achtergrond

Geenstijl

PVV, FvD en Vleermuispartij: 'SCHOLEN DICHT'

De Kamer op zondag terug van weekendreces, zou dat een unicum zijn?

Vanmorgen Wilders met zijn oproep tot burgerlijke onredelijkheid, vanavond Baudet er overheen om met steun van Graaf Denkula en Henk Krol een SCHOOLSLUITPACT te vormen: MinPres moet morgen (zondag - red.) voor de Kamer verschijnen en zeggen dat hij de scholen gaat sluiten, of anders. Ja anders wat? Het ding is dat het altijd makkelijk is om in te zetten op het meest extreme. Als het dan meevalt, is iedereen je getamboerijn zo weer vergeten. Maar als je inzet op een bepaalde balans, zoals Rutte lijkt te proberen, loop je veel meer (politiek en maatschappelijk) risico. Want als de balans in je nadeel kantelt - en die kans is zeer aanwezig bij deze pandemie - is Rutte degene die te weinig deed, en roept de rest ‘Zie je wel, had je maar meer moeten doen' - een tamboerijn die vanavond dus met ferme kracht geroerd wordt. Ook door de Federatie van Medische Specialisten trouwens.
Update: Femke Merel Vijftigplus steunt ook.
Trending: #ikblijfthuis.
Update: Meer dan helft van de 40 à 50 coronapatiënten op IC is onder de vijftig.
Update: Ministers Van Veldhoven (D66) en Van Nieuwenhuizen (vvd) in zelfquarantaine.
Update: In Frankrijk liggen 300 mensen in kritieke toestand, de helft van hen is onder de 50 jaar oud.

Update. De rest wil gewoon zondagsrust

Zojuist berichtte Khadija Arib mij telefonisch dat GEEN van de andere partijen - behalve @PartijvdDieren - ons verzoek voor een spoeddebat steunt. Alle politici die stoer blijven roepen dat de scholen maandag dicht moeten hebben dus KILO’S BOTER op het hoofd. Wát een hypocrisie!

Thierry Baudet
Thierry Baudet
@thierrybaudet

Mede namens @geertwilderspvv doe ik NU het verzoek aan alle fracties om de Kamer MORGEN bij elkaar te doen komen in een spoedzitting MET DE MINISTER-PRESIDENT om te zorgen dat de scholen maandag sluiten. #FVD wil scholen DICHT om verspreiding #Corona te voorkomen. #sluitdescholen

3.2K
Reply

Klaver niet gevraagd voor het pact?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.