Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Terrible Kid: 'Gay is geen religie'

Gay Pride heeft echt niets meer met een strijd voor vrijheid van geaardheid te maken. Het is de confettiparade van de cancel culture geworden, die zichzelf door de Amsterdamse kanalen forceert. Terrible Kid ziet het met lede ogen aan.

Hup regenboogjes

'Het COC is bedreigend voor mensen zoals ik'

Toen ik afzwaaide uit het leger als luitenant gaf de beroepsmajoor mij een folder (pdf) over homoseksualiteit in het leger. Na een jaar dienstplicht in een van de laatste lichtingen was dat een wat vreemde actie. 1994. Wilde hij nou vertellen dat hij altijd geweten heeft dat ik gay was en dat hij heus niet dom of dorps was? Verrichtte hij deze taak omdat het geëist was door het COC, dat dienstplichtige militairen deze folder kregen in hun periode, en kon hij zo alsnog voor zijn functioneringsgesprek bij de overste een vinkje afstrepen? "<X>", done! Of vond hij het moeilijk om hierover te praten en gaf hij het daarom maar aan het eind als een soort van, ja, waarom eigenlijk?

Tijdens de diensttijd was ik inderdaad de enige homo, wat toen ook al een scheldwoord was. Mijn lichting bestond uit een zeer gevarieerde groep uit Nederland van alle rangen en standen. Er zaten geen moslims bij. De groep accepteerde elkaar volledig, we gingen samen met de kapitein waar we onder vielen uit in de iT in Amsterdam, en ik ging net zo hard mee naar het Stratumseind om vrouwen te versieren. Inderdaad wist iedereen wel hoe het zat, de kapitein vertelde me meermaals luid en duidelijk bij de marcheersessies 'dat het geen modeshow was'. Het was wel waar dat Linda Evangelista me meer aansprak dan Full Metal Jacket

Ja, we moesten ook samen douchen en met een uzi om je nek in het bos in een gat kakken. Maar seksuele aantrekking heb ik daar nooit bij gevoeld of gewild. Daarvoor had ik een GroenLinkse bottom gevonden, die helemaal geil werd als ik in mijn camouflagepak hem domineerde. Later werd hij nog wethouder van de oudste stad van het land, vandaar mijn scepsis over onze democratie. Het is zeker geen meritocratie. 

Hoe mijn vork in de steel zat
Het was voor veel mensen om mij heen eerder duidelijk hoe mijn vork in de steel zat, dan voor mezelf. Er werd veel naar gevraagd, maar ik was met andere dingen bezig. Bij mijn coming out naar mijn moeder, was haar reactie “Nou ga je aids krijgen” en mijn vader baalde dat hij geen lekkere schoondochters tegemoet kon zien. Dat is ongeveer hoe dat ging in Nederland. Kijk, het enige wat je weet als je begrijpt dat je gay bent, is dat je afwijkt en een minderheid bent. Wat betekent minderheid? Minderheden zijn alle mensen die niet in het patroon zitten van zeg maar 90% van de andere mensen om je heen. 

Stel, je gaat als 30-jarige Nederlander in de USA wonen, je kan meedoen met alle feesten en kijken naar alle Superbowls, maar je gaat nooit de sensatie begrijpen die anderen daar beleven aan zulke manifestaties. Net zoiets als Amerikanen die in Nederland gaan wonen en geen snars begrijpen van Zwarte Piet of wat Johan Cruyff precies voor onze cultuur betekent. Er is dan één ding wat je zeker niet moet doen, volgens mijn opvoeding, en dat is dat je moet gaan (ver)oordelen over een cultuur of een massaal gedeelde beleving die je zelf niet kunt of wil begrijpen.

Tegelijkertijd, is er helemaal niets verkeerd aan om op jouw eigen manier het leven te beleven, op jouw afwijkende manier van de meerderheid. En ook daarbij past het niemand om daarover te oordelen. Pas als je anderen tegen hun wil, of in hun minderjarigheid, schaadt of er bewust in betrekt, dan gaat het schuren in mijn beleving van rechtvaardigheid. Dat is echter niet meer zo. Het principe van “moet kunnen in achtentachtig”, is echt in vijftien jaar tijd verschoven naar “dat kan echt niet meer”. We zijn van een relatief vrije cultuur naar een soort puriteinse verbodscultuur opgeschoven. En het woord “kwetsen” staat daarbij centraal. Alles en iedereen kan tegenwoordig gekwetst worden en dat is heel belangrijk. Nooit meer heeft iemand kapotte knieën van het vallen bij tikkertje. Hooguit wordt er gehuild op het rubberentegelspeelplaatsje omdat een kindje een broodje ham at op de schommel.

Homofilie is geen religie
Op deze manier heb ik mijn homo-zijn altijd gezien. Ik begrijp mijn plaats, ik ga nooit een meerderheid worden. En gelukkig was dat ook nooit de ambitie, om als een door waanzin gedreven ideologie de hele wereld tot het homodom te bekeren. Het is geen religie. Je kan er echt geen fuck aan doen. Het heeft nadelen, het heeft voordelen. Je neemt minder snel iets voor vanzelfsprekend aan, en in het geval van flikkers, je wordt nooit verblind door tieten. De grote valkuil voor menig man in dit leven. 

Iedereen heeft het recht om mij te kwetsen. Niet in fysieke zin. Niemand heeft het recht om tot haat en geweld tegen mij op te roepen, puur om wat mijn geaardheid is. Want het is echt geen seksuele voorkeur, dan had ik het makkelijke pad wel gekozen. Het is hoe je geboren wordt. Het is niet een keuze die je ergens maakt. Gay zijn is niet een religie, die gewoonlijk een keuze zou moeten zijn, maar vaker lijkt op dwang. Het is niet zo dat de ouders van een gay besloten om in de jonge jaren een stuk vel of een knop weg te knippen en het kind daarmee gay verklaren. 

Geaardheid, handicaps, sekse en huidskleur: mensen kunnen er niks aan doen. Het is geen geloof. Je hoeft er echt niet aan mee te doen, maar heb respect voor dit feit. Iedereen heeft een ander pad, met heel wat kuilen en omleidingen. Maar dit pad ligt gewoon toch vaak net iets meer in de schaduw en er is iets minder ANWB onderweg die begrijpt hoe de auto werkt. Dat begrijpt de auto zelf vaak niet eens. En die handleiding van het leger, dat was echt mosterd na de maaltijd. 

Het alleenrecht op lhbtetcetera
Wat echter misselijkmakend is, is dat er organisaties en dus mensen zijn die menen het alleenrecht op homo, gay of lhbtetcetera te hebben. Het feit dat ik gay ben, heeft geen ene flikker te maken met hoe ik denk over het leven, op wie ik stem met mijn rode potlood, hoe ik denk over abortusrechten, of over restrictieve religies als islam. Het is stuitend dat als je niet links bent, of zogenaamd progressief (wat volgens mij tegenwoordig juist regressief is), je geen homo kan zijn.

Arme Frits Huffnagel wordt nu ook weer onder groepsdwang aangevallen omdat zijn mening niet is zoals het COC het wenst. En wetende dat het COC namens homo’s praat met overheden, is dat voor mensen als ik bedreigend. Ik ben homo, maar verder komen die homo’s in alle vormen en maten, net zoals hetero’s, en zijn dat vooral mensen die zelf nadenken als individu. Het moet ophouden met het politiseren van homo’s, alsof die alleen in de smaken 'links en groen' kunnen bestaan. En dat als dat niet zo is, je ze moet behandelen als een aidspatiënt waar je niet bij in de buurt wil komen. Kom op voor homo’s en stop met politiek daarin te vermengen. Dat is het gif in de maatschappij, en tevens enorm bekrompen. Precies waarvoor je zegt te strijden. Leer eerst zelf maar eens accepteren dat niet iedereen links denkt zoals de vissenkom van het COC. C’est ca.

Terrible Kid

Reaguursels

Inloggen

Moois stuk van een man die met open ogen kijkt en die weet wat hij schrijft. Mijn respect voor iemand die een totaal verwrongen politiek onderwerp zo weet te verwoorden.

Piet_de_pad | 07-03-20 | 21:26

Zo zou het moeten zijn. Gewoon een homo zonder fratsen, zonder etaleren, zonder subcultuur. Gewoon. Ben zelf niet van de herenliefde maar heb respect voor homo's die op deze manier inhoud aan hun leven geven.

Willibald von Klúúúk | 07-03-20 | 15:28

Klasse Kid!

Gerrit gordijnstok | 07-03-20 | 15:17

Toch nog even dit verhaal gelezen en moet zeggen dat de schrijver OK is. Z'n stukje is top

eerlijke joop | 07-03-20 | 14:24

Goed stuk. Overigens gaat de GS site nog altijd als stroop hier en het wordt regelmatig zwart voor de ogen tijdens het scrollen. Hoor mijn pc gewoon loeien.

Progressief is niet altijd positief overigens, nare ziektes zijn dat ook. En hangt ook af van waar en wanneer je leeft. In Saoedi-Arabië zou ik ultra-progressief zijn, maar in NL ben ik eerder in de ogen van policorea aartsconservatief of reactionair. Hou het zelf maar gewoon op liberaal met een voorkeur voor grenzen...

Het blijft mij verbazen hoe open al die "progressieve" clubs en zogenaamde vertegenwoordigers van mij als homo staan voor een vloedgolf van types wier gedachtegoed nog conservatiever, gewelddadiger en gitzwarter is dan de kerken en andere intolerante clubs waar ze zoveel moeite voor hebben gedaan om die uit de macht te dringen. Alsof je de wolf uit je kudde schaapjes hebt gejaagd om vervolgens aan te pappen met een roedel hyena's.

Ik voel mij absoluut niet vertegenwoordigd door de homolobby's van Nederland. Die moeten zich gewoon houden bij het kweken van tolerantie (wat niet hetzelfde is als enthousiasme), gelijke rechten en vrijheden. Niet het pretenderen dat bij een seksuele voorkeur ook automatisch een bepaalde politieke voorkeur hoort of meningen over zaken die niet vanzelfsprekend bij een geaardheid horen.

Wol | 07-03-20 | 13:42 | 2

"Alsof je de wolf uit je kudde schaapjes hebt gejaagd om vervolgens aan te pappen met een roedel hyena's." Vind deze zo leuk @Wol, hoop dat ik hem van u mag lenen, (buiten geenstijl). Dol op beeldspraak. Ook in de rest van uw tegel kan ik mij helemaal vinden.

lezeres | 07-03-20 | 14:17

@lezeres | 07-03-20 | 14:17:
Mijn woorden zijn gratis, dus leen ze maar raak. Ik zie graag mijn ideeën anderen besmetten, i.t.t. tot de Corona...

Wol | 07-03-20 | 14:51

Geweldig artikel. Mijn neef was lang officier bij de Marine. Deed ook veel persvoorlichting. Hij is geloof ik al 80 jaar samen met zijn vriend. Prima stel, erg burgerlijk. Moeten weinig hebben van de huidige lichting activisten.

Piet Karbiet | 07-03-20 | 13:02

Mooi stuk.
Graag meer van dit op GeenStijl!

Gewone_mevrouw | 07-03-20 | 12:50

Terrible Kid, complimenten met je verhaal. Wat ik zie is dat het politiseren van organisaties die zeggen een belangen van een groep "gelijk"gestemden te
vertegenwoordigen. De politieke boodschap wordt belangrijker geacht dan het
vertegenwoordigen van belangen. Een maatschappelijke ontwikkeling die m.i.
het volwassen worden van de belangengroep aanduid. Zij scharen zich in de rij van de overige belangengroepen. Positief, geen slachtoffers meer zijn! Overigens; je kunt het wel of niet met de politieke boodschap eens zijn.

Goedzo | 07-03-20 | 12:13

De enige reden voor het veronderstelde 'medeleven' van links voor de 'slachtoffers' in groep 'homo', 'moslim', 'mensen van kleur', 'vrouw' en noem maar op, is omdat het gebruikt kan worden om de macht te breken van de grootste en machtigste groep in aantallen: de 'witte man'. Feitelijk is de aanval ingezet op alle andersdenkenden van welke signatuur of sexualiteit dan ook, en deze oorlog is ingezet omdat links weet dat men het pleit op argumenten allang heeft verloren.
Links is ertoe in staat een welvarend en rijk land aan de bedelstaf te brengen in 20 jaar. Kijk naar Venezuela dat een 20 jaar terug bekend stond als steenrijke oliestaat. Ze kregen hun Frans Timmermans en kijk nu eens wat er van is geworden.
Het gaat dus niet om het bevorderen van homorechten, of op te komen voor benadeelde groepen, het gaat erom de macht te grijpen en te houden. En die grip op de macht dreigt men te verliezen door het 'foute stemgedrag' van diegenen die zij decennia geleden in de steek lieten. De rekening krijgt men nu gepresenteerd en de reactie is, als vanouds, repressie, censuur, haat en tweedracht zaaien. Dat wat zij anderen verwijten, doen zij zelf in het kwadraat. Een haatideologie, gebaseerd op afgunst, en die de afgelopen 50 jaar ons Gökmen Tanis, Volkert van de Graaf, een narcostaat, een corrupte belastingdienst en een afkalving van al onze grondrechten heeft opgeleverd.

Rest In Privacy | 07-03-20 | 12:10 | 6

@Zenzeo | 07-03-20 | 12:52:

Links bepaalt al een paar decennia wat goed en fout is.
Iedereen die om het even welk links dogma tegenspreekt krijgt te maken met linkse lastercampagnes, linkse censuur, linkse schijnprocessen, linkse intimidatie, links vandalisme en uiteindelijk links geweld.
Als jij één uitzondering op die regel weet hoor ik het graag.

Onder die omstandigheden is de VVD inmiddels ook gewoon links geworden. Of het nu om EU, immigratie of klimaatkalifaat gaat; de VVD verwezenlijkt het partijprogramma van GroenLinks. De VVD verdedigt dat beleid ook in de kamer en voor TV; ondanks wat "rechtse praatjes" rond verkiezingstijd.

Vandaar dat niemand in de VVD aanstoot nam aan de oproep van VVD-er van Riessen om "Wilders te mollen", en zijn kiezers "die niet in onze nieuwe samenleving thuishoren" te deporteren.
Dat hadden citaten van Stalin of Hitler kunnen zijn. Vooral ook dat "onze nieuwe samenleving"; utopischer wordt het niet.

Dandruff | 07-03-20 | 13:46

Als het om de macht van het getal gaat dan zijn het blanke vrouwen; niet blanke mannen.

Grachus | 07-03-20 | 13:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Zo is het maar net Terrible Kid! En hoor je daarmee, ook als homo of welke andere niet gekozen minderheidskenmerken, hier bij GS gewoon bij de meerderheid die tenminste zelf zijn gezonde verstand gebruikt. En zich niet in een deugkader laat dwingen. Have a nice day!

benjeallanggek | 07-03-20 | 11:42

Hoi verschrikkelijk kind! (Terrible kid.) Ik zie jou niet als homo. Ik zie jou als een individu. En jij hebt jouw meningen en voorkeuren. Net als de rest. Gossie. Schokkend. Ik begrijp sinds mijn geboorte eerlijk waar niet waarom mensen hier al eeuwenlang spastisch over doen, maar wél dat het iets van doen heeft met mensen die het altijd zo graag over naastenliefde, vrede, God, Jezus, Allah en Mohammed willen hebben. Ik zie jou dus gewoon als mens, en niet als politiek vehikel van het COC. Erg hè? Ik zou standrechtelijk geëxecuteerd moeten worden!

VBO_B_Niveau | 07-03-20 | 10:59

Flinke lap tekst met een rits aan open deuren. Nog niet zo heel lang geleden was alles beter.

Scepticus | 07-03-20 | 10:54 | 1

Als het het echt open deuren waren, dan zouden misschien niet zoveel leden uit de 'community' de emancipatie voorbij schieten en alert zijn op de groepen in de samenleving die daadwerkelijk een bedreiging vormen voor hun vrijheid.

MickeyGouda | 07-03-20 | 11:45

Goed stuk.
Al die clubs discrimeren. Daar leven ze van. Migratieachtergrond? naar links. Turks of Marokkaans, de vleermuizen partij.
Homo? lqbwrtsuvwz is voor u bestemd.
Andere mening? block van de club en fascist, extreem rechts labeltje opgeplakt.
Iedereen is gek geworden in Nederland.
De wereld zal een stukje beter eruit zien zonder de 'belangenbehartiging' clubjes. Waar je niet hoeft te voegen naar hun mening, maar waar je eigen mening kan hebben.
Clubjes zijn sowieso altijd eng.

Wim Venijn | 07-03-20 | 10:39 | 3

Al die clubjes zeggen voor gelijkheid te strijden, maar zelf categoriseren zij er lustig op los en stoppen ze alles en iedereen in een eigen hokje, plakken er een stickertje op en hangen er nog een labeltje aan om vervolgens de verschillen nog eens flink aan te dikken. Niet één mens is hetzelfde, zeggen ze dan. Nou, en waarom dan mensen stigmatiseren die anders denken over dingen? Nou? Hè? Wat? Ik hoor niets! (Ja, krekels!)

VBO_B_Niveau | 07-03-20 | 11:05

Ik bedoel: Ik ben het volckoomen eensch met jou.

VBO_B_Niveau | 07-03-20 | 11:06

@VBO_B_Niveau | 07-03-20 | 11:05:
Mee eens. Het werkt juist discriminatie in de hand. Als je in een groep mensen iemand continue aanwijst en roept 'hij is anders', lijkt mij niet slim voor de acceptatie.

Wim Venijn | 07-03-20 | 11:10
-weggejorist-
The Russian | 07-03-20 | 10:19

In de jaren 70 zong overtuigd homo Robert Long: ¨... maar dat is een flikker Mien en dat kan je zo wel zien, dus die hebben we maar in mekaar geslagen¨.

squadra | 07-03-20 | 10:12 | 1

En dan?

LesPaul | 07-03-20 | 12:13

Gay is gay, deuglinks is het nieuwe gereformeerd en mensen met een leren veter in hun reet moeten op de kermis.

JvanDeventer | 07-03-20 | 10:06

Goed verhaal Terrible Kid. Inderdaad c'est ca! Dat groenlinkse COC heeft me nooit aangesproken. Griezels.

lightpole | 07-03-20 | 09:54

Ik zie elke geaardheid als op z'n minst 90% stammend uit culturele en religieuze vorming, groepsprocessen en vooral dus, psychologie met wat random variatie. De hormonen zijn uiteraard van belang maar niet in een directe lijn. Naar wie of wat we verlangen en op welke manier (en of we al verlangen naar iemand als lichaam en/of partner) staat redelijk los van de sterkere drives om te overleven, te slagen, onze status, voedsel en veiligheid te bewaken of uit te breiden. Dus eigenlijk ja, gay net als hetero zijn religies. En we belanden dus in nieuwe religieuze verbale oorlogen met reformisten die gewoon nieuwe versie van hun religies voor ogen hebben. Dat maakt het probleem niet kleiner maar groter: de grootste conflicten van de mensheid zijn de religie-cultuur oorlogen geweest en zijn het nog steeds:-- identiteit maken en breken door de strijd.

GeenAccount | 07-03-20 | 09:45 | 2

Ja gaat er aan voorbij dat homosexualiteit genetisch is bepaald. 5% van alle organismen op de wereld is bij geboorte al homosexueel. Dat dit pas op latere leeftijd zich manifesteerd lijkt mij te maken hebben met de biologische ontwikkeling van het organisme. Kinderen bepalen later met wat voor een speelgoed ze willen spelen bijvoorbeeld. Heeft in mijn ogen dus niets met cultuur te maken wanneer je als man op mannen valt. Waarom zijn er anders nog zo veel homo's in islamitische landen, waar homosuxualiteit een doodzonde is en de doodstraf oplevert?

kyriaap | 07-03-20 | 10:25

Kun je vinden alleen slaat het nergens op. Homosexueel wordt je niet, door welke omstandigheid of proces dan ook, maar dat ben je vanaf je geboorte.

Grachus | 07-03-20 | 13:52

Deugen dringt door tot in de haarvaten van de samenleving.

Hiram | 07-03-20 | 09:21

Een jaar of 25 geleden las ik een fantastisch boek, "Hitchhikers Guide to the Galaxy". Er waren ook 3 radioboeken van de radioshow waarop later het "echte" boek zou worden gebaseerd.
En in 1 daarvan wordt een prachtige oplossing gegeven.

Een van de hoofdstukken verhaalt over een hoogontwikkelde planeet, die op het punt staat vernietigd te worden. Een komeet meen ik, maar hang me er niet aan op.
De gehele bevolking zal dus worden geëvacueerd naar een andere planeet, in 3 gigantische ruimteschepen. Op het eerste schip zitten alle Belangrijke mensen; politici, TV-sterren, (interim-) managers etc. Later zullen alle onbelangrijke mensen zoals boeren, bouwvakkers en artsen volgen op de andere 2 schepen.

Op gegeven moment zitten alle Belangrijke mensen op de nieuwe planeet, maar jaren later zijn de andere 2 schepen nog steeds niet gearriveerd. Politici, managers en TV-sterren zijn in paniek want ze kunnen niemand aansturen.
Zou er iets gebeurd zijn met de andere 2 schepen?
Zijn ze te laat vertrokken, en door de komeet geraakt?
Of zouden we in de ma... Nee dat kan niet, we zijn te Belangrijk.

Het mooie van zo'n scenario is dat de mensen waar we echt van af moeten arrogant genoeg zijn om plaatsen in het "eerste" ruimteschip op te eisen.

Die hele subsidie-sector weet niks, kan niks en wil niks leren.
Maar ze zullen als eerste mee willen om ook op onze "nieuwe" planeet alvast alle subsidies op te eisen. En om daar alvast streng-stalinistische wetgeving in te stellen.

Dandruff | 07-03-20 | 09:20 | 8

@Dandruff
Hear, hear!

benjeallanggek | 07-03-20 | 11:48

Je vergeet de groep kappers te noemen. Enfin, de kapitein van het eerste schip zat continu in bad, en regelde zo ongeveer niets. Dit verhaal blijkt een voorspelling, want kapitein Rutte presteert ongeveer niets en heeft een ongezonde voorkeur voor zeep te hebben in de vorm van Unilever.

Analia von Solmsch | 07-03-20 | 18:01

@Analia von Solmsch | 07-03-20 | 18:01:

Och ik ben nog heel veel meer vergeten.
Wel grappig hoeveel mensen hier die boeken gelezen hebben.

Dandruff | 07-03-20 | 20:11
▼ 5 antwoorden verborgen

Die gay pride gaat nergens meer over en dat rechtse homo's worden tegen gewerkt is al jaren aan de gang , zelf als rechtse nichten wat organiseren word het gekaapt en moeten ze ineens aan de kant .
Palestijnse vlaggen, Moslims, Antifa, Klimaat, natuurlijk anti Israel roeptoeters en veel Groen links hetero's in nichten kleurtjes is wat de klok slaat . Met homo's heeft het weinig meer te maken .

Castor12 | 07-03-20 | 09:12

Dus de COC is voor homo's wat de EU is voor Nederland?

Vozz023 | 07-03-20 | 09:11 | 2

Nee, COC is voor homo's wat de Islam is voor Nederland. Zo is de impact van het artikel net iets zwaarder en negatiever.

Lorejas | 07-03-20 | 10:00

Gewoon met je deugclubje naar de heterobar is toch niks mis mee?

happen_maar | 07-03-20 | 09:07 | 1

zolang zij maar versiert. anders is het taakstraf.

newray | 07-03-20 | 09:15

De sexualisering van de samenleving en dan vooral van jonge kinderen wordt door de lhbtigyuiopP kommjoenity gefaciliteerd. Laat kinderen zélf hun sexualiteit ontdekken! Zij hoeven niet voorgelezen te worden op jonge leeftijd door transgenders. Het is echt van de zotten! Dat zelf pedofilie nu salonfahig wordt gemaakt door ene MvdL op de kwelbuis is werkelijk bij de wilde kruisspinnen af. I.t.t. wat de homobeweging roept 'we are all fluid' is weer een typisch gevalletje van spirituele cherry picking van de lhbt's. Die fluidity moet in kaart gebracht en gestructureerd worden in het zelf. Op deze wijze hollen wij achteruit en dat is duidelijk in de gehele samenleving.

pigadaki | 07-03-20 | 08:54 | 1

Ah, een booslim op gs!

ZwarteDag | 07-03-20 | 11:23

Op een of andere manier begrijp ik niet waarom deze meneer dit hele epistel op heeft getypt. Ik zie om mij heen helemaal geen homohaat. En toen ik ergens op mijn twaalfde erachter kwam dat mannen ook met mannen gelukkig kunnen zijn, vond ik dat even apart, maar ik heb daar nooit iets van gevonden.
Wat mij betreft is de tijd rijp om het COC op te heffen. Als zij zich gaan bemoeien met wat mensen (mogen) vinden, dan hebben ze hun oorspronkelijke kerndoel bereikt. Schoenmaker blijf bij je leest.

Leptob | 07-03-20 | 08:53 | 7

@Dandruff | 07-03-20 | 12:43: Het enige wat ik ooit gevraagd heb is om niet anders behandeld te worden, aan allebei de kanten. Nog een speciale behandeling, nog om gezien te worden als een 'minderheid' die zich maar (impliciet) moet aanpassen aan de meerderheid.
Stel geen vragen aan mij die je ook niet aan een hetero zou vragen. Nadat iemand voor de 100ste keer iets dergelijks 'vraagt' word ik daar echt zo moe van, weet je hoe vervelend het is als je elke keer hetzelfde gevraagd wordt?
NIEMAND 'vertegenwoordigt' mij, behalve ikzelf. Zeker het COC of andere subsidie slurpers niet. Ik ben het COC niet, heb ze niet 'opgericht' en wil daar ook absoluut niet op aangesproken worden.
Met die mafkezen in gay pride wil ik ook niets te maken hebben, dat is allemaal theater geworden die niets meer te maken hebben met lbht.

ZwarteDag | 07-03-20 | 16:00

@ZwarteDag | 07-03-20 | 16:00:

Niks van wat jij zegt slaat op wat ik heb gezegd.
Ik spreek jou niet aan op coc of gay pride, en niemand trouwens.
Ik stel homo's geen vragen die ik hetero's niet zou vragen. Sowieso heb ik geen idee welke sekse, geaardheid en huidskleur de reaguurders hier hebben. En dat boeit me ook totaal niet.
Ik vraag jou alleen wel om inhoudelijk te reageren.
En dat zou ik inhoudsloze hetero's ook vragen, dus wat is je punt?
Behalve dan dat je mijn reacties niet gelezen hebt?

Ter verduidelijking eerst maar even kort over de column die je niet gelezen hebt. De schrijver, ook homo, geeft aan dat hij niet anders behandeld wil worden dan anderen. Dat betekent niet dat hij zich aan de meerderheid moet aanpassen; maar inderdaad ook niet andersom.
En daar ben ik het helemaal mee eens.
En jij kennelijk ook; dus vanwaar je boosheid?

Dandruff | 07-03-20 | 20:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Helaas faciliteert onze overheid deze overdreven linkse denkwijze gewoon. De momenteel heersende deugcultuur zorgt voor hoopjes polarisatie.

BozePaarseMan | 07-03-20 | 08:47

I’m the only gay in The Village!

zuurtjeregen | 07-03-20 | 08:37 | 1

No your not

Southpark | 07-03-20 | 11:18

Precies Kid!
Ze kunnen mijn Reet likken.
Nou ja eeuh, je weet wat ik bedoel.
Regressief, progressief whatever, het is allemaal agressief.
Op gewelddadige, dan wel emotioneel chanterende wijze een mening, opvatting, voorkeur door je strot persen.
Mensen zijn niet meer voor rede vatbaar, ze zijn meer bereid te luisteren.
Één fout woord of interpretatie en je hangt.
Goedemorgen!
Fijne dag, jongens & meisjes en iedereen die ik vergeten ben(te kwetsen).

Ruimedenker | 07-03-20 | 08:33 | 3

Daar hang je dan door het woordje 'niet' te vergeten.

kwark001 | 07-03-20 | 08:50

@kwark001 | 07-03-20 | 08:50:
Ruimedenker | 07-03-20 | 08:33
-
Koning, Keizer, Admiraal, hangen zullen we allemaal.
*"always look on the bright side of life" fluiten doet met de handen gespijkerd aan de enorme reuzendildo, opgetuigd door de 96 reuze Deugclubjes*

chicago river | 07-03-20 | 08:59

@kwark001 | 07-03-20 | 08:50:
Goed gezien, Kwark.
“Niet meer bereid te luisteren dus”!
Lezen wel ;-) mensen lezen goed.
@cr
Ik laat dit liedje de rest vd dag door mijn koppie jengelen.
Glimlachend de vogels horen fluiten.
Vrijheid blijheid!

Ruimedenker | 07-03-20 | 09:09

Ik heb dus nooit begrepen waarom die hele lgbtwtfbbqetc op een hoop wordt gedonderd. De lhb staat voor een sexuele geaardheid. De rest is een psychische stoornis of een vorm van aandachttrekkerij.

GOEM | 07-03-20 | 08:23 | 3

Transgenders horen wat mij betreft in de eerste categorie, met de kanttekening dat ook hier een virale ontwikkeling gaande lijkt. De eerste verhalen over spijtoptanten verschijnen al in de media. Omdat alles hedentendage wordt gehyped, is het steeds lastiger om het kaf van het koren te scheiden. Heel lastig voor degenen die 'authentiek' zijn, lijkt mij.

MickeyGouda | 07-03-20 | 08:31

@MickeyGouda | 07-03-20 | 08:31: Zie het als een modeverschijnsel,het waait vanzelf over.
Alleen de “echte”blijven over.

De Profundus | 07-03-20 | 09:03

@MickeyGouda | 07-03-20 | 08:31: Dat wordt over 10 jaar een echte issue. Relnichten die zichzelf voorgehouden hebben echt vrouw te zijn en er later achter komen dat dat helemaal niet het geval is. Hoe perfect en zachtmoedig onze maatschappij ook zal zijn, andersgeaardheid leidt bij een deel tot psychische verwarring.

Grachus | 07-03-20 | 13:58

Het COC heeft volgens wiki maar 8000 leden, een fractie dus van het totaal aantal homo's in NL. Even een vergelijking: de voor menigeen totaal onbekende Friese Vogelwacht heeft alleen al meer dan 25.000 leden. Dus dat COC is verre van representatief en totaal irrelevant. De club bestaat nog omdat het subsidies krijgt. Zeker in steden als Amsterdam ben je pas subsidiabel als je de GL/D66/PvdA-doctrine over multiculturalisme met verve uitdraagt. Daarmee is de felle COC-reactie op Huffnagel afdoende verklaart.

jochum1980 | 07-03-20 | 08:21

Vooral tragisch dat er een sloot subsidies naar dit soort clubs gaat. Welke geaardheid je ook hebt, als belastingbetaler ben je het haasje...

Odin | 07-03-20 | 08:19

Bijzonder en tegelijkertijd verontrustend idee dat organisaties en bewegingen zoals het COC en het feminisme in mijn ogen zijn gekaapt door SJW's. Maar door het kapen hiervan, hebben ze ineens de beschikking gekregen over een mediakanaal; hebben ze een spreekbuis verkregen. Slim hoor.

appeltjesgroeneweide | 07-03-20 | 08:18

Dat geklier begon eigenlijk al heel vroeg in Amsterdam. Mijn vriend en ik
(gay) hadden een heel goed lopende bruine kroeg in de Jordaan 1979-1981. Iedereen kwam daar: tante Beppie van om de hoek, ome Koos, yuppen, kakkers, groen-linkers, bn-ers, flikkers en potten. Maar als twee nichten aan de bar begonnen te tongzoenen voor m'n neus, verzochten we ze lekker thuis te gaan knoeien. Dat zeiden we ook tegen hetero-stelletjes. Nou: dat hebben we geweten: toen werd er gelijk een stukkie in een COC-blaadje geplaatst om onze kroeg maar eens te gaan homosexualiseren. Haha. Nou dat is ze nooit gelukt hoor. Het bleef een gewone super-gemixte kroeg. Leve Frits Huffnagel.

karimp | 07-03-20 | 08:16 | 2

Eens. Het gelik aan mekaar in het "openbaar". (geen sarcasme)
Hoeft toch allemaal niet zo in het opene.
Kan ook om 't hoekie; even achter het standbeeld (of naast, of voor, op, maar niet in), bij de achterdeur van het museum of de bibliotheek naast de kroeg, in het lege tramhokje, op de achterste zitrij van de bus, verstopt in de achterrij in de NS-coupe, en dus niet vol in het gangpad of op balkon (wanneer anderen erdoor moeten en de deuren al 1.5 minuut open staan), etcetera enzovoorts.
.
Los daarvan vind 'k het verder best gezellig, dat getortelduif om je heen.
Hoor.
Hoort!
Een kus op ons en mij hoort erbij.
Zegt het voort.

chicago river | 07-03-20 | 08:25

Je bedoelt denk ik PSP-ers. GL was toen nog niet opgericht.

Piet Karbiet | 07-03-20 | 13:18

ja. je mag ze niet van een flatgebouw gooien.

newray | 07-03-20 | 08:05 | 1

Ja, kijk, da's nou vrijheid van godsdienst he?

Mazzelstof | 07-03-20 | 08:49

Je aansluiten bij een organisatie vanwege(vermeende) gelijke ideologie, religie, identiteit of soortgelijk is per definitie riskant. Je wordt verondersteld een deel van je eigen overtuigingen prijs te geven aan al dan niet formeel vastgelegde groepsopvattingen die voor jou zijn bedacht. Binnen dit soort clubs ontstaat die dwangcultuur meestal na verloop van tijd en wordt deze steeds strakker aangetrokken. Kijk bv naar politieke partijen, die worden opgericht door gedeeld enthousiasme voor dezelfde opvattingen en na verloop van tijd alleen kunnen blijven bestaan door strakke discipline. En dat gebeurt bij de meeste organisaties die uit aanvankelijk integere overwegingen van belangenbehartiging of (erger) opvattingen hoe de maatschappij er uit moet zien zijn opgericht. Er treedt een voor de integriteit van de organisatie funeste verstarring op en voor wie niet mee wil is geen (prominente) plaats meer. De talloze voorbeelden kent u zelf. Zowel onder religieus, links, rechts als a-politiek. En dus ook bij het COC.

Ridde Rogter | 07-03-20 | 07:48 | 1

Goed stuk. Het gaat echter verder: de onderliggende aanname is dat groepen zelfstandige actoren zijn die meningen hebben, besluiten nemen en handelen in algemene zin. Het concept van de 'rechtspersoon' zeg maar. Deze ideeen stroken op geen enkele manier met de werkelijkheid: puntje bij paaltje zijn het altijd individuen die handelen uit naam van de groep, groepen als zelfstandige actoren bestaan niet. Waarom geloven toch zoveel mensen in dit concept? Vanwege indoctrinatie, groepen als actoren zijn namelijk het belangrijkste vehikel voor de bouw van machtsstructuren. Als dit geloof er aan gaat, gaat ook de waardeoverdracht van arm naar rijk er aan en is het einde verhaal voor de 'overheid', NGO's, corporaties en lobbygroepen. Reken dus op wat tegenstand als je deze waarheid wilt verspreiden.

Max Headroom | 07-03-20 | 08:49

Ondanks dat wat je schrijft duidelijk beschrijft wat er mis is in de huidige hyperpolitiek correcte cultuur trap je een open deur in.
Dat maakt het treurig, dat terwijl ik het stuk instemmend knikkend weglees weet je dat de benepen hypercorrecte bende het hele inclusieve en diverse vocabulair kennen maar niet begrijpen en doorleven.
Mensen hebben geen ideeën, ideeën hebben mensen. Je weet precies welke holle retoriek uit die lui komt.
Het is die zwakheid die onze ondergang wordt.

ratelaar | 07-03-20 | 07:38 | 2

als ze wel ideeën hebben willen homo's ze niet horen want dat komt niet in hun kraam te pas. Elk mens zou moeten streven naar integriteit en de beste versie van zichzelf. Wij zijn allemaal VRIJ hier beneden om te leven zoals we willen. Maar ik ben het met terrible kid eens dat er een overkill is aan deuggroepjes en aan lhbtgyuirtyuioP op de kwelbuis!

pigadaki | 07-03-20 | 08:14

@pigadaki | 07-03-20 | 08:14: en ook @ratelaar: beter had ik jullie aanvulling biet kunnen verwoorden. Nu is het compleet.

schijtzat | 07-03-20 | 08:25

Vroeger was homo zijn in het leger not done, dat is nu wel anders...

Klinisch dood | 07-03-20 | 07:29 | 2

Vroeger zat ook niemand er mee hoor, onze kapitein was er een en dat was in 77, niemand gaf er om en niemand schold. Maar dat was in een tijd dat er nog humor was en de zieltjes niet gekwetst waren om niks, toen werd er ook niet gejankt om alles.

Plat-forum | 07-03-20 | 07:39

@Plat-forum | 07-03-20 | 07:39:

Had er ook eentje in het peloton maar die durfde er nog niet voor uit te komen. Gaf toe wel eens naar een gaycafé te gaan want hij kon zo leuk praten met de jongens, jaja...

Klinisch dood | 07-03-20 | 08:04

Amen.
Gewoon. Gezond verstand.
Heerlijk.

Ben Adam | 07-03-20 | 07:22

Amen, mooi en helder verhaal.

RomptiePomptieKapip | 07-03-20 | 07:07

Nou hehe, dat duurde. Ik was al helemaal kwijt waar het over ging tot de laatste paragraaf. Toen kwam Frits opeens voorbij.

QuelleFromage | 07-03-20 | 06:46

Helemaal mee eens- NL is een zeer goed land om als homo in te leven. Frits Huffnagel mag best de spijker op de kop slaan als hij de islam in de discussie betrekt want als die pride nog ergens over gaat moet je wel man en paard noemen. De kaart over global lgay rights spreekt boekdelen

en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_by_...

Nu wordt hij vermorzeld door een leger bekrompen politiek correcten, die helaas heeft (althans hun stem) in het ooit zo liberale Amsterdam de overhand gekregen hebben. Het COC staat al lang niet meer voor de homo maar voor een door hun goedgekeurde politieke selectie daarvan, zoals ook het anti-racisme is gekaapt door extreem links..

Als speerpunt van de komende gay pride zou gevraagd kunnen worden van de prominente Marokkanen met dubbele nationaliteit eens actief stelling te nemen tegen de wetgeving in Marokko want er staat gewoon gevangenisstraf op aldaar.

Galois256 | 07-03-20 | 06:33

* Gaap*

Goedemorgen...

Er loopt hier net een hardop biddende neger voorbij..

Kunnen we daar nog iets mee..??

neonreclame | 07-03-20 | 06:13 | 13

Hartjes aan iedereen.
I like you all.
Al weet je dat nooit helemaal zeker hier...

HoerieHarry | 07-03-20 | 07:52
▼ 10 antwoorden verborgen

Waarom zou je bij een club willen horen ? Wat is dat toch ? Ik hoor bij geen enkele club. Bevalt mij prima.

Rammstein | 07-03-20 | 06:11 | 1

De GS club toch?

Normpje | 07-03-20 | 08:41

Zodra je een religie, geaardheid, gezindheid of wat voor een overtuiging dan ook in een vertegenwoordigend clubje gaat gieten, dan ben je een van die club. Allen voor een en een voor allen zou zo'n clubje moeten zijn, maar zo werkt dat niet. Het individu met zijn individuele gevoelens en meningen wordt verhaspelt in een maalstroom van wat dat soort clubjes voorschrijft.
Kortom in dat soort clubjes ben je jezelf niet (helemaal) meer, het club systeem bepaalt hoe jij je moet inpassen.
Dus maar beter ver vandaan blijven.

Broadsquire | 07-03-20 | 05:58 | 3

Ik vind een religie anders dan dat je door je geaardheid soortgenoten wilt
zien.
Religie wordt vaak opgelegd door bijv. je ouders.

HoerieHarry | 07-03-20 | 06:09

@HoerieHarry | 07-03-20 | 06:09: Door wie of wat het wordt opgelegd, is niet het punt wat ik aanvoer. Het gaat om het 'clubjes' idee. Zodra je opgaat in zo'n club wordt van jou verwacht dat je volgt, dan wordt je gezien als een van allen. En zo werkt dat individueel niet. Frits Huffnagel, als voorbeeld, trapte buiten de paden van de club en om zijn persoonlijke mening wordt hij vervolgens door de club kaltgestellt.
Zodra mensen je beschouwen als onderdeel van een clubje, ben je gelijk aan alles wat die club voorstelt. Voor mij persoonlijk is dat een reden om nimmer bij zoiets aan te sluiten. Er zijn andere, veel vrijere mogelijkheden om dingen met 'soortgenoten' te delen.

Broadsquire | 07-03-20 | 06:22

Goed verhaal lastig kind, maar niet alle lastige kinderen zijn gay maar ervaren de wereld zoals jij.

the Jackdawn | 07-03-20 | 05:44

Ik ben ook homo en voel exact hetzelfde. Ik voel me al heel lang niet meer vertegenwoordigd door het COC. Ik schaam me voor het COC wanneer zij zich presenteren als spreekbuis voor alle homo's en lesbiennes. Ze spreken namelijk niet voor mij. Het enige wat ik gemeen heb met andere homo's is dat ik mannen aantrekkelijk vind, mijn politieke affiliatie heeft niets met mijn seksuele oriëntatie te maken. Dat hoeft ook niet te worden ingevuld door de SJW-waanzinnigen van het COC of welke belangenorganisatie dan ook.

Stijlloze_Heaumeau | 07-03-20 | 03:47 | 9

@WirMachenMusik | 07-03-20 | 05:51:

In de jaren '80 had Amsterdam een geweldige vibe. Iedereen leek zich daar volkomen vrij te voelen, hetero of homo, op een natuurlijke manier. Het voelde niet zo geforceerd als nu. Alleen een brave zondagmiddagwandeling met mijn ouders was al spannend (maar ja, toentertijd was er in Gouda echt helemaal niets te doen natuurlijk).

MickeyGouda | 07-03-20 | 06:06

En ja, ik vond het leuk en ervoer het (zonder drugs) als een surrealistisch tafereel dat me nu nog helder bijstaat. Heb daar toen zelfs na lang aarzelen - indachtig mijn leermeester "van ongewone belevenissen word je creatiever" - met allebei mijn (Belgische) homofiele vrienden gedanst.

WirMachenMusik | 07-03-20 | 06:21
▼ 6 antwoorden verborgen

Nu we het toch over libidineuze aangelegenheden hebben:
"Clinton had seks met Lewinsky om ’angsten onder controle te houden’"
www.telegraaf.nl/entertainment/122927...

WirMachenMusik | 07-03-20 | 03:40 | 1

Bill was dus het echte slachtoffer, geheel in deze tijdsgeest van Neo-linksdraaiende gekken .

Castor12 | 07-03-20 | 09:17

Wat je natuurlijk nu wel minder ziet is dat heimelijke homo's hun onderdrukte libidineuze energie sublimeerden tot onsterfelijke kunstzinnige en humanitaire prestaties. (Met verwijzing naar Freuds "het moet uit de pijp of gesublimeerd worden, anders wordt je neurotisch"

WirMachenMusik | 07-03-20 | 03:21 | 8

@WirMachenMusik | 07-03-20 | 06:55:

De vraag is of het volledig loslaten van de sociale rollen - iets wat nu het streven lijkt - beide seksen en alles daartussen wel gaat brengen wat men er van hoopt. We zijn tenslotte maar gewoon zoogdieren en er is ook nog zoiets als 'oer'. De natuur moet je respecteren, ook de menselijke, zo heb ik geleerd.

MickeyGouda | 07-03-20 | 07:14

@MickeyGouda | 07-03-20 | 06:38: Nou Mickey, je hebt een goed inzicht hierin, is dat je beroep, ervaring, observatie?
Vrouwen hebben hun cyclus, en kunnen dan veranderen van zero to bitch in drie seconden. lol. Op eieren lopen. Mannen moeten deze moodswings maar gelaten ondergaan. lol.
Zelfbeheersing, uitstel van beloning, ego opzij zetten, het valt enigszins aan te leren, ook door opvoeding en ervaring.
Maar eventjes lekker jezelf zijn kan je eigen nergens, zeker als je dagelijks op je werk moet verschijnen.
Soms zou ik willen dat we nog in de jaren 50/60 zouden leven, met duidelijke rolpatronen. Maar goed, over mijzelf gesproken: ik acteer me gewoon door het leven heen, met huisje-boompje beesje, vaste baan en doe net of ik normaal ben.. lol. Deed ik vooral ook voor mijn ouders.

King of the Oneliner | 07-03-20 | 10:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat is nog meer geen religie? :
De lijst is eindeloos lang.
Tuinbroeken, Quinoa, vegetarisme, tuinbonen, links draaiende yoghurt.
En dan vergeet ik iets dat uit Mekka komt.

Jan Dribbel | 07-03-20 | 03:09

Deze lesbo deelt je mening Terrible Kid: fuck het coc! Woedend jaren geleden opgezegd toen ze orthodoxe moslims begonnen te verdedigen, regressief links idd.

ZwarteDag | 07-03-20 | 02:49 | 5

Het net als bij links. Ik ben zekersteweten vrijdenkend en progressief.
Maar wat zich nu links noemt en heult met de allergrootste vijanden en zijn extremisten op de meest weerzinwekkende fronten. Ze noemen ons tegenwoordig extreemrechts maar hen extreemrechts noemen zou veeel te zwak uitgedrukt zijn.

keestelpro | 07-03-20 | 03:31
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Pedro el Negro | 07-03-20 | 02:24 | 11
▼ 11 antwoorden verborgen

Goed verhaal.
Het is volgens mij alleen wel zo dat opkomen voor minderheden en het bevorderen van hun emancipatie geen doel is van links. Iedereen die daar van uitgaat zal links niet begrijpen en gefrustreerd dan wel boos raken.
Het echte doel van links is het omver werpen van de gevestigde orde en minderheden zijn daar een middel toe. Onder het mom van allerlei misstanden rond minderheden moet de macht weggenomen worden bij de huidige machthebbers. Homo's, moslims, poc, allemaal onderdeel van het breekijzer om de macht los te wrikken. Hun rechten zijn van generlei belang, alleen hun slachtofferschap via welke de "revolutie" gelegitimeerd dient te worden.
Daarom reageert links ook zo eensgezind enorm verontwaardigd op Huffnagel, hij trekt het slachtofferschap van moslims en vluchtelingen in twijfel en presenteert zichzelf ook niet als slachtoffer, wat hij volgens links wel zou moeten zijn, net als alle andere deugende homo's. Zonder slachtoffers geen legitimatie van de revolutie en geen breekijzer om de gevestigde orde omver te werpen. Uitspraken als die van Huffnagel trekken de poten onder de linkse ideologie vandaan.

Blauwpetje | 07-03-20 | 01:58 | 2

U maakt hier echt een goed punt, al denk ik wel dat er een grote onderlaag is, die echt denkt dat ze goed bezig zijn, en die wel degelijk denkt dat ze opkomt voor minderheden. Maar ik proef die ontevredenheid ook. Wanneer je zegt dat je je geen slachtoffer voelt, terwijl ze je net lekker hadden ingedeeld in hun minderhedenpoel. De hele conversatie slaat dood.

lezeres | 07-03-20 | 02:12

Je vergeet het klimaat, het grootste punt van links om de maatschappij te ketenen.

P-unit | 07-03-20 | 09:46

Leefde Pimmetje nog maar.

jan druif | 07-03-20 | 01:49 | 5

@Renkum0317 | 07-03-20 | 02:09:
Dat Pim een beetje een linkse relnicht was maakt denk ik niet zo veel uit.
Volkert was het probleem.

HoerieHarry | 07-03-20 | 02:13

Tja de man die iedereen neersabelde met keiharde feiten waar geen enkel andere politicus een adequaat antwoord op had . Ze stonden allemaal in hun onderbroek tegenover Pim en we hebben gezien waar dat toe leidde . De Inquisitie stuurde hun soldaat om alle weer diffuus te maken m.b.v een paar laffe kogels.

Koning BongoBongo | 07-03-20 | 06:49
▼ 2 antwoorden verborgen

In welke mate kunnen we de import van homofobe migranten, de hardcore linkse gedachten en de lbxyg activisten koppelen? Kan jet niet zo zijn dat import moslims verantwoordelijk zijn voor toenemende anti gay gedrag, dat links dit niet wilt zien en dat drammers hun kans zien want nu krijgt iedere "beledigde zijn/haat/het zin?

Olleke | 07-03-20 | 01:46 | 1

Moslim-import zorgt voor anti-gay activiteiten van die groep hetwelk vervolgens voor links gay-activisme legitimatie geeft. Ze kunnen daarmee hun "rol" blijven opeisen in een samenleving die al grotendeels gay geaccepteerd had.

voordezeenekeer | 07-03-20 | 10:30

The Strange Death of Europe.

Robert Haynes | 07-03-20 | 01:37

Bravo!
Ik denk dat er nog meer groepen op dezelfde stalinistische wijze behandeld worden.
Leve de vrijheid!

Peter_K | 07-03-20 | 01:32

Ik ben homo.
En al zeer geruime tijd loop ik rond met diepe plaatsvervangende schaamte over het linksdraaiende SJW-gedram over LHBTBABCDE of hoe dat gedoe in het verschrikkelijke SJW-jargon ook mag heten.

"Over één kam scheren" is een verwijt waarvan 'links' het monopolie claimt. Het is het meest gehoorde verwijt dat van links komt.

Maar dat LGHTBFCK-gedram is niet meer en niets minder dan alle 'minderheidsgroepen' op één hoop gooien, inclusief de asiel-misbruikers en de moslims.
Want de moslims, zo heet het, zijn immers óók een 'onderdrukte' minderheid in onze samen-, sorry, apart-leving.
Welnu; laat ik u even uit de droom helpen. Moslims (gelukkig nog een minderheid hier) hebben in vrijwel alle westerse landen - waarheen ze om opportunistische en financiële redenen zijn geëmigreerd - méér vrijheid, méér kansen, méér ontplooiingsmogelijkheden, méér financiële zekerheid, méér stabiliteit, méér vreedzaamheid in hun bestaan en véél meer kwaliteit van leven dan ze ooit hadden of ooit zullen hebben in hun landen van herkomst.

Dus kom me niet aan met het verhaal dat die arme moslims, die bovendien op zo'n beetje elke straathoek hun moskeeën met jammer-minaretten mogen bouwen, zo verschrikkelijk onderdrukt en gediscrimineerd worden.

Maar er is nog een belangrijker reden waarom het zo kwalijk is om moslim-immigranten over de zelfde kam van 'onderdrukte' minderheden te scheren dan homo's, lesbiennes en welke andere crypto-gendergroep dan ook: als er namelijk één groep is die zich wereldkampioen mag noemen op het gebied van discriminatie, homo-haat, vrouwenhaat, vrouwen-onderdrukking en verkettering van 'ongelovigen', dan is het de islamitische apart-leving.

Moslims discrimineren.
Vooral ook zichzelf, omdat ze vierkant weigeren zich aan te passen aan de westerse samenlevingen waarin ze zich hebben uitgezaaid.
Ze plaatsen zich door hun gedrag en hun versteende opvattingen, buiten elke niet-islamitische samenleving.
Ze discrimineren zichzelf door hun verkalkte cultuur, hun achterlijke opvattingen, hun agressieve religie en hun hoge scores op de lijsten van fraude en geweldsdelicten.

Ik voel mij als homo al lang niet meer vertegenwoordigd door het COC. Ik heb verdomme nog vrijwilligerswerk gedaan, in de jaren '90, op vrijdag- en zaterdagavonden in de koffieshop en achter de bar in het toenmalige hoofdkwartier in de Rozenstraat.
Wanneer het precies gebeurd is, weet ik niet, maar sinds al lange tijd is het COC in de klauwen beland van linksdraaiende moslim-knuffelaars en totaal ontspoorde SJW'ers, die verdomme hun eigen gevoelsgenoten letterlijk de boot uit flikkeren. Overboord keilen en monddood maken vanwege een 'foute' politieke mening.
Vanwege de méér dan terechte zorgen over de voor-middeleeuwse morele opvattingen en de vijandigheid tegenover democratie en Vrijheid Van Meningsuiting van de meerderheid van de instromende moslims. En het verbeten wegkijken, om niet te zeggen de blindheid, van de SJW'ers die zich hebben georganiseerd in groepjes zoals die lijst van 96, waarvan de namen illustratief zijn voor de collectieve idiotie waaraan ze ten prooi zijn gevallen.

Ik noem dat morele verloedering.
Massale vertroebeling van geesten.
Anders kan ik deze waanzin niet benoemen.

Peter Emile | 07-03-20 | 01:32 | 31

@HoerieHarry | 07-03-20 | 01:59: Ik ben nog iets ouder en begrijp precies wat je bedoelt. Als je de mening van Olleke leest dan schrik je je te pletter in het besef hoe hard de verpreutsing en vertrutting toegeslagen heeft. Een klap op je kont, ook voor mannen de normaalste zaak van de wereld in de 70s. Ondergetekende kreeg ze zelfs en ik liep nog wel in uniform ook. Het kan verkeren.

Kinkfactor | 07-03-20 | 03:58

@Kinkfactor | 07-03-20 | 03:58:
Weet je dat ik haar best wel een beetje snap?
Maar drijf niet over.
Andere generatie.

HoerieHarry | 07-03-20 | 04:05
▼ 28 antwoorden verborgen

Voor het geval Terrible Kid hier mee leest. Geweldig verhaal, goed geschreven, en ik denk voor veel mensen heel herkenbaar. Heel belangrijk voor anderen, een verhaal als dit.
Over of homoseksualiteit iets natuurlijks is.
Enerzijds, als er alleen nog maar homo's worden geboren is dat niet natuurlijk. Alles op aarde is gericht op voortplanting. Anderzijds, er worden teveel kinderen geboren. Handig dus wanneer er een flinke groep homo's zijn op aarde die zich toch net wat minder snel zullen voortplanten. Komt het in de natuur voor? Ja, maar ik vraag me af of je dit kan vergelijken met menselijke homofilie. Is het belangrijk. Misschien, vanuit een wetenschappelijk oogpunt. Ik vind dat verder nooit een interessante discussie. De enige keer dat ik wil weten of een man homo of hetero is, is wanneer ik denk dat ik misschien wel een keer een beschuitje met hem wil eten. In dat geval is het natuurlijk wel handig.

lezeres | 07-03-20 | 01:31 | 4

@Analia von Solmsch | 07-03-20 | 03:34: ik ben homo en voel mij niet gekwetst. Ik ben geen slachtoffer.

Stijlloze_Heaumeau | 07-03-20 | 03:51

"als er alleen nog maar homo's worden geboren is dat niet natuurlijk", maar dat ìs dus niet zo! Dus deze voorstelling is complete onzin. Misschien is het wel zo dat het natuurlijk is omdat het er feitelijk gewoon is! Ik zie niet in waarom iets dat bestaat in onze wereld, in het leven op aarde, onder de mensen, zomaar buiten de natuur geplaatst zou kunnen worden.

pjisonline | 07-03-20 | 08:04

@Analia von Solmsch | 07-03-20 | 03:34: Ik weet niet goed of u zich echt gekwetst voelt door mijn schrijven, (het was niet mijn bedoeling iemand te kwetsen). En u heeft natuurlijk gelijk met uw opmerking dat we het hebben over homoseksualiteit, niet over homofilie. U laat wel gevoel voor humor zien, (GeenStijl: Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend). Humor en gekwetst zijn gaat niet vaak samen. Het is me daarom niet duidelijk of u zich echt door mij gekwetst voelt.
Alles op aarde is op voortplanting gericht, vanuit het grote plaatje klopt dit gewoon. Dat men daar als mens, nauwelijks mee bezig is, tijdens een vrijpartij klopt ook gezien vanuit het persoonlijk, kleine plaatje. Zijn 2 verschillende gezichtspunten. Wat ik wilde overbrengen is dat er discussie en onderzoek is gedaan naar homoseksualiteit, met hersenfoto's en zo meer. Dit leidde tot verhitte discussie toentertijd. Daarom mijn opmerking, wetenschappelijk misschien interessant, voor mij persoonlijk totaal onbelangrijk!

lezeres | 07-03-20 | 12:50
▼ 1 antwoord verborgen

Die NRC gast met zijn """"""""", laat je niet kisten van Rossem.

Robert Haynes | 07-03-20 | 01:23

Je huidskleur ook niet.

de honden blaffen... | 07-03-20 | 01:20

Geweldig!.

ausweiss | 07-03-20 | 01:16

Goede samenvatting van de verloren vrijheid.

DebraCadabra | 07-03-20 | 01:02
-weggejorist-
Ploeger | 07-03-20 | 01:00

Homo's die hier wonen mogen hun handjes dichtknijpen wat betreft de tolerantie.
Ben regelmatig in het Oostblok.
Daar wil je als homo dood niet gevonden worden.

HoerieHarry | 07-03-20 | 00:55 | 8

@knutsel_ | 07-03-20 | 01:15:
ZIt wat in.
Veel rechtser dan die Orban uit Hongarije kun je het haast niet krijgen.

HoerieHarry | 07-03-20 | 01:18

@HoerieHarry | 07-03-20 | 01:18: Ik ga het in dit leven niet voor elkaar krijgen mijn vrouw ervan te overtuigen dat Hongarije een goeie optie is.

knutsel_ | 07-03-20 | 01:23

@knutsel_ | 07-03-20 | 01:23:
Jammer.
Ik heb een vriendin gehad in Budapest, leuk land, lekker eten en buiten de stad kosten de huizen geen zak.
Alleen de taal is kut.

HoerieHarry | 07-03-20 | 01:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Een goede homo is een linkse homo.

boccelullus | 07-03-20 | 00:43 | 3

Een goede homo gaat recht door het midden en laat hem rechts en links sjoempen.

snapal | 07-03-20 | 01:03

Een goede homo is linksdragend.

HoerieHarry | 07-03-20 | 01:07

Dat was toen goed links nog bestond.

eastender | 07-03-20 | 01:52
-weggejorist-
Lagging | 07-03-20 | 00:35

Johnny Quid hij stopt met dit.

Robert Haynes | 07-03-20 | 00:26

Wen er maar aan, Kid. Jouw geaardheid is effectief gekaapt door linksdragenden. Daar gaan we voorlopig niets aan veranderen.

Manstein | 07-03-20 | 00:16

De onverdraagzaamheid jegens gays zal gelijke tred houden met de import van immigranten.

snapal | 07-03-20 | 00:10 | 9

@snapal | 07-03-20 | 00:36: Dan blijft de vraag voor wie ze dan überhaupt nog kunnen spreken. Ze projecteren hun deugbehoefte op de kansloze migrant. Want de rest hebben ze in hun hoofd al bevrijd.

knutsel_ | 07-03-20 | 00:41

@knutsel_ | 07-03-20 | 00:25:
Die homo s zijn als een bezorgde burger.
Elk bezwaar over import doet bij beide partijen niet terzake.
Een homo is meestal niet zo blij met een moslim, daar heeft hij goede redenen voor.
Heeft met gijzelen niks te maken, het is een wanhopige poging om het imago op te vijzelen, want er komen er nog zoveel.

snapal | 07-03-20 | 00:49
▼ 6 antwoorden verborgen

Maar na de verbroedering met onze homofiele medemens nu graag terug naar de feitelijke wetenschap. Waar is de Feynman met de laatse update over dat baggervirus ? Paniekfactor stijgend hier.. ik wil slapen nondeju.

suscrofa | 07-03-20 | 00:04 | 4

@RickyLaRue | 07-03-20 | 00:30:
Goedkomen ? Nee. Chaos-theorie. Een cataclysme is aanstaande. Uitstappen uit een thread die niet de mijne is, dat doe ik nu wel. Voor de goede orde. Op jouw advies. En hoal zelf joen bek dicht goaperd !

suscrofa | 07-03-20 | 01:01
▼ 1 antwoord verborgen

Fuck the trolls below, 2Pac - Baby don't cry.

Robert Haynes | 06-03-20 | 23:59

Vandaag nog een tweet gelezen waar Stephen Fry werd aangevallen omdat hij erop wees dat The Matrix op "the woman channel" was geprogrammeerd.
Ja die Warchouwsi Broers zijn nu vrouw was het antwoord....
*zucht*

De Treinende Rechter | 06-03-20 | 23:58

Kudo's (veel) en buiging, Terrible Kid.
Van een gevoelsgenoot.

Peter Emile | 06-03-20 | 23:52

Benieuwd in welk onderdeel je toen, met extreem korte diensttijd, luitenant kon worden als dienstplichtige.

MaarFeitelijk | 06-03-20 | 23:50 | 2

Gewoon een hoge opleiding. Arts, tandarts, of een ander (technisch) specialisme.

Bugblatter | 07-03-20 | 00:48

@Bugblatter | 07-03-20 | 00:48: Die werden toen al niet meer opgeroepen. De suggestie is dat het een echte militaire functie was. Dit soort voor de vorm rangen telt niet mee. Ik heb te velde ook wel eens met een arts-kapitein te maken gehad. Die kon werkelijk niets militairs voor elkaar maken.

MaarFeitelijk | 07-03-20 | 10:58

Ik vraag dit voor een vriend:
Wie heeft er ervaringen met een penisverlenging gedaan in Turkije?

HoerieHarry | 06-03-20 | 23:48 | 1

Hij gaat er van naar knoflook stinken en je krijgt een snor.

Rest In Privacy | 07-03-20 | 01:58

Dat je homo bent maakt geen flikker uit Terrible kid. Je hebt een paar geweldige artikels op je naam imho en dat maakt je onsterfelijk. Kick ass motherfucka !

suscrofa | 06-03-20 | 23:41 | 4
-weggejorist-
suscrofa | 06-03-20 | 23:55
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 07-03-20 | 00:12
-weggejorist-
suscrofa | 07-03-20 | 00:22
▼ 1 antwoord verborgen

Chapeau, Enfant Terrible!

vic_typh | 06-03-20 | 23:41

Verdomme wat een fijn stuk tekst om te lezen.

Metaalenzo | 06-03-20 | 23:39

Toch mis ik wat. Homifilie komt bij alle diersoorten voor en hebben dus wel degelijk en maatschappelijke functie. Daarnaast heb ik weleens iemand ontslagen omdat hij stelselmatig zijn homo-collega aan het pesten was.

Red shirt | 06-03-20 | 23:36 | 15

@lezeres | 07-03-20 | 00:46:
Juist.
Kan nooit aannemelijk maken dat er onder stekelbaarsen ook gays zitten, maar andersom kan hij dat ook niet.
Hij dacht met zijn vissen een punt te maken, daarom werden het vissen en geen dolfijnen.

snapal | 07-03-20 | 00:54
▼ 12 antwoorden verborgen

Dacht eerst toen ik terrible kid zag staan wat gaat die dan schrijven hier, maar wat een enorm goed en helder stuk. Dikke duim omhoog!

Jan, Leiden | 06-03-20 | 23:31

Uitstekend stuk.
Schoon Nederlands
Kraak-Helder.
DubbelPlus-Proficiat. Evocatus

Evocatus | 06-03-20 | 23:31

Ik heb ook wel eens anale sex gehad. (vrijwillig/met glijmiddel)
Het komt nu allemaal wel dichtbij nu.

King of the Oneliner | 06-03-20 | 23:29 | 2

De ene semiet is de ander niet...

Ongeblustekalk | 06-03-20 | 23:31

Inititatie-rites bij de Comanches. Kom op man, doe normaal joo.

suscrofa | 06-03-20 | 23:31

Samenvatting:
ik ben homo, daar doe je niks aan, je moet er maar mee leren leven.
En dat lukte ook wel, in het Nederland van 15/20 jaar terug.
Maar tegenwoordig is er een sfeer van groepsdruk en intolerantie ontstaan, juist in de organisaties die zouden moeten dienen als steun en acceptatie, de verwachting is dat je als homo automatisch groenlinks/progressief bent, en zo niet, wordt je zwaar veroordeeld.
En das niet eerlijk!
OK, graag gedaan.

King of the Oneliner | 06-03-20 | 23:23 | 5

Een Gerard Joling gaat hier dapper tegenin. Die zei in een interview ronduit dat dit land wordt overgenomen door buitenlanders en dat dit de schuld is van links. Maar het blijft natuurlijk belachelijk dat homo's onderling blijkbaar zoveel politieke druk op elkaar uitoefenen dat één openlijke vrijuitspreker opvalt.

MickeyGouda | 06-03-20 | 23:35

Whatever.
Hier op gs zit er ook eentje die verwacht dat je eerst een kroontje moet kopen, voordat je een tekstje stuurt.
Verwachtingen oproepen is hun probleem.
Blijf je zelf, dan ben en blijf jij wel eerlijk.
Ok, ook graag gedaan.

snapal | 07-03-20 | 00:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een prachtig verwoord stuk. Het is niet nieuw. Het is volkomen logisch dat homoseksualiteit over seksualiteit gaat en niet over wat je verder in je leven doet en wat je mening over allerlei zaken is.
Het is echter prachti verwoord.

Ik herhaal mijzelf, maar dat mag bij zo’n prachtig stuk.

Nuuk | 06-03-20 | 23:20

Chromatics - Tick Of The Clock.

Robert Haynes | 06-03-20 | 23:17

Gaypride gekaapt door aandachtshoeren en islam is de vijand van emancipatie.

de visser | 06-03-20 | 23:16

Man, wat heb je dat goed verwoord! En mee eens ook. Bedankt Kid!

Kernsplijter | 06-03-20 | 23:13

Terrible Kid, Mooi stukkie heb je geschreven.
Je hebt volkomen gelijk. Anderen gaan opeens bepalen dat je vooral heel zielig en gekwetst bent en vooral welke politieke kleur je moet hebben.
Diezelfde types proberen dat ook bij anderen door de strot te duwen.
Hun methodes worden steeds agressiever.
Het begint nu al op de kleuterschool. Of die koters maar alvast een keuze willen maken wie of wat ze willen zijn.
Zelfs de politiek werkt hier aan mee.

Ik accepteer homo's omdat ze mens zijn, niet omdat ik ze zielig en kwetsbaar vind. Veel van mijn collega's waren het (heul groot bedrijf) en er was er maar eentje waar ik een ongelooflijke pleurishekel aan had. Met de rest was het gewoon prettig om mee te werken.
Ging met gay vrienden mee naar de gay bar en zij gingen met mij mee naar hetero gelegenheden. Was totaal geen probleem in de jaren '80 en '90. Het viel ook niemand op.
De hysterie die nu aan de gang is met die LGBT... XYZ whatever, daar weiger ik aan mee te doen.
Ik verdom het ook om met regenboogvlaggetjes te gaan zwaaien, om de rest van de wereld te laten zien hoezeer ik deug. Want daar draait het tegenwoordig om.
Als je niet deugt, dan ben je fout.

Zo ging het ook met mijn moslim collega's en kennissen. Ik heb aan veel van hun echt hele goede herinneringen, maar ik heb ook hele slechte herinneringen die vooral met de islam te maken hadden.
Mijn tolerantie wordt zwaar op de proef gesteld omdat ik zie dat het probleem steeds erger wordt.
Dus laat ik me door niemand vertellen dat ik de islam moet omarmen.
Ik ben alleen nog maar tolerant tegen degenen die tolerant zijn tegen mij.
Dan maar niet deugen. Het zal me een worst wezen.

Liever 10 normale homo's om me heen, dan één fanatieke moslim.
Zo was het, zo is het en zo zal het altijd blijven. C’est ca.

Schietmijmaarlek | 06-03-20 | 23:12
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 06-03-20 | 23:20
-weggejorist-
suscrofa | 06-03-20 | 23:24
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 06-03-20 | 23:41

Perfect verwoord. Seksualiteit is maar één facet van iemands persoonlijkheid en het is ook nog eens privé. Juist door het continu op de voorgrond te plaatsen manoeuvreren sommigen zich in een kwetsbare positie. Verder was de homo-acceptatie in Nederland best goed op weg, totdat er op grote schaal haat werd geïmporteerd. Maar ja, dat beestje mag dan weer niet bij de naam worden genoemd.

MickeyGouda | 06-03-20 | 23:09 | 4

Helemaal mee eens, Mickey. Vooral ook dat het in beginsel privé is. Tijdens mijn opleiding kwam er een vrouw op mij afgestapt die zich aan me wilde voorstellen. Ze zei 'ik ben Henneke, en ik ben lesbisch'. Ik vond dat echt heel vreemd. Dacht, wat verwacht je nu van me? Moet ik nu zeggen, hallo ik ben lezeres en ik ben hetero? Wil je een applausje van me? Moet ik nu vol bewondering zijn omdat je dit aan mij, een totale vreemde, "opbiecht"?
klinkt misschien hard, maar zoiets irriteert me. Ik wil van een volkomen vreemde niet weten met wie je naar bed gaat, hoe vaak, welk standje jouw voorkeur heeft, etc. Leer ik je goed kennen, en mag ik je graag, dan mag je me er best iets over vertellen. Maar niet bij het voorstellingsrondje. Juist omdat het me helemaal niet uitmaakt waar je de voorkeur aan geeft, (zolang je maar van kinderen en dieren afblijft). Al geef je de voorkeur aan een enorme gangbang. Het zal me worst zijn. Maar a.u.b. ik ken je niet. Wat moet ik met die informatie?

lezeres | 07-03-20 | 00:12

@lezeres | 07-03-20 | 00:12:

Lol. Heel herkenbaar. Ik hou van een praatje, maar sommige mensen duwen meteen hun hele hebben en houwen in je gezicht. Te veel informatie!

MickeyGouda | 07-03-20 | 00:23

@MickeyGouda | 07-03-20 | 00:23: Ja maar ook, terwijl het me helemaal niet uitmaakt wat iemands seksuele voorkeur is, (het zegt niets over of je leuk, eerlijk gezellig etc bent), jezelf voorstellen alsof je tot een andere menssoort behoort, terwijl dit nou juist niet zo is. Zo jammer. : ) Het hele argument, dat het gewoon geen bal uitmaakt, dat het maar een deel is van wie je bent, dat dit niet is wat je hele zijn definieert, wordt hiermee ondergraven.

lezeres | 07-03-20 | 00:40
▼ 1 antwoord verborgen

Duidelijk en helder stuk en helemaal mee eens. Wat ik een beetje raar vind is dat die Huffnagels blijkbaar die uitspraak deed in Spraakmakers, waarna er een tweet volgt van datzelfde programma dat hij dat gezegd heeft. Wat is het doel van zo'n tweet en zo'n programma, mensen aan de schandpaal te nagelen? En dan daarna zo'n handtekeningenactie waarin gezegd wordt dat Pride Amsterdam 'hoort te staan voor inclusie en acceptatie voor iedereen'. Wie beslist dat? Er komen zo langzamerhand wel heel veel mensen buiten dat inclusieve kringetje te staan, en die beginnen steeds vaker voor zichzelf iets anders. Gelukkig maar.

grietmetgroenefiets | 06-03-20 | 23:07

Ik ben een tijdje beroeps geweest. (`70) Herinner mij een geval tijdens mijn basisopleiding een k*tbol die voor homo werd aangezien en op de slaapzaal werd verkracht met een dildo door een aantal maten. De dildo hadden ze in zijn kastje gevonden. Volgens mij is het toen in de doofpot verdwenen. Zelf heb ik er ook geen melding van gemaakt. (Groepsdruk)

RickRD | 06-03-20 | 23:04 | 1

Misschien had hij hem voor zijn vriendin gekocht?
Toen ik in Duitsland werd gelegerd heb ik mijn toenmalige vriendin een vibrator cadeau gegeven.
Had ik gekocht in Hamburg en heeft een week midden op mijn priveplank in mijn kast gestaan om de inspecterende sergeant te sarren.

Rest In Privacy | 07-03-20 | 02:02

Wat schrijf je goed, Kid!
Helemaal eens.

Carmelita | 06-03-20 | 23:02

Heb het altijd al vreemd gevonden dat links dat hele LHBetc gebeuren claimde. Geaardheid heeft niets met politiek te maken. Behalve in Amsterdam dan. Waar de gele community rond 2030 kop voorover uit het WTC wordt gemieterd. Benieuwd hoeveel er dan nog al valkend de Internationale zingen....

Rest In Privacy | 06-03-20 | 23:02

Mooi en realistisch verhaal dit.
Gays (m/v) zijn ook maar mensen van alle soorten en maten die gewoon lekker hun ding willen doen, zonder politiek gezeur.
.
Vroeger (~25 jaar geleden) kon dat gewoon.
Nu is er gutmensch gezeik en reli-haat.
.
Wie heeft er een tijdmachine?
Snik.

hotmint | 06-03-20 | 22:59 | 1

Zekers, een jaar of dertig geleden deed er (bijna) niemand moeilijk over gays, de haat is toegenomen, kan niet benadrukken hoe erg ik dat vind.

snapal | 06-03-20 | 23:38
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 06-03-20 | 22:57 | 2

Ik ga 2 betaalde pvdd-dames @Jennifer_Bloem @InesKostic volgen die vluchtelingenkinderen gaan opvangen. Net als @looovetinkebell

severalminutes | 06-03-20 | 22:54 | 1

Het zal wel een nest kittens worden.

de honden blaffen... | 06-03-20 | 22:58

Van de week een artikel over die Nigeriaan en die Groningse dame die melden doe even normaal. Nu deze kerel die hetzelfde roept. Vroeger was het leuk. Lekker foute opmerkingen maken over en weer maar wel respect voor elkaar. Flikker dit en flikker zo maar als iemand onze flikker lastig viel had diegene een probleem of met onze Jood of Neger. We hadden alle smaken maar waren hecht. Helaas mag je geen neger meer roepen als je geen neger bent. Het is allenaal zo treurig allemaal tegenwoordig.

EmilioEsteves | 06-03-20 | 22:54

Wat een opluchting dat er nog normale mensen bestaan.

YoMoms | 06-03-20 | 22:54

Goed verhaal!

Portnoy | 06-03-20 | 22:53

Sterk stuk. Deze man mag vaker opinies schrijven wat mij betreft.

GWBA | 06-03-20 | 22:52

even gruwelijk off topic. De responsetijd van de site loopt op tot 20 sec of meer. Waarbij een enorme serie websites wordt geladen bij elke scrollpoging. Overdag bleef hij zelfs hangen op een twitter site (?) Kan de monteur van dienst even de olie checken van de server? Hartelijk dank. Goed verhaal dit trouwens en iets wat je van veel homo's hoort. Die pride spreek steeds minder mensen aan.

jan-lul-de-behanger | 06-03-20 | 22:40 | 4

De site is een volslagen R-A-M-P; verschillende antivirus- en anti-ad-addons in mijn browsertje hebben maar liefst 183 hits gedetecteerd momenteel bij het lez0n van alleen al dit topic. Zitten er soms Russen te crypto-minen op de serverT?

Boris Poepnagel | 06-03-20 | 22:56

Tja, het moet met een tandje minder nu het niet meer op de servers van TMG kan.

MaarFeitelijk | 06-03-20 | 23:54

@Boris Poepnagel | 06-03-20 | 22:56:
Dat is mij ook al opgevallen, het sterft hier van de trackers. Ublock geeft dik boven de 150 meldingen op deze site. Niet best.

Gravin v Kippenbouth | 06-03-20 | 23:59
▼ 1 antwoord verborgen

De sleutel zit hem in de terechte constatering dat iedereen zich tegenwoordig gekwetst acht, en daar dan rechten aan denkt te kunnen ontlenen.

Stap 1: Het 'recht om niet gekwetst te worden' per ommegaande begraven
Stap 2: Als iemand jou probeert te kwetsen, schouders ophalen en doorrrrr...

marcoplarco | 06-03-20 | 22:37

Als cis-gender nergens zulke leuke nachten gehad als in de gay-scene in Grunn (Golden Arm was awesome). Al dat gezeik over minderheden en hun piketpaaltjes komt van hedendaagse farizeeërs. Weg met die lui.

pielemuisje | 06-03-20 | 22:37 | 2

Ik weet niet wat een cis-gender is, maar je doet al lekker mee met de narrative (ook zo'n kots-woord) van de ellendelingen die dit veroorzaken. Als blanke hetero man kan ik me prima vermaken met iedereen die zijn/haar voorkeur niet aan mij opdringt.

marcoplarco | 06-03-20 | 22:50

Duidelijk verhaal! en dat het COC het ook maar even uitprint en ophangt

laurentius | 06-03-20 | 22:35

Als het coronavirus geen eind maakt aan het Euro-jizzy Schlongfestival, eet ik een coronalijer op.

Boris Poepnagel | 06-03-20 | 22:35 | 1

Bestel alvast maar een grote oven. Eet smakelijk.

Fiets | 06-03-20 | 22:39

Vroeger was het nog gewoon een ziekte.

van Oeffelen | 06-03-20 | 22:34

Homoseksuelen, heteroseksuelen. Ach, het zijn allemaal viespeuken.

isitsoornot | 06-03-20 | 22:34 | 1

ahhh, nog een verhevene zolderkamer-sexueel (maar eerlijk, de viespeukerij is van alle tijden het lijkt er tegenwoordig alleen op dat de knop vaker naar de 11 wordt gedraaid dan vroegâh; dat kan ook mijn ouderwetse geest zijn).

HaatAth3ist | 06-03-20 | 22:42

Homo s is ook een religie.
Bewijs maar eens dat het niet zo is, lukt je niet, duizenden jaren geleden waren er ook al homo s, is geen sprookje, ook al moeten de reguliere sprookjesboeken niets van ze hebben.
Op zich vreemd, Jezus was ook homofiel, je denkt toch niet dat hij voor de lol met een dozijn mannen op sleep ging?

snapal | 06-03-20 | 22:29 | 2

Juist wel voor de lol..

snapal | 06-03-20 | 22:32

Zie ook het lemma "Nederlands elftal, voetbal."

henkvaningrid | 06-03-20 | 22:32

Ik ben weliswaar zelf niet 'gay' (al heb ik er niets tegen of voor, mensen zijn mensen, geen verschil), maar het lijkt me vreselijk om, als je wél 'gay' bent - volgens bepaalde groepen - (extreem-) links te moeten zijn. Dát is nog eens dwang.

henkvaningrid | 06-03-20 | 22:28

Terrible Kid, goed stuk. Ik sta achter je [of voor als het kan].

severalminutes | 06-03-20 | 22:28

Alle zichzelf tot minderheden gedoopten moeten op cursus. Relativatielessen, kwetsbaarheidneutralisatietrainingen, humor- en sarcasmediploma's halen. Ga gewoon lekker leven en vooral druk geen stempel op jezelf. Ga niet met een pride met boten met de meest achtelijke ordinaire idioterie erop zeggen 'wij zijn ook normaaallllll!'. Nee dat is niet normaal. Iedereen moet lekker gelukkig worden met wie die wil. Geslacht boeit mij niet. Maar als je je kop boven het maaiveld uitsteekt gaat ie er wel eens af.

Leptob | 06-03-20 | 22:28

Als het geen religie is waarom dan geen Hetero pride, of hetero parade? Het word je "strot" doorgedrukt om het maar te moeten accepteren net zolang door drammen en draven dat het maar normaal word gezien om de ene geslacht met het andere samen te doen. Elke homo/lesbie zogenaamd zo geboren heeft toch echt beiden een hetero ouder gehad, hoe ben je anders geboren? Good luck met DNA onzin dit te bereiken!

Lightme | 06-03-20 | 22:27 | 12

@Lightme | 06-03-20 | 22:44:

Wat is nou je punt? Een homoseksuele man kan zelfs een lesbienne bezwangeren. Ja, zonder dat daar seks voor nodig is. Nogmaals, er zijn geen heteroseksuele mensen nodig om kinderen te krijgen.

GeenHeil | 06-03-20 | 22:50

@Lightme | 06-03-20 | 22:44:

Snap je dit nou echt niet? Stel je voor. Er is een homoseksuele arts en die behandelt een lesbienne. Die wil met haar vrouw een kind. De homoseksuele arts heeft sperma, gedoneerd door een homoseksuele man, tot zijn beschikking en hij brengt de sperma in bij de lesbienne. Na negen maanden wordt er een kind geboren, als alles goed is verlopen, want dat is bij een lesbienne hetzelfde als bij een heteroseksuele vrouw: een zwangerschap verloopt niet altijd vlekkeloos en het is even afwachten of de sperma "hecht."

GeenHeil | 06-03-20 | 22:54
▼ 9 antwoorden verborgen

"Making Gay Okay" van Robert Reilly legt haarfijn uit waarom homo's politiek actief zijn om te zorgen dat LGBTenzovoort niet gelijkwaardig maar zelfs beter zijn dan hetero's. Homo's moeten rationaliseren wat ze doen en dat houdt niet op bij acceptatie, maar pas bij bekrachtiging en verheerlijking door hetero's. Zie grachtenparade.

Compassie | 06-03-20 | 22:23 | 2

Nooit gaat er een discussie over hetero s, of rechtshandigen.
Gay s zijn als een linkshandige voor mij. anders maar toch ook heel gewoon.
Maar ja, de religekkies verpesten het weer.

snapal | 06-03-20 | 22:22

"et is geen religie. Je kan er echt geen fuck aan doen. Het heeft nadelen, het heeft voordelen. Je neemt minder snel iets voor vanzelfsprekend aan, "

LOL! En zo waar..

omanders | 06-03-20 | 22:18

Homofilie geen religie? Waarom bukken jullie dan zo vaak? Grapje, was een leuk stukje om te lezen. Nu kijken wat Ellie Lust hiervan vindt.

Rest In Privacy | 06-03-20 | 22:17

Ik heb een paar homo kennissen die er ook zo over denken en zijn relaxte kerels.
Maar een bepaald deel van het lbqtx deel zijn een stelletje zeikers bijelkaar.
Altijd gekwetst en altijd slachtoffer.

HoerieHarry | 06-03-20 | 22:16 | 6

@RickRD | 06-03-20 | 23:15:
Zat op een hele moderne school in Rotterdam, schreef al jaren met een ballpoint, tot mijn ouders verhuisden naar 1 of ander gat, een klein christelijk schooltje, back to the middle-ages, wat een drama, ben gepest vanwege de te stadse kleding, sommigen kwamen dan ook in overall op school (moest pa helpen met hooien)
Haat scholen.

snapal | 06-03-20 | 23:26

@snapal | 06-03-20 | 23:26:

Zelfs in de jaren '70 moest ik op de kleuterschool nog rechts schrijven terwijl ik linkshandig ben. Precies hetzelfde mbt de onvoldoendes toen het eenmaal wel mocht. Alleen papier knippen kan ik rechtshandig. Dat lukt links voor geen meter meer.

SDI | 07-03-20 | 01:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Goed verhaal, fijn dat hij een normale tijd heeft gehad in het leger en dat er geen probleem werd gemaakt van zijn seksualiteit. Welk woord kan overigens niet als scheldwoord worden gebruikt? In sommige contexten kun je het woord "mens" denigrerend uitspreken.

Hij heeft wat mij betreft geen gelijk als hij zegt dat religie een keuze is. Religie is geen aangeboren eigenschap, maar het is ook niet helemaal een keuze. Je kan morgen een nieuwe religie stichten, dat zou pas echt een vrije keuze zijn, maar die religie wordt niet zonder meer geaccepteerd als religie. De kans is groter dat je tot gek wordt verklaard. Je krijgt bijvoorbeeld niet de bijbehorende rechten, als je met een pet op in de klas gaat zitten en als je zegt dat jij de religie van pettendragers volgt. Een moslima mag wel een hoofddoek op in de klas. Je wordt geboren in een geloofsgemeenschap of niet en je kan er in sommige gevallen wel, in sommige gevallen niet voor "kiezen" om iets anders te geloven of om geen religie te hebben of om juist wel te geloven. Die "keuze" is "vrij," volgens onze terrible kid.

GeenHeil | 06-03-20 | 22:16 | 2

Geloof daar wordt je bij opgevoed. Daarmee wordt het meestal wel een onderdeel van je "systeem" of je er later vanaf stapt of er toch mee doorgaat. Er is dus naderhand wel een keuze in te maken.
Je sexuele geaardheid is echter iets dat aangeboren is. Tijdens de puber krijg je overal wel warme gevoelens van, maar uiteindelijk leer je waar je doelen liggen. En daar verander je niet zoveel aan, dat moet je gewoon nemen zoals het is. En zoals deze meneer het mooi verwoord: dat je dan je plaats moet kennen en altijd een minderheid zal blijven. En af en toe een grapje moet kunnen verduren.

Tuinhekje | 06-03-20 | 23:13

@Tuinhekje | 06-03-20 | 23:13:

"Geloof daar wordt je bij opgevoed. Daarmee wordt het meestal wel een onderdeel van je "systeem" of je er later vanaf stapt of er toch mee doorgaat. Er is dus naderhand wel een keuze in te maken.
Je sexuele geaardheid is echter iets dat aangeboren is."

Dat is precies wat ik zei, met dat verschil, dat ik zeg dat die keuze een "keuze" is.

GeenHeil | 07-03-20 | 00:40

Je bent in ieder geval geen luie flikker, Kid.
Chapeau.

DrumPiet | 06-03-20 | 22:13

Nederland is extreem progressief. We zijn niet genuanceerd, nuchter of voortrekker van de wereld op sociaal maatschappelijk vlak. We zijn extremistisch. De lgbtqabdce-maffia is daar een mooi voorbeeld van. Het is niet normaal en zal dat nooit zijn.

Nederland80 | 06-03-20 | 22:09 | 2

Homofoob?

captainobvious | 06-03-20 | 22:11

Nederland is volgend 'progressief'. Om de vertraging goed te maken wordt er een schepje bovenop gedaan.

HogeNood | 06-03-20 | 22:25

Homo hier. En allochtoon. Mijn linkse vrienden noemen mij racist omdat ik exact dezelfde woorden deel op fb als hierboven. Je moet en zal als Amsterdamse homo links stemmen en je inzetten voor een inclusieve samenleving met mensen die ons soort haten. De grootste haat komt vanuit de allochtonen gemeenschap, en werkelijk niemand van mijn blanke linkse vrienden wilt dat geloven. Het is ook zo bijzonder dat zoveel die schreeuwen om meer diversiteit zelf niemand kennen met een diversiteit stempel. Tyf op met je hypocrisie. En dezelfde mensen die mijn posts het hardst afkeuren, zijn dezelfde die het snelt naar mij toe lopen in een kroeg want een piemel is een piemel. Linksom of rechtsom.

Rainier77 | 06-03-20 | 22:08 | 9

@Mark_D_NL | 06-03-20 | 22:10: kennen wij elkaar? Heb ik je al gepepen? Want ja, geloof het of niet ik heb een soort van mank been. Nou ja, heb een slopend chronische aandoening wat mijn leven verkort. Dus. Homo, allochtoon en arbeidsbeperkt. De natte droom voor elk diversiteits clubje. Helaas voor hen ben ik rechts en vind ik dat elke allochtoon een grotere racist is dan een autochtone Nederlander.

Rainier77 | 07-03-20 | 21:31

@Ongeblustekalk | 06-03-20 | 22:25: geboren en getogen Amsterdammer. Kan amsie niet verlaten omdat ik mijn levenlang verbonden zal moeten zijn met het VU. Maar man oh man, kan niet wachten tot links Amsterdam weggevaagd wordt.

Rainier77 | 07-03-20 | 21:33
▼ 6 antwoorden verborgen

2020...... en het is echt fascinerend dat iemands seksuele voorkeur/partner keuze nog altijd een publieke discussie is. Heel apart.

Mark_D_NL | 06-03-20 | 22:07 | 2

Jij gooit ook niet jouw biseksualiteit hier te grabbel terwijl jouw vriendje simultaan mee reaguurt.
Erg hypocriet zoals we je kennen.
Doe de acceptatie naar mensen met jouw voorkeur niet veel goed en dat is echt een gemiste kans omdat je het blijft ontkennen.

Ongeblustekalk | 06-03-20 | 22:23

Helemaal met u eens. Ook heel vreemd dat er mensen zijn hier, die van mening zijn, dat men verplicht is, de eigen seksuele voorkeur op tafel te gooien, om mee te mogen praten op dit topic. Heel apart inderdaad.

lezeres | 07-03-20 | 00:24

Een groen-linkse bottom, toen de dienstplicht nog niet opgeschort was. Krappe overlap.
Zal wel een voormalig cpn-er zijn geweest.

Cue_The_Deer | 06-03-20 | 22:05 | 1

Maar er waren toen inderdaad geen moslims. Die gebruikten hun 2e paspoort om weg te blijven. Ik ben blij dat ik nog wel die dienstplicht heb meegemaakt.

SDI | 07-03-20 | 01:14

Ik ben een eenling. Is dat ook minderheid?

bolletje kaas. | 06-03-20 | 22:05 | 3

Nee, want we zijn al samen nu.

captainobvious | 06-03-20 | 22:09

@captainobvious | 06-03-20 | 22:09:
Ik hoor ook nergens bij.
Hoef dus nooit mijn mening te geven die hoort bij een groep.
Want dat is het, hè! Zij die zich bij een groep voelen horen, die geven een mening waarvan ze denken dat die het goed doet in hun groep.

zetje01 | 06-03-20 | 22:19

Als je kikt op de pantys van je buurvrouw, en dat ruiken voor jou het ultieme genot betekent, ja.

Tuinhekje | 06-03-20 | 23:14

Ik ben blij als dat hele songfestival zooitje afgelast wordt. En daar ziet het wel naar uit.

Trumme | 06-03-20 | 22:05 | 4

Ik zou blij zijn als de helft van de lengte van de uitzending gehalveerd wordt. Kan ik misschien nog een keertje het eind halen. Nootjes en biertje er bij en lachen joh.

CyBork | 06-03-20 | 22:23

Ah jah laat ze lekker zingen joh. De stemmingen zijn 90% doorgestoken kaart, maar beter houden ze zich met songfestivallen bezig dan met sharia. Waar homo's en weet ik veel wat nog voor grote groepen kunnen optreden, daar heerst nog betrekkelijke vrijheid.

Tuinhekje | 06-03-20 | 23:16
▼ 1 antwoord verborgen

gs-is-een-afkorting-voor-gay-ass, dat weten we dan ook weer.

Jan Dribbel | 06-03-20 | 22:04 | 1

Een broekhoestende homo dus.

HogeNood | 06-03-20 | 22:08

*klap klap klap*

Rest In Privacy | 06-03-20 | 22:02

Helemaal goed, Terrible Kid!

dickg | 06-03-20 | 22:02

Meneer Huffnagel mag geen rechtse mening uiten. Frits moet links zijn en zich van de flat laten flikkeren. Weten we dat ook weer.

Rest In Privacy | 06-03-20 | 22:01 | 1

Dat is jouw conclusie uit dit artikel?

DrumPiet | 06-03-20 | 22:15

Kan me van vroeger dat versje herinneren over 'Bibelebonse mensen' op een 'Bibelebonse berg', die 'Bibelebonse pap' eten uit een Bibelebonse nap'.
Op dat niveau zit de huidige 'homo-beweging': volledig doorgeslagen onzin.

Zenzeo | 06-03-20 | 22:00

Goed leesvoer. Ik doe een duimpje omhoog.

Usumani | 06-03-20 | 22:00

Het zwakke punt van linkse identiteits- politiek zijn mensen zoals Terrible Kid.
Vandaar dat die ook zoveel shit over zich heen krijgen als ze terecht kritisch zijn.
En toch zie je ze overal opstaan. Vrouwen, homo's en Nederlanders met een kleurtje. Links heeft geen ander antwoord dan haat. Ook al gaat dat tegen de eigen doctrine in. #verbinding #diversiteit #gelijkheid

Raazaba | 06-03-20 | 22:00 | 1

Links kan zo slecht tegen verlies. Zie je ook heel duidelijk in de VS en hier bij onze NPO.

Gandalph | 06-03-20 | 22:16

Wat Adam Curry zegt bij Rogan: we moeten weer onze eigen communities bouwen op internet, zonder Twitter Police. Echt. Fuck die cancel culture met hun adverteerders bellen.
Fuck adverteerders. Smack the shackles, break the chains!

pielemuisje | 06-03-20 | 21:59 | 2

Adam Curry, die van de aliens en zo? Aardige kerel trouwens, maar ik zou hem niet als lichtend voorbeeld nemen in deze.

captainobvious | 06-03-20 | 22:03

Als captainobvious betere ideeën heeft dan hoor ik die graag hoor.

pielemuisje | 06-03-20 | 22:17

Ik ontdek opeens dat ik ook tot een minderheid behoor.
'Wat betekent minderheid? Minderheden zijn alle mensen die niet in het patroon zitten van zeg maar 90% van de andere mensen om je heen. '

RickRD | 06-03-20 | 21:59 | 1

Willen jullie meer- of minderheden?

Usumani | 06-03-20 | 22:02

Een Groenlinkse bottom, dat moet Rutger Groot Zakkenwasser van Amsterdam zijn. Deden jullie ook aan golden showers? Ik vraag dit voor een vriend.

eerstneukendanpraten | 06-03-20 | 21:57 | 2

Dat is niet de oudste stad van Nederland. Ik denk dat het depla is.

Jos Tiebent | 07-03-20 | 06:09

@Jos Tiebent | 07-03-20 | 06:09: ik vermoed een huidige gedeputeerde, die heeft overigens ook een leuk boekje geschreven over zijn wilde uitgaansleven. Leuke vent.

Herr Inspector | 07-03-20 | 08:00

TOP!!! Geweldig goed geschreven.

Knarf9999 | 06-03-20 | 21:56

Held

Crankhead | 06-03-20 | 21:56

Veel te weinig reaguursels hierop. Dus: chapeau. Ik weet nog niet of ik het met alles eens ben, maar herken iig een deel uit wat naasten vertellen wbt hun verhaal over nature, en de confettiparade. En idd: gay zou niets moeten zeggen of afdwingen over politieke kleur.

CyBork | 06-03-20 | 21:55 | 3

PS: de iT was toch voor heumews?! ;)

CyBork | 06-03-20 | 21:59

Website heeft last van corona....

Is dit nog nieuws? | 06-03-20 | 22:05

"je wordt nooit verblind door tieten. De grote valkuil voor menig man in dit leven."
Dat heeft me al vele malen tegen een geparkeerde auto of lantarenpaal doen fietsen ja. Levensgevaarlijk, zou bijna voor de boerka pleiten.
Bijna dan.

Abject | 06-03-20 | 21:55 | 2

Ik was een keer niet zozeer verblind, maar wel beetje bezig om te imponeren in het kader van 2 goede punten, op mijn fiets. En toen gleed ik van mijn trapper en ramde mijn zak op de teringstang. Levensgevaarlijk, idd, en soort van valkuil. In die tijd waren er nog geen mobieltjes dus schaamte beperkt gebleven tot schaamrood op den kaken.

CyBork | 06-03-20 | 22:15

Vaandrig/kornet dus.

Ed41 | 06-03-20 | 21:54 | 6

@BP Richfield | 06-03-20 | 22:21:
Terecht!

zetje01 | 06-03-20 | 22:31

Wat BrutusBosch zegt. En kuko werd je ook bij het afzwaaien...

knutsel_ | 06-03-20 | 23:25
▼ 3 antwoorden verborgen

De zwijgende meerderheid is het met je eens. Het is een kleine minderheid die de grootste mond heeft ondersteund door politiek en media. Racisme en homohaat komt voor in Nederland, maar vooral vanuit bepaalde minderheidsgroepen.

UncleAlbert | 06-03-20 | 21:54

Ik kan me nog herinneren, van toen ik nog homo was, dat onze hoofdstad te boek stond als Gay-capitol van de wereld.

Laat die Terrible Kid een beweging starten, homo's zonder regenboog ofzo, dan kan ie hier steun komen halen.

NumbNuts | 06-03-20 | 21:53 | 7

@Frans Laarmans | 06-03-20 | 22:16:

Jan Rot is toch van “I’m so glad Elvis’ dead”?

eerstneukendanpraten | 06-03-20 | 22:24

@Frans Laarmans | 06-03-20 | 23:46: ik ken hem van E-mail to Berlin.

Jos Tiebent | 07-03-20 | 06:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Deze tegel mag afgedrukt worden en ingelijst, vervolgens opgehangen in de 2de kamer .

Kim-Jung-Un | 06-03-20 | 21:52

Morgen in de Volkskrant of het NRC?

Ik zou dat graag willen zien!

Taxi!! | 06-03-20 | 21:49

Pink magic, Pink excellence
Pink habits, this Pink medicine, everything

Praise pink Jesus, play pink Moses
Give 'em flowers while they still here, pink roses, everything
Pink tie, pink ride, everything, everything
Gay pride, gay lives, everything

You rock Kid.

pielemuisje | 06-03-20 | 21:48

Goed zo! Graag meer verhalen van dit kaliber. Ik hou hiervan, echte verhalen van echte mensen zonder morele agenda's en puur de ervaringen vertellen zoals ze zijn en dingen niet mooier maken of er een moreel kompas erop leggen. Kan terrible kid niet voor Geenstijl werken?

ProFail | 06-03-20 | 21:47 | 1

Goeie, een wekelijks verhaal , doen.

Kim-Jung-Un | 06-03-20 | 21:53

Mooi verwoord. Ik stel voor dat we de Gay Pride allemaal boycotten dit jaar!

Frans Laarmans | 06-03-20 | 21:47 | 1

Dat doe ik al mijn hele leven.
In het verleden een aantal jaren met een kajuitzeiler in de Six haven in A'dam noord gelegen wegens werk in die stad. Kwam uiteraard vaak in het centrum voor voer, drank en overig vertier maarrrrr.... In het weekend van dat nichtenbal nadrukkelijk niet. Niets, maar dan ook echt niets tegen homo's maar ik kan instinctief niet tegen de overdreven aanstelleritus. Ik had in mijn diensttijd ook een homo in mijn groep zitten. Superchille gast maar zijn geaardheid droop zichtbaar van hem af. Heb er wel eens met hem over gesproken. Hij vertelde op een bepaald moment hoe zijn vork in de steel zat en ik antwoordde dat ik dat merkte op de dag van opkomst. Ook dat ik daar geen enkel probleem mee heb maar dat ik er geen last van wil hebben , mochten we ooit ergens in actie moeten komen in naam der Koningin. Dat laatste is niet nodig geweest overigens maar mocht dat wel aan de orde zijn geweest dan weet ik vrij zeker dat juist hij 'my best man' zou zijn geweest.

loze stijl | 07-03-20 | 01:24

Ik kom wel terug als jullie je site gefixed hebben. Succes.

ikbenerweer! | 06-03-20 | 21:44 | 4

@photto | 06-03-20 | 22:19:
Ah, okay.
Die tracker zie ik dus niet.
Waarschijnlijk schuld van mijn adblocker, of popup=blocker, of prvacy-extention (ghostery)

zetje01 | 06-03-20 | 22:47

@zetje01 | 06-03-20 | 22:47: Het scrollen gaat heel erg traag.
CPU schiet naar 100% en toch horten en stoten terwijl andere sites met lange lappen tekst daar nauwelijks last van hebben.
Ergens is iets flink mis gegaan.

voldemort | 07-03-20 | 11:05
▼ 1 antwoord verborgen

Tja, weinig reaguurders zullen het met je oneens zijn. Nederland in het algemeen en minderheden in het bijzonder hadden er meer aan gehad als JOOP het zou plaatsen...

Rolliebollie | 06-03-20 | 21:44 | 3

De Joop is verloren, niemand neemt die rukbunker van Jole nog serieus op een klein kliekje identiteitsrukkers na, en dat zijn van de vastgeroeste autisten en one-trick-ponies, daar valt zelfs voor de gemiddelde Jooper geen land mee te bezeilen.
Lees de reacties op dit topic maar eens, en dan vooral de hilarische discussie tussen beroepsidioot DaanOuwens en zo'n beetje de rest van het zooitje.
Exemplarisch voor die hele identiteitskliek. Het draait niet om de "slachtoffers", het draait om het Heilige Eigen Gelijk, het ego.
joop.bnnvara.nl/nieuws/britse-politie...

Abject | 06-03-20 | 21:50

@Abject | 06-03-20 | 21:50:

Als je bij deze islamofascisten zegt dat de meeste daders van een plofkraak licht getint zijn ben je een racist en krijg je een ban. De witte man zwartmaken is natuurlijk bon ton!

eerstneukendanpraten | 06-03-20 | 22:01

@Abject | 06-03-20 | 21:50:
Ik kijk er af en toe ook wel eens. De reaguurderssectie noem ik Arkham Asylum

ZonderNaam | 06-03-20 | 23:01

Strak verhaal.
Helemaal mee eens.

HoerieHarry | 06-03-20 | 21:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen