achtergrond

Geenstijl

Eurogroep juicht. Wopke bukt. Nederland betaalt.

Geen eurobonds. Wel enorme noodfondsen waar Nederland voor betaalt, maar niks uit haalt.

Persco hieronder, maar plaatje zegt het wel

Persco hieronder, maar plaatje zegt het wel

We onderbreken de coronacafeestelijkheden voor de volgende mededeling: er is zojuist applaus opgestegen uit de Zoom-sessie van de Eurogroep, en dat is slecht nieuws. Voor uw portemonnee, voor de Nederlandse belastingbetaler en voor de financiële soevereiniteit van dit land in het algemeen. Wopke Hoekstra, eerder vanavond alhier nog geprezen voor zijn rechte rug inzake het weigeren van eurobonds, heeft verder OVERAL mee ingestemd:

"EU finance ministers reached a deal after Italy and NL backed down under pressure from France and Germany. It involves the ESM bailout fund, European Investment Bank,&a Commission employment support scheme. A further recovery fund will be discussed by EU leaders. No eurobonds."  

De EU heeft de coronacrisis voor eigen gewin gebruikt, en hun winst komt uit uw zakken. En die laatste stap, die Eurobonds dus - ach de viruscrisis duurt nog wel ff. Het zijn immers ook al 20 jaar bezig sinds de Europese Unie ons probeert te laten geloven dat je totaal verschillende Noord- en Zuid-Europese economieën binnen 1 munt kunt verenigen op basis van eisen waar niemand in 1999 aan voldeed.

Persco: "Bold decisions were made, that were unthinkable a short while ago"
Persco: Er komt een nieuw "tijdelijk" noodfonds van 100 miljard euro.
Persco: Ook nog eens 240 miljard euro voor ESM-landen die het nodig hebben (lees: het Zuiden inclusief Frankrijk, niet Nederland - wij moeten het ophoesten).
Update: Wopke en Italië spreken elkaar tegen. Wopke zegt 'geen eurobonds'. Italië lijkt het iets anders te zien (zie onder).
Persco: De honderden miljarden vliegen je om de oren met een vanzelfsprekendheid alsof er iemand pizza's en gelato staat te bestellen: totaalfondsen meer dan 500 miljard.
Persco: "Deze afspraken zijn gebouwd op onze collectieve economische kracht. We zijn klaar om onze verschillen te begraven."
Draad: ESM = eurobonds.
Conclusie I: Goeie deal? Slechte deal? Je weet het niet, want alle EU-politici hebben hun eigen waarheid. En die waarheden zijn op zichzelf vaak leugens.
UPDATE: Timeline des Doods bij Yvonne Hofs. "Europa is rupsje nooitgenoeg. Nederland wordt langzaam gedwongen de controle over zijn begroting op te geven. Politiek is compromissen sluiten, maar het resultaat is dat we in slow motion het onderspit delven." Het zijn gewoon eurobonds.*
*Persverklaring: Hier het "hele verhaal" in de vorm van een persverklaring (dus zonder details, kleine letters of openlijke waarheden, zeggen we daar als leeswaarschuwing bij).
Conclusie II: Geloof maar niet dat die miljardenfondsen jouw zzp-schap, je winkel of je lokale onderneming gaan redden. Die zijn er voor de banken, de multinationals, en de politieke belangen van een onwerkbare munt in een onmogelijke monetaire eenheidszone. Je kunt geen individuele bedrijven, ondernemers en zzp'ers binnen nationale economieën redden met een decentrale pot met goud. Nationaal politiek/economisch beleid kan snel, gericht, met kennis van zaken. Internationaal begint het al met de vraag: WIE moet je überhaupt bellen voor hulp? Terwijl de gesloten kroeg over de kop gaat, worden de banken gered, en trekt de EU meer macht naar zich toen in deze coronacoup. Want dat is het.

Lees: transferunie MOET, anders euro dood

Persco suggereert eenheid. Maar NL en IT spreken elkaar tegen:

Nederland: 'Geen eurobonds'

Italië: 'Eurobonds op tafel'

Italië: 'Eurobonds op tafel'

Italië: 'Eurobonds op tafel'

NL - Nettobetalers Land

NL - Nettobetalers Land

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.