achtergrond

Geenstijl

Nieuwe scalp aan de riem van Pieter Lakeman: Triodos/DNB-commissaris stapt op

Coronavirus eist nieuw slachtoffer

Die andere kritische econometrist die Pieter heet, slaat weer toe. Pieter Lakeman (inmiddels 81) die eerder DSB op de knieën dwong, kan een nieuwe scalp aan zijn riem rijgen. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft vandaag bekend gemaakt dat commissaris Peter Blom opstapt. De oud-Triodos topman (al in 1989 directeur bij de zweefteverige bank die gelooft in de helende werking van zand) werd in september 2021 door toen nog minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) tot commissaris bij DNB benoemd. November vorig jaar legde hij zijn werkzaamheden daar al """tijdelijk""" neer. Zo'n 43.000 beleggers roerden zich namelijk over de verliezen die ze hebben geleden op certificaten van Triodos. De antroposofische onbespoten tofu knagende islamiserende hippiebank legde tijdens de coronacrisis - met Blom als CEO - zijn eigen handelssysteem voor die certificaten stil omdat veel beleggers hun stukken wilden verkopen, waarop de afwikkeling een rokende puinhoop werd. Lakeman (onlangs nog hier in gesprek met Arthur van Amerongen) gaf vorige maand het laatste duwtje door samen met ****honderden gedupeerden een persoonlijke schadeclaim tegen Blom en zijn medebestuurders van destijds aan te kondigen. En zo valt dus zelfs vandaag nog een slachtoffer ten prooi aan het coronavirus.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Europese Patriotten - Pieter Lakeman

Binnen zonder Kloppen van econometrist Pieter Lakeman was de eerste kritische studie in Nederland met betrekking tot de winst- en verliesrekening van de immigratie.  

Interview: Arthur van Amerongen

@Redactie | 29-07-23 | 21:30 | 425 reacties

Volkskrant: vooral Pakistanen in UK worden besmet met Indiase virusvariant

Eng stukje in de Volkskrant. Gaat u niet helemaal lezen, want Volkskrant en meer dan 200 letters wat veel te veel is voor zombies met verweekte hersentjes, dus doen wij het even voor u.

@Bert Brussen | 27-05-21 | 15:00 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.