Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Massaal reaguurdershulp voor Coronahelpers.nl

Daarom nog eens een herhaaloproep

Na de maandagavondlezing van MinPres gooiden we een strijdbaar oproepje voor coronavrijwilligers op de GeenStijl en dat heeft geholpen. Meer dan 2000 (!) aanmeldingen in een dag, en derhalve tijd om de coördinatoren van coronahelpers.nl nog eens met een nieuwe golf guurders te overspoelen. De website helpt bij het maken van matches tussen mensen die hulp aanbieden, en mensen die hulp nodig hebben. Ze mailden ons wat ze nodig hebben, hoe het werkt en waar ze naar op zoek zijn, en dat delen we onderstaand:

"Wat op dit moment voornamelijk van belang is, is dat mensen die hulp zoeken ons platform nog beter weten te vinden. Daarvoor zijn we op zoek naar organisaties die veel in contact zijn / zich in een netwerk bevinden met kwetsbare(n) (ouderen) of mensen die in vitale beroepen werken, zodat zij ons daar in beeld kunnen brengen. Deze organisaties kunnen zelf ook accounts aanmaken op het platform en hierdoor de hulpvragen van deze mensen plaatsen."

Momenteel zijn er nog veel hulpaanbieders ten opzichte van het aantal hulpzoekers. De verwachting is echter dat dit zal veranderen als mensen langer aan hun eigen huis gebonden zijn. Dan staan jullie klaar. En dat is geweldig voor de hulpzoekers. Ondertussen kun je je steentje bijdragen door Coronahelpers.nl te delen via social media zoals WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram en TikTok.

Het allerbelangrijkste is dat de hulpzoekers dit platform ook kunnen vinden. Ben jij dus werkzaam in een zorginstelling waar artsen met kinderen werken? Of ben je vrijwilliger bij een ouderenorganisatie in een netwerk van kwetsbaren die aan huis gekluisterd zijn? Of heb je familie aan de andere kant van het land die hulp nodig heeft met boodschappen doen? Maak Coronahelpers.nl onder hen bekend of help ze met het plaatsen van een bericht via https://www.coronahelpers.nl/hulp-gezocht. Zo is het platform voor iedereen toegankelijk en kunnen we alle hulpzoekers matchen aan de ongelooflijk gemotiveerde vrijwilligers die door het hele land heen voor ze klaar staan."

Reaguursels

Inloggen

Loop al een week te blaffen en snotteren. Loop nog wel, even maar niet helpen lijkt mij

Rest In Privacy | 22-03-20 | 07:56

Heel dit helpen is naïef en contraproductief zolang je niet kan testen of je zelf dragend bent en dus mensen besmet. Jij kan door je goeie daad een ander doden. Zelfde met al die goed bedoelde uit deel acties van materiaal/bloemen/cadeaus in plastic/edelmetalen etc verpakt. Zodra ik negatief getest wordt en het noodzakelijk is laat ik mijn normale werkzaamheden zo veel mogelijk vallen en ga mensen helpen die het echt nodig hebben. Maar wees geen idioot, doe niet lukraak een goeie daad. Jou gebrek aan kennis is een ander zijn ARDS.

mmx | 22-03-20 | 04:10

Mooi initiatief; de put dempen voordat het kalf dreigt te verdrinken. Niet stilzitten en bij voorbaat alert op wat misschien komen gaat.

kroel | 21-03-20 | 22:39

Die Dijkhof is natuurlijk ook een hypocriete zak hooi met zijn uitspraak dat hij zich ( terecht ) ergert aan mensen die in groepjes te dicht bij elkaar staan.
Hij vergeet even dat hij weer vol trots zei dat hij dit jaar natuurlijk weer carnaval ging vieren, mag hoor, maar dan nu even je mondje houden Klaas met je populistische praat.

oakmont | 21-03-20 | 22:30 | 1

Zo is dat, de smerige opportunist.

Zeebonkus | 22-03-20 | 03:18

@letopuwzaak, hieronder. Is het generiek of spécialité (merknaam). In laatste geval kunt u de firma contacteren, maar meestal vaak zijn er geen problemen bij deze medicamenten. Generiek kent vaker tekorten. In geval van generiek zou u kunnen kijken of u (of uw arts) een extra verpakking via internationale apotheek in Venlo kunt kopen (online) & (wel zelf betalen)

Canis.bonus.es | 21-03-20 | 21:54 | 1

Dank voor de reactie!
Het gaat om een generiek medicijn, (daar er een paar jaar geleden tekort was aan het specialité). Het maakt in feite niet uit, als ik de werkzame stof maar binnenkrijg.
Bedankt voor de tip, ik ga dat meteen overleggen/erachteraan.
Ik leef een gezond en actief leven, inmiddels zelfs zonder klachten maar zonder de supplementatie van de stof die ik mis kan ik niet. Heb het maar liever in huis..

letopuwzaak | 21-03-20 | 22:21

Weet een reaguurder raad?

Ik vroeg mijn apotheek of de levering van mijn medicatie (wegens autoimuunziekte) in gevaar zou komen ivm grondstoffenlevering uit oa China. Zijn antwoord was dat er tot de zomer voldoende medicatie was en dat er niet gehamsterd mocht/kon worden uiteraard.
In het totaal ergste scenario, en ervan uitgaande dat ik de covid zelf goed zal doorstaan, is er dan een scenario mogelijk waarbij dit allemaal op zijn gat komt te liggen?
Of zullen bij hoeveel doden ook, bepaalde dingen toch weer normaliseren en er weer handel komen?
Het is een serieuze vraag, want ik maak me echt zorgen is het niet om dit dan wel om dat..:(

letopuwzaak | 21-03-20 | 21:35 | 6

@lezeres | 21-03-20 | 22:24:
Lezeres, dank voor de bemoedigende woorden. Ik voorzie veel neveneffecten van deze crisis (mensen die niet geholpen kunnen worden, ook buiten corona). Ik neem je woorden ter harte;)

letopuwzaak | 22-03-20 | 00:15
-weggejorist-
lezeres | 22-03-20 | 00:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik doe niet mee aan deze gekte. Zolang er door de media foto's van doodskisten van de ramp in Lampedusa 2013 worden gebruikt om aan te tonen hoe ernstig het is vandaag in Italie gaan bij mij alle alarmbellen af.

Als er door de media wordt beweerd dat in Limburg de ziekenhuizen overvol zitten en het tegendeel wordt beweerd door artsen daar die ons waarschuwen voor fake news.

Zolang met de Mexicaanse griep in de US 22000 doden zijn gevallen en er nergens een lockdown te bekennen was, maar nu bij 200 doden heel Californie op slot wordt gezet.

Zolang er wordt beweerd dat de IC's vol liggen, maar er werkelijk nog geen familielid is opgestaan die zegt dat er iemand is die uit hun familie komt en voor zijn leven vecht.

Zolang elke corona dode last had van onderliggend lijden.

Sorry, maar we worden gewoon gek gemaakt van angst.

Yzord | 21-03-20 | 21:24 | 2

Het gaat niet om het hier en nu, maar om het hier en straks...

F. von Zeikhoven | 21-03-20 | 21:53

Je bent niet goed bij je hoofd. Dat er verschillende berichten komen die niet blijken te kloppen, hoort er een beetje bij helaas. Maar dat heeft weinig met dit virus te maken, maar meer dat dat al een tijdje zo is. In Brabant zit de shit overvol en zijn er haast Italiaanse toestanden aan de gang. De grap is dat je daar nergens filmpjes van ziet, terwijl het wel zo is. Ik ken er een paar die daar aan het werk zijn en het is een drama.
Maar blijf jij lekker niet mee doen en de boel verder verspreiden. Voor je het weet heb je lekker meegewerkt aan wat voltooide levens.

breakingnews | 21-03-20 | 21:59

Al eerder aangemeld, maar ze hebben me niet nodig hier in den haag

paulis | 21-03-20 | 21:07 | 1

Vreemd, want de gemeente deelt voedselbonnen uit omdat de voedselbank hier geen mensen genoeg heeft om de kratten te vullen, onder andere?

