achtergrond

Geenstijl

IND: "Honderden Oegandezen veinsden homoseksualiteit voor verblijfsvergunning"

Welkom bij alweer een aflevering van Respect Voor Oeganda, waarin we respect hebben voor Oegandezen. Archiefbeeld IND-ondervraging onderstaand.

Afrikaanse homofobie, misschien wel het meest expliciete nalatenschap van blank Europees kolonialisme (bewijs). In Oeganda ligt er een wet op tafel die simpelweg de doodstraf voorschrijft voor homoseksuele handelingen. Logisch dus dat homoseksuele Oegandezen het land massaal ontvluchten, zelfs als ze helemaal niet homoseksueel zijn. "Honderden asielzoekers uit Oeganda kregen de afgelopen jaren onterecht verblijfspapieren verstrekt. Het merendeel lijkt niet meer te kunnen worden ingetrokken. (...) De asielzoekers veinsden homoseksualiteit volgens de IND, en kregen op die grond verblijfspapieren. (...) De afgelopen twee jaar was Nederland binnen Europa favoriet onder Oegandese asielzoekers. Ruim vierhonderd Oegandezen vroegen asiel aan."

Ja, dat kunnen we eigenlijk alleen maar respecteren. Al hangt onze mate van respect wel af van hoezeer de geclaimde homoseksualiteit werd getest. De IND keek nog eens goed naar zo'n tweehonderd aanvragen tussen 2014 en 2017. "De vluchtverhalen vertoonden vaak veel overeenkomsten, zowel de gebeurtenissen als de verhaallijnen. De fraude is vermoedelijk groter, omdat aanvragen voor 2014 en na 2017 niet zijn bekeken."

Homoseksueel zijn kun je leren, er zijn zelfs cursussen voor. "Het IND-aanmeldcentrum op Schiphol ontving meerdere anonieme brieven, die stelden dat op een cursus in Amsterdam Oegandese asielzoekers worden getraind zich als homoseksueel voor te doen. Ook legden Oegandezen bij de IND afgelopen jaren belastende verklaringen af over landgenoten die zich voor zouden doen als homoseksueel, maar dat niet zouden zijn."

Het terugdraaien van de verblijfsvergunning blijkt trouwens praktisch onmogelijk, dus dit is een bijzonder rendabel toneelstukje geweest voor de Oegandese diaspora. "De IND onderzocht de mogelijkheid om de verstrekte verblijfsvergunningen in te trekken. Dat blijkt bij het merendeel praktisch onmogelijk. In slechts een enkel geval is de verblijfsvergunning ingetrokken. Dit komt doordat de IND moet aantonen dat het verhaal verzonnen is en de asielzoeker zelf niet hoeft niet te bewijzen dat hij wél de waarheid sprak." Nogmaals, respect.

Maar nog even en asielzoekers gaan veinzen jong te zijn zeker.

"Uganda doesn't need aid", aldus de president na dreigementen beschaafde wereld

Hele interview. Waanzin vanaf 40:35 als pastoor verschijnt

Niet leuk dit

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Hahaha: 'Islam niet per se homo-onvriendelijk'

Geen tijd voor homohaat als je de hele dag met een piemeltaart in je bek loopt

@Mosterd | 03-02-21 | 17:01 | 0 reacties

Cijfers: uitzetting ongewenste asielzoekers faalde 10.000 keer in vijf jaar

Een maankolonie als tussenstop naar een marskolonie: geen probleem. Een uitgeprocedeerde asielzoeker het land uitzetten: categorisch onmogelijk.

@Spartacus | 17-06-19 | 09:30 | 0 reacties

Moslimwetenschap ontdekt medicijn tegen homo

Hetero Worshippers hebben eindelijk de oplossing tegen anale wormen die homoseksualiteit veroorzaken

@Van Rossem | 24-04-19 | 17:30 | 0 reacties

Trouw-opa schrijft column in 2018. Wil 'allerminst neutrale' homo's terug in de kast hebben

Nou ja, eigenlijk wil Ger Groot dat niet, maar zijn reductio ad absurdum (spiegel) om te pleiten voor geloofsuitingen in het openbaar is zó absurd, dat het daar wel op neerkomt.

@Ronaldo | 22-05-18 | 17:00 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.