achtergrond

Geenstijl

Kliniek Michael Panhuis laat weer "levensgevaarlijke" patient ontsnappen

De 44-jarige Peter M. Een uiterst vluchtgevaarlijke psychotische schizofreen veroordeeld voor meerdere geweldsmisdrijven die in 2014 ook uit een kliniek ontsnapte.

Dus natuurlijk laat Den Dolder hem een uurtje met onbegeleid verlof, waarna hij doodleuk verdween. In 2017 werd de man veroordeeld omdat hij via het internet dreigde station Dordrecht op te blazen met een atoombom, enkele dagen later viel hij met een mes op zak een willekeurige man aan die boodschappen stond in te laden. De rechtbank verklaarde hem volstrekt ontoerekeningsvatbaar en veroordeelde hem tot een behandeling in een psychiatrisch ziekenhuis.

In januari 2019 belandde hij op Den Dolder, waar hij maandenlang op de crisisafdeling verbleef omdat hij zijn medicijnen weigerde, buurtagenten telefonisch lastig viel en agressieproblemen had. Desondanks werd hij, tot grote verbazing van zijn familie, bevorderd tot een resocialisatie-afdeling. Hij zou tijdens een bezoek tegen zijn zus Janine "als ik de kans krijg, dan ben ik er vandoor" gezegd hebben. De familie zegt de kliniek meermaals gewaarschuwd te hebben voor zijn vluchtplannen, maar M. kreeg alsnog gewoon een uurtje onbegeleid verlof, verdween en is nog altijd voortvluchtig.

Moeder over zoonlief: "Hij is hartstikke gevaarlijk, ik hou mijn hart vast. Hij heeft nu al dagen geen medicijnen gehad. Ik kan je nu al verzekeren… zonder medicijnen is hij levensgevaarlijk.” De moeder van M. is bovendien bezorgd om haar eigen veiligheid, omdat M. zijn familie meermaals met de dood heeft bedreigd. ,,Zonder medicatie wil hij zijn eigen familie vermoorden,” aldus de moeder. ,,Hopelijk wordt hij snel gevonden."

WEW

wtf hey

En laten we vooral niet vergeten dat Michael Panhuis' eindverantwoordelijke behandeldirecteur te Vught  Erik Masthoff, die goedkeurde dat Panhuis' zedendossier niet overgedragen werd aan Den Dolder, waarmee zijn zedenachtergrond volledig buiten beeld raakte tijdens zijn herintegratietraject, onlangs gepromoveerd is tot bestuurder van Fivoor, de koepelorganisatie waar Den Dolder onder valt.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.