | 3

Die gore multimiljoenensteden komen er inderdaad aan.
Het valt op dat werkgevers niet meer geïnteresseerd zijn in het welzijn van toekomstige werknemers: de jeugd.
Immigratie en overbevolking maken van het jonge individu een economisch onzeker element, want ze hebben ons niet allemaal meer nodig.
Dat maakt dat werkgevers in dit informatietijdperk heel precies zullen selecteren.
De overheid zoekt bijvoorbeeld geen goede toegewijde bioloog, maar een bioloog die opdrachten uitvoert zonder deze aan zijn of haar geweten te toetsen of de zuivere wetenschap.
Die selectie begint al bij de toelating tot de studie. Dat is nu al bezig!
Je kunt je eigen eigenschappen niet naar believen aan- of uitschakelen. Ze weten precies wie ze waar zullen toelaten of afstoppen.
Wie niet nodig is, zal falen alsof ze in deze competetieve maatschappij niet hard genoeg gestreden hebben.
De problemen van de schrijfster zijn echt.
De vraag zou niet moeten zijn of je nog kinderen wilt, maar of je hen aan een dergelijk toekomstscenario wilt overleveren.

zeurmachine | 28-10-20 | 21:29

@zeurmachine | 28-10-20 | 21:29: Heb je daarin een keuze dan? (bedoel anders dan in Drente in een plaggenhut gaan wonen, zeg maar...)

Bakschuif | 28-10-20 | 21:35

@Bakschuif | 28-10-20 | 21:35: Zolang we er in blijven tuinen, en blijven denken dat hard meerennen hetzelfde is als vooroplopen: nee, dan is er geen keuze.

zeurmachine | 28-10-20 | 22:19

Treffender dan Jan Roos op de 9 maanden beurs kan ik de scheve m/v verhouding niet duiden. Zie 'hippe mama' in Jan Roos op de negen-maanden-beurs op YouTube (ik mag geen url posten)

Drominee | 28-10-20 | 20:56

Behoorlijk slecht Nederlands voor een 'academica', maar ach, wat kan je anders verwachten.

Het probleem zit het hem misschien ook een beetje bij onze 'academica' zelf, die denkt het met haar fopstudie (laat me raden, bestuurskunde? politicologie?) en nul werkervaring dat de hele wereld aan haar voeten ligt en op haar wetenschappelijke inzichten zit te wachten. Wat het dan weer jammer maakt dat haar ingezonden brief zo veel fouten bevat, laat staan als mevrouw een 'wetenschappelijke' scheet produceert.

Nee, de vrouwen van vroeger die zich wijdden aan het opvoeden van kinderen, waren veel meer te prijzen dan dit soort zuur-zeurende huppeltrutjes. Next.

UpdateAvailable | 28-10-20 | 20:54

Deze mevrouw heeft een punt. Kinderen zijn in ieders belang. Je kunt op je 80e wel een miljoen op de bank hebben, maar als iedereen om je heen ook 80 is dan heb je niets aan die miljoen. Kinderen zijn dus nodig om straks iets met je pensioen te kunnen doen.

Is immigratie dan misschien een oplossing? Nee, immigratie verergert het probleem van vergrijzing alleen maar: migranten worden ook oud en zijn in de praktijk slechts enkele jaren productief. Een te groot deel verdwijnt na een aantal werkzame jaren in de AOW of de bijstand. De meest productieve burgers zijn uiteindelijk gewoon autochtone mensen die hier zijn opgegroeid.

ED-209 | 28-10-20 | 20:54 | 5

Als je 80 bent en een miljoen hebt zou ik huurmoordenaars overwegen.

LiniaalRectaal | 28-10-20 | 21:39

@LiniaalRectaal | 28-10-20 | 21:39: zo maar nieuwsgierig: wat zou dat nou kosten, zo'n ouwe B52 in de woestijn in de USA uit de mottenballen halen en -noem eens wat- richting Ter Apel sturen?

Bakschuif | 28-10-20 | 22:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Heb 4 jaar samengewoond met een Academica die ook vreselijk kon zeuren.
Ik denk dat zij m'n ex is.

HoerieHarry | 28-10-20 | 20:53 | 1

Eerst zijn ze je type, daarna je ex, typex!

Adriel | 28-10-20 | 20:56

OT; die vent uit dat Amber alert lijkt zo weggelopen uit een tbs instelling. Laten ze Celine hopelijk snel ongedeerd vinden.

Trumme | 28-10-20 | 20:52

Dit zijn alleen maar issues voor mensen die "bijdragen".
Een hele bevolkingsgroep ligt krom voor andere bevolkingsgroepen die laten we zeggen, -ik refereer aan de actualiteit-, een hoog "reproductiegetal" hebben en gemiste potentiele inkomsten uit werk gecompenseerd zien door de "bijdragen" van de eerstgenoemde groep.
Een soort voluntary suicide.

Wassila | 28-10-20 | 20:51 | 1

Correct. De hardwerkende burger moet opdraaien voor het culturele gebrek in groepen die wonderbaarlijk in Nederland zijn komen te wonen. Om nog te zwijgen over de door hen veroorzaakte schade/misdaad wiens kosten de hardwerkende burger tevens moet dragen.

Niettemin voel ik wel wat voor de Scandinavische insteek qua kinderen en zulks. Gecombineerd met PVV-achtig migratiebeleid.

Nederland80 | 28-10-20 | 20:56

Het is helemaal niet erg dat vrouwen kiezen om kinderen te baren. Maar verwacht dan niet dat je CEO van Sjell wordt als je jaren niet meer hebt gewerkt of part time hebt gewerkt. Hoewel met diversiteiten quota's alles mogelijk is.

Het probleem is dat we vrouwen massaal een peperduur onderwijs stelsel indouwen en ze allerlei papiertjes halen. In zowel zinnige studies maar meestal onzinnige studies. Maar wel veel geld erin investeren. En als de vrouwen dan zwanger worden ze grotendeels uit de beroepsbevolking verdwijnen. Een vernietiging van kapitaal als je het mij vraagt.
Daarnaast speelt er ook wat anders. Een inconvenient truth. Sinds de intro van vrouwen als deeltijders zijn in het westen de lonen keihard onderdrukt. En dat werd niet beter met de massa import van anderskokenden.

Jullie geloven me niet? Een postbode kon vroeger op 1 loon een heel gezin onderhouden. Nu onmogelijk meer. En niet alleen postbodes, dat geldt voor heul veul beroepen uit de arbeiders en lagere middenklasse. Denk daar maar even over na.

Ja, ook de paar vrouwen die @nostyle koekeloeren. Incl. de stukjesinzender

Graaf_van_Hogendorp | 28-10-20 | 20:51 | 1

Dat van dat kunnen leven van 1 loon. Deeltijd werken lijkt me niet (de enige) schuldige. Vroeger kon je makkelijk een huis kopen van 1 salaris. Tegenwoordig moet je samen werken en een startkapitaal hebben om een beetje fatsoenlijk te wonen.

schijtzat | 28-10-20 | 20:56

Losers hebben een excuus, Winnaars hebben een plan

yokiamy | 28-10-20 | 20:51 | 2

Mooi !

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:55

Survival of the fittest, baby.

schijtzat | 28-10-20 | 20:56

Nee, 0 interesse in nazaten met zo iemand.
Waar ging het stuk over?

Maya de Blij | 28-10-20 | 20:50

In Zweden een voorstel om kinderen vanaf twee jaar verplicht naar de 'staatsopvang'. Voorstel of balletje opgooien? Het is geopperd in ieder geval.
Domme doos, wil je dit ook? Lekker progressief toch kindjes maken voor de overheid?! Misschien 'mag' je er wel tien knutselen.. Praat eens met je vent.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:49 | 2

Hier in de stad wordt de meeste kinderopvang bemenst door vrouwen uit andere culturen, die ook wat apart praten.

CiTy3 | 28-10-20 | 20:55

CiTy. Zie het in 'mijn' dorp ook.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 21:20

Wat is de leeftijd van deze dame?
Ik vermoed dat daar een deel van het probleem ligt.

Ruimedenker | 28-10-20 | 20:49 | 2

Hey, je mag geen waarheden verkondigen!

Adriel | 28-10-20 | 20:51

Och, je kan er een nieuwe catagorie snowflake voor uitvinden...
De gleufflake?

SterF... | 28-10-20 | 21:31

'Ondertussen, zoals in veel competitieve velden, wordt er aan je stoelpoten gezaagd'. wordt er gesteld, tezamen met nog wat gezeur over concurrentie. Dat is volgens mij het probleem. Het gaat om werk bij een universiteit. Je bent een verkapt ambtenaar. Op een gemiddelde werkvloer gaan mensen normaal met elkaar op. De meesten maken het elkaar niet te moeilijk. Maar krijg je teveel vrouwen, dan speelt de jaloezie op, dan word er gemanipuleerd, dan ontstaan er kampen, dan ontstaan er roddels, dan word er met de ellebogen gewerkt, dan wordt er gezeurd over promoties die aan anderen worden gegund, wat vanwege subjectieve waarnemingen niet had gemoeten. En dan ontstaan ook situaties waarin je denkt dat er aan je stoelpoten wordt gezaagd. En dat komt doordat je dat, als vrouw, in een zelfde situatie zelf ook zou doen bij anderen die zwakte tonen. En dat lossen vrouwen dan weer op door meer te roddelen en meer in kampen te denken. Als je nou gewoon eens aan het werk gaat!

The_iron_boar | 28-10-20 | 20:47 | 1

Het boek "Hoe word ik een rat " is geschreven door een man die jarenlang vrouwen op de werkplek heeft geobserveerd.

Baron Clappique | 28-10-20 | 20:58

Ja vrouwen zijn nu eenmaal zielig constateert de schrijfster.
Willen ze wel van dat stempel af?
Deze dame heeft wel wat gelijk hoewel de cijfers die genoemd worden niet precies zeggen waar de schoen wringt.
Schaf die kinderbijslag bij meer dan 2 af en de cijfers veranderen.

pejoar | 28-10-20 | 20:47

Vrouwen hier zijn gewoon niet zo dom om full time te gaan werken.

Het leven is meer dan alleen werken, en de hoeveelheid gewerkte uren zegt lang niet alles over productiviteit. Veel vrouwen werken in de zorg of onderwijs (veel uren productief), maar ook in allerlei domme en minder domme kantoor middle management banen. Het bestaan van die hele klasse alleen al is een soort nivellering. Ik kom regelmatig van die hyperactieve mutsen tegen (in een industrie waar kerels het grunt-werk uitvoeren (lassen, werken met chemicalien, sjouwen, bouwen) en vaak zijn het dames met bovengemiddelde herseninhoud, alleen volledig gepsy-opt in een soort streberigheid dat zich uitermate goed manifesteert en gedijt binnen grote en middelgrote bedrijven met genoeg overhead om dat middelmanagement in kwijt te raken.
Nee, ik vind het "werken werken werken" mantra heus niet per se spreken voor vrouwen of vrouwelijkheid.

Gelukkig doen velen het wel met enige charme.

p.s. en naar het schijnt nemen vrouwen vaak genoegen met veel minder moneyz dan een kerel. Da's niet goed! Hup vrouwen!!

Schwanzeleber | 28-10-20 | 20:46

Dan laat je je van je alimentatie en op kosten van de zorgverzekeraar toch gewoon ombouwen tot man. Snap dat gezeik niet.

Baron Clappique | 28-10-20 | 20:46

Het is natuurlijk een gok maar ik vermoed dat dit de verloofde van reaguurder VanBukkem is.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:45 | 2

Jouw verloofde ook van dit type academica Kuifje?

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:59

Papaverlof verhoogt de druk op de woningmarkt. Of dacht u dat uw vrouw u juist aantrekkelijker ging vinden wanneer u weer dat achterlijke Nijntje-stemmetje opzette? Pak de koffers maar, haar Tinderdate is al onderweg.

klimaatsloper | 28-10-20 | 20:45

Eh. Jouw kind is echt niet in mijn belang.
Baar, werk of allebei maar stop met zeiken.

Joris Beltsin | 28-10-20 | 20:43 | 2

wie gaat jouw reet dan wassen als je dement bent?

van heinde en verre | 28-10-20 | 20:59

@van heinde en verre | 28-10-20 | 20:59:
Een liefdevolle robot met AI.

Joris Beltsin | 28-10-20 | 21:25

Progressieve en diverse universiteit, tja. Waarom zou je als autochtone vrouw überhaupt kinderen willen, vind je de (kinderen van) immigranten soms niet goed genoeg? Racist!

C1O2 | 28-10-20 | 20:42

Mijn vrouw werkte niet toen ze zwanger werd. Ik voor twee.

Nooit een cent gezien. Waarom moeten vrouwen die werken eigenlijk geld krijgen en vrouwen die niet werken niet als ze zwanger worden?

Knufter | 28-10-20 | 20:41

Het gebrek aan bevolkingsgroei wordt ruimschoots gecompenseerd met “nieuwkomers.”
Helaas zijn dit geen hoogopgeleide mensen.
Verder kan ik niet oordelen over het persoonlijk “leed” van deze dame.
Mijn vrouw heeft 2 kinderen ter wereld gebracht en kon dat prima doen. In goed overleg.
Als vader kreeg ik in die tijd 2 dagen verlof.
Je wist niet beter.
Moeder is ondertussen “hoofdkostwinner” en heeft een topbaan.
Aan zo’n topbaan kleven evengoed nadelen.
Een goed salaris is fijn, daar staat tegenover dat ze lange werkweken maakt.
Papa werkt 3 dagen..... dus krijgen de kinderen ook hun verdiende aandacht.
Zelfs dat is tijdelijk, de oudste (17) gaat ondertussen z’n eigen gang.
M.a.w. staar je niet blind op een ander.
Blijf niet hangen in die zogenaamde “ongelijkheid.”
Overleg met je partner en laat hem desnoods minder gaan werken.
Maar dan nog, als je het goed hebt samen, wees dan tevreden en zeik niet.

Ruimedenker | 28-10-20 | 20:40

Sjees wat een zielug verhaal zeg.
Ik verzorg mijn kinderen van 6 en 8 al 5 jaar in mijn uppie maar zo zwaar heb ik t gelukkig nooit gehad.
Wat is dat toch dat iedereen ineens zo zielug en kwetsbaar is?
Gewoon opstaan, doorgaan, maak er wat van, don't look back, go forward snowflake

Cum_skwat | 28-10-20 | 20:39 | 3

Vroeger verzorgden vrouwen 8 kinderen.
Klagen deden ze niet.

HoerieHarry | 28-10-20 | 20:41

En reaguurders indertijd maar afgeven op Tamara. Tien van deze voor één Tamara.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:37 | 5

Die Tamara met haar tokkieverhalen en anekdotische argumentatie? Nee bedankt.

DrumPiet | 28-10-20 | 20:58

DrumPiet. Liever domme doos academica?
Tamara was in alle eenvoud autenthiek vergeleken met dit brainwash product.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 21:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Sinds wanneer is het neuken weer begonnen?

Naall | 28-10-20 | 20:37 | 1

Het schijnt dat het al een paar eeuwen aan de gang is. Neuken is uitgevonden in 1863 geloof ik door de Duitse Baron von Neuken.

Knufter | 28-10-20 | 20:39

Tja "nieuwe Nederlands" zijn voor de heren en dames politici daarom ideaal.

Ze kosten niks (geen verlof kosten, geen onderbreking van werk voor zwangerschappen, geen benodigdheid van opvang) en ze zijn van een leeftijd dat ze in principe direct kunnen worden ingezet op de arbeidsmarkt en dus belasting centjes opleveren + koopkracht benutten en dus de Economie aanjagen.

Economisch gezien (op papier) is het steunen op inkomende migratie mbt bevolkingsgroei de meest efficiente manier om je bevolking over het geheel zo productief mogelijk te laten zijn/blijven, en ze zoveel mogelijk belasting centjes te laten betalen.

Deze overheid zit er niet voor u en mij.

Borrom | 28-10-20 | 20:36 | 1

Klopt, het gilde der criminelen is nog nooit zo productief geweest met al die nieuwe aanwas. Het gros van de overige nieuwe aanwinst is vooral productief met klagen en de hand op houden.

Kritiek caster | 28-10-20 | 20:49

Dan heb je gewoon een waardeloze werkgever, niet je energie waard. Maar er veranderd nooit iets bij zo'n werkgever als iedereen dat soort dingen maar weer op lost voor de werkgever. Jullie vrouwen zijn veel te soft, door gewoon door te werken in je verlofperiode heb je je veel te zwak op gesteld, maak het gewoon zijn probleem, ga in de ziekte wet. Loon onderhandelingen mag helemaal geen verschil in gemaakt worden, een bepaalde functie hoort een bepaald loon bij, willen ze dat niet, gewoon weglopen.
En werk inhalen in eigen tijd omdat er achterstand is door je zwangerschap? Gewoon overuren schrijven, werkgevers teren op mannen en vrouwen die hun rechten niet kennen of er niet voor opkomen.

Shibata | 28-10-20 | 20:36

Academica? Genderstudies?

thanseeuwen | 28-10-20 | 20:35 | 2

Nee, hoor, dit kom je op meer werkvloeren tegen. De oplossing ligt bij taakverdeling tussen vader en moeder en bij een werkgever die snapt dat zwangerschappen er nu eenmaal bij horen.

Bataafje | 28-10-20 | 20:50

@Bataafje | 28-10-20 | 20:50: Ik ken een universiteit die een zwanger iemand gewoon heeft aangenomen. Het kan dus wel

thanseeuwen | 28-10-20 | 21:21

Wij hebben zeven kinderen, Doc, Bloosje, Stoetel, Grumpie, Giechel, Niezel en Dommel. T kost wat maar heb je ook wat.
Je moet wel wat tegenwicht geven aan t Darwinistisch offensief uit t oosten.

Wassila | 28-10-20 | 20:35 | 4

En zijn ze ook allemaal Sneeuwwit?

threeheadedmonkey | 28-10-20 | 20:55

@threeheadedmonkey | 28-10-20 | 20:55: Eentje maar. Mijn vrouw is pikzwart, de meesten zijn dus getint, maar door een wonderbaarlijke speling van de natuur is Doc bla, eeh... wit.

Wassila | 28-10-20 | 21:21
▼ 1 antwoord verborgen

Leuk verhaal. Voor de Viva.
Al ben ik het deels met haar eens, ik wilde ook wel vaderschapsverlof. En kreeg twee dagen.

Leuk dit soort ideeën, als het geld tegen de plinten klotst. Dat gaat het komende decennium niet meer zo zijn. Ga lekker aan de pil en stop met zeuren muts.

koolteer | 28-10-20 | 20:33

opleiding is echt totaal niet je economische waarde

klimaatsloper | 28-10-20 | 20:33 | 2

Die “hoge” opleiding is dan ook een deel vd frustratie.
Pretenties...

Ruimedenker | 28-10-20 | 20:47

Precies. Mensen verwarren tegenwoordig "studeren" aan de uni en je diploma halen met hoogopgeleid zijn.

Met het verlagen van de normen, om zoveel mogelijk mensen te laten studeren zijn er dusdanig veel fopstudies (die inderdaad geen of veel minder economische waarde hebben) gecreëerd dat je een universiteitsdiploma al lang niet meer staat voor hoogopgeleid.

Ik zit nu even te browsen op de website van de UVA, en ze bieden 75 bachelor opleidingen aan. Zonder al te kritisch te zijn, kom ik na snel tellen op 45 (bijna) compleet nutteloze studies. Studies waarmee je alleen bij de overheid en/of subsidieclubje terecht kan. Die geen of nauwelijks economische waarde hebben.
Meer dan de helft van alle opleidingen!

DMaN | 28-10-20 | 21:39

De zoon van jos brech? Gezien zijn neanderthalerkop?

wijsvinger | 28-10-20 | 20:45

Is dat gele autootje van hem?

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:46

Ik zou willen dat ik het wist.

Ruimedenker | 28-10-20 | 20:50

Vind het een beetje een uitgescheten onderwerp. We weten het nu zo onderhand wel, na 50 jaar vrouwenemancipatie. Als je als vrouw carrière wil maken, prima, dan kan dat. Vooral lekker doen. En als je kinderen wil, ook helemaal prima, maar dan moet je daar wel voor zorgen. Het is het één, of het ander. Dat schijnt deze vrouw niet helemaal te begrijpen. Ze wil het allebei. Dat gaat helaas niet, het leven is keuzes maken. Zo moeilijk is dat toch eigenlijk niet ? Of heb ik gewoon een gezond Hollands boerenverstand ?

Motleycrew | 28-10-20 | 20:32 | 1

Ja maar jij vergeet ‘it takes two to tango’. Het is nog steeds de norm dat de vrouw minder gaat werken en de man zijn carrière gaat maken. Daarnaast is ouderschapsverlof ook echt te beroerd voor woorden voor vaders met die paar dagen die ze nu krijgen.

TegridyFarm | 28-10-20 | 20:42

Als ZZP-er had ik op een zeker moment ineens een doodzieke vrouw en een pasgeboren baby. Geen verzekering daarvoor natuurlijk (bestaat dat uberhaubt?) ... dus nou ja, dan maar gewoon doorbuffelen, vrouw en baby verzorgd achterlaten 's ochtends vroeg, naar werk, gauw naar huis alles en iedereen verzorgen en gauw slapen want de wekker gaat alweer bijna.

Mijn probleem, want mijn kinderwens. Ik zie eigenlijk niet goed in wat daar gek aan is.

John McClane | 28-10-20 | 20:31 | 3

Oja, zelf ben ik ook chronisch ziek. Ook gewoon mijn probleem. Ik word zo moe van die totaal niet zelfredzame mensen met hun Mickey Mouse-probleempjes.

John McClane | 28-10-20 | 20:34

Herkenbaar. Kleine kinderen en een partner die jarenlang ziek is.
Het is zoals het is.
Ik heb wel een hele sterke band met m'n kinderen daardoor, elk nadeel heb z'n voordeel.

Mr_Natural | 28-10-20 | 20:37

Zwaar jongens.
Zou niet willen ruilen.
Goed dat jullie de kracht hebben.
Zeker Mr_Natural.... nog altijd in voor een geintje.
Boks mannen! Klasse

Ruimedenker | 28-10-20 | 21:06

Vrouwen willen gelijke rechten en centen op de werkvloer. Prima, helemaal gelijk, maar die hebben ze ook. 'Lager ingeschaald'; zeur niet, check de feiten, en als het niet klopt ga je naar je baas, HR, de OR of de bond.
Maar wee u als u aan diezelfde rechten ook dezelfde verwachtingen koppelt. "Ik ben zwanger, ik moet voor de baby zorgen, ik moet 2 uur kolven, ik moet naar de crèche, ik moet naar de school, ik ben weer zwanger, etc.". Las recent een huilstuk van een miep die in twee jaar voor de derde keer zwanger was en haar contract niet verlengd zag worden omdat de baas liever iemand betaalde die ook aanwezig was en werkte. Dat het UWV de afwezige uren betaald is leuk, maar daarmee zijn de handjes niet op de werkvloer.
JOUW zwangerschap is niet ONS probleem. JOUW keuzes zijn JOUW probleem. Stukje volwassenheid. Of dacht je dat er ergens één baas akkoord gaat als een man iedere dag pas om negen uur binnen hobbelt, de hele dag miept omdat hij zo moe is door de huilbaby en om drie uur weer vertrekt omdat de kleine een snotneus heeft. Geen enkele baas gaat dat doen, en al helemaal geen vrouwelijke bazen.

Valse_nootjes | 28-10-20 | 20:31 | 2

Lullige is dan weer wel dat dit vrouwen treft en niet hun mannen, terwijl die ook graag die baby wilden.

Bataafje | 28-10-20 | 20:37

Nou, bij verse vaders knijpt men typisch een oogje toe, vooral als ze al een jarenlange staat van dienst hebben.

Knufter | 28-10-20 | 20:45

Ik zou als beginnend werkgever nooit maar dan ook nooit een vrouw in de vruchtbare leeftijd aannemen. Te grote kans op langdurige en kortdurende uitval. Kan een vrouw ook niets aan doen maar je hebt een bedrijf te runnen.

_pacman_ | 28-10-20 | 20:31 | 1

Daarom wil de Eu ook ouderschapsverlof verplicht stellen voor mannen, opdat ze in een even nadelige positie worden gebracht als vrouwen.

CiTy3 | 28-10-20 | 20:39

Als je een kind wilt, blijf dan thuis en zorg ervoor. Dat verdient dat kind.

En als je vent alleen te weinig verdient voor het geheel: niet doen en klachten bij Rutte. Die geeft al ons geld weg aan de hele wereld, zodat er voor ons niks overblijft.

wilderst | 28-10-20 | 20:30 | 1

@wilderst; inderdaad. Eerst wil mem een baby. En als die er eenmaal is dan moet dat kind zo snel mogelijk vijf dagen per week van zeven tot zeven naar de opvang.

theo-is-dood | 28-10-20 | 20:36

Als iedereen nou even een jaar of 20 stopt met voortplanten dan is de wereld een stuk leefbaarder.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:30

We krimpen (bevolking). Ook de wat conservatiever ingestelde moslims (hier in NL) gaan na een paar generaties minder kinderen krijgen. In alle westerse landen (en Rusland, Japan) krimpt de aanwas door geboorte. Wat zegt dat over hoe we onze samenleving hebben ingericht? Dat is dé vraag van deze eeuw.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:29 | 5

@Alfred E. Neuman | 28-10-20 | 20:51:
Het doet me denken aan de mythe van koning Midas. Alles wat hij aanraakte veranderde in goud. Oh wat een fortuin.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:57
▼ 2 antwoorden verborgen

De academische wereld is sowieso kut weet ik uit ervaring. Veel te weinig doorstroomplekken. Dus val je ergens rond je 35-40 van de piramide af. Te hoog opgeleid voor alles.

Hadena | 28-10-20 | 20:29

Leuk geprobeerd meisje. Niemand zit op jouw jong te wachten, behalve jij zelf en je ouders. Regel het dan ook lekker zelf en maak keuzes. Je kunt niet alles krijgen, al dan niet opgebracht door anderen.

7,62x39 | 28-10-20 | 20:29

Kies eens voor geen gezin !

2CVOcean | 28-10-20 | 20:28

Vrouwen worden soms minder betaald omdat ze vaak niet goed onderhandelen. Dat kan je de anderen verwijten, maar je kan je ook afvragen of de fout niet een beetje bij jezelf ligt.

spanarchist | 28-10-20 | 20:28 | 2

Dat fabeltje is in NL allang debunked, er is in NL nauwelijks salarisverschil tussen M&V als je alle factoren als ervaring, opleiding, competenties en werktijdfactor eerlijk in ogenschouw neemt. Maar het zeurt makkelijker vanuit een vermeende achterstandspositie.

_pacman_ | 28-10-20 | 20:33

@_pacman_ | 28-10-20 | 20:33: Mijn ervaring, weliswaar niet in NL, is toch een iets andere. Vrouwen accepteren het geboden bedrag sneller dan mannen. Terwijl ze toch heel goed nee kunnen zeggen, zoals mijn ervaring op een ander gebied is.

spanarchist | 28-10-20 | 20:42

Volgens mij nemen jullie samen kinderen. De problemen die je samen met je man moet oplossen moet je niet bij de werkgever leggen. Jullie wilden toch kinderen?
Je kan er ook voor kiezen om allebei 30 uur te werken. Auto de deur uit en goedkoop gaan wonen. Wordt het kind naar alle waarschijnlijkheid een stuk gelukkiger van en jullie ook.

Hiram | 28-10-20 | 20:27 | 5

Dit dus.

Barend1814 | 28-10-20 | 20:32

Eens, @Hiram.

Bataafje | 28-10-20 | 20:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Tjah, wat is het nou. Je hebt geen energie, maar je wil wel volledig betaald worden. Minder salaris op een universiteit is gelul, daar is een ambtenaren cao, waarbij alles geobjectiveerd is.
Verder, hoezo is zwangerschap een issue tijdens salaris onderhandelingen: Daar mag helemaal niet naar gevraagd worden. Tenzij je daar al bolvormig binnen loopt, en ze dus weten dat je er binnen een paar maanden voor 4maanden uit stapt.

Ik verklaar dit verhaal dan ook als bullshit, en kan zo in het akwasi "het ligt aan iedereen behalve mij" rijtje.

TheEgg | 28-10-20 | 20:26

Ikzelf weet dat het onderscheid man/vrouw een sociale constructie is die ons met geweld opgedrongen wordt door de man eh

RickTheDick | 28-10-20 | 20:26 | 1

Klopt, maar jij bent dan ook een neo-romanticus.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:47

Je kunt ook GEEN kinderen nemen, dan heb je nergens last van. Kwestie van de juiste keuzes maken. Ik klaag toch ook niet dat ik steeds moet tanken omdat ik een auto heb gekocht? En nog iets, er zijn teveel mensen op aarde dus dat cijfer mag flink naar beneden wat mij betreft.

DooieKapotte | 28-10-20 | 20:26 | 1

Het R getal bij geboortes is nog steeds hoger dan dat van Covid-19. Tijd voor maatregelen.

loze stijl | 29-10-20 | 13:02

Gezeur vanuit het Openlucht Museum.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:26 | 4

Ben ik verschrikkelijk Harry?

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:40

Pak van m'n hart Harry. Dank je.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:52
▼ 1 antwoord verborgen

Mij werd anno 2019 verteld dat ik salaris bleef kosten voor de werkgever tijdens mijn verlof, en dat ik daarom maar blij moest zijn dat het er überhaupt was.

Zal wel aan mij liggen maar deze zin is een beetje krom en inderdaad haar werkgever is niet van deze tijd. De werkgever van mij en die van mijn vrouw deden nergens moeilijk over en het UWV betaald inderdaad het zwangerschapsverlof.

Als je al moeite hebt met de zorg van een baby, wacht maar tot ze groter zijn dan komen de echte problemen. Als ze baby zijn dan slapen ze, huilen ze of liggen aan de tiet en dat is best overzichtelijk. Als ze ouder zijn heb je te maken met de buitenwereld, school, klasgenootjes, internet, telefoons en ze kunnen terugpraten met een eigen mening etc.

EmilioEsteves | 28-10-20 | 20:25

Ah, progressieve mensen die kinderen als bijzaak zien en maar vinden dat de staat ervoor moet betalen.

"Vrouwen hebben net zoveel economische waarde als mannen met gelijke een opleiding"

Nee.

JohnLocke | 28-10-20 | 20:24

Als part time werkende man kan kan ik zeggen dat ik meer energie heb na een dag op het werk als een dag met die koters. Ik zal eerder een burn out van de kinderen krijgen als van m’n werk.

bulk | 28-10-20 | 20:24 | 3

Yep, die krengen zuigen alle levensvreugde uit je. Ik vind ze het leukst als ze op school zitten of aan het slapen zijn,

EmilioEsteves | 28-10-20 | 20:27

@EmilioEsteves | 28-10-20 | 20:27:
Die van mij hebben de leeftijd dat ze niet naar school gaan maar ook overdag niet meer slapen. Nog anderhalf jaar en dan heb ik weer een leven.

bulk | 28-10-20 | 20:31

@bulk | 28-10-20 | 20:31: Aii, dt is balen. Maar het moment dat je ze in de ochtend dumpt bij school is een mooi moment.

EmilioEsteves | 29-10-20 | 10:13

Kinderen opvoeden? Veel te veel werk. Gewoon invliegen die mensen die we nodig hebben.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:22 | 1

Ja, je zou bijna anders gaan denken over het enthousiasme voor abortus in (extreem)linkse kringen. Het lijkt alsof zij het liefst verkeerd gekleurde kinderen zouden smoren.
Overigens niet alleen op "links". Wat vroegah "rechts" heette is ook bekeerd tot de globalistische religie.
"hahaha", aldus de ondertekenaar van Marra-kech.

Jan Passant mk2 | 28-10-20 | 20:27

Ik begrijp dit soort meningen niet; ja het is fijn als we ook westerse kinderen krijgen. Nee, dat betekent niet dat iedereen jou maar moet ontzorgen, terwijl je het echt prima in je eentje af zou moeten kunnen. Vooral betekent het niet dat je maar economische schade moet maken om dingen gelijk te trekken uit ideologische motivatie. Dat is typisch dat irrationele waar we ons helemaal op stuk draaien.

Barend1814 | 28-10-20 | 20:21 | 7

@Barend1814 | 28-10-20 | 20:31:
Onze beschaving verdwijnt. Met of zonder massa-immigratie. Maar waarom? We hebben het immers "nog nooit zo goed gehad." We verdwijnen. Kinderen zijn onze toekomst. Een investering. Je geeft iets door aan volgende generaties. Maar wij zitten alleen te miepen over koopkrachtplaatjes en de boekhouding. En onze carrières. Héél belangrijk allemaal.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:35

@Barend1814 Het zou financieel helemaal niet nodig moeten zijn om te part-timen, maar helaas is het bijna niet te doen om op één modaal salaris of daar onder een gezin te onderhouden met de enorm hoge kosten voor levensonderhoud hier in NL. Dit is echt niet altijd zo geweest, in de jaren '90 kon je als arbeider een fatsoenlijk leven hebben met je gezin en jij als kostwinnaar.

Alfred E. Neuman | 28-10-20 | 20:41

@Alfred E. Neuman | 28-10-20 | 20:41:
Volkomen waar. Het probleem is ook veel meer een gigantische belastingdruk dan wat anders. Je kunt opvang niet betalen, omdat je al zo veel geld kwijt bent aan de fiscus. En die geeft je dan weer subsidie. Volkomen absurd carousselspel.

Barend1814 | 28-10-20 | 20:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Muts. We hebben geen kinderen nodig. Dit land is overvol. En alles wat rijdt, vliegt of vaart brengt constant nog meer 'landgenoten'.

Als je persé een kind wilt moet je dat zelf roggelen ja. Je krijgt goddomme al kinderbijslag, verlof, 18 jaar gratis zorg, gratis opleiding enz voor die vervuiler. Wil je nu nog meer geld uit m'n zak kloppen?

wilderst | 28-10-20 | 20:21 | 2

Gij snaptem!

DooieKapotte | 28-10-20 | 20:30

Volgens mij kost elk kind de ouders ca 100.000 euro.

Risingson | 28-10-20 | 20:37

Wat een verschrikkelijk jankstuk.
Jeuk van gekregen.

DrumPiet | 28-10-20 | 20:21 | 1

Het zou zo in de Volkskrant geplaatst kunnen worden.

Trumme | 28-10-20 | 20:21

Op de kleine foto zag ze er al totaal dichtgesmeerd met make-up uit. De grote foto maakt het niet beter.

TheEgg | 28-10-20 | 20:52
-weggejorist-
Knufter | 28-10-20 | 20:21

Warrig stukje met feul spelvauten. Gewoon geen kinderen nemen, de wereld loopt al over van de mensen. Nederland is vol. Jammer voor je, geen plek meer voor je koter. Stoppen met fokken.

threeheadedmonkey | 28-10-20 | 20:20 | 2

Inderdaad geen Neerlandica deze academicus.

DrumPiet | 28-10-20 | 20:22

Hoe komt dat Viva/ Margriet/ Linda verhaal nou ineens op ons roze platform?

Fanshitter | 28-10-20 | 20:20 | 1

voortschrijdend inzicht kun je het niet noemen.

Trumme | 28-10-20 | 20:24

Een gelukkig en stabiel gezinsleven, een carrière, 2/3 keer per jaar op verkansie.
Alles tegelijk willen is niets helemaal krijgen.

Voor iemand mij voor conservatieve lul uitmaakt; het kan ook de man zijn die kiest om voor het gezin te zorgen. Maar ja, een gezin draaiende houden op één inkomen kan helaas niet meer na de liberale hel die sinds Paars over ons is nedergedaald.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:19

Beste Onafhankelijke Academica,
Als vaste bezoeker van GS had je de wisselende reacties in de panelen ongetwijfeld ingecalculeerd. Het is fijn om te weten dat er in de academische wereld nog onafhankelijke denkers zijn die buiten de gebaande paden durven te treden. Ik hoop dat de juiste mensen je bijdrage lezen en dat het hen aanspoort tot nadenken. Succes met je persoonlijke uitdaging!

MickeyGouda | 28-10-20 | 20:19 | 2

Ik geloof de enige verstandige opmerking tussen alle tegels.

clockandhammergame | 28-10-20 | 20:39

Wat ik bijzonder vind met dit soort opinies dat het allemaal waar is, maar zeker niet generiek. Ga weg bij je werkgever. Je wilt toch niet voor zo'n club werken. Kom op. Dan gat zo'n werkgever op een gegeven moment ook wel nadenken als nr 10 binnen 6 maanden tijd weggaat. En nee, werkgevers zijn niet blij als mensen weggaan. Inwerken en mensen aannemen kost een vreselijk vermogen. Dus hup, hou op met wijzen naar de maatschappij en neem je stappen. Het gras bij sommige buurmannen is absoluut groener.

zevensprong | 28-10-20 | 20:18 | 1

buurmannen = buren.... stop de klok en start de diversiteit... ;-)

zevensprong | 28-10-20 | 20:19

Zijn er dan nog NL vrouwen die uit eigen wil kinderen krijgen dan?

skoftig | 28-10-20 | 20:18 | 1

Ja 1tje, Sandra uit Utrecht.. hoorde ik van een vriend

Ilyrm | 28-10-20 | 20:57

Goed verhaal en echt een probleem en deze mevrouw heeft nog een ( naar ik aanneem) redelijk inkomen.
Als je een minder dan 2500 bruto verdient ( gemiddeld inkomen in NL) kost kinderopvang je meer dan werken je oplevert. Dus zullen alle lager opgeleide vrouwen met een baan altijd voor part time vacatures kiezen omdat het niet uit kan financieel. Deze verlies je ook weer voor de arbeidsmarkt...... politiek ga er eens werk van maken!

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:18 | 1

Dus we mogen allemaal voltijds werken, de kinderen voltijds bij zogeheten professionals worden gedumpt tegen voltijds tarief. Want we zijn allemaal slechts een economische eenheid die maximaal moet renderen voor de maatschappij.

De meeste vrouwen willen helemaal niet fulltime werken. Ze willen een balans tussen werk en privé. Sterker nog, er zijn inmiddels vrouwen die dolgraag zouden stoppen met werken en voor hun gezin zorgen. De meeste mensen hebben NIET de positie die de briefschrijfster heeft.

Arachne | 28-10-20 | 22:25

Heeft ze nog nooit van overbevolking gehoord en dat de aarde niet onuitputtelijk is en veel te ranzig door de tevele mensen?

Gaat het niet dan? | 28-10-20 | 20:17

Als je wenst anoniem te blijven omdat je Geenstijl leest en dat niet cool is op je universiteit ben je onderdeel van het probleem en ben je gewoon af.

ChristianV | 28-10-20 | 20:17 | 5

@aardv@rk | 28-10-20 | 20:21:
Christiaan V was koning van Denemarken en Noorwegen van 1670 tot 1699. Hij werd in Flensburg geboren en was de oudste zoon van Frederik III en Sophia Amalie van Brunswijk-Lüneburg.
Er is internet in het hiernamaals! Haleluia!

Is dit nog nieuws? | 28-10-20 | 20:25

Dat is natuurlijk een beetje dubbel. Ik maak er geen geheim van dat ik Geenstijl lees. Maar aangezien het tegenwoordig populair is om werkgevers lastig te gaan vallen bij een ongewenste mening, hoeft de rest van de wereld niet te weten wie ik ben. Bescherming van mijn werkgever.

TheEgg | 28-10-20 | 20:32

@TheEgg | 28-10-20 | 20:32: Je moet altijd anoniem blijven op internet want er is altijd wel iemand die het niet eens is met jouw mening. Kan je werkgever zijn maar ook iemand die meedoet met de cancel culture.

Zapata10 | 28-10-20 | 21:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Deeltijd werken is geen zonde.
De oplossing is niet meer vaderschapsverlof maar de oplossing is om vrouwen die deeltijd werken te accepteren als normaal

magmen | 28-10-20 | 20:17

Gewoon niet neuken of anders anticonceptie

nee_toch? | 28-10-20 | 20:17

Fuck die Zweden.. Ik was blij na een paar dagen weer aan het werk te gaan, de poppenkast ontlopend, al die mutsen in huis.. Lactatiedeskundigen en meer van dat soort figuren.. Leuk hoor zo'n nakomeling maar toch een vrouwending. Wordt pas leuk als ze naar school gaan..

Weetikveel.. | 28-10-20 | 20:16

De echte grap is dat je als deeltijder met stuk lager bruto salaris netto per maand een paar tientjes minder overhoudt dan een voltijd hoger salaris man. Vrouwen werken in Nederland deeltijd omdat werken niet loont.

Mannen werken voltijd - niet omdat het loont, maar vanwege wat status en om hun gezin te ontvluchten.

Blasfemie | 28-10-20 | 20:16 | 2

Een goed punt. In het verleden heb ik het eens uitgerekend voor de slecht betaalde klote-baan die ik destijds had, al zou ik bruto 50 euro minder verdienen dan zou ik er netto ruim 130 euro op vooruitgaan vanwege de (extra) toeslagen waar ik dan voor in aanmerking zou komen.

Alfred E. Neuman | 28-10-20 | 20:25

@Alfred E. Neuman | 28-10-20 | 20:25: In de tijd dat ik nog klote baantjes had, zeg tot 1990 hadden ze geen toeslagen. Althans niet voor mij.

Zapata10 | 28-10-20 | 21:18

wat n trieste reaguurders hier

SpookJohn | 28-10-20 | 20:16 | 2

Wat een triest reaguursel.
En nu inhoudelijk?

Is dit nog nieuws? | 28-10-20 | 20:16

Reaguurders? Mevrouw bedoelt u ?

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:30

U begrijpt het kennelijk nog niet, academica. Omvolking is het doel. Het beleid richt zich daarom - zo inclusief als mogelijk doch uiteraard binnen de kaders van proportionaliteit en subsidiariteit derhalve exclusief - op alle mensen met baarmoeders in de productieve fase.

OverdaanDerOnderheid | 28-10-20 | 20:15

Kom lekker naar Scandinavië zou ik zeggen.

nieuwe_Deen | 28-10-20 | 20:15 | 2

U is duitse herder?

Mauguio | 28-10-20 | 20:18

Nee blijf weg, ik wil niet teveel Nederlanders hier in Denemarken..

Ilyrm | 28-10-20 | 20:54

Tja, mevrouw gaat er gemakshalve even helemaal aan voorbij dat haar collega's een groot deel van haar taken over moeten nemen tijdens en na haar zwangerschap en tijdens het zwangerschapsverlof.
Als ze weer terug is, herhaalt zich hetzelfde scenario na anderhalf jaar opnieuw voor koter nr 2 en als je pech hebt, nog een paar keer.
Mevrouw, als u zo'n goede baan hebt en uitsluitend voor de fiscus werkt, neem dan gewoon een fulltime nanny in dienst of begin niet aan kinderen.
You can't have it all.

Gravin v Kippenbouth | 28-10-20 | 20:14 | 5

@Is dit nog nieuws? | 28-10-20 | 20:22: mijn reactie is een hint voor de ‘academica’ in kwestie.
Er zijn inmiddels genoeg au pair bemiddelaars. Wassenaar zit er vol mee.

theo-is-dood | 28-10-20 | 20:47

@Is dit nog nieuws? | 28-10-20 | 20:22: Als je dan toch bezig bent kan je er inderdaad net zo goed 2 nemen en af en toe afwisselen.

DMaN | 28-10-20 | 21:16

Dus als een man vader wordt en hij besluit minder te werkendan hoeven de taken niet overgenomen te worden? En die collega's hebben zelf nooit kinderen gekregen?

Cum infamia | 29-10-20 | 07:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Tja, hebben we meer mensen nodig? Minder moet ook kunnen. Dat is ook heel groen en dat wil men toch zo graag?

Deflatiemonster | 28-10-20 | 20:14 | 1

Eens ik denk dat het juist goed is over de hele wereld minder mensen. Meer ruimte voor natuur, meer ruimte om te wonen. We putten dan niks uit. Zijn enorme voordelen mee te behalen. Eenmaal het juiste aantal mensen zorgen dat je een constante haalt en daar bouw je het hele zorgsysteem en baseer je de economie op. Dr klapt vanzelf een keer iets als er constant meer mensen bij komen en ook nog meer mensen van plek a naar al reeds volle plek b migreren. Men kan wel van alles willen met duurzaam dit en dat maar dat is natuurlijk een schijn oplossing. Met minder mensen wordt het pas duurzaam.

timmey | 28-10-20 | 20:18

Een hele berg bullshit, gepresenteerd als feiten. Links geitje alarm!
Wie opent met "Al vele jaren lees ik met veel plezier jullie roze blog. Jullie geven een onafhankelijk geluid, wat hard nodig is in de samenleving." en vervolgens leegloopt over hoe zwaar die vrouwen het toch hebben, is natuurlijk een linkse infiltrant.
Nooit lees ik trouwens ergens een stuk over de partners van zulke vrouwen. Die de godganse dag naar dat gezeik moeten luisteren. Dát is pas erg.

Hommel | 28-10-20 | 20:13 | 1

Hear hear

Ilyrm | 28-10-20 | 20:53

Volgens mij moet de hele wereld een tijd op de 1,66 staan willen we nog iets leefbaars overhouden.
Nu gun ik iedereen het beste hoor, en als mensen kindertjes willen omdat ze daar gelukkig van worden veel plezier ermee.
Maar een kinderwens is tenslotte ook egoïsme.
Dus niet klagen maar de last die je vrijwillig op je schouders hebt genomen ook zelf dragen.

Zapata10 | 28-10-20 | 20:13 | 16

@Zapata10 | 28-10-20 | 20:24: Je werkt in de IT en spreekt wel eens collega's die het vervelend vinden als de scholen straks (weer) dicht moeten, omdat ze dan zelf op hun kinderen moeten passen. Iets zegt me dat jij zelf geen kinderen hebt... Edit, dat zeg je zelf ook in je laatste reaguursel, dat dat van mij kruiste.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:50

@Kuifje-naar-Brussel | 28-10-20 | 20:50: Inderdaad, vlak voor mijn huwelijk met mevrouw Zapata zaten we te eten in een restaurant waar wat kids al gillend en brullend rond onze tafel renden. Mevrouw Zapata vroeg toen aan mij: Heb jij daar behoefte aan... eh nou nee was mijn antwoord. En zo is het er van gekomen. Buiten het feit om dat we toen Nederland en de wereld al veel te vol vonden.

Zapata10 | 28-10-20 | 21:02
▼ 13 antwoorden verborgen

Verschil met mannen en vrouwen is, is dat de vrouwen lopen te mekkeren over het probleem en de mannen het probleem oplossen. Ik zie een man niet zo snel zo'n brief schrijven. Nergens is het verschil zo klein tussen man en vrouw als in Nederland. Stop met janken, los het probleem op of houd je mond.

ikvindhelemaalmooi | 28-10-20 | 20:12 | 4

Maar ik weet zeker dat zij 's avonds - als haar vent ligt te Netflixen - nog een was staat te vouwen, de vaatwasser leeg trekt en broodtrommels staat te vullen. Overal waar ik om mij heen kijk is dát het verschil tussen mannen en vrouwen. Als zo'n vrouw dan voltijds werkt kan ik mij voorstellen dat zij affakkelt.

MickeyGouda | 28-10-20 | 20:26

Ikvindhelemaal. Één goede man is meer waard dan tien goede vrouwen.
Laat ik het niet te gek maken... evenveel waard. Dat zeker.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 21:44

@MickeyGouda | 28-10-20 | 20:26: Ja mooi he, ze doen zoveel dingen tegelijk dat ze geen van die dingen efficiënt doen. Dat duurt alleen maar langer.

hisxxx | 29-10-20 | 00:49
▼ 1 antwoord verborgen

Nou kun je wel vraagtekens stellen bij een vrouw die (onder druk?) doorwerkt tot de laatste week voor de bevalling. Zwangerschapsverlof gaat gewoon 4 weken voor de uitgerekende datum in hoor, en ik wed dat 95% van de vrouwen dan op dat punt ook echt gestopt is met werken (of soms eerder wegens moe/misselijk/bekkenproblemen/slecht karakter etc.). Wel helemaal eens over verdeling man/vrouw: Wij werken allebei 4 (weliswaar lange) dagen per week en hebben beiden 1 volle dag 'thuis' (lekker naar het bos) met onze dochter van 2. Maar dat is afhankelijk van het bedrijf als man ook een 'gevecht' om minder te gaan werken. Gelukkig zijn er steeds meer leidinggevenden, en zo sta ik er zelf ook in richting mijn team, die de waarde zien van een gezonde balans tussen werk en zorg voor / tijd met je gezin. En ja dat gaat niet alleen om de vrouw maar man én vrouw.

hetgeleteken | 28-10-20 | 20:12

De auteur maakt een aantal goede punten, maar gaat voorbij aan het feit dat Nederlandse vrouwen in alle leeftijdscategorieen significant meer deeltijd werken dan mannen. Kinderen krijgen zal daar heus niet bij helpen, maar is vermoedelijk niet de voornaamste reden.

Phreneticz | 28-10-20 | 20:12 | 1

En dat vrouwen minder werken dan andere vrouwen in Europa ligt volledig aan die vrouwen zelf. Op dat punt wijken we al zo'n beetje 400 jaar van de rest van Europa af.

Grachus | 28-10-20 | 20:23

Een probleem in Nederland is dat je als vrouw (vooral door andere vrouwen) vuil wordt aangekeken als je je kind veel in de opvang zet. Dat zorgt voor ongelooflijk veel sociale druk.

lemmus | 28-10-20 | 20:11 | 2

Haha. Sociale druk. Prachtige uitvinding voor mensen zonder ruggengraat. Ga toch heen, waanzinnige.

Lochos | 28-10-20 | 20:54

En terecht. Kinderen nemen is een verantwoordelijkheid die je niet lichtelijk van je af hoort te schuiven. Het is niet de bedoeling dat je na 6 weken weer full-time aan de slag gaat met je oude baan.

LiniaalRectaal | 28-10-20 | 21:20

Sinds wanneer is GS literatuur?

Mr_Natural | 28-10-20 | 20:11 | 5

Vanaf het moment dat Connie Palmen elke dag dronken is.

Normpje | 28-10-20 | 20:23
▼ 2 antwoorden verborgen

'jouw kinderwens, ons probleem' Huh??
Zou zo zeggen neem eens de bus naar een AZC... is het zo opgelost!

pim achtertuin | 28-10-20 | 20:10

Jouw kinderwens, jouw probleem. Je hoeft geen kinderen te nemen, dat is een keuze die je zelf (of ja, samen met je partner) maakt.

Vanilla | 28-10-20 | 20:10 | 1

Waar is die partner van de jonge moeder in dit verhaal? Die kan toch ook een dag minder gaan werken?

theo-is-dood | 28-10-20 | 20:21

Er zijn toch al te veel mensen, kies voor jezelf en neem geen kind!!!!

G3spuiS | 28-10-20 | 20:10 | 2

Save the earth - don't give birth

DooieKapotte | 28-10-20 | 20:54

Idiocracy

BekiekUtMoar | 28-10-20 | 21:46

Oh, wacht!
Die dame op de foto?
Knappe dame heur!
*stukje lezen gaat*

Is dit nog nieuws? | 28-10-20 | 20:09 | 4

Ze heeft een krentenbaard en enkele harde stoppels maar dat zie je niet op de foto.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:13
▼ 1 antwoord verborgen

Natuurlijk is het onmogelijk om thuis en op je werk 100% te geven, maar het is een beetje slap om dan af te gaan zitten geven op mensen die ervoor kiezen om op hun werk 100% te geven (ten koste van), en daardoor het inkomen/de functie voor elkaar boksen die jij graag had gehad.

SynthetischBismut | 28-10-20 | 20:09

Blijft de vraag waarom ook vrouwen zonder kinderen zo vaak in deeltijd werken.

bintang | 28-10-20 | 20:08 | 4

Op mijn werk allemaal universitair opgeleide jonge vrouwen. Zonder kinderen. Werken 32 uur, allemaal.
Ik geef ze volkomen gelijk, er is immers meer dan werken. Ze vergeten echter dat als hun mannelijke collega’s wèl 40 uur werken, dat die na drie vier jaar veel meer relevante ervaring hebben opgedaan

theo-is-dood | 28-10-20 | 20:26

@theo-is-dood | 28-10-20 | 20:26: Dit is mijn ervaring ook na 15 fulltime werken. De vrouwen die wel 40 uur werken (en ook niet moeilijk doen over wat onbetaalde overuren om het werk af te krijgen) maken net zo snel promotie.

DMaN | 28-10-20 | 21:11
▼ 1 antwoord verborgen

In Scandinavie is verlof inderdaad top geregeld. Alles trouwens, daarom betaal je daar ook veel belasting. Maar werken voor debelasting vindt deze dame blijkbaar kudt. Wat is dat toch, mensen willen goede zorgen, zekerheid en infrastructuur en ook minder belasting. Denken ze dat overheden het geld hiervoor gewoon printen met wat apparaten in de kelder?

ZureKoek | 28-10-20 | 20:08 | 11

@LiniaalRectaal | 28-10-20 | 21:16:
Hoezo is dat een prima besteding? Met uw redenering kun je ook zeiljachten uit de gemeentekas betalen. Bijstand is om in het minimale levensonderhoud te voorzien voor mensen die dat zelf niet kunnen; niet voor allerlei pleziertjes. Wil je pleziertjes? Zoek een betaalde baan!

langelat | 29-10-20 | 08:33
▼ 8 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Premier Trutte | 28-10-20 | 20:07

Borderline.

Ik ruik dat soort dingen.

Knufter | 28-10-20 | 20:05 | 5

Seks met een borderliner is geweldig. Ze gaan der helemaal voor, 100%. Vaste relatie moet je niet aan beginnen inderdaad. En wanneer je ze ruikt... ja... kan ook een stimulans zijn.

Premier Trutte | 28-10-20 | 20:20

@JWZ_JMK | 28-10-20 | 20:10: Je krijgt meer spijt van dingen die je niet doet dan van dingen die je wel doet.

Rest In Privacy | 28-10-20 | 20:43

@Premier Trutte | 28-10-20 | 20:20: het is wel waar wat je zegt over seks met borderliners, alleen hebben zd de neiging om je te gaan stalken of je auto te keyen. Tis maar waar je zin in hebt...

Quantum Suicide | 29-10-20 | 00:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik sta altijd open voor een leuk gesprekje!

Mastermattie | 28-10-20 | 20:04
-weggejorist-
beldewouten | 28-10-20 | 20:03 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
DDaviDD | 28-10-20 | 20:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl