achtergrond

Geenstijl

Radicaal-rechtse Nieuwsuur-verslaggever stigmatiseert Brusselse verkrachtersbende

Het gestileerde gezicht van de NPO

Akelige tweet van verslaggever Rudy Bouma, bekend van allerlei Nieuwsuur-onthullingen van zijn collega's. Bouma twittert "jongens" boven een bericht over leden van de Brusselse Fioul Gang, die wekenlang een 16-jarig meisje verkrachtten. Daarmee lijkt hij aan te willen sluiten bij de stigmatiserende gewoonte van de radicaalrechtse politicus Thierry Baudet, die regelmatig "jongens" twittert boven berichten over misdrijven waarvan hij (soms ten onrechte) vermoedt dat deze zijn gepleegd door allochtone jongens. Maar beste Rudy, zouden wij willen zeggen, dat heeft een eminent Nieuwsuur-verslaggever toch helemaal niet nodig? Dat nou toevallig deze keer de daders Youness Z., Azeddine A.O. en Soufiane S. heten, is toch geen enkele reden om alle 'jongens' die Youness, Azeddine of Soufiane heten meteen te stigmatiseren? Ranzig hoor.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Nieuwsuur propageert absoluut geen chemische deeltjes uit vliegtuig storten om zon te dimmen!

Nee nee nee we agenderen en propageren het niet! We platformen, signal boosten en thunderclappen alleen een minuscule minderheidsopvatting die anders nooit onderdeel van de discussie zou worden!

@Spartacus | 15-09-23 | 15:01 | 224 reacties

Nieuwsuur: "Gewelddadige mannen" maken Brussel onbewoonbaar

België is geen land en Brussel is geen stad, het is een protectoraat waar ambtenaren doen alsof Europa een bestuurlijke eenheid is

@Spartacus | 07-09-23 | 10:59 | 352 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.