achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Machtige dieren USNS Comfort en Mercy stomen havens New York en LA binnen

A sight for sore eyes.

Het gaat niet al te best in ground zero New York. Per 30 maart 67.298 bevestigde besmettingen waarvan 2.352 in kritieke toestand. 1.342 doden en daarmee een death rate van 1,99%. Maar gelukkig ook 4.204 herstelden. Gistermiddag voer het marine-ziekenhuisschip USNS Comfort (wiki) de New Yorkse haven binnen. Samen met de USNS Mercy (wiki) die eind vorige week Los Angelos binnen voer, zijn het de enige twee omgebouwde San Clemente-class oil tankers van hun soort. De Comfort zal in New York geen coronapati毛nten opnemen, maar de 1000 bedden en 1200 man perosneel beschikbaar stellen aan andersoortige gevallen, zodat de ziekenhuizen zelf ontlast worden. Het schip heeft operatiekamers, een laboratorium, digitale radiologie, een CAT-scan, twee zuurstofproductie-eenheden en een helikopter aan boord. Onderstaand New Yorks gouverneur Andrew Cuomo tijdens een interview met zijn broer Chris gisteravond over de acute situatie en benodigdheden. Rondleiding op de USNS Mercy en een paar prijsfoto's van de Comfort in New York na de breek!

Gerelateerd voelende update: 200 bemanningsleden van de Nimitz class carrier USS Theodore Roosevelt **zijn besmet en de kapitein stuurt een noodbrief van 4 pagina's omdat z'n middelen het te ondervangen opraken.

De Mercy rolt LA binnen

42nd Street, New York, gisteravond

42nd Street, New York, gisteravond

In deze volgorde

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Volkskrant: vooral Pakistanen in UK worden besmet met Indiase virusvariant

Eng stukje in de Volkskrant. Gaat u niet helemaal lezen, want Volkskrant en meer dan 200 letters wat veel te veel is voor zombies met verweekte hersentjes, dus doen wij het even voor u.

@Bert Brussen | 27-05-21 | 15:00 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.