F. von Zeikhoven | 21-03-20 | 21:55

Hier mijn plan van aanpak, straight out of the zolderkamer:
-Benadruk via TV spotjes e.d. nog eens het belang om geen onnodig menselijk contact te hebben: ook niet naar de kapper, bouwmarkten, praatjes op straat, alleen snel naar de winkel met plastic handschoenen, als geen mondkapje dan maar een sjaal, en niet aan je gezicht zitten etc.
als het kan boodschappen thuis laten bezorgen, een nieuw concept voor ouderen, die een beetje digibeet zijn.
-gratis mondkapjes en alcohol en handschoenen uitdelen via supermarkten.
-Gelijk opschalen van de productie van chloroquine, en eventueel vitamine C en dergelijke, totdat er een echt medicijn is. Alle beetjes helpen op dit moment.
Ouderen moeten absoluut niet meer op straat komen om een halfje wit en een liter melk te kopen, dat is spelen met je leven.
Noodhospitalen bouwen door het leger. Het leger NIET inschakelen voor een totale lock-down te controleren, maar eventueel helpen in de logistiek en verpleging.
Testen en behandeling moet simpelweg gratis worden. Want dit is een crisis.
Van mij mogen jongeren en anderen die doelbewust aan het provoceren zijn met hun gedrag wel van straat geplukt worden, en vastgezet.
Dit is wat anders dan een lock-down.
Het lijkt me eigenlijk niet zo'n goed idee om IC patiënten vanuit Brabant nu te gaan herplaatsen in andere ziekenhuizen door het hele land. Gaan ze zo niet het virus nog meer verspreiden?
Maar het begint nu al duidelijk te worden dat dit helemaal uit de hand gaat lopen.
Ik werk zelf in een verpleeghuis, i.p.v. dat ze bijvoorbeeld mij en al het personeel nu eens wegwerp plastic overalls en mondkapjes etc. gaan verstrekken, loop ik en anderen gewoon in eigen kleding en schoenen. Aan de andere kant, een totale hygiëne, waar het ook verplegers en verpleegsters en doktoren aan ontbreekt, dan krijg je beelden uit rampenfilms: totale luchtdichte pakken met zuurstofflessen, tenten met overdruk, al je kleding weggooien na een bezoek, etc.
Maar nu is het weer het andere uiterste. Haarkapjes? Nooit van gehoord. Niet eens hebben ze fokking simpele mondkapjes.

Eigenlijk heel onprofessioneel, de zorg.
Ikzelf zit constant tussen de vecht of vlucht-houding in.
Het ene moment denk ik: het valt allemaal wel mee, je hebt tig keer nooit last gehad van de jaarlijkse griepepidemie.
De andere keer denk ik: die verhalen over ademnood, het gevoel dat je stikt, dat je drie weken in coma op je buik ligt met slangen. En daarna, ben je dan echt beter?
Al mijn oudere familieleden, ze zullen dit jaar nog sterven.
Ikzelf misschien ook.
Ik had heel andere plannen voor mijn toekomst.
Ik had heel andere plannen voor dit jaar, ik wou op vakantie. Ik wou naar Spanje, Rome, Parijs. De regering zou ook eens kunnen beginnen om nu te stoppen met snelheidscontroles, en BOA's , die totaal verkeerde prioriteiten hebben.
Alle bullshit, bullshitbanen en luxe problemen kunnen per direct aan de kant geschoven worden.
Dit alles gaat een mega mega ramp worden.
En veel bedrijven zullen het ondanks de financiële steun, daarna alsnog niet redden, oftewel dat is ook weggegooid geld.
Ik denk bijvoorbeeld aan Martinair of reisbureaus e.d.

King of the Oneliner | 21-03-20 | 20:59 | 2

King, jij werkt dus met kwetsbaren. Klopt het dat jij gewoon naar je werk moet met verkoudheidsklachten zolang je maar geen koorts hebt?
Ik begrijp dat er niet teveel mensen zich ziek kunnen melden in de vitale beroepen, maar een kennis van mij vertelde dat ze zich niet mocht ziekmelden behalve met koorts.
Dat vond ik voor de ouderenzorg toch wel eng, omdat corona ook zonder koorts kan manifesteren..
In elk geval sterkte bij jou!

letopuwzaak | 21-03-20 | 21:39

@letopuwzaak | 21-03-20 | 21:39:
Bekenden van mij mogen al niet werken in de ouderen zorg als ze veel contact hebben met anderen door bijvoorbeeld een andere functie en/of groot gezin. Daarnaast is er altijd een verschil tussen wens en werkelijklijkheid, de overheid heeft aangegeven, verschijnselen thuisblijven. Wanneer je dit overtreed doe je waarschijnlijk meer kwaad dan goed. Nu kun je op een afdeling met vervelende cliënten werken, maar om ze nou allemaal te besmetten omdat je manager dat beter uit komt met de planning.

mmx | 22-03-20 | 04:21

Eerst door ME bewaakte barricades opwerken tegen dagjesmensen naar de stranden, en gooi die parken/bouwmarkten dicht. Mensen snappen het nog niet helemaal.

Madame Poitiers | 21-03-20 | 20:43 | 1

Dat zou nog een dingetje worden voor de marechaussee. Bouwmarkten dicht zou wel kunnen maar parken weer niet. Een wandelingetje in een park is gezond als je maar afstand houdt en niet zoals ik las met 2 gezinnen (12 personen) gezellig naar het park zodat de kinderen konden voetballen.... De jeugd zit dag en nacht op een mobieltje te kijken maar nu plotseling moeten ze in het park gaan voetballen...

Lupuslupus | 21-03-20 | 20:59

Leuk! Uiteraard gelden alle bedankjes op zorgverlenersbedankt nl ook voor deze helden!

ZorgverlenersBedankt | 21-03-20 | 20:33

Hyves 2.0 dit.

Heb je ook een Corona-profiel? Nee? Wat jammer.

polgroningen | 21-03-20 | 20:31

Ik ben voor regio rotterdam vuurwerkbrillen aan het inzamelen. Wanneer je ongebruikte kan inzamelen, lever ze af bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Ze kunnen het gebruiken.

Maraka | 21-03-20 | 20:30 | 1

Mooi initiatief hoor. Maar gebruikte brillen kunnen toch worden ontsmet?

Lupuslupus | 21-03-20 | 20:38

Kan er ook een swipe links / rechts functie in komen om gelinked te worden?

Schemerlamp | 21-03-20 | 20:29

Maar goed, virtue signalling of niet. Ik heb me aangemeld. Goed initiatief.
Kom maar op virusje.

Rest In Privacy | 21-03-20 | 20:25 | 4

Omgekeerde deugkramp: mensen zeggen dingen niet omdat ze bang zijn voor deuger te worden uitgemaakt. Geen inclusitie maar exclusitie.

Rest In Privacy | 21-03-20 | 20:33
▼ 1 antwoord verborgen

Ah, kunnen deze mensen me aan Corona helpen? Handig.

polgroningen | 21-03-20 | 20:22 | 1

Corona As A Service ( CAAS )

polgroningen | 21-03-20 | 20:24

Dik applaus voor alle aanmelders! Zelf behoor ik helaas tot een risicogroep, had heel graag willen helpen, maar wanneer ik die klotecarona zou krijgen kunnen ze me niet meer helpen met antibiotica, zou ik niet overleven dan. Maar overal om me heen zie ik geweldige initiatieven, waar een klein land groot in kan zijn! Maar baal wel flink dat ik nu nergens hiervan deel kan zijn, het zit normaal niet in het aard van het beestje aan de zijlijn toe te moeten kijken.

Jan, Leiden | 21-03-20 | 20:18 | 7

@beldewouten | 21-03-20 | 20:33: Hangt er vanaf. Als de longinfectie die door Corona getriggerd wordt een virale is dan doe je er niets tegen. Is het een bacteriële dan helpen antibiotica wel degelijk.

Zapata10 | 21-03-20 | 20:48

Als je eenmaal longproblemen ontwikkelt, krijg je antibiotica om bacteriele ontstekingen (bacterien die bijv al in het lichaam aanwezig zijn) tegen te gaan.
Ondanks dat de oorspronkelijke ziekte een virus is, waar inderdaad antibiotica niet tegen helpt. Maar wel tegen complicaties dus.

letopuwzaak | 21-03-20 | 21:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Laat Rutte er eerst maar eens voor zorgen dat de mensen echt binnen blijven en afstand houden. Nu loopt iedereen elkaar nog in het gezicht te hijgen in supermarkt, bouwmarkt, parken, sportveldjes enzovoorts. Het lijkt wel of we de treurige records van Italië willen verbreken.

Rennieflox | 21-03-20 | 20:16 | 3

Daar wil ik ook nog wat aan toevoegen. Vandaag zag ik voor een drankwinkel in centrum 4 gasten boven op elkaar staan. Toen hoestte er in gewoon in het rond en alle 4 moesten er om lachen daar. Het "sorry" van de hoestende totaalidioot klonk ook niet gemeend, weer allemaal lachen. Dan ben je toch wel een stel giga randdebielen bij elkaar. Jongeren denken sterk en onschendbaar voor ziekte te zijn, maar dat ben je niet.

Werkelijk niet. Vandaag nog een jonge atletische Italiaanse jongeman ernstig ziek op film gezien op zijn buik aan de beademing. Het verscheurt mijn hart. Blijf binnen, zoek elkaar niet op, alleen noodzakelijk, neem 1.5 meter afstand, hoest/nies in je mouw. Wees geen complete randdebiel richting samenleving, wees een vent!

Jan, Leiden | 21-03-20 | 20:28

Ja, en dan los jij de logistieke problemen bij de risicogroepen wel even op via TikTok.

Ichneumonidae | 21-03-20 | 20:31

@Ichneumonidae | 21-03-20 | 20:31: Kritieke logistieke processen gaan gewoon door alleen de niet zo kritieke logistieke processen zoals met vijftien man voor een haringkar staan niet.

Zapata10 | 21-03-20 | 20:45

De gemeente Zandvoort en diverse andere strandgemeentes zoeken ivm het mooie weer nog een heleboel parkeerhulpen om de dagjesmensen die massaal naar het strand gaan naar een parkeerplek te begeleiden.
En als ik het goed begrijp komen er steeds meer plaatsen in Nederland die overspoeld worden met mensen die een leuk dagje uit willen beleven. Ook deze plekken kunnen nog heel veel vrijwilligers ingezet worden om iedereen een leuk dagje uit te bezorgen

ZomaarEen | 21-03-20 | 20:14 | 3

Lockdown en wel nu.

Lupuslupus | 21-03-20 | 20:36

@Lupuslupus | 21-03-20 | 20:36: Schei toch uit. Ga zelf in lockdown, niemand verplicht je om de deur uit te gaan.
Hoop dan maar dat je genoeg te eten/drinken hebt voor de komende twee maanden.

Ichneumonidae | 21-03-20 | 20:38

@Ichneumonidae | 21-03-20 | 20:38: Bij lockdown mag je er gewoon uit voor boodschappen hoor. Of naar de dokter, of met een belangrijk beroep naar je werk. Als je maar wat afstand bewaart van anderen. Daarentegen mag je niet meer met twintig man al zwetend en kuchend tegelijk een wedstrijdje hardlopen in het park doen. Ach wat jammer nu voor u.

Zapata10 | 21-03-20 | 20:43

Ik ken de mails met aanvragen van honderd duizenden tot miljoenen mondkapjes. Ontvang ze vrijwel dagelijks. Allemaal erg algemeen met aantallen contact contact dat en negens welke kwaliteitskenmerken precies. Zijn contact zal ook wel als te vaag zijn genegeerd. Zo’n ziekenhuis koopt toch gewoon in bij een bekende partij die tot gisteren niet leveren kon.

toperwtje | 21-03-20 | 20:42

@botbot | 21-03-20 | 20:23: Ja ik weet het. Die hebben ook veel te laat gewaarschuwd vandaar dat Taiwan daar woedend over is en niets meer met die club te maken wil hebben, ook geen cijfers meer doorgeeft. Zóveel commentaren gelezen op YT onder de video's dat Tedros in de zak van China zat en daarom zo laat was met waarschuwen. En daarna duurde het nòg weken voordat hij eindelijk dit virus als pandemie beoordeelde.

Lupuslupus | 21-03-20 | 20:44

@Kamikazepiloot | 21-03-20 | 20:17: Ik heb er maar 10 voor mijn zoon en mij samen. En natuurlijk was ik te laat dus heb er veel geld voor betaald. Geen denken aan dat ik die doneer.

Lupuslupus | 21-03-20 | 20:46
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
frank4444 | 21-03-20 | 20:08 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik word daar toch zó vreselijk verdrietig van..... Al die arme, arme mensen... Het is méér dan ontzettend.

Lupuslupus | 21-03-20 | 20:24

Geloof ik zo.
Je komt niet zo maar ergens met 12 legervrachtwagens lijken ophalen.

MistaRazista | 21-03-20 | 22:42

Spanje koopt even snel 640.000 sneltesten in.
U weet wat u kunt verwachten.

laagvliegert | 21-03-20 | 20:07 | 4

Alle negatieve testen kopen wij daarna tweedehands voor onze cijfers?

Canis.bonus.es | 21-03-20 | 20:17

Het wordt zo wel verwarrend, ik moet eerst mijn handen wassen voordat ik iemand vanaf 1,5 meter groet met een ellenboog?

Schemerlamp | 21-03-20 | 20:22
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik zelf weer klachtenvrij ben geef ik me op. Op dit moment zou ik de hulpvragers nog kunnen besmetten.

JanVergoor | 21-03-20 | 20:06 | 5

Ik ook.

John McClane | 21-03-20 | 20:28

@JanVergoor | 21-03-20 | 20:28: Triest Jan, want wanneer je ziek bent zie je toch graag vooruitgang..... Maar hopelijk komt dat spoedig. In ieder geval heel veel sterkte gewenst en hou a.u.b. moed.

Lupuslupus | 21-03-20 | 20:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Interessant initiatief, echter mankeert er wel het een en ander aan het omgaan met persoonsgegevens op de site.

teevee | 21-03-20 | 20:02 | 2

Ojee! Dat dat allemaal zomaar kan he tegenwoordig.

ChristianV | 21-03-20 | 20:05

@ChristianV | 21-03-20 | 20:05: Het is misschien goed om even de voorwaarden door te nemen. En er is geen optie om je account weer te verwijderen na afloop.

teevee | 22-03-20 | 07:30

Heeft Joling zich al aangemeld?

Trumme | 21-03-20 | 20:01 | 1

Die zit opgesloten in een darkroom, had te laat door dat de boel werd afgesloten.

Klinisch dood | 21-03-20 | 20:05

Alle hulp lijkt me welkom dus prima initiatief.

Berbaar | 21-03-20 | 19:54 | 1

Geen twijfel.

Ruimedenker | 21-03-20 | 19:59

Mooi initiatief, maar heb andere zorgen aan mijn kop. Zo vond de Opper Muppet Finance (wereldwijd de hoogste financiële Muppet) van mijn werkgever het leuk om 15 minuten voor iedereen stop (thuis of hen nog op kantoor) een mail te sturen met de vraag of we ff 10 %uren en dus loon willen inleveren. Formuliertje invullen en ff voor einde dag maandag as retour aub. De fuck...

Super Grover | 21-03-20 | 19:52 | 10

Had je vroeger maar met economie op moeten letten, dan had u nu die beslissing kunnen nemen.

Schemerlamp | 21-03-20 | 20:14

@Peter_la_Selie | 21-03-20 | 20:02:

Als hij normaal gesproken 40 uur werkt en nu maar 20 uur heeft kunnen maken wegens het Coronavirus, dan krijgt hij voor de 20 gewerkte uren gewoon zijn salaris van zijn werkgever. De overige 20 uren krijgt hij vergoed vanuit het UWV, maar slechts voor 90%, wat in dit geval neerkomt op 18 uren.

GeenHeil | 21-03-20 | 20:16

@GeenHeil | 21-03-20 | 20:16:

De werknemer, en dus niet de werkgever, levert 10% in? 5% in het geval 20/18 uur?

Rest In Privacy | 21-03-20 | 20:50
▼ 7 antwoorden verborgen

Net NPO en RTL gezien, hopelijk blijven alle journalisten van de MSM en NPO veilig thuis!

Bolder | 21-03-20 | 19:50 | 7

@JanVergoor | 21-03-20 | 20:30: Je zou het denken.... Juf met 30 kids aan het skeeleren langs de Vecht. Niet voorbij te komen als fietser en al helemaal niet met ruime afstand. Hijgende puffende rochelende joggers in groepjes, stoere racefietsers naast elkaar. Wat een volk.

Zapata10 | 21-03-20 | 20:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik doe niet mee, want de medemens kan doodvallen wat mij betreft.

BubbelWater | 21-03-20 | 19:48 | 7

U deugt! Op de Joop vindt u vele, vele gelijkgestemden...

Klinisch dood | 21-03-20 | 19:59

As we speak dat gebeurt nu juist.

Schemerlamp | 21-03-20 | 20:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Het Martini ziekenhuis in Groningen zoekt ICT-ers, schoonmakers, verpleegkundigen, keukenhulpen, eigenlijk alles. Op vrijwillige basis. Ja inderdaad, u mag voor niets en voor nop gaan schoonmaken in een ziekenhuis! Veel plezier!

Barbaartje97 | 21-03-20 | 19:47 | 9

* kazak = lamzak

Witte_Willem | 21-03-20 | 20:03

@Witte_Willem | 21-03-20 | 20:03:
Nee maar nu begrijp ik u waarom u in de problemen zit, komt door een overbetaalde directeur.
Mag ik u de volgende troostende woorden meegeven?
De één wordt door het leven gedragen een ander geslagen.
Dat lamzak is natuurlijk een bronskreet van een homoseksueel in nood.

botbot | 21-03-20 | 20:14

En wat heeft Botbot vandaag voor drugs gebruikt...? U bazelt een beetje... Gaat alles wel goed met u...?

Een overbetalende directeur? Troostende woorden? Een bronskreet van een homoseksueel? Het lijkt er eerder op alsof u zelf naar affectie op zoek bent bij iemand van hetzelfde geslacht...

Nu heb ik niets tegen heaumeaus maar helaas voor u ben ik geen liefhebber van de herenliefde. Indien ik dat wel zou zijn, betwijfel ik dat ik dergelijke activiteiten zou willen opzetten met iemand die in al zijn creativiteit als een vierjarige zichzelf 'botbot' heeft genoemt...

Uw verkapte verzoek sla ik dus respectvol af...!

Witte_Willem | 21-03-20 | 20:33
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik neem aan dat de insta's en Twitters van alle BN'ers en SJW'ers nu vol staan met acties zoals boodschappen doen, mondkapjes maken, etc. voor de kwetsbare, ze hebben immers geen optredens meer.

Earl_of_Doncaster | 21-03-20 | 19:46 | 2

Ze zoeken wat aandacht door twee weken te vroeg uit hun raam te hangen en te klappen.

Reaaalist | 21-03-20 | 20:05

In de Libelle kunt u het patroon voor uw mondkapje vinden.

Schemerlamp | 21-03-20 | 20:19

Een prachtig initiatief. Helaas kan ik geen hulp bieden maar heb ook (nog) geen hulp nodig dus dat heft elkaar op. Denk ik dan maar. Wel hartverwarmend al dat aanbod, dat er toch nog mensen zijn die een ander willen helpen in deze - over het algemeen - keiharde maatschappij.

Lupuslupus | 21-03-20 | 19:45 | 1

@lupuslupus, lees met plezier uw tegels, das ook een vorm van ‘hulp’...!

Canis.bonus.es | 21-03-20 | 20:29

Mag ik dan wel gewoon roken tijdens het werk?
Ik vraag dit voor mijzelf.

Sjekkie | 21-03-20 | 19:41

Als huisarts merk ik nu regio Noord Holland dat het afgelopen week echt begint toe te nemen. Over 2 weken denk ik zelfde situatie als in Noord Brabant. IC bedden nu 354 gevuld. Nog steeds zien veel mensen de ernst van de situatie nog niet in, hoe laks ze met de adviezen omgaan.

dr.Kwakzalver | 21-03-20 | 19:39 | 15

Ik begreep uit mijn kennissenkring dat binnen 1 à 2 weken de GGD de centrale regie gaat overnemen. Weet u daar toevallig iets van?

Vanilla | 21-03-20 | 20:39

@Schoen10; Dom gelul van een dronken aardbei...

Het gaat mij er niet primair om hoeveel mensen er dood gaan, maar wat voor mensen er dood gaan. Dat wil overigens niet zeggen dat de doden niet betreurd worden, maar het zijn specifieke groepen mensen die het loodje leggen. Als die mensen beschermd (afgeschermd) worden, kunnen de andere groepen mensen gewoon doorgaan met hun leven zonder dat we straks allemaal blut zijn...

Er moet een balans worden gevonden tussen volksgezondheid en economie. Niets meer, niets minder...!

Witte_Willem | 21-03-20 | 20:40
-weggejorist-
omanders | 21-03-20 | 21:03
▼ 12 antwoorden verborgen

Bizar die vragenlijst.
Maakt duidelijk dat wij heel veel tekorten hebben op deze vitale plekken.

laagvliegert | 21-03-20 | 20:03

Maar de echte vraag is;

Wordt er ook nog geklapt vandaag...?!

Witte_Willem | 21-03-20 | 19:35 | 2

Heb nu een kaars in de vensterbank staan.
Dus iedereen die hulp nodig heeft; dit is voor jullie!

Rest In Privacy | 21-03-20 | 19:40

U heeft mij zojuist hard laten lachen... Dank...

Witte_Willem | 21-03-20 | 19:43

Mocht het echt nodig zijn dan kunnen ze op me rekenen. Maar als ik het goed begrijp zijn ze dit moment vooral op zoek naar mensen die hulp nodig hebben. En daar pas ik voor. Ik kan me nog prima zelf redden.

VanBukkem | 21-03-20 | 19:31 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Fantastische leuke plaat!

nokkenaskettingklem | 21-03-20 | 19:30
-weggejorist en opgerot-
PeterVeter | 21-03-20 | 19:29 | 12
▼ 12 antwoorden verborgen

Italie 800 doden vandaag!! Zitten al bijna 2 weken in locked down.... dit had vandaag resultaten moeten geven... Onze Mark Rutte heb gewoon gelijk met immuniteit creëren, je moet het virus bevechten en niet binnen blijven en zo bang als een wezel je economie naar de kloten laten gaan!!
Mark Rutte is de vader des vaderland! De nieuwe Willem van Oranje! Alle ''total locked down schreeuwers moeten na de crisis berecht worden en heel lang de de bak in!

twitter.com/mousmar/status/1241411978...

lenny | 21-03-20 | 19:29 | 22

Kom me maar halen leipo

Nuchternederland | 21-03-20 | 20:51

@Lupuslupus | 21-03-20 | 20:11: precies, waarvan 10-20% lekker rond Chinees nieuwjaar lekker naar het moederland is geweest en corona mee nam op de terugweg.

pibasso | 21-03-20 | 21:17
▼ 19 antwoorden verborgen

Ik ga even een weekje naar het buitenland. Ik heb afgelopen week mijn zoontje onderwijs moeten geven. Waarschijnlijk doordat ik altijd wel onder invloed ben van iéts, kan ik mij niet meer herinneren waaraan ik deze taakstraf te danken had. Ik ben even helemaal naar de klooten.

Leptob | 21-03-20 | 19:28 | 5

Die taakstraf begon 9 maanden na de bevruchting van de moeder van uw zoon. De meeste vaders noemen dat opvoeden.

Schemerlamp | 21-03-20 | 19:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Geweldig initiatief. En grappig om in de partnerlijst geenstijl naast rijksoverheid te zien staan. Gaan we delen ! Misschien wel armen uit de mouwen.

suscrofa | 21-03-20 | 19:27

Ik hoor helemaal niets van Philips (Medical Systems). Hebben ze geen apparaten, spullen en/of kennis?

Fantomas | 21-03-20 | 19:27 | 5

Die hebben echt alleen de R&D maar in Nederland zitten hoor, niet de productie.

Verder krijg ik ook het gevoel dat de dure medische apparaten (variant miljoen euro per stuk) niet het probleem zijn, maar de capaciteit, simpel gereedschap en dergelijke, dat soort dingen. Mondkapjes als overduidelijk voorbeeld.

Leyrann | 21-03-20 | 19:54

Op de vergeten productielocatie in Drachten na van scheerapparaten heeft Philips zo beetje alles verkocht en / of de productie naar het Oosten en Polen verplaatst. Nederlands trots leeft vnl. van patenten en marketing.

Schemerlamp | 21-03-20 | 20:09

Zitten geloof ik in de top 5 wereldwijd voor IC ventilatoren (beademingsapparatuur) komt wel extra vraag los de laatste weken.

Holein1 | 21-03-20 | 20:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar wanneer sluit Tinder dan?

antagonist | 21-03-20 | 19:25 | 3

Mag best van mij, had toch al geen succes daar, "al die wijven zijn allemaal potten".

Miezerig | 21-03-20 | 19:31

Wordt er een VOG aan de vrijwilligers gevraagd ?

AntonJansen | 21-03-20 | 19:25

Vaccins tegen het angstvirus. Suggesties die jij al dan niet ter harte kunt nemen om enigszins tijdelijk aan de donkere coronatunnel te ontsnappen. Waaronder hulp aan de (eenzame) medemens.

www.ravage-webzine.nl/2020/03/21/vacc...

pissebed | 21-03-20 | 19:22 | 2

Ik daarnet mevrouw Plof nogmaals ingeënt met het vaccin.

Plofkap | 21-03-20 | 19:25

Ben helaas fysiek niet meer in staat om te helpen.

Klinisch dood | 21-03-20 | 19:22 | 8

Mogen we weten wat er aan mankeert? Misschien kunt u hulp vragen bij de organisatie in dit topic. Door reaguurders, maar zeker ook voor reaguurders.

Mauguio | 21-03-20 | 20:24

@Mauguio | 21-03-20 | 20:24:

Dank voor uw medeleven. Ben een aantal jaren voor de dood weggehaald wegens een medische misser, vandaar mijn nick.

Klinisch dood | 21-03-20 | 20:28

@Klinisch dood | 21-03-20 | 20:28: Heel veel sterkte en vergeet geen hulp te vragen indien nodig!

Mauguio | 21-03-20 | 22:19
▼ 5 antwoorden verborgen

Lief!

Is dit nog nieuws? | 21-03-20 | 19:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen