Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Weggooier Erik Masthoff (behandeldirecteur Panhuis) doet uniek jankverhaal

Wat is Erik Masthoff, de 'belaagde bestuurder' van Fivoor, toch zielig.

Erik Masthoff was de behandeldirecteur van Michael Panhuis in Vught, waar onvergeeflijke fouten zijn gemaakt door het zedenverleden van Panhuis niet mee te sturen richting de kliniek in Den Dolder, waardoor niemand wist dat Michael Panhuis een tikkende tijdbom was en Anne Faber op gruwelijke wijze afgeslacht kon worden. In iedere tak van sport trekt de eindverantwoordelijke dan zijn conclusies. Sorry jongens, er zijn mensen gestorven, ik was verantwoordelijk, ajuus. Zo niet Masthoff: hij werd doodleuk directeur van Fivoor, uitgerekend de kliniek van Panhuis en dan vindt hij het gek dat mensen daar een mening over hebben. Want zo werkt het: dit type bestuurders denkt alleen maar aan zichzelf. En aan niemand anders.

Masthoff: "Mijn medewerkers vragen dat ook: wanneer gaan wij nu eens vertellen hoe het echt zit? Zij herkennen zich niet in het beeld van hun werk zoals dat wordt geframed in de media en in de Tweede Kamer."
GS: En daarom geeft Masthoff zogenaamd een interview. Laat ons niet lachen, Masthoff. Jij zit hier echt niet de kastanjes uit het vuur te halen voor je werknemers, jij zit hier voor jezelf om je eigen straatje schoon te vegen en je naam te zuiveren. Want jij bent het bokje. Wat nemen de media je medewerkers immers kwalijk? NIKS. Medewerkers die met hart en ziel hun longen uit hun lijf lopen om patiënten weer met het vizier richting de samenleving te krijgen. Medewerkers die voor een hongerloontje overuren maken, mensen die dag en nacht klaar staan om in te grijpen, mensen met slaapdiensten, weekenddiensten, dubbele diensten. Behandelaars die regelmatig te maken krijgen met geweld en agressie. Behandelaars die, zelfs nadat ze zijn neergestoken met scharen, pennen en messen, met engelengeduld aan de slag gaan met hun patiënten. Iedere dag weer, iedere dag opnieuw. Die werknemers zijn HELDEN. Het probleem zit 'm in de directeuren, in de eindverantwoordelijken, in de politici, in de beleidsmakers. Mensen zoals jij. Zoals Roxanne Vernimmen, die na het Panhuis-gebeuren een mooi baantje pakte bij het OLVG. Zoals de ministers die roepen dat het nu écht beter wordt.

Masthoff (n.a.v. interview in De Tele met een crimineel over drugsgebruik, cliënten die in en uit lopen en werknemers die seks hebben met cliënten): "Dat zit gewoon echt niet zo. We zijn geen sekswalhalla of een drugshol en het is ook niet zo dat we de hele dag zitten te niksen."
GS: Grappig, dit schoonvegen van je eigen gore drugsstraatje. Want wij waren toevallig op het terrein met een werknemer van jou (dus niet een of andere crimineel) en het ging alleen maar over drank, drugs en neukseksverhalen die we niet konden of mochten opschrijven. Citaat: "Wat denk je van misbruik van vrouwelijke cliënten? Geef die vrouwen wat shag en je mag ze even neuken." Maar wat jij eigenlijk zegt is dat die gozer in De Telegraaf liegt, dat alle bronnen van Yelle Tieleman van het AD liegen, dat de bron van GeenStijl liegt en dat Ome Mosterd liegt. Nou nee hoor. Fivoor / Altrecht is een sekswalhalla en een goor drugshol. Het draait alleen maar om speed, want coke kunnen ze niet betalen, verkruimelde Ritalin, flessen Bacardi en goedkope pils. Zodra het weekgeld binnen is racen de runners naar Utrecht, Amersfoort of Zeist om drugs te halen. De cliënten zitten om tien uur 's ochtends al bij die kroeg net over het spoor. Ze kopen tassen met drank bij de Albert Heijn, waar jullie een bewaker zouden moeten neerzetten. Ja, en af en toe zie je een behandelaar lopen, maar het is een regelrechte RAMP en iedereen weet het. Alle werknemers weten het. Alle inwoners van Den Dolder weten het. De caissières van de Appie weten het. De kroegbazin weet het. Jij weet het.

Masthoff: "Zowel in Vught als in Den Dolder zijn sommige direct betrokkenen langdurig uitgevallen. Mensen aan het begin van hun carrière, die naar eer en geweten hun werk hebben gedaan, zitten meer dan een jaar ziek thuis. Dat vind ik erg."
GS: Ja gek he, als je als werknemer met goede moed een behandeling aangaat, om vervolgens continu op te botsen tegen bureaucratie en regelgeving. Dat je de hele tijd bang moet zijn om neergestoken te worden, dat iedereen z'n eigen maatregelen heeft getroffen om zichzelf te verdedigen. Hoe werknemers vanwege het drugsgebruik, bezuinigingen, werkdruk, agressie en onveiligheid aan de bel trekken en contact zoeken met de directie, maar hoe er nooit antwoord komt. Hoe er ook nooit werd opgetreden in het geval Suzanne Zwarts. En dan Masthoff, die met een stalen gezicht roept: "Dat vind ik erg." Hoe dúrf je de medewerkers te gebruiken om je eigen straatje schoon te vegen. Hoe dúrf je.

Masthoff (over het geblunder in Vught): "Daar gaan per jaar zevenhonderd gevangenen in en uit, die ken ik niet allemaal. Michael P. was een van de vele patiënten, ik heb niet met hem te maken gehad. Ik hoorde voor het eerst van Michael P. toen het fout was afgelopen."
GS: """Ich habe es nicht gewusst."""

Masthoff (over Michael P.): "Ik ken het dossier inmiddels (...) Dat soort incidenten komen veel voor in het gevangeniswezen en gelden in die context niet altijd als ernstig (...) Ook het drugsgebruik kan worden genuanceerd (...) Dat ik in het rapport van de Onderzoeksraad een bepaalde nuance mis (...) Ik weet dat Vught een behoorlijk dossier heeft overgedragen, ook zijn delictgeschiedenis (...) Het systeem werkt nu zo dat (...) Ik had ook een andere baan kunnen kiezen. Maar dat heb ik niet gedaan, omdat ik vind dat forensisch werk belangrijk is (...) Als er behoefte bij de familie van Anne Faber zou zijn, had ik dat kunnen doen (...) Iedereen kan van alles roepen zonder de context te kennen, zonder de persoon te kennen (...) De afgelopen twintig jaar is bijna iedere kliniek weleens aan de beurt geweest met een heel naar geval."
GS: Stop maar Erik. Het is goed zo. Laat maar zitten. De kots loopt ons door de mond. Weet je wat het is? Je bent gewoon een vervelende vent. Een vervelende, nare vent. De rest van het interview lezen we gewoon lekker niet. Te hypocriet, te egomaan, te wereldvreemd, te kil, te koud, te egoïstisch. Eigenlijk heeft iedereen een beetje schuld aan het gebeuren, behalve Erik Masthoff zelf. Erik Masthoff heeft het reflecterend vermogen van een molshoop. Want Erik Masthoff weet 'inmiddels' waar het over gaat. Het dédain. Erik Masthoff bagatelliseert de dood van een meisje en zijn eigen rol was niet zo belangrijk. Erik Masthoff wil best contact met de familie maar de familie wil dat niet. Erik Masthoff is zo zielig omdat mensen wat roepen. Erik Masthoff weet dat er wel vaker ernstige dingen gebeuren bij klinieken. Erik Masthoff heeft kinderen. Erik Masthoff is zo begaan met forensisch werk dat hij zomaar een topbaan accepteert. Stop maar, Erik. Jij bent medeverantwoordelijk aan deze misère, maar je ziet het niet, want je bent een lul van een vent.

Reaguursels

Inloggen

Privatisering, (semi-)verzelfstandiging en andere vormen van publiek-private samenwerking kunnen bij bepaalde overheidstaken een goede optie zijn, maar met name in het gevangeniswezen en de forensische psychiatrie (TBS-klinieken, etc.) loopt het 'winkeltje spelen' uit de hand.
Lees bijvoorbeeld het verslag van de meetup 'Marktconsultatie Forensische Zorg 2020' d.d. 25-06-2019, georganiseerd door het Ministerie van Veiligheid & Justitie, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), Divisie Forensische Zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen.
Een greep uit het jargon van deze 'markt': open house procedures, zorginkoop, hoofd- en onderaannemers, het behalen van prestatie indicatoren, bekostingsmodellen, prijsdifferentiatie, contractmanagement, inkoop- en aanbestedingstools, digitale marktconsultatie, balans tussen zorg en veiligheid en dagprijzen.
Het pleit een behandeldirecteur zeker niet vrij, maar blijkbaar is hij als het ware ook zelf een 'gevangene' van het inkoop- en aanbestedingssysteem, waardoor hij niet toekomt aan zijn kerntaken: de zorgvuldige monitoring van de behandeling van de patiënt en – last but not least – het beschermen van onze maatschappij.

Middenmoter | 10-07-19 | 11:29

Als je deze 'man' beoordeeld op zijn taalgebruik en woordkeuze komt hij erg arrogant over. En als je heb beoordeeld op zijn daden komt hij gewoon arrogant over. Conclusies aan de Raad van Toezicht. Die moeten zich verantwoorden. Good governance is het in elk geval niet.

Willem_Oltmans | 10-07-19 | 00:41

Wat mij opviel in het verhaal van die arme Suzanne Zwarts (in het AD), was het feit dat de aanleiding voor haar psychiatrische toestand is ontstaan in Ghana. Ze is daar op haar 17e slachtoffer geworden van een groepsverkrachting terwijl ze nota bene vrijwilligerswerk deed voor de mensen daar. En dit triggert in mij, helaas, wat vooroordelen jegens bepaalde groeperingen en/of culturen.

Dus lieve goedwillende meisjes van Nederland, doe dit soort dingen niet. Ga niet de halve wereld over vliegen om ergens mensen te gaan helpen. Spannend en avontuurlijk, vast, maar je brengt jezelf in een zeer kwetsbare positie en dat op een kwetsbare leeftijd. Wil je arme mensen helpen? Goed idee, doen! Maar dat kan dichter bij huis net zo goed, met veel minder gevaar. Suzanne Zwarts heeft uiteindelijk haar vrijwilligerswerk voor het goede doel met haar eigen leven moeten bekopen. Het heeft haar leven verpest waardoor ze op haar 31e geen andere uitweg meer zag dan zelfmoord. En dat was, zoals dit verhaal op mij overkomt, niet nodig geweest.

Braboblanke | 10-07-19 | 00:21 | 1

Verdrietig, pijnlijk en waar.

Willem_Oltmans | 10-07-19 | 00:38

Vliegt net weer een politie heli boven den dolder en de kliniek. Het is weer raak. Misschien Masthoff zelf eindelijk doorgedraaid?

76435 | 09-07-19 | 21:39

Vreemd hoe dat allemaal werkt in dit land, je zou er wat onpasselijk van worden?

Jan, Leiden | 09-07-19 | 21:12

Sinds wanneer kent een geneesheer-directeur de patiënten niet meer persoonlijk en is hij verworden tot een willekeurige spreadsheetmanager?!
De geneesheer-directeur spreekt juíst met de patiënt over de meest cruciale besluiten, zoals disciplinaire maatregen, al dan niet voorwaardelijk verlof, ontslag of overplaatsing, een en ander in nauw overleg met de behandelend psychiater.
Een geneesheer-directeur moet als psychiater van-naam-en-faam eindverantwoordelijk zijn en volwaardig lid van de Raad van Bestuur, zodat hij met gezag kan ingrijpen.
Functie-eisen: psychiatrische vakbekwaamheid van topniveau, besluitvaardigheid, stressbestendigheid, verantwoordelijkheidsgevoel, plichtsbesef én – niet te vergeten – mensenkennis en gezond verstand.

Middenmoter | 09-07-19 | 19:22 | 3

Kant en klare flauwekul. In de ggz heeft een gemiddelde GD in zijn regio 1500-2000 patiënten onder zich. Die kent hij echt niet persoonlijk. Eisen om zinnig commentaar te geven; kennis van zaken.

bulk | 09-07-19 | 20:36

Ik bedoel juist dat de schaalvergroting is doorgeslagen. Back to basics.

Middenmoter | 09-07-19 | 20:42

Dit zal toch één van de zwaardere patiënten in dat PPC zijn geweest. Alle reden dus om extra alert te zijn en je als directeur zorg goed in zo’n dossier te verdiepen. Maar meneer zal wel teveel belangrijke managementtaken aan z’n hoofd hebben gehad om zoiets te kunnen doen.

duh! | 09-07-19 | 22:39

Zeg het ze Mosterd, zeg het ze. Hartjes en kudo's.

Rest In Privacy | 09-07-19 | 19:10

Goed stuk en spijker op de kop. Hier in den dolder kan ook niemand begrijpen dat deze klootzak nu hier in die kliniek de baas is. En dat de gemeente en minister het dan nog gek vinden als alle geloofwaardigheid en vertrouwen weg is.

76435 | 09-07-19 | 19:07

Nederland is een beetje zijn oude wijsheden kwijt: 'zachte heelmeesters maken stinkende wonden' en 'de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen'. En al deze ellende, al ruim 35 jaar, omdat een regering besloot uit bezuinigingsoverwegingen figuren die voorheen in een gesticht terechtkwamen, nu gewoon de straat op te sturen. Beetje medicatie hier, beetje praatgroep daar, komt vast wel goed. Alles is tenslotte maakbaar en criminelen zijn eigenlijk slachtoffer. En dus vielen al rap de eerste doden bij dit experiment. Niemand weet nog de ophef die in de jaren '80 ontstond toen zo'n leipe galbak een jong meisje met een knuppel doodsloeg. En zo ging het experiment door. 'Laten we ze af en toe op verlof sturen', 'laten we een enkelband proberen, opsluiten is zo onaardig'. Slimme jongens veinzen allerlei ziektebeelden en waanideeën, zogenaamde doktoren schrijven dan therapieën voor waar grof geld aan wordt verdiend. En de ene na de andere leipo gaat op proefverlof en gaat dan weer aan het moorden. Maar het experiment blijft, want de samenleving is maakbaar en alles is te genezen. Behalve natuurlijk homosexualiteit, want dat is aangeboren. De tegenstrijdigheid in denkwijze, de onverbeterlijke onachtzaamheid en desinteresse in de samenleving. Gewoon het prima vinden, dat pappen en nathouden, geld komt toch wel binnen.
Klaag maar over die directeur. Die vervangen ze rap en dan komt een andere prutser en dan gaat het spel weer van voren af aan beginnen.

Datsun_Cherry | 09-07-19 | 18:47

Kunnen we misschien eens stoppen met deze mensen (die daar zitten omdat ze de wet hebben overtreden) patiënten te noemen. Het zijn daders (cq verkrachters, moordenaars pedo's enz). Door ze patiënt te noemen zou je bijna medelijden met ze krijgen.

De_dorpsgek | 09-07-19 | 18:32

IJzersterk artikel van Mosterd over erik masthoff (nee, geen hoofdletters voor dit walgelijk stuk genetisch afval).
We hebben hier te maken met een gewetenloze, gevoelloze en psychopathisch smeerlap waar de honden nog geen brood van lusten. Hij is niet voor niets over de erevoorzitter van de michael panhuisfanclub (ook hier geen hoofletters).
Ik vraag mij af wat hij daar nog doet bij Fivoor. Hij hoort daar helemaal niet thuis. Hij hoort in de gevangenis te zitten: medeplichting aan verkrachting en moord op een onschuldig meisje.
Het is duidelijk dat erik masthoff bloed aan zijn handen heeft.
De vuile goorlap.

WorkingMan | 09-07-19 | 17:30 | 1

Nou nou nou, zó grof hoeft het nou ook weer niet... Neem even een kalmeringstabletje, werkende meneer.

Rest In Privacy | 09-07-19 | 18:57

Op welke partij zou Erik stemmen ?
1 keer raden: D66.
D66 staat garant voor de verloedering van onze maatschappij.
Daar valt onder: Abortus, Euthanasie, Leegroofwet, afschaffing bindend referendum, moordenaars verdienen tweede kans, slachtoffers geen enkele.

Bolder | 09-07-19 | 17:16

Je ziet het niet, maar ik sta te klappen!

mundusvultdecipi | 09-07-19 | 16:58
-weggejorist-
Mickdestok | 09-07-19 | 16:51

Geweldig artikel!

Mickdestok | 09-07-19 | 16:51

Hieronder een quote van het interview. Het gaat hier om Peter M. waarvan zelfs de eigen familie een bericht uitdeed omdat hij een maniak is zonder zijn pillen. Het belang van de verdwenen patiënt gaat voor het belang van de samenleving en dat laat erik masthoff ook duidelijk merken. Denk dat die erik masthoff zich beter kan laten opsluiten in zijn eigen kliniek, van psycholoog naar psychopaat. Wat een gek!

Quote:
''Een verdwenen patiënt is voor jullie business as usual?
Het gevolg is dat deze naar mijn mening op dat moment niet gevaarlijke patiënt nu met zijn foto op internet staat en te boek staat als een zeer gevaarlijke meneer. En dat is voor deze meneer natuurlijk niet fijn.’'

Brulaapje | 09-07-19 | 16:44 | 1

Zijn eigen moeder en zus die door hem met de dood bedreigd zijn, kennen hem natuurlijk veel minder goed dan Masthoff hem kent. Dat is logisch.

tipo | 09-07-19 | 17:06

Dit soort lieden kent het woord "verantwoordelijkheid" heel goed. Ze gebruiken het woord op 2 momenten: Tijdens de salaris-onderhandelingen en als ze moeten vertrekken (naar het volgende graaibaantje).

SjonnieC | 09-07-19 | 16:44

"Het gevolg is dat deze naar mijn mening op dat moment niet gevaarlijke patiënt nu met zijn foto op internet staat en te boek staat als een zeer gevaarlijke meneer. En dat is voor deze meneer natuurlijk niet fijn." Aha, dus het niet oké om instituten te 'verdaderiseren', maar wel om daders te 'verslachtofferiseren'? Werkelijk de omgekeerde wereld... En dat dan ook echt ménen hè!

Rest In Privacy | 09-07-19 | 16:31 | 1

Typisch een gevalletje The lunatics are running the asylum. Hij meent het echt omdat een stem in zijn hoofd hem dat vertelt. En de eigenaar van die stem is de narcist die hij als passagier aan boord heeft.

Nivelleermarionet | 09-07-19 | 17:08

Kent u de pyramide van Maslov?
Hier de pyramide van Masthof:
1:fysiek: zuipen, snuiven, neuken, onderdak voor psychopaten
2:zekerheid: lichamelijk veiligheid, gezomdheid, beschermd eigendom. Behalve voor de omgeving van kliniek en het land.
3:sociale behoefte: vriendschap, familie, sexuele intimiteit in ruil voor wat drugs of shag. En niet voor Anne Faber.
4:Erkenning: Eigenwaarde-nee, vertrouwen dat men terugkeert van verlof-altijd, waardering-voor wat?, respect van/voor anderen. Yeah right!
5:zelfactualisatie: het kan en moet steeds erger.
Aanvulling verbetering naar eigen inzicht. Infogrammetje/pyramide maken? Graag!

grapo | 09-07-19 | 16:28

Het blijft bijzonder, deze zaak. Een rechter die willens en wetens onvergeeflijk blundert, een directeur in Vught die onvoldoende op de hoogte was, en een bestuur in Den Dolder dat z'n eigen kliniek vol levensgevaarlijke gekken runde als een kleuterklasje. En al die mensen hebben nog gewoon een baan. In dezelfde sector. En mogen huilie huilie doen in de krant. Je verzint het niet. In het bedrijfsleven maak je zo'n fout één keer, word je bij kop en kont gepakt, met pek en veren overladen, en zit je voortaan achter de kassa bij de Action. Waar overigens niks mis mee is. Sterker nog: als daar iets stuk gaat, kost het hooguit 50 cent. Geen mensenlevens.

Rest In Privacy | 09-07-19 | 16:17

Narcist Masthoff begrijpt niet dat Michael P. Anne Faber niet 'gewoon' heeft verkracht en 'gedood' (zelfs het walgwoord 'gedood' dient om de moord af te zwakken). Anne's vader herkende haar niet meer. Ze was één bloederige massa. Michael P. is een monster van onbeschrijflijke wreedheid. Masthoff vindt het 'voorval' Faber eigenlijk maar een klein hobbeltje op zijn pad. Masthoff zou zelf als patiënt in de kliniek opgenomen moeten worden. Michael P. is een monster en Masthoff is een schoft zonder enige moraal. Maar dat maakt hem natuurlijk wel een ideale directeur.

Nivelleermarionet | 09-07-19 | 16:08

Medewerkers vragen: "wanneer gaan wij nu eens vertellen hoe het echt zit?"
De combinatie van onderzoeksrapporten, rechterlijke uitspraken, kamerdebatten en interviews schetst – zelfs voor mij als buitenstaander – de contouren van een armetierige afschuifcultuur binnen het gevangeniswezen en de forensische psychiatrie: onrealistische 'prestatie-indicatoren' en schipperen met geld én regels. Leuren met gevangenen met een psychische stoornis, omdat de 'bekostiging' stopt. Hoe verleidelijk is het dan om even 'geen actieve herinnering' te hebben en een 'zedendelinquent' om te katten naar 'geweldspleger' en zo door te schuiven naar een lichtere 'zorgzwaarte', in dit geval de forensisch-psychiatrische kliniek in Den Dolder?
Dáár had men zelfs geen intakebudget, maar er was wél wat argwaan. Daarom toch even een telefoontje van Den Dolder naar Vught. Sussende woorden: "(...) een jongen waar je echt geen problemen mee krijgt. Echt een modelpatiënt. (...)."
In het kamerdebat werd niet goed doorgevraagd in hoeverre dit 'omkatten' naar een lagere 'zorgzwaarte' al dan niet bewust was gebeurd. Een gemiste kans, want de perverse prikkels van het bekostigingssysteem mogen nóóit ten koste gaan van de veiligheid in onze samenleving!

Middenmoter | 09-07-19 | 16:02 | 1

Welkom bij het ministerie van justitie. De grootste boeven zitten daar achter het bureau.

Joostmochtnietsweten | 09-07-19 | 17:55

"Michael P. was een van de vele patiënten, ik heb niet met hem te maken gehad. Ik hoorde voor het eerst van Michael P. toen het fout was afgelopen."
Dat heb je dus niet goed gedaan.

metdedag | 09-07-19 | 16:02 | 1

inderdaad. Dat is dus niet hoe je je werk moet doen als behandeldirecteur, want er is nu iemand dood verkracht.

Joostmochtnietsweten | 09-07-19 | 17:57

Misdadigers zijn de nieuwe slachtoffers.

Slough | 09-07-19 | 15:52

... maar de aandacht voor hun 'verdaderiseerde' werk kende louter hun bubbel.
De geëikte quote was dat HET ZO VAAK GOED GAAT.
En daar hoor je dan niemand over.

Alsof het goddoemme een vrouwenvoetbal WK is waarvan alleen de behaalde finale niet gewonnen - sic.
Neen!
Het moet juist gaan over de misstanden zoals ze duidelijk voorliggen.
Die demp je niet met goedpratertjes van ongeziene succesverhalen.
Dus.

Kudtkip | 09-07-19 | 15:11 | 1

Het is je werk om te zorgen dat het goed gaat, dus daar hoor je inderdaad niemand over. Goh de bakker had vanochtend allemaal broden gebakken, moet je nou toch horen! Nee natuurlijk niet idioot! Dat doen bakkers. 'Er zat een steentje in het brood van die bakker!' Dat is nieuws. 'alweer een steen?! wat een kutbakker! zeeft die lul zijn meel niet ofzo? lekker makkelijk verdienen zo voor die luie bakker!'

Joostmochtnietsweten | 09-07-19 | 18:02

Het is opvallend dat personeel van forensisch psychiatrische klinieken de afgelopen tijd, afgelopen week in het bijzonder, op poppen in krantenartikelen en talkshows.

Zeer uitgekiend op het hoger beroep in de zaak Michael P.
Deze naam haal ik bewust aan, omdat dit sujet er de pleurishekel aan heeft om zichzelf zo benoemd te zien worden. Hij rekent al dit soort artikelen tot de media-aandacht waar ie geen flikker mee te maken had. En wat hem dus strafvermindering moest opleveren - as if!

Terug naar het interview van de Volkskrant met Erik Masthoff. Hij stelt:
"Er treedt een 'verdadering' op van het instituut".
Verdadering.
Laat dit woord eens op je inwerken.
Ver-da-de-ring.

Aan de topictekst heb ik weinig toe te voegen. Het benoemt zelfs sterker de walging die al deze figuren oproepen in hun poging zichzelf als onfortuinlijke werkslachtoffers te exposeren.

Het is niet alleen het gore lef óm uit die molshopen voor het daglicht te komen, maar ook de timing. Die timing is namelijk op ieder moment ongepast zolang deze klinieken hun zaakjes verre van op orde hebben.

Masthoff doet kritiek zoals dit af als: er zal nu ook wel negatief op worden gereageerd, maar ja ons verhaal is er óók een.
Het is precies deze attitude die maakt dat er geen kritiek genoeg kan zijn.

En optelaanleiding om deze laag in "Hoe kan dit telkens gebeuren" hard aan te pakken.

Zo ver kwamen de medewerkers van de TBS-kliniek vorige week aan tafel bij Pauw niet, maar de aandacht voor hun 'verdaderiseerde'

Kudtkip | 09-07-19 | 15:04

Ik ken het justitiewereldje een beetje. De hele bureaucratische bovenlaag bestaat uit Erik Masthoffjes. Doordrenkt van incapabele machtswellustende managers zonder ruggengraat die nimmer verantwoordelijkheid nemen. Afschuiven, wegmoffelen, negeren, wegkijken, intimideren, wegpromoveren, etc. Door en door verrot. Afbranden en opnieuw beginnen is de enige remedie.

Joostmochtnietsweten | 09-07-19 | 14:28 | 2

Zolang links het voor het zeggen heeft gaat dat niet gebeuren. Maar een reactie op dit beleid moet vroeger of later een keer volgen. Ben geen Wilders fan maar ik denk dat het zowat de enige politicus is die zijn standpunt niet verandert. (Ja okay en Rutte dan... sarcasme off)

Slough | 09-07-19 | 15:55

Een politicus die nooit van standpunt veranderd heeft de waarheid reeds in pacht. Dat is in een veranderend landschap per definitie onmogelijk. Een politicus die te snel van standpunt veranderd heeft gewoon geen ruggengraat. De perfecte balans moet nog gevonden worden, maar in de huidige politiek doet Baudet het op dit front erg sterk. Laat zich niet piepelen en durft hand in eigen boezem te steken. Dat getuigt van een sterk karakter. Hopelijk is het sterk genoeg om een forse zege de behalen bij de komende Tweedekamer verkiezingen, waarna de bezem kan worden afgestoft.

Joostmochtnietsweten | 09-07-19 | 18:13

Het jeukt bij mij om dit op FB te delen... maar dan ben ik mijn baan kwijt. Dankje Erik! Lamlul!

overVecht | 09-07-19 | 13:52

Voor doktoren en professoren in ziel en taal:
Binnen hun ijdele monologen worden de woorden niet afgewogen
op kerngewicht en draagvermogen, geboorte of richtingskracht,
maar gehuurde zinnen, te pas gebracht,
verhinderen de begripmatigheid, waarop het redelijk inzicht wacht.
(Gerrit Achterberg, Spreekuur, gepubliceerd in 1947)

Ad_Hoc | 09-07-19 | 13:41 | 1

Het gehuurd woord is hier: "Nuance"
Waar Eric Masthoof bedoelt: "Negeer de hoofdzaak en concentreer je eens meer op bijzaken."

tipo | 09-07-19 | 13:50

Je zou toch denken dat deze charlatan van de minister het dringende verzoek (lees: dienstopdracht) heeft gekregen om niet met zijn harses in de media te verschijnen.

Sprinkhaan | 09-07-19 | 13:13

Iedereen die alstie 18 is denkt, 'Kom. Ik ga maar eens psychologie studeren is zelf gek. Als je 18 bent heb je -als het goed is- veel belangrijkere dingen te doen.

streknek | 09-07-19 | 13:10 | 2

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de werkgroepen vol zitten met dames die zelf ook issues hebben. Die overkill aan oestrogeen is de reden dat er bij GGZ-instellingen een hoog knuffel en praatjepot gehalte is.

Sprinkhaan | 09-07-19 | 13:17

Onzin. Mensen zijn nieuwsgierig naar de psyche van de mens en vrouwen zullen wellicht eerder geneigd zijn tot hulpvaardigheid bij zaken van de ziel. Daar is niets geks aan.

eastender | 09-07-19 | 14:53

Sluiten die TBS klinieken. Het is slechts een kroonjuweeltje van links wensdenken waar de deugmensen het gidsland mee kunnen uithangen. Het idee dat instrinsieke slechtheid betrouwbaar te identificeren en ook nog eens te genezen is, is intussen wel behoorlijk door de werkelijkheid achterhaald.

Die lui horen gewoon in een speciale gevangenis thuis en zouden niet meer in de samenleving mogen terugkeren.

Beefbus | 09-07-19 | 13:00 | 3

Den Dolder is geen TBS kliniek. TBS klinieken zijn speciale gevangenissen. Er is nog nooit iemand uit een TBS kliniek ontsnapt. En de recidive na behandeling is significant vele malen lager dan een normale gevangenisstraf.

Het wordt inmiddels wel tijd dat je de basiskennis tot je neemt.

Dauthi | 09-07-19 | 14:05

@Dauthi | 09-07-19 | 14:05: Den Dolder heeft forensische psychiatrie waar mensen na een strafrechterlijke veroordeling worden geplaatst.

eastender | 09-07-19 | 14:56

@Dauthi | 09-07-19 | 14:05:
Het is een kliniek voor oa. TBS patienten.

De kans op recidive is helemaal niet lager. Dat is een walgelijk fabeltje dat de ronde doet in linkse kringetjes.
Want hoe kan dat ook meetbaar zijn als de hoeveelheid opgeloste misdrijven en aangiftes al jarenlang op een bizar laagtepuint staan?

Het wordt tijd dat je in linkse brein laat doordringen dat kringgesprekjes en kalmeringsmiddeltjies vormen geen remedie voor gestoorden als Michael P.

ChatBot | 09-07-19 | 15:27

Ik werk me al 45 jaar de pleuris, draag braaf al mijn verplichte gelden af, heb met giga tegenzin militaire dienst vervuld. En als dank mag ik ruim anderhalf jaar later dan beloofd met pensioen...... Ik moet toch ergens in een vakje passen?.... Waar kan ik terecht voor slachtofferschapgeld?

Slough | 09-07-19 | 12:59 | 2

Jij werkt je niet de pleuris, je hebt gewoon een baan. Eigen kleine ondernemers werken zich de pleuris. Groot verschil en ik kan het weten.

Wiezewalakristalix | 09-07-19 | 13:50

@Wiezewalakristalix | 09-07-19 | 13:50: Ben blij dat u dat aanhaalt. Ik heb idd een baan maar ben ruim 20 ruim net als u kleine ondernemer geweest. Het punt wat ik aanhaal is dat er geld voor iedereen is behalve voor de hardwerkende. En voor uw info. toen ik besloot geen zelfstandige meer te willen zijn ben ik naar het buitenland verhuisd als 41 jarige omdat ik het verdomde om van een of andere sociale iets te profiteren. Moet u ook eens proberen dan weet u pas wat hard werken is.

Slough | 09-07-19 | 15:19

Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen

Mark van Leeuwen | 09-07-19 | 12:57

Nog even voor de geschiedschrijving: Vivoor weigerde op correcte wijze mee te werken aan de onderzoeken van de inspecties JenV en IGJ en de onderzoeksraad voor de veiligheid, waardoor deze inspecties (hoe kan dit in godsnaam getolereerd worden?) geen volledig beeld van de toestand in de kliniek konden krijgen. Medewerkers voelden zich o.a. niet vrij om te praten, omdat de directie van de kliniek bij gesprekken aanwezig was en ga zo maar verder. Sinds 29 september 2017 heeft men alle schuld voor dit drama van zich afgeschoven en een middenvinger opgestoken naar de samenleving. Zie het OVV rapport:

www.onderzoeksraad.nl/nl/page/4920/fo...

Citaat uit het OVV rapport

: ''De Onderzoeksraad heeft veel inspanningen verricht om toegang te krijgen tot alle voor het onderzoek relevante informatie. Vooral de toegang tot de medische informatie bleek problematisch. De Raad heeft meerdere schriftelijke toestemmingsverklaringen overlegd alvorens toegang te krijgen tot de medische gegevens van Michael P. Daarnaast kwamen afspraken voor interviews met de direct betrokken behandelaars en begeleiders
moeizaam tot stand. De betreffende organisaties waren naar eigen zeggen terughoudend om hun medewerkers te laten interviewen door de Raad vanwege de enorme impact die het gebeuren had gehad, een impact die in sommige gevallen had geleid tot arbeidsverzuim. Daarnaast speelde volgens de organisaties mee dat veel direct betrokkenen al over het gebeuren waren bevraagd door politie en de beide betrokken inspecties. Uiteindelijk heeft de Raad kunnen spreken met alle direct betrokkenen met uitzondering van één persoon die vanwege ziekte langdurig afwezig was.

De Raad heeft veel personen niet één op één kunnen spreken omdat ze begeleid werden door een leidinggevende of een jurist. De Raad vindt dit onwenselijk omdat dit mogelijk het vrijuit spreken belemmert, en daarmee van invloed kan zijn op het onderzoek.''

Hoe is het mogelijk dat dit gedrag en frustreren van het onderzoek onbestraft blijft?

LeBoulanger | 09-07-19 | 12:48 | 3

Omdat het een links bolwerk binnen de staat is. Dit soort onderzoeken zijn te vergelijken met de visitaties binnen Justitie, alwaar ook al jaren het eigen vlees wordt gekeurd. Het resultaat laat zich zien in de actuele stand van de rechtspraak.

Beefbus | 09-07-19 | 13:16

Een jurist aan tafel zetten is al helemaal van de gekke. Laat wel zien hoe die toko tegen het onderzoek aankijkt. Gooi dat hele bestuur de laan uit, en zet mensen op die stoelen die uit de praktijk komen. Niet die pluche plakkers die bestuurs- en organisatiewetenschappen o.i.d. hebben gestudeerd.

Sprinkhaan | 09-07-19 | 13:22

Mooie tegel! Het is ongehoord dat dit zomaar kan, deze gang van zaken past in een bananenrepubliek thuis. Het geëscorteerd worden bij een dergelijk gesprek door iemand die besluit of jij aan het eind van de maand nog een geldbedrag op je rekening krijgt bijgeschreven doet denken aan andere tijden / regimes. Helaas spreken we over Nederland heden ten dage.

R.F.Pickering | 09-07-19 | 13:30

We houden het simpel : Aftreden Masthoff en verder je bek houden met je arrogante kutkop!

truthwarrior | 09-07-19 | 12:44

Uit het interview: "‘De gebeurtenis in Den Dolder was verschrikkelijk, erger dan dat kun je je niet voorstellen. Op zo’n moment past deemoed. Een reactie van een kliniek kan dan worden gezien als defensief gedrag. Nu denk ik dat het goed is als wij meer openheid geven." Deemoed. Dat is een ouderwetsig woord. Toen de PvdA in elkaar kukelde naar zo'n ongekend gering aantal zetels, nam partijleider Asscher vrijwel precies dezelfde woorden in de mond: "Op zo'n moment past deemoed". Aha. Op andere momenten past dat niet. Wat beeldt psychiater Erik Masthoff zich in bij 'deemoed'? Deemoed, dat is volgens hem: "iets dat kan worden gezien als defensief gedrag" (staat in de volgende zin die hij uitsprak). Let op. Normale mensen die deemoedig worden, gaan berouwvol bij zichzelf te rade, ze gaan net als bij Yom Kippoer boete doen: ze maken zich klein. Deze psych echter wordt helemaal niet deemoedig. Hij blijft van buiten kijken, hij gaat helemaal niet het boetekleed aantrekken zoals op Yom Kippoer Joden het gebedskleed over het hoofd doen. Nee, Masthoff kan dat niet, want dat 'kan worden gezien als defensief gedrag'. Vervolgens valt hij weer gauw in zijn oude stiel dat hij omschrijft als 'openheid geven'. Let op. Die openheid is apologetisch. Het is alsof je de paus hoort. De paus, mensen, is onfeilbaar. Masthoff en de linkse kerk bestaat uit ontieglijk veel pauzen, die allemaal stuk voor stuk onfeilbaar zijn. Waarom ettert het binnen de Katholieke Kerk maar door met schandaal op schandaal op schandaal? Omdat het de leidinggevenden aan deemoed ontbreekt. Ze vinden in hun hart dat zij, de psychen en de priesters, geen fouten maken. Ja, als je psychiater bent, dan voel je jezelf pauselijk onfeilbaar en je kijkt ook naar jezelf van buiten, op kijkafstand. Dat maakt dit soort priesters zou in en in onbetrouwbaar. Deemoed kennen ze niet. Ze verleiden hun patiënten ertoe om hun hart uit te storten, maar zelf zijn ze harteloos. Nu kukelt de PvdA weer omhoog in de peilingen en hoor Asscher weer victorie kraaien. Opportunist. Baantjesjager. Zielenknijper die zelf onknijpbaar is. Jezuïet die jan en alleman belazert en beduvelt, omdat hij zijn ziel (die is weg, er is geen ziel in deze psych, geen deemoed) verkocht heeft aan de duivel. Sindsdien loopt de zielkundige Erik Masthoff (en velen met hem) zielloos zielig te doen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-07-19 | 12:34

Masthoff, die arrogante zelfingenomen eikel denkt: Ik zal bij de familie Faber nog even wat zout in de wond strooien. Op geen enkele wijze verantwoordelijkheid nemen, maar zich verschuilen achter zijn netwerk van D66 vriendjes en andere trouwe gelovigen van de linkse kerk.

Motleycrew | 09-07-19 | 12:28

Ik vind het moedig als je met dit soort mensen aan het werk gaat. Zeer gevaarlijk en eng. Hulde voor deze mensen.

Omebert | 09-07-19 | 12:23

Hoe durft deze narcist in de publiciteit te treden? Hij is geen bestuurder en deemoedig het hoofd buigen en introspectie zouden hem en zijn sector veel meer passen. Laat meteen zien waarom het mis gaat in deze sector met zulke eigengeilers aan het roer. Om je kapot te schamen.

duh! | 09-07-19 | 12:09

Mosterd, een geweldig stuk, Masthoff en die gore kliek van Vivoor de grond in geboord. Mijn bloed kookte toen ik het interview las. Hoe durf je ook nog uit te dragen dat je zo'n betonplaat voor je hoofd hebt na alle misstanden binnen en buiten de klinieken en vooral nadat die arme, lieve Anne de meest afschuwelijke dood is gestorven die denkbaar is. Daar ben jij medeverantwoordelijk voor. Maar een schoft als Masthoff houdt liever de droom van de maakbare samenleving levend en stopt alles het liefst heel diep in de grond. Net zo diep als met Anne Faber gebeurde toen het monster van Den Dolder zijn gruwelijke lusten botvierde op haar.... Bah, wat kots ik op die forensische zorg.

LeBoulanger | 09-07-19 | 12:07

Op zich goed van de Volkskrant om deze kant van het verhaal ook aan het woord te laten. Jammer dat het hoofdredactioneel commentaar vandaag over Griekenland gaat.

Als je met een spraakmakend verhaal komt wat Nieuws van de Dag is, is het een gemiste kans van Huisgenoot P. om de opinie van de Volkskrant in zake Masthoff te geven.

Straks denken lezers nog dat de Volkskrant het schoonvegen van het eigen straatje door Masthoff goedkeurt.

Dr. Ka wo lo | 09-07-19 | 11:58 | 1

Dat zie ik helaas wel vaker. Een strak hoofdredactioneel commentaar, zoals Mosterd hier gedaan heeft, had voor het noodzakelijke perspectief gezorgd.

LeBoulanger | 09-07-19 | 12:20

@mosterd: de spijker op zijn kop, maar de beleidsmakers bij de overheid zijn wat mij betreft net zo erg

Vanbonkenaayen | 09-07-19 | 11:58

Deze types zijn stromannen van het partijkartel. Ze zijn er niet om een goedwerkende organisatie te creëren maar om de politiek verantwoordelijken uit de wind te houden, vooral geen kritiek te hebben. Dan lig je namelijk op straat.

LibertyCity | 09-07-19 | 11:53 | 1
-weggejorist-
1984isnu | 09-07-19 | 12:00

Ik kan weinig verkeerds aan het interview ontdekken. Een beetje draaien, maar meer niet. Hij legt verder uit dat de wetgeving in de weg zit.

very_bad_poet | 09-07-19 | 11:52 | 5

@very_bad_poet | 09-07-19 | 19:40: maar in het algemeen zou ik zeggen, alle goede argumenten daargelaten; ik ben zowel onder de indruk van de complexiteit als van de halfslachtigheid van de mensen die er voor kiezen: ga zelf eens een tijdje id psychiatrie werken. Onoplosbaar. Onvoorspelbaar en gestoord. Stratenmaken of op een andere manier weten wat er aan de hand is, en een duidelijke checklist hebben, zoals in de meeste beroepen, inclusief het onbegrip, is gewoon best een opgave. Ik zeg ook niet dat deze Masthoff deugt (sic), maar ik kan niets vreemds aan het interview ontdekken.

very_bad_poet | 09-07-19 | 19:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Je ziet aan zijn wazige blik dat hij links stemt.

Repetitive Beats | 09-07-19 | 11:48

Bah bah bah, ik heb even de moeite genomen om het hele artikel te lezen. De kots komt werkelijk mijn mond uit, wat een vooringenomen pleuris vent is die Masthoff. Het hele interview is eigenlijk een soort van 'me against the world'. De media en politie die van elke ontsnapping een sensatie maken. Allemaal lastige mensen die lastige vragen stellen. Maar vooral dat hijzelf Erik Masthoff heel goed werk heeft verricht en die promotie over het net begraven lichaam van Anne Faber verdiende. Bah, misselijkmakend stuk menselijk afval. Echt zum kotsen!

Indoneesje | 09-07-19 | 11:45 | 1

hear hear! Masthoff en zijn mede bestuurderskliek zullen er geen nacht minder om slapen. Hoogstens dat hun comfortabele wereldje langzaam in elkaar zakt.

LeBoulanger | 09-07-19 | 12:23

Het klinkt allemaal als de theaterdirecteur, die na een grote brand in zijn theater zegt: “Ja, de nooduitgangen waren geblokkeerd, er waren geen blusmiddelen, en het personeel had geen noodinstructies gehad. Maar laten we niet vergeten dat ik NIET degene ben, die de brand heeft aangestoken. Dus waarom iedereen mij verantwoordelijk houdt… Dat is oneerlijk en dat doet pijn.”

Rest In Privacy | 09-07-19 | 11:40 | 2

Om vervolgens te solliciteren als directeur van een voetbalstadion. Want er gaan nu eenmaal elke dag wel eens mensen dood. Dat is niet zo bijzonder.

tipo | 09-07-19 | 11:43

@tipo | 09-07-19 | 11:43:
Heel scherp Tipo.
Wat erger is, dat de boven hem gestelde verantwoordelijken het met hem eens zijn, anders hadden ze hem nooit die aanstelling gegeven.
Zo wordt er dus in die zorgtak over de samenleving gedacht.

Roadblock | 09-07-19 | 11:55

Ik heb nog nooit iemand zoveel flauwekul horen vertellen.

Kopuithetzand | 09-07-19 | 11:39

Werkt het niet zo dat de werknemers rapporten over de patiënten schrijven en dat de directie aan de hand van deze rapporten samen met de werknemers beslissingen nemen

EnzoIshet3 | 09-07-19 | 11:36

Touw en een boom en meneer mag de rest lekker zelf doen. Inderdaad GS, ouderwets straatje schoonvegen want zo werkt dat in Nederland.

Indoneesje | 09-07-19 | 11:36

"Behandelaars die, zelfs nadat ze zijn neergestoken met scharen, pennen en messen, met engelengeduld aan de slag gaan met hun patiënten. Iedere dag weer, iedere dag opnieuw. Die werknemers zijn HELDEN"
Dan ben je geen held, dan ben je dom

SicSeb | 09-07-19 | 11:35 | 1

Uw reactie zegt meer over uzelf dan u zou willen.

Roadblock | 09-07-19 | 11:52

GS, : vinden jullie het erg, dat ik dit hele artikel over deze mislukte, niet capabele, laffe meneer Masthoff niet helemaal lees ?
Ik kan dat niet omdat deze meneer eigenlijk gewoon wegens ernstig falen in de gevangenis hoort te zitten, de dood tot gevolg hebbende.
Maar Nederland is zo'n tolerant kliekjes land geworden, dat niemand meer durft op te treden. Wegkijken is hier normaal geworden.
Alles wordt in dit land maar toegelaten.
Politie en rechters worden door de linkse politieke kliek beïnvloed, waardoor normen en waarden compleet aan het vervagen zijn.
De overheid procedeert over bijzaken, voor hoofdzaken is geen ruimte.
We moeten voor de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen eens gaan zorgen, dat er in dit land orde op zaken wordt gesteld .
Lees vandaag de dag de kranten eens. Elke dag vinden er ernstige criminele feiten plaats, elke dag worden er in dit land wel mensen vermoord. De berichtjes in de kranten worden door de hoeveelheid ook steeds kleiner. We doen het al decennia fout.
Willen we dit in Nederland blijven accepteren?

outdoor | 09-07-19 | 11:34

OT: Alan Kurdi- immigranten oppikboot heeft alweer een lading opgepikt uit een rubberboot 100 km (!) uit de kust van Lybie en is weer onderweg naar Malta.
imgur.com/2Tq7eoq
Nijver bijtje.
Moet u zich eens voorstellen dat u vanuit Zeeuws Vlaanderen een rubberboot kan vinden die ergens bij Amsterdam ligt.

Roadblock | 09-07-19 | 11:32

Dit is een product van een socialistische benadering van slachtofferschap. Het is allang en breed duidelijk dat een bedrijfsmatige aanpak van de bureaucratie nodig is. Deze heer had allang op de straatstenen gelegen als hij in een bedrijf zou werken. Politici zijn hoofdverantwoordelijk voor de rotzooi die is ontstaan door de achterlijke regelgeving, Dekker kan het niet, niemand kan het wat daar rondloopt. Een grote incapabele rotzooi is het. In plaats van de vakantie op te schorten en echt aan de bak te gaan, liggen de watjes aan het strand!

lanexx | 09-07-19 | 11:32

De "lekker belangrijk" generatie van de jaren 90 zit nu dus in allerlei posities waarbij je gewoon focus en discipline nodig hebt en dingen moet regelen. Maar ja, "lekker belangrijk"

BASinnic | 09-07-19 | 11:30

Zo werkt dat in de psychiatrie en de TBS: Behandelaars maken uit wat er gebeurt en luisteren niet naar de mensen op de werkvloer. Als het mis gaat vragen zij zich hardop af hoe het toch kan dat 'wij', behandelaars en personeel, het niet zien aankomen. Bij justitie heeft het personeel standaard een spreekverbod bij calamiteiten en in de psychiatrie worden ze ook in de horigen stand gezet. Mensen als Erik Masthoff zijn overal. Omdat ze een bepaalde positie hebben, een beter salaris en daardoor status, kan niemand ze corrigeren. Als er waarschuwingen en zorgen komen: vingers in de oren, neus omhoog en terugtrekken in het kantoor. En dan krijg je dit soort van 'wie maakt mij wat' tot 'ik ben slachtoffer' verhalen.

eastender | 09-07-19 | 11:29 | 2

Zij vragen zich helemaal niets af. Dat is juist het probleem. Ze accepteren gewoon dat ze een risico op de samenleving loslaten, wat vrij vaak goed gaat, en soms ook niet. Ze accepteren ook dat mensen fouten maken. Kan gebeuren. De wet van de grote getallen en zo.

Als Masthoff zich echt iets zou afvragen, dan zou hij zich afvragen of zorg voor patienten en eigen personeel het leven van toevallige de dochter van een ander waard is. Dan zou hij heel anders handelen en gehandeld hebben en zeker niet zo een interview geven.

tipo | 09-07-19 | 12:21

Uit ervaring: Als het mis gaat ontstaat er bij behandelaars een 'wij-gevoel' dat er nooit eerder was want zij wisten het altijd beter, overtuigd van het eigen gelijk.

eastender | 09-07-19 | 14:49

Erik Masthoff .. je zult hem maar als directeur krijgen nadat hij je persoonlijk met een psychopaat heeft opgezadeld waardoor een moord met gruwelijke verkrachting heeft plaatsgevonden en die nu doodleuk verder de medewerkers als slachtoffer van de samenleving neerzet ipv als verantwoordelijke die OOK niet destijds aan deze medewerkers dacht.. Je laat dus doelbewust een geweldadige jongere verkrachter een setting in omdat die geweldadige verkrachter recht heeft dat dit verzwegen wordt.. je laat dus doelbewust zo'n gevaarlijk object in een setting waar jonge vrouwen en mannen hard hun best doen en soms alleen op groepen de wacht hebben.. loser!

maar goed, iemand heeft hem toch aangenomen voor deze functie en job.. zou zomaar kunnen om zelf zijn stront op te ruimen.. en daar is ie nu hard mee bezig.
Hij krijgt nog een kans!
Anne niet meer RIP Anne

fikkieblijf! | 09-07-19 | 11:27

Uit tweede hand is me bekend dat de werkdruk in TBS klinieken hoog is, de begeleiding van behandelaars in hun werk te wensen overlaat, de criteria voor aanname van sociaal werkers, psychologen en behandelaars steeds verder omlaag gaan omdat er tekorten zijn, dat men soms nauwelijks is opgewassen tegen de taak, dat er veel mis gaat in het traject van leidinggevenden en dat er veel, heel veel onder de mat wordt geveegd en bedekt wordt met een dikke laag jargon, omfloerst taalgebruik, impliciete verwijzingen en suggestie.

Het komt geregeld voor de er relaties onstaan tussen patienten en (meestal vrouwelijke) behandelaars, of sexueel o0verschrijdend gedrag. Er wordt drugs gebruikt, dat vaak binnekomt via bezoek dat niet goed genoeg gecontroleerd wordt.

Psychiaters overschatten gegegeld het succes van hun eigen aanpak en zijn weinig gevoelig voor kritiek, onderschatten de kans op recidive wat intern reeds leidt tot allerlei incidenten. Het eigen personeel wordt in sommige klinieken de zwarte piet toegeschoven voor falend management. Kortom: Er is heel veel mis in de TBS klinieken. Management is vaker druk met damage control, bezuinigingen en reorganisaties (waarbij mensen geloosd worden via een traject van "burn-out" constructies zonder behoorlijk personeelsbeleid), dan met hun taak patineten te behandelen.

Het is dus geheel voorstelbaar dat af en toe wat misgaat, zoals met Panhuis. En dat het managment dan vooral heel druk is met zichzelf uit de wind houden. De cultuur is: Nooit is iemand aanwijsbaar verantwoordelijk, het is altijd diffuus en vaag en onduidelijk en impliciet, tenzij een lager personeelslid de schuld in de schoenen kan worden geschoven. Helaas, zo gaat het daar.

Beste_Landgenoten | 09-07-19 | 11:27 | 7

@DeutschlandUberAlles | 09-07-19 | 11:42:

Iedereen die het verhaal van Anne Faber een beetje heeft gevolgd, haar vader, moeder en oom hebben gezien, het verdriet, de wanhoop, en daar ook maar iets over zou kunnen zeggen, maar dat niet doet. Hoe slapen die mensen 's nachts ?

Dat Timmermans stukje ontgaat mij even.

Rammstein | 09-07-19 | 11:55

@Roadblock | 09-07-19 | 11:40:
Tsja, dat verhaal van Holtes lijkt exemplarisch. Dit komt voor. Ook dat behandelaars worden aangenomen waarvan al vrij snel intern gesignaleerd wordt dat zij niet voldoen. Desondanks komt het voor dat die interne kritiek op elkaars functioneren wordt weggewoven, mogelijk wegens personeelstekorten. Vervolgens wordt het probleem gelegd bij de "dwarsliggers" ofwel degenen die hun nek uitsteken om zaken te rapporteren die niet juist verlopen. Deze critici wil men dan graag lozen, niet zelden met als excuus dat die persoon mogelijk het zicht op de realitiet is kwijtgeraakt. De omgekeerde wereld dus. Helaas wordt niets expliciet gemaakt, schriftelijk vastgelegd of gerapporteerd. Men kijkt wel uit. Dat het niet vaker misgaat is een wonder.

Beste_Landgenoten | 09-07-19 | 12:16
▼ 4 antwoorden verborgen

" Het drugsgebruik..." HOE DAN??!
Wat is er mis met cold-turkey afkicken? Gewoon een maand in een hok, eten en drinken, verder niets. Ben je clean dan mag je verder. Ga je de fout in dan onverbiddelijk terug dat hok in.

Zero tolerance. Kom eerst maar eens met je voeten terug op deze planeet, dan gaan we daarna aan je herstel werken. No fscking way dat je met drugs in je donder een zinnige discussie aan kunt gaan.

marcoplarco | 09-07-19 | 11:25 | 3

U leeft in het tijdsgewricht waarin de regels misschien wel duidelijk zijn, maar op elk niveau niet gehandhaafd worden.
Was u dat nog niet opgevallen?

Roadblock | 09-07-19 | 11:46

marcoplarco | 09-07-19 | 11:25 |

Mocht u een feestje willen geven, maar de "middelen" niet hebben, maak eens een mooie wandeling in de buurt, of op het bosrijke terrein.

Rammstein | 09-07-19 | 12:01

Ik ga regelmatig zinnige discussies aan. En ik heb in mijn leven nog nooit iemand iets aangedaan. Het ligt niet aan de drugs, het ligt aan de gebruikers. Pitbulls zijn niet per definitie gevaarlijk, maar als merendeels idioten pitbulls aanschaffen wordt die indruk gewekt.

Cammy | 09-07-19 | 12:05

" Dat soort incidenten komen veel voor in het gevangeniswezen en gelden in die context niet altijd als ernstig (...) "
Dat verklaart veel. Heel veel.

Mr.Crowley | 09-07-19 | 11:24

Theo Hiddema weerlegt daar de leugen van Masthoff, als zou de instelling niets van de gruwelijke details van zijn veroordeling kunnen weten omdat dat van Michael Panhuis niet mocht en dat de wet dat zo regelt. Die gruwelijke details waren gewoon openbare informatie, met 1 google-zoekopdracht vindbaar. En nu nog zegt Masthoff dat het aan de wet ligt en niet aan zijn gebrek aan interesse in behoud van mensenlevens.

tipo | 09-07-19 | 13:33

Ach, de zelfreflectie ontbreekt weer volledig bij deze narcist! Denkt alleen maar aan zichzelf! Zo lopen er natuurlijk veel meer van rond in dat soort kringen, alleen bij hem kost het mensenlevens! Maar het baantjescarroussel werkt weer prima! Dus dit zal weer over waaien! See you by the next job, Masthof! Jij ligt alleen wakker als het je eigen portemonnee betreft! Wat een stumper

DeutschlandUberAlles | 09-07-19 | 11:24

Masthoff (over het geblunder in Vught): "Daar gaan per jaar zevenhonderd gevangenen in en uit, die ken ik niet allemaal. Michael P. was een van de vele patiënten, ik heb niet met hem te maken gehad. Ik hoorde voor het eerst van Michael P. toen het fout was afgelopen."
GS: """Ich habe es nicht gewusst."""

En dat was nou juist vroeger anders .De kerel geeft zelf het probleem aan .
Zit in de ouderenzorg,zelfde probleem.Manager kent niemand meer.

pga | 09-07-19 | 11:24

Maar wie gaven Masthoff die promotie na zijn debacle met Panhuis ? Is/zijn dat de de raad van commissarissen van die instelling ? Is dat Dekker ?. Mogelijk dat die ook eens aangepakt moeten worden.

Gemeen Mosje | 09-07-19 | 11:20 | 1

Precies... Het is ook het hele netwerk rondom zo'n Masthoff, die elkaar de bal toespelen en elkaar de hand boven het hoofd houden. Het probleem is veel breder en dieper dan Masthoff alleen, het is een alom heersende trend, veroorzaakt door het dader=slachtoffer-denken van de linkse D66 elite. Zo'n Masthoff heeft ook een typische D66 kop. Je ziet het gewoon.

Motleycrew | 09-07-19 | 11:24

Meneer is zo vaak weggekomen met zijn gewauwel, dat hij nu met zijn centimeters dikke plaat voor de kop denkt, dat hij met dit interview het rapport van OVV kan aanvechten.
Hij snapt het 'stilzitten als je geschoren wordt' niet helemaal.
De achteloosheid waarmee hij erkent Panhuis te hebben doorgeschoven zonder het dossier te kennen. Ongelofelijk.
Ik zou bijna denken dat hij iets weet, waarmee hij de boven hem gestelden onder druk kan zetten.

Roadblock | 09-07-19 | 11:20 | 1

@Roadblock
Dat geldt voor iedereen die daar met enige regelmaat werkt.

Rammstein | 09-07-19 | 11:28

No skin in the game.
Deze meneer moet gedwongen worden om samen met vrouw en puberdochters op het terrein van de instelling te wonen. In een huis zonder sloten. Dan pas gaat ie wel wat doen.

postmodernismisdead | 09-07-19 | 11:17 | 1

Ik stem voor.

Cammy | 09-07-19 | 12:00

Het wordt hoog tijd dat het systeem aangepakt gaat worden. De kans dat dat gaat gebeuren is nagenoeg nul.

Frau Merkel | 09-07-19 | 11:16 | 1

@Frau Merkel

Het meeste personeel is burned out, of op de rand van, flexwerkers aan de lopende band die een paar diensten draaien en weer verder gaan, agressie, bedreiging of erger. Het is bijna niet te doen daar.
Center Parcs voor verslaafden, geestezieken en vult u maar in.
Het is niet te doen.

Rammstein | 09-07-19 | 11:20


Dat drugswalhalla (en drank) en in en uit lopen klopt als een bus. Dat seks paradijs is mij niet bekend, maar Altrecht heeft er gelegenheid genoeg voor.

Rammstein | 09-07-19 | 11:13 | 1

Op vergelijkbare instellingen gebeurt hetzelfde. Ook op andere behandelcentra voor o.a. jongeren met problemen. Ik ken deze verhalen van kennissen en familieleden die daar werkten. Genoeg mogelijkheden als je een cliënt een pak shag geeft. En er zijn behandelaars die daar misbruik van maken. En dat zijn dan diegenen die betrapt werden en die na ontslag soms ook weer bij andere instellingen aan de slag konden.
Gecontroleerd op elkaars werkverleden wordt er niet of nauwelijks. Het bestuur doet hier niks aan. Die zijn te druk met zichzelf en geld binnenharken. Werknemers worden afgescheept met een fooi en steeds meer werkdruk en gevaar. Ik snap wel waarom er een hoog verloop is.

Deflatiemonster | 09-07-19 | 11:29

Dit soort lui willen wel dikke poen opstrijken maar niet de bijbehorende prestaties leveren. Vroeger zat ik op een school waar 400 leerlingen op zaten en de directeur stond iedere morgen bij de ingang elke leerling te begroeten en deze man kende van elke leerling de naam en wist precies wat zijn prestaties waren, je kon met de man een praatje maken en hij wist dan ook nog precies allerlei details uit voortgaande gesprekken. Dit soort mannen waren geschikt voro deze job, echter in het tijdperk waar 'managers' rechtstreeks uit de schoolbanken komen is het niveau van directeuren/managers gedaald tot een absolute onvoldoende.

Solar666 | 09-07-19 | 11:12

Masthof is gewoon uit, ech5t uit!! ! Toen Panhuis overgeplaatst zou worden naar Den Dolder wilde men daar de CV van die gestoorde gek.
D66 en Gr.links wetten zeggen dat dit niet mag vanwege privacy
Bij Fivoor hadden ze direct moeten zeggen, "Oké geen gegevens over deze goedlachse en ongevaarlijke man, dan hou je hem daar maar in Vught".
"Wij nemen alleen types aan die wij kunnen screenen".
Maar als iemand nog nooit de broek is afgezakt dan zakt nu zeker tot op de enkels.
De hippie figuur van directeur Vught wordt nu directeur Fivoor Den Dolder. Kan het nog doller?

biebop | 09-07-19 | 11:11

Dit wilt u niet weten: In Duitsland lopen 12 tot 14 jarige Panhuisjes rond: www.welt.de/newsticker/dpa_nt/infolin... Vlakbij de Nederlandse grens is afgelopen Vrijdag een jonge vrouw van 18 verkracht door vijf!! 'jongetjes' tussen de 12 en 14 jaar. Er gaan nu stemmen op om de strafbaarheidstelling voor dit soort Panhuis delicten te verlagen van 14 naar 12 jaar in DE.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-07-19 | 11:09 | 3

Nog erger is dat die daar niet berecht worden maar overgedragen aan hun ouders...

Barkruk2 | 09-07-19 | 11:14

@Barkruk2 | 09-07-19 | 11:14: Nog veel erger: die ouders zijn apetrots op hun zoontjes dat ze zich al zo vroeg manifesteren als echte macho's.

wijsvinger | 09-07-19 | 11:21

Een groepje hyena's van die leeftijd........ ik denk dat ik weet wat de afkomst van deze hyena's is. Maar dat mag natuurlijk niet gezegd worden.

Gemeen Mosje | 09-07-19 | 11:27

Ik zie het hoofd van een psychopaat, hij is de Primus inter pares van zijn patienten.

HD50 | 09-07-19 | 11:08

Altijd zo bijzonder; hoogste lagen wisten niks, hebben geen signalen ontvangen, kunnen zich er niet in herkennen, etc. De grote excuus-bingokaart mag weer tevoorschijn (zonder daadwerkelijke excuses).

Wat een lul.

Kleine_Deugniet | 09-07-19 | 11:08

Wat totale mongeaul van een kerel dit... maar wss exemplarisch voor alles wat er zich vanaf minister en verder daaronder in de bestuurs,- en managementlagen afspeelt.... #schoonschip

surffee11 | 09-07-19 | 11:06

Dat zijn vrouw nog bij hem blijft. Het zou logisch zijn om zo ver mogelijk bij dit soort figuren uit de buurt te blijven.

Mahatma | 09-07-19 | 11:05 | 2

Hij zal wel plenty belastinggeld binnenscharrelen.

hooibergje | 09-07-19 | 11:23

Soort zoekt soort denk ik.

Cammy | 09-07-19 | 11:57

De fout ligt ook vooral dat er mensen zijn die denken dat sommige mensen nog te genezen zijn of dat we een soort van morele verplichting hebben om het te proberen.

Barkruk2 | 09-07-19 | 11:03 | 4

Dit dus. Bij sommige delicten is het gewoon duidelijk dat de daders ongeneeslijk ziek zijn. Behandel ze dan ook zo.

Superior Bastard | 09-07-19 | 11:05

5-20% van nl vastzetten is te duur, helaas.

Geforceerde voortplantingsbeperking mag ook al weer niet.

Kleine_Deugniet | 09-07-19 | 11:10

@* Il Principe * | 09-07-19 | 11:04:
Niet iedere veroordeelde maar er is gewoon een gradatie in criminaliteit. Je heb mensen die iemand beroven of vermoorden in een opwelling en mensen die er op kicken om twee minderjarige meisjes de bosjes in te slepen en gruwelijk te verkrachten.
Nou die laatste types mogen van mij levenslang naar een werkkamp. (anders betalen wij voor hun onderhoud)

Barkruk2 | 09-07-19 | 11:13
▼ 1 antwoord verborgen

Op RTVutrecht fulmineert hij dat het verspreiden van de foto van Peter M een media hype was. Hij geeft doodleuk aan dat deze persoon totaal ongevaarlijk was en dat het sneu is voor zijn patiënt dat zijn foto getoond werd. We weten inmiddels allemaal dat het tonen van ontsnapte patiënten van Fivoor de hoogste prioriteit moet hebben.

BozePaarseMan | 09-07-19 | 10:59

"Het probleem zit 'm in de directeuren, in de eindverantwoordelijken, in de politici, in de beleidsmakers."
Je kan bij mij niet meer stuk @Mosterd, dat je dit aan de orde stelt.
De laag 'bestuurders' die de zorg naar de kloten geholpen heeft.
De laag 'bestuurders' die de politie naar de kloten geholpen heeft.
Enfin elke bedrijfstak kent ook die laag.
Bezig met 'schaalvergroting' met als enige motivatie een hoger salaris, en daarna mensen eruit knikkeren.
Niet voorzien van enige expertise op hun gebied, "want dat is niet nodig'.
Niet voorzien van enig gevoel voor of betrokkenheid met de mensen die onder hen zich de schompes werken.
Ik zie deze laag als de betonrot van de samenleving.
Door hun acties verdwijnt onderlinge cohesie, enthousiasme en betrokkenheid bij het werk.

Roadblock | 09-07-19 | 10:59

Nepotisme pur sang. Onvoorstelbaar dat zo'n stuk verdriet even bestuuder mag spelen bij uitgerekend Fivoor. Alsof het vertrouwen nog niet op een dieptepunt zit. Stumper.

Rest In Privacy | 09-07-19 | 10:59 | 1

En wie heeft ervoor gezorgd, dat hij die aanstelling kreeg?

Roadblock | 09-07-19 | 11:07

Erik Masthoff solliciteert hiermee naar een hogere functie binnen het Nederlandse zorgbestuurderscircuit. Hij laat hiermee zien DAT hij zijn straatje kan schoonvegen en elke verantwoordelijkheid KAN afschuiven.
Binnenkort schuift hij gewoon door.

JanVergoor | 09-07-19 | 10:56 | 1

Daar blijft het dan niet bij, paar jaar later wordt Erik Masthoff minister van Volksgezondheid. Uiteraard onder de vlag van de VVD.

Boris die Sauertopf | 09-07-19 | 11:04

met

Stratum | 09-07-19 | 10:55

Meest schokkende zin wat mij betreft:
"Het komt, alle forensische klinieken bij elkaar opgeteld, tussen de twee- en drieduizend keer per jaar voor dat een patiënt zich niet houdt aan een verlofafspraak.’
Is 8 tot 10 keer per dag..

Superior Bastard | 09-07-19 | 10:55 | 1

Pas als je de cijfers ziet en begrijpt, zie je pas hoe verrot het systeem is..

Wijze uit het Oosten | 09-07-19 | 10:58

Als dit soort mensen gevraagd wordt naar een verklaring voor hun hoge salaris dan is het antwoord altijd: " Ik moet leiding geven, moet alle processen managen en heb de verantwoording over dit en over dat en bla, bla, bla. Als er iets ernstig fout gaat trekken ze nooit het boetekleed aan maar verweren ze zich altijd me: " ja maar dit en ja maar dat ".

Stratum | 09-07-19 | 10:55 | 1

Het idee van een hoge beloning was ooit dat bij missers, deze managers de eindverantwoordelijke waren en derhalve bijvoorbeeld ontslagen werden. Maar dat is tegenwoordig allang niet meer zo. Integendeel: bij missers is vaak het personeel de slachtoffer en krijgt de falende manager promotie.

DolfWeerwolf | 09-07-19 | 11:21

Maar wanneer zo'n directeur niet bezig is met het runnen van het bedrijf, waar is hij dan wel mee bezig?

Dauthi | 09-07-19 | 10:53 | 3

Ken je die mop van dat vliegtuigongeluk met die aap aan de stuurknuppel?

Mr_Natural | 09-07-19 | 10:57

@surffee11 | 09-07-19 | 11:05:
Het is een mop die je niet op kunt schrijven helaas, je hebt er gebaren bij nodig.

Mr_Natural | 09-07-19 | 11:07

Wat een ontzettend idiote actie van die vent. Waarom? Waarom?? Waarom ben je zo narcistisch en achterlijk om zo'n interview te geven?! Waar is het voor nodig om je straatje schoon te vegen op dit moment?! Waarom laat je de familie van het slachtoffer niet met rust en laat je je ego niet even achterwege? Waarom alles wat net begon te dalen en rusten weer opschudden en wakker maken?! Kortom: waarom ben je zo'n ontzettende narcistische egocentrische laffe eikel???!

GWBA | 09-07-19 | 10:52

Dit soort lui gaat alleen netjes om met kruiwagens, toegeworpen ballen en een soort penningen.

kwark001 | 09-07-19 | 10:52

Dat doet ie anders nooit gaat hier niet op.

Mr_Natural | 09-07-19 | 10:48

Bij zo'n excuusinterview denk ik dan vaak: wat is de link tussen de interviewers Charlotte Huisman en Anneke Stoffelen en Erik Masthoff? Studiegenootjes, vrienden van vrienden, LinkedIn-connectie, een via-via'tje want de een of ander had nog iets tegoed?

FrankVeer | 09-07-19 | 10:47 | 2

Ik vind de vraagstelling anders behoorlijk kritisch.

Superior Bastard | 09-07-19 | 10:56

@Superior Bastard | 09-07-19 | 10:56: Kritische vraagstelling is leuk, maar als niet door nietszeggende antwoorden wordt geprikt, doet de scherpte van de vraagstelling er niet meer toe. De vragen lijken scherp, maar gezien de antwoorden komt het op mij over als een voorgekookt triootje. Het interview is een pr-technisch schaamlapje om zich als verantwoordelijke persoon achter de instelling te verschuilen.

FrankVeer | 09-07-19 | 11:41

Tsja, en nu maar hopen dat dit soort interviews dan weer niet te confronterend is voor de nabestaanden van Anne Faber (en alle anderen). #teamhiddema

Rest In Privacy | 09-07-19 | 10:46

Hoe is het mo-ge-lijk dat dit soort professionele faalhazen toch altijd weer op topfuncties bij de (semi-)overheid belanden. Dat kan eigenlijk alleen maar door corruptie.

Dit soort mensen verdient een carriere in de bijstand.

Chuck the plant | 09-07-19 | 10:46 | 1

Dit dus, de bijstand is ,,inmiddels participeren,, met behoud van uitkering: Newspeak voor werk uitvoeren waar voorheen een fatsoenlijk salaris voor werd betaald!!
Deze erik is een van de vele erikken die zichzelf de meest belangrijke persoon op de wereld vinden en goedwillende werknemers het bloed onder de nagels uithaalt!!!
Geschikt voor een overheidsfunctie inderdaad.
Kop op pica spreekt boekdelen.

maasdonk | 09-07-19 | 11:27

"De afgelopen twintig jaar is bijna iedere kliniek weleens aan de beurt geweest met een heel naar geval."
Dit zegt genoeg. Jongedame sterft afgrijselijke dood, maar volgens deze mafkees (niet eens zin om zijn naam nog eens op te zoeken) vind dat zijn kliniek "aan de beurt is geweest". O.. o... o...

John McClane | 09-07-19 | 10:46 | 3

Inderdaad, Rooysewissel ook zo n fijne tent.
Alhoewel , de aldaar zittende directrice toendertijd gaf tenminste wel ruiterlijk toe dat er sprake was van geslachtgemeenschap met patienten door personeel.

joppo0 | 09-07-19 | 11:17

Precies wat ik altijd heb gesteld: slachtoffers worden afgedaan als procentuele slachtoffers, als collateral damage...

LeBoulanger | 09-07-19 | 12:11

Vast bedoeld als vergoeilijking of excuus, maar in werkelijk zeer verontrustend.

Chuck the plant | 09-07-19 | 12:50

Diederik van Vleuten heeft zijn haar weer terug, zie ik?

wilmeister00 | 09-07-19 | 10:46

Ik vind het op zichzelf gezond dat die Masthoff zijn verhaal mag doen. Hoor en wederhoor, heel goed. Hij heeft wel een onbetrouwbare kop. Van Panhuis zou ik nog wel een leren riem of een tweedehands fiets kopen, maar van hem?

JvanDeventer | 09-07-19 | 10:43

Ongeschikt

laurentius | 09-07-19 | 10:42

Sterk betoog. Ophoeren met die laffe wegduiker, anders verandert er nooit wat.

obi1 | 09-07-19 | 10:41

Ik weet het niet, iedereen richt zijn kogels op die instantie maar hun hoofdtaak is “patienten” terug te laten keren in de maatschappij. Dat is een onmogelijke taak aangezien Groenlinks rechters levensgevaarlijke gekken naar ze stuurt.

M3nn0123 | 09-07-19 | 10:41 | 1

Deze man handelt niet naar eer en geweten. Dat staat los van ideologisch bevoordeelde D66-rechters die hun manier de maatschappij een beetje mee helpen te verzieken.

Joostmochtnietsweten | 09-07-19 | 14:54

Ik heb het gelezen ja. Opname GGZ zou de 'beste' man ook niet misstaan.

Marcello Christiani | 09-07-19 | 10:40

zolang dit soort mislukte spychiaters blijft rondcirculeren in dat wereldje van zg. hulpverleners verandert er niks. het is een grote carousel van rondgepompte baantjes met de bijbehorende poen. In het bedrijfsleven maken die lui geen schijn van kans, daarom houden ze die hele hulpverlening in stand. En wij zijn ook nog zo gek om te geloven dat ze iets kunnen en presteren. Mij houden ze echt niet meer voor de gek. het is een grote bende van zeverzakken met zijden handschoentjes.

jan den hollander | 09-07-19 | 10:40 | 1

Oplossing;Psy neemt patiënt ff halfjaar in eigen huis op!
Komen ze nooit meer vrij.

De Profundus | 09-07-19 | 17:35

Graag deze man ook in de iso. Profiteur

Het Noorden | 09-07-19 | 10:39

Weet zeker dat Erik M. dit ook zal lezen. Viel Vergnügen damit!

ole guapa | 09-07-19 | 10:39

Niks verantwoordelijkheid nemen, maar een grote bezem en fluks het eigen straatje gaan bezemen.

Zou die nou niet door hebben dat het hele artikel leest als een enorme tuf in de bek van de familie Faber ?

Wijze uit het Oosten | 09-07-19 | 10:39 | 1

Metaforisch: Necrofilie.

Joostmochtnietsweten | 09-07-19 | 14:59

Deze man is zelf rijp voor TBS. NIet letterlijk bloed aan zijn handen, maar wel verschrikkelijk medeschuldig. En nog erger is dat hij absoluut niet zal veranderen. Iedereen ziet het verkeerd, behalve hij.

Choco Chanel | 09-07-19 | 10:38 | 3

Wel bloed aan z'n handen. Dankzij zijn lakse houding kon P z'n gang gaan en zijn we een lief meisje armer. Die lul zat er juist om dit te voorkomen, wat was anders zijn functie?
Een vraag die je kunt stellen bij 98% van de zorgbestuurders.

Busverhuur | 09-07-19 | 10:45

Dit is een duidelijk beeld van de psychopaat in een hoge functie. Redelijk intelligent, 0,0 empathisch vermogen, en ijskoud. Zo'n man die ook zonder wroeging een trouwe werknemer na jaren ontslaat omdat er bezuinigingen noodzakelijk zijn. Meestal omdat ze zichzelf een riante verhoging willen toekennen, maar niet meer geld krijgen.

Cammy | 09-07-19 | 11:44

@Cammy | 09-07-19 | 11:44: Eén die zonder schroom Joden naar Westerbork zou sturen, zoals zovele Nederlandse ambtenaren deden gedurende de oorlog.

vansuyle.com | 09-07-19 | 16:42

Met gezwinde spoed de doodstraf invoeren voor niet te redden psychoten aub en de optie ooit terugkeer in de maatschappij vervalt, TBS heeft geen zin weg ermee.

onesizefitsall | 09-07-19 | 10:35 | 5

Dat is niet waar, de recidive is lager bij ex tbs'ers dan bij gewone bajesklanten.

wilmeister00 | 09-07-19 | 10:48

@Chuck the plant | 09-07-19 | 10:44: ja, trek de ouderenkaart maar weer, dat is pas afgezaagd. Er zijn genoeg gevangen waar behandeling wel zin heeft.

wilmeister00 | 09-07-19 | 10:49

@Chuck the plant | 09-07-19 | 10:44: Er wordt alleen in je geïnvesteerd als je geld gaat opbrengen. Its all about the f money

Rest In Privacy | 09-07-19 | 10:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Deze man zoekt de nuance, voor iets vreselijks waar geen nuance voor bestaat. Masthoff is definitief af! En ga je godverdomme eens scheren als je voor de foto in de krant komt, pannekoek!!

pibasso | 09-07-19 | 10:31 | 3

Ach, hij kan zo de politiek in, daar is het ook alleen maar ontkennen, als men fouten moet bekennen, en vooral het geheugen wat ze in de steek laat.

watmagjenogwel | 09-07-19 | 11:23

Dat is de zogenoemde 'linkse stoppel'. Zo herkennen commies en marxisten elkaar in een oogopslag. Zeg maar een soort van 'Gaydar' maar dan voor linkse idioten.

Joostmochtnietsweten | 09-07-19 | 15:46

Was hij ook niet bij Buch in de Bajes?

Porta | 09-07-19 | 10:31 | 1

Volgens mij ook

mr.money | 09-07-19 | 14:57

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl