achtergrond

Geenstijl

Sad. Declaratie-expert en schrijfster S. in 't Veld uitgeknepen door uitgeverij Prometheus

Politica gaf boekje niet op bij neveninkomsten, omdat publicatie haar geld KOSTTE

Tip voor iedereen met een vlammend boek in de pen: niet opsturen aan uitgeverij Prometheus. Als de verkoop een beetje tegenvalt kan het je namelijk een flinke som duiten kosten. Dat ondervond politica Sophie in 't Veld na het verschijnen van haar boek 'Een Europees ID' (3 meelijballen in de Volkskrant). Wij hoorden van een kuchende man in een linktip dat mevrouw In 't Veld de kosten van deze promofilm van het D66-fractiebudget wilde betalen. Dat vonden wij een beetje graaierig voor iemand die royalties voor een boek ontvangt. Bovendien vroegen wij ons af of het misschien een administratieve fout was dat In 't Veld de opbrengsten niet heeft opgegeven bij haar neveninkomsten (pdf). Maar volgens D66 valt er niks op te geven omdat de kosten van de publicatie hoger zijn dan de opbrengsten, en heeft Sophie alles uit haar eigen zak betaald. Zielig, eigenlijk. Gelukkig ontvangt ze nog een dagvergoeding van de EU

Uitgeverij Prometheus wilde niet reageren op vragen van GeenStijl, maar wenste ons wel veel succes met het topic. Wij wensen uitgeverij Prometheus veel succes met het commercieel uitzuigen van met belastinggeld betaalde politici en het uit de weg gaan van de bijbehorende publiciteit.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Stamcafé. We waren bij: Theodors Bibliotheek - De bolle Gogh

"Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend" nou dat was een feest zeg

@Mosterd | 31-01-24 | 22:02 | 517 reacties

GS Boekverslag. "Boze Bazen", door Ronit Palache

De literaire redactie boog zich over een non-fictie met flink wat gaten in het plot

@Van Rossem | 17-06-22 | 12:00 | 0 reacties

Argeloze atheïst ontvangt Turks haatboek thuis

"Lief GeenStijl,

Vandaag vond ik in mijn Rotterdamse brievenbus zomaar een boek! Wat leuk, een gratis boek. De titel van het boek? "De verraderlijkheid en de wreedheid van de PKK", door Adnan Oktar (Harun Yahya).

@Van Rossem | 29-01-18 | 19:33 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.