Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Novemberverhaal. 'OK, boomer. Dit zijn de donkere dagen waar je altijd voor gespaard hebt'

Wist u veel dat u uw hele leven zou sparen voor iets wat u nooit zou krijgen.

Het enige lievige dinges in dit novemberverhaal

Het appeltje voor de dorst is vaak allang opgevroten door wormen of zandhagedissen voor je hem ook maar van de fruitmand kon pakken. Het spaarvarken is inmiddels halal verklaard en wordt geweerd als iets dat fout is, en waar belasting over geheven moet worden. Je kan ook gewoon op krediet leven immers. En als dat fout gaat dan heeft de gemeente Amsterdam een mooie campagne om u gerust te stellen. Als u de deur niet meer open durft te doen als er wordt aangebeld, kunt u contact met de gemeente opnemen. Deurbel-angst? U denkt natuurlijk aan Opsporing Verzocht, en dat dit dan eindelijk uw kans is om een vuurwapen van dichtbij te zien of om uw fantasie van ontvoering door een exotische prins tot werkelijkheid te zien worden. In Amsterdam weten ze dat mensen vooral een hartaanval krijgen van de deurbel omdat het een deurwaarder kan zijn. Linksom of rechtsom, als er wordt aangebeld komen ze vaak voor uw bezittingen

De signalen zijn echt heel erg treurig en kondigen aan wat velen van ons al weten. De donkere dagen voor het feest van het licht zijn aangebroken. En net als bij het meisje met de zwavelstokjes, zijn er heel veel mensen die gelukkig nog een lucifer hebben om bij anderen naar binnen te kunnen kijken en de warmte te voelen van al dat moois dat deze bevoorrechten meemaken. 

#MeToo als mood- en mojo-killer
U kunt het ook aanschouwen via de kijkbuis of, nog pijnlijker, via de sociale media. Zie iedereen eens gelukkig zijn. Vakanties naar oorden die je vroeger alleen van de landkaarten op school kende, lekkere dineetjes met vegan dishes, enorm lage vetpercentages in een lululemon yoga-broekje, correcties aan je hele lijf waardoor mensen steeds meer op de ideale opblaaspop gaan lijken. Dat is noodzakelijk om bij een incel nog een stiffie voor elkaar te krijgen. Op een echte vrouw kan hij het niet meer, omdat zijn hoofd een nieuwe snelweg heeft aangelegd die dopamine aanmaakt van het kijken naar instant porno, niet naar het gluren en uitproberen op echte boerentrienen. De #MeToo rage heeft daar helemaal een einde aan gemaakt.

En als je lucifer dan opgebrand is, blijkt dat je warme gevoel ontstond doordat je je eigen broek hebt volgezeken. De zuster (m/v/x) was immers aan het staken en ze moest nog heel veel formulieren in je patiëntendossier invullen om de vergoeding te regelen.

Gelukkig zijn er mensen die wel goed connected zijn en weten waar Abraham de mosterd haalt, dan wel waar Mohammed zijn flappen tapt. Deze bovengrondse en ondergrondse elite heeft het goed voor elkaar. Zij verdienen bovenmodaal, soms zelfs nog met een wachtgeldregeling on top, wat ze helemaal zelf voor en met elkaar hebben afgesproken. Of ze mogen met behoud van uitkering een huis in een ver oord exploiteren waar onze ministers niet naar binnen komen. Dan wel landen waar onze ministers een warm gevoel bij krijgen omdat ze alleen al bij de gedachte dat ze een verzoek tot bezoek in moeten dienen om hun hand in het wespennest te mogen steken al in hun broek plassen. Die broek houdt men liever droog. De meerderheid blaat echter wat af en wordt verder bedwelmd door pilletjes, Netflix of kijken naar BN’ers die iets doen op TV. Meeeh.

Dan maar bijverdienen in kweek-, steel- of plof-business
Long story short, ons land wat ooit streed voor gelijke rechten en kansen voor iedereen, is dat punt allang voorbij. Er is een toenemende splijting tussen rijken (al dan niet legaal) en de rest. Zeg maar iedereen die geen huis meer kan kopen of bij verlies van baan nog twee maanden heeft voor ze bang worden van de deurbel. Dat zal een hoog percentage zijn en natuurlijk horen daar ook de mensen bij die leven van de belastinginkomsten die dit land vergaart, en die daarnaast niet bijverdienen in kweek-, steel- of plof-business.

De grote verandering die heeft plaats gevonden de afgelopen decennia, zit in de cultuur van ons land. Men noemt dit soms cultuurverrijking, maar het is eigenlijk cultuur-herijking. En niemand krijgt er grip op. De boomers worden hier echter het meest mee geconfronteerd, het lijkt voor hen te laat. Ooit werd in ons land grote waarde gehecht aan spaarzaamheid, zuinig leven en elkaar helpen. Dat gebeurde vaak zonder vastgelegde regels, wat heel makkelijk is in een homogene samenleving. We zijn echter steeds verder afgedreven van deze basiscultuur. We hebben deze Leitcultuur (die inderdaad voor heel Nederlanders niet meer opgaat vandaag, mevrouw Maxim) ingeruild voor een cultuur die op krediet leeft. En dat komt altijd met rente en kleine lettertjes.

Velen menen overal recht op te hebben, weinigen menen ook nog een verplichting te hebben. En hoeveel generaties je ook al in dit land verblijft, het lijkt soms of je amper meer rechten hebt dan personen die met de bus uit Moldavië of met de dikke BMW uit Marokko komen. Daarnaast is het principe van “no taxation without representation” volledig overboord geflikkerd, en zijn zovelen afhankelijk geworden van de staat (van uitkering tot ambtenaren), dat dit principe eigenlijk exact andersom is gaan werken.

Nederland is een deurmat die buiten de voordeur ligt
Ook het sociale contract van de samenleving waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt en zijn leven lang geld opbrengt voor elkaar, zijn voorouders, zijn kinderen en zichzelf op latere leeftijd, is onhoudbaar geworden. Je kan bijvoorbeeld hier geboren worden, hier dezelfde rechten hebben als iedereen in dit land, dezelfde opleidingen volgen, dezelfde snelwegen fileren, dezelfde spoorwegen gebruiken, maar als je voor de maatschappij in het oranje als beste mag excelleren, dan kies je gewoon voor het land van je voorouders en als je overlijdt, dan wil je ook daar de grond in. Dat is een travestie die aantoont dat er iets echt fout gaat. Nederland is een deurmat die buiten de voordeur ligt.  

En als je dan oud wordt en je hebt hulp nodig, of de beste technologie nodig om je leven te verlengen, dan worden je opties soms echt minder. Je dacht te leven in het rijkste land van de wereld, en dat land is inderdaad rijk. De meeste Nederlanders hebben als individu daar aan bijgedragen, maar je hoeft daar steeds minder van terug te verwachten. Wat is nu jouw waarde geweest, waarvoor heb jij je uitgesloofd al die jaren? Die vraag komt rijkelijk laat en deze eenrichtingssnelweg waar je in je productieve jaren met 130 km per uur overheen knalde, wordt opeens een 100 kilometer-weg, waar je in alle realiteit vaak met horten en stoten tot stilstand komt - en als je niet oppast van achteren wordt aangereden door een vrachtwagen met Poolse chauffeur of een dikke BMW met een doorgesnoven bloedsuikerspiegelprimaat. We’re on the highway to hell.

Waarheen leidt de weg?
Waarom is deze levensweg van een ruime baan naar de zon en de vrijheid in een paar decennia tot een overgereguleerde helleweg geworden, waarbij elke kilometer je armer maakt en je nog schuldiger doet voelen om principes die soms een jaar of zelfs maand eerder niet eens bestonden. Waardoor? Waarom? Waarheen leidt deze weg? Het is een anonieme bende, waardoor niemand afgerekend kan worden op zijnhaar/het acties. Er zijn regels die blijkbaar uit de lucht vallen en die zelfs onze politici niet kennen. Voor de consequenties van al deze toevalligheden die ons overkomen (!) is niemand verantwoordelijk, niemand heeft het gedaan, niemand kan er iets aan doen en zeker helemaal niemand voelt de behoefte om het op te lossen. Oogkleppen op, belasting betalen, terug naar achteren in de wachtrij voor een eengezinswoning en doorsukkelen op deze rijksweg.

De boomers zijn zeker debet aan hoe dit kon ontstaan. Zij hebben hun stem verkracht in een giftig mengsel van valse hoop, nooit meer oorlog en een verloren god. Het feit dat jongeren hen nu buitenspel willen zetten, afgekort in de meme “OK, boomer” is juist het moment om kleur te bekennen. In tijden dat het moeilijk wordt en dat je met de rug tegen de muur staat, en je weet dat je pensioengelden onder eindverantwoording vallen van de onaantastbare bureaucraten van de EU, een unie waar geen enkel land een pensioenpot heeft die in de buurt komt van ons kleine land, is het nodig om op te staan. Al dan niet met rollator. 

OK, boomer
Niet met gele linten om de eikenboom heen, met lange haren voor hem en haar en met vrije seks en drugsgebruik voor iedereen, maar door realiteitszin. Het is nooit te laat om te zeggen dat je een aantal fouten hebt gemaakt, die tot deze onhoudbare en onstuitbare puinhopen hebben geleid. De boomers moeten in de spiegel kijken en doorzien waartoe naïeve en jeugdige geestdrift kan leiden. Want ze ervaren de gevolgen van hun eigen egoïstische jeugd nu zelf. Dat doe je niet door met je pion van pvda naar d66 naar groenlinks en weer naar pvda te zetten. OK, boomer, tijd om over je graf te regeren. Breng realisme terug in ons land. Nu sparen uit de mode is, hoef je je geduld ook niet meer te sparen. Jullie klok tikt het snelst. Doe (en stem) niet steeds hetzelfde en verwacht dit keer een andere uitkomst. Dat is de definitie van gekte. Tik tak tik tak.

TERRIBLE KID

Reaguursels

Inloggen

Wat zijn die studentensteden rood hé. Allemaal verkloot door linkse deugneuzen die jammer genoeg kunnen stemmen in de stad waar zij studeren.

SolidRock | 02-12-19 | 10:34

Verkoop (langzaam) alle opgebouwde pensioenpotten en gebruik het geld om nederland te regelen. Staatsschuld aflossen, herziening belastingstelsel; alle subsiedies afschaffen en lagere tariefen (zowel voor hoog en laag). Alle staatsgerelateerden erfpacht langzaam afschaffen voor marktwaarde aan huurders.

En algeheel stemrecht afschaffen inruil voor stemrecht bij militaire dienst of eigen grond of een positieve belasting betaling.

Cadaver | 02-12-19 | 10:27 | 2

Dan heb ik nog liever alleen stemrecht voor mensen met een I.Q. boven de 100, want zelfs de grootste mongool kan tegenwoordig grond bezitten. Militaire dienst? Omdat je dom genoeg bent om in dienst te gaan (ik heb zelf in dienst gezeten!) betekent ook al niet dat jij betere politieke keuzes zou maken dan iemand anders die toevallig net niet fit genoeg is. Positieve belasting betaling? Ik ken een jongen met het Syndroom van Down, en die betaald zeer zeker positieve belasting. Denk er nog eens over na?

Groetjes van de compromisloze botte bijl. (beetje - erg- onaardig, respectloos en tactloos misschien, maar daarom niet minder waar!)

Groetjes van

VBO_B_Niveau | 02-12-19 | 10:36

@VBO_B_Niveau | 02-12-19 | 10:36: Hmm, denk je niet dat het land dan een stuk linkser zal worden?
Bij een GroenLinks is ongeveer zo'n 60% hoogopgeleid en bij een FvD of PVV meen ik maar rond de 30%.

Dan is overigens het nog maar de vraag in hoeverre IQ correleert met opleidingsniveau..

win12 | 02-12-19 | 12:57

Ik ben mijn 'carrière' begonnen door 2 jaar gratis te werken omdat mijn baas de avond opleiding voor mij betaalde, (geheel uit eigen zak natuurlijk en totaal niet belasting aftrekbaar!) maar ontslagen na het behalen van mijn diploma, want vaste contracten moeilijk en flexwerken de shit! Tja, ik wacht nog steeds op een betaalbare huurwoning.

Ik ben uiteraard super-verwend want ik werkte namelijk maar 70-80 uur per week in de agrarische sector (iets dat volkomen legaal is, by the way!) via een uitzendbureautje omdat er in de bouw geen werk - schijnbaar- te vinden was. Ik had er zin an! At your service! Dit heeft wél 2 jaar mogen duren, want daarna bleken de Polen ineens overal beter in te zijn! (is echt zo!) Sommige mensen in dit land bouwen dan ook liever appartementen voor arbeidsmigranten dan voor hun eigen jongeren, jong-volwassenen en volwassenen. (want die willen niks, kunnen niks en janken alleen maar!)

Mijn generatie is verteld dat wij solidair moeten zijn met de oudere generatie en de vergrijzing voor een groot deel op moeten gaan vangen door nóg langer door te werken dan zij nu al moeten. (ja, mijn vader moet óók langer door en krijgt over een paar maanden óók te maken met het 'pensioengat'!)
Ok Boomers, prima, maar is jullie generatie dan zo solidair geweest met mijn generatie? Aangezien ik erg veel waarde hecht aan de VVMU, mag jij die vraag helemaal zelf beantwoorden. (nee, ik denk niet dat elke boomer hetzelfde is!)

Groetjes uit 1980, bitches. (boos jonge!)

VBO_B_Niveau | 02-12-19 | 09:08

Wrong rabbit hole.
De Resolutie van Straatsburg is van 1975.
( olie voor immigratie en culturele verrijking, EEG )
De eerste babyboomer mocht in 1967 ( kiesleeftijd 21)voor het eerst kiezen de laatste in 1985 ( kiesleeftijd 18).
Dus het was alea iacta est, nog voordat de grootste groep van de boomers kon stemmen en dat geld voor de gehele EU-dictatuur.
Bij dit gedrocht is geen kiezer van welke generatie aan te pas gekomen.

MistaRazista | 02-12-19 | 05:30 | 2

Is het u? Pamela? Op die fiets moet je zelfs terug naar de kolen en atomen fanclubs in jaren 50. Uiteindelijk hebben de boomers wel gekozen voor een cda-pvda kongsi met als gevolg een handtekening in Maastricht '92.

Henk5 | 02-12-19 | 08:36

@Henk5 | 02-12-19 | 08:36:
Sure, de 80% opkomst bij de vervroegde verkiezingen van 1989 waren allemaal boomers en de verkozenen ook allemaal boomers. En dat terwijl de boomers in die tijd ook nog hedonistisch ergens aan het chillen waren. /sarc
Ruud Lubbers was geen helaas boomer. Oops.
Ik citeer NY: "Ruud Lubbers, the youngest and longest-serving prime minister of the Netherlands, who helped lay the groundwork for the European Union and revive the Dutch economy."

MistaRazista | 02-12-19 | 14:46

Is er ook een vakje voor mensen die zich niet in een vakje laten stoppen ? Generatievakjes , wat een gelul : boomers , patatgeneratie , generatie x , generatie y , boze blanke mannen , links rechts in de maat anders word de juffrouw kwaad .

Minus Richels | 02-12-19 | 05:09

Tja, een mooi stukje met een zekere realiteit.
En hoe dat nou allemaal komt?
Hier is toch wel de grote schuldige van alles de gene die het EU verdrag heeft ondertekend.
Hierdoor zijn we geen baas meer in eigen land en dit gaat alleen maar erger worden.
Wat oorspronkelijk als een handels overeenkomst begon (EEG) groeit nu uit tot het vierde rijk. De handel en rechterlijke macht hebben ze al , Nu nog een EU leger en ze hebben alle troeven in handen. De EU is een alles verslindend rupsje nooit genoeg dat nooit een vlinder zal worden.
Dit is niet waar mijn opa’s voor gevochten hebben en gestorven zijn. Dit is waartegen zij hebben gevochten.

Datgingniegoed | 02-12-19 | 02:14

Goed gedaan Terrible Kid. Laat je niks wijs maken. Write on.

suscrofa | 01-12-19 | 22:58

De samenleving is ook niet homogeen genoeg meer voor behulpzaamheid en spaarzaamheid. Ik, als iemand die toch vier talen vloeiend spreekt en nog eens twee met handen en voeten, kan meer dan de helft van mijn buren niet verstaan. Niet dat ik daar behoefte aan heb, want heb ook niets met ze gemeen...

Als seculier ben ik ze ook liever kwijt dan rijk... Het heet nog een samenleving, maar is het dat al lang niet meer.

Anoniemtje | 01-12-19 | 22:41 | 3

Wel verdomme, maar dat was wat Peter Sutherland wilde, zijn een hoop het nog steeds niet mee eens maar helpt nul.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 22:49

(Content not allowed, please explain)
"EU moet homogeniteit van lidstaten ondermijnen- Hoofdinhoud
Met dank overgenomen van Partij voor de Vrijheid (PVV), gepubliceerd op dinsdag 22 november 2016. Etc"
Er was een (nu onvindbaar) bbc linkje en de site waar ik het wel terugvind is verboden hier blijkbaar, denk nu vanwege de laatste twee letters lol.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 22:54

En dan vinden ze het bij de NPO nog lastig te duiden dat juist in de blanke buitengebieden PVV en FvD doorgaans goed scoren.

jochum1980 | 02-12-19 | 12:37

Mmmm ok. Wat zeg je nou eigenlijk?

Gen. Maximus | 01-12-19 | 22:02

Dit verhaal lijkt me een in tekst omgezette cartoon van Gregorius.

piloot47 | 01-12-19 | 21:59 | 1

^
| <- pijltje.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 22:47

Het gaat nog wel een aantal generaties duren voordat de import leefbaar gedrag vertoont. De oudere generaties hebben niet voorzien hoe de politieke keuzes dit land gevormd hebben naar een geforceerde multiculturele samenleving waar hedonisme nog het enige genot is. Ik vlucht de sportschool in om mijn endorfinerush te halen en probeer relatief gezond te leven. Meer is er eigenlijk niet naast de nodige materialistische aanschaf. Sinds kort een sociale huurwoning toegewezen gekregen in een vergrijsd dorp in een rustige omgeving na jaren city life en het bevalt me tussen de "boomers" goed, al is het niet omdat ze niet zo verzuurd gaan worden als de komende generaties die ouder worden.

Piliwili | 01-12-19 | 21:43 | 7

@De Briemusketier | 01-12-19 | 22:50:
Normal is boring, dan maar hedonistisch.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 23:02

@Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 23:02:
Als hedonisme om tien uur je nest uitkomen en tot twaalf uur aan de brunch, en een beetje zwart en belastingvrij aanrommelen tot aan het diner is, ben ik er helemaal voor. Ik ben tegenwoordig zelfs te lui voor drugs, dat leidt maar tot inspiratie, en zoals we allemaal weten gaat de wereld aan vlijt ten onder. En mijn bescheiden CO2 footprint als resultaat in overweging nemende ben ik van de weeromstuit ook nog eens fokking uptodate, modern en hip. En dat zonder een pink op te lichten, moesten meer mensen doen.

De Briemusketier | 01-12-19 | 23:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Beste babyboomers, X-ers en snowflake's
staakt u wild geraes en schreeuwen
en onthoud ten alle tijde
wij zijn samen onderweg met Hans Teeuwen

www.youtube.com/watch?v=LQiOA7euaYA

De Briemusketier | 01-12-19 | 21:31 | 7

@De Briemusketier | 01-12-19 | 21:50:
Hippies, hipsters en katten haten water.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 21:57

@De Briemusketier | 01-12-19 | 22:01:
2009 maar ik dacht al dat Jane's verslaving best te pruimen was, met een hoop het probleem omdat hardcore nu eenmaal uitgevonden is, ik heb het nog nooit geluisterd maar best ok.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 22:17
▼ 4 antwoorden verborgen

The beaten generation (X)

www.youtube.com/watch?v=ustXRPke9lM

When you cast your eyes upon the skylines of this ...
Once proud nation
Can you sense the fear and the hatred
Growing in the hearts of it's population?
And our youth, oh youth, are being seduced
By the greedy hands of politics and half truths
The beaten generation, the beaten generation
Reared on a diet of prejudice and misinformation
The beaten generation, the beaten generation
Open your eyes, open your imagination
We're being sedated by the gasoline fumes
And hypnotised by the satellites
Into believing what is good and what is right
You may be worshipping the temples of mammon
Or lost in the prisons of religion
But can you still walk back to happiness
When you've nowhere left to run?
If they send in the special police
To deliver us from evil and keep us from peace
Then won't the words sit ill upon their tongues
When they tell us justice is being done
That freedom lives in the barrels of a warm gun?
The beaten generation, the beaten generation
Reared on a diet of prejudice and misinformation
The beaten generation, the beaten generation
Open your eyes, open your imagination

De Briemusketier | 01-12-19 | 21:09 | 8

@De Briemusketier | 01-12-19 | 22:12:
Omfg, hier kan ik wat mee. Is de gehele 1970 film Scrooge zoals dit? Beetjevreemd maar wellekker, dat lust ik wel.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 22:41

@Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 22:41:
Het is een meesterwerk, en onovertroffen naar mijn mening.
Al jaren standaard op Kerstavond, na de X-mas carols van Cambridge King's college choir, en whisky, heul veul whisky.
www.youtube.com/watch?v=rjFPM-9u80E

De Briemusketier | 01-12-19 | 23:19
▼ 5 antwoorden verborgen

Goed stuk. Vaker lezen, nóg rakerder. Einstein goed ingezet.

Verderkijkert | 01-12-19 | 19:54

babyboomer en trots erop!

Slough | 01-12-19 | 19:43 | 6

@HaatbaardKnipper | 01-12-19 | 20:56: Wat een grote mond voor een zwitsalletje. Even over dat kroontje, de meeste Boomers hebben geleerd om hun eigen broek op te houden, laat dat een voorbeeld zijn voor velen.

PoingPoingPoing | 02-12-19 | 01:33

Ik hoef ook geen kroon. Heb hier wel de reclppames R

AdPatat1960 | 02-12-19 | 09:48

Ik heb de reclames aan staan!

AdPatat1960 | 02-12-19 | 10:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is echt zo erg, en mensen zijn echt zo blind en bedrogen. Hoop al jaren op verkiezingen die de zooi gaan opschonen. Blijft uit, dat zuigt. Mooi stukje trouwens.

rattenvanger XL | 01-12-19 | 19:36 | 1

Het meest frustrerende vind ik nog dat EN de boomers maar niet anders lijken te (willen) stemmen, EN de snowflakes die zo verontwaardigd zijn over de staat der dingen, een grote mond hebben over de boomer als hoofdschuldige en die een zwaarwegender stem eisen OOK doodleuk blijven stemmen op de partijen die grotendeels verantwoordelijk zijn voor deze race tot the bottom. Zo komen we nergens natuurlijk!

2tribes | 01-12-19 | 20:30

Weet je ik heb dit allang zien aankomen, eigenlijk meer dan 30 jaar geleden al toen ik besloot de wijde wereld te gaan verkennen op mijn motor (intussen bezig aan mijn 12de motorfiets en meer dan 1 miljoen kilometer gereden). Deze wereld is een ongelofelijke tyfuszooi waarvan de meeste mensen misschien nog niet eens 0,1% gezien hebben. Ik heb de wereld op zijn aller-allerslechtst gezien maar ook op zijn aller-allermooist, ben oorlogen binnen gereden, bijna een katjoesja-raket op mijn kop gehad, ben vele malen bijna dood gereden, heb een zwaar motorongeluk overleefd ben 1 keer op reis bijna gek geworden maar sindsdien een nieuw referentiekader opgebouwd waar ik nog steeds op leef in dat nieuwe referentiekader weet ik dat wat er ook gebeurd dat deze jongen altijd zal overleven. Mij krijgen ze niet gek en ook niet klein! Volgend jaar weer heerlijk naar Siberië en het Altai-gebergte want daar kom je geen Marokkanen tegen, heerlijk geloof me!

Roadsurfer | 01-12-19 | 19:34 | 1

Heb dan ook het idee dat opgroeien in NL een wereldvreemd beeld geeft. We zijn rijK en hebben alles terwijl de rest van de wereld 1 grote bende is. Nu de rest van de wereld massaal Nederland intrekt krijgen we pas een beeld wat de realiteit inhoud. En het bevalt me voor geen meter.

halfvolle glas | 01-12-19 | 20:07

Wat een ontstellend slecht en redelijk onbegrijpelijk geschreven stukje. En dan ben ik geeneens een boomer, maar een gen-x.

captainobvious | 01-12-19 | 19:34 | 4

Ik noggeeneens ook nie gen x nie.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 21:19

Ok, 'X'...!

Nemo_Tenetur | 01-12-19 | 21:31

Zeker. Hij (of zij) overschreeuwt zich. De omhaal van woorden maakt het slecht leesbaar. Teveel en niet grappig.

relatief | 01-12-19 | 21:51
▼ 1 antwoord verborgen

TK bracht mij er met dit verder niet zo boeiende stukje toe om de wiki's van dat generatie geneuzel eens te bekijken. Wat blijkt? Ik ben dus godverdomme een millennial. Gen y dus. Ik dacht altijd aan mensen van 10 jaar jonger als ze het over de millennials hebben.

Enfin, dit gegeven maakt het allemaal makkelijker voor me om te generaliseren. Die boomers zijn dood, met pensioen, of ze gaan heel kort binnenkort met pensioen. Altijd gunstig economisch klimaat gehad. Huisje gekocht voor peanuts dat min. 6x in waarde over de kop is gegaan. Leuke jeugd als hippie of nozem. Allerlei geweldige technologische innovaties zien komen en direct aangeschaft. En natuurlijk de deur open gezet van Nederland. Kom maar hier. Uitkeringen voor het uitdelen. Lekker ongecompliceerd geleefd die boomers.

Dan gen x. Wat een waardeloze generatie is dit zeg. Als ze op 1 generatie zouden moet haten dan is het wel deze generatie totaal-volgers. Ze kunnen niet zelf nadenken. Komt door die kilo speed op de gabberfeestjes. Vandaar ook huidige gezapige stand van zaken in het land. Dit zijn nog mensen die gewoon een goede baan kregen wanneer ze een opleiding hadden afgerond. Vervolgens 10+ jaar overbetaald bij een of andere logge corporate of overheid in dienst waren en toen op straat werden geketst wegens 'boventallig'. En dan thuis komen te zitten omdat ze eigenlijk niks kunnen in het Nederland anno nu. Generatie sneu-kees zouden ze moeten heten met Kees Verhoeven als boegbeeld.

Gen y, de millennials. Dat zijn dus de mijnen en het zijn allemaal jankers. Van kleins af aan volledig geindoctrineerd met linkse blablabla. Veel van hen zijn er echt in gaan geloven. Willen we iets veranderen in dit land dan moeten wij het doen want die jongste generatie gaat het niet doen. Gen z bestaat niet echt. Alleen op insta en snap.

Henk5 | 01-12-19 | 19:29 | 10

@Henk5 | 01-12-19 | 21:00: En alweer mis, volgens jouw definitie val ik daar niet onder.

grietmetgroenefiets | 01-12-19 | 21:06

Ok Wraak

Katir_Mushkila | 02-12-19 | 01:23
▼ 7 antwoorden verborgen

Er gaan 2 dingen mis idd:

1) de sociale smeerolie is onder Rutte en EU (zogenaamde eisen aan de gemeenschappelijke eu markt) weggehaald, onder tussen is elke handeling tussen mensen gefiscaliseerd. Zelfs verenigingen met vrijwilligers zijn in de btw sfeer gedrukt. Oftewel de lol is er af in dit land om nog iets te doen.

2) en dan idd zoals in dit stuk benoemd: het maakt geen donder meer uit of je jezelf uit de naad werkt of je voorouders op de dijken of in de mijnen zijn gesneuveld, import mensen die roepen dat ze gediscrimineerd worden of gewoon maar wat anders roepen gaan gewoon voor alles en iedereen, alle bureaucratische luikjes (en geld) gaan dan open......

De Roze europese multiculturele droom pakt alles van u af, tenzij u tijdig in de multinationale gemeenschappelijke eu markt hebt geïnvesteerd en uw belangen daar hebt vrijgesteld of natuurlijk een brusselse bureaucraat bent.

Tee Of Cup | 01-12-19 | 19:22

Bij het verhaal had ik echt het idee.
Echt, Een deurbel voor 10 euro.

tweetybird | 01-12-19 | 19:19
-weggejorist-
myrmyrmur | 01-12-19 | 19:17

Leuk artikel over ... eh ... eh ... nou ja, leuk artikel dus.

MAD1950 | 01-12-19 | 19:02

Zelden zo een slechts stuk gezien hier. Probeert die andere woordenbrijmachine te evenaren maar hier zit nog minder kop of staart aan. OK, snowflake. Probeer het volgende week nog eens maar dan in 100 woorden.

theteach | 01-12-19 | 18:57 | 7

Het is echt een slecht geschreven stuk bagger, ongeacht de inhoud. Dat is geen mening, maar een feit.

beldewouten | 01-12-19 | 19:30

Prima stuk gewoon, ook los van de inhoud.

2tribes | 01-12-19 | 20:38

Inderdaad, niet te lezen. En wat ik wel kon lezen was noch raak noch grappig.

relatief | 01-12-19 | 21:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Ho ho, we kunnen wekelijks zien wat we ervoor terug krijgen.

Schriever | 01-12-19 | 18:52

Om jullie en vooral TerribleKid een beetje op te vrolijken deze Samhain kan ik van harte de zalvende klanken van Tom Waits zijn "November" aanbevelen. Het kan altijd nog erger. Zo mot ge maar denken.

suscrofa | 01-12-19 | 18:49

De boomers zullen nooit wat anders stemmen, om de doodsimpele reden dat zij het idee hebben rechtlijnig te zijn in hun idealen.

knutsel_ | 01-12-19 | 18:49 | 2

Ok, snotnuis

Katir_Mushkila | 01-12-19 | 23:29

Is dat middelnederlands?

knutsel_ | 02-12-19 | 00:44

En de jongere generatie wil niks meer bezitten kreeg ik laatst te horen want delen (tegen betaling) is beter dan bezitten. Dus bezit gaat iets worden voor een selectief groepje ultrarijken waar de rest, in principe, voor moet werken. In principe is dat nu al zo want wie geld heeft dat niet rendeert koopt een pand en gaat dat verhuren tegen, in sommige steden exorbitant, hoge huren. We worden steeds meer uitgehold en uiteindelijk ben je elke maand weer wat armer geworden.

Ingpe | 01-12-19 | 18:45 | 1

Op zich ben ik enthousiast voorstander van de deeleconomie, Alleen heeft het grootkapitaal (ook uit de groeimarkten) daar geen boodschap aan en dus zullen we moeten blijven consumeren. Een paar slimme startup millennials kunnen zich hier en daar nog met wat deelconcepten verrijken, voor de rest wordt het inderdaad meetrappelen in de tredmolen.

2tribes | 01-12-19 | 20:48

Stem niet steeds hetzelfde? Die uitsluitpartijen hoef je niet op te stemmen. Die kartelpartijen ook niet meer want Boomer luistert een keer naar Kid. Misschien een keertje Denk dan maar?

sjef-van-iekel | 01-12-19 | 18:43 | 1

Boomers moeten gewoon 50plus stemmen.

grietmetgroenefiets | 01-12-19 | 19:03

Ingewikkeld stukje tekst, kid. Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Stempt allen Geert, begrijp ik uit de laatste alinea... maar de doelgroep die je beschrijft en wil aanspreken doet dat waarschijnlijk al. Nou ja, de krant moet vol, zeiden ze vroeger in de tijd van inkt.

Stormageddon | 01-12-19 | 18:39 | 1

Oproep om terug te keren naar realisme. Maar is dat? De oude leidcultuur? In ieder geval niet de oude hippie-idealen van de boomers.

Sitting_targets | 01-12-19 | 19:31

... [] Ik dacht dat mijn ‘ik’ uniek en onvervangbaar was, en dat mijn ideeën origineel waren… zo had ik het immers thuis en op de middelbare school geleerd. Ik dacht dat ik redelijk intelligent was omdat ik twee masterdiploma’s bezat, tot bleek dat die alleen geschikt waren om er mijn aars mee af te vegen. De babyboomers me voor waren geweest. Toen ik in 1983 mijn entree maakte op de arbeidsmarkt, leek het alsof een zwerm reusachtige sprinkhanen me was voorgegaan. Geen korrel hadden ze laten liggen, en tot overmaat van ramp hadden ze hun al deels afgeleefde en verlepte wijven ook nog aan het werk gezet. Alles was verschrikkelijk oneerlijk: net mijn generatie was door mijn ouders en leraren intelligent, bekwaam, hard werkend en maatschappelijk betrokken genoemd. Ik was de illusie dat je aan die wetenschap eventueel wat had snel kwijt. Ik moest beter doen dan zij, en gebruik maken van hun hubris en hun geld om hen in de vorm van een koekje van eigen deeg een astronomische loer te draaien.. []

bart de Vlaming | 01-12-19 | 18:38 | 1

En hoe liep het af?

grietmetgroenefiets | 01-12-19 | 18:58

Als ik ooit de 67 mag halen, krijgt deze Nederlander, ik , een korting op de aow. Al hoe wel ik keurig belasting betaalde, box 2 en 3, werkte ik buiten Europa en krijg dus niets. Niet dat ik er op rekende dat NL voor Nederlanders zou zorgen hoor dus heb lekker gespaard. Maar als je werkeloos bent , een uitkering krijgt, krijg je 100% AOW, als je buiten Europa werkt en belasting betaalt in Nederland, krijg je niets. Als je geluks zoeker bent uit Marokko...

echtpaul | 01-12-19 | 18:28 | 5

@Kaas de Vies | 01-12-19 | 18:48: Een riffijn die leeft van een uitkering kost meer dan hij oplevert. Een expat die een paar jaar binnen de grenzen heeft gewerkt heeft netto toch echt een plus voor de staat. Rechtsongelijkheid dus.

Frau Merkel | 01-12-19 | 19:12

@echtpaul | 01-12-19 | 18:39: wat ik al zei: daar dien je je voor te verzekeren. Je huilt om iets dat je zelf had kunnen voorkomen en zegt vervolgens: maar hunnie krijgen het wel.

Harris Pilton | 01-12-19 | 19:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Jouw glas is altijd halfleeg of niet, terrible kid? Wat een zeikstuk man. Ik heb de 2 en 1 na laatste alinea niet eens meer gelezen.

Harris Pilton | 01-12-19 | 18:26 | 1

Ik stel dan ook oplossings gericht voor. De volgende verhalen via de app storytell

tweetybird | 01-12-19 | 18:30

In het stuk van Terrible Kid staat duidelijk op welke partijen je niet zou moeten stemmen. Als ik dan schrijf op welke partijen je WEL moet stemmen komt Joris in actie. Dubbele moraal meneer Joris !

petgerrit53 | 01-12-19 | 18:23

Wat een langdradig geneuzel weer. Het is toch heel normaal dat de ene generatie de andere opvolgt en wat te zeiken heeft?

En wat is er mis met een streven naar een Europa zonder oorlog? Mijn vader heeft zich de tandjes gewerkt en deed dat met liefde voor vaderland, volk en familie. Nog de groeten van hem trouwens. Hij maakt het goed.

Enfin. Ik zit tussen de twee morrende generaties in. En schiet eens op millennials, pak de verantwoordelijkheid en doe het beter dan de boomers. Mijn centen krijg je niet, verdien je eigen poen. Jankers.

Ignatius J Reilly | 01-12-19 | 18:21 | 7

@Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 21:02: Als ze net zo traag van begrip zijn als de schrijver van dit stuk maak ik mij geen zorgen

Ignatius J Reilly | 01-12-19 | 21:08

@Ignatius J Reilly | 01-12-19 | 21:08:
Ik ben nu koning der Millenials en ik moet zeggen dat er toch een hoop papzakken tussen zitten, dun de kudde maar wat uit. Alles wat zich te pakken laat nemen was toch afkeur.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 21:11

U lijkt in geen enkel opzicht op uw lukraak gekozen beroemde nickname broeder. Die jankte werkelijk over alles en iedereenen dat zijn hele dikke leven lang. En terecht. Hij was een genie. Anders dan u. U bent maar zo'n copycat.

suscrofa | 01-12-19 | 22:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Huh. Wat heb ik nou gelezen?

beldewouten | 01-12-19 | 18:16 | 3

Jullie lezen het ook echt? Wow.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 18:19

Het is mij ook een raadsel

Balabanov | 01-12-19 | 18:21

Het leek wel een Wolreaguursel (die lees ik twee keer wanneer ik me verveel maar oneens ben ik het aan het eind niet echt, wel moe).

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 21:51

Terrible Kid: "Nederland is een deurmat die buiten de voordeur ligt" (header).
Gewoon mooi, vooral erg waar.
Filosofisch haast.
Plus, Kid, hij(zij/X?) gebruikt het woord "herijken"(herijking) wat ik een prachtwoord vind en wat ik jarenlang niet hoorde totdat ik meen, @MickeyGouda ermee op de proppen kwam.
Kom maar door met Kid.

chicago river | 01-12-19 | 18:12 | 3

Wat is er eigenlijk mis met je deurmat buiten de voordeur leggen dan?

Balabanov | 01-12-19 | 18:27

Grinnik. Fijn dat er iemand is die mijn antiquiteiten een beetje op waarde kan schatten. ;-)

MickeyGouda | 01-12-19 | 18:37

Terrible Kid is een typisch product van haar generatie: schoppen en janken en pruilen. Enige diepgang in zijn/haar warrige betoog is niet te vinden en van oplossingsgericht denken is in het geheel geen sprake.
Polariseren, dat is wat je wilt. Lekker met je vingertje wijzen naar mensen waarvan het gros gewoon hard heeft gewerkt, wat heeft gespaard en waar jij en de jouwen optimaal van profiteren. Ga je schamen TK.

Gravin v Kippenbouth | 01-12-19 | 18:07 | 2

U mist duidelijk het punt. De sociale cohesie is hooguit nog aanwezig in kleinere samenlevingen zoals dorpen. Ook daar staat deze onder druk wegens tekort aan vrijwilligers. Die zijn er onvoldoende uit desinteresse
(gemeenschapszin) of te weinig tijd omdat men zich een slag in de rondte moet werken om te overleven. Een
vijandige bevolking wordt daar bovenop binnen gehaald waarmee nog meer druk op de samenleving wordt gelegd. Daar wordt door de oorspronkelijke bevolking voor betaald; zowel in geld als in immateriële zaken zoals onveiligheid. De boomers zijn daarvoor in ieder geval "formeel" verantwoordelijk door het partij kartel via verkiezingen toe te staan dit beleid decennia lang uit te voeren.

Ride_On | 01-12-19 | 19:10

@Ride_On | 01-12-19 | 19:10:
Doe er dan wat aan. En verder: men werkt zich geen slag in de rondte om te overleven: men werkt zich een slag in de rondte om "mee te kunnen doen" in deze consumptiemaatschappij. Zoonlief moet immers wel een nieuwe iPhone hebben he als hij 15 is hè? En ja, die reizen naar Amerika, Thailand en Vietnam. Vreemd genoeg moet dat tegenwoordig ook allemaal kunnen, maar daar hoor ik jou dan weer niet over.

Gravin v Kippenbouth | 01-12-19 | 22:16

Sukkels die meer geld uitgeven dan ze hebben, blijven sukkels.

Mr.Crowley | 01-12-19 | 18:04 | 1

Sukkels die meer uitgeven dan dat ze geld hebben ook.

tweetybird | 01-12-19 | 18:58

Flinke lap tekst, eind niet gehaald. I blame zondagavond.

Antikwaar | 01-12-19 | 18:04

Potverdikkeme. Deze is uit het (mijn) hart gegrepen zeg.

Ride_On | 01-12-19 | 18:04

Een stuk van Feynman snijdt hout, dit is boterzacht.

Mr.Crowley | 01-12-19 | 18:03

Ok, ik ga dit stukkie nog een keer lezen.

Piet Karbiet | 01-12-19 | 18:00

De politiek, en met name DDR66 en de Groene Khmer proberen bewust tegenstellingen binnen de bevolking te creëren en babyboomers als profiteurs af te schilderen. Waar voor het gemak maar even voorbij wordt gegaan dat ze in bittere armoede zijn opgegroeid want de knip moest op de beurs gehouden worden voor de wederopbouw. Velen konden niet studeren want daar was geen geld voor of dat paste niet bij je sociale klasse. Pas eind jaren 60tig ging het economisch wat beter waardoor er begin jaren 70tig behoorlijk wat economische migranten deze kant op kwamen om mee te profiteren. De economische migranten werkten toen wel voor hun geld. Toen wel.
Toen is men ook begonnen met het vullen van de pensioenfonden.
Waar later zowel Lubbers als Kok een enorme greep uit de kas hebben gedaan om hun eigen begrotingstekort te financieren.
En meer recentelijk hebben de laatste regeringen diverse pogingen gedaan om onze pensioenfondsen over te hevelen naar Brussel om falende Zuid Europese economieën overeind te houden.
Als het aan de PvdA, DDR66, VVD, CDA of de Groene Khmer had gelegen waren onze pensioenfonden allang geplunderd voor het Europese ideaal.

Osdorpertje | 01-12-19 | 17:58 | 3

"Velen konden niet studeren want daar was geen geld voor..."
Maar goed, dat was in een tijd dat je ook zonder diploma's nog ver kon schoppen. Dat hoef je nou niet meer te proberen, zonder diploma de school verlaten, want dan weet je zeker dat je het de rest van je leven met een minimumloon moet doen.
Of je gaat net zoals Jesse Klaver de politiek in.

VanBukkem | 01-12-19 | 18:06

@VanBukkem | 01-12-19 | 18:06:
Je kan niets, je hebt nergens verstand van en overal een mening over dan ga je de politiek in. Jesse Klaver is het schoolvoorbeeld van de politicus zonder opleiding die niks kan, in de politiek een goed belegde boterham verdient en ons de les gaat lezen. Hij schrijft als een kleuter, kan niet rekenen en heeft zijn VMBO diploma cadeau gekregen op de vrije school.

Osdorpertje | 01-12-19 | 19:26

@Osdorpertje
Je kan niets, je hebt nergens verstand van en overal een mening over - ik dacht heel even dat je het over mij had. :)

VanBukkem | 01-12-19 | 20:54

Het is mijn heilige overtuiging dat als je je leven te ver vooruit plant dat God dan een spaak in het wiel steekt. Gewoon om effe te laten zien wie de baas is.

VanBukkem | 01-12-19 | 17:58 | 3

Yep,Ik kon iemand die alleen maar bezig was met " later". Alles opzij zetten, altijd bezig met de latere ouderdom en op een morgen werd ze gewoon niet wakker. Slechts 42 jaar.

MoonBeebe | 01-12-19 | 18:08

Yep,Ik kon iemand die alleen maar bezig was met " later". Alles opzij zetten, altijd bezig met de latere ouderdom en op een morgen werd ze gewoon niet wakker. Slechts 42 jaar.

MoonBeebe | 01-12-19 | 18:08

@MoonBeebe
Tja. Eigenlijk is God best wel een lul.

VanBukkem | 01-12-19 | 18:13

De grootste verandering zit 'em inderdaad in de cultuur. Cultuur is hetgeen een volk bindt. De Nederlandse cultuur is verkwanseld aan de islam en internationalistische graaiers. De schuld ligt met name bij marxistische elementen uit de 68 gelederen. De sociale cohesie is weg, vandaar de steeds toenemende verdeeldheid in de maatschappij. Het socialisme heeft geleid tot een asociale 'ikke ikke ikke' mentaliteit.

HaatbaardKnipper | 01-12-19 | 17:58 | 2

"Het socialisme heeft geleid tot een asociale 'ikke ikke ikke' mentaliteit."
Het internet, en met name de mobieltjes.
Het verlies van sociale cohesie is iets van de afgelopen 10 jaar, sinds iedereen in restaurants, op straat, in treinen, in de auto, op verjaardagen, op feestjes, bij concerten, bij toneelstukken, op scholen, op de werkplek (ja ook de Tweede Kamer), in bed en op de bank met de MOBIEL in de klauwtjes zit.

A.U.EnLeven | 01-12-19 | 19:03

De VVD heeft niet bijgedragen aan de 'ikke ikke ikke' mentaliteit? Dat is namelijk de kern van zijn ideologie, en daar is de VVD heel open over. In tegenstelling tot de socialisten. En net als extreem links is de VVD voor globalisering. Beide willen de macht van het gewone volk breken en daarin is globalisering het perfecte wapen.

Sitting_targets | 01-12-19 | 19:52

Boomers, volgens mij zijn dat de rijken die in de bungalows in de straat achter mij wonen. Ex-aannemers en ex-notabelen. Niet exorbitant rijk, maar wel veel beter af dan het oudje dat rillend in zijn halfsteens krot met enkel glas eenzaam en verdrietig zit te wachten op de dood. Erg kwalijk dat juist het rillende oudje voor boomer wordt uitgescholden en afgeknepen door de belasting, terwijl de rijkaard weer buiten schot blijft. En zelfs in stilte wordt bewonderd door dezelfde sneeuwvlokjes die de boomers publiekelijk voor rotte vis uitmaken. Milennials, sneeuwvlokjes. Volgens mij zijn dat Greta Thunbergs. Leuk om te zien, zo lang ze hun mondje dichthouden. Want de tsunami van ongefundeerde aantijgingen die daaruit ontsnapt, tart elke definitie van toekomstvisie.

Nivelleermarionet | 01-12-19 | 17:56 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben 64. Een boomer? Het zal me een rotzorg zijn, net als dit onwijs lang onleesbaar stuk.
Ik geniet van me poen wat ik zelf heb verdiend.
Veel geluk en wijsheid niet boomers. Hou op met gejank en ga wat doen. Of niet.

Argwanus | 01-12-19 | 17:54 | 4

De beste reactie op "ok boomer" is volgens mij " whatever, snowflake".

Kapitein Sjaak Mus | 01-12-19 | 18:08

@Kapitein Sjaak Mus | 01-12-19 | 18:08: Rijtje maken maar weer, mensen?

How very dare you, Snowflake?! Oftewel, vertaald in goed Nederlands: Smelt, kutjong!

Kinkfactor | 01-12-19 | 18:22

@Kapitein Sjaak Mus | 01-12-19 | 18:08: Haha hij is leuk ja! Zelf geen boomer maar vind het vuurtje dat opgestookt wordt steeds enger en valser worden. Alsof al die boomers in weelde zijn opgegroeid, massaal konden studeren, de beste zorg hadden, volgens de laatste mode gekleed gingen, de hele wereld over reisden terwijl ze nog scholier of student waren, en gemiddeld drie keer in de week uit eten of clubben gingen. Beste snowflakes, jullie wachten maar netjes en zonder klagen tot jullie opa's en oma's op natuurlijke wijze overleden zijn en het jullie beurt is okay?

2tribes | 01-12-19 | 21:13
▼ 1 antwoord verborgen

Ik blijf erbij, het idee van Logan's run toegepast op Boomers lijkt mij nog het beste. ...

ECLP | 01-12-19 | 17:52 | 3

Logan's run zegt me niks. Heeft het te maken met de pil van Drion?

VanBukkem | 01-12-19 | 17:55

Totdat je zelf 30 wordt.

straatsurfer | 01-12-19 | 18:05

Ja, dat ploef, ploef, ploef bij het opstijgen deed wel wat.

Kinkfactor | 01-12-19 | 18:24

Een halal varkentje, dat is nog eens iets. Of is dit weer een stukje van GeenStijl dat de klok heeft horen luiden maar nog niet het flauwste benul heeft waar de klepel hangt, of wat halal is en wat haram...

pvpb | 01-12-19 | 17:49 | 1

Verwijzing naar halal sparen, snuggere..
De klandizie in de comments is er niet beter op geworden door de jaren.

Conan de Rabarber | 01-12-19 | 17:57

Elkaar verwijten maken heeft sowieso weinig nut.
Van fouten kunnen we leren en werken aan oplossingen.
Ben je als 49-jarige trouwens een Boomer?
Ik zie mijzelf nog steeds als oudere jongere.

Ruimedenker | 01-12-19 | 17:48 | 6

Ruimedenker | 01-12-19 | 17:48
Gheh. Jij, RuimedenkerT, komt over als een versgeperst sinaasappelsapje in the morning, dude.
En dat met een vrouw (het kopje groene t hee ernaast?) aan je zijde al, wat was het, al vanaf je 17e?
RepSeCt.

chicago river | 01-12-19 | 18:19

@chicago river | 01-12-19 | 18:19:
Van mijn 18e tot 35ste drank&drugs&feest.
Daarna kinderen....
En sinds een koolhydraatarm dieet, van 90 naar 81 kilo.
Vandaar de groene thee...
Woensdag, vrijdag en zaterdag lekker aan de zuip.
Alle seizoenen een bijpassend drankje.
En weet je! We zakken lekker door met zijn allen.
Een groep jongens van 27 tot, jawel 49(ja, ik ben die ouwe lul),
tennis, voetbal door elkaar.
Nauwelijks last van een generatiekloof.
De jonkies roken af en toe een blowtje erbij.
Ik houd het bij bier of wijn.
Maar gezellig is het zeker!
OK Boozer

Ruimedenker | 01-12-19 | 18:26

Jongbejaard ben je dan.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 18:26
▼ 3 antwoorden verborgen

De laatste alinea lijkt wel hout te snijden, ben doorgescrolled, de rest was niet vol te houden.

grietmetgroenefiets | 01-12-19 | 17:48 | 1

Het was inderdaad wel erg veel tekst ja, voor iemand met zo'n korte aandachtsspanne als ik.

VanBukkem | 01-12-19 | 17:54

Kijk, dat je een buffertje opbouwt(niet in euro's!) voor eventuele tegenslagen(auto stuk) is natuurlijk niet onverstandig. Maar om te denken dat het geld dat je vanaf je twintigste opzij legt voor je oude dag er over ̶4̶5̶ ̶4̶7̶ 50 jaar nog steeds ligt, tja, dan ben je wel een beetje naïef. Hee, het is nog maar de vraag of je er zelf nog wel bent na al die tijd. En daarom zeg ik altijd: pluk de dag, en geniet van het leven want je bent hier maar even.
En als je toch zonodig iets opzij wilt zetten/beleggen voor straks als je bejaard en incontinent bent, doe het dan in goud zou ik zeggen. Die euro is over 15 jaar geen cent meer waard.

VanBukkem | 01-12-19 | 17:47

Ik zie boomers. Ik zie heel veel getriggerde boomers. De panelen zitten er mee vol. Hey, weet je wat er gaat gebeuren als jullie doodgaan? Het grote electoraal verval. 50/50 strijdt met mensen die ons en de onze niet moeten, en dat in ons eigen land. Niet dankzij onze keuzes hoor. Bedankt.

GraafKaasschaaf | 01-12-19 | 17:45

Zandhagedissen eten geen appels, dat zijn insecteneters.

Het spaarvarken is niet halal maar haram.

Een fantasie om ontvoerd te worden door een exotische prins? Ah, het stukje is gericht aan dames.

Als er signalen heel treurig zijn is het zinnig er een linkje naar te plaatsen.

Je hebt geen zwavelstokjes nodig om bij anderen binnen te kijken tenzij die ook geen licht hebben. De metafoor gaat dan ook mank.

'stiffie van een incel' is laagdunkend taalgebruik maar lijkt meer over de schrijfster te zeggen dan een opinieo ver incels neer te zetten.

Dat je van porno kijken het vermogen verliest om een stijve te krijgen van echte mensen is onzin. Dat week ik van een vriend.

Boerentrienen? Vanwaar de behoefte om normale dames te beledigen? Het maakt het stukje zuur en toont de schrijfster bitter.

Er wordt twee keer in broeken geplast wat een algeheel gebrek aan creatieve ideeën blootlegt.

Long story short schrijven en dan niet afronden is slecht auteurschap.

"Dat zal een hoog percentage zijn" wordt niet onderbouwd. Hoezo dan?

Boomers worden volgens het stukje het meest geconfronteerd met cultuurverrijking maar dat wordt niet uitgelegd of gestaafd.

Een snelweg fileer je niet, ondanks de overeenkomst met het woord file.

... ik ben maar gestopt met lezen. Ik hoop dat de schrijfster nog veel bijleert. Er is hoop. Ook de Beatles waren kut in het begin.

Knufter | 01-12-19 | 17:43 | 7

Hoe weet je dat de 'terrible kid' een vrouw is?

grietmetgroenefiets | 01-12-19 | 18:20
▼ 4 antwoorden verborgen

"Boomer ok"
"Listen here you little shit"

Graaf_van_Hogendorp | 01-12-19 | 17:42

Ey, daar Terrible Kid weer!
Tof type, tof geschreven topic.
Moet je vaker doen, kid.
Persoonlijk geef ik geen flyin' fuQk om 'rijk' zijn, wel om een "rijk" leven.
Dat je ook lekker kunt eten enzo (lekker =NOOIT per se duur)
Corny, I know.
Maar is wel zo.
-
Verherbeluister als een volleerd autist on steroids de nummers van Amy Winehouse (Valerie) en tante Tina (Private Dancer, Let's Stay Together).
-
Iedreen die stellig beweert waar het heengaat, wantrouw ik als een tierelier.
Boomers boomen maar een eind weg, ze kunnen me wat.
Sowieso, de hele wereld kan me wat.
Is mij ooit iets gevraagd, los van 1x p/4 jr, om al die EU/Immigratie/Islam toestanden heden ten dage?
Mijn 'din zit in Limburg, maar hee, heb tante Tina op de YT.
En het laatste slotakkoord in het refrein van "Private Dancer".
Waarin ze weglaat wat anders gezongen werd.
Goed eindeweekend @allen (werp die @Terrible Kid vaker tussen de GS touwen joh)
/*KLOK! (klokklokklok)*

chicago river | 01-12-19 | 17:41 | 5

Valt reuze mee met dat 'tof' .

Rest In Privacy | 01-12-19 | 18:03

@chicago river | 01-12-19 | 17:57:
Geen idee, daarom denk ik altijd maar dat je het gewoon zelf moet doen als je iets gerealiseerd wil zien. Katerige ochtenden hoeven niet per definitie slecht te zijn, hoewel ik zelf eigenlijk niet meer drink kan een halfdronken ontbijt soms legendarisch zijn.

Maar begin gewoon te vertellen met het scenario, ik heb een telefoon met camera (2!), een actioncam en 3 van 's werelds kutste webcams. In mijn fantasie kan dat al genoeg zijn en hoe kan het kutter dan dat dagboekwatmaarvoortduurde. Wie is de Mallemax zodat ik er een beeld bij heb, go.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 18:10

@chicago river | 01-12-19 | 17:57:
Stanley Kubrick is momenteel even niet bereikbaar. Probeert u het een andere keer nog eens.

VanBukkem | 01-12-19 | 18:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Sorry Terrible Kid.... STFU and grow up!

MathiasRots | 01-12-19 | 17:38

Ja , generatie X hier met het volgende.
Het hele EU en Euro-project zijn slecht bedachte en compleet gemismanaged en geflopte projecten en het komt niet meer goed met NL.
Dat was het. Is ook wel genoeg zo.
Fijne dagen*

nemeton | 01-12-19 | 17:37

Ehmm, nou ja, ok..... maar ehh, volgens mijn imam (hij ruste in vrede) is het spaarvarken HARAM verklaard, onder de titel: knorknorharam. Alle spaarvarkens zijn hier kapotgeslagen en de inhoud is aan de moskee toegevallen. Zo hoort dat. Peace man.

piloot47 | 01-12-19 | 17:35

Verhaal van een verwarde man m/v in een sombere dan wel dronken bui.
En aan het eind weer het zoveelste generatie-gezwets. Ik begrijp dat alles wordt opgelost als die boomers een keer anders stemmen. Ja, want dat zijn de enigen met stemrecht of zoiets.
Ga iets anders doen, want dit is niks.

Schmalz | 01-12-19 | 17:31

Het was een tumultueuze tijd. Sindsdien is veel veranderd. Soms ten goede, soms niet. Maar dat hou je toch. Old man look at my life, I'm a lot like you were.

Rest In Privacy | 01-12-19 | 17:29 | 1

Holland - no country for old men.

2tribes | 01-12-19 | 21:25

Zelf een boomer, en zoals de meeste boomers behorend tot de groep modaal die kaalgeplukt wordt door deze regering. Niks geen vet basisinkomen, niks geen hoog pensioen, maar wel behorend tot de boomers waarop de beleidsmakers inzoomen en zwartmaken om het verhaal en de problemen voor de jongeren op af te schuiven. De solidariteit onderuit halen om hun natte dromen van de EU en de roof uit de pensioenpot (met genoeg geld ook voor de jongeren) te kunnen voortzetten. En de hoge huizenprijzen? Met dank aan falend bouwbeleid, massale instroom van onrendabelen die daarin voorrang krijgen. Maar ja, inderdaad het gezwalk met kiezen op steeds dezelfde partijen betekent nkel voortzetting van meer ellende. Terwijl de elites verder profiteren en hun nageslacht ook

bart2653 | 01-12-19 | 17:28 | 3

Denk niet dat jij PvdA stemt.

Zapata10 | 01-12-19 | 17:32

Deze Snotty's die hier achterlijke commentaren neerkalken over boomer's vergeten één ding.. zij worden zelf ook oud en kweken hier een voedingsbodem die zij zelf met een factor tien terug krijgen, hoe dom kun je zijn.

kapt.Jerkoff | 01-12-19 | 17:43

Tja... hier ook. Ben het met je eens .

Koning BongoBongo | 01-12-19 | 18:33

Babyboomers die GS lezen zijn cynische motherfuckers die ook nog deugen.

gestoptmetroken | 01-12-19 | 17:28

Nederland is éën vd beste landen ter wereld.
Nu nog even een stop op de import van kansloze crimmigranten en we blijven één vd betere landen.
Wellicht hebben de boomers fouten gemaakt, die kunnen de jonkies weer rechttrekken.
OK Koters.

Ruimedenker | 01-12-19 | 17:28 | 5

U bent niet meer te redden. Pak een stuk touw en een keukentrap.

Gokmaar | 01-12-19 | 17:39

Jaja 1 van de beste landen ter wereld. Voor immigranten en de elite wellicht. Zodra het kan ben ik hier weg en zoeken jullie het maar fijn samen uit. Toedels.

basweetutwel | 01-12-19 | 18:13

Haal fvd/pvv uit het verdomhoekje, of een regel een (beter?) alternatief, er zitten een hoop kloters met deze kwestie. Ok, Denker.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 18:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar wat gaan we doen?

Lekker allemaal tegen de boomer aanschoppen.... want dan kan de volgende "waarheid" omgezet worden in wet.

Erfbelasting naar 90%.... al het geld van de boomer naar de staat zodat het weer over de balk gesmeten kan worden.

Het probleem is niet zo zeer de egocentrische en demografisch dominanten boomer, dat is een gegeven... het probleem is dat alle geldstromen naar de overheid gaan zodat jij van jij non-boomer-generatie constant afhankelijk bent van een club idioten in Den Haag.... zelden zo'n grote groep incapabelen met zo veel macht gezien en ik ben een groot fan van geschiedenis met name periode Keizer Caligula......

Schakel de overheid als de grootste manipulator van je leven. Dit kan je zelf doen op eigen kracht..... lastig.... komt niet vaak voor...... of gezamelijk en dat is terugduwen. Toeslagen afschaffen, belastingen keihard omlaag, ambtenaren op afstand en geloof achter de voordeur.

Pak de incapabelen hun macht af die je zelf door een denkfout hebt gegeven.
Herstel je denkfout, dan ga ik weer even een wijntje pakken met mijn paard.

Kaas de Vies | 01-12-19 | 17:26 | 5

"Erfbelasting naar 90%" Een dag later heeft België 27 miljoen inwoners.

W_F | 01-12-19 | 18:22

Ja maar die boomers blijven op de incapabelen stemmen. Check leeftijd electoraat PvdA.

Zapata10 | 01-12-19 | 18:38

@Zapata10 | 01-12-19 | 18:38: OK en welke zijn de capabele partijen waar de jongeren en masse op stemmen (check studentensteden) ?

2tribes | 01-12-19 | 21:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb het stukje hierboven gelezen maar snap niet echt wat de schrijver ons nou precies wil vertellen/duidelijk maken. Ik kijk wel in de reacties of er een duiding opduikt.

Vesta | 01-12-19 | 17:24

"... op een echte vrouw kan hij het niet meer..." Ik vermoed achter Terrible Kid een pittig kort gekapte vrouw-met-maatje-meer. Juist?

kapoerewiet | 01-12-19 | 17:23 | 2

Ik zelf ben al zeer benieuwd naar het kerstverhaal straks. Dat dan weer wel.

tweetybird | 01-12-19 | 17:24

Ja hoe weet ze dat inderdaad?

2tribes | 01-12-19 | 21:32

Hoe krijg je de bagger bij elkaar verzonnen.
Vraag me af, als dit maatgevend is voor zijn volgende bijdrages, of ik mijn kroontje maar aan de wilgen zal hangen.

B. Randnetel | 01-12-19 | 17:22

Toch ga ik jullie een klein stukje geschiedenis geven van het leven van een boomers. Ik geboren 1962 ging werken op mijn 17 jaar tussen de boomers. Die waren om de have klap in ziektewet minimaal 1 jaar en zo lui als de pest. Deze genaratie gunde onze generatie geen gulden. En geen welvaart denk even aan 1980 . Ik haat ze als de pest het zijn egoïsten van het eerste soort.

steefbeen | 01-12-19 | 17:21 | 7

Juist! En zo arrogant als de pest met hun mavo en havo diplomatje.

Zapata10 | 01-12-19 | 17:30

Misschien omdat ze om de haverklap alles kwijtraakten na het weder opbouwen van dit land, ik ben wat ouder en ging werken op mijn 12e en op mijn 14e een dag in de week naar school, Liep met deze gasten mee om het vak te leren, altijd harde werkers geweest.

Plat-forum | 01-12-19 | 17:36
▼ 4 antwoorden verborgen

Deze boomer heeft een riant pensioen (Zelf geregeld!!!) dat gegarandeerd doorbetaalt tot zijn 100e. En dan ooit nog wat fooien als de AOW van de volstrekt onbetrouwbare overheid. O ja, dan zijn er ook nog een zooitje bitcoins want het zijn niet alleen de sneeuwvlokjes die dat soort dingen denken te beheersen, Inderdaad, Ok Boomer, jij komt er wel. Prima slogan. Goed bedacht.

jan-lul-de-behanger | 01-12-19 | 17:16 | 1

Het zijn juist de ouderen die de stabiliteit van fiat-geld hebben kunnen ervaren.

W_F | 01-12-19 | 18:25

TL:DR ik begrijp het sentiment maar de tekst mist samenhang

de visser | 01-12-19 | 17:14

Nieuwe stukjes schrijver. Warm welkom. Mooi geschreven ook.
Ik zie indd ons land langzaam naar de rand van de zee varen om dat sommige politici's nog steeds denken dat de aarde plat is. Overal worden steeds pleisters geplakt om problemen te verhelpen, maar oplossen doen ze niet. Leuk die economische groei. Het land is rijk, maar de burgers zijn arm.

TRUMP | 01-12-19 | 17:14

Boomers en Millennials stemmen hetzelfde, dat is de grote ironie van beider zelfvernietigingsdrift.

smdyasc | 01-12-19 | 17:13 | 4

LOL, het is wel zo...

basweetutwel | 01-12-19 | 18:30

Ze gebruiken doorgaans wel interpunctie en zijn bescheiden met de hoofdletters, Moeder zegt altijd dat ik heel speciaal ben dus reken snowflake er maar bij hoor. #revengeofthemillenials

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 18:34
▼ 1 antwoord verborgen

Wauw! Een baby-Yoda! Ik loop echt serieus achter met de StarWars dingen, The Mandalorian dus. Goed bericht, hoge nieuwswaarde, goed om te zien dat m'n kroontje terecht is.

elfenstein | 01-12-19 | 17:12

Grappig wel. De generatie die het meeste en luidste kritiek had op alle generaties voor en na de eigen generatie, blijkt zelf vaak niet bijster goed om te kunnen gaan met kritiek.

Rest In Privacy | 01-12-19 | 17:11 | 3

Het fenomeen "de Mens" kan niet goed tegen kritiek, bedoel je. Is van alle generaties, standen, culturen, niemand wil horen dat ie het verkeerd doet dus lult iedereen het voor zichzelf recht en geeft een ander de schuld.
Niks nieuws, dus.

elfenstein | 01-12-19 | 17:14

@elfenstein | 01-12-19 | 17:14: Het maffe vind ik nog wel als ik naar mezelf kijk, ik vroeger kneiter links was en nu het stadium bereikt heb dat ik iedere criminele mocro de nek om wil draaien.

Tishetnetnie | 01-12-19 | 17:24

Hoi Kid... als je een beetje verdiept in islam weet je dat dit niet klopt..."Het spaarvarken is inmiddels halal verklaard..." Maak daar maar haram van. *verder lezen gaat

basweetutwel | 01-12-19 | 17:10 | 1

Mischien dat daar het probleem ook ligt..
Maar ja heb bij die makkers de slager nog nooit horen zeggen. Je mevrouwtje de varkens karbonade is echt halal.

tweetybird | 01-12-19 | 17:18

Nou niet zo zeer naar GL, maar wel bij de PvdA en D66 zitten de Boomers. Overigens ook bij de VVD, en het CDA. Kortom de kartelpartijen zitten vol met 60+ electoraat. En heel grappig is dan ook dat ze als ze eens wat anders kiezen ze dan overstappen van PvdA naar jawel D66 of naar het CDA. De tijd van de verzuiling zit nog heel diep in die generaties. (generaties bestaan niet overigens)
Ze zitten nu eenmaal in een bepaald paradigma wat ze niet toestaat om buiten de bekende paden te denken.
Vermolmd, verkalkt, niet bij machte om anders te kunnen handelen.
Logisch natuurlijk, want dan moeten ze toegeven dat ze al een jaar of veertig op de verkeerde weg zitten en dat is wel heel erg pijnlijk voor het zo gekoesterde zelfbeeld.
Waar dat zelfbeeld vandaan komt mag Joost weten want zo aardig zijn die oudjes niet.
Ik raad u aan om eens een cheap ass all inclusive reisje te nemen naar een zonnig resort. Vol met Boomers en zonder ook maar een greintje fatsoen.
Voordringen, borden vol scheppen en niet opeten, onfatsoenlijk tegen het personeel, liederlijk, dronken, klagen, lawaaierig, platvloers.
Van de hippie idealen is weinig overgebleven. Maar het waren natuurlijk altijd al egoïsten zonder diepgang.
Vergeet het maar, die gaan echt niet anders stemmen. Na hen de zondvloed.

Zapata10 | 01-12-19 | 17:10 | 7

Ken jullie vijand!?Zet jezelf niet op een uitgezt(!)dwaalspoor.

Rest In Privacy | 01-12-19 | 17:54

@CalamityJane | 01-12-19 | 17:54:
Know thyne enemy, and know thyne self (lijken er veel te vergeten, ik zeg niet dat het hier zo zou zijn maar for the record).

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 18:31

@lingo star | 01-12-19 | 17:34: Heel anders zijn an de boomers die je tegenkomt bij North Sea Jazz... Heb beroepsmatig veel evenementen bezocht maar wat een kudtvolk is dat zeg.

basweetutwel | 01-12-19 | 18:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Een beetje boomer woont tegenwoordig in een afbetaalde koopwoning van 1-2 miljoen euro, destijds aangeschaft voor
hooguit anderhalve ton in guldens. Die maken zich echte nergens druk over.

Baron Clappique | 01-12-19 | 17:05 | 1

Mijn moeder is een 'boomer', woont in een duur huurhuis en heeft geen cent te makken. Lul toch niet, man.

Mbovenka | 01-12-19 | 23:55

OK Internetadept.
Lang verhaal, doch geen woord over hoe het Internet (lees: de Digitale Revolutie) ieders -van 'snowflake', 'millennial', generatie Y, X, Z, tot boomer'- logica, empathie, medemenselijkheid, werkmentaliteit en integriteit heeft geëvolueerd tot niveau'tje 'Blatende Neanderthaler in maatpak'. Veel Woorden, weinig Daden.

Sneller dan het licht wil iedereen. Oeps, dat zijn 'we' geestelijk ook gaan doen.
En de evolutie is nog niet zo ver dat we sneller dan het licht kunnen Leven.
Dus er gaan dingen fout fout fout, een logisch gevolg van Revolutie.

Misschien kunnen we dáár eens naar kijken, in plaats van generatie A of B, cultuurtje A, B of Z, huidskleur A, B, of C dan wel geslacht M, V of A, dan wel geaardheid LHBT, Cis, blabla, OVERAL de Grote Schuld van in de schoenen te schuiven. Mens, Leef in dit Leven, je hebt maar 1 Leven, een fractie van tijd!

Laat het internet eens voor wat het is: de Donkere Bozemensen Wereld, zowel in donkere als lichte tijden. Want 'Jullie is ... volk'. Nee, nee, nee, Vreselijk Kind.
Geld is het kwaad van de wereld en internet heeft dat aangetoond. De wereld is nooit eerlijk geweest, doch het Leven is mooi van zichzelf. De eeuwige reis door de tijd, in zoveel vormen. Astronomische Units en Leven, elk stipje uniek in vorm. Generaliseren is zó 1940...

A.U.EnLeven | 01-12-19 | 17:04 | 2

Heeft u zich de vraag wel eens gesteld waarom de 'boze mensen' zich zo nadrukkelijk op het internet profileren? Wellicht heeft het iets te maken met ondervertegenwoordiging in (regerende) politiek en media? Zomaar Een gedachte hoor. Voorts wens ik u veel succes met het ordenen van uw gedachten. Snipperdagje doet vaak wonderen.

MarkiesDeBalzaque | 01-12-19 | 17:41

@MarkiesDeBalzaque | 01-12-19 | 17:41:
U bent ongetwijfeld jong en onbezonnen. Of, dat hoop ik dan maar.
Man man man... wat duidend weer voor het punt dat ik maakte.

A.U.EnLeven | 01-12-19 | 18:30

Warrig verhaal met een raar einde. De boomers moeten opeens kleur bekennen? Leuk, maar wat schieten we daar mee op? De boomers hebben het stokje al lang aan de opvolgende generaties doorgegeven, dus kom met een oplossing; als een verwend kind stampvoetend vingerwijzen is iets voor de Thunberjes van deze wereld.

Muxje | 01-12-19 | 17:04 | 7

@A.U.EnLeven | 01-12-19 | 17:18:
Af en toe kan ie sterk uit de hoek komen, niet humorloos iig. Ik wijs voorts nog even op het feit dat ik de comment zelf goedkoop en ruk noemde, niet waar die comment naar verwees of de persoon er achter of iets (ik vermoed bijna de beker binnen zeker? Lol).

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 17:22

@Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 17:22:

Wij ook

tweetybird | 01-12-19 | 17:42

@tweetybird | 01-12-19 | 17:42:
Uiteraard, maar wmb zit de Kuif nog een paar niveau's boven een Berbaar om maar wat te noemen van dezelfde snit. Ik moest het zeggen van mezelf.

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 17:50
▼ 4 antwoorden verborgen

OK millennial
Nog nooit zo'n onsamenhangend verhaal gelezen. Halverwege afgehaakt.

UncleAlbert | 01-12-19 | 17:03

Terrible Kid lult zelf als een chagrijnige boomer. En het moet nog zo lang...

gestoptmetroken | 01-12-19 | 17:02

How dare you! No way ende ongezien de tyfus, Terrible Kid Snowflake.

Kinkfactor | 01-12-19 | 17:02

Mensen die schulden hebben hebben hulp nodig.
Saneren en een (betrouwbare) beheerder aanstellen, zodat de huur en vaste lasten altijd betaald kunnen worden.
Is een win-win situatie.

snapal | 01-12-19 | 17:01

De schuld bij anderen leggen en dan gaan janken ipv regie over je eigen leven te nemen. Ik hoor Greta, maar dan net iets anders. Edoch Gretagezwets.

grapo | 01-12-19 | 16:59

Over die gele linten om eikenbomen:
Ik heb bij mijn lokale groenlinks-wethouder die o.a. belast is met ruimtelijke ordening ruim optijd het idee neergelegd om de, in mijn gemeente dit jaar extreem grote, koolmezenpopulatie de winter door te helpen zodat zij volgend jaar die vervloekte processierups op kunnen vreten.

Kost bar weinig (100 stuks kosten 18 euro, dus als we er 20k op laten hangen door een stel taakstraffers of halt-jongeren zijn we 3300 euro aan belastinggeld verder.

De rekeningen van een verdelger lijken mij, zeker als deze een keer of 6 gebeld wordt, vele malen hoger...
Maar zoals u wellicht zult begrijpen, heb ik hier helemaal niets meer over teruggehoord.

Rest In Privacy | 01-12-19 | 16:58

Toen ik van school heb ik eerst mijn militaire dienstplicht vervult daarna een baan gezocht en begonnen met pensioen opbouw .
Nu ben ik 65 en moet nog 1,5 jaar werken voordat ik een onzeker pensioen krijg .
Wat heb ik foud gedaan ?

elevator | 01-12-19 | 16:55 | 8

Niks, je plukt als eerste de wrange vruchten van een generatie die het minder goed zal hebben als de vorige.

snapal | 01-12-19 | 17:09

@snapal | 01-12-19 | 17:09: als = dan. Als gebruik je bij een vergelijking en "dan" bij een vergrotende trap. "Het ijsje is groter dan zijn maag". Hans is net zo groot als zijn zus.

Dirk III | 01-12-19 | 20:28
▼ 5 antwoorden verborgen

OK snowflake. Wordt het niet tijd voor een Prozacje? Manmanman, wat een droevenis. Deze Gen X’er (of Nix’er) gaat gewoon lekker door in dit fantastische land, waar je met hard werken gewoon een prima bestaan kunt opbouwen. Wel weer op Mark stemmen om het allemaal te behouden!

Azijnist | 01-12-19 | 16:55 | 3

Welterusten pik.

MarkiesDeBalzaque | 01-12-19 | 17:09

Jesse, snowflakes stemmen op Jesse.

basweetutwel | 01-12-19 | 17:18

Ik werd lichtelijk depri na twee alinea's en dat wil bij mij heel wat zeggen. Tip voor de schrijver. Probeer ook nog een beetje te genieten. Fijne december maand!

Dirk III | 01-12-19 | 16:53

Prachtig geschreven, raak omschreven.

Rest In Privacy | 01-12-19 | 16:52

Ik zeg, méér bijdragen aan de zorg en Hypotheekrente-aftrek terug naar de staat nà overlijden.

Einde van de Domheid | 01-12-19 | 16:50

Heerlijk deprimerend proza. Was het maar niet waar.

suscrofa | 01-12-19 | 16:48

De boomers vinden zichzelf de norm en zijn altijd zuur over andere generaties zie de schrijfsels van Han vd Horst en Henk Witte bij nu nog boomersite Joop. De boomers zullen nooit aan zelfreflectie doen.

Rest In Privacy | 01-12-19 | 16:46 | 4

@lingo star | 01-12-19 | 17:03: Hij heeft wel gelijk. En nee, ik ben geen boomer, snowflake. Ik ben GenX. Die bestaat ook nog. De millennials zijn *niet* de kinderen van de boomers, zoals iedereen hier lijkt te denken!

Mbovenka | 01-12-19 | 23:51

@Mbovenka | 01-12-19 | 23:51: Ik ben ook generatie X. En ik heb nooit iets positiefs gehoord over mijn generatie van een boomer. De boomers hebben het niet meer voor het zeggen, ze moeten het veld ruimen en dus gaan ze klagen. De millennial ziet zichzelf net als de boomers als een generatie Generatie X heeft dat niet dat zijn individualisten

Rest In Privacy | 02-12-19 | 00:39
▼ 1 antwoord verborgen

Ik boom, jij boomt, wij bomen....

Poesman | 01-12-19 | 16:43 | 2

En vroeger hadden we een boomer.

tweetybird | 01-12-19 | 17:44

Hebben gebomd?

Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 18:21
-weggejorist-
petgerrit53 | 01-12-19 | 16:40

We krijgen binnenkort al het geld van de Grieken terug met rente dus wat lul jij?

een maffiabaas | 01-12-19 | 16:40 | 2

Die schijnen inderdaad hard voor ons te sparen. Hebben enorme medelijden met de grote belastingdruk in Nederland. Ze doen in december een televisieactie.

Plaktong | 01-12-19 | 16:44

Wie had ooit kunnen denken dat zij geld zouden krijgen om iets uit te lenen.

azijnseikerT | 01-12-19 | 16:55

Ok snowflake. Ik ben zelf geen boomer, maar generation jones. De boomers hebben het gras voor onze voeten weggevreten en als stront achtergelaten.

De kinderen van de boomers zijn de huilkinderen die zich millennial noemen. De meest verwende generatie ooit.

Ik heb meer vertrouwen in Gen-Z. Die mogen de troep van de millennials opruimen. De millennials die de erfenis vangen die hun boomer-ouders ze heeft nagelaten.

Glasgow Argus | 01-12-19 | 16:39 | 13

@Kaas de Vies | 01-12-19 | 16:50:
Te veel kaas gegeten 20 tot 35 is de lul 100% genaratie 1960 tot 65 is ook zwaar fuck en wat zeg je nu studie lening hebben wij nooit gehad

steefbeen | 01-12-19 | 17:11

@steefbeen | 01-12-19 | 17:11:
In die generatie is het grote uithollen begonnen. Uiteraard hebben huidige generaties het nog moelijker, althans minder cadeautjes van de staat.

Kaas de Vies | 01-12-19 | 17:22

@Aap Noot Miesje | 01-12-19 | 17:08: Ze gaan ons redden, hoe dan? Ik hoor alleen maar geklaag uit die categorie. Ik red mezelf wel en ben hier weg zodra pensioen over zo'n 15 jaar uitbreekt. Sterkte met redden!

basweetutwel | 01-12-19 | 18:37
▼ 10 antwoorden verborgen

Wauh, Nederland moet zo'n beetje het meest vreselijke land op aarde zijn. Ik snap niet goed wat al die migranten in 0031 komen doen. Die kunnen toch beter hun heil zoeken in Paradijsjes als Rusland, Hongarije en Ecuador.

Rest In Privacy | 01-12-19 | 16:38 | 8

Daar hou je netto meer over om van te leven, Kuif, en is de regeldruk - in ieder geval voor expats - minder hoog. In het land van mijn betere helft heb je een huishoudster en verzorgster in 1, voor omgerekend 250 euro. Die je ook nog naar het ziekenhuis rijdt als er iets is. Doe daar nog eens een keer een 300 euro bij voor de huur van een huisje/appartement ( buiten de toeristenzones ) en dan vind ik het niet zo gek dat zoveel oudjes de wijk nemen, in plaats van hier hun hele aow en halve pensioen af te dragen aan een 2-kamerplekje in Bejaardenkolonie OpgehoktEnWeggestopt.

Graaisnaaiert | 01-12-19 | 18:52

Edit: verkeerd gelezen, ging over immigranten, niet over emigranten. Nou ja, de tegel blijft overeind, als bejaarde ben je beter af in het buitenland, als kansloze handophouder uit het buitenland kun je het niet beter treffen dan hier. Zou ik me als regeringspartij toch wel een beetje zorgen om gaan maken, zo onderhand...

Graaisnaaiert | 01-12-19 | 18:55
▼ 5 antwoorden verborgen

Zijn er hier toevallig boomers?

RickTheDick | 01-12-19 | 16:38 | 10

Ja, natuurlijk. Maar wat hebben die mensen verkeerd gedaan? Een deel van die boomers werkte bij een bedrijf/werkgever die aangesloten is/was bij een pensioenfonds. Die werden uitgelachen door inhuurcollega's die geen pensioenpremie betaalden, en daardoor meer te besteden hadden. Het waren goede jaren, met twee digits rendementen op de beleggingen. Hoezo tekorten bij de fondsen? Er werd voor betaald.
Jonge mensen moeten de realiteit zien dat met de lagere rendementen op beleggingen, die het gevolg zijn van een desastreus beleid van de ECB, het niet mogelijk is om een redelijk pensioen op te bouwen met dezelfde betalingen aan de fondsen wat de boomers gedaan hebben. Please, laat die mensen.

hotnot | 01-12-19 | 17:58

@hotnot | 01-12-19 | 17:58: het is juist niet het lage rendement op de beleggingen dat het gevolg is van het beleid van de ECB. Het beleid van de ECB (lage rente) zorgt juist voor een goed rendement op de beleggingen (lage rente = prikkel om te gaan beleggen = hogere koersen). De rendementen zijn echt prima. Geen double digits, maar 7% is geen uitzondering. Het probleem is de (overigens verstandige) rekenrente, hierdoor zijn de dekkingsgraden (zeer) laag

luxet | 01-12-19 | 18:16

@rotator | 01-12-19 | 17:55: Lol nee. En nooit het idee gehad dat je je stem misschien beter had kunnen gebruiken dan tegen immigratie te stemmen? Of deed je het omdat het brede gedachtegoed van de diverse heren je zo aanstond?

Ignatius J Reilly | 01-12-19 | 21:15
▼ 7 antwoorden verborgen

Boomers, jarenlang de kans gehad om zaken goed te regelen.... nooit gedaan. Korte termijn en egocentrisch denken heeft de volgende generaties opgezadeld met onwerkbare systemen waar zij niet daadkrachtig genoeg voor zijn om zelf te herstellen.

Het grote verval is nakend.

Succes landgenoten. Ik heb mijn Bentleys al op het droge. Ik ben hyperinflatieproof, geen zorgen over pensioen, geen zorgen over zelf voorzienendheid en mijn vluchtplan voor mijn vlucht plan ligt ook al klaar.

Kaas de Vies | 01-12-19 | 16:37 | 14

@knutsel_ | 01-12-19 | 17:25:
Ja..... het is niet dat ik er niet niets tegen heb gedaan, maar 'chose your battles'. Duinkerkscenario.

Kaas de Vies | 01-12-19 | 17:28

held!

basweetutwel | 01-12-19 | 18:42

@Kaas de Vies | 01-12-19 | 17:28:
Dit dus. Wat kun je doen, anders dan een keer in de 4 jaar het juiste vakje in het stembureau invullen? Het is niet zo dat een politieke partij verplicht is om zich aan het door jou geschonken mandaat te houden.

Graaisnaaiert | 01-12-19 | 18:46
▼ 11 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino