Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tenue de JOVD in het Coronacafe

What happens in the Coronacafe, stays in the Coronacafe voor altijd openbaar op internet

Het is 13 mei, de economie ligt geïntubeerd op de buik op de IC, maar in Dit Land was Zwarte Piet toch gewoon weer trending. Je zou bijna denken dat het Tijdelijke Stomvervelende Abnormaal, dat door sommigen het Nieuwe Normaal genoemd wordt, gewoon het Zelfde Stomvervelende Oude Normale Normaal is. Ook de gelekte JOVD-appjes tonen niets dat je niet eigenlijk al lang wist als je dat rattenkoppie van Splinter Chabot wel eens op de buis zag: zelfvoldaan genderconfuus jongrechts kan niet meme'en. De fotof*cker in de mail kon er in ieder geval wel wat mee, evenals met de zelfpromotie van Blaas Dijkhoff voor dE bEsTe SoCiAl (zo leuk is die toch ook helemaal niet?). De Levenslessen du Jour: de coronagriep is helaas niet dodelijk voor identiteitspolitiek, en leer nou eens dat je in online groepsgesprekken met (deels) onbekenden beter geen slechte grappen kunt maken, want dat zijn een soort KLM-vouchers voor toekomstige problemen. Gelukkig is het Coronacafe geen besloten groep, dus hier hoef je je geen énkele zorgen te maken dat iemand anders jouw onhandige uitingen naar De Telebelg hoeft te sturen: die kun je gewoon zelf openbaren. Wel zo zorgeloos! En dat is wat we missen: zorgeloos leven...

Discussievraag: Waarom weigerde de NOS vuurwerkdossier?

Wie zelf onderzoek wil doen waar de Staatsomroep het naliet, kan terecht in dit topic, en het daarin onderliggende lijvige rapport van Paul van Buitenen, die al twintig jaar onderzoek doet naar de sierpot doofpot van de vuurwerkramp.

Reaguursels

Inloggen

Mooi pak voor de VVD Vindicat corpsballen idd !!

Ziener-2 | 14-05-20 | 13:23

Gelukkig worden de oude app groepjes van de jeugdafdelingen ter linkerzijde niet onderzocht.

1nfidel | 14-05-20 | 11:46

Even iets over het linkje 'identiteitspolitiek'.


Nee he, beginnen we daar nu al weer mee?
Wanneer houd het willen verwijderen en vernietigen van onze geschiedenis, door KOZP, een keer op?
Je kan toch niet zeggen: "wij vernietigen jullie geschiedenis, want die geschiedenis vertelt over zwarte mensen die zelf ooit slavenhandelaren waren, en die geschiedenis staat ons niet aan en moet weg!"


Als dat identiteitspolitiek moet heten, dan identiteitspolitiek niet meer dan een van de vele verschijningsvormen van discriminatie en racisme.

Waarom? Hierom:
Zwarte Piet is geen door Jan Schenk verzonnen figuur. En hij is ook niet zwart van de schoorsteenroet. En dat ene onderzoek van Vere van de VN is nepnieuws: de figuur zwarte Piet is niet ontstaan t.t.v. de koloniale slavernij, of de middeleeuwen, maar al in of voor de 9e eeuw.

Het verhaal is dat in de 9e eeuw Moorse piraten (bannelingen uit Al Andalus, zo heette Spanje toen het door de Moren bezet was), vanuit het emiraat Kreta, de kustplaats Myra plunderden, en de jongen Basilios gevangen namen.

books.google.nl/books?id=BhZ5DwAAQBAJ...

nl.m.wikipedia.org/wiki/Emiraat_Kreta...

Alles dat herinnert aan blanke slavernij, door zwarte mensen/mensen-van-kleur en islamieten (de Moren uit die tijd waren islamitisch) moet vernietigd worden!

Dat is het plan van (zwarte) actievoerders zoals Quincy, Simons en Afriye. De haat van die mensen naar blanke mensen toe, is zo onvoorstelbaar groot dat ze op alle mogelijke manieren proberen alle verwijzingen naar die geschiedenis kapot te maken.

Die mensen, KOZP maar ook die van Ninsee, willen erkenning voor slavernij. Maar, dan ALLEEN de koloniale slavernij! Deze groepen weigeren te erkennen dat er ooit OOK blanke slavernij bestond. Een slavenhandel geleid door Moren, Arabieren en later de Ottomanen. Deze groepen hadden het grootste marktaandeel in slavernij voor eeuwen lang. En die verkochten echt niet alleen maar mensen met een kleurtje. Nee, ook blanken en kinderen. Gewoon, iedereen die de slavenhandelaar geld op kon leveren. Zo ging dat in de 9e eeuw.

Dus dat is waar de figuur van zwarte Piet (ook) naar verwijst: naar een verhaal van een tot slaaf gemaakt kind. Tot woede van KOZP is dat geen uit de afrika-strip van Kuifje gerukt negerkindje uit Afrika. En de slavendrijver geen volgevreten blanke boze man met een grote zweep. En, o jee nog erger, het gaat een keer NIET over koloniale slavernij!
Nee, ... In dat verhaal zijn de rollen a.h.w. omgekeerd en is de slavendrijver een pikzwarte Moorse piraat. En Moren hebben een huidskleur die - inderdaad - "zo zwart als roet" is. ... dat past natuurlijk niet in het straatje van KOZP.

Nederlanders mogen dat van onze gekleurde medeNLers van KOZP niet herinnerd worden aan dat er ooit blanke slavernij bestond. Het verhaal over Basilios is maar 1 van de vele verhalen over Sint Nikolaas, maar omdat de verwijzing naar (blanke) slavernij (door zwarte Moren) bij Quincy en Afriye en Simons gevoelig ligt, wil KOZP wil dat die herinnering verdwijnt en dat NLers dat via de figuur zwarte Piet niet meer mogen herinneren. (Noot 1) De enige(!) in ons NL resterende traditionele verwijzing naar die geschiedenis, de periode van blanke slavernij die ook door zwarte Moren werd bedreven, moet verdwijnen.

Dus waarom KOZP niet wil dat NLers dat blijven herinneren is: huidskleur.
Van onze gekleurde KOZP (mede-)NLers mogen blanke NLers geen tradities hebben die nog verwijzen naar de geschiedenis van blanke slavernij van lang, vele eeuwen, voor het begin van koloniale slavernij. Als dat geen racisme meer is ... wat dan nog wel?

Noot 1: van KOZP en Ninsee en nog een clubje surinamers, mogen NLers ook niet aan het bestaan van blanke slavernij in de geschiedenis herinnerd worden in het slavernijmuseum. Die groepen weigeren niet alleen het bestaan ervan te erkennen. Nee, historische informatie daarover mag ook niet in het slavernijmuseum voorkomen.
www.vn.nl/nationaal-slavernijmuseum/
Maar dat was GeenStijl in 2018 ook al opgevallen www.geenstijl.nl/5143154/gregorius-ne...
Ook vermeldenswaardig, en als slot dit: "Afro-Amerikaanse geleerde waarschuwt voor het selectief filteren van historische feiten. Dat kan namelijk eenzijdige analyses in de hand werken, zoals het idee dat er maar één soort geïnstitutionaliseerde slavernij bestond: die door Europeanen en Amerikanen, met de Afrikaan uitsluitend als slachtoffer." tpo.nl/2018/11/11/herziening-discussi...

gaffelbaard | 14-05-20 | 10:13

Wel grappig dit, als het om Trump of andere buiten het kartel vallende personen en organisaties betreft is een verklaring van, ik noem maar iets, één pornoster genoeg voer om urenlang de NPO beeldbuis te vullen.

Vreemde afwegingen toch altijd..

HetLichtInHetZuiden | 14-05-20 | 09:47

Goedemorgen reaguurders,

Ik heb zojuist 3060 euro van de donatie actie voor Ecuador overgemaakt naar Aleja. Het is daar nu nacht maar ik verwacht in het Coronacafe van vanavond de eerste foto's te kunnen plaatsen van het voedsel dat namens onze deugende Geenstijlers wordt uitgedeeld aan de arme gezinnen in Puyo.

Rest In Privacy | 14-05-20 | 08:55 | 4

Gulliver. Hoeveel kinderen worden daar per gezin geboren gemiddeld?

Rest In Privacy | 14-05-20 | 09:36

Mooi !

sprietatoom | 14-05-20 | 10:49
▼ 1 antwoord verborgen

Goedemorgen altesaam. Interessante dag vandaag: wellicht de zoveelste motie van wantrouwen voor onze oorlogsoma. Maar niet vergeten dat Mark Rutte net zo hard stond mee te liegen. Dezelfde man die "uit solidariteit" (met wie eigenlijk?) de wet naast zich neer legt. Want er staat toch geen straf op. Dit dan waarschijnlijk in tegenstelling tot al die EU richtlijnen?

Hoe dan ook: vanavond bij het debat hertenbiefstuk, met een beetje geluk geschoten door ZKH Wim-Lex zelve van onze belastingcenten. Wat een land.

Gaaf hoor!

Rest In Privacy | 14-05-20 | 08:29

Wat mist een mens toch veel propaganda wanneer de TV permanent uit staat. Dan moet je jezelf altijd weer inlezen om te zien dat propaganda inderdaad steeds meer voorspelbaar wordt. Tis maar goed dat GS soms verslag doet van den strijd tegen Zwarte Piet in het algemeen - en onze samenleving in het bijzonder.
Misschien dat het goed is dat hier zelfs de beste_trollen van het kartel los rondlopen, anders raakt een mens de schuchtere opkomst van nieuw fascisme ongezien voorbij gaan.
Hoewel het voorspelbaar is voor wie de meesterwerkjes van George Orwell las. Meneer beschreef ons door het kartel gedicteerde "nieuwe normaal" al meer dan 70 jaar eeuw geleden.

Zonder het virus, maar "nieuw normaal"- doen is het plan en dat Chinese lab-virus het excuus.

Jan Passant mk2 | 14-05-20 | 08:28

Goedemorgen guurders, ik ben weer laat met de koffie, maar hij is extra lekker vanochtend.
Verder kan ik mededelen dat mijn premium proefmaand er op zit en ik vanaf vandaag echt contributeur ben voor de volle 33 piek.

Rest In Privacy | 14-05-20 | 08:19 | 3

Goedemomrgen..

Wat is dat toch met 33,-...

neonreclame | 14-05-20 | 08:47

@neonreclame | 14-05-20 | 08:47: Dat kost een kroon bij uw naam, en u sponsort daarmee meteen dit stijlloze blog. De premium link wordt overal aangegeven. Als u het kan missen, en het roze blog een warm hart toedraagt, zeker doen. Tevens krijgt u dan wat extra reaguur functies.

Rest In Privacy | 14-05-20 | 09:16

@neonreclame | 14-05-20 | 08:47:
De 3 en de 8, maar vooral de 3 is het geluksgetal voor Chinezen. En 33 is helemáál een dubbele bak geluk. Veel nicknames van Chinezen op internet eindigen op 88 of 33.
Hoewel ik niet vermoed dat GS iets met Chinezen te maken heeft...

Peter Emile | 14-05-20 | 14:25

Ik zat even te kijken naar die appjes. Er zijn schijnbaar 2 namen, ene Stijn en ene Hucheaux. Twee volstrekt idiote trollen in die JOVD apps, die mogelijk aan de drugs zaten ofzo en ook steeds tot de orde geroepen werden door de rest. Ik heb verder niet veel met de VVD of de JOVD, maar dit gaat werkelijk nergens over.

Fijn_dat_je_er_bent | 14-05-20 | 08:06

Dank je Van Rossem!

Rest In Privacy | 14-05-20 | 07:43

Duh! Waarom denken jullie dat de NOS het vuurwerkdossier weigerde? Jan Mans was destijds namens de PvdA burgemeester van Enschede. En voor de jonge reaguurdertjes, in die tijd had je nog de actualiteitenrubriek NoVa, een samenvoeging van NOS (zou een onpartijdige staatsomroep moeten zijn) en VARA (de omroep van de PvdA. Dat kan allemaal maar in dit land. Dus, tja, wat denken jullie zelf, dat dat DNA nu uit de NOS verdwenen zou zijn?

Rest In Privacy | 14-05-20 | 07:33

Niemand?
Laat ik nu eens een kat rond slingeren.

Earl_of_Doncaster | 14-05-20 | 06:56 | 4

Adel? Tokkies verpakt in driedelig!Adeldom zit tussen de oren. Adeldom der geest. Dat telt.
Die budgetbonen versnijden ze met troostpulp. Kopje... dankje. Goedemorgen.

Rest In Privacy | 14-05-20 | 07:52
▼ 1 antwoord verborgen

Trump, wie anders, is het oneens met zijn medische adviseurs.

Jan Dribbel | 14-05-20 | 03:05 | 3

Trump is een cum laude viroloog en epidemioloog. Iedereen dient naar dit grote genie te luisteren.

Rest In Privacy | 14-05-20 | 03:42

Jullie hebben elkaar gevonden in dezelfde hobby zie ik..?

Sw.Dwaallicht | 14-05-20 | 07:29

Hij zal zich drukker maken om de kilometerslange rijen bij de voedselbank.

Dr Fauci wil niet eens dat kinderen naar school gaan.

sprietatoom | 14-05-20 | 10:51

Ik ben nog niet zover heen dat ik tegen mezelf ga lullen dus voor wie er nog is: slaap lief.

K1100 | 14-05-20 | 02:59 | 1

Haha, moet je ook niet doen.

sprietatoom | 14-05-20 | 10:53

Op de Duitse toer Peter maffay stiekem op verliefd in mijn tiener jaren leefde in Duitsland met het nummer Du .

Ollie2 | 14-05-20 | 02:42 | 2

Daar heb ik mijn lief op gevonden. 48 jaar geleden. Zoete herinneringen.

Leffe Blonde | 14-05-20 | 06:51

youtu.be/O-fyNgHdmLI, met deze van Creed wens ik jullie allen een welterusten.

Muuke | 14-05-20 | 02:32 | 1

Slaap lief Muuke, tot morgen.

K1100 | 14-05-20 | 02:33

Mooi.

Muuke | 14-05-20 | 02:33

Zooo ik ben nog klaarwakker maar ik ga toch maar naar bedje toe.
Morgen werkie werkie... :-S
*out*

keestelpro | 14-05-20 | 02:15 | 4

Kees, we spreken je morgen weer om 8 uur locale tijd.

Rest In Privacy | 14-05-20 | 02:26
▼ 1 antwoord verborgen

@K1100 | 14-05-20 | 02:49: wij meende altijd dat jij Spider-Man was. Weer wat geleerd...

Rest In Privacy | 14-05-20 | 03:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Slechts 1 plak cheddar.

Brabeaulander | 14-05-20 | 02:21

Mmmmh, zin in nu.

sprietatoom | 14-05-20 | 02:22
▼ 1 antwoord verborgen

Geef het dan maar aan de aboriginals. Het behoort hen toe.
Laten we het teruggeven. Deugen® (al sinds de jaren 80)

keestelpro | 14-05-20 | 02:14

Welterusten knutsel_!

keestelpro | 14-05-20 | 02:04

Een klacht tegen de Jumbo:
Je hoort bijna iedere dag van deskundigen dat een bezoek aan de supermarkt zo snel mogelijk moet zijn.
Om het gevaar van besmetting zo klein mogelijk te maken.
Een week of 4 geleden ging ik met mijn winkelwagen voor me naar de kant-en-klaar afdeling.
Er was geen kant-en-klaar maaltijd te zien.
Waar de dag ervoor nog kant-en-klaar lag was nu gesneden groenten.
Dat schiet niet op en bevordert de doorstroming niet.
Een paar weken later werden de vega-producten en de karbonaadjes verwisseld.
De bier-afdeling hetzelfde: de kratten en de speciaal bieren werden verwisseld.
Vadaag waren de vleeswaren weer verwisseld.
Jumbo: jullie doen het fout, jullie marktstrategie om consumenten langer binnen te houden in crisis-tijd is a-sociaal.
Klanten moeten op zoek naar producten die wekelijks verplaatst worden.
Jumbo: jullie luisteren niet naar de deskundigen.
Jumbo: jullie frustreren het overheidsbeleid.

Jan Dribbel | 14-05-20 | 01:56 | 8

@Pieter_Auper | 14-05-20 | 02:02: overdreven?knettergek met z’n allen een en al massahysterie gewoon niet te geloven maar Nederlanders die zijn zo nuchter.

Ollie2 | 14-05-20 | 02:18

@Jan Dribbel | 14-05-20 | 02:17: Oeroude techniek om u met andere producten in aanraking te brengen.

Pieter_Auper | 14-05-20 | 02:20

@Pieter_Auper | 14-05-20 | 02:20: eerst hebben we religie bang maken dan die klimaat gekkies en nu weer dit het is altijd het zelfde liedje maak het volk bang en ze tuinen er weer in zoals altijd.

Ollie2 | 14-05-20 | 02:27
▼ 5 antwoorden verborgen
▼ 2 antwoorden verborgen

Heb het niet zo op zangerinnen.

Muuke | 14-05-20 | 01:54

O wow.... in Frankrijk mag je geen racistische of religieuze beledigingen meer posten.
Gelukkig is de islam geen ras of religie, maar een ideologie. Toch? Iemand?
www.telegraaf.nl/nieuws/1798715134/ha...

Schietmijmaarlek | 14-05-20 | 01:38 | 13

Dit speelt toch in meerdere landen? VK iik, toch? Vvmu stelt geen ruk meer voor.

Bataafje | 14-05-20 | 07:13

Volgens de nieuwe regels hebben sociale netwerken en andere online-aanbieders maximaal een uur om illegale inhoud over pedofilie en terrorisme aan te pakken (bron: Telebelg).

Dit is volgens mij gericht tegen grote internet platforms w.o. Google e.d.

Sw.Dwaallicht | 14-05-20 | 07:34

Wat is de definitie van een 'religieuze belediging'?

"Allah is een sprookjesfiguur!" ???

"De profeet Mohamed was een pedofiel!" ????

"Islam is een achterlijke religie!" ???

Er zijn dus mensen die 3 bovenstaande beweringen alle 3 beledigend vinden. (moslims en joop-adepten)
Er zijn ook mensen die 3 bovenstaande beweringen alle 3 als waar bevinden. (onder meer ik)

Verder is er geen enkel bewijs dat bovenstaande 3 beweringen niet waar zijn!

Drunken_Pumpkins | 14-05-20 | 09:49
▼ 10 antwoorden verborgen

"Khruangbin." Kent u die uitdrukking?
Klik maar iets. Allemaal heerlijk.
www.youtube.com/watch?v=Hl-XsneiGHo
www.youtube.com/watch?v=Iup8aiHs1FE
www.youtube.com/watch?v=VAe5SvE62XE
www.youtube.com/watch?v=EjAGRNGD4k8

Met extra aandacht voor deze clip, die aandacht vraagt voor hen die niet meer mogen dansen en zingen in Iran:
www.youtube.com/watch?v=7hlGqj3ImQI
"The women in the video are all part of a large network of artists, singers, dancers and songwriters who have been either exiled or silenced since the revolution. With the video, Khruangbin hopes to bring these remarkable women back into the spotlight and honour the artistry of silenced women everywhere."

Pieter_Auper | 14-05-20 | 01:37 | 1

Toen Iran nog Perzië heette.

K1100 | 14-05-20 | 01:44

Love is love, ook van Ryan, doet heel sterk aan dit nummer denken.

Rest In Privacy | 14-05-20 | 02:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Gezellig hier? Een nieuwe gast zie ik. Laat ik beginnen met een liedje van Black Sabbath maar niet door. Een leuke poging dus ik zeg luisteren.
m.youtube.com/watch?v=-M-VxlRBbcc

K1100 | 14-05-20 | 01:33 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Wilde ik ook posten. Maar ja, bescheidenheid.

gebruikesrnaam | 14-05-20 | 01:57

*vaatje rum op de toog zet*
Kan iemand mij verlichten ? Ik vraag me af, zijn er onder u al mensen bij de kappert geweest ? Moest u naam en adres achterlaten ?
Ik was vandaag hier in Hannover bij de kapper, zijn etalage vol geplakt met "hygiene voorschriften" deed me bijna omdraaien en weglopen.
Hier moet de kapper verplicht ook de haren wassen anders mag hij niet knippen. Verder baard of wenkbrauwen bij werken verboten !
Voorts moet je NAW achterlaten! Zodat ze kunnen backtracken mocht er een besmette klant zijn geweest. Oh, en cash afrekenen niet toegestaan.
Het nieuwe Deutsche Grundlichkeit zal ik maar zeggen. Ook in die restaurants die weer mogen (beperkt aantal tafels/gasten) moet je je NAW achterlaten.
En hoewel te begrijpen vindt ik dat toch een beetje over de top.
Best wel 1984-ish imo.
Maar goed.. fris geknipt à €18,- (op rekening dat dan weer wel) en daarna een lekkere schweinehacksen genast met bratkartoffeln. En nu dus rum, * grootste glas zoekt dat in het café te vinden is* . Plop!

grapo | 14-05-20 | 01:22 | 4

@Vuurwezel | 14-05-20 | 01:32: Dat was ook eerst mij gedachte, maar nee, dat was toch een stapje te ver. Lekker geknipt het voorjaars zonnetje in.. na al dat binnenzitten. Het nieuwe 1984 normaal of niet.

grapo | 14-05-20 | 01:38
-weggejorist-
Capo-dei-capi | 14-05-20 | 01:42
▼ 1 antwoord verborgen

@Ruimedenker | 14-05-20 | 01:09 Geen E10 meer tanken, maar Super (E5). De Ethanol toevoeging doet vervelende dingen met brommers. Bij de BP zit als het goed is helemaal geen Ethanol in de Super.

Vuurwezel | 14-05-20 | 01:21

Hier moet ik toch even over na denken. Ik ben helemaal voor het uitsluiten van commerciële banken bij de financiering van de huidige crisis, maar of het uitgeven van eurobiljetten met een nominale waarde van een miljard nu de oplossing is...
Bijzondere gedachte. Dat wel.
youtu.be/YLFehuuduPQ

Stormageddon | 14-05-20 | 01:15

Terechte nummer 1.

gebruikesrnaam | 14-05-20 | 01:33

@Kwelbeller | 14-05-20 | 01:19:
Precies! Jij heb de rode draad ontdekt.
Misschien ook wel de reden waarom de website 'geen stijl' me zo aanstaat. Dat heb ik namelijk ook: totaal geen stijl. Ik vind leuk wat ik leuk vind.

keestelpro | 14-05-20 | 01:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet meer schenken aan vrijejongen, kan er niet zo goed tegen.

Kwelbeller | 14-05-20 | 01:06 | 3

Ironisch, zou verwachten een verrotte lever.

Kwelbeller | 14-05-20 | 01:17

Kuifje mag jouw zoon vandaag voor het eerst reaguren? #vrijejongen

keestelpro | 14-05-20 | 01:02 | 5

Het is een ver neefje, en dat lijkt me geen probleem.

Rest In Privacy | 14-05-20 | 01:31

@keestelpro | 14-05-20 | 01:15:
Is mooi ja. Moeten we hem niet waarschuwen dat opsluiting in de panelen vrije jongens ernstige schade kan berokkenen?

reservebelgië | 14-05-20 | 01:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik mag toch wel zeggen dat het ergens toch wel meevalt.

vrijejongen | 14-05-20 | 01:00 | 1

Behalve aan de jeuk aan mijn grote teen

vrijejongen | 14-05-20 | 01:01

Omdat iedereen hier blijkbaar niets beters heeft te doen, kan ik vermelden dat ik net jeuk aan mijn linker onderbeen had. Met wat krabben is het gelukkig verholpen.

vrijejongen | 14-05-20 | 00:55 | 5

Jeuk aan de linker bal kan ook lekker zijn.

HoerieHarry | 14-05-20 | 01:03
▼ 2 antwoorden verborgen

If!! Van Bread!

vrijejongen | 14-05-20 | 00:57

Ik had vroeger meerdere brommers.

HoerieHarry | 14-05-20 | 00:47 | 12

@Jan Dribbel | 14-05-20 | 01:15:
Had maar een Solex genomen, of een Mobylette.
Die reden nog op jenever.
Goeie ouwe tijd.

Ruimedenker | 14-05-20 | 01:27
▼ 9 antwoorden verborgen

youtu.be/88sARuFu-tc
Smalltown Boy.
Voor alle flikkers hier.
Cry boy’s cry.
We laten jullie niet in de steek.

Ruimedenker | 14-05-20 | 00:45 | 5

Is de strekking van dat nummer niet "run away"?
Ik zou zelf meer pleiten voor "stop een hamer in je handtasje".

knutsel_ | 14-05-20 | 00:48

@knutsel_ | 14-05-20 | 00:48:
Als ik hema zou zijn, zou ik zeker een hamer in m’n handtasje meenemen.
Tis toch gvd niet leuk meer.
En waar, waar blijft dat “eerlijke” progressieve tegengeluid?

Ruimedenker | 14-05-20 | 01:13

@Ruimedenker | 14-05-20 | 01:13: progressief is dat ze je onder een "zielige" minderheid kunnen plaatsen. In ieder geval geval niet iets als man, hier geboren, zo geboren en geen zin om slachtoffer te zijn.

knutsel_ | 14-05-20 | 01:15
▼ 2 antwoorden verborgen

De dag van de vuurwerkramp in Enschede was ik op bezoek in Breda.
Ben je voor de eerste keer van je leven in Breda en dan hup Boem in Enschede.

Jan Dribbel | 14-05-20 | 00:43 | 4

Het zal je maar gebeuren..

vrijejongen | 14-05-20 | 00:48

Kwas een van de eersten die na de hulpverleners door de wijk reed. Bizarre taferelen en buitengewoon indrukwekkend. Onder politebegeleiding door een paar nauwelijks geveegde straatjes tot aan de krater.
Een ritje dat onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Uitgebrande ziekenwagens, gekantelde brandweerwagens. De aanblik van de Grolsch brouwerij en de totale verwoesting.
Als dienstplichtige nooit in oorlogsgebied terechtgekomen, maar dat moet toch ongeveer in de buurt komen.
De ontzagwekkende stilte die er toen heerste. Temidden van die verwoesting. Die maandagmorgen om een uur of zes. Was bizar.

reservebelgië | 14-05-20 | 01:30

Ik heb nog steeds de kaart van Roombeek voor 2000 in mijn hoofd en elke keer als ik er weer kom (zo vaak is dat niet) ben raak ik hopeloos verdwaald, hoewel het nu eigenlijk veel simpeler is. Maar ik herken niks meer. En dat de brouwerij weg is, als beeldbepalend punt is ook een dingetje. En dat geldt ook voor de oude Boulevard 1945 aan de zuidkant. Zit nog steeds in mijn hoofd, is er allang niet meer. Of althans: je kan niet meer rechtdoor richting Glanerbrug. En het Diekman stadion is er niet meer. Er is een hele generatie opgegroeid die niet beter meer weet.
Alle steden in Nederland zijn wel veranderd, maar Enschede is wel serieus anders dan toen ik nog jong was en hobbelde van De Kater naar De Geus.

Stormageddon | 14-05-20 | 01:36
▼ 1 antwoord verborgen

Ik woonde in Den Haag een tijdje bij zangeres Mariska Veres in de straat. Maar daar kwam ik pas achter toen ze overleed.

Rest In Privacy | 14-05-20 | 01:34

Ik freekte bijna uit maar gelukkig is het niet wat ik dacht. :-)

keestelpro | 14-05-20 | 00:45

Janknummers altijd! Kan er niet naar luisteren zonder te gaan janken. Elke keer opnieuw.
Christina Aguilera - Hurt (Official Music Video)
Ed Sheeran - The A Team [Official Video}
Ooit een minderjarig heroïne hoertje als cliënt gehad! Dit vergeet je nooit! Verdrietiger kan niet!

lezeres | 14-05-20 | 00:41 | 15

@lezeres | 14-05-20 | 01:16: Tja lieve schat, de meesten zijn beschaafd. Dat soort dingen doen "we" niet.

knutsel_ | 14-05-20 | 01:32
▼ 12 antwoorden verborgen

Wil je echt mooie vrouwen zien, zoals ze op hun mooist zijn; Pan's People, Do the Hustle ( 1975). Geen tattoo's, helemaal niks eigenlijk en het allermooist:

vrijejongen | 14-05-20 | 00:40 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

MOOI!

gebruikesrnaam | 14-05-20 | 01:15

Wist je dat Hirsch Ballin, eerst een vrouw was? Dat mag allemaal!

vrijejongen | 14-05-20 | 00:29

Worden dwergen ook getest op het virus of worden dwergen over het hoofd gezien door de testers.

Jan Dribbel | 14-05-20 | 00:28 | 4

Dwergen hebben grote lullen.
Tot op de grond.

HoerieHarry | 14-05-20 | 00:36

Dwergen staan tegenwoordig in de rij voor een filmrol

vrijejongen | 14-05-20 | 00:43
▼ 1 antwoord verborgen

Johnny Rebel in de jukebox zal wel een Joris opleveren neem ik aan?

Rest In Privacy | 14-05-20 | 00:27 | 2

De instrumentale versies proberen?

gebruikesrnaam | 14-05-20 | 00:33

Zou het ? Wat met mensen van kleur die er dan een hiphop ding van maken ?
m.youtube.com/watch?v=AERgG26zQ1w
Moet toch kunnen. Boris, what says you ?

grapo | 14-05-20 | 00:59

En toch houdt ik van Staphorster Schilderwerk (gemaakt met die spijkerkoppen) Ik ben vergevingsgezind, behalve voor de burgeRmeester van Amsterdam.

vrijejongen | 14-05-20 | 00:27 | 2

Peter R devries

vrijejongen | 14-05-20 | 00:30

Excuses dat ik nu ook een keer leeghoofdig ben. Als bn-ers , ach laat ook maar...

vrijejongen | 14-05-20 | 00:33

Dus de jovd deed een Hans van Baalentje?

Rest In Privacy | 14-05-20 | 00:25 | 1

Daar wordt binnen de partij verschillend over gedacht.

Rest In Privacy | 14-05-20 | 01:13

(Ik zit per ongeluk even naar de herhaling van Ophef1 te kijken, maar de boodschap is duidelijk: BLIJF VOORAL BANG MENSEN!
Een van de grootste boosdoeners in deze hele coronahoax is toch wel de msm.)

VanBukkem | 14-05-20 | 00:25 | 7

@knutsel_ | 14-05-20 | 00:26: Ik kijk vaak 8 Uur Journaal en op1, omdat het toch een soort spreekbuis is van de Overheid aan haar Schapen, middels "Experts'' die soms toevallig ook belangen hebben in bijv Medicijnen..
En regelmaat aan BN ers, (die term is al zo triest), die ons ook nog even komen vertellen Hoe en Wat , en Waarom.
Dan nog gewoone .. Nederlanders die ook afentoe hun verhaal kwijt mogen.
Heel soms interessant , maar meestal geluid uit.
Danny op straat vindt ik wel een Leuke Uitzondering , met die G5 freaks aan het woord ect.
Mensen mogen echt hun verhaal vertellen , hoe raar het ook is .

Torquemada | 14-05-20 | 00:41

@Ruimedenker | 14-05-20 | 00:39: Ik werk bij een Vitaal bedrijf +-80 man Ploegendienst(dus minder weerstand), met echt alle nationaliteiten(dus meer kans op infectie), in de Randstad.
En ik heb geen enkel geval van infectie gehoord, sinds de uitbraak, spreek Chauffeurs uit alle delen van het land.

Torquemada | 14-05-20 | 00:47

@Ruimedenker | 14-05-20 | 00:39: klopt helemaal werk in verpleeghuis twee bewoners die getest zijn positief zijn overleden twee ook getest zijn herstelt
Het huis heeft 150 bewoners .
Mijn dochter werkt in verpleeghuis met 500 bewoners geen een besmette bewoner niks

Ollie2 | 14-05-20 | 00:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Fase 1 is het langzaam laten karameliseren van uienringen. Intussen snij je alvast wat schijfjes tomaten en plakjes augurk. Leg ook alvast het vlees uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen.

Brabeaulander | 14-05-20 | 00:23 | 2

Hamburger aan het maken ?

sprietatoom | 14-05-20 | 00:24

Dat is correct, de gekarameliseerde uien moeten trouwens even afkoelen na het bakken om stijf te worden zodat ze lekker knapperig zijn op de hamburger.

Brabeaulander | 14-05-20 | 00:33

Nou vooruit, nog ééntje dan...

youtu.be/4YGssRjVD-c

Elvis Presley - No More

Supermatthijs | 14-05-20 | 00:21 | 3

Elvis. Grootste Artiest Aller Tijden.
www.youtube.com/watch?v=mLbOBoa8vD8
Elvis kan 'altijd is Kortjakje ziek' zingen en dan denk je nog van g******me dat is echt goed.

VanBukkem | 14-05-20 | 00:35

@VanBukkem | 14-05-20 | 00:35: Nou wil het toeval dat ik zelf ook een verdomd goed kortjakje neer kan zetten. Maar ik begrijp wat je bedoelt.

Pieter_Auper | 14-05-20 | 00:50

Wat maakt iedereen zich nou druk om die apps?

The kids are all right.

Schwanzeleber | 14-05-20 | 00:20 | 1

Dat bedoel ik nou!!!

vrijejongen | 14-05-20 | 00:44

Hé je ken lullen wat je wil, maar er is maar één goed Nederlandstalig nummer; Op Fietse , van Skik uur den Achterhuuk

vrijejongen | 14-05-20 | 00:18 | 5

Met Mien banden vol me lucht!

vrijejongen | 14-05-20 | 00:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Haha MafKeEs!

Ruimedenker | 14-05-20 | 00:47
▼ 1 antwoord verborgen

Dikke negerlol! Dikke negerlol!

vrijejongen | 14-05-20 | 00:13 | 2

Leuk dat je zo vrij bent. Zo'n kroontje is geen slecht idee.
Het kan werken als vaccin tegen permajorissen.

keestelpro | 14-05-20 | 00:17

Sanap ju hut?

vrijejongen | 14-05-20 | 00:11 | 1

Alsikutsnapsnapjijhutook.

keestelpro | 14-05-20 | 00:39

Heino mag op een avond als dit natuurlijk niet ontbreken.

youtu.be/uOE0ISnLXR4

Supermatthijs | 14-05-20 | 00:10 | 3

Peter maffay met du

Ollie2 | 14-05-20 | 02:35

Jullie hebben pech; ik neem binnenkort ook een kroontje rukkers

vrijejongen | 14-05-20 | 00:09

Zo! Het gaat achteruit hier! Ik zit wat als rea..... oh nee valse start. Ik zit wat. Gisteravond twee heerlijke dikke tieten in mijn handen gehad. Toch hoop voor reaguurders. Ik moet erbij vermelden dat de rest al drie jaar mijn vriendin is

vrijejongen | 14-05-20 | 00:07 | 3

Goed dat je dat erbij vertelt want ik dacht dat het om je eigen tieten ging kerel! XD

keestelpro | 14-05-20 | 00:11

Gewoon lekker vrolijk!

Madonna - Hung Up (Official Music Video)

lezeres | 14-05-20 | 00:06 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

youtu.be/Y1D3a5eDJIs
Tom Petty
Runnin’ down a dream
Yeah! Beukeuh

Ruimedenker | 14-05-20 | 00:01

Waar blijft die ranglijst van @keestelpro trouwens? Ik ben benieuwd hoe hoog ik ben geëindigd gisteren.

VanBukkem | 14-05-20 | 00:00 | 6

@VanBukkem | 14-05-20 | 00:12: Het gaat uiteindelijk om je mentale leeftijd. Kalenderleeftijd is slechts een getal.

Rest In Privacy | 14-05-20 | 00:19
▼ 3 antwoorden verborgen

Is Freek de Jonge al gesignaleerd in het café?

Jan Dribbel | 13-05-20 | 23:55 | 5

Freek de oude ligt allang in z'n nest. Droomt over leven na de dood.

AntonJansen | 14-05-20 | 00:01

Ja, daar achter in de hoek, die vent die uit zijn bril aan het drinken is.

gemeentereiniging | 14-05-20 | 00:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Alabama Shakes - Always Alright
Wat een stem die vrouw.

youtu.be/a99fUbOrqLk

Roehm | 13-05-20 | 23:54 | 1

Harstikke mooi Roehm. Zou gedacht hebben dat dit een man was. Doet me denken aan Kings of Leon.

lezeres | 14-05-20 | 00:11

Echte muziek voor al die cultuurbarbaren hier.

Everything But The Girl - Each and Every One

youtu.be/z8C4tQvMUkI

Supermatthijs | 13-05-20 | 23:54 | 4

Ik ga slapen haha

SterF... | 14-05-20 | 00:02

Prachtig nummer! Had laatst ook iets van ze geplemd. Werd ook afgebrand! Gedeelde smart.....

lezeres | 14-05-20 | 00:28
▼ 1 antwoord verborgen

Truste buurvrouw.

sprietatoom | 13-05-20 | 23:58

Lastig kiezen qua versie van deze song van mijn meest favoriete nieuwe band, zonder band, maar samen. Deze is het geworden, omdat Mike & Allen dicht bij elkaar zitten. Love is all, fuck hate.
youtu.be/6xvFxhkby7w

zijvanhiernaast | 13-05-20 | 23:47

Nik Kershaw is/was de koning van de onverwachte modulaties.
Da's zo'n goede gimmick.
Nik Kershaw - Wouldn't It Be Good
www.youtube.com/watch?v=buw2_7QhqpY

keestelpro | 14-05-20 | 00:25

Dolly Parton is een topwijf. De enige die populair is onder zowel democratisch als republikeins publiek. Ze houdt zich verre van politieke uitspraken, heel verstandig.

Knufter | 13-05-20 | 23:54

Dolly. De eerst waarvan we zeiden van 'goh, zijn die echt?'
Topwijf, inderdaad.
Goeie sing-a-song writer ook.

VanBukkem | 14-05-20 | 00:09

@VanBukkem | 14-05-20 | 00:09: singer-songwriter. Maar goed, ik dacht vroeger ook dat het op jouw manier gespeld werd. En ik blijf het een gekke kreet vinden: het betekent namelijk niet alleen dat iemand zijn eigen liedjes schrijft.

Muxje | 14-05-20 | 00:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Lekker hoor. Mijn muziek.

frisenfruitig | 13-05-20 | 23:56

Of onze plemsels hier veilig zijn.. Kwam een site tegen waar onze reaguursels (en reaguursels van andere sites) onder willekeurige topics zijn geplakt.
Heeft toch een onprettig gevoel.

Kwelbeller | 13-05-20 | 23:35 | 12

Van Linkenstein?

Graaisnaaiert | 14-05-20 | 00:11
▼ 9 antwoorden verborgen

Is het weer sharkweek op discovery?

gebruikesrnaam | 13-05-20 | 23:55

Een juweeltje. Vind ik dan.
Hallo lieve medereaguurders. We maken er weer een leuke avond van.

Gotye - Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra) - official music video

lezeres | 13-05-20 | 23:20 | 14
▼ 11 antwoorden verborgen

Machtig prachtige dieren. Inderdaad vet mooi SterF!

lezeres | 13-05-20 | 23:23

het blijft een rare gedachte dat deze dieren zijn ontstaan doordat een bepaalde oerkoe ooit heeft gedacht 'Weet wat? Ik heb zin om te zwemmen'.

keestelpro | 14-05-20 | 00:30

Na Freek de Jonge topic vind ik dit genieten. Ruimte voor de lach!
youtu.be/pdDK-mSHAx8

zijvanhiernaast | 13-05-20 | 23:20

"combolu" by Lito Barrientos

internetnaam | 13-05-20 | 23:19

Ik heb onlangs besloten om een ​​nieuw restaurant in de stad te proberen. Het was behoorlijk druk en ik zat aan de enige beschikbare tafel. Terwijl ik ging zitten, sloeg ik met mijn elleboog de lepel van de tafel. De ober stak zijn hand in zijn borstzak, haalde er een schone lepel uit en zette hem op tafel.

Ik was onder de indruk. 'Dragen alle obers lepels in hun zakken?' vroeg ik.

Hij antwoordde: 'Ja, meneer. Sinds we die efficiëntie deskundige hadden, stelde hij vast dat 17,8% van onze gasten de lepel van de tafel stoot. Dus door schone lepels bij ons te hebben, besparen we uitstapjes naar de keuken.'

Ik genoot van mijn maaltijd. Terwijl ik de ober betaalde, merkte ik op: 'Vergeef me de inbreuk, maar weet je dat er een touwtje uit je rits hangt?'

Hij antwoordde: 'Ja meneer, dat doen we allemaal. Het lijkt erop dat dezelfde efficiëntie deskundige heeft vastgesteld dat we te veel tijd besteedden aan het wassen van onze handen na het gebruik van het herentoilet. Het andere uiteinde van dat touwtje is dus aan mijn Willy gebonden. Als ik moet, trek ik gewoon aan het touwtje om mijn Willy eruit te halen, plas en ga weer aan het werk. Omdat ik mezelf daarbij nooit heb aangeraakt, hoef ik mijn handen niet te wassen. Dat bespaart veel tijd. "

'Wacht even,' zei ik, 'hoe krijg je je Willy terug in je broek?'

De ober antwoordde: 'Wel, meneer, ik weet niet hoe de anderen dat doen, maar ik gebruik de lepel.'

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-05-20 | 23:16 | 2

Ha. Ober!? Er zit een lepel in mijn soep.

gebruikesrnaam | 14-05-20 | 00:02

Goeie ga ik tegen m'n barman gebruiken op 1 Juny

Agent 43 | 14-05-20 | 00:04

Toepasselijk & nostalgie. Genoten!

zijvanhiernaast | 13-05-20 | 23:16

*klop klop*, "GOED VOLK!".

GKJP | 13-05-20 | 23:14 | 4

@GKJP
*deur open doet*
Ik moet u wel even fouilleren want je weet natuurlijk maar nooit. We kunnen niet uitsluiten dat u een AIVD infiltrant bent.

VanBukkem | 13-05-20 | 23:53
▼ 1 antwoord verborgen

Je kan 'Should I stay or should I go' er overheen meezingen:)

letopuwzaak | 14-05-20 | 00:35
▼ 6 antwoorden verborgen

Een antieke Romein loopt een bar binnen, steekt twee vingers op en zegt: 'Vijf bier graag.'

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-05-20 | 23:08 | 3

Wel 2 vingers van dezelfde hand.

Rest In Privacy | 13-05-20 | 23:09

Ha, die heb ik een paar dagen geleden ook al gepost.

gekwetst | 13-05-20 | 23:24

Ik brak mijn pols en ik vroeg de verpleegster of ik in staat zou zijn om piano te spelen. Toen ze ja zei, zei ik "Geweldig. Ik kon nooit eerder spelen!".

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-05-20 | 23:04

@Kuifje-naar-Brussel | 13-05-20 | 23:16:
Bill OReilly was mijn held. Een van de eerste slachtoffers van brandshaming. Maar hij had mazzel, hij was net op tijd weg. Want even later brak de #MeToo affaire los.

VanBukkem | 13-05-20 | 23:20

@sprietatoom | 13-05-20 | 23:25:
Klopt. Maar hij heeft nog niet de iconische status van Bill O'Reilly; de grootste hufter die ooit een tv programma mocht presenteren.

VanBukkem | 13-05-20 | 23:31
▼ 5 antwoorden verborgen

Vanavond bij boer Ivo in Voorschoten langs gereden om alvast te praten over een woonboot huren om er dan later eentje 2de hands te kopen (€20.000,- tot €30.000,-) die ik op een lege ligplaats mag leggen. Woon ik voor minder dan €200,- in de maand. Afijn we zitten te ouwehoeren zegt hij ineens: "Ik ga Trump maar eens bellen om een paar bommenwerpers te regelen dan laat ik die even over een bepaald rijtje woonboten heen vliegen." Hij heeft namelijk hommeles met een paar totaal gestoorde woonbootbewoners die een beetje van hun pad af zijn. Boeren zijn echt mooi volk ik mag ze wel. Maar goed ik ben moe en ga slapen en hoop dat die woonboten er volgende week nog liggen want ik wil er graag eentje huren. Kost trouwens ook maar €400,- per maand + nog wat water en elektra mer niet.

Roadsurfer | 13-05-20 | 23:03

Toen de zaalwachter een man opmerkte die zich uitstrekte over drie stoelen in de bioscoop, liep hij naar hem toe en fluisterde: 'Sorry meneer, maar u mag maar één stoel hebben.' De man kreunde, maar gaf verder geen krimp. 'Meneer,' zei de bode luider, 'als u niet beweegt, moet ik de manager bellen.' De man kreunde weer, maar bleef waar hij was. De zaalwachter vertrok en keerde terug met de manager, die, na verschillende pogingen om de kerel los te sjorren, de politie belde. De agent keek naar de liggende man en zei: 'Oké, hoe heet je, grappenmaker?' 'Joe', mompelde hij. 'En waar kom je vandaan, Joe?' Joe antwoordde, vertrokken van pijn: 'Van het balkon!'

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-05-20 | 23:01

Bijna niet te geloven dat dit alweer 50jaar geleden is. Wat een energie, wat een power. Je ziet meteen waar The Mars Volta/At The Drive-In hun inspiratie vandaan haalde. De MotorCity5 waren hun tijd eigenlijk hun tijd 20jaar vooruit, het publiek was er zo te zien nog niet helemaal klaar voor; ‘wtf gebeurt hier?’

MC5-Looking at you (live 1970)

Computer_says_no | 13-05-20 | 23:00 | 2

Maar wie zal er aanschuiven in het corona GSTV aankomende vrijdag?
Ik hoop op Peter r de Vries of Freek de Jonge.

Brabeaulander | 13-05-20 | 22:56 | 1

Nee joh, Arnoud van Doorn, over de do's and don'ts van de Ramadan.

Rest In Privacy | 13-05-20 | 22:57

Een kalkoen raakte aan de praat met een stier.
‘Ik zou heel graag naar de top van die boom willen gaan’ zuchtte de kalkoen, ‘maar ik heb de energie niet’.
'Nou, waarom knabbel je niet aan een paar van mijn uitwerpselen?', antwoordde de stier. 'Ze zitten boordevol voedingsstoffen.'
De kalkoen pikte in een klomp vlaai en merkte dat het hem voldoende kracht gaf om de laagste tak van de boom te bereiken.
De volgende dag bereikte hij, na nog wat vlaai te hebben gegeten, de tweede tak.
Eindelijk, na een vierde nacht, zat de kalkoen trots op de top van de boom.
Hij werd prompt opgemerkt door een boer, die hem uit de boom schoot.
Moraal van het verhaal:
Stierenpoep / Bullshit kan je misschien naar de top brengen, maar het zal je daar niet houden ...

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-05-20 | 22:55 | 1

He, een moraal, wat jammer...

SterF... | 13-05-20 | 23:01

Die Wim Daniels is wel onderhoudend.

van Oeffelen | 13-05-20 | 22:53

Mooie tijden

deugnietmee | 13-05-20 | 22:52

youtu.be/ZegQ56PwfQ0
The Shirts
Laugh and walk away

youtu.be/qRKNw477onU
Canned Heat
On the Road again

youtu.be/AqZceAQSJvc
Santana
Soul Sacrifice

youtu.be/AZQxH_8raCI
Greenbaum
Spirit in the Sky

youtu.be/MV0F_XiR48Q
Focus
Hocus Pocus

youtu.be/Xf4sWu2_z_M
Supertramp
Cannonbal

youtu.be/fOGMRnKl5co
Kinks
All of the Day and all of the Night

youtu.be/LQiOA7euaYA
Talking Heads
We’re on a road...

youtu.be/jlFXhigvTvM
Jet Airliner
Steve Miller

youtu.be/-g5rnH6EHu4
Rod Steward
Crazy about her

youtu.be/dZoX7yiTpiU
U2
Sort of homecoming

youtu.be/NT_HhA5sKo0
Bob Marley
Rat Race

youtu.be/oxHnRfhDmrk
Don McLean
Vincent

Ruimedenker | 13-05-20 | 22:50 | 15

'Vincent' ontroert me elke keer weer. Fijn lijstje!

MickeyGouda | 13-05-20 | 23:46
▼ 12 antwoorden verborgen

En dan deze speciaal voor de JOVD;

Scraping Foetus Off the Wheel - I'll Meet You in Poland Baby.

youtu.be/uAj4LmJm47U

Roehm | 13-05-20 | 22:49 | 4

Volgens mij had je laatst ook al een andere van dat album? (scraping...) Fantastisch album en nummer.
Mijn favoriet: Sick man
www.youtube.com/watch?v=W-GVPBNPUEo
Ik ben er pas sinds kort achter dat het een Australiër is. Had ik vroeger nooit gehoord, ik dacht dat hij uit de VS kwam.

knutsel_ | 13-05-20 | 22:54

Er zitten echt ongelooflijk veel taalgrapjes in elk nummer van dat album. Ideaal als puber tijdens de Engelse les toen we ook ook songteksten mochten behandelen i.p.v. gedichten. Way back in the eighties.

knutsel_ | 13-05-20 | 23:01
▼ 1 antwoord verborgen

Een man loopt een rustige bar binnen met drie eenden, een in elke hand en een onder zijn linkerarm. Hij zet ze op de bar, drinkt wat en praat met de barman. De barman is ervaren en heeft geleerd om mensen niet te vragen naar de dieren die ze naar de bar meebrengen, dus hij noemt de eenden niet. Hij en de man praten ongeveer 30 minuten voordat de man naar het toilet moet.

Nu is de barman alleen met de eenden. Na een ongemakkelijke stilte besluit hij een gesprek te beginnen.

"Wat is je naam?" zegt hij tegen een van de eenden.
'Kwik', antwoordt de eerste eend.
'Hoe was je dag, Kwik?'
'Geweldig. Heerlijke dag. Had een feestje. De hele dag in en uit de poel geweest.'
'Oh, dat is leuk', zegt de barman. Vervolgens zegt hij tegen de tweede eend: 'En hoe heet je?'
'Kwek', luidt het antwoord.
'Hoe was je dag, Kwek?'
'Geweldig. Heerlijke dag. Had een feestje. De hele dag in en uit de poel geweest. Als ik de kans had, zou ik het allemaal nog een keer doen.'
De barman draait zich om naar de derde eend en zegt: 'Dus jij moet Kwak zijn.'
'Nee,' gromt de derde eend, 'mijn naam is van de Poel, Fons van de Poel. En vraag niet hoe mijn dag was.'

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-05-20 | 22:49 | 2

Komt een eend klaar...
Kwak

SterF... | 13-05-20 | 22:50

Mooi pak!

deugnietmee | 13-05-20 | 22:49

Is Spijker al gesignaleerd in een praat show?

pajans | 13-05-20 | 22:48 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
frank4444 | 13-05-20 | 22:47 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen
▼ 1 antwoord verborgen

There was a young lady from Dallas,
She used a stick of dynamite as a fallus,
They found het vagina,
in North Carolina,
And her arse in Buckingham Palace.

Broadsquire | 13-05-20 | 22:44 | 1

Ja-lalalalaaaaa-la,
Ja-lalalalaaaaa-la...

Papa Jones | 13-05-20 | 22:45

Kom ik in de supermarkt. Het kassameisje zit achter een plexiglas plaat en draagt plastic handschoentjes. Doet moeilijk omdat ondergetekende met contant geld wil betalen. "Ik mag het niet weigeren meneer." Maar de droge worsten hangen er gewoon open en bloot vanaf 1 meter hoogte aan een paal?! Hallo. Koekkoek. Dingdong.
#wezijngewoonknettergekgewordenmetz'nallen.

VanBukkem | 13-05-20 | 22:41 | 13

@Nuuk | 13-05-20 | 22:47:
Voor de beste droge worsten moet je inderdaad in het noorden zijn. De beste droge worsten houden we hier namelijk zelf. En droge worsten moet je natuurlijk ook niet verpakken. Droge worsten moeten gewoon te drogen hangen. Daarom noemen we het ook droge worst. Die droge worsten verpakken doen we alleen voor die randstedelingen, omdat die nog wel eens last willen hebben van smetvrees.

Ik heb zelf trouwens wel gewoon een van die droge worsten gekocht. Een beetje coronavirus proef je toch niet.

VanBukkem | 13-05-20 | 22:58

@VanBukkem | 13-05-20 | 22:58: Er blijft ook een hele tijd van alles druipen uit zo'n worst. Tot hij helemaal droog is.

knutsel_ | 13-05-20 | 23:05
▼ 10 antwoorden verborgen

Die plaatjes zijn echt weer heel goed en hilarisch. Vooral die proefballon van Dijkhoff en het mondkapje van De Jonge zijn geweldig hahaha!

GeenHeil | 13-05-20 | 22:41

Heeft die verbannen reaguurder gister de 150 nog aangetikt eigenlijk?

SterF... | 13-05-20 | 22:38 | 12
▼ 9 antwoorden verborgen

Je maintiendrai.

Longhorn | 13-05-20 | 22:38

Ho ho, ik leef nog.

Rest In Privacy | 13-05-20 | 22:38

Ik ga morgen naar de kapper

shimanski | 13-05-20 | 22:36 | 2

Oke

deugnietmee | 13-05-20 | 22:54


Ik ben gisteren geweest. En omdat ze de prijzen niet omhoog heeft gegooid (wat sommige andere kappers wel hebben gedaan) heb ik haar maar een beste fooi gegeven. We moeten mekaar een beetje helpen in deze absurde tijden.

VanBukkem | 13-05-20 | 23:26

Wauw! Die springende lynx! Ongelofelijk dat zo’n beest die afstand precies inschat en dan nog in een keer een paar andere palen door pakt. Mooi filmpje.

Nuuk | 13-05-20 | 22:43

heb ik mijn sleutels hier toevallig laten liggen?

Mesmer | 13-05-20 | 22:35

Barman, kunt u, als letopuwzaak er weer is vragen of ze interesse heeft in een slow comfortable screw against the wall.

BrutusBosch | 13-05-20 | 22:33 | 1

Maak er voor mij trouwens ook alvast eentje.

BrutusBosch | 13-05-20 | 22:34

De Blauwe moskee wordt verbouwd. Wie wil doneren kan kiezen uit een gift van 10, 25, 50, 100 of 250 euro.
blauwemoskee.nl/

AntonJansen | 13-05-20 | 22:33 | 5

Ik een dvd van Submission...

SterF... | 13-05-20 | 22:53

Is een aandeel ABNAMRO ook goed?

Keyboardspeler | 13-05-20 | 23:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben uit de app-groep gegooid omdat mijn dickpics niet goedgekeurd werden.
Dan weet je het al....

Racistne!

Kaas de Vies | 13-05-20 | 22:32 | 3

Je moet ook geen zwart-wit foto's maken.

Rest In Privacy | 13-05-20 | 22:44

groothoeklens

Henk P | 13-05-20 | 22:50

Hij: My dick is so hard
Zij: Hard to see

gemeentereiniging | 13-05-20 | 23:57

Ghe, iemand Berbaar vandaag nog gezien? zal wel niet hehe....

zwellevertje | 13-05-20 | 22:32 | 2

.. woefjes... toedels... de basischool is weer begonnen, dus hij moet op tijd naar bed.

BrutusBosch | 13-05-20 | 22:36

De ironie is werkelijk niet te harden als een gekozen volksvertegenwoordiger rept over ‘eindbaas’ en dan niet de kiezer bedoelt. Dijkhoff is echt fubar partij/fractie. Hij is de essentie echt helemaal kwijt.

Nee dus! | 13-05-20 | 22:32

Prachtig! Vooral Finkers; echt geweldige droge humor en de koning van het verkeerde been.

Nuuk | 13-05-20 | 22:39

Hee knufter heb je al een bridge? :)

knutsel_ | 13-05-20 | 22:29 | 14

Het aantal accoorden is niet relevant. Sommige nummers hebben een zekere inventiviteit.

Dit is er ook zo een:

www.youtube.com/watch?v=w6qfQ5BEQ2s

Dat is echt heel moeilijk om te bedenken.

Knufter | 14-05-20 | 00:49

@Knufter | 14-05-20 | 00:49: Ik vind het echt heel bijzonder. Qua muziekkeuze lijk je meer iemand die net op kamers is gaan wonen, een joint rookt en zich verbaast over de wereld. Begrijp me niet verkeerd, die onbevangenheid vind ik bewonderenswaardig.

knutsel_ | 14-05-20 | 01:06

@knutsel_ | 14-05-20 | 01:06: Vroeger speelde ik in een grind metal band.

En joints dat doe ik al decennia niet meer.

Knufter | 14-05-20 | 08:23
▼ 11 antwoorden verborgen

Is dit nou whataboutisme van Ollongren ?

sprietatoom | 13-05-20 | 22:48

@Animals | 13-05-20 | 22:49:

Wilders, Baudet en zelfs Pim Fortuyn aanhalen als dreiging van de democratie. Je moet het maar durven als minister die het referendum om zeep hielp.

sprietatoom | 13-05-20 | 22:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Die van Hans is inmiddels veel te klein. Niet op de groei gekocht. Hij baalen...

Rest In Privacy | 13-05-20 | 22:26 | 4

@Kuifje-naar-Brussel | 13-05-20 | 22:42: Kruis en mol ? Maak je er nu een religieus liedje van Kuif? Zo een week voor hemelvaart ? Soort van de Kuifje Passion? Aan het kruis stierf Hij nadat Judas,de mol, zijn feestje verstierde met een kus ?

grapo | 14-05-20 | 02:01
▼ 1 antwoord verborgen
▼ 2 antwoorden verborgen

En... ik vind het herpesvirus sympathieker....

SterF... | 13-05-20 | 22:26

Zou ze nog komen vanavond? She's not there, van The Zombies. Namens kuifjebrussel at outlook punt com.

Rest In Privacy | 13-05-20 | 22:25 | 22

@letopuwzaak | 14-05-20 | 02:14: Ik weet niet of ik 82 deze zomer nog zie, maar ik beloof om haar iedere dag te schrijven. Sealed with a kiss, van Bobby Vinton. Slaap lekker!

Rest In Privacy | 14-05-20 | 02:45
▼ 19 antwoorden verborgen

Zijn we al over de 300.000 doden heen?
Ripperderip voor allen en een glas...
Een slokje voor de aarde en de rest voor mij...
Hips

SterF... | 13-05-20 | 22:24 | 1

Allemaal cijfers die met een natte vinger zijn gemaakt door instanties die het wiel opnieuw denken te moeten uitvinden. Zoveel landen die niet geregistreerd staan met hun zieken of er überhaupt geen enkel belang bij hebben wegens toch geen enkele hulp krijgen.
Naar Turkmenistan kan iedereen gelukkig wel op vakantie want daar is het Coronavirus verboden en in Noord-Korea is het toevallig helemaal niet aanwezig.
Proost by the way.

TijdelijkOptimist | 13-05-20 | 23:14

Terwijl het niet eens zeker is of we in december met een nieuwe covid19 golf des doods te kampen hebben zijn er nu al weer mensen zijn die zich druk maken over iets futiels als Zwarte Piet...

keestelpro | 13-05-20 | 22:24 | 10

@SterF...
We gaan het zien SterF, we gaan het zien.

Nu op NPO2: Een echte deskundoloog die het ook heeft over een VERKOUDHEIDSvirus.
Ik heb nog nooit een verkoudheidsvirus gezien dat de zomer overleefde.

VanBukkem | 13-05-20 | 22:50

@VanBukkem | 13-05-20 | 22:50:
Inderdaad, we gaan het zien...
(Overigens hoop ik dat je gelijk hebt, begrijp mij niet verkeerd)

SterF... | 13-05-20 | 22:58
▼ 7 antwoorden verborgen

*gaat rustig zitten en schenkt zichzelf een Zundert 10 in*

knutsel_ | 13-05-20 | 22:24 | 1

Een echte quadrupel. Proost!

Rest In Privacy | 13-05-20 | 22:43

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen